2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Slm arkadaşlar. Ben dün çok çok çok zor bir doğum İle doğum yaptım.

kıZLAR MERHABA HEPINIZE.DAHA ONCEDE YAZMISTIM AMA BECeremedım galıba.ben kızım ela yı. 10.04.2014 de zor bır normal dngumla kuçagıma aLDIM DOGUM YAPAN BUTUN ARKADASLARA HAYIRLI OLSUN.

Kızlar gözünüz aydın...
Rabbim analı-babalı sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin:nazar::emir_bebek:

Merhaba kızlar
Bende 21 nisanda normal doğum yaptım o kadar zorduki hala etkisinden kurtulamadım.tek güzel yanı kızım zeynep hiraydı.doğum anında çıkında fazla kaldığından solunum problemi oldu.3 gün yoğun bakımda kaldı sütüm gelmedi şuan bile pompa ile dolduramıyorum çok fazla 30cc çıkaraniliyorum kızımda şuan sarılık var sürekli uyuyor sütüm çekse gelecek ama iki çekip uyuyor doymuyor aç kalıyor diye kendimi paralıuorum psikolojim alt üst oldu dün sırf o yüzden benim ve eşimïn ailesi karşı karşıya geldi eşim ve ailesi mama verdirtmek istemiyor annemde alsaneolacak diyor allahtan çok destekçi bi ablam var onun sayesindeve kızımın sayesinde ayakta dursniliyorum.akıl verin ne yspmam lazım psîklojimin iyice bozulmasından korkuyorum

hirsiziiiiii canim biz de seni ozledikkkk:))
bende yazısmayı SIZLERI ÖZLEDIM.ESIMIN TELEFONUNDAN ANCAK BUKADAR SNOWY.SON SAYFADA OKUDTGUM KADARIYLA GAz sıkıntışı var herkeste.ben çareyı kimyonda buldum.bır kac hemsıre onerdı.su an cok rahatız.yarım cay bardagı ılık suya yarım çay kaşıgi kımyon.bıraz beklettıkten sonra bır cay kasıgı bebege.kalanıda anne ıcecek.sabah ve aksam.ama sız yıne doktorunuza danısın.bende mucıze gıbı ıse yaradı.

Merhaba kızlar
Bende 21 nisanda normal doğum yaptım o kadar zorduki hala etkisinden kurtulamadım.tek güzel yanı kızım zeynep hiraydı.doğum anında çıkında fazla kaldığından solunum problemi oldu.3 gün yoğun bakımda kaldı sütüm gelmedi şuan bile pompa ile dolduramıyorum çok fazla 30cc çıkaraniliyorum kızımda şuan sarılık var sürekli uyuyor sütüm çekse gelecek ama iki çekip uyuyor doymuyor aç kalıyor diye kendimi paralıuorum psikolojim alt üst oldu dün sırf o yüzden benim ve eşimïn ailesi karşı karşıya geldi eşim ve ailesi mama verdirtmek istemiyor annemde alsaneolacak diyor allahtan çok destekçi bi ablam var onun sayesindeve kızımın sayesinde ayakta dursniliyorum.akıl verin ne yspmam lazım psîklojimin iyice bozulmasından korkuyorum

Canim oncekikle cok gecmis olsun. Simdi iyi olmanuza sevindim. Kimseye bakma, gerekiyosa mama ver. Bebeginin ac kalmasindan iyidir. Sen bol bol emzir. Sinrasinda mama ver. Bu tavsiyeyi sana kendime dayanarak soyluyirum. İlk zamanlar benim de sutum yoktu, verdim mama. Anne olarak sen de istemezsin tabi ama aylik gelisim sinirinin altinda kslmasini da istemezsin. Bosver sen icinden gelen sesi dinle. Ama emzir inatla. Kizim 27 gunluk. 5 gundur sadece sut veriyorum artik. 22 gun mama da verdim. Once gunde 4 seferdi. Gittikce azaldi ve bitti sukur. Sen de sabirli ol.

Merhaba kızlar

Canım oncelikle hayırlı olsun, Allah anali&babalı buyutmeyi nasip etsin inşallah. Bebeğinin en kisa zamanda sariliktan kurtulmasını dilerim. Annesi sensin o kuzunun ve toparlanması için beslenmeye ihtiyacı var. Mama vermekten korkma canım. Kaşıkla verebilirsin eğer ileride meme almaz diye korkuyorsan. Ama bebeğini aç bırakma, kimseyi de işine karıştırma.

