2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

  • KIZ

    OY: 250 45,4%
  • ERKEK

    OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

    OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

    OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

    OY: 10 1,8%

  • Ankete Katılan
    551

Çok geçmiş olsun canım, inşallah yinelemez de doğuma kadar seni rahatsız etmez. Aklına kötü senaryolar getirme, arkadaşımda da vardı doğumda onu da aldılar kurtuldu:107:


Kızlar dün sıkıntıdan saatlerce ağladığımı biliyorum
Gece saat 3:45 falandı geçtim yatağa.


Çok üzüldüm okuyunca, Allah hepimizin yuvasına huzur&mutluluk versin. Eşleriniz kaç yaşında bu arada arkadaşlar? Konuşamamak en büyük sorun, açılmadığı sürece derdini de anlayamazsınız. Acaba hamilelikten dolayı mı strese girdi yoksa başka bir sıkıntısı mı var... Ama en çok ilgiye&sevgiye ihtiyacımız olan şu dönemde, inşallah sizin eşleriniz de silkelenip kendilerine gelirler. Benim de annem olmazsa olmazımdır, herşeyimi paylaşırım ama elbette annem bana asla eşimin vereceği sevgi&şevkati veremez. Eşlerin yeri çok ayrı ve destekleri çok önemli; doğumdan sonra daha da çok ihtiyacımız olacak...
 

inşallah düzelir canım ama erkeklerin geneli böyle evlendikten sonra değişiyorlar...sen önce kendini düşün bebeğini düşün eşinin üstünede fazla düşme istersen...


geçmiş olsun canım...benim bir arkadaşımdada vardı myom sürekli kontrol altındaydı şükür o sorunsuz atlatmıştı sende inşallah hayırlısıyla sağlıcakla alırsın kucağına bebişini...
 
Çok üzüldüm okuyunca, Allah hepimizin yuvasına huzur&mutluluk versin. Eşleriniz kaç yaşında bu arada arkadaşlar? Konuşamamak en büyük sorun, açılmadığı sürece derdini de anlayamazsınız. Acaba hamilelikten dolayı mı strese girdi yoksa başka bir sıkıntısı mı var... Ama en çok ilgiye&sevgiye ihtiyacımız olan şu dönemde, inşallah sizin eşleriniz de silkelenip kendilerine gelirler. Benim de annem olmazsa olmazımdır, herşeyimi paylaşırım ama elbette annem bana asla eşimin vereceği sevgi&şevkati veremez. Eşlerin yeri çok ayrı ve destekleri çok önemli; doğumdan sonra daha da çok ihtiyacımız olacak...[/QUOTE]
BEN DE KONUŞURUM SORARIM HATTA SÜREKLİ KONUŞURUM YANİ DIR DIR YAPARAK DEĞİL OTURUP KONUŞURUZ......AMA EŞİM BEN KIZMAYAYIM DİYE BAZEN BAZI ŞEYLERİ BENDEN SAKLIYOR SONRADAN DUYDUĞUMDA DA SİNİRLENİYORUM HALİYLE...İDARE EDİLDİĞİ SÜRECE İYİYİZ YANİ...SÖYLEMEDEN HİÇ BİR İŞ YAPMAZ...BENDE KABULLENDİM ARTIK UYUM SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUM...ELİNDEN GELDİĞİ KADAR YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYOR AMA NASIL YAPACAĞINI BİLMİYOR...KİM NE DERSE ONU YAPAR KENDİ BAŞINA PEK HAREKET ETMEZ...
 

Erkekler kolay manipule oluyorlar maalesef. Ama çok sevindim konuşabilmenize. İnşallah var olan sıkıntılarınız da nisan yağmuru gibi gelip geçer canım:107:
 
Erkekler kolay manipule oluyorlar maalesef. Ama çok sevindim konuşabilmenize. İnşallah var olan sıkıntılarınız da nisan yağmuru gibi gelip geçer canım:107:

AMİN..
ALLAH CÜMLEMİZİN AİLESİNDEN HUZURU EKSİK ETMESİN...HAYATI BİRBİRİNE ZORLAŞTIRAN İNSANLARA TAHAMMÜLÜM KALMIYOR...AYNI MEKANDA BİLE BİR BİRİNİ ANLAMAYA ÇALIŞMAYAN İNSANLAR VAR.
CAN YÜCEL İN BİR ŞİİRİ VARDIR ÇOK SEVERİM..

