Merhaba canım ben sezeryanla doğum yaptım gerçi benim tercihim değildi öyle olması gerektiği için iki hafta erken alındı, bende normal dğm istiyordum ama çok korkuyordum o yüzden sezeryana alıcaz dediklerinde inanılmaz rahatlamıştım ama şuan çok üzgünüm keşke normal doğum olsaydı, bundan sonra diğer doğumlarımda szryn olacak ve ben hiç sancı nedir doğum nedir bilemeyeceğim, annem beni epiduralle doğurmuş hiç sancı çekmemiş kardeşimi de sırf doğum sancısı nasıl birşey anlamak için doğurmuş :) :) hep dalga geçerdim annemle mazoşistmisin anne diye ama şu an anlıyorum ne demek istediğinibelki dğr szryn olan arkadaşlar bana katılmayanilir ama hamilelik ve annelik olayının en önemli parçalarından biri de o çocuğu doğurma olayı, bu arada sezeryandan sonra çektiğim gaz sancılarıda doğumdan beterdi yani :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ALLAH BİR AVAZDA KURTARSIN İNŞALLAH...SAĞLIKLA SIHHATLE DOĞUR...Selam anneler nasilsiniz bende allahim nasip ederse anneligi ilk tadanlardan olucam ama normal dogumdan cok korkuyorum :-( nasil yenebilirim bu korkumu dogumunuz kac saat surdu sancilar cok agrilimiydi :-( nasil gecirdiniz o anlari?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
tanıştığınız ilk yıllardan başlayarak bebeğinizin doğumuna kadar ,çekilmiş fotoğraflarınız varsa telde veya pc de onlardan bir albüm yapıp hey gidi günler dedirtebilirsin ve en son fotoğraflarda 3 kişi olduğunuz fotolar olur bebğinizin melek yüzünü koyup altınada iyiki evlenmişsiniz baba yazabilirsin...nebilim saçmamı oldu ki...Gunaydin Annisler. Bu sefer mevzu bebisle ilgili degil. Temmuzun 8 i esimle evlili yildonumumuz. Maalesef o izmirde ben kirsehirdeyim. Burdan ona yapabilecegim bi jest dusunuyorum. Fikirlerinize ihtiyacim var :))
Kalkıp dolaşmana izin veriyorlar canın nst ye bağlı değilsen kalkıp dolaşa bilirsin, hem açılmayı hızlandırıyor.
Benim eşim değil de annem girmişti doğuma.
Doğum yapacağın hastane belliyse bunları konuş öğren.
Benimde regl zamanlarım çok ağrılı geçerdi.
Serum bile aldığımı biliyorum :)
Ama adet sancısına benzemiyor, kişiden kişiye de değişiyor.
Mesela benim 12 saat sürdü.
Aynı gün benim dışımda 5 kişi daha doğum yaptı, 2-3 saat sancı çekip doğum yapan vardı.
Suyun ve nişanın gelince hastane çok uzak değilse biraz evde kal ve yürü, duş al rahatlat kendini.
Sancılar ufak ufak geliyor, doğuma yakın şiddetleniyor.
Ama inan o sancıları çekerken verdiğin mücadeleyi miniginde kollarında olmak için veriyor. ..
Bu insanı o kadar rahatlatıyor ki anlatamam.
Hayal kur hiç sancıya odaklanma.
korkma canım...şöyle düşün o bebek oradan bir şekilde çıkacak... ve Allah kadını doğurmak için yaratmış...çok zor bir şey olsaydı....hiç kimse doğurmazdı...benim doğumum kolaydı...yani bana öyle geldi belki...benim sıkıntım doğum yaptığım hastaneden kaynaklandı...doğum yaptığın yer ve doğuma yardımcı olacak(yardımcı olacak diyorum çünkü doğum: başlı başına bebeğinin doğmak için geçirdiği süre,sen sadece bebğine yardımcı oluyorsun...doktorlarda yönlendiriyor seni)insanların iyi seçilmesi bence... doğum yapacağın yere güveniyorsan hiç sıkıntı etme ....normal doğumda sonradan toparlanman kolay oluyor öyle düşün...ama herşeyi canlı canlı yaşıyorsun....Men cnm evt bende normal dogumu bekliyorum ama 2 gune kdr gerceklesmez ise sezaryen olucam insallah fazla agri aci cekmeden kurtuluruz inan Benim doktorumla ebem sezaryani soz konusu bile etmiyorlar bekle biraz daha diyorlar ben ise sancilardan cok korkuyorum ve okadar cekmeme ragmen acilmam olmaz ise die, bu mubarek aylarda rabbim bir avazda kurtarir insallah tum bekleyen hamileleri.
