2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Kızlar benim göbek küçüldü gibi.
Kilo da vermisim.
Kızım hep bir tarafa toplanıyor sertleştiriyor iyice göbeğimi.
4-5 gündür sarı mukuslu bir akıntı geliyor.
Hareketlerimizde azaldı.
Yarın kontrolümüz var.
Bakalım ne diyecek doktorumuz.

1 + 1 = İdil ♥

kız bebekler erken gelir canım. artık hazırlıklı ol bence

doğum öncesi içen var mı bu tür içeceklerden??? Varsa hangi markadan ve ne kadar içiyorsunuz??? sezeryanda süt hemen gelmiyormuş bu içecekler fayda sağlar mı acaba?doğum yapan anneler önerirmisiniz acaba???

bizimde bugün var son kontrol Cumada doğum ....

Güzel haberler alırsın insallah gülüm, sana da dua edeceğim.

Benim doğumum sezaryen oldu. Öncesinde de şimdi de süt için ekstra birşey kullanmadım. Hemşireler bebeği ilk getirdiklerinde ağız sutu geldi, 3. gün sabah da normal süt gelmeye başladı canım. Sana tavsiyem, olacak mi diye stres yapma hiç. Moral herşeyden önemli:KK66:

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel haberler alırsın insallah gülüm, sana da dua edeceğim.

Benim doğumum sezaryen oldu. Öncesinde de şimdi de süt için ekstra birşey kullanmadım. Hemşireler bebeği ilk getirdiklerinde ağız sutu geldi, 3. gün sabah da normal süt gelmeye başladı canım. Sana tavsiyem, olacak mi diye stres yapma hiç. Moral herşeyden önemli:KK66:

teşekkür ederim....kaç günlük oldu bebek?kız mı erkek mi?

Merhabalar
Benim ilk ve tek mesajım gözden kaçtı mı acaba, kimseden yanıt gelmedi :emir_bebek: :KK3:

Merhaba nisan 2014 anneleri
Ben de sizlerden biriyim :nazar: , foruma epeydir göz atıyorum, ilgiyle takip ediyorum ama ilk defa yazabiliyorum. Kızımız için normalde beklenen tarih 21 nisan :nazar::nazar:. Bastan beri normal dogum istiyorum. Yalnız epeydir ters konumda idi. ayın 14üne kadar baş aşagı dönmezse o tarihte doktor sezeryan dusunuyor.:KK52: :44:
Sizlere sorum. Sezeryan olmuş olanlar ya da olacaklar genel anestezi mi yoksa epidural ya da spinal anestezi mi sezeryanda daha iyi olabilir. Yorumlarınızı paylaşmanız mumkun mu

Sevgiler :KK49:

Son düzenleme:
teşekkür ederim....kaç günlük oldu bebek?kız mı erkek mi?

6. Günümüz canım, erkek.

Merhabalar
Benim ilk ve tek mesajım gözden kaçtı mı acaba, kimseden yanıt gelmedi :emir_bebek: :KK3:

Selam, ben kendi adıma görmemişim mesajını canım. Normal doğum şansin ortadan kalkarsa ve sezaryen olmak zorunda kalırsan, hangi uygulamanın yapılacağına zaten sen değil anestezi uzmanın karar verecek. Ama seçme şansın olursa diye soruyorsan, tamamen tercihlerine bağlı. Uyanık olmak istemiyorsan genel elbette. Uyanık olacak isen spinal ya da epidural ( kombine de yapılıyor). Uygulamalar çok benzer ancak farklılıkları nette bulabilirsin. Benim ameliyatımda spinal kullanıldı. Çok şükür hiçbir yan etki olmadı. Dokunduklarini hissetmediginden panik olma riski de yok. Genel olarak sıkıntısızdi diyebilirim, ama uygulamayı yapan kişi çok önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar

çevremde genel anestezi olanlar ilerleyenlerden bir şikayet duymadım ama epidural olan arkadaşlarım bana tavsiye etmediler. doğum anında kolaylık sağlıyor ancak aylar geçtikçe geçmeyen bel ağrıları yaşıyorsun dediler. hatta birtanesi episural normal yapmıştı. adet dönemlerinde çok kötü sancı çekiyorum sakın epidural olma dedi. ben kürtajda genel anestezi yaptırmıştım. uyanmakta bir sorun yaşamamıştım. hatta en günceli demet akalın doktoruna dava açmış sanırım uyuşma yaşıyormuş hala. ne bileyim sonuçta omuriliğe iğne vuruyorlar. ben genel anestezi tercih edeceğim

Kilo da vermisim.
Hareketlerimizde azaldı.
Yarın kontrolümüz var.

