kesinlikleee :) kolay gelsin,, fazla yorma kendini!!! bebişede selamlarımı iletmuhtemelen görürüm. ama şu ilacı alıp başlamam lazım en azından önlem olsun. :) neyse ben şu evi toplayayım takıldım kaldımhadi görüşmek üzere bebişlere iyi bakın
Canım bende kan sulandırıcı iğne kullanıyorum clexane 0,4ml olandan. Hani şu canı fena halde yakan ve vurduğun yeri mosmor edenden
Dün doktora söyledim ve bana bir hikaye anlattı. Yıllar önce Des diye bir ilaç varmış. Sürekli düşük yapanlara vermişler. Kadınlar düşük yapmadan doğurmuş. Kanaması olanlara vermişler hiç kanama olmadan doğurmuş. Bebeği karnında ölenlere vermişler onlarda sağlıklı bir şekilde doğurmuş. Ozaman düşünmüşler ki çağın mucizesi bu ilaç. Sorunu olan her hamile kadına vermişler. Ancak aradan zaman geçtikten çocuklar belli bir yaşa geldikten sonra sıkıntıları olduğu ortaya çıkmış. Bazısı kanser olmuş bazısının üreme organlarında şekil bozuklukları yada rahim problemleri gibi daha birçok problem ortaya çıkmış.. Ben sana kesinlikle kullanmanı önermiyorum dedi. Bi de benim problemim mthfr c677t Heterezigot mutasyon. Bu okadar önemli değil dedi. Bu zamanda herkeste bu olabilir bu sorun. Her 3 kişiden 1inde var dedi.Belki senin annendede vardı ama bak sen doğmuşsun dedi. Şaşırdım kaldım. Anlattığı hikayedende korktum açıkcası. Eve geldim bi araştırma yaptım .. Des ilacıyla ilgili..
Gebelikte kullanılan bazı ilaçların bebek üzerine -yapısal veya işlevsel- etkileri doğumdan hemen sonra değilde yıllar sonra ortaya çıkabilir. Buna en iyi örnek çok önceleri anne adaylarına düşük tehdidi tedavisi için verilen DES (Dietilstilbestrol) adlı hormon türevi ilaçtır. DES kullanan anne adaylarının doğan kız çocuklarında doğumda her şey normal bulunmuş, ancak bu kızlar büyüdükçe ve özellikle de doğurganlık çağına geldiklerinde felaket tablosu ortaya çıkmıştır: gelişmekte olan kızlarda genital sistemde çeşitli şekil bozuklukları (rahim ve vajinada şekil bozuklukları) ile vajina ve serviks kanserinde artış.. Artık günümüzde DES ilaçları üretilmemektedir.
Böyle bir bilgi buldum. Doktor yalan söylemiyordu tabi ama ben yinede korktum. Kendi tüp bebek doktoruma 2 hafta sonra gideceğim. Eşim yinede ozamana kadar kullan bide ona sorarız dedi.Sizinde bilginiz olsun istedim. Çok kafa karıştırıcı bir durum. Siz olsanız ne yapardınız?????????
Evet doktor Abi'm öyle dedi ama
tatlım benim eşim eczacı,artık o yapıyo günlük iğnemi. ve bu hormon içermiyor bildiğim kadarıyla,,sadece kanı sulandırmak için kullanılıyor. benim iğne oksapar 4000..
nezaman gideceksin muayeneye doktor abiye :)
Canım senin sıkıntın neydi? İğnen farklıymış. Vurunca acıtıyormu? Benim canım çok yanıyordaBi de anlamadım hormon içermeyen seninki mi? Benim kullandığım mı ?
:daha bugun gittim kendisine 10 gün sonra tekrar gidicem
Canım bende kan sulandırıcı iğne kullanıyorum clexane 0,4ml olandan. Hani şu canı fena halde yakan ve vurduğun yeri mosmor edenden
Dün doktora söyledim ve bana bir hikaye anlattı. Yıllar önce Des diye bir ilaç varmış. Sürekli düşük yapanlara vermişler. Kadınlar düşük yapmadan doğurmuş. Kanaması olanlara vermişler hiç kanama olmadan doğurmuş. Bebeği karnında ölenlere vermişler onlarda sağlıklı bir şekilde doğurmuş. Ozaman düşünmüşler ki çağın mucizesi bu ilaç. Sorunu olan her hamile kadına vermişler. Ancak aradan zaman geçtikten çocuklar belli bir yaşa geldikten sonra sıkıntıları olduğu ortaya çıkmış. Bazısı kanser olmuş bazısının üreme organlarında şekil bozuklukları yada rahim problemleri gibi daha birçok problem ortaya çıkmış.. Ben sana kesinlikle kullanmanı önermiyorum dedi. Bi de benim problemim mthfr c677t Heterezigot mutasyon. Bu okadar önemli değil dedi. Bu zamanda herkeste bu olabilir bu sorun. Her 3 kişiden 1inde var dedi.Belki senin annendede vardı ama bak sen doğmuşsun dedi. Şaşırdım kaldım. Anlattığı hikayedende korktum açıkcası. Eve geldim bi araştırma yaptım .. Des ilacıyla ilgili..
