2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352

evet öyle deniyor ama uygulanmış normal örnekleri de çok :) ben yediriyorum, kızıma da yedirdim henüz olumsuz bişey yok. ergenlik döneminde intikamını alırsa bilemem artık öptüm seni
 

2 yaş döneminde evet inatlaşma çok oluyor. Özellikle erkek çocuklar daha bir zor alışıyor bu arada nasıl tutuyorlar diye baktım hakketen el kadar bebeği tutma şekilleri waaar tolaaalet için
 
iyi geceler kızlar. zorlu bir uyutma sürecinden sonra burdayım ferdacım başlarda yiyodu o numarayı şimdi ne emzik ne biberon gündüzleri çok dalacak belki gece o da yok. ancak susarsa alıyo ama hemen meme tekrar istiyo. repu ayakta da zor ben de ayakta uyumuyo annemde arada uyuyo da, gecelri çok zor saatlerce emip uyumak istiyo nerdeyse. uyku eğitimi için de geç mi kaldık nası bi yöntem izliycem bilmiyorum.:44:

kendi başına yemek işini burda mı okudum başka yerde mi hatırlayamadım:44: ama hakikaten ne zaman yerler acep,
bu arada pariscim bi şeycik olmaz inşallah. repu fotosunda diğer abi ablalarının yanında da olsa bildiğin abi olmuş büyümüş maaşallah yakışıklı

kızlar hepinizi öper selam ederim
 
cok zor bigun gecirdim biraz yazip icimi dokmek istedim oglumun 1 aydir cikmak bilmeyen kopek disleriyle ugrasiyorum ama bugun daha fenaydi hem isal hem grip hemde disleri beni mahvetti butungun agladi hicbisey yemedi o agladikca bagirdikca kizda huzursuz oldu oda hic durmadi ustunede bende grip oldum kolumu kaldiracak halim yokken onlarla ugrastim oturdum halime yanlizligima agladim herkesin annesi oluyor yaninda benim hic ne iyi gunumde ne kotu gunumde yanimdalar cok yanliz hissediyorum kendimi boyle gunlerde
 
cookk iyi anliyorum seni
anneme gel diyorum 1-2 hafta ancak kalirim diyor. cok garibiz cidden gurbet elde



Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübu
 
Günaydın yavrular..

Asyam o ne öle ya dediğiniz gruba şaştım valla şok oldum doğduğu andan itibaren nasıl tutuyolar çok ilginç..Videolara bakamadım..İletişim hareketleri anlama kısmını pek kendime yakın bulmadım:/ ben çişi hayatta anlayamamki. Hadi kaka bi nebze geç kaldık galiba bu yöntemli ilgili..Zaten geçen arkadaşlarada dedim 6 aydan beri hiç gaz çıkardığını duymadım sessiz sessiz hallediyor herşeyini bu çocuk:44: Haziran gibi başlamak istiyorum bende gaza geldim bakalım.

Yeldacım kurtulursunuz işallah bizim daha azılarda belirti yok..çok şişip morarıyomuş ama doğru.

Yasemincim yardımcı olamicam götürürsen şansa biyere götürceksin artık..Yalnız çokmu baskı yapıyosun anlamadımki.Biraz rahat bıraksan emen çocukların bazılarında iştahsızlık oluyo çünkü sonradan normale dönüyo.Sütün yetiyodur ona belki bazı öğünler.Bide mama sandalyesindemi yediriyosun?? Normal yerde yedirirken bende çok zorlanıyodum son 1 aydır.Dün gittik 2. sandalyemizi aldık şimdi bir nebze daha rahatız.

Paris ve repu gurbetlik zor canlarım Allah yardımcınız olsun

Gözüm seyiriyo aralıksız dün geceden beri te böle bakiyim neden oluyomuş..öptüm sizi
 
Ben de tvde yediriyom travma yapacagini hic dusunmemistim. Ozellikle ben evdeyken az yiyo. Yasrmin sen hep evdemisin. Sutle doyuyodur. Cocuk benyokken yiyo cunku sut yok' ben de salincakta yediriyorum yoksa kaciyo.
Ben iki bucuk diyodum tuvalet egitimine. Cevremde hep ole yaptilar. Ama belki iki olabilir. Cunku bezi tamamen cikarcam. Emdigi icin mi bilmem cis kaka cok yapiyo.
 
