2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Inşallah değildir ve devam etmez ağrın ama kendini iyi hissediyorsan jinekolojik muayeneni erkene al canım. Doktorun nedenini araştırır, kafan rahat eder.

Birkaç ay olsun?:KK70::KK70::KK70:

Annelerimiz ayni. Bu kadar anlayışlı ve halden anlayan annelerimiz olduğu için cok şanslıyız:KK70::KK70:

Benim doğumun olduğu günün sabahı (kontrole gitmiştim) 60-80 arasi idi ama düzenli değildi. Akşam hastaneye gittiğimde 3 dk'da bir 80-100 arasindaydi canım.
canım çok sık giremediğim için yeni görüyorum evet gerçekten çok şanslıyız çok destek oluyorlar

herkese selam güzel anneler doğum yapmayanlara allah kolay bir doğum nasip etsin. anneler size sorum var bebişler nasıl uyuyor yaa emerken uyuyor yerine yatırıyorum feryat ediyor kucakta uyuyor kollarım ağrıyo sabaha kadar :KK43: sling almayı düşünüyorum hiçbir iş yapamıyorum bekliyoum annem ablam gelsinde bende işimi yapayım sizler kullanıyomusunuz memnunmusunuz hangisini tercih etmeliyim yardım bekliyorum

Kızlar oğlum her geçen gün huy değiştirio, doymayı bilmio, hep yemek istiıo, üzerine şelale gibi kusuo, hep kucak istio, pozisyon değiştirelim istio, anlamadım ne yapacağımı şaşırdım, emziğide kabul etmio, ağzına bişe gelmeyince atıo, sütüm artsın die hala uğraşıom tık yok, sürekli ağlıo :KK43:

canım aynı dert bende var hep emmek istiyo kusuyo ağlıyo yine emmek istiyo kucakta evin içinde geziyoruz oturuyorum ağlıyo napıcamı şaşırdım

haklısın tatlım dün hastanede bir bebek gördüm 2,5 kilo flndı sanırım parmak çocuk gibi o kadar küçük geldi ki gözüme doğunca nasıl kucağımıza alıcaz dedim kendi kendime mini minnacık :KK16: biraz büyüsünler ele avuca gelsinler hatta elinden tutup yürüsünler:KK9::KK9:

Benim bebeğim 2.454 kilo doğdu.dediğin gibi minnacık.aldığım tulumların hepsi büyük geliyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

13 Nisan gecesi yaşadığım köyden 1 saat uzaktaki acile vardığımda gece 2:30'du. Açıklık 3 cm'di, sancılar 3 dk'da bir düzenli olarak geliyordu. Okuduğum onca aktif doğum öyküsünden aldığım dersle ayakta sancı çekmek istedim. Ama doktorlar "çocuk düşer" (?) diyerek izin vermediler. Ertesi gün saat 2'ye dek çok anlayışlı(?) iki kadın doğumcunun elinde harap oldum, sonra suni sancı verildi, bir buçuk saat de o şekilde acı çektim. Nihayetinde sezaryenle doğdu bebek. Dolayısıyla sütüm geç geldi, çok az geldi, yaklaşık 6 gün bebeği doyuramadım, mama da istemedi. Dolayısıyla, doğumdan sonra 4. gün bebeğe sarılık teşhisi kondu.

Anneme anlattığımda, bundan 30 yıl önce sancı odalarında tavandan sarkıtılan halatlar olduğunu, sancı çeken kadınların ister ayakta ister çömelerek ister bu halatlardan tutunup sallanarak doğum yaptıklarını öğrendim. Bundan 30 yıl öncesinde aktif doğumla çocuk "düşmüyorken", (ismini buradan ifşa etmeyeceğim) bir üniversite hastanesinde insanların sadece yatağa mahkum edilerek doğum yaptırılması nasıl bir yaklaşım, ekol vs.'dir anlamış değilim. Ayakta sancı çekmeyi teklif ettiğimde "biz biliyoruz ne zaman ayağa kalkacağını" cümlesini yüzüme hakaret eder gibi söyleyen hanım doktorla da hesabım öteki dünyaya kaldı. Zaten yaptırdıkları doğumların yarısından çoğunun sezaryen olması bu yaklaşımları düşünüldüğünde hiç de tesadüf değil.

