- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.428
Senin sat ne zaman dı canım? Ben normalde onbeşinde gidecektim ama ptesi gitmeye karar verdim aslında gününde gitsem daha iyi ama dayanamıyorum birde ilk gittiğim kendi doktorum değildi izindeydi çünkü yani kendi doktoruma ilk gidişim olacak uzattım ama böyle işte :)
Sağol canım aynen dediğin gibi yapmaya çalışıyorum
Hayırlı olsun hoşgeldin canım
Nektarcığım birde ben şuan kuran okuyorum bazı sureleri bitirdim bi tanesi kaldı sayısını bitirince sana söylerim sen temmuz anneleri topiğinin başına eklersin olur mu? insallah Rabbim görünen görünmeyen bütün kaza ve belalardan bizleri ve yavrularımızı korusun..hayırlı bi şekilde kucaklarımıza alabiliriz insallah
msjda atamadım sana belli bi sayıda olması gerekiyormuş oyuzden burdan yazdım mecburen..
ben işyerinde bayan arkadaşlarıma söyledım ama izin alırken yıllık iznimde 1 gün istedim.İşlerim var biraz dedim.Hamileliği söylemek için çok erken...
kızlar bana bir akıl verin yorum yapın :2: işyerinden izin istemek en nefret ettiğim şey. geçtiğimiz pazartesi doktora gittim muayenemi oldum. yaptırmam gereken testler varmış onları yazdı ve bu hafta içinde yaptır geldiğinde getir dedi. bende demir eksikliği var biraz çok. o yüzden beslenme şeklimi söyleyecek testlere göre. diğer testlerde hamilelikteki rutin testler. anlayacağınız yarın cuma izin alıp hastaneye gitmek istiyorum testler için. ama iş yerime hamile olduğumu söylemedim. ne diye izin alayımhadi bir yorum yapın
Hakkında hayırlısı olsun canım, epey de geçmiş günün neden 1-2 gün daha bekliyorsun..?
hamileysen testte mutlaka çıkar..
...
tabloya eklenmek için yaş, şehir, sat, bdt gibi bilgilerinizi verir misiniz kızlar?
günaydın kızlarrrrr nasılsınız bugünnnn var mı kontrole gidip gelicekkk ? :) :)
Canım söylesen daha rahat edersin sanki ama söylemek istemiyorsan rahatsızım hastaneye gidicem de en iyisikızlar bana bir akıl verin yorum yapın :2: işyerinden izin istemek en nefret ettiğim şey. geçtiğimiz pazartesi doktora gittim muayenemi oldum. yaptırmam gereken testler varmış onları yazdı ve bu hafta içinde yaptır geldiğinde getir dedi. bende demir eksikliği var biraz çok. o yüzden beslenme şeklimi söyleyecek testlere göre. diğer testlerde hamilelikteki rutin testler. anlayacağınız yarın cuma izin alıp hastaneye gitmek istiyorum testler için. ama iş yerime hamile olduğumu söylemedim. ne diye izin alayımhadi bir yorum yapın
A benim de sat 24eylül evet büyük ihtimal geç döllenmdir nasıl olursa olsun sağlıkla doğsunlarbenım sat 23 eylül ama tahlıllerde 1 hafta geriden gidiyoruz,muhtemelen geç döllenme olabilir normalde sat a göre 1 temmuzdu dogumu ama sımdı 7 temmuz :)
Sağol canım çok güzel bilgilerhamilelikte yapılması gereken altın tavsiyeler
hamileliğin 3.ayı:
perşenbe ve cuma günleri ali imran süresini oku. sonra 140 salâvat getir.
namazlardan sonra elini karnının üzerine koy ve salâvat getir. her hafta buğday, et ve süt al.
sabahları biraz bal ye. hergün aç karnına 1 adet elmaya ayetelkürsüyü oku ve ye
9 ay boyunca devamlı yapabileceğin genel tavsiyeler
1-hep abdestli olmaya çalış. özellikle yemek yerken.
2-bütün günahlardan korunmaya bak.
3-elinden geldiğince müstehap olan şeyleri yapmaya çalış.
4-geceleri aynaya bakma.
5-sinirlenme. huzurlu ve sakin ol.
6-kuran dinlemeye ve okumaya çalış.
7-namazlardan sonra 34 allahuekber,33 elhamdulillah ve 33 defa subhanallah de.
8-sulu ve sağlam bir nara 40 defa yasin süresini oku. bir anda okumayabilirsin. mesela kaç günde 1 haftada oku. hatta eşin de okuyabilir. sonra o narı ye. rivayetlerde 40 gün ve 40 kez yapılan ameller faziletlidir. unutma 9 ay boyunca yapacaksın bunları.
91 elmaya 40 defa yusuf süresini oku.
10-en az 40 gece kılabilirsen gece namazı kıl.
1140 cuma günü cuma guslü al. cuma namazı okumadan her cuma cuma guslü ya da işe gitmeden sabah hemen al guslü niyet ederken de cuma guslüne niyet et. bunu 40 cuma boyunca yap. genel olarak hamilelilik dönemi 40 hafta. ve hadisler de diyor ki:40 cuma guslü alan kabir azabından kurtulur.