Bence çok hoş bir fikir :)tanıştığınız ilk yıllardan başlayarak bebeğinizin doğumuna kadar ,çekilmiş fotoğraflarınız varsa telde veya pc de onlardan bir albüm yapıp hey gidi günler dedirtebilirsin ve en son fotoğraflarda 3 kişi olduğunuz fotolar olur bebğinizin melek yüzünü koyup altınada iyiki evlenmişsiniz baba yazabilirsin...nebilim saçmamı oldu ki...
hayırlı ramazanlar kızlarrrr
tanıştığınız ilk yıllardan başlayarak bebeğinizin doğumuna kadar ,çekilmiş fotoğraflarınız varsa telde veya pc de onlardan bir albüm yapıp hey gidi günler dedirtebilirsin ve en son fotoğraflarda 3 kişi olduğunuz fotolar olur bebğinizin melek yüzünü koyup altınada iyiki evlenmişsiniz baba yazabilirsin...nebilim saçmamı oldu ki...
Hayırlı ve bereketli ramazanlar canım.
Maşallah kuzuna. Bebeği 3-4 günde bir kaka yapan arkadaşlarimiz var canım. Takip et, diskisi katı olmazsa kabiz değildir sadece 'ekonomik bebekler' sınıfındadir
Amin cümlemize inşallah gülüm:)
Gunaydin Annisler. Bu sefer mevzu bebisle ilgili degil. Temmuzun 8 i esimle evlili yildonumumuz. Maalesef o izmirde ben kirsehirdeyim. Burdan ona yapabilecegim bi jest dusunuyorum. Fikirlerinize ihtiyacim var :))
Nasilsin canım, kuzun nasıl oldu?
Senin dediğin gibi ikinma sıkılma bitti, yiyorum soganimi
sağol kuzum çok iyiyim rabbime şükür kuzumda iyi teyzesi artık daha çok konuşulanlara tepki veriyo etrafına gülücük saçıyo birde abileri şebek oluyo devamlı karşısında gülmeyecekse de gülüyo:) ıkınmanın sıkılmanın bitmesine çok sevindim cnm artık büyüdüklerini bize anlatıyo bebeklerimiz gazımızı kendimiz çıkarırız sen yorulma anne diyolar:)sen nasılsın cnm minik korsanın nasıl?
Iyiyiz gülüm. Büyüyor yaramaz. Ellerini keşfetti bu hafta, oyuncaklara elini atıyor.
Kızın şanslı ne güzel iki abisi var. Rabbim nazarlardan saklasın.
maşallah rabbim pis nefislerden nazarlardan saklasın cnm inş. allah razı olsun balım inşallah rabbim seninde gönlüne göre verir bi bakmışın bir kaç yıl sonra senin minik korsanında büyümüş abi olmuş kardeşlerini seviyo yıllar o kadar çabuk geçiyor ki insan ne çabuk bu kadar büyüdüler diyor:)bu mübarek günlerde rabbim herkesin gönlünden geçen olmasını istediği ne varsa haklarından hayırlı bir şekilde gönüllerine göre versin inşallah.
Endişelenme tatlım bizim kız aylardır o şekil yapıyor.benim kız düzeldi derken...gece bir kaka yapmış diğerlerinden farklı çok pis kokuyordu ve içinde yeşil sarı toplar vardı...