Bana yapılanların tamamını burada yazma niyetinde değilim, doğum yapmaktan korkanları daha fazla ürkütmek istemem. Ama imkanınız varsa, iyi bir özel hastanede, doktorunuzla anlaşarak doğum yapın ya da en iyisi evde doğurun.

Bebeklerine kavuşmayı bekleyen tüm Nisan annelerine hayırlı ve kolay doğumlar dilerim.

Bizimkiler 40 imiz çıkana kadar beni dışarıya birakmaz mecbur netten sipariş vereceğim canım.
14-18 kiloya kadar taşına biliniyormus.
Ortalama 3 yaşına kadar kullanırız.

Bebek oldu maddi açıdan sıkıntı yaşamak istemiyorsun haklı olarak.
Çok iyi anlıyorum canım.
Ama şimdi sen istediğin kadar mantıklı konuş, akıl ver bu erkekler kafalarına birşey koydukları zaman kendi bildiğini okuyor.
Kendi evliliğimden biliyorum.
Sen sakin ol, stres yapma tatlım.
Eşinin sakin bir anını yakala tatlı dille anlat.
Anca öyle idrak ediyorlar.

♥ İdil Deniz ♥

Aaaaa biz dün kızımla dışarı çıktık..
Hoş bizimki çok hoslanmadi sanırım ağladı ben de kendimi ilk bulduğum dükkana attım emzirdim kuzumu..
kocama gelince bugun 8 de yani işe gitme saatindr uyandırdım uyucam dedi..
saat 10 da kalktı kahvaltı yapıp dükkana gitti..
ne yapmaya çalışıyo anlamış değilim..
Ben en azından is bulana kadar dükkana git dedim belki i yüzden gitmistir bugün dükkana..

Merhaba herkese kızlar benim minigim derin uykuya geçince ayghh umghhh diye mıkır mıkır konuşuyor sizde de böyle bir durum yaşayan var mı acaba??? Annem ne guzel iste yerine ne zaman koyman gerektiğini anlıyorsun diyor ama ileride de rüyasında konuşur mu ya da uyur gezer olur mu diye şimdiden düşünüyorum normalde evhamı değilim ama bebekten sonra her şeyi büyütür oldum galiba ;.(

Aaaaa biz dün kızımla dışarı çıktık..
Hoş bizimki çok hoslanmadi sanırım ağladı ben de kendimi ilk bulduğum dükkana attım emzirdim kuzumu..
kocama gelince bugun 8 de yani işe gitme saatindr uyandırdım uyucam dedi..
saat 10 da kalktı kahvaltı yapıp dükkana gitti..
ne yapmaya çalışıyo anlamış değilim..
Ben en azından is bulana kadar dükkana git dedim belki i yüzden gitmistir bugün dükkana..
Esinin ısı konusunda kolaylıklar diliyorum insallah hakkinıza hayırlısı olur bu gezme olayını kadın dogum doktoruma sordum iki ay kucuk yürüyüşler bile yapma bebegi kalabalığa çıkarma dedi
Cocuk doktoruna da bebegi nezan güneşe çıkarabilirim diye sordum dediki enaz 1 ay hastane dışında dışarı çıkarmayın bağışıklık sistemi cok savunmasiz ve sapkasiz kesinlikle çıkarmayın dedi velhasil duyarsız kalamadım konuştuğunuzu görünce bir ay sabredelim sonra istediğimiz kadar gezdirirz zaten miniklerimizi

Esinin ısı konusunda kolaylıklar diliyorum insallah hakkinıza hayırlısı olur bu gezme olayını kadın dogum doktoruma sordum iki ay kucuk yürüyüşler bile yapma bebegi kalabalığa çıkarma dedi
Cocuk doktoruna da bebegi nezan güneşe çıkarabilirim diye sordum dediki enaz 1 ay hastane dışında dışarı çıkarmayın bağışıklık sistemi cok savunmasiz ve sapkasiz kesinlikle çıkarmayın dedi velhasil duyarsız kalamadım konuştuğunuzu görünce bir ay sabredelim sonra istediğimiz kadar gezdirirz zaten miniklerimizi

