2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Aslında ben ailelerden uzaktayım ama şimdilik annemleyim. 1 ay sonra eşim ben ve oğlum kalıcaz. Bir de bakıcı. Ama bu saatten sonra oğlumu nasıl alıştırırım yatakta uyumaya bilmiyorum

Merhaba kızlar nasılsınız. 1 haftadır kızımda bende helak olduk nefrolojiye gittik sag böbreğin olmadığı kesinleşti birsürü test mahvolduk ve hala bitmedi pazartesi de sondalı böbrek filmi çekilecek. Aslında bugün çekilecekti ama beceriksiz Dr ler sondayı takmadı. Pazartesi cerrah takacak. Rabbim yardımcımız olsun. 2 gün öncede dmsa çekildi damar yolu açtılar güya kuzumu kevgire çevirdiler ağlamaktan sesi kısıldı elleri ayakLarı kolları delik deşik Allah kimseyi tıp fakültesine düşürmesin dua edin kızlar pazartesi kızıma kolay geçsin. Ağlamaktan mahvoldu yavrum.sol böbrekte biraz genişleme var her ay ultrasona girecek takip altında olacak. Tek böbrek olunca bu testleri istemeye istemeye yaptırdım rabbim yavrularımıza saglık sıhat versin

Bu arada 5 S kuralını konuşmuşsunuz ben uyguladım çok işe yarıyo hatta 3. Haftadan sonra sadece şşşşş sesiyle sakinleşip uyumaya başladı. baktım olacak gibi değil şşşşş demekten dudaklarım yoruluyo su sesi veya elektirik süpürgesi sesi açıyorum youtube dan aç değilse kesin uykuya geçiyo

ABD'li ünlü Çocuk Doktoru Harvey Karp'ın uygulaması çok kolay yöntemiyle 5 dakika dolmadan bebeğiniz sakinleşiyor. Madonna ve Michelle Pfeiffer gibi ünlülerin çocuklarının doktoru,Harvey Karp "Mahallenin en mutlu bebeği" ve "Mahallenin en mutlu çocuğu" adlı kitaplarıyla tanınıyor ve mutlu bebek ve çocuk yetiştirme konusunda Amerikalı anne ve babalara çözümler sunuyor.

Ailelerin yanlış bildikleri

1- "Bebek ağlarsa gazı vardır": Oysa bebekler sadece gazı olduğu için ağlamaz, ilgi istedikleri için de ağlar. Uykuda oldukları sürenin dışında sürekli kucaklanmak, sevilmek ister. Bazen istediklerini yapsanız da, gazları olmasa da ağlarlar.

2- "Bebeğin ağlaması ciğerlerine iyi gelir": Ağlaması bebeği ancak yorar. Bebek açsa, zayıfsa, güçsüz düşmüşse ve yorgunsa ciğerleri de güçlü olamaz.

3- "Bebek sessizliği sever": Tam aksine gürültüyü sever. Çünkü bebek anne rahmindeyken 24 saat boyunca adeta bir elektrik süpürgesinin çalışmasına benzeyen gürültülerle yaşar. Durum böyleyken bebek doğunca siz onu sessiz bir odaya koyarsanız, bebek yalnızlık duygusu hisseder. Bunun sonucunda da ağlamaya başlar. Bazı bebeklerin saç kurutma makinesinin sesini duyup susması, bebeklerin aslında gürültüyü sevdiklerinin bir örneği.

Ağlayan bebeği susturmanızı sağlayan 5S formülü

1- Swaddling - Kundak yapmak: Eskiden yaptığımız şekilde, kollarını bacaklarını sıkı sıkı saracak şekilde kundaklamadan bahsetmiyoruz. Bebeğinizi önce büyükçe ve tülbente benzeyen yumuşak dokulu, bebeği sıkıntıya sokmayacak bir kundağa sarın. Kolları vücudunun iki yanında sabitlenmeli. Ancak ayaklar gevşek sarılacak. 5 aylık olana kadar bu şekilde uyutun. Ayrıca, mutlaka uyuduğu odada 'beyaz gürültü' dediğimiz ses olsun.

2- Side/Stomach Position - Bebeği yana çevirmek: Bebeğinizi kucağınızda sağa doğru yatırarak yüzü aşağıya bakacak şekilde tutun.