En Uzak mesafe ne Afrika'dir
Ne Cin,
Ne Hindistan,
Ne Seyyareler,
Ne yildizlar geceleri isildayan...
En uzak mesafe iki kafa arasindaki mesafedir birbirini
anlamayan.....
 
Hamile olan birine bu sekilde davranilmaz, davranilmamali... Cok uzuldum. Hepsi gececek, bebeginiz size iyi gelecek, buna yurekten inaniyorum.
İnşallah öyle olur canım.
Çok emek verdik birbirimiz için.
Özellikle en ihtiyacım olan bir dönemde sebep ne olursa olsun böyle davranması bana beni hem mutsuz ediyor hemde huzursuz.
Konuşmaya çalıştığımda elinin tersiyle itmesi bu gibi davranışlara girmesi dahi çok üzücü...
Oysa ilişkimizde en yapıcı olan oydu...
Neden şimdi bu şekilde davranıyor bilmiyorum.


Zaman herşeyin ilacı dediğin gibi...
Bende bekleyeceğim.
Ama uzun zamandır bu böyle ben eşimin öncelikleri, sorumlulukları,ailesi arkadaşları arasında bazen 2. plana dahi atılabiliyorum.
Bunun için ön gördüğüm zaman çoktan geçti.
Eşimle başından beri sırt sırta vermiş gidiyoruz.
Kendi düğünümüzü dahi kendimiz yaptık.
Bazı sıkıntılardan dolayı eşimin annesi oğlum maaşını getir bana ver ben idare ederim sizi diyor.
Bu bile sıkıntı benim evim barkım ayrı kime ne benim evime giren çıkan paradan.
Hem böyle eşimin üzerinde elleri bunlara söylenmekte çok haklıyım ben.
Hakkım olduğunu düşünüyorum.
Eşim 31 yaşında yetişkin bir insan ne yapacağını ya da ne yapacağımızı bilmiyor muyuz.
Çok sıkıntı var aslında ama benden kaynaklanmayan sebeplerle bana böyle değersiz ve ya yabancıymışım gibi davranmasını haklı göstermez bunlar.
Değil mi...


Bende aynı durumdayım canım...
Ama çok sıkıldım hiç bir sorunum yok ailesiyle severim de ama bazen yaptıkları dedikleri batıyor bana..
Şu an 4 bin kadar bir borcumuz kaldı evlendiğimde herşeyi ikimiz yaptık.
Ve sadece ailem destek oldu.
Ama ben bunu bile katmıyorum...
Eşimin ailesi borcumuzu bitirelim de onlara ev alalım derdin de.
Son olarak gelip benim yanımda eşime maaşını getir bana ver ben geçimizi sağlarım demeye kadar geldiler.
Ben sadece eşimle konuştum sırf ailesiyle benim aramda kalmasın diye.
Çok daraldım artık inan...

takma kafana canım bizlerde hamilelikten dolayı alınganız ama dediğin şekilde davranmışsa eşin çok ayıp etmiş. İnşallah doğumdan sonra düzelir.

İnşallah herşey daha iyi olur doğumdan sonra.
Ama artık çocuk sorumluluğu da binecek.
Eşim zaten ailesinin evine 4 maaş girmesine rağmen onlara bakma ihtiyacı hissediyor, hissettiriyorlar da...
Ben ailesine bağlı bir erkekle yuva kuracağım için çok mutluydum yalnız.
Kendi kurduğu yuvadan daha fazla aileci olması çok rahatsız edici bir durum.
Bunun düzeleceğini asla sanmıyorum.


Eşim 31 yaşında demetcim...
Eşimin başlı başınca sıkıntısı ailesine karşı olan sorumluluklarını yerine getiremediğini düşünmesi.
Bunu çok iyi biliyorum ama eşim dışında hiç biri ailesinde bu kadar çaba göstermiyor.
Evin tek oğlu 3 kız kardeşi de bekar...
K.validem emekli, babası emekli..
Ama hala geçinemediklerini söylüyorlar ve eşimde kendine,ailesine ve bize yetibilmeye çalışıyor.
Arap saçı gibi bir ilişki aslında.
Anlatırken bile sıkıntı geliyor bana.
 

aaa nedemekmiş o kapa çeneni filan çok yanlış git gör ömrüm demeyle öyle tersleyecekse aradaki saygı nerde kaldı ...yanlış anlama yargılamıyorum ama biraz canım sıkıldı...bence kendi haline bırak sen elinden geldiğince kendini üzme senin ve bebeğinin sağlığını düşün strese girme. sen ağlarsan karnındaki bebeğin etkilenir.
 
bak nasıl da sinirlendim şimdi
sen hem evlenirken yardım etme hem de evlendikten sonra borçlarına yardım etme sonra da ver paranızı ben idare ederim sizi de hem de borcunuz bitince onlara ev alacaksınız diye beklesinler.
Bu bolluk nerde Allah aşkına eşinde biraz yanıt vermeyi bilsin canım içimi kararttı kaynınvaliden yolasım geldi:)
İşin şakası bir yana yangına da körükle gitmeyeyim yüz verme sen.
 