Biz sarılık ve hastanede kontroller nedeniyle bikaç keZ dışarı çıktık zaten..
bebegimle disari ciktik ama illa ki basinda sapkasi vardi..
pusetin üstünde paaen battaniyesi vardi..
Annem almanyada çocuklar 1 haftalikken disari cikariliyo ben sizleride cikarttim zaten dedi..
bebegi kalanaliga cikarmama konusuna da değinecek olursam;
Bizim taraf ve esimin tarafi inanilmaz kalabalik..
Birine gelmr dsen digerine diyemezsin..
elbette bebegimi alip kalabalığın ortasina koyuyo değilim ama gelen giden illa ki oluyo. .

slm kızlar
evlatlarını kucaklarına alanlara hayırlı olsun mevlam sizlere bağışlasın inş..
biz iice değiştik...çok şükür 4 kilo olduk ama sarılığı atamadık.uzamış sarılıkmış..suanda 9 değerimiz...
ve bugünde öksürüyor yavrum..
birçoğunuz gbibi kucağımdan inmiyor yalancı meme almıyor ve hep memede kalmak istiyor...
sizler nasılsınız.tek tek isim yazmıyayım ama hepinizi özledim ...filiz ve bebişi nasıl..
benim miniş izin vermediğinden çok giremiyorum ama aklım ve dualarım sizlerle.sizlerde bizi eksik etmeyin dualarınızda..

sezaryenle doğum yapan kızlar ameliyat kesiniz tam nerede?
benimki tam tüylerin çıktığı yerde yani kesinin içinden de tüyler çıkmaya başladı.
doktoruma sordum şimdi kesi yerine hiç bir epilasyon işlemi yapma biraz vakit geçsin istediğin yöntemle temizleyebilirsin dedi.
jilet kullandım ama daha sonrasında nasıl yaparım bilmiyorum...

Benim ameliyat yeri kemik yapimdan dolayı biraz yukarıda canım. Tüylerin çıkış yerinin üstünde yani. Doktorunun dediği gibi epilasyon için bekleşen biraz, sıkıntı olmasin. Neden acele ettin, tatil planı mi var?:p

herkese selam güzel anneler doğum yapmayanlara allah kolay bir doğum nasip etsin. anneler size sorum var bebişler nasıl uyuyor yaa emerken uyuyor yerine yatırıyorum feryat ediyor kucakta uyuyor kollarım ağrıyo sabaha kadar :KK43: sling almayı düşünüyorum hiçbir iş yapamıyorum bekliyoum annem ablam gelsinde bende işimi yapayım sizler kullanıyomusunuz memnunmusunuz hangisini tercih etmeliyim yardım bekliyorum

Benim tatlım da kucakta uyuyor canım. Hoş bunda gazını çıkartmasını için yarım saat kucakta tutmanın da payı var ama.

Sabahtan beri Tracy Hogg sst pat yöntemini uyguluyorum (google da ayrıntılı bulabilirsiniz). Ise yarıyor gibi görünüyor. Ben reflulu bebek için modifikasyon yaptım elbet. Reflusu olduğundan sırtına vuramiyorum, yavaşça oksuyorum onun yerine. Yazar 3-6 gün içerisinde sistemin oturacağını, yilmadan uygulanmasıni ve suan verilen emeğin geleceğe yatırım olduğunu vurguluyor. Neticede suan kucakta uyutmak nispeten kolay olsa da, birkaç ay sonra tosun olacaklar:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Kitapta tüm sorunlara deginilmis bu arada. Benim gibi 'peki şimdi ne yapacağım' diyen acemi anneler için güzel bir kaynak, tavsiye ederim.

Merhaba herkese kızlar benim minigim derin uykuya geçince ayghh umghhh diye mıkır mıkır konuşuyor sizde de böyle bir durum yaşayan var mı acaba??? Annem ne guzel iste yerine ne zaman koyman gerektiğini anlıyorsun diyor ama ileride de rüyasında konuşur mu ya da uyur gezer olur mu diye şimdiden düşünüyorum normalde evhamı değilim ama bebekten sonra her şeyi büyütür oldum galiba ;.(

Benim ki sürekli ses çıkartıyor canım. Arada gülüyor&ağliyor. Ileride devam eder mi bilmiyorum. Suan için bu durumun bana olumsuz tek etkisi bebeği uyittuktan sonra bana ait olmasi gereken 1.5 saatlik sürede, onu sürekli kontrol etme stresi yaşamam. Ağladığında acaba uyandı mi, bur sıkıntısı mi var diye sürekli soluğu yatak odasında alıyorum. Onun dedi dışında, keyfi yerinde görünüyor:KK70:

,................,.................

