2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Allah razi olsun hepinizden insallah kolay gecer dogumum ve bende buraya paylasabilirim bebisimin saglikla dogup kucagimda oldugunu..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Inşallah gülüm. Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Güzel haberlerini bekliyoruz:p

Cok saol canim doktorumla konustum ama malesef burda acil olmayinca sezaryen yapmiyorlar ben ise cok istemistim sezaryeni :-(

Aslında ne kadar güzel bir şey senin için.acil bir durum yok.yani sen ve bebeğin sağlıklısınız.vücudun normal doğuma uygun.korkma canım.allah rahat bir doğum geçirmeni nasip etsin.

Cok sagolun gercekten konusup paylasinca insan azda olsa rahatliyo Allah razi olsun hepinizden insallah hemencene fazla agri cekmeden kavusurum bebegime hepinizi opuyorum. Sagolun ...

Öyle tabiki canım benim yiğenimde mama ile büuüdü çok şükür sağlığı sıhati yerinde evt keşke anne sütü ile beslense ama kısmet bazı şeyler sütü olduğu halde emmeyenbebeklerde varki biridi benim yipenim çok üzüldüm çok ağladım ama bebeğime zarar verdim kısmet canım herşey senin kız mı erkek mi kaç kilo şuan

erkek benimki canim ennson tartildiginda 6300 du. seninki peki?

Cok sagolun gercekten konusup paylasinca insan azda olsa rahatliyo Allah razi olsun hepinizden insallah hemencene fazla agri cekmeden kavusurum bebegime hepinizi opuyorum. Sagolun ...

Canım bende normal doğum yaptım epiduralsız.
Benim gibi acıya dayanıksız biriysen bile dayanırsın hiç korkma :)
Sabah saat tam 06:00 da suyum gelmişti.
Akşam 18:00 da kızım kollarımdaydı ♥
Hiç düşünüp kendini korkutma, şimdi ki zamanın tadını çıkart :KK66:
Uykusuz geceler ne kadar tatlıda gelse bebeğin kollarındayken bir o kadar da yorucu geçiyor.
Enerjini doğumuna ve sonrasına harca.
Nefes egzersizleri yap, bol bol yürü.
Doğuma girmeden öncede çok önemli bunlar.
Özellikle yatarak bekleme, sancıların arttıkça çık koridora yürü.
İnanılmaz rahatlatıyor insanı.
Şimdiden hayırlı olsun ♥ bebişin...

Canım bende normal doğum yaptım epiduralsız.
Benim gibi acıya dayanıksız biriysen bile dayanırsın hiç korkma :)
Sabah saat tam 06:00 da suyum gelmişti.
Akşam 18:00 da kızım kollarımdaydı ♥
Hiç düşünüp kendini korkutma, şimdi ki zamanın tadını çıkart :KK66:
Uykusuz geceler ne kadar tatlıda gelse bebeğin kollarındayken bir o kadar da yorucu geçiyor.
Enerjini doğumuna ve sonrasına harca.
Nefes egzersizleri yap, bol bol yürü.
Doğuma girmeden öncede çok önemli bunlar.
Özellikle yatarak bekleme, sancıların arttıkça çık koridora yürü.
İnanılmaz rahatlatıyor insanı.
Şimdiden hayırlı olsun ♥ bebişin...

Evet agriya aciya dayanamiyan bir kisiyim. Izin veriyorlarmi kalkip dolasmana ve mesela esin girebiliyormu burda koridora kdr izin veriyorlar ama dogumhaneye almiyorlar nedenini bende bilmiyorum..peki sancilar birden mi geliyor yoksa yavas yavas mi ve neye benziyor mesela Benim
Adet sancilarim cok oluyordu bazen ilac kullansam bile fayda etmiyordu.

Evet agriya aciya dayanamiyan bir kisiyim. Izin veriyorlarmi kalkip dolasmana ve mesela esin girebiliyormu burda koridora kdr izin veriyorlar ama dogumhaneye almiyorlar nedenini bende bilmiyorum..peki sancilar birden mi geliyor yoksa yavas yavas mi ve neye benziyor mesela Benim
Adet sancilarim cok oluyordu bazen ilac kullansam bile fayda etmiyordu.

