• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
merhabalar güzel anneler, yine aklıma takılan bi şeyi sorayım, kızım çok şükür gece gündüz ayırıyo artık, gece sadece emmeye kalkıyo o da gözü kapalı 10dk emiyo geri dalıyo hemen, sizlerden de bebeği böyle olanlar gece gazını çıkarayım diye uğraşıyor mu, bizimki gözünü açamıyo derin uyuyo ne kadar uğraşırsam da gazını çıkaramıyorum çok rahatsız da olmuyo yatınca ben de uğraşmıyorum artık o da rahatsız olmasın diye hemencecik geri yatırıyorum.. bir de doktorumuz 3 aya kadar düzen oluşturcam diye uğraşma demişti onun keyfine bırak 3 aydan sonra düzen kurarız demişti, ben de çok ısrarcı olmamakla birlikte gece 9 gibi banyosunu yaptırıyorum emzirirken uyuyo zaten, bu şekilde 3-4 saat uyuyo sonra 2 saatte bir kalkıyo, sabah da 7-8 gibi tamamen kalkmış oluyoruz, sizin nasıl gece deliksiz uyuyabilen, düzen oluşturabilen var mı nasıl başarıyosunuz biraz paylaşır mısınız

Selam kizlar oglum hasta oldu cok kotu oksuruyor Boğazları dolu bayramda usuttu kuzum vede emmek istemiyor zorla tutuyor ya ayaga kalkiyorum yada hoplaya zıplaya emiyor ins birakmaz ya.

merhabalar güzel anneler, yine aklıma takılan bi şeyi sorayım, kızım çok şükür gece gündüz ayırıyo artık, gece sadece emmeye kalkıyo o da gözü kapalı 10dk emiyo geri dalıyo hemen, sizlerden de bebeği böyle olanlar gece gazını çıkarayım diye uğraşıyor mu, bizimki gözünü açamıyo derin uyuyo ne kadar uğraşırsam da gazını çıkaramıyorum çok rahatsız da olmuyo yatınca ben de uğraşmıyorum artık o da rahatsız olmasın diye hemencecik geri yatırıyorum.. bir de doktorumuz 3 aya kadar düzen oluşturcam diye uğraşma demişti onun keyfine bırak 3 aydan sonra düzen kurarız demişti, ben de çok ısrarcı olmamakla birlikte gece 9 gibi banyosunu yaptırıyorum emzirirken uyuyo zaten, bu şekilde 3-4 saat uyuyo sonra 2 saatte bir kalkıyo, sabah da 7-8 gibi tamamen kalkmış oluyoruz, sizin nasıl gece deliksiz uyuyabilen, düzen oluşturabilen var mı nasıl başarıyosunuz biraz paylaşır mısınız
Duzenim epeydir olustu masallah bizim aksam 8.30 dan sobra uykusu geliyo emiyo ayagimda salliyorum yarim saate kadar uyuyo besigine koyuyorum bayagi bi uyuyo bazen 11 gibi emiyo bide o zaman gazinu aliyom daha derin dalmagi icin gazini alip oyle uyutuyom ondan sonra sabah 5 6 ya kadar gidiyo o saatlerde bi daha emziriyom 8 gibi bi daha emiyo o zaman gazini aliyom emzigi veriyo agzina 9.30 a kadar uyuyo bi tek gece emmesindeki gazini almiyom derin uyudugu icin zaten cikmiyorda

Selam kizlar oglum hasta oldu cok kotu oksuruyor Boğazları dolu bayramda usuttu kuzum vede emmek istemiyor zorla tutuyor ya ayaga kalkiyorum yada hoplaya zıplaya emiyor ins birakmaz ya.
Gecmis olsun canim virakmaz hatta daha sık emzirmeye calis anne sutu antibiyotik etkiside yapar daha cabuk atlatir

Geçmiş olsun canım allah acil sifalar versin..
su kisi bi atlatsak ins klasik türk anne olarak en cok korktuğum şey üşütmek..

