2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Üzülme canım allah dermani olmayan hastalık vermesin. Benim başıma gelmedi ama arkadaşımin yeğenine o aletten taktılar. Ne kadar kaldı bilmmiyorum ama öğrenirim. Çok uzun kalmadı diye hatırlıyorum. Bak böyle erkenden teşhis edildi ne güzel ki önlemi alınacak. Üzülme o hiç hatırlamayacak bile bu günleri :)

canım benim oğluma vardı kalça çıkığı ama 2. Kontrolde düzeldi hem de sadece 1 numara büyük bez kullanarak bence senin doktorun biraz paragoz o aleti taktiği için değil o aleti takayim diye seni böyle korkuttugu için yazıklar olsun içini ferah tut düzelecek:)

Bilmediğiniz bir konuda atıp tutmak, tanımadığınız ve bilgi birikiminiz yetersiz olduğundan niçin böyle bir tedavi yöntemine başvurduğunu anlamadığınız bilmediğiniz bir hekimi paragöz diye yaftalamak ne kolay, değil mi!!! Tıpta hasta yoktur hastalık vardır! Yenidoğanda kalça çığının bir çok tipi var. Kimi sizin bebeğinizde olduğu gibi kendi kendine düzelirken kimi atel gerektirir, kimi bebekler de cerrahiye kadar gider. Ama maalesef bilmediğimiz konuda konuşmayı, atıp tutmayı, insanları karalamayı çok seven bir milletiz. 3-5 kez hastaneye yolu düşen doktor kesiliyor başımıza

1 yaş öncesi tespit edilen kalça çıkığı tamamen iyileşir. Ve ne kadar erken teşhis alırsa tedavisi de o kadar basit olur. Muhtemelen atelle iyileşir endişelenme rabbim şifa versin inşallah

sen neden bukadar gocundun tatlım ben o aleti neden taktı demedim onu takmak için neden bu kadar korkuttu seni dedim benim bebeğim de gerekirse takılacakti ama ilk başta kolay olan yol denendi. Üç beş hastaneye gitmeyle doktor olunuyor ama demekki okumakla da olunmuyormus sen hem doktor hem de 2. Ayda bebeğin de kolik başladığını sanan zat degilmiydin

Sana, o ne ozguven o diyesim geldi. Kolik
hakkinda ne biliyosun, kolik olan kac bebek gordun merak ediyorum.
Benim oglumda da 7.haftada basladi. 3ay
doldu ve bitmek uzere. Hersey internette yazildigi gibi olmuyor yani.
Kalca cikikligi konusunda da arkadas "yaziklar olsun" demene takildi muhtemelen cunku cok rrahatsiz edici bi ifade..

Durumun ciddiyetini anlatmak, ihmal edilmemesi için bir anneyi bilgilendirmek korkutmak mıdır? Anlatmasa da doktor bilgi vermedi hiçbirşey anlatmadı dersiniz! Bence sizin gibi hasta yakınlarına yazıklar olsun. Tıp eğitimini de sizden alacak değilim. Koskoca yenidoğan profesörü hocam kolik dedi benim oğluma. Google doktorluğunu bırakın rica edicem

benim özgüvenim Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunu olmamdan geliyor kızmamda arkadasin üslubundan herkes doktor kesilmismis ilkokul mezunu mu varmış karşısında . Ayrıca istatistiklere göre Türkiye'de doğan bebeklerin sadece % 14 ünde gercekten kolik görülüyor ve bunların hepsi bu topige toplanmış gibi bi tablo var. Ağlayan her bebek kolik değildir arkadaşlar kolik o kadar basit bişey değil çok yakınen bi kolik bebek tanıdım allah düşmanıma vermesin ayrıca üç ayrı doktorun söylediği şeyi söylüyorum koliğin 5 haftadan sonra başlama ihtimali milyonda birden bile azdır her gaz sancısı her ağlama nöbeti bebeğin kolik olduğunu göstermez.

Selam kizlar nasilsinz bakalim...biraz gerginlik var topikte sanirim azcik okudum...kolik bir bebegim var ve gercekten allah dusmanimin basina vermesin..kimsede uzaktan degoldir sonradan olmaz doye yorum yapmamali diye dusunuyorum. Onu yasayan anne ve bebek bilir. Kadin durduk yerde cocugum kolik demez yani..
Sinemmm nerelerdesin canim yoksun ortalarda..
Ozcecim bebis kac aylik oldu ne durundasinz kilosu falan nasil? Benim oglan cok kilo aliyk ya korkmaya basladim doktor kizip duruyo bana napicam ben

Moleküler biyoloji ve genetik mezunu olman bir ortopedistin tedavi şekline "paragöz", "yazıklar olsun" diye yorum yapma hakkı vermez sana. Üniversite mezunu olmak mı özgüven veriyor? Çok ilginç. Infantil kolik ya da yenidoğanda kalça çıkığı dersiniz mi vardı genetik eğitimi sırasında? Bir de en çirkini ne biliyor musun? Karşımda ilkokul mezunu mu varmışmış! Bu konuda söyleyecek çok sözüm var ama tartışmaya değer görmüyor, artık cevap vermek istemiyorum çünkü tahsil sadece cehaleti alır bazı şeylerse baki kalır

Canim kontrole yarin gitcez yarin 3ay bitiyo
bizim. 1ay once 5750ydi kilosu. Simdi kac
okdu bilmiyorum. Sen mama veriyo musun ki, kac kilo

Dün direndim, yatağında pışpışlayarak uyuttum. Çok uzun sürdü ama sabırla oğlumun inadını kırdım. Ama gece yine gaz sancısı oldu ve annem ayağında salladı

Canim ayin 1.inde 3 ay bitiyo bizimde..gecen hafta 6200 su cokmu ya doktor kizip duruyo bana..
Mama mi veriyosun ki kızıyor doktor? Benim oğlum da çok kilo aldı ama bi şey demedi dr bana. Sütün demek ki ii geliyor dedi. Ne yapabilirsin ki emzirmicen mi?

[QUOTE="geek4810, post: 36979344, member: 562818"ima mi veriyosun ki kızıyor doktor? Benim oğlum da çok kilo aldı ama bi şey demedi dr bana. Sütün demek ki ii geliyor dedi. Ne yapabilirsin ki emzirmicen mi?[/QUOTE]
Bende ayni seyi dusundum sadece emziriyosa gayet iyi.sennki kac kilo

[QUOTE="geek4810, post: 36979344, member: 562818"ima mi veriyosun ki kızıyor doktor? Benim oğlum da çok kilo aldı ama bi şey demedi dr bana. Sütün demek ki ii geliyor dedi. Ne yapabilirsin ki emzirmicen mi?
Bende ayni seyi dusundum sadece emziriyosa gayet iyi.sennki kac kilo[/QUOTE]
4130 doğdu şimdi 6900 ama tontis görünmüyor.

Ben de kollarını sarmaya başladım evet işe yaradı ama 5 dk sonra çıkarıyo kollarını canavar daha sıkı sarmam gerekiyor sanırım:)
Kolları sarmak işe yarıyor ben de denedim :) amakendi kendine uyumasini beklemek ağlamasina izin vermek su aşamada sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Bebişleriimiz 4-5 aylık olsun o zaman başlarız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…