2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Arkadaslar merhaba
Oğlum yarin 2 aylık merak ettiğim doğum kilosu 3480 1.ayinda 5500 gr ve yarin 2 aylık oluyoruz ve kilosu 6700 gr sadece anne sütü veriyorum normal sartlarda kilosu fazla bu bi sorunmudur sizde durumlar nasil
Oğlum 2 ay 6 günlükken 6800 çıktı bende anne sütü veriyorum sadece doktor normal dedi zaten 4400 doğdu :nazar:
Ama boyu 64 cm zayıf görünüyor neresinde o kilo anlamadım :KK1:

saol cnm bilgilendirdiğin için... 5 yılımı doldurdum. ben ilk okulda çalşıyorum öğleden sonra 1.5 saat var onu da süt izni olarak almak istiyorum. sorun çıkartırlarsa da bi dönem ücretsiz izin alayım diyorum. bakalım bizim idareciler bana zorluk çıkaracaklar mı? evet taviz vermemek lazım sonuçta izin saatleri çalışana göre ayarlanıyor.

Canım ben branş öğretmeni olduğum için kolay oluyor bizde ders programı ayarlamak.senin de branş öğretmenlerinin girdiği dersleri öğleden sonraya verirlerse süt iznini rahat kullanırsın.inşallah sorun çıkarmazlar.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

cnm benım evin işi inan onemlı diil hergune böl yaparsın onemlı olan rahatınız ailece işler bi şekilde yapıılıyor bi çamaşır ciddi önemli :KK70: onuda halledersin zaten parti parti ben valla eskiden eşimin iç çamaşırlarını bile ütülerdim şimdi yarı katlanık sallıyorum dolaba napalım valla kolay değil oğlum buyuyor ve ilgi bekliyor hergun birsey ogrenıyor onu bırakıpta 2 tane şey ütülücem die ugrasamam zaten cıkarkende dısarı ben hemen 2 dkda utuluyorum eşim yada benımkılerı
ama bebeğinkiler hep ütülü eşim güler hatta oglum iyisin içimizde en şık sensin bizi dağıttın der
biraz büyüdümü emin ol cok rahat hepsını yapacagız ama azıcık zaman azıcık sabır :)

Dedigin gibi yapicam.canim haklisin sanki bebege az zaman ayiriyorum is yuzunden cok sagol

Canlarimmm bebegim 6.gununu kakasiz doldurucakti ki kapi caldi komsum bisey istermisin marketten diye soruyor dersimizi anlattim hemen girdi iceri uyuyan oglumu uyandirdik altini acti.dereceyi vazelinlemek istedi ama yoktu bepanten surdu ve buyuk bi kismini makattan soktu sonra kakasini yapana kadar icinde tuttu bebegim ikinmaya basladi ve kakamizi cikardik.bi kere daha yapicam hala kakasi var sanki dedi ayni islemi yapip dereceyi icinde tuttu tekrar yapti bana yediklerime dikkat etmemi devamli su ve bitki cayi icmemi soyledi bi deniyorum dedigini bide portakali kesip suyundan bi kucuk kasik vermemi soyledi ama daha kucuk degilmi yapsam mi bilemedim ne dersiniz veriyim mi ki ?

Canlarimmm bebegim 6.gununu kakasiz doldurucakti ki kapi caldi komsum bisey istermisin marketten diye soruyor dersimizi anlattim hemen girdi iceri uyuyan oglumu uyandirdik altini acti.dereceyi vazelinlemek istedi ama yoktu bepanten surdu ve buyuk bi kismini makattan soktu sonra kakasini yapana kadar icinde tuttu bebegim ikinmaya basladi ve kakamizi cikardik.bi kere daha yapicam hala kakasi var sanki dedi ayni islemi yapip dereceyi icinde tuttu tekrar yapti bana yediklerime dikkat etmemi devamli su ve bitki cayi icmemi soyledi bi deniyorum dedigini bide portakali kesip suyundan bi kucuk kasik vermemi soyledi ama daha kucuk degilmi yapsam mi bilemedim ne dersiniz veriyim mi ki ?