Son düzenleyen: Moderatör:
Kizlar acd3 gida takviyesi denen zimbirtiyi kullanan var mi? Ben geceleri veriyordum sabaha katsi 4 de uyandi mi birdaha uyumuyordu ama gunduz deliksiz uyuyordu... Bugun denemek icin oglen verdim suanda da uykuya dalamiyor... Deneyimlerinizi merak ediyorum!!!
Bu arada bebegin kokusu degisti sizinkilerde degisti mi diye sormustum...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

13 Nisan gecesi yaşadığım köyden 1 saat uzaktaki acile vardığımda gece 2:30'du. Açıklık 3 cm'di, sancılar 3 dk'da bir düzenli olarak geliyordu. Okuduğum onca aktif doğum öyküsünden aldığım dersle ayakta sancı çekmek istedim. Ama doktorlar "çocuk düşer" (?) diyerek izin vermediler. Ertesi gün saat 2'ye dek çok anlayışlı(?) iki kadın doğumcunun elinde harap oldum, sonra suni sancı verildi, bir buçuk saat de o şekilde acı çektim. Nihayetinde sezaryenle doğdu bebek. Dolayısıyla sütüm geç geldi, çok az geldi, yaklaşık 6 gün bebeği doyuramadım, mama da istemedi. Dolayısıyla, doğumdan sonra 4. gün bebeğe sarılık teşhisi kondu.

Anneme anlattığımda, bundan 30 yıl önce sancı odalarında tavandan sarkıtılan halatlar olduğunu, sancı çeken kadınların ister ayakta ister çömelerek ister bu halatlardan tutunup sallanarak doğum yaptıklarını öğrendim. Bundan 30 yıl öncesinde aktif doğumla çocuk "düşmüyorken", (ismini buradan ifşa etmeyeceğim) bir üniversite hastanesinde insanların sadece yatağa mahkum edilerek doğum yaptırılması nasıl bir yaklaşım, ekol vs.'dir anlamış değilim. Ayakta sancı çekmeyi teklif ettiğimde "biz biliyoruz ne zaman ayağa kalkacağını" cümlesini yüzüme hakaret eder gibi söyleyen hanım doktorla da hesabım öteki dünyaya kaldı. Zaten yaptırdıkları doğumların yarısından çoğunun sezaryen olması bu yaklaşımları düşünüldüğünde hiç de tesadüf değil.

Bana yapılanların tamamını burada yazma niyetinde değilim, doğum yapmaktan korkanları daha fazla ürkütmek istemem. Ama imkanınız varsa, iyi bir özel hastanede, doktorunuzla anlaşarak doğum yapın ya da en iyisi evde doğurun.

Bebeklerine kavuşmayı bekleyen tüm Nisan annelerine hayırlı ve kolay doğumlar dilerim.
canım bende acıdan kıvaranıyordum kendımı yataktan asagı atmaya çalışıyordum dızlerıme çökersem yürürsem hafıfler dıye ama ebeler ızın vermedıı off hatırladıkça yemın ederım gozlerım doluyor allahım o nasıl bır acıydı 8 saat kıvarandım ve sonunda sezeryan olduya oda cabası :KK43:

Selam kizlar. Dunden beri musafir misafir misafir. Anca gelebildim topige. Soyle bi giz attim gecmise, Mavis doguma mi gitti. Ay hadi hayirlisi :) dun evim cocuk bahcesi gibiydi. İkizleri olan arkadasim, 10 aylik bebegi olan arkadasim 4 yasinda kizi olan arkadasim bendeydiler. Surekli aglasan bebisler, emziren anneler durymundaydik :KK1: bugun de azicik alisverise ciktik. Kizima farkli bi emzik aldim belki alir diye. Yİne atti agzindan. Burda ben varken emzige ne gerek :) hrrkesler iyidir insallah

Esmer kizina gecmis olsun canim. En uakin zsmanda toparlar insallah

Sinemselcuk tatlosum esinin isini stres yapma. Su akar yolunu vulur. Bu arasa ben klasik sling aldim ama henuz cesaret edip de kullanmadim.

