2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Ay nerdeee :) ilk altini falan acamadim .3.500 kiloydu ama tutamiyodum bile cocugu kakasini silemedim.sonra herseye panik oldum sanki ilk cocuk unutmusum simdi rahatim artik panik yapsamda degismiyor onu ogreniosun zamanla :) ama cocuk kussa aman sut mu bozuktu yok usuttum mu grip mi allah niye agliyor diye donuyorum.hala evin icinde :)

Ayy dogru gerci zaman gectigi icin insan cabuk unutuyo valla ben napiyim hastaneden cikriginda 2700 du kundakliyorduk da oyle rahay emziriyordum yikayamiyordum o gunden beri annemde kaliyorum simdi ancak tek basima yikayabilirum valla
Ayy sorma valla ayni sorunlar bende de eminim tum annelerde de vardir

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çok güldüm gazlı süt, çok tatlısın :) :) benim her daim gazım var bebişte gazlı artık benden mi kendi gazı mı bilemiyorum

Bende annem gulunce bildigimden degil ama karnim gazdan agriyinca onu daha iyi anliyorum bide gazim gecer belki diye annelik iste :)

Ayy dogru gerci zaman gectigi icin insan cabuk unutuyo valla ben napiyim hastaneden cikriginda 2700 du kundakliyorduk da oyle rahay emziriyordum yikayamiyordum o gunden beri annemde kaliyorum simdi ancak tek basima yikayabilirum valla
Ayy sorma valla ayni sorunlar bende de eminim tum annelerde de vardir

Bizde sarilik olduk cok kilo verdik baya ust sinirdaydik .ben yikamayi kolay yapiyorum .ilk gun kuvetinde yikadim icini su doldurup havada tutan fileler varya icinde kucuk yuvarlak seyler o la yiladim belim kitlendi egilemiyorum belimden epidural oldum agri yapio sanirim ondan bende banyo lavabosunda yikiyorum :)) pratik oluyor.

Cnm ben de gitmek istemiyorum.. Aynı katta kv nin de dairesi var... Ama kira zor.. Şimdilik taşınmıyor onlar.. Hayırlısı olsun artık :KK31:

Seni çok iyi anlıyorum..b:KK50:
Dediğin gibi hayırlı olsun hepimiz için ...
Sıkıntı, stresten o kadar çok bıktım ki, fobim haline geldi resmen :S
Artık rahat bir nefes nasıl alınır unutmuş haldeyim.
Şükürler olsun ki, kızım Hızır gibi yetişti onunla vakit geçirmek beni taze kılıyor.
Rabbim herkese nasip etsin, herşeyin dermanıymış çocuk sevgisi.

Bizde sarilik olduk cok kilo verdik baya ust sinirdaydik .ben yikamayi kolay yapiyorum .ilk gun kuvetinde yikadim icini su doldurup havada tutan fileler varya icinde kucuk yuvarlak seyler o la yiladim belim kitlendi egilemiyorum belimden epidural oldum agri yapio sanirim ondan bende banyo lavabosunda yikiyorum :)) pratik oluyor.

Supersin ya hic dusunmemistim yaraticilik iste. ben bahsettigin kuvette yikiyorum yikayana kadar ben de yikaniyorum ya gerci 😃su icinde kaliyorum heheee

Iyi tatiller tatlım :KK16:

Kuzum çok çok geçmişler olsun.. Birşey çıkmaz inşallah..

Ben eski kiloma döndüm hatta 2 kilo da altındayım.. Ama gömlekler olmuyor.. Göğüslerimde büyüktü şimdi süt doluna iyice büyüyorlar :KK37:

Iyidir kuzun gülüm, sonuçları iyi çıkar inşallah. Keşke guvenebilecegin iyi bir doktor bulsan. Surekli ihtiyacın olacak.

Iyi yolculuklar ve ailenle keyifli zamanlar dilerim canım.