1 + 1 = İdil ♥

ne guzel esmer belırtıler var sende en azından..aynı zamandayz ama bende bunların hıc brı yok sertlesme dsnda oda tokken aksamları oluyo.acaba ben dogrmycammı bu cocugu:KK14::KK14::KK14:neyse kontrolunden sonra haber verırsen sevınırım hayırlı haberler ınsallah:KK1:

Kilo da vermisim.
Hareketlerimizde azaldı.
Yarın kontrolümüz var.

1 + 1 = İdil ♥

canım doğum yaklaşınca kg kaybı oluyomuş,hareketler azalıcakmış,akıntı artıcakmış zaten,bana da demişti doktorum.Artık senin çok az kaldı bence:21:
doğum öncesi içen var mı bu tür içeceklerden??? Varsa hangi markadan ve ne kadar içiyorsunuz??? sezeryanda süt hemen gelmiyormuş bu içecekler fayda sağlar mı acaba?doğum yapan anneler önerirmisiniz acaba???

en iyi süt yapan şey suymuş,bütün doktorlar söylüyo netteki videolarda da,daha doğurmadım ama ben hiçbişey almayı düşünmüyorum şahsen,annem çok su bile içmez beni 6 ay emzirmiş,eskiden bu içecekler de yoktu,kadınlar şakır şakır emziriyodu valla.

kızlar kafam allak pullak oldu yine. sanım artınca doktora gittim. bu doktorda diyor ki normal doğum senin için zor olur. şuan sata göre 36+4 bebeğin kilosu 3300 boyu 50 cm görünüyormuş. normal doğum genelde 39. haftada oluyormuş. 3800ün üzeri normal doğum için elverişli değil ama sizin ne istediğiniz önemli dedi. bende ben sezeryan istiyorum dedim. o zaman olay bitmiştir dedi diğer doktoru da anlayabiliyorum benim iyiliğimi istiyor ama sağlık bakanı bile normal doğumu öneriyoruz ama gebe korkuyorsa normalde ısrar edilmemeli diyor. eğer bebeğim 3 kilo falan olsaydı korkmazdım normal doğumdan ama bebek 40. haftayı beklerse 4 kiloyu geçecek. kafam karışıyor. herşeye yakınım bugün doğum senaryoları yazmaktan uyuyamadım örneğin. panik başladı bende. sancılara gelince sancılar erken doğum habercisi değil diyor. sancılar doğuma hazırlık diyor. vücudun ne zaman hazır olacağını bilemeyiz her vücudun provası farklı diyor. ben sanırım önce dokuz doğuracağım sonra oğlumu doğuracağım. Rabbim bizim için hangisi hayırlıysa onu versin inşallah. kolay doğumlar nasip etsin bize

canim ayni durumdayiz.bizde 35+3 3200 gram 51 cm dik. 37+3 3600 53,5 cm dik suan 39+2 yim yarn kontrol var.doktor benim icin cok zor olcagni soyledi normal dogumun..suan iki haftqda yine 400 aldiysa yarin ultrasonda 4 kilo ve 54-55 cm ckcak buyuk ihtimal bebegim..bende normal mi sezeryan mi arada kaldm cok..inan oyle stres yaptmki sabahlara kadar don dur uyuyamiorm..allah yardmcmz olsun..ama sanirim 4 kilo olduysa yarin cumaya sezeryan isticem ben

valla canım benim doktor inatçı çıktı. adam normal diyor başka bir şey demiyor. eşimde kızıyor böyle şey mi olur hastanın önceliğine saygı duyulması gerekli diyor. 34. haftadaki kontrolde konuştum. bende panik atak var dedim kürtaj öncesinde acıdan değil stresten bayıldım sezeryan istiyorum dedim. bakarız diye geçiştirdi. şimdide önce normal doğum esnasında gerekli görürsem sezeryan diyor. ben o kadar stresi yaşadıktan sonra doğum anında sezeryana dönmesi nekadar mantıklı ki. eğer salı günü ikna olmazsa başka hastaneye gideceğim.