Merhaba kızlar

Canım hayırlı olsun ve çok geçmiş olsun.
Bende normal doğum yaptım ve çok zor 9 saat geçirdim.
O yüzdendir ya doğum hikayemi paylaşmıyorum.
Doğumda acıdan gözlerimin beyazına kan dolmuştu hala geçmiş değil.
Bende 3 gün süt veremedim kızıma meme dahi tutamıyordu onun da sıkıntısını yaşadım kızım sarılık oldu.
Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız.
Öncelikle sarılık olmuşsa kızın çok uyutma canım mama da verebilirsin...
Benim sütümün olmadığı zamanlarda bende mama verdim ve göğüslerim kan içinde emzirmeye devam ettim.
Şu an 18 günlüğüz sarılık geçti ve sadece süt veriyorum ara da mama takviyesi...
Sakın yılma, sen ver mamayı bebeğinin beslenmesi lazım.
Ve çok uyumasına izin verme canım.
Uyandır oyala, sütün gelmiyorsa bile meme vermeye devam et.
Eşinin kolundan tut ve çocuk doktoruna gidin eşin kendi kulaklarıyla duysun mamanın hiç bir zararının olmadığını...
Sende bir pompa edin canım, sütüm gelmiyor diyorsun ama 2 saatte 1 sağmaya çalış...
Süt kanalların dolmaya başlayacaktır.

Bende 3 gün süt veremedim kızıma meme dahi tutamıyordu onun da sıkıntısını yaşadım kızım sarılık oldu.
Benim sütümün olmadığı zamanlarda bende mama verdim ve göğüslerim kan içinde emzirmeye devam ettim.
Şu an 18 günlüğüz sarılık geçti ve sadece süt veriyorum ara da mama takviyesi...
Eşinin kolundan tut ve çocuk doktoruna gidin eşin kendi kulaklarıyla duysun mamanın hiç bir zararının olmadığını...
Sende bir pompa edin canım, sütüm gelmiyor diyorsun ama 2 saatte 1 sağmaya çalış...

1cm açıklıkla hastaneye gırdım 7 cm e cıktı yasadıgım sancıları tarıf edecek bırsey bulamıyorum ıkı gun etkısınden kurtulamadım dudaklarım patlamıştı kolumu nereye çarptım bılmıyorum morarmış tansıyonum sekerım fırladı ve onca sancıdan sonra sezeryanla doğum yaptım ...ıkı gun benımde pek sutum gelmedı hastanede mama verdım kasıkla bıraz bırazda göğsümden sıka sıka çıkarıp verdım gerçekten ınsan zaten hassas oluyor bıde cevredıkıler delırtıyor her ağızdan bır lafff

canım gaz sorunu çok var nursev aldım işe yaramadı sanırım benim ilk kızımda böyleydi bana kök söktürüyordu kardeşide ablasına çekti bu saattlerde uyuyor akşam 9 dan sonra nöbet başlıyor

canım snowny nin bitki cay ve kimyon önerisi vardı onlar da belki işe yarar
bizimkinin nedense gaz sorunu gece ortaya cıkıyor özellikle sabaha karsı gun içi normal bnde bazen şaşırıyorum bı bakıorum yıkıyor ortalığı :KK43:
umarım hemencık gecer bu sıkıntılarımız zira cidden cok zor aglayan bebek insan cok üzülüyor yorgunlugu da cabası:KK14:

Canım zaten sorun mama verememem kv bizimle kalıyor bir süre ister istemez eşimi etkiliyor eşimde arkasına rüzgar alınca durmayanlardan dün resmen psikolojim bozuldu doğumdan îtibaren 5-6 saat ya uyudum ya uyumadım sütüm gelmiyor diye strese düştüm sürdkli sağmaya çalıştım ablam sağolsun masaj yapa yapa şuan damla damla gelmesini sağladı dün resmwn kıyamet koptu sinif sistemim alt üst oldu sğlama krizine girdîm ablamı çağırdım sonra bütün aile geldi eşimin tarafı annem fala. KÖtü oldu kv ben gîdicem dedi eşim memur tayinimi isticem memlekete dönecem dedi kısacası doğumdan sonraki en büyük kabus gecemdi ns yapıcam akıl verin bana kendimi çok çaresiz hissediyorum