Kalkıp dolaşmana izin veriyorlar canın nst ye bağlı değilsen kalkıp dolaşa bilirsin, hem açılmayı hızlandırıyor.
Benim eşim değil de annem girmişti doğuma.
Doğum yapacağın hastane belliyse bunları konuş öğren.
Benimde regl zamanlarım çok ağrılı geçerdi.
Serum bile aldığımı biliyorum :)
Ama adet sancısına benzemiyor, kişiden kişiye de değişiyor.
Mesela benim 12 saat sürdü.
Aynı gün benim dışımda 5 kişi daha doğum yaptı, 2-3 saat sancı çekip doğum yapan vardı.
Suyun ve nişanın gelince hastane çok uzak değilse biraz evde kal ve yürü, duş al rahatlat kendini.
Sancılar ufak ufak geliyor, doğuma yakın şiddetleniyor.
Ama inan o sancıları çekerken verdiğin mücadeleyi miniginde kollarında olmak için veriyor. ..
Bu insanı o kadar rahatlatıyor ki anlatamam.
Hayal kur hiç sancıya odaklanma.

Canim benimkisi de tam 3 aylik ve kilosu 5300 ayniyiz. Bence bublara soylenenlere takilma onemli olan onu kendi sutunle besliyorsun. Kilo degil onemli olan saglikli olmasi. İlk ay bebekler cok aliyo sonra azaliyo 500 gr da normal sayiliyor. dr bu duruma ne diyor. Aynen inan ac kalmiyordur, eger ac kalmis olsaydi kesinlikle durmazdi uyumazdi. Gayet cis kaka da yapiyor dedin hic dusunme emzir emzirebildigin kadar

Sureklı emZiriyorum kulak ardı edıyorum ama işte ister istemez sıkıyolar canını hayırlısıyla buyusun minnakkk kuzularımız:)

Selam anneler nasilsiniz bende allahim nasip ederse anneligi ilk tadanlardan olucam ama normal dogumdan cok korkuyorum :-( nasil yenebilirim bu korkumu dogumunuz kac saat surdu sancilar cok agrilimiydi :-( nasil gecirdiniz o anlari?

Merhaba canım ben sezeryanla doğum yaptım gerçi benim tercihim değildi öyle olması gerektiği için iki hafta erken alındı, bende normal dğm istiyordum ama çok korkuyordum o yüzden sezeryana alıcaz dediklerinde inanılmaz rahatlamıştım ama şuan çok üzgünüm keşke normal doğum olsaydı, bundan sonra diğer doğumlarımda szryn olacak ve ben hiç sancı nedir doğum nedir bilemeyeceğim, annem beni epiduralle doğurmuş hiç sancı çekmemiş kardeşimi de sırf doğum sancısı nasıl birşey anlamak için doğurmuş :) :) hep dalga geçerdim annemle mazoşistmisin anne diye ama şu an anlıyorum ne demek istediğini :KK43: belki dğr szryn olan arkadaşlar bana katılmayanilir ama hamilelik ve annelik olayının en önemli parçalarından biri de o çocuğu doğurma olayı, bu arada sezeryandan sonra çektiğim gaz sancılarıda doğumdan beterdi yani :)

KıZlar yarın Ramazan'ın ilk günü tutacak mısınız oruç doktora danışan var mi

Bebişler küçük değil mi ben tutamayacağım günler kısa olsa tutulabilirdi belki ama susuzluğa dayanamayız

iyi geceler kızlar doğumdan sonra pek takip edemedim çünkü gündüzleri full time bebişle ilgileniyorum gece de uyuyoruz zaten. bizim kuzu çok emerekten 2. ayında kilo 6.400 boy 60.5 e ulaştı yani bildiğiniz tosuncuk :KK9: ama kısmayı düşünmüyorum persentil eğrilerinin dışında değil sonuçta ve anne sütünün kilosu kalmaz derler bide kemik gelişimi etkilenir yavrumun şimdi kısarsam bu arada gece uykusuna ii alıştırın çocuğu büyüten gece uykusuymuş:KK34:
bebişle tatili düşünen var mı ramazandan sonra ben çok istiyorum nasıl olur bilmem eylülde çalışmaya başlayınca hepten bunalıma girerim ben eğer gezmezsem :KK53:

Çoooookkkk tatlı yaaaa benimki de çok korkak :) :) gözlerini kocaman açıp önce ne olduğunu anlamaya çalışıyor sonra alt dudak yavaşça bükülüp basıyor çığlığı

Cok tatlilar valla. Bi taraftan icim burkuluyo. Kizim diyorum goren de seni sabah aksam dovuyoruz sanar, ne bu tirsaklik. Bi taraftan da cok sirin gorunuyo gozume :)
Günaydın hayırlı cumalar...müjdeli haberler alalım&mutluluktan dört köşe olalım inşallah:p

Yilllllllar önce akademisyen olmak üzere çıktım yola, istemedim başka meslek gülüm. Mecbur olsa idim uygun işlere girer çalışırdım. Ama mecburiyet olmayınca hala bir umut bekliyorum, kısmet:KK70::KK70: Olmazsa oğlan büyüyünce çevirmenlik yaparım yine home-office, kazancı çok güzel.

:KK70::KK70::KK70::KK70: Aynı büyükannem. Birşeyden yakininca 'yapacaksın tabi işinin adı ne ' deyip çıkıyor:p:p:p:p

Öyle mi...uyardigin iyi oldu. Idrar sonrası da yikayim madem. Teşekkürler canım.

Iyi olmaniza sevindim canım. Daha sık görürüz seni artık inşallah:KK70:

Benimki de çok korkak. Kendi gaz çıkarma sesinden korkuyor:KK70::KK70::KK70::KK70:

Hamur isi değil de bu ara dondurmaya dadandim. Sıcak havalarda soğuk soguk:thumbup::thumbup::thumbup:

Annen doğru diyor. Benim annem de 'sizin zamanıniza ana&babaya sorma da kalmaz. Getirir bir tane anne bak evlendim der' diyor:KK70::KK70::KK70::KK70:
Dondurma filan kesmiyo beni. Oyle hafif tatlilari yeyince hic bisey yememis gibi oluyorum. Yillardir sekersiz ictigim cayi bile artik sekerli icmeye basladim. Resmen tatli aseriyorum en agirlarindan :KK70: nolcaksa halim :)
hoşbulduk canımmmmmmmmmmmm :KK16::KK16::KK16: ya gelen giden o bu şu kız derken büyüttük ve işe başladık ve çok şükür ikimizde çok iyiyiz sen nasılsın bakemmmm sizi çok özlemişim ya canlarım benim :KK54::KK54::KK54::KK16::KK16::KK16:

artık buralardayım öğlee arası kızımı emzirip geliyorum 1 gibi ondan sonra hem buralardayım kısmetse inşallah senin kuzun nasıl canımm
He yaaa biz de cok ozledik. Eskilerden aliskin oldugumuz arkadaslari gorunce cok mutlu oluyorum. Ne zamandir girmeyn arkadaslar var, onlari da merak ediyorum :)
Ahh ahh doymuyor cnm doymuyor,az önce emzirdim sütümde geliyordu ağzının kenarından akıyordu,uyudu yatırdım ağlamaya başladı gazı olsa bacaklarını kasıyor,kucagıma aldım yüzümü yalıyor,90 cc mama verdimde doydu şimdi uyudu,obez olur diye korkuyorum bende:KK50: vermim diyorum ağlamaktan helak oluyor çocuk
Canim ayni ben de oyleydim. 1 haftalikti kizim gunde 4 seer 60 cc aliyodu. Aslinda doymadigindan degilmis simdi anliyorum ama o zamana tekrar donaem yine naapcagimi bilemez mama verirdim herhalde. Cok mucadele ettim mama vermemek icin. Sut sagmak gercekten autu arttiriyor. Gece uzun uyuyorsa sut sagarak ogun cikarmaya calisabilirsin. Ben gece 120 cc sut sagip kizima mama yerine tek ogun onu veriyodum. Tavsiyem kafemeli olarak azaltman. Zaten 3. Ayin sonuna dogru cevreye ilgi arttigi icin oyalamak da kolay oluyor. Emziriyorum kizimi, memeleri bosaltiyorr ama haala istahla emmeye devam ediyor. Memeden ayirinca da basiyor cigligi. Gorsen doymamis sanirsin. Aliyorum hemen kucagima yuzu disari donuk sekilde. Gezdiryorum. Hoop susuyor ve biraz oyaladiktan sonra uyuytuyorum 1-2 saat uyuyor. Demek ki doyuyor. Bence senin kuzun da doyuyodur ama biraz daha cevreye ilgisi artsin ki sen de oyalayabil mama vermeden. Simdi sadece anne sutu aliyor kuzum. 3 aylik bebegi doyuracak sutum varsa demek ki 2 ayken de 1 ayken de varmis ama bilememisim.
hayırlı cumalar ve hayırlı ramazanlar herkese!
benim uykucu böcek uyuyor şimdi. keyiflerimiz yerinde:) sizler de iyisinizdir umarım.
sıcaklar da artık iyice bastırdı rahatlıkla gezdirebiliyoruz artık erenimi. bizimki ellerini ağzına götürmeye çok alıştı bütün parmaklarını ağzına sokmaya çalışıyor ve tükrük salgısı arttı iyice.emzik veriyorum parmağını emmektense emzik emsin diye emziği atıyor gene parmaklarını emiyor. daha sonra alışkanlık yapmaz umarım...
Ayni yaa, emzigi atip parmaklaarini emiyor sapir supur. Parmak emen cocuk akilli olurmus. Yİne de alismasin diye ugrasiyoruz bakalim. inatla emzik veriyorum ben, o da inatla emzigi atip elini emiyo.
iyi geceler kızlar doğumdan sonra pek takip edemedim çünkü gündüzleri full time bebişle ilgileniyorum gece de uyuyoruz zaten. bizim kuzu çok emerekten 2. ayında kilo 6.400 boy 60.5 e ulaştı yani bildiğiniz tosuncuk :KK9: ama kısmayı düşünmüyorum persentil eğrilerinin dışında değil sonuçta ve anne sütünün kilosu kalmaz derler bide kemik gelişimi etkilenir yavrumun şimdi kısarsam bu arada gece uykusuna ii alıştırın çocuğu büyüten gece uykusuymuş:KK34:
bebişle tatili düşünen var mı ramazandan sonra ben çok istiyorum nasıl olur bilmem eylülde çalışmaya başlayınca hepten bunalıma girerim ben eğer gezmezsem :KK53:
Masallah kuzuna canim. Anne sutuyle alinan kilodan korkma. Ben de cok istiyorum tatil. Simdi memlekette annemin yanindayim. Bu da tatil bi yerde ama esimle de bi kac gun kacasin var biyerlere. Bakalim bebisle cesaret edebilcez mi. Hayirlisi

Biz bir buçuk ay sonra 7 günlük bir tatil düşünüyoruz, kendi başıma gitmeye cesaret edemediğim için bu yıl kv mlerle gideceğiz, gerçi annem pek sıcak bakmıyor çocuk hasta olur gitmeyin diyor ama inşallah sıkıntı olmaz :KK43:

Gunaydin Annisler. Bu sefer mevzu bebisle ilgili degil. Temmuzun 8 i esimle evlili yildonumumuz. Maalesef o izmirde ben kirsehirdeyim. Burdan ona yapabilecegim bi jest dusunuyorum. Fikirlerinize ihtiyacim var :))

Günaydın, keyifli hafta sonları:) Ramazan da başladı. Zaman su gibi akıyor. Geçen yıl ramazanda hAmile idik:KK66:

KıZlar yarın Ramazan'ın ilk günü tutacak mısınız oruç doktora danışan var mi

Slm anneler, emziren arkadaslardan oruc tutacak olan var mi?

