Sen de güzel rutin kurmussun canım. Benim oğlan neredeyse 1 aylık. Şimdilerde daha rahat gegirmeye başladı. Senin melegin de zamanla öğrenecektir. Nette farklı pozisyonlar var, onları da deneyebilirsin. Ben 2.5-3 saatlik rutini takip ediyorum. Uyanıyor, emiyor (10-30dk) sonra gaz çıkartma, alt değiştirme ve "oynatma" ile ortalama 1 saat geçiyor. Sonra sst-pat yöntemi ile uyutma ortalama 20-30 dk sürüyor. Sonrasında 1.5 saat o uyuyor ben de ya uzaniyorum ya işime bakıyorum.
Hala ağrı vermesine çok üzüldüm canım. Aslında dinlenmen lazım iyileşmek için ama, yalnızsin biliyorum. Insallah doktorun seni rahatlatacak bir çözüm bulur.
Teorik olarak bur memenin tamamen boşalması 20 dk sürer deniliyor. Ama her bebeğin emmesi bir değil. Aynı bebeğin öğünleri bile fark ediyor. Bazen memeyi uyumak sakinlesmek için kullanıyorlar
Bebeğin hem ön hem son sütu alması için, her seferinde tek memeyi vermelisin gülüm. Eğer sütun çok fazla ise 2 saatten önce tekrar emzirdigin zamanlarda aynı memeden tekrar emmesini saglarsan son sütü de alir.Ya da ön sütü biraz sağabilirsin.
Bu arada pratik bir bilgi olarak, bebek sadece ön süt ile beslendiginde ve doymadiginda diskisi sarı değil, yeşil olur. Ordan da anlayabilirsin