Selam kizlar. Dunden beri musafir misafir misafir. Anca gelebildim topige. Soyle bi giz attim gecmise, Mavis doguma mi gitti. Ay hadi hayirlisi :) dun evim cocuk bahcesi gibiydi. İkizleri olan arkadasim, 10 aylik bebegi olan arkadasim 4 yasinda kizi olan arkadasim bendeydiler. Surekli aglasan bebisler, emziren anneler durymundaydik :KK1: bugun de azicik alisverise ciktik. Kizima farkli bi emzik aldim belki alir diye. Yİne atti agzindan. Burda ben varken emzige ne gerek :) hrrkesler iyidir insallah

Sinemselcuk tatlosum esinin isini stres yapma. Su akar yolunu vulur. Bu arasa ben klasik sling aldim ama henuz cesaret edip de kullanmadim.

Oh iyi gelmiştir sana ne kadar yorucuda olsa :)
Benim arkadaşlarımın hemen hemen hepsi bekar :KK70:
Çocukla gelecek olanlarda çalışıyor.

İdilimin adına teşekkür ederim teyzesi.
Krem ise yaradı sanki, geçmeye başladı kızımın Poposu çok şükür.
Rabbim kimsenin meleğine pişik, gaz vs sancısı cektirmesin.
İnsanın içi acıyor onlar agladikca.

♥ İdil Deniz ♥

Benim ameliyat yeri kemik yapimdan dolayı biraz yukarıda canım. Tüylerin çıkış yerinin üstünde yani. Doktorunun dediği gibi epilasyon için bekleşen biraz, sıkıntı olmasin. Neden acele ettin, tatil planı mi var?:p

Benim tatlım da kucakta uyuyor canım. Hoş bunda gazını çıkartmasını için yarım saat kucakta tutmanın da payı var ama.

Sabahtan beri Tracy Hogg sst pat yöntemini uyguluyorum (google da ayrıntılı bulabilirsiniz). Ise yarıyor gibi görünüyor. Ben reflulu bebek için modifikasyon yaptım elbet. Reflusu olduğundan sırtına vuramiyorum, yavaşça oksuyorum onun yerine. Yazar 3-6 gün içerisinde sistemin oturacağını, yilmadan uygulanmasıni ve suan verilen emeğin geleceğe yatırım olduğunu vurguluyor. Neticede suan kucakta uyutmak nispeten kolay olsa da, birkaç ay sonra tosun olacaklar:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Kitapta tüm sorunlara deginilmis bu arada. Benim gibi 'peki şimdi ne yapacağım' diyen acemi anneler için güzel bir kaynak, tavsiye ederim.

Benim ki sürekli ses çıkartıyor canım. Arada gülüyor&ağliyor. Ileride devam eder mi bilmiyorum. Suan için bu durumun bana olumsuz tek etkisi bebeği uyittuktan sonra bana ait olmasi gereken 1.5 saatlik sürede, onu sürekli kontrol etme stresi yaşamam. Ağladığında acaba uyandı mi, bur sıkıntısı mi var diye sürekli soluğu yatak odasında alıyorum. Onun dedi dışında, keyfi yerinde görünüyor:KK70:

benim ameliyat yerim de çok aşağıda geldi bana.
yok cnm ya ne tatili:) hamilelikte hep jilet kullandım ağda yapamadım. bundan sonra ağda yapıcam da acele etmiyim en iyisi.iyice iyileşsin ondan sonra yaparım diyorum. bu arada göğüs kalkanı çok iyi geldi... akıl verdiğin için saol. bebek bakmaktan eşime kafayı takmaktan hiç bişeye kafayı yoramaz oldum. herşey hayırlısına varır umarım!

Ya ister istemez sıkıntı yapıp üzülüyorum ama sanki sütüm de azalma hissediyorum..
ya bizim burasi hep kaldirim dogru duzgun bi yokus yok ben çocuğumla hic mi alışverişe cikmicam bi çözüm bulmam lazim ama bendr karar veremedim hangi sling alsam?

Az once kontrolden geldim kizlar bebek daha cok irilesmesin diye 40 .haftada suni sanciyla kismetsr normal dogum yapacagim dualarinizi eksik etmeyin korkuyorummmm

X