2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
canım bizde hemen başlamadık lazımlıgını 4 ay önce almıştık arada oturtuyordum kakamızı önce alıştık sonra cişe geçtik çünkü kakasının geldigini farkedebiliyordum sizde önce kakayla başlayın sonrada yarım gün açtım arada sonra tam güne geçtik

canım ahsen çorba dışında herşeyi zorla yiyiyor 2 lokma gerisi saatlerce agzında bekliyor ne yapacagımı bilmiyorum kilosuda bence normal degil
mama hiç içmedi 1 yaşından sonra sütte 1 çaybardagı oda hergün degil

peki kaka yapacağını anladığın zaman hadi tuvalete gidelim deyince nasıl ikna oldu,oğlum istemiyorum deyince oturtamıyorum ki ben,bi başlangıç yapsam dvamı gelcek de bi türlü tam başlayamadım

peki kaka yapacağını anladığın zaman hadi tuvalete gidelim deyince nasıl ikna oldu,oğlum istemiyorum deyince oturtamıyorum ki ben,bi başlangıç yapsam dvamı gelcek de bi türlü tam başlayamadım

canım ahsen genelde kabız gibidir günlük yapsada zorlanır hemen anlaşılıyordu ilk önce kabul etmesede şevval kulozete oturuyordu birazda kıskançlık var bak şevval yapıyor hadi sende yap diyince öyle öyle alıştı maşallah bizim tek gecemiz kaldı gibi oda uzun sürecek heralde 1 ayı geçti kuru kalktıgı bir elin parmaklarını gecmez :50:

ben mama vermiyecem diye inat ettim biberon hiç vermedim memeden kesincede verdim kendi almadı
bardaklada içmek istemeyince bırakıyor 1 yudum aldıktan sonra doktorumuz biraz az ama normal dedi kilosu için hiç vitamin filanda vermedi bebekken vermişti onlarıda eşim yapay diye verdirtmemişti o mamayıda verdirtmez sen üstüne düşme diyor çocuk mutlu saglıklı ona kalsa 24 saat aç gezicek:19:ben zorluyormuşum gecen ablama bırakıp malatyaya gittik tam gün ablamdaydı 2 köfteyi akşama kadar yedirmiş cinet geçirdim diyor :9: ben olmasam hiç yemiyor
bizde de durumlar aynı.ben zorluyormuşum kendi haline biraksam yermiş.şımarıyormuş falan.o yüzden 2.çocukla arasını açmadık.o olursa eymenin ustüne düşmezmişim.ben vitamin veriyorum.anne sütü 6 aydan sonra içmedi.bağışıklı çok zayıf.hemen hasta oluyor.o yuzden veriiyorum.

bizde de durumlar aynı.ben zorluyormuşum kendi haline biraksam yermiş.şımarıyormuş falan.o yüzden 2.çocukla arasını açmadık.o olursa eymenin ustüne düşmezmişim.ben vitamin veriyorum.anne sütü 6 aydan sonra içmedi.bağışıklı çok zayıf.hemen hasta oluyor.o yuzden veriiyorum.

benim inadımla 22 ay emdi ahsende kansızlık oldugu için 1 yaşına kadar kan damlası tek kulandık polivit vermişti doktor vermedik ilerde kireçlenme filan yapıyor diye okumuş eşim verirsen hakkımı helal etmem dedi bende vermedim iyimi yaptım bilmiyorum

tek benim eşim var sanıyordum zorlama diyen bitane daha varmış canım ben büyük kızımla ahsenin arasında 7 bucuk yaş var iyiki vermişim diyorum şimdi şevval 10 yaşına girecek kardeşini alıp sitenin parkına yarım saatlik bile olsa bensiz götürüyor tuvaletine yardımcı oluyor çok işim olsa yemek bile yediriyor bana çok yardımcı ahsen çok zor bir çocuk degil anlayacagı şekilde anlatınca anlıyor ama yemek konusunda çok yoruyor beni bunada şükür diyeyim allah bu günlerimizi aratmasın:nazar:

Son düzenleme:
canım ahsen genelde kabız gibidir günlük yapsada zorlanır hemen anlaşılıyordu ilk önce kabul etmesede şevval kulozete oturuyordu birazda kıskançlık var bak şevval yapıyor hadi sende yap diyince öyle öyle alıştı maşallah bizim tek gecemiz kaldı gibi oda uzun sürecek heralde 1 ayı geçti kuru kalktıgı bir elin parmaklarını gecmez :50:

abla örneği iyi olmuş sizde,örnek alma olayı çok oluyor hele bir de çocuksa yapan,akşam yatarken klozete oturdu bi süre,çişini yapmadan kalktı,bugün kilodunu giyelim hadi dedim istemiyom,bez bağla dedi
,bugün de pas geçtik,üzerine düşmeyeyim bi süre bakalım,olmadı pazartesi tekrar başlayayım

emzirmeyi kesip de memede uyuyan çocuğu kendi kendine uyumaya nasıl alıştırdınız?oğlumun emzirmeyi azaltma sürecim iyi gidiyor,hemen hemen sadece uyku öncesine indi gibi ,sadece uyurken süt gelecek,şimdi süt yok diyorum fazla ısrar etmeden kalkıyor 2 gündür,ama sadece emerek yuyuor,sallanma olayını kendiliğinden bıraktı gibi bi şey oldu,sorum şu ki,ramazandan sonra da gce emmeyi de kesmeyi düşünüyorum ama emerek uyuduğu için ve emzik ya da biberon da olmadığı için emme olayının yerine ne koyacağım uyusun diye bilmiyorum.yanımnda yatınca bile 2 dk sonra kalkıyor,yatağında yatınca da debelenip kalkıyo,zıplıyor vs,benim durumumda olan var mı kıZLAR,yani sadece emerek uyuyup da memeden kesen anneler?ne yaptınız?

emzirmeyi kesip de memede uyuyan çocuğu kendi kendine uyumaya nasıl alıştırdınız?oğlumun emzirmeyi azaltma sürecim iyi gidiyor,hemen hemen sadece uyku öncesine indi gibi ,sadece uyurken süt gelecek,şimdi süt yok diyorum fazla ısrar etmeden kalkıyor 2 gündür,ama sadece emerek yuyuor,sallanma olayını kendiliğinden bıraktı gibi bi şey oldu,sorum şu ki,ramazandan sonra da gce emmeyi de kesmeyi düşünüyorum ama emerek uyuduğu için ve emzik ya da biberon da olmadığı için emme olayının yerine ne koyacağım uyusun diye bilmiyorum.yanımnda yatınca bile 2 dk sonra kalkıyor,yatağında yatınca da debelenip kalkıyo,zıplıyor vs,benim durumumda olan var mı kıZLAR,yani sadece emerek uyuyup da memeden kesen anneler?ne yaptınız?

merhaba, ben de aynı sizin gibiydim. aynı şekilde aşamalı olarak bitirdim. yine aynı şekilde de sallatmadığı, emzik ve biberon almadığı için kutu süt teklif ettim. uyku öncesinde , içti biraz. sonra yanıma alıp yatırdım. ama öncesinde sabah güzelce anlattım. artık sen büyüdün, burda sütler bitti. kutudsan içiceksin diye. hadi kapatalım mı dedim. sütyenle kapattm. hoşçakal dedik.bir daha da önünde göğüsü hiç açmadım bırakana kadar.