Ohh şimdiden sağlıcakla gidip gelin :)
Antalya enfes bir yer tadını doya doya çıkarın ama çok sıcak yahu bebişe çok dikkat et annesi.
İyi tatiller ♥

♥ İdil Deniz'im ♥

Çok sağoluun,sağ salim vardık,tek başıma,hem bebek arabası,hem bavul,hem de tabi kızımla gelmeyi başardım:21:

Ben yarın taşınıyorum... Bikaçgün olmayabilirim.. Eşimin telefonundan girerim vakit olursa.. Yeni evde net yok henüz.. Kendinize ve minnak kuzulara iyi bakın.. Öpüyorum hepinizi

Kolay gelsin,yeni evin enerjisi çok iyi gelsin inşallah.:KK16:

Son düzenleme:
İyi geceler tatli ruyalar annisler ve melekleri :) herkes gun icinde burda ben ancak gece baglanabiliyorum. Gunduz baglanamiyorum maalesef :KK43: sohbetiniz de bugun almis yirumus. Okuyamadim hepsini. Atlaya atlaya amca bitirdim:KK1: insallahh bisey kacirmamisimdir. Kizimkn sacini kestik bugun. Gozune giriyodu, toka da tutmuyo saclar. Cok sirin oldu :)

Kızlar dün hastaneye gittik idil in idrar tahlili vardı ve hırıltı geliyordu.
Burnu tıkalıymıs.
Annemin iş çevresi olduğu için kimse indirmedi kucağından ee haliyle hepsi doktor bende birşey diyemedim.
Bir de kucağına alan doktor hep normak şekilde oturtturdu kucağına, bense izlemekle yetindim.
Birine öpme falan desem oo hepsi hazır cevap.
Büyüklerim de dahil kimse umursamiyor.
Ben kıyamıyorum öpmeye yüzü hemen atıyor çünkü.
Maşallah benim dışımdakiler şap şup öpüyor.

♥ İdil Deniz'im ♥
Gecmis olsun canim. Sanirim insanin kendi cocugu olmayinca hassas olmuyo kimse. Esim hastaneden gelince dus almadan asla kizini kucaklamaz. Hele o formalarla hic dokunmuyo kizina, mikrop doluyum diye. Hamileyken bana bile sarilmazdi formalariyla. Ama hastanede her bebege ayni hassasiyetle yaklamiyodur eminim. Ama oper kizini, cok kizarim her seferinde ama yapcak biseey yok. Babasinin optuhu bisey degil de bazen halasi cozutuyo. Uyarinca da inadina daha cok opuyo ona sinir oluyorum. Kİrcam kalbini bi gun, o olcak. Yabancilara opturmuyorum valla ister gorgusuz desinler. Ama buyuyunce koruyamiicaz pek. Simdiden hazirlanmak lazim
Cnm ben de gitmek istemiyorum.. Aynı katta kv nin de dairesi var... Ama kira zor.. Şimdilik taşınmıyor onlar.. Hayırlısı olsun artık :KK31:

Seni çok iyi anlıyorum..b:KK50:
Priorim hayirlii olsun tatlos. Saglikla esenlikle huzur icinde oturun. Allah agzinizin tadini bozmasin
Çok sağoluun,sağ salim vardık,tek başıma,hem bebek arabası,hem bavul,hem de tabi kızımla gelmeyi başardım:21:

Kolay gelsin,yeni evin enerjisi çok iyi gelsin inşallah.:KK16:
Canim tatilde misin? İyi tatiller, bol dinlenmeler :KK34:

İyi geceler tatli ruyalar annisler ve melekleri :) herkes gun icinde burda ben ancak gece baglanabiliyorum. Gunduz baglanamiyorum maalesef :KK43: sohbetiniz de bugun almis yirumus. Okuyamadim hepsini. Atlaya atlaya amca bitirdim:KK1: insallahh bisey kacirmamisimdir. Kizimkn sacini kestik bugun. Gozune giriyodu, toka da tutmuyo saclar. Cok sirin oldu :)