canım eskiden doğuruyorlarmış normal evet ama o kadınlar sıkıntı çekmemiş mi sanki belki o an sezeryan olsa normal doğum istemeyeceklerdi. annem mesela normal doğum esnasında rahimde yırtık olmuş geçmişte mayıs gibi ameliyat olacak rahimden. sezeryan olsaydı sezeryan yapardım diyor. doktorunda iknaysa bu konuda normal doğum diye diretme. eğer 4 kilo çocuğu normal doğurursam alttan dikişli olur o da iyi bir şey değilki. 3800 ve üstü sıkıntılı normal doğumda diyor bu doktor. bende uyuyamadım dün hiç. hatta genel anestezi istiyorum ben.epidural olursam yine paniklerim. epidural olan tüm arkadaşlarım bundan memnun değil. tamam o an rahat geçiyormuş ama bel ağrısı bırakıyormuş kalıcı olarak. demet akalın dava açtı doktoruna bu nedenle.

Kızlar bende de aynı durum,37+3'te 3700 gr,52 cm'di.Benim doktorumda 4'ü geçerse normal önermem,ne anneyi,ne bebeği riske atmak istemem dedi.Ama 38.hafta da çok erken sezeryan için,39'u bekleyelim,o arada bebek kendi gelirse gidişata göre bakalım,gelmezse kilosuna göre karar veririrz dedi.Benimki geçen hafta 300 gr almış,belki 38'de zaten 4'ü geçicek.Valla ben de normal istiyorum,ama 4'ten fazla olursa da benim de gözüm yemiyo açıkcası.O zaman da spinal mi epidural mi diye kararsızım.Onu araştırıcam bugün nette iyice.İkisinden de çok memnun ve memnun olmayan arkadaşlarım var.Biraz da şansa kaldık heralde...

Sultan'cım
bence sen de strese sokma kendini de bebeğini de esmerin dediği gibi.Senin doktor da aranıp bulunamayanlardan,herkes sezeryan ister,seninki normal.Ama korktuğun için sezeryan demekte haklısın,o zaman bebek kalabildiği kadar içerde kalır,gelişimi için.Sende zamanı gelince sezeryan olursun.Yoksa benim durum gibi az bekle,gidişat belirler diycektim.

hayırlısı hepimize.
:KK49:

bugün kontrolüm vardı yeni geldim.. bebeğim 3100 olmuş boyu 49 cm doğana kadar 51i bulur dedi. 2-3 haftaya kadar da gelir dedi :KK66: iyiymiş çok şükür beyfendi NST'de normal çıktı her şey binlerce şükür bu duruma.. yalnız bugün doğuracağımı hissettim desem yeridir rahmime doğru aşırı bir baskı vardı acıyordu doktora dedim bende normal istiyorsan bu durum çok iyi dedi.. ultrasonda daha kanala girmemiş dedi.. sen burda doğum yapmayacaktın değil mi dedi evet dedim o zaman biran önce git yoksa yolda doğurursun bak dedi bana :) cumartesi günü gidiyorum dedim bende.. çatı muayenesi olacaktım aslında doktorumda ben şimdi yapmayayım ben doğurursun derim ordaki doktorun doğuramazsın der arada kalırsın hiç kafanı karıştırmayalım dedi... iyi dedim bende..

ama bugün çocuğun hep orda kalacağı düşüncesinden çıktım :KK34: Allah sonumuzu hayır etsin sağlıklı bir şekilide doğurmayı nasip etsin inşallah hepimize (AMİN) :KK49:

Sağlıkla gelsin,maşallah bebişine:nazar:

ne guzel esmer belırtıler var sende en azından..aynı zamandayz ama bende bunların hıc brı yok sertlesme dsnda oda tokken aksamları oluyo.acaba ben dogrmycammı bu cocugu:KK14::KK14::KK14:neyse kontrolunden sonra haber verırsen sevınırım hayırlı haberler ınsallah:KK1:

Doktorumla konuştum yarın yokmuş hastanede cuma gideceğim canım.
Haber veririm sana.
Bana da normal geliyor su an bulunduğum durum.

