2014 Kasım Anneleri

oo süper kesenin büyümesi bebek zaten 8.haftadan önce görünmez ki niye moralini bozuyosun maaşallah :nazar: her şey normal ve iyi içini ferah tut :21:

Canım valla ömrümden ömür gitti..bhcg değerime de bakıldı neyseki şükür yükselmiş epey..haftaya çarşama tekrar gidicem umarım o zaman görürüm...

Canım benle sen aynı gunuz biliyosun....
Ben 30 Gunde bir adet oldugum icin yumurtlamamda ona gore gec oluyor.. Dolayısıyla geç döllenmeden dolayı 4 haftalık bir kesem var....ama adet gununden hesaplarsak 6 hafta...kese sonradan embriyoyu sardığı icin bebek gorunmeye basladiginda haftamla uyumlu olucak...
bu haftada gorunmek icin erken olabilir hic moralin bozulmasin...
özellikle karindan baktirdinsa yağ katmanları varsa gazın falan zorlaştırıyo görünmesini..

4/5 haftalarda kese görülür
5/6 arası bebek görülebilir
6/7/8 haftalarda kalp atışı duyulur

ama bunlar gec döllenme karından veya alttan ultrason ve kisinin yapısına göre artı eksi bir hafta oynayabilir..

Sakın sakın hemen moralini bozma bende cts gittim doktora bana 15 gun sonra gel bebegi gorelim rahat rahat dedi
oyle olsa haftaya gel derdi garanti olsun uzulmiim diye bi haftada o koydu ustune....
hersey iyi merak etme daha hicbirimiz gormedik bebialeri

canım senin beklenen adet tarihi ne? bide kesenin ölçüsü nedir?? benim bat 21 şubat görünüyor,,,hesabı sat'a göre yapınca 5+5 oluyor ???

Canım benim kesem son adet tarihimle uyumlu S.A.T 24 OCAK bugün ultrasonda bakldı 6+1 dedi doktor...kesem geçen hafta 3mm di bugün 11 mm ölçüldü kan vermeye gittim geçen perşembe 1368 di 9507 olmuş,güzel dediler haftaya belki hem bebeği hem kalp atışını da görürüz dediler...inşallah Rabbim hayırlısını nasip etsin...haa bi de vajinal bakıldı bu arada..
ben 7+1 de gördüm miniciğimi.. net seçilmiyo tabi çok küçük ama kalbinin atışlarını görüyorsun ve duyuyorsun.. :KK16: haftaya büyük ihtimal görürsün sen de..

benim de değerlerim düşüktü. 4+4 te keseyi gördüm, 7+1 de kalp atışlarını.. içini ferah tut.. büyük ihtimal haftaya kese görünür..

canım inşallah hayırlısıyla bir hafta daha sabredicem artık :)

Bir de bunların üstüne sabah gittim kan verdim ya muayeneden sonra...tam 2 saat bekledim vermek için...kan alma hemşiresi saat 3 gibi çıkar dedi..neyse 3 de gittim demezler mi senin kanın görünmüyo eminmisin bugün verdiğine !!! dedim siz benimle dalga mı geçiyosunuz...karışıklık olmuş öyle böyle bulundu kanım bulamasalardı bi daha vericektim :KK47: sonucumu da 4 'e on kala aldım valla...neyse şükür ki sonucum güzel çıktı...:nazar:

Canım valla ömrümden ömür gitti..bhcg değerime de bakıldı neyseki şükür yükselmiş epey..haftaya çarşama tekrar gidicem umarım o zaman görürüm...

Canım benim kesem son adet tarihimle uyumlu S.A.T 24 OCAK bugün ultrasonda bakldı 6+1 dedi doktor...kesem geçen hafta 3mm di bugün 11 mm ölçüldü kan vermeye gittim geçen perşembe 1368 di 9507 olmuş,güzel dediler haftaya belki hem bebeği hem kalp atışını da görürüz dediler...inşallah Rabbim hayırlısını nasip etsin...haa bi de vajinal bakıldı bu arada..