1cm açıklıkla hastaneye gırdım 7 cm e cıktı yasadıgım sancıları tarıf edecek bırsey bulamıyorum ıkı gun etkısınden kurtulamadım dudaklarım patlamıştı kolumu nereye çarptım bılmıyorum morarmış tansıyonum sekerım fırladı ve onca sancıdan sonra sezeryanla doğum yaptım ...ıkı gun benımde pek sutum gelmedı hastanede mama verdım kasıkla bıraz bırazda göğsümden sıka sıka çıkarıp verdım gerçekten ınsan zaten hassas oluyor bıde cevredıkıler delırtıyor her ağızdan bır lafff

Aslında 9 cm açıklıkla hemen alıyorlar doğum masasına..
Benim 7 saat sonunda 7 cm olmuştu açıklık yalvardığımı hatırlıyorum anneme,ablama doktoruma falan alın sezeryana diye...
Annemin o kadar üstüne gitmişim ki oturup ağlamış kadın.
En son eşimi aradım gel beni buradan götür dayanamıyorum diye.
Ama 2 saat içinde 9 cm olmuştu normale aldılar.
O acıyla bana epidural yapın demek bile gelmedi aklıma.
Her şey oldu bitti sonra dank etti kafama...

Çok iyi anlıyorum sizleri.
Ciddi ciddi 1 hafta boyunca sanki hafızamı silmişlerdi, 1 saat önce yediğim yemeği unutuyordum.
O kadar derine işlemiş bende o psikoloji.
Doğumdan 1 saat sonra gelen giden oluyor diye kalkıp saçımı falan düzeltmek istedim.
İnan aynaya baktığım da gördüğüm ben değildim...
Yüzümün her yeri çildi.
Gözlerimin beyazına kan toplanmıştı...
Ama her şey geride kaldı...
Sende sil aklından olan biteni canım...
Demek senin içinde hayırlısı bu şekilmiş.

Canım zaten sorun mama verememem kv bizimle kalıyor bir süre ister istemez eşimi etkiliyor eşimde arkasına rüzgar alınca durmayanlardan dün resmen psikolojim bozuldu doğumdan îtibaren 5-6 saat ya uyudum ya uyumadım sütüm gelmiyor diye strese düştüm sürdkli sağmaya çalıştım ablam sağolsun masaj yapa yapa şuan damla damla gelmesini sağladı dün resmwn kıyamet koptu sinif sistemim alt üst oldu sğlama krizine girdîm ablamı çağırdım sonra bütün aile geldi eşimin tarafı annem fala. KÖtü oldu kv ben gîdicem dedi eşim memur tayinimi isticem memlekete dönecem dedi kısacası doğumdan sonraki en büyük kabus gecemdi ns yapıcam akıl verin bana kendimi çok çaresiz hissediyorum
O k.valideni göndersene sen bana :KK47::KK4:
Sen anlattıkça ben sinirleniyorum.
Sen sütünün gelmesi için günde iki kez ılık duş al canım, masaj yap göğüslerine....
Humananın bir çayı var still tea diye ondan al eczaneden...
Günde 3 su bardağı iç, süt kanallarını uyardığı için sütü bollaştırıyor.
Eşine ve eşinin ailesine de kulak asma...
Bazı erkekler ailelerinin yanında şov yapmayı pek seviyor zaten.
Sen stresten uzak dur ki sütün kesilmesin.
En önemlisi de bu zaten stresten uzak dur.