Gecmis olsun canim. Sanirim insanin kendi cocugu olmayinca hassas olmuyo kimse. Esim hastaneden gelince dus almadan asla kizini kucaklamaz. Hele o formalarla hic dokunmuyo kizina, mikrop doluyum diye. Hamileyken bana bile sarilmazdi formalariyla. Ama hastanede her bebege ayni hassasiyetle yaklamiyodur eminim. Ama oper kizini, cok kizarim her seferinde ama yapcak biseey yok. Babasinin optuhu bisey degil de bazen halasi cozutuyo. Uyarinca da inadina daha cok opuyo ona sinir oluyorum. Kİrcam kalbini bi gun, o olcak. Yabancilara opturmuyorum valla ister gorgusuz desinler. Ama buyuyunce koruyamiicaz pek. Simdiden hazirlanmak lazim

Priorim hayirlii olsun tatlos. Saglikla esenlikle huzur icinde oturun. Allah agzinizin tadini bozmasin

Evet,annem Antalya'da yaşıyor,kaçtık yanına,çok sağol canım benim:KK16:

Günaydın, keyifli perşembeler:21::21::21: Günler iyiden iyiye uzadı, zaman geçmiyor. Dün beverly hills 90210, 21 jump street gibi çocukluk dönemi dizilerimizi çıkardım arşivden. Beni bir süre idare ederler. Sizler nasıl zaman geçiriyorsunuz?

Çok sağol tatlım inşallah birşey çıkmaz.
kolay gelsin sana.
Yeni yuvanızın bereketi ve neşesi bol olsun inşallah ♥♥♥

Bende taşınacağım ama ne zaman.
Hiç gitmek istemiyorum :KK43:

♥ İdil Deniz'im ♥

Ev buldunuz mu canım?

merhabalar bizde bu gün aşımızı olduk, ama verem aşısı cuma günü açılacakmış o kaldı cuma olacak, bayağı ağladı yavrum bide bandaj yğzğnden zaten sıkılıyor
gaz sortunu olan arkadaşlar kolay gelsin benim ilk kızım çok gazlıydı 4 ay kabus gibiydi bir daha çocuk yapmam diyordum ama insan unutuyor işte o günleri:KK34: elma yağı ile ayaklarının altına ve karnına masaj yapmayı deneyin biraz da olsa rahatlatıyor ama sakın çok dökmeyin yakar cildini,
kilo konusuna gelince ben hala veremedim hatta almaya bile başladım çok tatlı yiyorum yemem lazım ama bu aralar kendime engel olamıyorum

Ya kilo olayını hiç açmayın çoook moralim bozuk tam 9 kilo fazlam var kiii ben hamileliğe de normal kilomun 4 kilo fazlasında başladım :KK43: :KK43: offf offff balina gibi oldum

İkiniz de emziriyorsunuz yanılmıyorsam. Birkaç gün karın gurultusuna ya da sizi dolaba sürükleyen duyguya karşı koyarsanız (biliyorum zor:KK9::KK9:), emzirirken hızla kilo verirsiniz. Karbohidrattan uzak durun bol protein ve sebze tüketin. Nasıl hızla verdiğinize siz de şaşırırsınız:KK76:

Maşallah büyümüş te saçları bile kesilmiş. Bruja genç kız oldu Dolunay:KK76:

Normal olmasına çok sevindim canım.
Birşey olmasın Körpe kuzulara :nazar:
Eminim düzelecektir küçük meleğin♥
Göğüs Pedi bu sıcakta inanılmaz koku yapıyor.
Kilo sorun benim için, kendimi mutsuz hissediyorum.
Çok kalmadı vermem gereken 4 kilom var ama ilk defa bu kadar kilo alınca takıyor insan :)
Ama veririz :KK66:
dün akşamda sulu sulu kaka yapmaya başladı... gece emdikten sonra hemen kaka yaptı... sabaha kadar ve hala devam ediyor...ishal oldu sanırım...ne yapcam bilmiyorum...sağlık ocağına götürsem bir şey yaparlarmı acaba....