yasemin baltasar uzmeyin kendinizi ama yavas yavas bu sorunu cozmeye bakin bence.

ya sanirim en acimasiz anne benim. veriyorum yemegi yedi yedi, yemedi (3-4 kasik yiyor) kaldiriyorum. sonra obur ogun vaktine kadar ac ac dolasiyor agliyor mizildaniyor, diger ogunde de ayni sekilde yemezse yine zorlamiyorum. zorlayinca ters tepiyor. bazen oyun moyun ugrasiyorum ama genelde ise yaramiyor. patates kizartip eline veriyorum, tavuk kofte vs kendi yesin diye. keyfi isterse yiyor. yemezse yine yallah.

emziriyorum aralarda bir de az yedigi gunlerde bir meyve 2 biskuvi sut falan blenderdan gecirip deligini buyuttugum biberonla uyurken yediriyorum.


bir de beraber yemege dikkat ediyorum kahvalti ve ogle yemegi ikimiz aksam hep beraber. babasi da oldugunda daha istahli yiyor. sevmediklerini de israr etmiyorum, cok severse kendi aciyor agzini zaten.


hiiic zorlamiyorum kisacasi. Ve hic kilo almiyor ama gunde 2-3 kere kaka yapiyor nerden geliyor bu degirmenin b.ku bilmiyorum dogrusu

tabi bunlar genelde olanlar bazen hiiiiic birsey yemiyor sevdigini bile yemiyor istahi sifirr oluyor hasta oluyor vs o zamanlar sizi cok iyi anliyorum. agzini zorla tutup icine kasik soktugum bile oluyor ama tukuruyor zaten. aglamanin esigine geliyorum.

uzum portakal mandalina karpuz ne kadar yerse yesin daha cok istiyor. ama bunlar da hep ishal yapiyor




Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübu
 
Paris canım Allah yardımcın olsun, inşallah bir an önce iyileşirsiniz. Hastayken çocukla uğraşmak çok zor.

Yasemincim senin doktorun çocuğu yok ya da şansına çok güzel yiyen bir çocuk herhalde :44: Bunun için pedagoğa götürmek gerekiyorsa çocukların %80'ini götürmek lazım. Hiçbir zaman mı yemiyor? Bizimki yemediğinde ve hatta bazen duruma göre daha mama sandalyesine otururken açıyorum tv'yi. Ben de vaktiyle hiç seyrettirmeyeceğim ve açmayacağım derdim ama yaşadıkça işin öyle olmadığını görüyorum. Hem çalıştığım için bu konular sadece benim elimde değil ve tutarlı olmadıktan sonra gösterdiğim çaba da bir işe yaramayacak. Bizimki bazen daha tadına bile bakmadan kafasını çeviriyor, üç dört denemem böyle kafa çevirmekle geçiyor. Sonra bir iki dakika ara veriyorum, oyuncağa, tv'ye bir şeye daldığında ilk kaşığı yediriyorum. Ondan sonra gerisi geliyor. Bir tabağı bitiriyor mesela. Şimdi ben bu çocuğu nasıl zorlamayayım? Yiyince yiyor sonuçta. Başta hep önyargılı yaklaşıp reddediyor ama sonra yiyor. Bir de bizimki acıktığını belli etmez, doğduğundan beri böyleydi, üç beşi geçmemiştir acıkma ağlaması. Vermesem aramaz yani. Ben de hiç yemezmişim, ablam da yemezmiş, annem hep ağlarmış kadıncağız. Travmatik bir etki yaratmadı sanırsam Bu arada Bituful'un dediği gibi, mama sandalyesi olmazsa benim işim de çokk zorr.

Repucum aslında en doğrusunu yapıyorsun, bir süre sonra kendi yemeye alışır. Biz şimdilik başa çıkıyoruz bir nebze ama iki üç yaşında aynı huylara devam ederlerse yandık

Estarabim, ben artık uyku eğitimi için "Hadi oğlum gir yatağına" diyeceğim ve onun da anlayacağı zamanı beklemeye karar verdim
 
ferda senin mesajlarını hep çok beğeniyorum. yine çok beğendim. benim tahminim çok saygılı insancıl kavgadan uzak bi insansın.