Bir de bunların üstüne sabah gittim kan verdim ya muayeneden sonra...tam 2 saat bekledim vermek için...kan alma hemşiresi saat 3 gibi çıkar dedi..neyse 3 de gittim demezler mi senin kanın görünmüyo eminmisin bugün verdiğine !!! dedim siz benimle dalga mı geçiyosunuz...karışıklık olmuş öyle böyle bulundu kanım bulamasalardı bi daha vericektim :KK47: sonucumu da 4 'e on kala aldım valla...neyse şükür ki sonucum güzel çıktı...:nazar:

hadi gözün aydın darısı bana ve tüm bekleyenlere inşallah :KK49: stresten uzak dur 1 hafta gayrı :KK34:

Son düzenleme:
:)) uğraşın var zaten,,işin var daha ne olsun :) ben evdeyim bak yerimde olsan napardın acaba :KK52: ama bi acıktım bi acıktımkiii sorma,,yemeğe geçim ben canım :KK53: birazcık kaçayım,, buralarda olurum ama sık sık,, beraber bekliycez bebişleri, görüşürüz :KK66: haberlerini bekliyorum yaz mutlaka olur mu gelişmeleri :KK54:

Tabiki paylaşırım. Bundan sonra hep burdayım iinş. 9 ay nasıl geçer yoksa :KK1: Hadi afiyet olsun sana aç kalma fazla :KK34:

Çalışan hamile anneler için saat 15.00 da tatil olmalı:KK1: bu uyku isteği,mide bulantısı ve açlık hissi nereye kadar gidecek acaba:KK52:

ayy ne güzel olurdu kesinlikle katılıyorum sana tatill istiyorum bende tatiiiiilllllll:KK53:

Çok şükür canmm zaman geçtikçe herşey yoluna giriyor .. Bundan sonrasıda çok daha güzel olacak inş :KK49::KK49::KK49:

Son düzenleme:
Tabiki paylaşırım. Bundan sonra hep burdayım iinş. 9 ay nasıl geçer yoksa :KK1: Hadi afiyet olsun sana aç kalma fazla :KK34:

ayy ne güzel olurdu kesinlikle katılıyorum sana tatill istiyorum bende tatiiiiilllllll:KK53:

Çok şükür canmm zaman geçtikçe herşey yoluna giriyor .. Bundan sonrasıda çok daha güzel olacak inş :KK49::KK49::KK49:

İnşallah canım...Allah'ın izniyle herşey çok güzel olacak...:emir_bebek::nazar:

Merhaba
Konu Bten isimli arkadaşınıza atanmıştır. 1. mesajı düzenleyip listeyi orada güncel tutabilir.

Hepinize sağlıklı bir hamilelik süreci dileriz.

Kızlar bugün doktora gittim tekrar.
Pazartesi 50 küsür olan beta hcg değerim bugün 120 küsür olmuş, doktorum artışmı çok beğendi, adet günüme daha 2 gün var çünkü :)
Hafif sarı ve az miktarda akıntım olduğu için alttan bi baktı, ilaca gerek yok bol bol su iç dedi.
Bide ilk gebeliğimde kan pıhtılaşmasından dolayı kaybım olduğundan ve kasık ağrılarım olduğundan önlem amaclı progestan verdi.
Yani suan itibariyle, folbiol, progestan ve Clexan 0.4'lük kullanıyorum.
Çok şükür herşey yolunda şimdilik, umarım hep böyle gider hepimizin hamileliği :nazar: :nazar: :nazar:

tarihe göre hesaplanınca 5+5 oluyor ama ?? belki sen erken yumurtlamışsındır :)

Kızlar bugün doktora gittim tekrar.
Pazartesi 50 küsür olan beta hcg değerim bugün 120 küsür olmuş, doktorum artışmı çok beğendi, adet günüme daha 2 gün var çünkü :)
Hafif sarı ve az miktarda akıntım olduğu için alttan bi baktı, ilaca gerek yok bol bol su iç dedi.
Bide ilk gebeliğimde kan pıhtılaşmasından dolayı kaybım olduğundan ve kasık ağrılarım olduğundan önlem amaclı progestan verdi.
Yani suan itibariyle, folbiol, progestan ve Clexan 0.4'lük kullanıyorum.
Çok şükür herşey yolunda şimdilik, umarım hep böyle gider hepimizin hamileliği :nazar: :nazar: :nazar:
evet artış güzelmiş, benimki adete 2 gün kala 159 çıkmıştı :) demek sende benim gibi progestan ve iğneyle uğraşacaksın :KK53: hayırlı olsun bebişin canım :KK16:

evet artış güzelmiş, benimki adete 2 gün kala 159 çıkmıştı :) demek sende benim gibi progestan ve iğneyle uğraşacaksın :KK53: hayırlı olsun bebişin canım :KK16:

Sağol canım, hepimizinki :) :nazar:
Nasıl gidiyor iğneler, göbekten mi yapıyorsun, acı-morarma falan oluyor mu canım.
Bugün benim 3.günüm iğnede, göbekten yapıyorum.
İğneyi batırınca, enjekte edince olmuyor yanma falan. ama 2 dk.sonra başlıyor yanmaya ama dayanılmayacak gibi değil şükür :)
Morarma, bezede olmuyor şükürler olsun ki, iyi gidiyor yani suanlık. :nazar:
Epey korkmuştum bu forumda iğneyle ilgili yazılanları, dayan :)

Sağol canım, hepimizinki :) :nazar:
Nasıl gidiyor iğneler, göbekten mi yapıyorsun, acı-morarma falan oluyor mu canım.
Bugün benim 3.günüm iğnede, göbekten yapıyorum.
İğneyi batırınca, enjekte edince olmuyor yanma falan. ama 2 dk.sonra başlıyor yanmaya ama dayanılmayacak gibi değil şükür :)
Morarma, bezede olmuyor şükürler olsun ki, iyi gidiyor yani suanlık. :nazar:
Epey korkmuştum bu forumda iğneyle ilgili yazılanları, dayan :)

tatlım valla benim kolla başladık iğneye, iğne batırılırken hissetmiyorum ama enjekte edilirken çok fena yakıyo. sonra kollarım morarmaya başlayınca göbeğe geçtim.. ama çok acıyo yakıyo yaaaaaaaaaaaaaaa :KK53: iğnenin batırıldığı yerin çevresin minnacık çember şeklinde koyu kırmızlı morardı. aslında benim acı eşiğim yüksektir ama göbek oluncaaa bi tuhaf oluyorum :KK35:

tatlım valla benim kolla başladık iğneye, iğne batırılırken hissetmiyorum ama enjekte edilirken çok fena yakıyo. sonra kollarım morarmaya başlayınca göbeğe geçtim.. ama çok acıyo yakıyo yaaaaaaaaaaaaaaa :KK53: iğnenin batırıldığı yerin çevresin minnacık çember şeklinde koyu kırmızlı morardı. aslında benim acı eşiğim yüksektir ama göbek oluncaaa bi tuhaf oluyorum :KK35:

Kol çok acıyor diye duymuştum, vala ben göbekten memnunum tatlım, doktor ilerde değiştirmezse sonuna kadar devam ederim göbekten :)
Az önce iğnemi yaptım, enjekte ederken bile acımıyor, 2 dk.sonrası başlıyor yanmaya biraz ama oda fazla sürmüyor.
Yaptığım iğnelerin yeri bile belli olmuyor, ( maşallahh ) :) :)
Benim acı eşiğim çok azdır, hiç dayanamam vala çok korkuyodum da, rabbim bu konuda yüzüme güldü :KK1:

Canım ne yaptin, kaçta doktor randevun ? Bizim aynı sanırım günümüz. 5+3 üm bende 6+1de gidicem inşallah.haberini bekliyorum :KK16: :KK3: :KK49:

Gittim canım alltan muaayne yaptı kalp atışı var 6+0 da dedi ikiz gebelik değil dedi beta hgc nin yüksek olması bulantılarını arttırıyor dedi kanama vs olmadıkca. Nisanda tekrar görüşelim dedi folik asit baslıcam ben bu arada sürekli kusuyorum halim kalmadı şimdiden 1 kilo vermişim 1 ilac verdi adını bilmiyorum suan içer miyim onuda bilmiyorum sen nasılsın?

Kol çok acıyor diye duymuştum, vala ben göbekten memnunum tatlım, doktor ilerde değiştirmezse sonuna kadar devam ederim göbekten :)
Az önce iğnemi yaptım, enjekte ederken bile acımıyor, 2 dk.sonrası başlıyor yanmaya biraz ama oda fazla sürmüyor.
Yaptığım iğnelerin yeri bile belli olmuyor, ( maşallahh ) :) :)
Benim acı eşiğim çok azdır, hiç dayanamam vala çok korkuyodum da, rabbim bu konuda yüzüme güldü :KK1:

yok yok iyisin sen :)) benim yediğim iğneleri kimse yememiştir valla,,ama çok acayip yakıyor.. ya tamam yakıyor falan ama katlanıyorumda yani oturup ağlamıyorum :KK1: zaten 2 dakikaya geçiyor yanması.. öğlen yapıyoruz benim iğneyi,eşim yapıyo artık. kendim yapmadım hiç,, bakamam heralde :KK53:

öncelikle hoşgeldin canım..hayırlı olsunn tebrikk ederimm şekerimmm...
canım lekelenmem yok ama adet ağrısı çekiyorum bende..4 haftalık hamileyim...değelerim yükseliyormu ona bakıyoruz halennn..
bence doktoruna git..progestan verebilir canım..

canım doktora gittim bugün kesenin etrafında da hafifi kan gördü doktor.haklı çıktın progestan verdi kullan haftaya tekrar kontrole gel dedi. bakalım haftaya tekrar gidicem .

yok yok iyisin sen :)) benim yediğim iğneleri kimse yememiştir valla,,ama çok acayip yakıyor.. ya tamam yakıyor falan ama katlanıyorumda yani oturup ağlamıyorum :KK1: zaten 2 dakikaya geçiyor yanması.. öğlen yapıyoruz benim iğneyi,eşim yapıyo artık. kendim yapmadım hiç,, bakamam heralde :KK53:

Ben aksam 7de başlamıştım, öylede devam ediyorum canım.
Ben en bastan beri kendim yapıyorum, ilk iğneyi yaptığımda elim-ayağım boşaldı sanki, tir tir titredim gelemedim kendime korkudan :KK70:
Şimdi ise kırk yılık hemşire gibi rahatım :KK1: :KK1:

İğne dışında başka bişey kullanıyormusun tatlım sen, coraspin falan. Bana gerek görmedi doktorum.

Ben aksam 7de başlamıştım, öylede devam ediyorum canım.
Ben en bastan beri kendim yapıyorum, ilk iğneyi yaptığımda elim-ayağım boşaldı sanki, tir tir titredim gelemedim kendime korkudan :KK70:
Şimdi ise kırk yılık hemşire gibi rahatım :KK1: :KK1:

İğne dışında başka bişey kullanıyormusun tatlım sen, coraspin falan. Bana gerek görmedi doktorum.

envai çeşitte ilaç verdi doktorum :KK53:
progestan iğnesş yaptırdım
coraspin 100
günde 2 defa progestan 200
folic 1
veee sevgili iğnecim var hergün :KK53:

doktor lekelenme için progestan verdide bu iğne coraspin falan sırf önlem için :KK49:
pazartesi muayenem var dilerim kesem büyümüş olur haftasına göre... pazrtsi gittik kesem 5 mm. civarındaydı biraz küçük dedi dr. çok canım sıkıldı. ertesi gün,,yani dün aradık normal olur bu haftalarda dedi. bakalım bebiş iyi olsunda razıyım iğneye kutu kutu ilaca :KK56:

Bugün sabah hastaneye gittim muayene ettiler kese büyümüş fakat embriyo gözükmedi dediler,kan vermeye gittim ..birazdan gidip sonuçlarımı alıcam ama moralim acayip bozuldu :KK43: inşallah herşey yolundadır.. :KK43: sizler gördünüz mü bebişi??gördüyseniz kaçıncı haftada gördünüz??
bana 6+1 dediler bugün...

:nazar:
bende ultrasonda

Göremedim alltan muanede kalp atışlarını gördüm duyamadım zaten göremssin ki çok minicik pirinç tanesi ben alltan muane oldum diye gördüm kalp atışınıda

Yumurtalıkta oluşan embriyo tüpten geçip ki sanırım tüplerde bi kacgun durduktan sonra rahime gelip tutunuyo..eger tüplerde tıkanma veya enfeksiyon varsa orada tüpte takılıp orada büyümeye başlıyor..o yuzden 4.5.haftada kese rahimde mi diyebaktırmak çok önemli...
ben oglumdan sonra 2 yaşına kadar hamile kalamadım ki hemen arkasından istiyordum.. Sogan kürü yaptım bir ay ocakta gecen yıl. martta hamile kaldım ..ama 3aylikken kaybettim..
Aralık ayında yine sogan kürü uyguladım ve ocakta adet olup hamile kaldım
Sogan kürü tüplerdekki enfeksiyona tıkanmaya birebir çözüm ama benim ki tesadüf mü bilmiyorum...
Soğan kürünün zararı yok
Korunmayı bıraktığın ay uygula istersen forumda sogan kürüyle ilgili Bicok paylaşım var
Her hamileligimde kabusumdur benim keseyi görene kadar yine mi dış gebelik diye

zaten doktorlarda illaki şu sebep olmuş dış gebeliğe diyemiyorlar. bakalım Allah bana ne gösterecek
bende çok okudum soğan kürünü bu ayki adetim başlayıp bitsin yapayım diyorum. korunmayı bırakmama 2 ay kala başlasam olur sanırım değil mi..

X