Merhaba kızlar

Canim oncelikle gozun aydin ve cok gecmis olsun.. Neredeyse beni anlattin mama olayinda senin yine iyi 30 cc cikiyormus benim iki gogsumu sagdigimda 10 cc gar yada yoktu mama vermek istemiyoruz diye surekli emziriyordum ama sut yok surekli agliyordu kuzum sariligi 19 a cikti isin tedavisi gordu doktor dedi yahu bu cocuk ac mama verin bende aglaya aglaya mama verdim deli gibi simdi ki aklim olsa hic aglarmiyim bebegim doysunda nasil doyarsa doysun derdim ..
Simdi 32 gunluguz ve sadece anne sutu ile besleniyoruz cok sukur hic korkma bu gecici bir surec kimseye bakma kimseyi karistirma cok rahatsizsan gizli gizli ver

👨❤👶

Lohusa bir kadına ne de güzel destek oluyorlar maşallah. Allahtan ablan yanında canım. Eğer alamıyor/veremiyorsan, esmerin dediği gibi sıcak dus al ve bitki çaylarını dene canım. Ayrıca o halden anlamaz insanlara da moralin çok önemli olduğunu, sutunun gelmesini istiyorlarsa daha insanca davranmaları gerektiğini çekinmeden hatırlat.

Sert oldu ise kusura bakma, ama kimsenin haddine değil seni boyle üzmek...

Son düzenleyen: Moderatör:
Lohusa bir kadına ne de güzel destek oluyorlar maşallah. Allahtan ablan yanında canım. Eğer alamıyor/veremiyorsan, esmerin dediği gibi sıcak dus al ve bitki çaylarını dene canım. Ayrıca o halden anlamaz insanlara da moralin çok önemli olduğunu, sutunun gelmesini istiyorlarsa daha insanca davranmaları gerektiğini çekinmeden hatırlat.

👍👍👍👍👏👏👏👏

👨❤👶

canım snowny nin bitki cay ve kimyon önerisi vardı onlar da belki işe yarar
bizimkinin nedense gaz sorunu gece ortaya cıkıyor özellikle sabaha karsı gun içi normal bnde bazen şaşırıyorum bı bakıorum yıkıyor ortalığı :KK43:
umarım hemencık gecer bu sıkıntılarımız zira cidden cok zor aglayan bebek insan cok üzülüyor yorgunlugu da cabası:KK14:

canım rezene ve anason veriyordum kimyon bir defa verdim kızım bu gün daha iyiydi

Canımsert falan olmadı merak etme ama inan lohusa psikolojisi çok farklı insan destek bekliyor böyle olunca onu vöremeyince alt üst oluyor eşimin sevgisinden kuşkum yok biliyorum etki altında kalıyor oda bugünler geçicek diye bekliyorum dua ediyorum sütüm gelirse kendimi daha rahat hissedicem allah büyük o günlerde gelecek inş.dua edîn bana olur mu

Merhaba kızlar
Merhaba canim, gecmis olsun saglikli, mutlu buyut bebisini ins.bende 15 nisanda 3.oglumu kucagima aldim, kisa suren ama cok sancili bir surecti dogumum...Oncelikle pozitif ol inan bana emzirmek beyinde bitiyor sadece su icmen ve bebegini surekli emzirmen sutunun cok olmasi icin yeterli...Kendini birakma sana cok ihtiyaci olan kucucuk bir melek var guclu ve mutlu ol...inan senin yasadigini yasayan cok anne var yalniz degilsin...Kimseyi duyma ve sadece bebegini buyutmenin keyfine var ve her anini guzel yasa cunku okadar cabuk buyuyolarki ozluyorsun tekrar o gunleri.... tekrardan bebisin hayirli olsun canim.

şu kaynana niye karışıyor ki sarılık olsa daha mı iyi öncelikle kendini üzme bebeğe şekerli su verebilirsin sarılığı yükselmesin diye çok şükür benim kızım olmadı sende rezene anason karışımı iç 6 tane inciri yarım litre suda 7 dak pişsin suyunu sabah akşam iç Allahın izniyle sütün bollaşacak kuru dutta olabilir

Canımsert falan olmadı merak etme ama inan lohusa psikolojisi çok farklı insan destek bekliyor böyle olunca onu vöremeyince alt üst oluyor eşimin sevgisinden kuşkum yok biliyorum etki altında kalıyor oda bugünler geçicek diye bekliyorum dua ediyorum sütüm gelirse kendimi daha rahat hissedicem allah büyük o günlerde gelecek inş.dua edîn bana olur mu

Bilmez miyim o psikolojiyi gülüm. Sana yapılanı aklımın almaması ondan.

Ama dediğin gibi geçecek bunların hepsi. Sütun de gelecek bol bol, aile düzenin de oturacak yeniden. Sen kendin ve yavrun için moralini yüksek tut. Dualarim seninle.

X