benimki de aynı senin anlattığın gibi. kırmızı bi şeyse hemen ağzını açıyor. kırmızının iştah açmasıyla diil salçayla arası iyi de:)
domates rendesi favorisi bu ara ve tüm salçalı çorbalar. babannesi doğal salça yapıyo allhtan. ama onun dışındakilere ısrarla kafasını çeviriyo. bi kaşık sokmayı başarırsam yiyo gerisini. ama beraber de oturyoruz hep sabah ve akşam sofraya. bana hiç kötü bi şey olacak gibi gelmiyo valla. meyvesini kendisi yiyo. ama ben zorlamıyorum ya. biraz doyduğunu anlasam bırakıyorum. zaten ölçülerimiz hep yarım kase. bi kase yedirmeye korkuyorum kuscak diye.

kızlar davul dişin birini yarmış:) ilk azımız çıkıyor. tam üç ay sonra.
 
repu kuşunun üstünde meyve veren ağaç. yakında belli olur kiraz mı vişne mi yazıyo. ne demek?
 
çocuklar deneme sınavı oluyorlar. benim de canım sıkılıyo. belli oluyo di mi:)

yanıma kitap almayı da unuttum. son zamanda okuduğum iki kitap da çok güzeldi. senden önce ben ve tanrının unutulan çocukları.

paris sana şunu diicektim. okulda veremli bi çocuk vardı. ailesi arkadaşları öğretmen hepsi kontrolden geçtiler. temiz çıktılar. çocuk veremdi ama bulaşıcı diildi sanki. bilmiyorum verem verem fark eder mi çeşitleri var mı ama. ailesinde bile yoktu. inşallah hiçbi şey olmaz.

yasemin murat neden bu kadar çok hasta oluyo acaba. kızlar bi arkadaşım çocuğuna ocean balık yağı veriyomuş. dr tavsiyesiyle. iştahsız ve zayıftı. şimdi iştahı yerine gelmiş. ben söliim de isteyen olursa diye.

hepinize iyi günler diliyorum belki gene yazarım..

fulya nerde acaba?
 
asya oğlun emiyo mu. gece falan çiş yapmıyo mu. benimki şişmiş bezle kalkıyo. ya da tam öğrenene kadar bez kalcak mı?
kızlar ya kızımın dişi davul gibi. normal mi bu. tam azı yerleri.

selam herkese,
oğlum emiyor canım ben şuan tek gündüz alıştırmaya çalışıyorum alışıncada geceye başlıcam gündüz hiç bez takmıyorum alıştırma kilodu ve penye bez koyuyorum bakalım nezman öğrenir yaza öğrennse büyük başarı hayırlısı bizimkinin dişleri çok kötü dört parmağınıda sokuyor ağzına bir çıksada kuzular rahatlasa
 
Son düzenleme:

Canim Allah kolaylik versin. Seni en iyi ben anlarim sanirim. Yurt icinde olsam da memleketime en yakin mesafem 12_13 saat. Senede gitsem 1 gelseler 1 kez ancak goruyorum. Tek basima iki cocuk buyutuyorum desteksiz kimsesiz. Biri hastalansa curbur cemaat hastanedeyiz. Hic unutamam oglum 16 gunluktu acillik oldum agridan, cocuklari birakcak kimse yok kisin ortasi. Serumu taktirip eve geldim. Kizim hastayken yatmasi lazim dedi doktor yatiramadim, esim de gorevdeydi. Hangi birine bakayim hastanede. Eve donduk mecbur. Yani anlacagin insan zorda kalinca yanimda yakinimda biri olsa diyor. Hastalik vs olmasin da gecinir gideriz istedigim bu
 
Selam herkese nasilsiniz arkadaşlar hepinizi kocaman öpüyorum cok özledim sizleri..

Oglum agir bi bronşit geçirdi cok şükür atlattik ama hala tedavi görüyoruz gözetim altindayiz ve arada küçük çaplı gripler geçiriyor gene ama bronşitken cok zor durumdaydim Allahim bidaha göstermesin saglik sihhat versin ins..

Hasta olan herkeze acil sifalar diliyorum. .
 
repu,paris gurbet için bazen iyi diyorum dedikodudan memlekette büyüklerin yaptırımlarından ama bunun dışında gerçekten zor, vave nin dediği gibi gibi iyilk sağlıkta bir müddet sonra alışıyorsun ama hastalık vs de çok koyuyor..
ferdacım durum tespitin süper( ya çocuğu yoktur ya da iştahlıdır) uyku konusunda gidişat bizde de onu gösteriyor sanırım
baltasar hayırlı olsun darısı başıma benimkinin de üç ayı geçti tık yok her gün bekliyorum
intro ela atlaşmışsın şükür,hastalıklar bi daha uğramaz inşallah.
 
