2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Çok yorucu geçmiş :KK66:
Ama keyif almissin misafir ağırlamaktan belli.
Gaz sancısı hepimizin başlıca sorunu.
Benim kızın bir de iki gözünden yaşlar akıyor.
Benim de gözlerim doluyor :)

♥ İdil Deniz ♥

Dolunay agladikca benim icim parcalaniyo resmen. Hem kizimi susturmaya hgrasiyorum, hem de agliyorum. Daha cok minik die kiyamiyorum:KK43:

Çok üzüldüm, geçmiş olsun kuzulara. Benim yaramaz rahat çıkartıyor şükür. Bitki caylarina ve kimyona düzenli devam ediyorum. Masaj yapıp ayaklarını sıcak tutuyorum. Sizin yavrular da kisa zamanda rahatlar inşallah.

canım aynen yapıyorum şöyle ki bir memeyi 20 25 dk verıyorum hatta ara verıp gaz cıkartıp eger meme bossa dıgerınden devam edıyorum zaten gogsu sıkınca sut fıskırıyo gıbıyse aynısından devam edıyorum zaten bosaldıgı bazen el yordamıyla anlasılıyor tabı guzel emmişse :)
son süt kilo aldırdıgı ıcın cok dikkat edıyorum dıskısı sarı hardal rengı :KK70: ve pütürlü gibi ama gunde 2 kez fln kaka yapıo artık normalmi bilemedim bazen gaz cıkarırkende kacırıo :KK70: buda normalmi bilemedim
ya uyandıramıyorum ki bıraksam kac saat uyur allah bilir
önnce alt acılıyo sonra beslenme gaz cıkarma uyutma seklınde gıdıyoruz smdilik

Çok güzel yapıyorsun gülüm. Alıyordur son sütu de. Rutin de güzel. Önemli olan bebislerin düzeninin olması. Hiç rutini olmamış yavrulara sonradan alistirmasi zor oluyormuş. Maşallah tosununa.

canım mutlak bı sıkıntısı vardır ya doymuyor ya gazı var ya kaka cıs sorunu
yarım saat cok az bır sure o kdr aglaması ıcın neden peki aglıyor biliyormusun

canım gaz sorunu çok var nursev aldım işe yaramadı sanırım benim ilk kızımda böyleydi bana kök söktürüyordu kardeşide ablasına çekti bu saattlerde uyuyor akşam 9 dan sonra nöbet başlıyor

Çok üzüldüm, geçmiş olsun kuzulara. Benim yaramaz rahat çıkartıyor şükür. Bitki caylarina ve kimyona düzenli devam ediyorum. Masaj yapıp ayaklarını sıcak tutuyorum. Sizin yavrular da kisa zamanda rahatlar inşallah.

benim ilk kızımda çok gazlıydı ilk dönemler uyumazdı 2 aydan sonra düzene girdi ve bende uyuku düzeni oluşturdum şimdi miniğimde aynı şekilde uyku düzeni yok meme düzeni yok her ağladığında emiyor yoksa susturamıyorum böylede olunca sindirilmiş sütle sindirilmemiş süt karşıyor ve daha çok gaz oluşuyor bizde artık ayını doldurmasını bekleyecez sizin kuzuların uyku düzeni nasıl

benim ilk kızımda çok gazlıydı ilk dönemler uyumazdı 2 aydan sonra düzene girdi ve bende uyuku düzeni oluşturdum şimdi miniğimde aynı şekilde uyku düzeni yok meme düzeni yok her ağladığında emiyor yoksa susturamıyorum böylede olunca sindirilmiş sütle sindirilmemiş süt karşıyor ve daha çok gaz oluşuyor bizde artık ayını doldurmasını bekleyecez sizin kuzuların uyku düzeni nasıl

Inşallah düzene girer gülüm. Benim yaramazin reflu sıkıntısı olmasa şeker gibi bir çocuk. Yedir için yatır. Ama asit geldikçe ağlayarak sıçrıyor yavrum. Sonra tekrar uyutuyorum. Ben de bu durumun geçmesini bekliyorum.

Inşallah düzene girer gülüm. Benim yaramazin reflu sıkıntısı olmasa şeker gibi bir çocuk. Yedir için yatır. Ama asit geldikçe ağlayarak sıçrıyor yavrum. Sonra tekrar uyutuyorum. Ben de bu durumun geçmesini bekliyorum.