Inşallah sıkıntısı yoktur gülüm. Mama da diskiyi koyulastirir. Verdiğin su miktarını arttır istersen biraz. Malum sıcaklar da başladı.
suyu yeni yeni vermeye başladık.... ama çok terliyor...en fazla ne kadar su verilebilir bilmiyorum ki...kv dem 2 çay kaşığı vermiş o kadar.... eve gelincede beni emiyor diye ben su falan vermiyorum... ama su kaybediyordur değilmi... su gibi kakası şimdi...

biz ani bir kararla yollaas düşüyoruz kızımla,abimler anneme gitti Antalya'ya,kameradan görüşürken beni de gaza getirdiler gel diye,kızımla uçağa binicez ilk kez 2 saat sonra.eşim olmadan zor olucak,çok özlerim ben.o da buruldu ama napiyim,yoksa hep evdeyiz.inşallah ilk uçak deneyimimiz de güzel geçer.öpüyoruz sizi.:KK16:
güle güle git gel...hayırlı yolculuklar...
S
Sut kardesligi diye bir durum var.sizin sutunuzu icen her bebek ile sizin bebeginiz kardestir.heleki tanimadiginiz bilmediginiz birine sutunuzu vermeyin.sut kardesligi diyip gecmeyin cok onemlidir.tanidiginiz hoca var ise ayrintili bilgi alabilirsiniz.bir arkadas sut bankalari var oraya ver yazmisti bence cok cok buyuk birsey olmadiktan sonra sutunuzu hic bir bebege icirmeyin.genede herkesin kendi karari.
dikkat edilmesi lazım...aynı memeden süt içenler kardeş olurlar nikah düşmez...

Ben yarın taşınıyorum... Bikaçgün olmayabilirim.. Eşimin telefonundan girerim vakit olursa.. Yeni evde net yok henüz.. Kendinize ve minnak kuzulara iyi bakın.. Öpüyorum hepinizi :KK16::KK54::KK54::KK54:
kolay gelsin canım benim....hayırllı olsun yeni eviniz inşallah...

dün akşamda sulu sulu kaka yapmaya başladı... gece emdikten sonra hemen kaka yaptı... sabaha kadar ve hala devam ediyor...ishal oldu sanırım...ne yapcam bilmiyorum...sağlık ocağına götürsem bir şey yaparlarmı acaba....

suyu yeni yeni vermeye başladık.... ama çok terliyor...en fazla ne kadar su verilebilir bilmiyorum ki...kv dem 2 çay kaşığı vermiş o kadar.... eve gelincede beni emiyor diye ben su falan vermiyorum... ama su kaybediyordur değilmi... su gibi kakası şimdi...

güle güle git gel...hayırlı yolculuklar...
dikkat edilmesi lazım...aynı memeden süt içenler kardeş olurlar nikah düşmez...

kolay gelsin canım benim....hayırllı olsun yeni eviniz inşallah...

Canım geçmiş olsun. Evet ishal ise su kaybeder. Evde olsan sık sık emzirirsin suya ihtiyacı olmaz ama, mama takviyesi alıyor. Mamamız katı da demiştin yanlış hatırlamıyorsam. Diğer forumlarda mamadan sonra birkaç tatlı kaşığı veriyoruz dediklerini okumuştum. İshali devam ediyorsa kayınvalideni ara arttırsın suyu biraz. İshali de devam ederse örnek al analize yolla canım. 5 dk da yapıyorlar zaten.

Canım geçmiş olsun. Evet ishal ise su kaybeder. Evde olsan sık sık emzirirsin suya ihtiyacı olmaz ama, mama takviyesi alıyor. Mamamız katı da demiştin yanlış hatırlamıyorsam. Diğer forumlarda mamadan sonra birkaç tatlı kaşığı veriyoruz dediklerini okumuştum. İshali devam ediyorsa kayınvalideni ara arttırsın suyu biraz. İshali de devam ederse örnek al analize yolla canım. 5 dk da yapıyorlar zaten.
tamam şimdi arıyorum...gündüz çok susuz kaldığı için demi böyle tepki veriyor acaba...

tamam şimdi arıyorum...gündüz çok susuz kaldığı için demi böyle tepki veriyor acaba...