Kızlar merhaba

Yine geçmişi okuyamadım,inşallah iyidir herkes.Uzman tv'ye göz atarken yine hep söylediğim bir konuya denk geldim,açıklamayı kopyalıyorum.Elinizden geldiğince mutlu olmaya çalışın olur mu,içim gitti direk plasentadan direk aynı duygu ona geçiyo diye okuyunca.minicik daha o..

"Anne hamileliğini daha rahat geçirdiği zaman, bebek doğduktan sonra da ilk ayları rahat geçer. Anne eğer hamileliğini stresli geçirmişse bebek daha hareketli olur. Bu bilimsel olarak kanıtlanamamıştır ancak ilk bilimsel veriler alınmaya başlanmıştır.

'''Stres ve gerginlik'''

Anne adayında stres ve gerginlik olduğu zaman adrenalin ve kortizon hormanları salgılanır. Bu iki madde kanda dolaşmaya başladığı zaman direkt olarak plasentadan bebeğin kanına da geçer. Bebeğin kanına geçtiği zaman annedeki aynı duygu durumuna benzer bir duygu durumu bebekte de oluşur.

Anne eğer adrenalin ya da kortizon hormonu değil de mutluluk hormonu salgılıyorsa o mutluluk hormonu da rahim içinden bebeğe gider ve bebek benzer duyguyu hisseder."
 

Canım benim hepimiz aynı şeyleri söylüyoruz fazla hassas dönemdeyiz inanılmaz kırılgan oluyoruz. buna rağmen eşinin davranışları da biraz fazla kaçmış. oysaki her şeyi beraber yapmış olmanız ne kadar zorlu bir süreçten geçmiş olmanız sizi birbirinizi anlamaya yetmeli. konuşmaya çalış problemimiz ne diye sor. hepimizin dediği gibi konuşmadan olmuyor maalesef
bizde aynı şekilde her şeyi beraber yaptık eşimle şuan evlendiğimizde edindiğimiz borçların üzerine kat kat fazlası eklendi ki eşim hem annesine ayrı hem babasına ayrı bakıyor. biliyorum bakmak zorunda fakat annesi her neyse de babasının bizi zor durumda bırakmasına tahammül edemiyorum sürekli ona karşı söylenmek de istemiyorum bu sefer bizim aramız açılacak diye. annesi ayrı bi durumda zaten baba- anne ayrı oldukları için annesinin tek varlıkları 2 tane oğlu ki gözü başka şey görmüyor saolsun. şimdi torun gelecek diye de ben öyle büyütecem ben şöyle yapıcam diye konuşmaya başladı. çalışacağım için k. valide bakacak tabi bu durumdan da canım inanılmaz sıkılıyor. Allahtan her istediğini yapmıyorum ve istediğim şekilde büyütmesi gerektiğini aşılamaya başladım ama herşeyi kendi düzeninde olsun istiyor ki eltimle bize bile sürekli müdahale etmeye çalışıyor. off anlatınca bile içim daraldı:) hepimizin içinde sorunlar dev gibi ama şimdi sadece bebişlerimizi düşünüp mutlu olmalıyız. doğduklarında elbet bazı şeyler düzelecek belki de daha sıkıntı çekeceğiz ama artık hayatlarımız onlar olacak diğer şeyleri düşünmeye pek fırsatımız kalmayacak.. ne kadar dertliymişim bende.. neyse sen üzme kendini
 


Bu kadar kaba değildir bana karşı normalde bende haksızlık etmek istemiyorum eşime.
Sadece sorumluluk fazla yüklüyorlar eşime.
İşi,ailesi sanırım biraz da ben...
Biraz daha zaman sanırım ilacımız ...

İnsan en çokta buna üzülüyor işte...
Günahsız yere bebeğime hissettiriyorum.
Eşimi de sıkıntıları da attım şimdi bir kenara...
Hatırlattığın için sağol canım.
 