çok zor be reflü başını biraz yüksekte tutsan işe yarra sanırım birde az az sık sık emzirecen ilaç vermedi mi dok ne güzel ağlamayan bebk darısı bize inşalah benim kız mesela akşam 8 de uyandı saat 12 ye kadar uyumadı sonrasıda kesik kesik uyudu uyandı sabahta 8 de kalktı saat 2 ye kadar ağlayıp durdu ve arada uyudu ve akşam 8 kadar uyur kesintisiz mesaimiz tekrar başladı bir haftadır böyle ondan önceside iki saat uyku sonra emer tekrar uyurdu düzenizmiz bozuldu gerçi ilk aylarda gazlı bebekleri düzene bırakmak biraz zor

Çok güzel yapıyorsun gülüm. Alıyordur son sütu de. Rutin de güzel. Önemli olan bebislerin düzeninin olması. Hiç rutini olmamış yavrulara sonradan alistirmasi zor oluyormuş. Maşallah tosununa.

ilk on dak sonra gelen süt çok faydalı yağlı oluyor ben sütümü elime sıktım sonrası sanki yapış yapış oluyor sizlerinde öyle mi

çok zor be reflü başını biraz yüksekte tutsan işe yarra sanırım birde az az sık sık emzirecen ilaç vermedi mi dok ne güzel ağlamayan bebk darısı bize inşalah benim kız mesela akşam 8 de uyandı saat 12 ye kadar uyumadı sonrasıda kesik kesik uyudu uyandı sabahta 8 de kalktı saat 2 ye kadar ağlayıp durdu ve arada uyudu ve akşam 8 kadar uyur kesintisiz mesaimiz tekrar başladı bir haftadır böyle ondan önceside iki saat uyku sonra emer tekrar uyurdu düzenizmiz bozuldu gerçi ilk aylarda gazlı bebekleri düzene bırakmak biraz zor

Doktorum mümkün olduğunca ilaç vermeme yanlısı. Elimden gelen herşeyi yapıyor/uyguluyorum. Mecburi bir süreç, mecburen katlanacagiz.

Senin durumun daha zormus. Inşallah çabuk düzene girer canım.

ilk on dak sonra gelen süt çok faydalı yağlı oluyor ben sütümü elime sıktım sonrası sanki yapış yapış oluyor sizlerinde öyle mi

Evet gülüm, hem yapış yapış hem de yağlı.

Doktorum mümkün olduğunca ilaç vermeme yanlısı. Elimden gelen herşeyi yapıyor/uyguluyorum. Mecburi bir süreç, mecburen katlanacagiz.

Senin durumun daha zormus. Inşallah çabuk düzene girer canım.

Evet gülüm, hem yapış yapış hem de yağlı.

bebklerde bu sorun büyüdükçe geçiyor kız uyuyorken bir şey daha soarayım sizlere sütünüzü nasıl artırıyorsunuz bana uyuma iyi geliyor bu ara lar incir kaynatıyorum içiyorum ayrıca rezene ve anason ısırgan otu eşime aldırayımda onuda deneyecem

bebklerde bu sorun büyüdükçe geçiyor kız uyuyorken bir şey daha soarayım sizlere sütünüzü nasıl artırıyorsunuz bana uyuma iyi geliyor bu ara lar incir kaynatıyorum içiyorum ayrıca rezene ve anason ısırgan otu eşime aldırayımda onuda deneyecem

Benim gıda ile bağlantılı değil gibi canım. Uyku iyi geliyor. Özellikle gece uykusu. Zaten prolaktin salgısı gece maksimum düzeyde.

Şu reflü yastığını sipariş verdim inşallah faydasını görürüm.

♥ İdil Deniz ♥

Merhaba kizlar bende
nisan 17 de kizimi dogurdum.bebegimle ugrasmaktan sik takip edemez oldum topigi.goguslerim yaraoldu.hem de tikali ,bebegim zorla emiyor.makineyle sagiyorum fazlaligi.sizin gogusunuzden dururken akiyor mu sut.ne yapacagimi sasirdim.yaralara nasil çozum buldunuz.onerilerinizi bekliyorum.:18:.kac gunlerdir perisan haldeyim.emzirmeye korkuyorum.

Doguran anneler ,hayirli olsun bebekleriniz,gule gule buyutun.dogum yapacaklara
kolaycik dogumlar diliyorum.

mrb bebeğiniz hayırlı olsun..benimde oğlum şuan 45 günlük oldu ...bende sizin geçtiğiniz evreleri çok zor bi şekilde atlattm..size biraz yardımcı olmak istedim..göğüsleriniz yara olmuş çok geçmiş olsun ...markası lansinoh diye bir krem var onu sürmenizi şiddetle tavsiye ederim..mükemmel bir kremdir..ikincisi göğüslerdeki tıkanıklığın en büyük kurtarıcısı sıcak suyla banyo yapın..100 de 100 işe yarıyor...bu tıkanıklığın sebebini ben makineyle sağmaya bağlıyorum..bende bebek doğar doğmaz hastanede sağmaya başladım..buda süt üretimini çok artırdı...sabret biraz ...inanmazsın bende bu tıkanıklıktan çok çektim...ağlaya ağlaya banyoda yıkandım..sonra süt sağdım ...çok kötüydü ama hepsi geçti ..ilk bir iki hafta böyle sorunlar olabiliyor ama sonra inan hepsi geçiyor...şimdi bizimki hem emiyor ...hemde sağdıklarımı biberonla veriyorum...sağmanın bir güzelligide ver 80 ml iki saat uyusun ...ben geceleri emzirmiyorum..sağdıklarımdan veriyorum ..iki dakkada içiyor ...gazını çıkar yat uyu ..tabii muhakkak gece süt sağmak gerekiyor...ama 10 dakka sürmüyor ikisinide sağmak ...göğüslerin açılcak rahat edeceksin...inanki ben sütüm kesilsin istedim o acıları çekerken tabii sonra kendime çok kızdım...böyle işte sabret cnm hepsi geçecek ..rabbim kolaylıklar nasip etsin inşallah...tekrardan çok çok geçmiş olsun...