1 + 1 = İdil ♥

canım doğum yaklaşınca kg kaybı oluyomuş,hareketler azalıcakmış,akıntı artıcakmış zaten,bana da demişti doktorum.Artık senin çok az kaldı bence:21:

en iyi süt yapan şey suymuş,bütün doktorlar söylüyo netteki videolarda da,daha doğurmadım ama ben hiçbişey almayı düşünmüyorum şahsen,annem çok su bile içmez beni 6 ay emzirmiş,eskiden bu içecekler de yoktu,kadınlar şakır şakır emziriyodu valla.

Kızlar bende de aynı durum,37+3'te 3700 gr,52 cm'di.Benim doktorumda 4'ü geçerse normal önermem,ne anneyi,ne bebeği riske atmak istemem dedi.Ama 38.hafta da çok erken sezeryan için,39'u bekleyelim,o arada bebek kendi gelirse gidişata göre bakalım,gelmezse kilosuna göre karar veririrz dedi.Benimki geçen hafta 300 gr almış,belki 38'de zaten 4'ü geçicek.Valla ben de normal istiyorum,ama 4'ten fazla olursa da benim de gözüm yemiyo açıkcası.O zaman da spinal mi epidural mi diye kararsızım.Onu araştırıcam bugün nette iyice.İkisinden de çok memnun ve memnun olmayan arkadaşlarım var.Biraz da şansa kaldık heralde...

Sultan'cım
bence sen de strese sokma kendini de bebeğini de esmerin dediği gibi.Senin doktor da aranıp bulunamayanlardan,herkes sezeryan ister,seninki normal.Ama korktuğun için sezeryan demekte haklısın,o zaman bebek kalabildiği kadar içerde kalır,gelişimi için.Sende zamanı gelince sezeryan olursun.Yoksa benim durum gibi az bekle,gidişat belirler diycektim.

hayırlısı hepimize.
:KK49:

Bende öyle okumuştum canım arastirdigim sitelerde ama sanci vs yok henüz.
Yarın kontrolümüz vardı, doktorum hastanede olmayacakmis.
Cuma gideceğim.
Kısmet artık bakalım ne diyecek.

1 + 1 = İdil ♥

Merhaba doğum yapan anneleeer gözünüz aydın darısı başımıza inş:KK49:sanki herkesler doğurdu ben kaldım gibi hissediyorum bide doğuran gidiş o gidiş haklılar çok meşguller ama bizde merak ediyoruz...benim doktor 15 inden sonra hemen alacakmış şu an bile alabilirim dedi dedim yok beklesin :18::18::18:hemerken daha tamam dedi.ama açıkçası tırsıyorum sezeryan oacak epidural bakalım nasıl olacak hayırlısı artık evde iyiym doktorumu görünce tansiyon fırlıyo utanıyorum valla:KK17:

Son düzenleme:
Merhaba doğum yapan anneleeer gözünüz aydın darısı başımıza inş:KK49:sanki herkesler doğurdu ben kaldım gibi hissediyorum bide doğuran gidiş o gidiş haklılar çok meşguller ama bizde merak ediyoruz...benim doktor 15 inden sonra hemen alacakmış şu an bile alabilirim dedi dedim yok beklesin :18::18::18:hemerken daha tamam dedi.ama açıkçası tırsıyorum sezeryan oacak epidural bakalım nasıl olacak hayırlısı artık evde iyiym doktorumu görünce tansiyon fırlıyo utanıyorum valla:KK17:

Benim doktorum da 39'u bekliyo,kendi gelmezse karar vericez,bence de iyi yapmışsın bekletmekle