Canim cok icten yazmissin, cok duygulandim. Biz cok alingan oluyoruz ama sanirim eslerimiz de hamilelik surecinde farkli psikolojiye sahip oluyor. Senin yasadiklarini seninle yasamayan bilemez sanirim, umarim en kisa zamanda sorunlarinizi asip bebeginizle bu gunlere gulersiniz. Esini en iyi sen taniyorsun, sanirim cozumu en iyi sen biliyorsun. Sevginiz hic bitmesin, boyle sorunlar illa ki biter.
 

Yüzyüze konuşamasakta eşimle şu dönemlerde..
Mesajla uzun uzun anlattım dile getirdim bazı şeyleri.
Akşam geldiğinde konuşmak istediğini beni çok sevdiğini dile getirmiş...
Bu bile içimi öyle bir ısıttı ki, yine umutluyum.
Kızımda oynayıp duruyor hareketlerini hissediyorum.
Sanki beni mutlu etmek istermiş gibi bir sağa bir sola geçiyor.
Rabbim hepimizin sıkıntılarına dertlerine derman versin.
Bunlar olacak şeyler sanırım hayatımızda.
Alışmak olgunlaşmak gerek zamanla...
Dediğin gibi bebeklerimize yoğunlaşalım canım,
Onların hiç birşeyden haberi yok.
Buruk olmasın canları
Sende takma kafana balım.
İnan konuşmasam anlatmasam daha kötü olacaktım şimdi çok şükür iyiyim.
 

Düzeleceğiz diye umut ediyorum.
Bekarken de çok şey yaşadık kısa dönem ayrılıklar da yaşadık.
Ama sevgimiz ayakta tuttu.
Şimdi bir de ortak bir paydamız var kızımız olacak.
Onunla da daha bağlanacağız bunu biliyorum.
İnşallah eşimin sıkıntılarına derman olurum.

 

çok sevindim canım seni elbetteki çok seviyordur. demekki bazı sorumluluklar ağır gelmiş dediğin gibi. zamanla inşallah herşey daha iyi olacaktır
 
Son düzenleme:

yazdıklarını şimdi okudum canım..
aranızın düzelmesine sevindim... inşallah güzel mutlu ailelerimiz olur...
 
çok sevindim canım seni elbetteki çok seviyordur. demekki bazı sorumluluklar ağır gelmiş dediğin gibi. zamanla inşallah herşey daha iyi olacaktır

yazdıklarını şimdi okudum canım..
aranızın düzelmesine sevindim... inşallah güzel mutlu ailelerimiz olur...

Çok sağol canlarım...
Rabbim kimsenin yuvasına huzursuzluk vermesin...
Şu dönemde eşlerimizin desteğini sanırım aile fertlerimizden bile alamayacağız.
Rabbim kimseyi eşiyle ters düşürmesin
 


Ben önce sizler gibi eşleriniz de gençtir belki, evlilik&bebek sorumluluğu altında ezilmişlerdir diye düşünmüştüm. 31 çok da genç bir yaş değil ayrıca sen sıkıntıların asıl kaynağını dile getirmişsin zaten. Bu eşinin üstesinden gelmesi gereken bir durum, iki aileyi de idare edebilmeli elma ile armudu karıştırmamalı. İkinci mesajına çok sevindim, demek ki kontrol edemese de hatasının farkında. Rabbim yuvanızı daim etsin, aranızdaki bağı kuvvetlendirsin inşallah.

Simca'nın söylediklerini de kulak ardı etmeyelim. Bebeğimiz yediğimizden&içtiğimizden, kızdığımızdan&güldüğümüzden haberdardır. Bu bana bir hikayeyi anımsattı. Nerede okumuştum hatırlamıyorum. Yeni ebeveyn olan bir çift peygamber efendimize (sav) gelerek, bebeklerini ahlak konusunda nasıl eğiteceklerini sorarlar. Peygamber efendimiz de (sav), geç kaldınız, ahlak eğitimi anne karnında tamamlandı diye yanıt verir:107:
 

ayy inan çok sevindim. konuşmak istemesi sevdiğini söylemesi ne kadar güzel, geçekten ona ağır gelen şeyler var ki sana farkında olmadan davranışlarıyla hissettiriyor demekki. minik prensese de maşşallah gördü anasını üzgün şunu bi neşelendireyim demiştir:)
 
Ve İstanbul'a kar taneleri düşer :124::119:
Yarım saat önce gözyaşı dökerken, şimdi ise güle bilmeyi bu yaradılıştan gelen dengesizliğimi seviyorum :78:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…