Susuz kalırsa kakası katılaşır canım, kabızlık olur bu sefer. Eger kaka tahlilinde herhangi bir sorun yoksa, ishali üşütmeden de kaynaklanabilir. Geçen gün "geceleri üstünü açıyor eli-ayağı buz gibi oluyor" demiştin. Maması hazırlanırken ve su verilirken, kaynamış su kullanılıyorsa herhangi bir enfeksiyon çıkacağını tahmin etmiyorum.

Benim oğlan 3 gün ishal olmuştu. Sık emzirdim, bir sıkıntı olmamıştı.

Susuz kalırsa kakası katılaşır canım, kabızlık olur bu sefer. Eger kaka tahlilinde herhangi bir sorun yoksa, ishali üşütmeden de kaynaklanabilir. Geçen gün "geceleri üstünü açıyor eli-ayağı buz gibi oluyor" demiştin. Maması hazırlanırken ve su verilirken, kaynamış su kullanılıyorsa herhangi bir enfeksiyon çıkacağını tahmin etmiyorum.

Benim oğlan 3 gün ishal olmuştu. Sık emzirdim, bir sıkıntı olmamıştı.
2 gün katıydı kakası....dün akşam sulu yapmaya başladı ...üşüğttüm galiba... nebilim evdede pek ince giydirmiyorum ama .terlemiş oluyor uyandığında... sırtı falan ....

2 gün katıydı kakası....dün akşam sulu yapmaya başladı ...üşüğttüm galiba... nebilim evdede pek ince giydirmiyorum ama .terlemiş oluyor uyandığında... sırtı falan ....

Hassaslar gülüm. Ben gece sürekli kontrol ediyorum üstünü başını. Bugün de bekle bence. Ishali devam ederse tahlile gönder. Temiz çıkacağına eminim ama için rahat eder. Onun dışında susuz kalmasin yeter.

yok ben kullanmıyorum artık... zaten o gaz ilacı bebeğin bağırsaklarını hareketlendirip kaka yada gaz çıkana kadar o sancıyı çekiyor...

bende çıkarayım dışarı evimizin karşısında park var aslında hafta sonu en azından...korkum durmaması...bizimki daha yeni yeni etrafı dikkatle izliyor...yani ağladığında etraf pek ilgisini çekmiyordu... çocuğumada değişiklik olur en azından temiz hava alır yavrum...:emir_bebek:

valla ben bayagi cikariyorum ya. nerdeyse hergun cikariyorum ama yanimda annem de var yani durmazsa bas edemem diye. sizin bebislerde arada bir oksuruyormu ya

canlarim gunaydiiiiin :) ya ben yine bisey sorucamm. iki gundur bebisimde bi oksuruk var. arada bir cok olmasa da oksuruyor. usuttumu acaba dicem ama havalar cok sicak

valla ben bayagi cikariyorum ya. nerdeyse hergun cikariyorum ama yanimda annem de var yani durmazsa bas edemem diye. sizin bebislerde arada bir oksuruyormu ya
dün benim kızda biraz öksürdü sanki gıcık olmuş gibi boğazaı....ama akşama geçti öksürük devam etmedi...

canlarim gunaydiiiiin :) ya ben yine bisey sorucamm. iki gundur bebisimde bi oksuruk var. arada bir cok olmasa da oksuruyor. usuttumu acaba dicem ama havalar cok sicak

dün benim kızda biraz öksürdü sanki gıcık olmuş gibi boğazaı....ama akşama geçti öksürük devam etmedi...

Oksurmek reflu belirtisidir aynı zamanda. Boğazıni temizlemek için yapAr. Çok sık olmadıktan sonra sorun değil demişti doktor.

X