Sen de güzel rutin kurmussun canım. Benim oğlan neredeyse 1 aylık. Şimdilerde daha rahat gegirmeye başladı. Senin melegin de zamanla öğrenecektir. Nette farklı pozisyonlar var, onları da deneyebilirsin. Ben 2.5-3 saatlik rutini takip ediyorum. Uyanıyor, emiyor (10-30dk) sonra gaz çıkartma, alt değiştirme ve "oynatma" ile ortalama 1 saat geçiyor. Sonra sst-pat yöntemi ile uyutma ortalama 20-30 dk sürüyor. Sonrasında 1.5 saat o uyuyor ben de ya uzaniyorum ya işime bakıyorum.

Hala ağrı vermesine çok üzüldüm canım. Aslında dinlenmen lazım iyileşmek için ama, yalnızsin biliyorum. Insallah doktorun seni rahatlatacak bir çözüm bulur.

Teorik olarak bur memenin tamamen boşalması 20 dk sürer deniliyor. Ama her bebeğin emmesi bir değil. Aynı bebeğin öğünleri bile fark ediyor. Bazen memeyi uyumak sakinlesmek için kullanıyorlar:KK70:

Bebeğin hem ön hem son sütu alması için, her seferinde tek memeyi vermelisin gülüm. Eğer sütun çok fazla ise 2 saatten önce tekrar emzirdigin zamanlarda aynı memeden tekrar emmesini saglarsan son sütü de alir.Ya da ön sütü biraz sağabilirsin.

Bu arada pratik bir bilgi olarak, bebek sadece ön süt ile beslendiginde ve doymadiginda diskisi sarı değil, yeşil olur. Ordan da anlayabilirsin:KK66:

Canim sen kundak-emzik-sallama yapiyormusun? Yoksa sadece şşş-pat seklinde agladiginda kucagina mi aliyorsun biraz aciklar misin? Kitabini mi okudun ?

👨❤👶

Canim sen kundak-emzik-sallama yapiyormusun? Yoksa sadece şşş-pat seklinde agladiginda kucagina mi aliyorsun biraz aciklar misin? Kitabini mi okudun ?

👨❤👶

Kundak, emzik ve sallama yapmıyorum canım. Uyku sinyali verdiğinde, göğsüme söyluyorum. Ritmik olarak sst sesi çıkarırken, sırtını oksuyorum. Gözleri daldığında yatağına bırakıp sst-pat'a o derin uykuya dalana kadar devam ediyorum. Aglarsa tekrar kucağima alıyorum ve işlem devam ediyor.

Kitabı var evet. Ve kitapta kundak öneriliyor. Sakinleştirmek için emzik te öneriliyor. Ben kundagi sevdiremedim çok tepki gösteriyor. O uyuduktan sonra yukarıda kalan kolunun üzerine battaniyeyi koyuyorum ama sarmiyorum. Emzigi de ben verme taraftarı değilim. Beni emzik olarak kullanma huyu yok. Ileride olursa belki denerim.

Kizlar gunaydin. Rutin olusturmaktan bahsedilmis. Biz de rutin olusturmaya calisiyiruz. Alt acma emzirme gaz cikarma uyutma. Ama bazen alt degistirip emzirmeye basladigimda kaka yapiyir kizim ve rutin bozukluyor :KK43: gun icinde 2-3 defa hep bu sekilde denk geliyor. Yine de sukur gece uykularimiz duzenli gunduz pek bi duzenimiz yok maalesef

Canim o caylari gunde 2 fincan iciyorum duzenli sekilde. Karnina ve ayak tabanlarina masaj da yapiyorum. Ama aksamlari sıkıntılaniyoruz.

Idil'in de mi reflu sıkıntısı var canım?

Doğum yaptı sanirim. Inşallah güzel geçmiştir.

Yediğini çıkartıyor cancağızım.
Başı yüksekte olunca daha rahat uyuyor.
Yan yatış yastığı alacağıma hu yastığı tercih ettim.

♥ İdil Deniz ♥

X