Portakal asitlin oldugu için sıkıntı olmazmı ki bi arkadasın cocugunun poposu pişik olmuştu cok fena portakaldan olmuş meger gerçi 1 yaşındaydı o bı kaç kez dene belki iyi gelir. Yeğenim yapamayınca annem kulak çöpüne zeytinyağı sürüp poposunu uyarırdı içine sokmadan hemen yapardı aklında bulunsun

Portakal asitlin oldugu için sıkıntı olmazmı ki bi arkadasın cocugunun poposu pişik olmuştu cok fena portakaldan olmuş meger gerçi 1 yaşındaydı o bı kaç kez dene belki iyi gelir. Yeğenim yapamayınca annem kulak çöpüne zeytinyağı sürüp poposunu uyarırdı içine sokmadan hemen yapardı aklında bulunsun

Kulak cubugunu denedim cnm ise yaramadi distanda ice sokarakta :KK43: ben bi haftaya kadar sorun olmaz diye biliodum komsum birden iyi degil deyince panikledim oysa ebelerde oyle demisti ama baya kakasi cikti cocugun rahatladi yavrumda .veriyim o zaman portakal suyunu bisey olmaz heralde denesem bi kere korkuyorumda ama belki iyi gelir

Kızlar nasılsınız?
Bugün kızım 2. Ay aşılarını oldu.
Şükür şu an birşey yok.
Bir güzelde gezdik.
Bu arada babasling de artık durmuyor.
Katıla katıla ağlıyor.
Mecbur avm ye girip kanguru aldık.
O da çok tatmin etmedi beni :KK43:
Fizyolojik kanguru alacağım bir arkadaştan inşallah işe yarar.
Etrafı seyretmeye bayılıyor çünkü.

Çok şükür, bin şükür seni bana verene.
Yazmasın tek günümü sensiz kadere...
♥ İdil Deniz'im ♥

Merhaba kızlar herkes iyi mi herşey yolunda mı?
Geçmişi okuyamadım yardıma ihtiyacım var şu önsüt son süt dengesini bi türlü kuramadım bebeğim 10-15 dk emiyo ama bıraktığında göğsümde hala su kıvamında önsüt oluyo ve çocuk sonsütü alamıyor. 2 saat boyunca aynı memeden emziriyorum yine de kakası köpük şeklinde. Önce biraz sütümü sağayım dedim bu sefer de süt çoğalıyor göğüslerim taş kesiliyor.Ne yapacağımı şaşırdım. Ne önerirsiniz? Aynı memeden 4 saat boyunca mı emzirsem diyorum ama o da işe yarar mı bilemiyorum:26:

Canım sen anlarsın zaten emzirmeden önce göğsünü yokla ve ne kadar dolu olduğunu bil, emdikten sonrada bak anlarsın emmismi tamamen emmemis mi diye.
Seni tatmin ederse diğer memeye geç.
Bende senin gibi bu ay düşün düşün kafayı yemek üzereydim ki bugün kilosu tartilinca tamam dedim.
1 ayda 1700 gr almış :nazar:

Çok şükür, bin şükür seni bana verene.
Yazmasın tek günümü sensiz kadere...
♥ İdil Deniz'im ♥

Oğlum 2 ay 6 günlükken 6800 çıktı bende anne sütü veriyorum sadece doktor normal dedi zaten 4400 doğdu :nazar:
Ama boyu 64 cm zayıf görünüyor neresinde o kilo anlamadım :KK1:

Bugün saglik ocaginda kontrolumuz vardi anne sutu verdigimden dedigin gibi sorun olmaz dediler cnm boyuda 60 cm miş

yeğenimin kalça çıkığı vardı... ondan görmüştüm... çizgileri bir değildi... çift bez kullanmıştık... hatta çift bez yetmedi üzerinde havlu katlayı koyuyorduk... 3 ay bacakları kurbağa gibi ayrık durmuştu.... doktor kalça çıkığı olmasa bile bebeklerinize çift bez takın demişti...şimdi futbolcu gibi maşşallah...benim kızın çizgilerinde bir şey yok ama
PİRORİ arkadaşımızın dışardan normal görünssede usg de kıkırdağında bir sorun görmüş doktor.... onun mesajı üzerine bu perşembe randevu aldım devlet hastanesinden... zaten 3 dk sürüyormuş muayene ...en azından içimiz rahatlar

biizm kız günün her hangi bir saatinde aynen senin ki gibi oluyor.ilk olduğunda bizde acile götürdük...dedim heralde bir yerini kırdım... çöp gibiydi ozamn eli kolu...niye böyle ağlasınki diyordum...meğerse gazı varmış...damla falan verdi ama fayda etmedi... her gün aynı bizimki... gözünü pörtlete pörtlete yüzü ciğer gibi olana kadar ağlıyor...sesi soluğu kesiliyor... hemen kovaya sıcak su koyup içine atıyorum... yüzüp duruyor... ozaman susuyor sadece
Allah kolaylık versin...çoğumuz aynıyız sanırım... soğanı kavururken ağlıyor tencerenin altını kapat... tekrar uyut... patatsleri doğra... tekrar avut... 1 kaç saat sürüyor yemek... tuvalete zor gidiyorum...bazende kendini yırtar gibi ağlamazsa eğer öyle bırakıyorum napim..

