2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

Stres yapma hic gülüm, bebeğin sağlıkla gelecek inşallah. Ama hazırla kendini gerçekten sürekli arayıp herşeyi soruyorlar

Emmeme nedeni nedir gülüm?

Benim oğlum da 6 günde 300 gr kaybetti gülüm. Onlar zaten ödemli doguyorlar. Ilk hafta %10 oranında kilo kaybetmeleri normal kabul ediliyor. 15. Gün doğum ağırlığına ulaşması herşeyin yolunda olduğunu gösterir. Kilosunu düşünme, beslenmesine odaklan canım. Inşallah sariligi atlatır.

Maşallah ikinize de
Göğüs uçları toparlanincaya kadar sürekli kullan canım. Lansinoh da kullanıyorsundur, sık sık sur; iki güne rahatlarsin sanirim. Bir de aventin yine kelebek meme uçları var. Onlarla emziriyorsun. Diğer yorumlarda görüp almıştım, ihtiyacım olmadı şükür ama sen iyileşmeyi hızlandırmak için deneyebilirsin.

Iyilestikten sonra emzirmek çok keyifli hale gelecek

Gözün aydın canım, maşallah tosununa; rabbim sağlıkla büyütmeyi de nasip etsin inşallah. Sutun emzirdikce artacak, hiç takma kafana

Son düzenleyen: Moderatör:
canım çok sevindim güzel geçmesine, epidural tavsiye ediyo musun peki,baş ağrısı yaptı mı? İlk bikaç gün mü kendi kendimize iş yapamıyoruz,emzirme,ayağa kalkma falan?

Gülüm anestezi ile ilgili sorularıni ve yanıtlardan tatmin olmadığını görüyorum. Çok haklısın endişe etmekte ama senin de bildiğin gibi herkesin tecrübesi farklı. Uygulamayı yapan kişi çok önemli. Hastaneni iyi sectiysen korkma gülüm , inşallah senin de doğumun güzel geçer.

Operasyon sonrası da mecbur kalırsan tek başına da idare edebilirsin. Ama yardimcin varsa, ilk haftayı dinlenerek gecirirsen rahat edersin

Canım goguslerimin uçları küçük bide süt dolunca dahada gerildi uclar iyice gitti..Kilo kaybı normal tabi ama melegim olmasi gerekenden 160 gram fazla vermis suan sagip veriyorum enjektörle veriyorum sarilik dussun diye iyi beslemem gerekiyormus

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evet 37+3 te dogdu o yüzden sanırım canım. .kaşık degilde enjektorle veriyorum agzinin içine. .bugun göğsümü yarim saat araliksiz emdi ama sonra yine yok aglamtan yirtiniyo göğsü tutmak icin ama bi türlü basaramiyoruz

Tatlim zaten bebek odem aarken ilk haftada kilo kaybeder. Bebegin kucuk oldugu icin emmiyodur, sutunu sagip vermeyi denesen, toparlayinca emme refleksi kuvvetlenir

Sütüm dünden beri var sagip veriyorum canim enjektörle ama keşke göğsümden emse..umarim oda olur..

Canim 2 kez hastahanede aldilar.biri sarilik icindi taburcu olacagimiz gun aldilar.bide ilk dogdugu gun aldilar tesler icin.yarin saglik ocaginda ilk kontrolu var 1 kezde orda alicaklar.
Bebek dogduktan sonra cocuk doktoru mUayene etti.dogumundan 7 gun sonra ilk kontrolu oluyomus bizim yarin ilk kontrolumuz var isitme testi falan yapilacak.hastahanede soyluyolar zaten yapman gerekenleri benimde ilk bebegim oldugu icin hastahaneden soylenen kadarini biliyorum.

insallah 15. Gün eski haline döner canım zaten küçük doğdu simdi dahada küçücük kaldı. .sarilikta hergun yükselince moralim cok bozuldu nerdeyse herseye aglayasim var..simdi bugun süt fazlalaştı sagip verdim bende umarim emecek bi gün

Fizyolojik sarılık hemen her çocukta oluyor gülüm. Doğumdan sonra 5. Gün pik yapıyor, sonra ya düşüyor ya da artmaya devam ediyor. Senin de bildiğin gibi iyi beslenirse sıkıntı kalmaz. Havalar güneşli bu ara, camın arkasından güneş gormesini de sağla.

Meme ucu problemin için, uc çıkarıcı ya da silikon göğüs ucu deneyebilirsin. Inşallah yavrunun beslenmesi düzene girer canım.