önsüt son süt dengesizliğindende olabiliyormuş...ama kızımın keyfi yerinde ...pek bi mikrop kapmış hali yok
hergün mok analizi yapmakla geçiyor...ateşide yok şükür...
elini kemirdiği için olabilirmi acaba...yada banyo da su yuttuğu için...
Cok tatlilar valla. Bi taraftan icim burkuluyo. Kizim diyorum goren de seni sabah aksam dovuyoruz sanar, ne bu tirsaklik. Bi taraftan da cok sirin gorunuyo gozume :)
Dondurma filan kesmiyo beni. Oyle hafif tatlilari yeyince hic bisey yememis gibi oluyorum. Yillardir sekersiz ictigim cayi bile artik sekerli icmeye basladim. Resmen tatli aseriyorum en agirlarindannolcaksa halim :)
He yaaa biz de cok ozledik. Eskilerden aliskin oldugumuz arkadaslari gorunce cok mutlu oluyorum. Ne zamandir girmeyn arkadaslar var, onlari da merak ediyorum :)
Canim ayni ben de oyleydim. 1 haftalikti kizim gunde 4 seer 60 cc aliyodu. Aslinda doymadigindan degilmis simdi anliyorum ama o zamana tekrar donaem yine naapcagimi bilemez mama verirdim herhalde. Cok mucadele ettim mama vermemek icin. Sut sagmak gercekten autu arttiriyor. Gece uzun uyuyorsa sut sagarak ogun cikarmaya calisabilirsin. Ben gece 120 cc sut sagip kizima mama yerine tek ogun onu veriyodum. Tavsiyem kafemeli olarak azaltman. Zaten 3. Ayin sonuna dogru cevreye ilgi arttigi icin oyalamak da kolay oluyor. Emziriyorum kizimi, memeleri bosaltiyorr ama haala istahla emmeye devam ediyor. Memeden ayirinca da basiyor cigligi. Gorsen doymamis sanirsin. Aliyorum hemen kucagima yuzu disari donuk sekilde. Gezdiryorum. Hoop susuyor ve biraz oyaladiktan sonra uyuytuyorum 1-2 saat uyuyor. Demek ki doyuyor. Bence senin kuzun da doyuyodur ama biraz daha cevreye ilgisi artsin ki sen de oyalayabil mama vermeden. Simdi sadece anne sutu aliyor kuzum. 3 aylik bebegi doyuracak sutum varsa demek ki 2 ayken de 1 ayken de varmis ama bilememisim.
Ayni yaa, emzigi atip parmaklaarini emiyor sapir supur. Parmak emen cocuk akilli olurmus. Yİne de alismasin diye ugrasiyoruz bakalim. inatla emzik veriyorum ben, o da inatla emzigi atip elini emiyo.
Masallah kuzuna canim. Anne sutuyle alinan kilodan korkma. Ben de cok istiyorum tatil. Simdi memlekette annemin yanindayim. Bu da tatil bi yerde ama esimle de bi kac gun kacasin var biyerlere. Bakalim bebisle cesaret edebilcez mi. Hayirlisi
benim kız düzeldi derken...gece bir kaka yapmış diğerlerinden farklı çok pis kokuyordu ve içinde yeşil sarı toplar vardı...
önsüt son süt dengesizliğindende olabiliyormuş...ama kızımın keyfi yerinde ...pek bi mikrop kapmış hali yok
Endişelenme tatlım bizim kız aylardır o şekil yapıyor.
Yeşil, sarı karışık.
Biz ne kadar sakınsak da havadan bile kapıyorlar.
Doktorumuz normal dedi.
Sende endişelenme
sağolun kızlarSlm,bizim bebişde 1 aylıkken o şekilde kaka yapmıştı doktora sordum normal, olabilir dedi..
benim kız düzeldi derken...gece bir kaka yapmış diğerlerinden farklı çok pis kokuyordu ve içinde yeşil sarı toplar vardı...
sağolun kızlar
her şüphede hastaneye gittiğim için... annemlerde herşeye olur normaldir dediği için ...
çekiniyorum artık doktora gidelim demeye...