Kızlar valla sık hastalığa hiç bir sebep göremiyorum beslenmesinde eksiklik yok kesinlikle metod yanlış ama aç kalmıyo,doğduğundan beri emziriyorum büyük mücadele verdim kazandım hala emiyo şükür,normal doğum yaptım dirençli oluyomuş tırt hiçbişey olmadı,aklıma gelen tek şey var evi çok ısıttık çocuk sıcağa alıştı en ufak bi dışarı çıksak üşütmeye başladı birde bebek arabasında hiç durmuyo bende taşımak çok yorucu diye fazla çıkarmamaya çalışıyorum belki ondan başka hiçbirşey aklıma gelmiyo bundan dolayı hastalanıyo diye ,birde gece çok terliyo üzerini açıyo neredeyse sabaha kadar üzeri açık ama imkansız örtmüyo belki abartısız 20 defa üzerini örtüyorum bütün gece ama her gidişimde yeniden açık şaşırdım artık tulum giydirsem zaten terliyo sabaha kadar daha bter sırılsıklam oluyo başka hasta olma sebebi göremiyorum.
Pariscim benim annem 10dk yürüme mesafesinde oturuyo,kayınvalidem 15 dk araba mesafesinde inan dün oturup ağladım murata bir öğün bari yemek yediren olsa bezini kirletti Allahım şu bezi değiştirse gelse biri diye dua ettim.Dün kan verdim idrar verdim bende gribim eklem yerlerim tutmuyodu sanki bazen yanında olmamaları daha iyi vave ve paris canlarım.Bugün kayınvalidem dolma çorba getirmiş gelmiş aklımdan annemden daha çok düşünmüş sağolsun diye geçirirken kendimi çay servisi yaparken buldum meğer oğluna getirmiş sipariş üzere 3-4 saat ağarlama pozisyonuna düştüm.Ve günün en kötü anı murat ayakabı kutularını dağıttı kayınvalidem en sevdiğim ceyodan 160tl ye aldığım sezonun son çifti ayakabılarımı bu çok rahatmış bunu ben götürüyorum deyip alıp götürmesi oldu.Anne iş yerinde giyiyorum başka ayakabıda rahat edemiyorum dememe rağmen ben bunlara bayıldım kesinlikle götürüyorum deyip eline almasıyla gitmesi bir oldu.Neyse yani iyi bi gün geçirmediğimiz açık.
Neyse sizi seviyorum içimi döküyorum bu olayıda sadece size anlatıyorum.(birazda eşime söylendim tabi)
 
Haftasonu emirgana gitsek laleler açmış çok güzeldir havada güzel oldu ama bütün istanbul aynı yerde olmaya çalışınca orasıda çekilmez oluyo.
Repu tam senin dediğin gibi yedirmek gerekiyormuş sonunda kendi kendine oturup yiyen kendine güvenen bi çocuk olacak ama benim tahammül sınırlarım kaldırmadı aç kaldı diye içime sıkıntı girdi daha fazla dayanamayıp yedirdim yine tv ile ve zorla.
Bıtuful mama sandalyesinde ağzını açıyo sende mamayı ağzına koyuyosun yutuyosa Allah'tan daha ne isteyeceksin artık.
Ferdacım ablamda aynısını söyledi sen bildiğin yoldan şaşma çocuğu aç bırakma dedi ama kendi kızı 5 yaşında ve halaaa zorla yiyo 5 yıl uğraşmak istemiyorum böyle.Ama doğru söylüyosun doktorun çocuğu yok
İntro çok geçmiş olsun sizede hasta bebek çoooooooooook zor.Allahım hayırlı şifalar versin inş bi daha göstermesin
Yeldacım ben işe başlamadım henüz 2 yıl aldım ücretsiz izin epeyce emiyo ama yettiğini sanmıyorum ben dmekki tutuyo biraz onunla yetinmeye çalışıyo annemi veya eşimi benim kadar zorlamıyo yediriken bende işe gitsem kurtulsam diye aklımdan geçirmiyor değilim memeden kesmeyim diye vazgeçiyorum kıyamıyorum bırakamıyorum ve ayrılmaktan çok korkuyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…