Dun gece sirt agrisi ve bacagim agriyor diye yataga uzandim. Agri belime vurdu karnim sertlesti acaba mi dedik kalktik hastaneye gitmeye karar verdik. Annem babam esim ve ben asansörde kaldik :KK66: yarim saat kurtarilmayi bekledik :KK66: neyse hastaneye vardik ultrason nst hersey normal dediler alttan bakalim dedi acildeki doktor esim gerek yok dedi hastaneden ayrildik eve geldik...
Bugun kendi doktoruma gittim dun boyle oldu diye bi bakalim dedi sikayetler hosuna gitmedi bide renkli ultrason ve dopler yapalim dedi oraya gectik sat a gore 36+2 olmam gerekirken 38 hatta radyolog 39 dedi 😳 dahasi bebegimin boynuna kordon dolanmis. Gecen haftalara kadar plasenta asagida dogum yolunu kapatmis yukari ciksin normal dogum yolunu acsin diye dua ettim cok istiyordum normal dogumu ama doktorum artik mumkun degil sezeryan yapicaz dedi ;( bunda da vardir bir hayir dedik... Bu arada 3600 olmus pasa yiyip icip yatio 2 haftada yaklasik 600 gr almis...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Dun gece sirt agrisi ve bacagim agriyor diye yataga uzandim. Agri belime vurdu karnim sertlesti acaba mi dedik kalktik hastaneye gitmeye karar verdik. Annem babam esim ve ben asansörde kaldik :KK66: yarim saat kurtarilmayi bekledik :KK66: neyse hastaneye vardik ultrason nst hersey normal dediler alttan bakalim dedi acildeki doktor esim gerek yok dedi hastaneden ayrildik eve geldik...
Bugun kendi doktoruma gittim dun boyle oldu diye bi bakalim dedi sikayetler hosuna gitmedi bide renkli ultrason ve dopler yapalim dedi oraya gectik sat a gore 36+2 olmam gerekirken 38 hatta radyolog 39 dedi 😳 dahasi bebegimin boynuna kordon dolanmis. Gecen haftalara kadar plasenta asagida dogum yolunu kapatmis yukari ciksin normal dogum yolunu acsin diye dua ettim cok istiyordum normal dogumu ama doktorum artik mumkun degil sezeryan yapicaz dedi ;( bunda da vardir bir hayir dedik... Bu arada 3600 olmus pasa yiyip icip yatio 2 haftada yaklasik 600 gr almis...

zaten nefesimiz daralıyo,bi de asansör:KK52: Geçmiş olsun valla.doğum için de hayırlısı,hangi sezeryan peki belli mi,edipural,spinal,genel..:KK16:

6. Günümüz canım, erkek.

Selam, ben kendi adıma görmemişim mesajını canım. Normal doğum şansin ortadan kalkarsa ve sezaryen olmak zorunda kalırsan, hangi uygulamanın yapılacağına zaten sen değil anestezi uzmanın karar verecek. Ama seçme şansın olursa diye soruyorsan, tamamen tercihlerine bağlı. Uyanık olmak istemiyorsan genel elbette. Uyanık olacak isen spinal ya da epidural ( kombine de yapılıyor). Uygulamalar çok benzer ancak farklılıkları nette bulabilirsin. Benim ameliyatımda spinal kullanıldı. Çok şükür hiçbir yan etki olmadı. Dokunduklarini hissetmediginden panik olma riski de yok. Genel olarak sıkıntısızdi diyebilirim, ama uygulamayı yapan kişi çok önemli.

Bilgi için çok tesekkurler. Bu arada doğum yapmışsın. Allah analı babalı büyütsün. Gözün aydın. :nazar:

Son düzenleme:

Ah canım Allah tan gercek sancı değilmiş ani olarak kalır size :KK66:
Bebeklerimiz dogum seklini belirliyor saglikla gelsinler de doğduktan sonra normal mı sezeryan mı önemsemeyecek :KK66:
Kordon dolanmasindan korkma canım öyle ip gibi degil ustu kaygan ve boynuna tam oturmuyor kayıyor ayrıca gobek bağından oksijeni aldığından olumsuz etkileyecek bir şey yok bazı doktorlar normal doğumda bile sorun olmaz diyor ama tabi riske atmamak istiyor geneli. Saglicakla alalım insallah kucağımıza
Benim meleğim 3300 oldu hersey normal doguma uygun ama bebegin rahatı yerinde galiba hiç bir tık yok bende :KK66:)))

X