Allah analı babalı büyütsün paşamızı
Ne güzel düzene sokmuşsun kendini erkenden canım =)
Maşallah

hazırlık derken heran doğum olabilir bugünde olabilir 10 gün sonrada olabilir demişti haftasını bekleyeceğini sanmıyorum demişti. sanırım önemli olan düzenli olması. nstde ekrandan baktım ben 40-67 arasında gelip gitti kasılma olduğunda 50 falan oluyor adet sancısı şeklinde geldiğinde 67yi bulmuştu ama düzenli değildi o nedenle eve gönderdi sanırım. seninki düzenli olduğu için doğum başlamış. inşallah benimkide 39a kadar bekler

canım çok sevindim güzel geçmesine, epidural tavsiye ediyo musun peki,baş ağrısı yaptı mı? İlk bikaç gün mü kendi kendimize iş yapamıyoruz,emzirme,ayağa kalkma falan?

Canim kesinlikle tavsiye ediyorum ama bole seyler kisiden kisiye degisir.benimki sukurler olsun cok guzel gecti.ayaklarimin acilmasi biraz zaman aldi ama normalmis.aksam 5 6 gibi anca ayaga kalkabildim.biraz sancim oldu ama normal okadari.agri kesici veriyolar zaten.ayaga kalkip ilk yuruyusu yaptiktan sonrasi daha iyi oldu benim.ilk basta zorlandim ilk gun surekli biri elimden tutup kaldirdi yatirdi beni.ama 2. Gun kendim kalkip yatmaya basladim.birazda insanin kendisiyle alakali boyle seyler metin olup ben yapabilirim dersen hersey guzel olur.bende bas agrisi vs olmadi.ama bi tanidigimda bas agrisi olmus.oturur pozisyonda emzirebilidim ben.gerci sutum gelmedi hemen 2 gun mama yedi oglum ama simdi emiyo.
Ben tavsiye ederim ama sonucu nasil olur bilemem.hic kimsenin dogumu bir olmaz canim

Son düzenleme:

ya evet sen de anlattın ama bu spinal,epidural konusunda kararsız kaldım,normal olmazsa diye araştırıyorum,inş.gerek kalmaz.çok sağol.

amin canım ben bu aralar uykusuz yorgun ve sancılı olarak hiç güç bulamıyorum kendimde inşallah bebiş geldiğnde bu durumda olmam

ne güzel catlağın olmaması . kaç kilo aldın şimdiye kadar canım .

14 kilo aldım tam 2 haftamız var bugün itibariyle inş kötü sürpriz yapmaz çatlaklar

canım kayınvaliden çok emek etmiş bekleyecektir giydirmeni
bizimki için annem ve ablam saolsun :)
ben de hem gelsin istiyorum hem gününde doğsun önemli olan ikimizin de sağlıklı olması en iyisi fazla düşünmemek
ben çok kaşındım ama oluşmadı çatlak karnımı fazla ellemedim zaten bide banyodan sonra nemliyken bebeyağı sürdüğümde rahatlıyodum yatmadan önce lierac mutlaka zaten 5. ayımdan beri kullandım

bu arada göğüs ucu kremine şimdiden başlayın kızlar lansinoh yazdı benim dr um

canım geçer inşallah hepsi doğumun erken olduğu için vücut hemen hazırlayamıyo kendini bebekte o keza sıkma canını sakın bi iki haftaya herşey rayına oturur

Zamanında sağlıklı gelsinler en iyisi =)
Uyku tutmuyor Beni bu aralar.
Ufaktan sancılarda başladı şu an oturduğum yerde terliyorum resmen.
Belimden vuran bir ağrı var anlamadım nedir...
Yarın da kontrolümüz var bakalım ne diyecek doktorumuz =)
Ben son ay saldım iyice sürmedim pek krem falan...
Ufakta olsa çatladım =))
Yapacak bir şey yok.

amin canım ben bu aralar uykusuz yorgun ve sancılı olarak hiç güç bulamıyorum kendimde inşallah bebiş geldiğnde bu durumda olmam

Enerji patlaması olmuştu bende canım. Hoş ani bir doğum oldu ama, doğumdan sonra sanirim 40 saat kadar hiç uyumadim.

Sen de kendinde herşeyin üstesinden gelecek bir güç bulacaksın

mrb canlarim.aksam 10 a kadar hastanedeydm..bebisimz 4 kilo 56 cm olmus.. doktorm cumartesi alalim dedi.bende tamam dedim artik..dogum kanalina girmemis henuz bdt ye 3 gun kaldigi halde..epidural sezeryan olcam..bakalim hayirlisi olsun.simdiden heyecan sardi valla..

Iyi geceler annisler bende sizler gibi allah izin verirse nisan annesi olacagim!Hic yazmasamda sizleri hergün takip ediyorum!sizlere bi sorum olacak!Normal beklenen dogum tarihi bebegimin 10.nisan fakat demin wc de peceteye beyaz jöle sümüksü kivaminda bir parca düstü!Kusura bakmayin acik yazmak zorunda kaldim!Bazi arkadaslar nisan in kanli oldugunu yazmislar!Acaba benimkisi de nisanmi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…