Selamlar hepinize güzel anneler
Ben de Temmuz annesiyim ve hamileliğimden bu yana takip ediyorum forumları. Ne zamandır aktif olayım diyordum gecenin bu saatinde uykum kaçınca yazayım dedim artık. Eşimin horlamasından uyuyamadım 25 Temmuzda doğdu oğlum 48 cm ve 3180 gr olarak. Sadece anne sütü veriyorum. 2. Ayında 5300 gr oldu. Sürekli tartıdayız oğlumla kilo alıyor mu diye. Takıntı haline geldi artık. Her emzirmede, alt değiştirmede tartıyorum nerdeyse

mrb. aynı gün doğurmuşuz oğlanları, 25 temmuz 51 cm. ve 3620 gr. bizim de 2.ayında 5400 gr.dı oğlum, doğum kilolarına göre senin oğluş benimkinden daha çok kilo almış görünüyor, niye takıntı haline getirdin ki arkadaşım

bu arada ben 20 günlükken dr tavsiyesiyle anne sütüne ilave olarak mama desteğine başladım ama günde 1-2 kez mama gerekiyor çok sık değil. mesela bugün sadece 1 -2 kez verdim o da 60 cc falandı. yani benim süt durumuma göre değişiyor. Bu arada herkes hipp mamayı konuşmuş ben eczacı tavsiyesiyle smilac mama kullanıyorum, anne sütüne en yakın mamalardan biri olduğu söylendi, çok da memnunum gaz yada kaka sorunumuz yok mama kullanmadığım günlerle aynı yani. Smilac kullanan ve fikri olan yok mu?

mrb arkadaşım benim oğlum da 2,5 aylık uyku düzenimiz uzun süredir oluştu:nazar: Gece gündüzü ilk günden beri ayırıyor maşallah, uyku düzeni senin bebişinle aynı. Gece 9 gibi gece uykusuna geçiyor. Gece 1-2 gibi ben henüz yatmamış oluyorum çoğunlukla, yatmadan önce onu uyku arasında emziriyorum, uykuya devam ediyor sonra 5-6 arası kalkıyor emip uyuyor, 7-8 gibi kalkıyor emiyor ama artık uyumuyor kalkışa geçiyoruz ama gündüz 10 gibi yarım saat yada 1 saate yakın uyuyor, sonrasında öğlen 12 gibi yine aynı süre kadar uyuyor, öğlen 3 gibi tekrar uyuyor, akşam 6 gibi tekrar uyuyor. Ve bu uykuların hiçbirine ben zorlamıyorum kendisinin uykusu geliyor ve çoğunlukla yatırıyorum kendi uyuyor ama uyumakta zorlanırsa kucağımda biraz pışpışlıyorum uyuyor. Ayyy çok uzattım yaavvv neyse böyle işte....

Ama ben önceleri bebeğimin kendi uyku düzeni olduğunu anlamamışım ve uykusu yokken uyutmaya çalışmışım yada uykusu varken oynatmaya çalışmışım haliyle oda bende o süreçte çok yorulduk o_Osonra kuzucuğumu gözlemlediğimde anladım böyle bir düzeni olduğunu şimdi onun düzenine uyunca çok rahat ettik. (Uyku konusunda bebeği gözlemlemek herkese tavsiyemdir)

Neyse bende aelvann'ın dediği gibi şunu merak ediyorum, gece uykularında ne kadar uğraşsamda gazını çıkaramıyorum, kuzumda uykulu uykulu hırpalanmış oluyor, aslında rahatsız olmuyor heralde tekrar uyuduğuna göre ama gaz sıkıştırırda uykuda kusarsa diye çok korkuyorum, aslında maşallah böyle birşey olmadı şimdiye kadar yani gece uykusunda kusmadı, gündüzleri kusmasına rağmen.... Ben artık geceleri biraz dik konuma getirip kucağımda tutuyorum 1 kaç dk oda süt midesine insin diye sonra yatırıyorum.

sizlerde gazını çıkarmadan yatırıyor musunuz geceleri? :KK46:

mrb. aynı gün doğurmuşuz oğlanları, 25 temmuz 51 cm. ve 3620 gr. bizim de 2.ayında 5400 gr.dı oğlum, doğum kilolarına göre senin oğluş benimkinden daha çok kilo almış görünüyor, niye takıntı haline getirdin ki arkadaşım

bu arada ben 20 günlükken dr tavsiyesiyle anne sütüne ilave olarak mama desteğine başladım ama günde 1-2 kez mama gerekiyor çok sık değil. mesela bugün sadece 1 -2 kez verdim o da 60 cc falandı. yani benim süt durumuma göre değişiyor. Bu arada herkes hipp mamayı konuşmuş ben eczacı tavsiyesiyle smilac mama kullanıyorum, anne sütüne en yakın mamalardan biri olduğu söylendi, çok da memnunum gaz yada kaka sorunumuz yok mama kullanmadığım günlerle aynı yani. Smilac kullanan ve fikri olan yok mu?
Ilk hafta ben emiyor sanarken meğer bebeğim emmiyormuş silikon uçlar yüzünden. 2800 grama düşmüştü herhalde ondan sürekli kontrol ediyorum. Annelik işte illa takacağız birşeye.:KK45:

mrb arkadaşım benim oğlum da 2,5 aylık uyku düzenimiz uzun süredir oluştu:nazar: Gece gündüzü ilk günden beri ayırıyor maşallah, uyku düzeni senin bebişinle aynı. Gece 9 gibi gece uykusuna geçiyor. Gece 1-2 gibi ben henüz yatmamış oluyorum çoğunlukla, yatmadan önce onu uyku arasında emziriyorum, uykuya devam ediyor sonra 5-6 arası kalkıyor emip uyuyor, 7-8 gibi kalkıyor emiyor ama artık uyumuyor kalkışa geçiyoruz ama gündüz 10 gibi yarım saat yada 1 saate yakın uyuyor, sonrasında öğlen 12 gibi yine aynı süre kadar uyuyor, öğlen 3 gibi tekrar uyuyor, akşam 6 gibi tekrar uyuyor. Ve bu uykuların hiçbirine ben zorlamıyorum kendisinin uykusu geliyor ve çoğunlukla yatırıyorum kendi uyuyor ama uyumakta zorlanırsa kucağımda biraz pışpışlıyorum uyuyor. Ayyy çok uzattım yaavvv neyse böyle işte....

Ama ben önceleri bebeğimin kendi uyku düzeni olduğunu anlamamışım ve uykusu yokken uyutmaya çalışmışım yada uykusu varken oynatmaya çalışmışım haliyle oda bende o süreçte çok yorulduk o_Osonra kuzucuğumu gözlemlediğimde anladım böyle bir düzeni olduğunu şimdi onun düzenine uyunca çok rahat ettik. (Uyku konusunda bebeği gözlemlemek herkese tavsiyemdir)

Neyse bende aelvann'ın dediği gibi şunu merak ediyorum, gece uykularında ne kadar uğraşsamda gazını çıkaramıyorum, kuzumda uykulu uykulu hırpalanmış oluyor, aslında rahatsız olmuyor heralde tekrar uyuduğuna göre ama gaz sıkıştırırda uykuda kusarsa diye çok korkuyorum, aslında maşallah böyle birşey olmadı şimdiye kadar yani gece uykusunda kusmadı, gündüzleri kusmasına rağmen.... Ben artık geceleri biraz dik konuma getirip kucağımda tutuyorum 1 kaç dk oda süt midesine insin diye sonra yatırıyorum.

sizlerde gazını çıkarmadan yatırıyor musunuz geceleri? :KK46:
Geceleri ben de genelde çıkaramıyorum gazını. Inat edip uğraşırsam bu sefer de uyanıyor.

günaydın kızlarrr nasılsınız bebişler nasıl bşz kac gundur ailecık grıp olduk yenı yenı gecıyo bizim değilde çocuğun olması cok zormus yavrum agzı acık uyuyo bugun 3 ayımız doldu şükür kızlar 3 aylık aşı yok sizdede oyle değil mi kasımda işe başlycam ben bebişle birlıkte gıdıcrm inş zorluk ckmem yaaa kızlar nasıl olcak bılmıyırum bi yolka gırıyorum ama :KK43::KK43:

mrb.lar,

1 saat emiyor sonra uyuyakalıyor demişssinya arkadaşım, kuzucuk yorgunluktan uyuyakalıyor, aç aç uyuduğu içinde kısa sürede tekrar uyanıyor. Ne olur bebeklerinize bunu yapmayın.
Ben 20 günlükken dr tavsiyesiyle memenin yanında mama vermeye başladım, şu anda bebeğim 2,5 aylık hiçde memeyi falan bırakmadı, zaten günde 1 yada 2 kez mama veriyorum. Hem kuzumun karnı doymuş oluyor hemde o sırada benim sütlerim göğsüme daha güzel doluyor. Bu arada smilac mama kullanıyorum, çok da memnunum, yavrum anne sütünden hiç soğumadı hem memeyi hemde mamayı keyifle içiyor.
Anneler yavrularına niye memeye takviye olarak mama vermek istemiyorlar anlamıyorum bebekleriniz açlıktan, yorgunluktan bitap düşmesin günde 1-2 kere mama vermekle bişey olmaz, doyurun karıncıklarını kuzuların yaaa....