Kkiyamam ona hergün bu sancıyı çekmesi kötü umarım en kısa zamanda gaz sorununuzu cozebilirsiniz. Çok küçükler agladikca insan ne yapacağını şaşırıyor neyseki sen anlık çözümü bulabilmissin.

Canım eğer 5 yılını doldurduysan istediğin zaman ücretsiz izin alabilirsin.süt izni de senin dediğin gibi ama bazı idareciler kafalarına göre öğretmene süt izni yok.zaten yarım gün çalışıyorsunuz diyorlar.süt izni hakkımız var.idarecilere bu konuda taviz vermemek lazım.ben daha doğum iznine ayrılmadan müdür yardımcım seneye ders programını istediğin gibi ayarlarız dedi.sen de ayarlatabilirsin.

mrb canım bende öğretmenim benim doğum iznimde pazartesi bitti aile hekiminden 10 gün rapor aldım perşembe günü bitiyor acilden 2 gün daha rapor alsam sorun olur mu acaba bilemedim öyle arka arkaya rapor alabiliyor muyuz?

kızlar bebeğinizin isal olduğunu nasıl anlıyorsunuz zira kakalar hep sıvı zaten benim kızım günde iki defa bazen dört beş defa kaka yapıyor. isal mi acep

mrb canım bende öğretmenim benim doğum iznimde pazartesi bitti aile hekiminden 10 gün rapor aldım perşembe günü bitiyor acilden 2 gün daha rapor alsam sorun olur mu acaba bilemedim öyle arka arkaya rapor alabiliyor muyuz?

Canım benim arkadaşım arka arkaya raporlarla 1 ay okula gitmedi doğum sonrası.5 gün - 5 gün aldı raporlarını.sorun çıkmadı.şu doğum izni ne kadar kısa.bu kadar küçük çocuk nasıl bırakılır.biz yine şanslıyız.yaz tatiline denk geldi bebişlerimiz.

fırsat bulmuşken yazayım dedim ben sürekli okuyorum telden ama fırsat bulup ta yazamıyorum telden yazmayı beceremiyorum bilgisayarın başına geçmekte neredeyse imkansız bazen tuvalete bile gidemiyorum benim kızımın gece uykusu güzel maşallah :nazar: ancak gündüz uykusu diye bir şey yok uyutuyorum yatağına koyuyorum uyanıyor akşama kadar böyleyiz.
benim kızım 88 günlük 7 kilo galiba bizde biraz önden gidiyoruz sadece anne sütü alıyor. cuma günü de rota aşısını yaptıracaz her hangi bir yan etkisi var mı acaba

Canım benim arkadaşım arka arkaya raporlarla 1 ay okula gitmedi doğum sonrası.5 gün - 5 gün aldı raporlarını.sorun çıkmadı.şu doğum izni ne kadar kısa.bu kadar küçük çocuk nasıl bırakılır.biz yine şanslıyız.yaz tatiline denk geldi bebişlerimiz.

sağol canım ozaman bende alıvereyim 2 gün daha semineri de bi şekilde idare edecem artık. doğru söylüyosun doğum izni çok kısa neyseki bizim yaz tatili giriyor araya o yönden çooook şanslıyız yoksa çok zor olacaktı.

kızlar bebeğinizin isal olduğunu nasıl anlıyorsunuz zira kakalar hep sıvı zaten benim kızım günde iki defa bazen dört beş defa kaka yapıyor. isal mi acep

isal değil canım ...isalde 8 9 kez çıkar...ekşi ekşi kokar...bide su oranı çok fazla olur kakada....:26:

Kizlar merhaba herkese gunaydin
Oğlumu emzirdikten sonra beyaz peynir kesiği sşeklinde kuauyor ama bu agzindan gaz cikarirken oluyor.simdi bu kusma gazdan dolayı olan birşeymi yoksa fazlasini mi kusmus oluyor bilemedim çünkükustuktan sonra hala araniyo bende eemzirmeye devam ediyorum

X