12-hamilelik boyunca 1 kere de olsa kuran hatim et.
13-hergün sabah namazından sonra 50 defa ihlâs süresini oku.
14-hergün sabah namazından sonra 50 defa kadir süresini oku.
15-hergün 140 defa salâvat getir.
16-namazlardan sonra 70 defa estağfirullahe ve etube ileyh de ve tövbe et.
17 40gün boyunca aç karnına kuru üzüm ye. hergün 21 adet kuru üzüm ve her kuru üzüm yerken besmele çek. yani 21 kuru üzüme 21 besmele.
18-bebek hareket ettiği her an elini karnının üzerine koy ve salâvat getir ve ihlâs süresini oku.
19-allahı çok düşün.
20-insanlara yardım et.
21-mümin insanların yüzüne bak.
22-gıybetten ve yalandan uzak dur.
23-namazını vaktinde kıl.
24-devamlı allah allah diye zikirde bulun.
25-eğer evladının sabırlı olmasını istiyorsan elini karnının üzerüne koy ve asr süresini oku.
26-evladına hayırlı bir isim koy ve daha karnındayken elini karnının üzerine koy ve ismiyle ona hitap et. unutma çocuğun anne baba üzerindeki hakkı anne ve babanın ona hayırlı bir isim vermeleridir.
27-enbiya süresini okumak evladın salih bir evlat olmasına yardım eder.
28-eğer anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyolağu olmasını istiyorsan çocuk doğmadan anne ve baba evlatlarıyla konuşmalılar ve çocuk doğduktan sonra bu seslere aşina olacaktır.
29-hamilelik esnasında düzenli beslenme ve temizliğe çok önem verilmelidir.
armut: eğer anne hamileyken armut yerse evladı güzel ve iyi ahlaklı olur. kalbin güçlenmesine, midenin temizlenmesine, güzellikve cesaret verir. armutta b1,b2,b6 ve c vitamini vardır.
nar: cuma günleri kahvaltı yapmadan nar yemek çok iyidir. bulantıyı engeller. kansızlığı giderir. tansiyona da iyidir.
incir: kuranda adına yemin edilen meyvedir. ağız kokusunu giderir ve kemikleri güçlendirir
kavun: anne hamileyken kavun yerse evladı güleryüzlü olur.
bunların yanısıra; badem, sebzeler, hurma, balık, mercimek, lahana, marul, bal, fasülye, şeftali, zeytinyağı, fındık ve süt ürünleri tüketmek çok yararlıdır. fındık vs yerken aşırıya kaçmamak iyidir.
bunlar hem tıptan hem de hadislerden yararlanılarak edinilmiş bilgilerdir.
Ben gittim geldim keseyi gördük :) küçücük daha lekelenmem olmuştu doktor baktı kesede ve ya çevresinde kanama yok iyi gözüküyor dedi yine de tedbiren progestaron verdi kan tahlilerim yapıldı 2 hafta sonra kalp atışlarını duymaya gideceğim
biraz önce aile hekimim aradı hemende duymuslar yaw :)
Seninle aynı günlerimiz :):):)yani 8 haftalıkken kalp atışları görünecek :):) ibelki 7 de yakalarım bende :):) çok heyecanlıyım çok.
hemen haberleri oluyor herkes den sakla onlar pat diye arayıp kendini çok akıllı sanma ben biliyorum diyip adamı şaşırtıyorlar. kaç kere doktora gittin istihbarat geçmişlerdir bile :)
Seninle aynı günlerimiz :):):)yani 8 haftalıkken kalp atışları görünecek :):) ibelki 7 de yakalarım bende :):) çok heyecanlıyım çok.
hemen haberleri oluyor herkes den sakla onlar pat diye arayıp kendini çok akıllı sanma ben biliyorum diyip adamı şaşırtıyorlar. kaç kere doktora gittin Sen keseyi gördün mü canım ne kadar dı boyutu
kızlaar merak edip çin takvimine baktınız mı hiç?
Kızımda tutmadı bunda da bakmadım açıkçası
yaşına 1 ekleyerek yaptın dimi,ben baktım kız gözüküyoama sağlıklı sıhhatli olsun gerısı önemli degıl
Aslında bizim listeye bir de çin takvimine göre cinsiyet sütunu mu eklesek, sonra cinsiyetler belli olunca karşılaştırma gibi olur bir nevi istatistik tutmuş oluruz kızlar
selam kızlar bende temmuz annesiyim inşallh. dün ultrasonda baktık kücücük kese 5 haftalıkmısss daha :)
Kızlarr yemeklere daha çok tuz atar oldum . sanki hiç tuz yokmuş gibi dolduruyorum. ancak öyle tat alıyorum sanki ağzımın tadı gidiyor. iş arkadaşım tuzlu yemeğe tuz atıyorsun ağzının tadı gitmiş belli diyor:):) benden şüphelenmeye başladılar :)