Gebelikte kullanılan bazı ilaçların bebek üzerine -yapısal veya işlevsel- etkileri doğumdan hemen sonra değilde yıllar sonra ortaya çıkabilir. Buna en iyi örnek çok önceleri anne adaylarına düşük tehdidi tedavisi için verilen DES (Dietilstilbestrol) adlı hormon türevi ilaçtır. DES kullanan anne adaylarının doğan kız çocuklarında doğumda her şey normal bulunmuş, ancak bu kızlar büyüdükçe ve özellikle de doğurganlık çağına geldiklerinde felaket tablosu ortaya çıkmıştır: gelişmekte olan kızlarda genital sistemde çeşitli şekil bozuklukları (rahim ve vajinada şekil bozuklukları) ile vajina ve serviks kanserinde artış.. Artık günümüzde DES ilaçları üretilmemektedir.
Böyle bir bilgi buldum. Doktor yalan söylemiyordu tabi ama ben yinede korktum. Kendi tüp bebek doktoruma 2 hafta sonra gideceğim. Eşim yinede ozamana kadar kullan bide ona sorarız dedi.Sizinde bilginiz olsun istedim. Çok kafa karıştırıcı bir durum. Siz olsanız ne yapardınız?????????
benim iğne hormon içermiyor,,senin yazdığın iğneyi bilmiyorum açıkçası ilkkez duydum. benim önceki kayıplarım için doktorum önlem amaçlı verdi,aslında bi sıkıntı olup olmadığını bilmiyoruz,,, çünkü pıhtılaşma için test falan yapmadık doktor erken dedi gerek görmedi,,, 1 yıllık evliyim çünkü. doktorumuz ilaçların zararı olmayacağını ama faydası olabileceğini söyledi. benim iğnede feci yakıyorrr
Aslında ben hiç kayıp yaşamadım zaten bu pıhtılaşma testlerini kayıp yaşamayanlara yapmıyorlar. Ama ben gebeliği engellediğini duymuştum ve hastaneye gidip kaybım var dedim ve bu testi istedim. İyikide istemişim onun sonucunda öğrendim pıhtılaşma varmış.Hiç kayıp yaşamadan öğrenmiş oldum çok şükür.Tüp bebeği yapan doktorum uygun gördü verdi ama dün gittiğim doktor aklımı çok karıştırdı. Diğer doktoruma gittiğimde senin iğnenide sorayım belki banada ondan verir
oyyy :) bende pazartesi gidicem,bebişi yoklayacağız bakalım ne alemde diyee
her kafadan bir ses çıkar :) doktorların yöntemleri birbirinden farklı olur hep.. senin iğnene de baktım,tam inceleyenedim ama benim iğne ile aynı amaçlı kullanılıyor anladığım kadarıyla. ama hormonlarla alakalı bi durum yok için rahat olsun benceki tüp bebeğini yapan doktorun verdiyse muhakkak kullanmalısın
Hadi bakalım hayırlısı
Bir yıllık evliliğe baya bişeyler sığdırdın sanırım sen ilk günden bebiş mi istedin
Sağolasın canm doktora gittiğimde mutlaka yazarım burda. Haber veririm sanada. Rahat olayım diyorum hep aklıma bişey takılıyo bu 9 ay nasıl geçer hiç bilmiyorum :18::18::18::18::18:
yaş 30 oldu napalım :) evlendikten 3 ay sonra ilk gebeliğimi yaşadım.. ondan 6 ay sonrada kimyasal. yine bi 3 ay sonrada bebiş beklemeye başladım işte :) yaş geçiyor tatlım yaa
Artık güzel günler zamanı o zaman çok geçmiş olsun ama geçmiş zaten hep beraber artık güzel bebişleri bekliycez.
Tanıdığıma çok sevindim şimdi azıcık çıkayım benim öğrenciler benden test bekler benim akıl burda işi bi kenarabıraktım bir haftadır
aslında bende senin gibiyim,, ama iyi şeyler düşün bakkk :) yoksa 9 ayda 9 yıl yaşlanırsıngüzel güzelll haberler ver olur muu :) bende hep iyi şeyler olsun hep iyi şeyler paylaşalım ve birbirimize destek olalım istiyorum bütün anne adaylarının ihtiyacı var buna
evet canım son adet tarihini baz alacaksın. bence bir an önce gitmelisin tedbir amaçlı,,gözün aydın bu arada
simdi gitsen sadece keseyi görürsün canim.. ben senden bi gun öndeyim dün gittim.. istersen bi hafta daha bekle öyle git bebisinide görürsün. . tabi bi sikayetin yoksa.. yurtdisinda nerdesin
Evet haklısın canm çalışıyorum ama şu dönem iş yoğunluğumuz fazla yok o yüzden aklımı başka şeylerle yoramıyorum. Hep kötü kötü şeyler düşünüyorumKEndime farklı bir uğraş bulmam lazım