canım doğum yaklaşınca kg kaybı oluyomuş,hareketler azalıcakmış,akıntı artıcakmış zaten,bana da demişti doktorum.Artık senin çok az kaldı bence
en iyi süt yapan şey suymuş,bütün doktorlar söylüyo netteki videolarda da,daha doğurmadım ama ben hiçbişey almayı düşünmüyorum şahsen,annem çok su bile içmez beni 6 ay emzirmiş,eskiden bu içecekler de yoktu,kadınlar şakır şakır emziriyodu valla.
Kızlar bende de aynı durum,37+3'te 3700 gr,52 cm'di.Benim doktorumda 4'ü geçerse normal önermem,ne anneyi,ne bebeği riske atmak istemem dedi.Ama 38.hafta da çok erken sezeryan için,39'u bekleyelim,o arada bebek kendi gelirse gidişata göre bakalım,gelmezse kilosuna göre karar veririrz dedi.Benimki geçen hafta 300 gr almış,belki 38'de zaten 4'ü geçicek.Valla ben de normal istiyorum,ama 4'ten fazla olursa da benim de gözüm yemiyo açıkcası.O zaman da spinal mi epidural mi diye kararsızım.Onu araştırıcam bugün nette iyice.İkisinden de çok memnun ve memnun olmayan arkadaşlarım var.Biraz da şansa kaldık heralde...
Sultan'cım bence sen de strese sokma kendini de bebeğini de esmerin dediği gibi.Senin doktor da aranıp bulunamayanlardan,herkes sezeryan ister,seninki normal.Ama korktuğun için sezeryan demekte haklısın,o zaman bebek kalabildiği kadar içerde kalır,gelişimi için.Sende zamanı gelince sezeryan olursun.Yoksa benim durum gibi az bekle,gidişat belirler diycektim.
hayırlısı hepimize.