3- Shushing - ‘Şşşşşşşşşşt’ demek: Kulağına yüksek sesle ‘şşşşşşşşşşt’ deyin. Bu ses, ona anne karnındaki gürültülü ortamını hatırlatır.

4- Swinging (and jiggling) - Hafifçe sallamak: Başını jöle gibi elinizin altında hafifçe, çok sarsmadan sallayın. Bu eylem ona anne karnındaki hareketli ortamı hatırlatır.

5- Sucking - Emmesini sağlamak: Emzik kullanın.

Bebek susmadığında bütün bu saydıklarımızı sırayla uygulayın. Böylece size güvenmeyi öğreniyor ve kendilerini güvende hissediyorlar. Bu dönemdeki çocukların tıpkı mağara adamlarına benzeyen, ilkel ve medeniyetten uzak davranışlar sergilediğini, ancak anne babaların bu terimi kullandığı için alınmamaları gerektiğine dikkati çeken Dr. Carp, mağara adamı tekniklerini anne ve babalara şöyle anlattı: "Sekiz ay-5 yaş arası çocuklar basit düşünerek olaylara çözüm bulurlar. Ben onları bu nedenle “evcilleşmemiş mağara adamına” benzetiyorum. Bu yaş grubu çocuklarına “TRAFİK IŞIKLARI” yöntemi ile yaklaşmak en doğrusudur. İyi davrandıklarında YEŞİL ışık, sinir bozucu davrandıklarında SARI ışık, kesinlikle yapmamaları gereken davranışlar sergilediklerinde ise KIRMIZI ışık yakmalıyız. Onları eğitmek için bağırmak çağırmak iyi bir yol değildir, her yaptıklarını onaylamak da doğru değildir"

5S kuralı işe yaramıyorsa;

Bu kurallar işe yaramıyorsa doğru yapmıyorsunuz demektir. Doğru yaptığınızdan eminseniz mutlaka doktora gitmelisiniz. Bebeğinizin mutlaka tıbbi müdahale gerektiren bir sorunu olabilir.

Gecmis olsun toprağım ya çok üzüldüm0 rabbim sifasini versin melegimizin

http://www.hurriyetaile.com/yazarlar/pemra-ugural/bebek-uyutmanin-sirlari_3249.html
Kızlar bu yazıdakileri uygulayabilenler var mı? Benim oğlum kucakta uyuyor. Yatağında kendi kendine uyuyan bebek ben hiç görmedim
ben maalesef gördüm görmesem öyle bebek mi var ki der kendimi avuturdum annesi yatağa koyuyor orda uyuyor ağlama yok birşey yok ne güzel sonrada kızıma üzülüyorum uyumak için birilerine muhtaç illaki battaniyede sallanacak yoksa uyuyamıyor ağlıyor uyumak için

aaah ah eşim sağolsun sallamakta ,mama vermekte , çocuğumun gazı da onun sayesinde oldu . çocuk uyumayıp huysuzlandı ağlayınca sallayalım dedi salladık , emzirdikten 10 dk sonra ağlayınca aç bu çocuk dedi (aç olmadığını biliyordum ama sanki ben emzirmek istemiyormuşum gibi düşünüyordu )tekrar emzirdim bir süre sonra süt yetmemeye başladı, mama verdik . eşim bu kadar karışmayıp bana güvenseydi eminim daha farklı olurdu. bir de beni strese sokup üzmeseydi hala da devam ediyor kızımın belki de gaz problemi de olmayacaktı

Meraba kızlar uykuyla alakalı konuşlmuş malesef bnm kızmda öyle sallıyorz öyle uyuyo ama boynunu doksan derece döndürmezse genede uyumuyo düz yatarken boynu nu ceviriyo yan yatırırsam da çevicem diye iyice sokuyo kafasını ağzını burnunu kapatıyo boynu da acıcak diye korkuyorum sizlerde böyle bişey varmı