Slm kızlar oglum daha iyi sukur biraz duzeldi ama sutum azalmış hissediyorum bugunlerde.artik sesler cikarmaya başladık benimle konuşun diyor oglusum.ayrica emmek istemiyordu biraz duzeldi bu donemlerde birakabiliyorlar sakin pes etmeyin mecbur kalıp emecektir kizimdada yaşamıştım ayni seyi ac kaldı pes etmedim en sonunda emdi.

Benim de 17 Ekimde iznim bitiyor. Hem artık çalışmak istiyorum hem de yavrumu bırakmak istemiyorum. Evde kalmak bir süre sonra alışkanlık yapabiliyor. Bu seferde çalışmak daha zor gelebilir. İki ucu ...değnek:confused:
İzin verirlerse ücretsiz izne ayrılacağım 2 ay kadar yüksek ihtimal.Offff

Slm kızlar oglum daha iyi sukur biraz duzeldi ama sutum azalmış hissediyorum bugunlerde.artik sesler cikarmaya başladık benimle konuşun diyor oglusum.ayrica emmek istemiyordu biraz duzeldi bu donemlerde birakabiliyorlar Tamam sakin pes etmeyin mecbur kalıp emecektir kizimdada yaşamıştım ayni seyi ac kaldı pes etmedim en sonunda emdi.
Ne kadar sürüyo bu durum benim kızımda şuanda reddediyo nolcak böle bilmiyorum :((

E="busraugs_1, post: 37306994, membe2"]Ne kadar sürüyo bu durum benim kızımda şuanda reddediyo nolcak böle bilmiyorum :KK43:([/QUOTE]
Sabirli ol cnm biraz zor geciyor ama yapacak birsey yok oglumun burnu tikaliymis ondan ittiriyormus ben ayakta emziriyordum hoplaya ziplaya bebekten bebege degisiyor ama mama verme geri emer ac olunca biberon felan emiyormu oda etken emmemesine ben sutumu sagip kasikla verdim oda olmadi zorla emzirdim direndim baya ins sizinde duzelir

E="busraugs_1, post: 37306994, membe2"]Ne kadar sürüyo bu durum benim kızımda şuanda reddediyo nolcak böle bilmiyorum :KK43:(
Sabirli ol cnm biraz zor geciyor ama yapacak birsey yok oglumun burnu tikaliymis ondan ittiriyormus ben ayakta emziriyordum hoplaya ziplaya bebekten bebege degisiyor ama mama verme geri emer ac olunca biberon felan emiyormu oda etken emmemesine ben sutumu sagip kasikla verdim oda olmadi zorla emzirdim direndim baya ins sizinde duzelir[/QUOTE]
Yok ne biberon ne emzik hiç almadı zaten şuanda uykuluyken emziriyorum ama yawrum kilo kaybetmiş çok değil 5 günde 30 gr vermiş ama alması gerekirken veriyo idrar yolu enfeksiyonu çıktı bakalım ilaç tedavisine başladık inş düzelir hayır kaşıkla filan beslemek çok zor oluyo:(

Bende gece uğraşıyorum uğraşıyorum gazı çıkmıyor derin uyuduğu için mi çıkmıyormuş birde kızlar bende gece uykusuna alıştırmak için her gün banyo yaptırıyordum ama üşürmü acaba hergün diye tereddüt ediyorum siz her gün yaptırıyor musunuz?

Slm kızlar oglum daha iyi sukur biraz duzeldi ama sutum azalmış hissediyorum bugunlerde.artik sesler cikarmaya başladık benimle konuşun diyor oglusum.ayrica emmek istemiyordu biraz duzeldi bu donemlerde birakabiliyorlar sakin pes etmeyin mecbur kalıp emecektir kizimdada yaşamıştım ayni seyi ac kaldı pes etmedim en sonunda emdi.
İnsallah gecer ya benim kizimda yapiyo bu aralar ayagimda salla biraz sekerleme yaptira yaptira oyle emzirebiliyom ne zamana kadar daha surer daha yaa :'(

Kizlar bu donemlerde memeden soguyorlar ama geçici insanin elinde degil üzülüyor dayanamıyoruz kizimdada aynisi oldu simdide oglum başladı geri memeye donecekler ve bu sefer daha bagimli olacaklar ins.bu dönemler memeyi birakan cok ama galip biz geliriz ins.

Back