Çok isterdim ama su süt üretiminde elzem. Ek gıdaya geçmiş olsaydı tutardım. Kaza ederim rabbim ömür verirse.

Maşallah tosununa canım. Tatilde de iyi eğlenceler.

Cok tatlilar valla. Bi taraftan icim burkuluyo. Kizim diyorum goren de seni sabah aksam dovuyoruz sanar, ne bu tirsaklik. Bi taraftan da cok sirin gorunuyo gozume :)

Dondurma filan kesmiyo beni. Oyle hafif tatlilari yeyince hic bisey yememis gibi oluyorum. Yillardir sekersiz ictigim cayi bile artik sekerli icmeye basladim. Resmen tatli aseriyorum en agirlarindan :KK70: nolcaksa halim :)

He yaaa biz de cok ozledik. Eskilerden aliskin oldugumuz arkadaslari gorunce cok mutlu oluyorum. Ne zamandir girmeyn arkadaslar var, onlari da merak ediyorum :)

Canim ayni ben de oyleydim. 1 haftalikti kizim gunde 4 seer 60 cc aliyodu. Aslinda doymadigindan degilmis simdi anliyorum ama o zamana tekrar donaem yine naapcagimi bilemez mama verirdim herhalde. Cok mucadele ettim mama vermemek icin. Sut sagmak gercekten autu arttiriyor. Gece uzun uyuyorsa sut sagarak ogun cikarmaya calisabilirsin. Ben gece 120 cc sut sagip kizima mama yerine tek ogun onu veriyodum. Tavsiyem kafemeli olarak azaltman. Zaten 3. Ayin sonuna dogru cevreye ilgi arttigi icin oyalamak da kolay oluyor. Emziriyorum kizimi, memeleri bosaltiyorr ama haala istahla emmeye devam ediyor. Memeden ayirinca da basiyor cigligi. Gorsen doymamis sanirsin. Aliyorum hemen kucagima yuzu disari donuk sekilde. Gezdiryorum. Hoop susuyor ve biraz oyaladiktan sonra uyuytuyorum 1-2 saat uyuyor. Demek ki doyuyor. Bence senin kuzun da doyuyodur ama biraz daha cevreye ilgisi artsin ki sen de oyalayabil mama vermeden. Simdi sadece anne sutu aliyor kuzum. 3 aylik bebegi doyuracak sutum varsa demek ki 2 ayken de 1 ayken de varmis ama bilememisim.

Ayni yaa, emzigi atip parmaklaarini emiyor sapir supur. Parmak emen cocuk akilli olurmus. Yİne de alismasin diye ugrasiyoruz bakalim. inatla emzik veriyorum ben, o da inatla emzigi atip elini emiyo.

Masallah kuzuna canim. Anne sutuyle alinan kilodan korkma. Ben de cok istiyorum tatil. Simdi memlekette annemin yanindayim. Bu da tatil bi yerde ama esimle de bi kac gun kacasin var biyerlere. Bakalim bebisle cesaret edebilcez mi. Hayirlisi

Gunaydin Annisler. Bu sefer mevzu bebisle ilgili degil. Temmuzun 8 i esimle evlili yildonumumuz. Maalesef o izmirde ben kirsehirdeyim. Burdan ona yapabilecegim bi jest dusunuyorum. Fikirlerinize ihtiyacim var :))

Mama olayı bitti, sürekli emziriyorsun artık. Belki iştahın ondan açılmıştır. Yarasın ikinize de.

Ben emzik vermedim. Bizim ailede yok emzik kültürü. Parmağını emdi biraz, şimdi dudağını emiyor. Hic sorun etmiyorum, emsin istediği kadar:))))

Çikolata sepeti gönderebilirsin, romantik bir not iliştirmeyi unutma:KK66:

X