Kızlar nasılsınız?
Bebişler bir bir doğuyor Allah'ın izniyle. Doğum yapanlara geçmiş olsun, yapacaklarada Allah kurtarsın diyorum. Bizim bugün 10 günümüz bitti.
Pazartesi ilk konrolümüz vardı. Çok şükür sarılığımız yok, kan aldılar test yaptılar. Kilomuzda 130 gr artmış 3030 gr olmuş. Hiç kilo vermemiş benim minnoş kızım
Doktorumuz göbeğimiz düşmemesine rağmen yıkayabilirsiniz, ama yıkadıktan sonra pansumanı 1 kez fazla yapın dedi.
Salı günü ise sağlık ocağına gittik, topuk kanı aldılar. Ama ben odada durmadım eczaneye gittim sesinide duymamayım ağlarım dayanamam dedim. Eşim ve kayınvalidem yanındaydı kızımın. Neyseki kanı hemen gelmiş çok ağlamamış. Ebe anne sütü alıyor sanırım lan akışı çok iyi demiş. Eşimde evet sadece anne sütü alıyor demiş. Kızımın boyuda 1 cm uzamış ve 51 cm olmuş. Baş çevreside yarım santim büyümüş ve 33,5 cm olmuş. Kilosu sağlık ocağına göre kıyafetlerle 3200 gr.
Bu arada aventi göğüs kalkanını bende kullanıyorum çok işime yaradı. Özellikle ilk başlarda süt hep içine birikti
İlk gelen sütler o kadar değerliki kaşıkla hep kızıma verdim ordan alıp
Şimdi ise ağzına kadar süt doluyor ama süt bol olduğundan
ona gerek kalmıyor.
Kızlar bu arada bebeğinizin göbekleri ne kadar sürede düştü. Biz 11 günlük olcaz ama henüz düşmedi düştü düşecek ama ufacık bir yeri tutuyor...