Canim seni merak ediyordum bende benim oglumdafa bobrek genisligi var usgye giriyoruz iki bobrekdede devam ediyor rabbim sifa versin ins bize de o tahliller buyume devam ederse yapilacak allahim sifa versin ins ya cok uzuldum canim oy kuzu ya her yerini deldiler mi kiyamam ins duzelir tek bobrek mi varmis ne olacak peki canim cok zor gercekten bizede nefroloji bolumundeki doktor enfeksiyon olursa diyaliz demesinmi benim sinirimi hoplatti kadin rabbim dusurmesin oralara cok zor

bu bebişlerin hepsi bir alem bence çok takılma boynuna ağrısa yapmaz öyle, demek ki senin bebişin tarzı da bu :)

Canım kolik bu zamanda başlamaz 3ya da 4 haftada başlar doktor gidin derim ben belki başka bi sıkıntısı vardır yazık minik belki bir yeri agriyodur idrar yolu enfeksiyonu falan olabilir ihmal etmeyin. Bi de memeyle besleniyosa aç kaliyo olabilir o bizim başımıza geldi kolik dedi doktor çocuk açmış meğer yeterli ememiyormuş bi sağarak kontrol et sütünü bi de doktora gidin bence

Bu arada kızlar benim oğlum da gündüz uyumaz gece çok güzel uyurdu ben çareyi blackout perdede buldum gün ışığını sokmuyor fazla bebiş de uyuyor bakın hala uyanmadı 5 ten beri mışıl mışıl uyuyor masallah Bi deneyin derim ben

Senin eşinde benim eşim gibi çocuk uzmanı olmuş birden . Her şeydende anlar oldular mübarek

Merhaba kizlar siz bebislerinizi ne kadar siklikta yikiyorsunuz. Sampuan ve vucudu icin sunger sabun kullaniyor musunuz. Internette bir yazi okudum bebeklerde gerek yoktur sadece su yeterlidir yaziyor ben mi yanlis yapiyorum acaba merak ettim

Aslında ben ailelerden uzaktayım ama şimdilik annemleyim. 1 ay sonra eşim ben ve oğlum kalıcaz. Bir de bakıcı. Ama bu saatten sonra oğlumu nasıl alıştırırım yatakta uyumaya bilmiyorum
Kucakta uyuyup yatağa bıraktığında uyanıyor mu ? Yoksa yatakta mı devam ediyor ? Ben mesela pek kucakta uyutmam genelde yatağında ama sallayarak ve derin uykuya geçene kadar sallamam gerekiyor eğer erken bırakırsam vay halime. Ve uyurken uyanıp tekrar uykuya geçmesi için tekrar sallamam gerekiyor yoksa uyanıveriyor yani kendi kendine uykuya geri dönemiyor buda benim yakınlarımın yanımda olmasından kaynaklı uyanır uyanmaz salladılar çocukta öyle alıştı gece olan bana oluyor uyusa bile 50 sefer uyanmak zorunda kalıyorum sersem sersem dolaşıyorum.

Merhaba kizlar siz bebislerinizi ne kadar siklikta yikiyorsunuz. Sampuan ve vucudu icin sunger sabun kullaniyor musunuz. Internette bir yazi okudum bebeklerde gerek yoktur sadece su yeterlidir yaziyor ben mi yanlis yapiyorum acaba merak ettim
Ben bir gün arayla yıkıyorum ve sadece saçları için şampuan kullanıyorum

kızlar nasılsınız ben çok kötüyüm bugun kalça çıkığı için kontrol vardı ona gittik ult.bakıldı dok gösterdik ortopediye yönlendirdi anladım bi terslik olduğunu kalça çıkığı adayı dedi doktor ve kızımın bacaklarına bi alet taktılaar derecesi ile ilgili bişeyler dedi ama anlamadım çünkü ağlama tuttu beni varmı basına böyle bişey gelen yada duyan çok kötüyüm inşallah gecer

Ku
Kucağımda uyuyor yatağına yatırımca bazen uykuya devam ediyor bazen de uyanıyor. Uyanırsa yatağında emzik ve pışpışlayarak tekrar uyutuyorum iyice dalana kadar. Bu saatten sonra terbiye etmek biraz zor ama uğraşıcam:)

Ben günde 2 kez yıkıyorum çünkü yıkayınca daha rahat uyuyor. Gece gaz sancısı olduysa bir daha yıkıyorum etti mi 3 kolay gaz çıkarıyor sıcak suda. Saçını mustela şampuan vücudunu mustela sabun ile yıkıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…