2014 Kasım Anneleri

Canım ne işe yarıyor bu coraspin ki

tatlım coraspin kanı sulandırmak için,, pıhtılaşmayı önlüyor. doktor tavsiyesiyle kullanılmalı ama. yazıştığım arkadaşıma doktoru önceden uyarı yapmış kullanması için zaten

ozaman ben yarın alayım D:

tatlım coraspin kanı sulandırmak için,, pıhtılaşmayı önlüyor. doktor tavsiyesiyle kullanılmalı ama. yazıştığım arkadaşıma doktoru önceden uyarı yapmış kullanması için zaten

Sağl canım ki ben ve ilaç bağdaşmayız zaten Allah acil şifalar versin Biran önce düzelir inş . Arkadaşın

bildiğim kadarıyla 2 düşük ve üstüne önlem için zaten veriyormuş doktorlar ama benimki hiç öle bişey dememişti. bu doktor diyince şaşırdım ben. tabi hamile kalmak gibi bi niyetimde yoktu. herhangi bi zararı yokmuş okudum netten. bana hep progestan verdiler oda bi işe yaramadı zaten .bakalım bu sefer bunu deneyelim ne olucak :) ama tabi doktora sorayım ben yinede olmadı akşama acile gidip orda durumu anlatayım böyle böyle diye hiçbirnin dediği birbirini tutmuyo zararı olursa korkuyorum bide.

sen keseyi gördün mü peki canımmm??

yok ne kesesi doktora gitmedim daha. haftaya randevum var. ozaman gidicem yarın sağlık ocağında testleri yaptırıcam. doktor hastanede yok o yüzden gitmedim başka doktorda istemiyorum. o yüzden haftaya kadar bekliycem bir sıkıntım olmassa.

:)) ben 2 muayene 4 kan tahlili yaptırdım şu kısacık süreçte sende çok geciktirmeseydin keşke. benim regliden 2 gün önce lekelenme olunca gittik ve hemen ilaçlara başladım,,, doktor tutunma problemi olabilir demişti hcg sonuçlarıma bakıp. yani geç gitseydim belki kimyasala dönüşecekti

ozaman ben yarın alayım D:

keşke ilaçsız iğnesiz ağrısız sızısız atlatsak şu dönemleri..

Dediğiniz gibi olur inş ya hoş bende baş dönmesi ve az bi bulantıvarama geçer bakalım diye avutuyorum kendimi
Bu arada ben bugün keseyi gördum5 haftalık ama görundu çok küçücük bişey doktor bana 3 mm dedi ama burda hep 0.2 0.3 ler yazıyo

benimilk gebeliğimde bebeğimin kalbi durdu,sonrasında bi kimyasal oldu. doktoru değiştirdim,, ve 3 hafta sonra gebeliğim oldu doktorum önlem dedi işte,,pıhtılaşma olduğunda bebek tutunamıyor ya da onu besleyen damarlarda pıhtılaşma olunca beslenemiyor kalbi duruyo...

şuan tam 5 haftalık mı?? hani gün olarak artısı falan yok dimi?

yok canım ben 2 kere yaşadım bunları zaten. test zaten yarın yaptırıcam o yüzden kan gelmedikçe randevumda gidicem doktora anca canlanır inşallah ozamana . zaten mesajda çektim adama faceden olmadı yarın hastanedeyse giderim

muhtemelen keseyi görürsün :) ama ilaçları sakın ihmal etme

doktor kafama yattı canım çok doktor değiştirdim. benimde 6 haftalık ilk bebeğimin kalbi durdu. ikinci gebelik 10 haftalıktı gelişimi geriden geliyordu. oda düştü. ondan sonra zaten testler istedi neden oluyor diye iişte hamile kalmamam gerkiyordu en azından hazirana kadar. ama kısmet benim tam 1 sene sonra oldu tekrar hamilelik. ilkiyle aynı zamanda yani :)

muhtemelen keseyi görürsün :) ama ilaçları sakın ihmal etme

muhtemelen görürüm. ama şu ilacı alıp başlamam lazım en azından önlem olsun. :) neyse ben şu evi toplayayım takıldım kaldım hadi görüşmek üzere bebişlere iyi bakın

Canım bende kan sulandırıcı iğne kullanıyorum clexane 0,4ml olandan. Hani şu canı fena halde yakan ve vurduğun yeri mosmor edenden

Dün doktora söyledim ve bana bir hikaye anlattı. Yıllar önce Des diye bir ilaç varmış. Sürekli düşük yapanlara vermişler. Kadınlar düşük yapmadan doğurmuş. Kanaması olanlara vermişler hiç kanama olmadan doğurmuş. Bebeği karnında ölenlere vermişler onlarda sağlıklı bir şekilde doğurmuş. Ozaman düşünmüşler ki çağın mucizesi bu ilaç. Sorunu olan her hamile kadına vermişler. Ancak aradan zaman geçtikten çocuklar belli bir yaşa geldikten sonra sıkıntıları olduğu ortaya çıkmış. Bazısı kanser olmuş bazısının üreme organlarında şekil bozuklukları yada rahim problemleri gibi daha birçok problem ortaya çıkmış.. Ben sana kesinlikle kullanmanı önermiyorum dedi. Bi de benim problemim mthfr c677t Heterezigot mutasyon. Bu okadar önemli değil dedi. Bu zamanda herkeste bu olabilir bu sorun. Her 3 kişiden 1inde var dedi.Belki senin annendede vardı ama bak sen doğmuşsun dedi. Şaşırdım kaldım. Anlattığı hikayedende korktum açıkcası. Eve geldim bi araştırma yaptım .. Des ilacıyla ilgili..

Gebelikte kullanılan bazı ilaçların bebek üzerine -yapısal veya işlevsel- etkileri doğumdan hemen sonra değilde yıllar sonra ortaya çıkabilir. Buna en iyi örnek çok önceleri anne adaylarına düşük tehdidi tedavisi için verilen DES (Dietilstilbestrol) adlı hormon türevi ilaçtır. DES kullanan anne adaylarının doğan kız çocuklarında doğumda her şey normal bulunmuş, ancak bu kızlar büyüdükçe ve özellikle de doğurganlık çağına geldiklerinde felaket tablosu ortaya çıkmıştır: gelişmekte olan kızlarda genital sistemde çeşitli şekil bozuklukları (rahim ve vajinada şekil bozuklukları) ile vajina ve serviks kanserinde artış.. Artık günümüzde DES ilaçları üretilmemektedir.

Böyle bir bilgi buldum. Doktor yalan söylemiyordu tabi ama ben yinede korktum. Kendi tüp bebek doktoruma 2 hafta sonra gideceğim. Eşim yinede ozamana kadar kullan bide ona sorarız dedi.Sizinde bilginiz olsun istedim. Çok kafa karıştırıcı bir durum. Siz olsanız ne yapardınız?????????

canımmm dilerim bebeğin sağlıklı olur veee seni üzmeden gelir benzer şeyler yaşamışız,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…