ilk gece kalkmak istedi, kaldırmak istedi. kararlı olup benim uykum geldi deyip iyi birrol yapınca ümidi kesip döne döne uyudu ilk gece. tabii meme istemedi istedi, ama kararlı olup en oyunlu ve tatlı şekilde artık bitti, içtin içtin süt bitti annecim. artık inekler süt getirecek sana dedim.( kendini suçlu ya da büyüme fikrine karşı bi öfke oluşturmasın diye oyunla, tatlı tatlı anlattım ve zor da kalmadıkça bu cümleleri çok sık kullanmadım. onun yerine dikkatini dağıtmaya özen gösterdim.) benim net olduğumu yine görünce aşırı ısrarcı olmadı. çok şükür böyle böyle bir haftada da unuttu.
benim oğlum doğduğu günden beri memede uyuyan her gece en fazla üç saat uyuyan bir çocuktu. o kadar düşkündğ yani. o bıraktıysa sizinki de bırakır arkadaşım. endişelenmeyin sadace yeterki sabırlı anlayışlı ve kararlı olun :) ama bu güzel duygunun anne açısından üzüntüsünü aşmak da zor oluyor :(

Son düzenleme:
iyi akşamlar kızlar
cuma günü bim e ahşap eşleştirme oyunu gelmiş
ben bugün ugradım çok güzel bir oyuncak ahsenle şevval sabahtan berri oynuyurlar kıyafet giydirip renklerine göre eşleştiriyorlar tavsiye ederim :34:

iyi akşamlar kızlar
cuma günü bim e ahşap eşleştirme oyunu gelmiş
ben bugün ugradım çok güzel bir oyuncak ahsenle şevval sabahtan berri oynuyurlar kıyafet giydirip renklerine göre eşleştiriyorlar tavsiye ederim :34:

ben de aldım,çok kaliteli ve güzel,piyasada almaya kalksan mağazalarda en az 40-50 tl derler,tcihibo da 5 parça puzzle 20 tl falandı,bu 54 parça,kutusu falan hoş,çok beğendim ben,ahşabı da kaliteli ve oğlum çok severek oynuyor,şu an kombinasyon yapamasak da giydiriyoruz ayıcıkları :)) zaten +3 yazıyor ama bizimkiler de ayıcıkları giydirme etkinliği olarak yaparlar şimdiden,hatta bazen ben kıyafeti veriyorum oğlum giydiriyor,kombine ediyorum anne ayıcığın ayakkabısını,tokasını,elbisesini falan,ben bile oynuyorum yani:1:

ben de aldım,çok kaliteli ve güzel,piyasada almaya kalksan mağazalarda en az 40-50 tl derler,tcihibo da 5 parça puzzle 20 tl falandı,bu 54 parça,kutusu falan hoş,çok beğendim ben,ahşabı da kaliteli ve oğlum çok severek oynuyor,şu an kombinasyon yapamasak da giydiriyoruz ayıcıkları :)) zaten +3 yazıyor ama bizimkiler de ayıcıkları giydirme etkinliği olarak yaparlar şimdiden,hatta bazen ben kıyafeti veriyorum oğlum giydiriyor,kombine ediyorum anne ayıcığın ayakkabısını,tokasını,elbisesini falan,ben bile oynuyorum yani:1:

şevvalde çok egleniyor giydirirken ahsende beraber kafasına göre takılıyor
bencede çok kaliteli gecen aldıgım yüz şeklinde olan hem küçük parçaları çoktu hemde çabuk yırtılıyor diye kaldırdım seneye çıkartayım bu hem daha kolay hemde daha sağlam

şevvalde çok egleniyor giydirirken ahsende beraber kafasına göre takılıyor
bencede çok kaliteli gecen aldıgım yüz şeklinde olan hem küçük parçaları çoktu hemde çabuk yırtılıyor diye kaldırdım seneye çıkartayım bu hem daha kolay hemde daha sağlam

o yüz şeklinde olandan bende de var,o biraz daha büyüynce sanırım,ben de kaldırdım ağzına almaya kalktı bir iki parçasını,ma o da çok eğitici bir puzzle,sen de haftalık Bim aktüel kataloğunu düzenli takip ediyorsun benim gibi galiba :1:

o yüz şeklinde olandan bende de var,o biraz daha büyüynce sanırım,ben de kaldırdım ağzına almaya kalktı bir iki parçasını,ma o da çok eğitici bir puzzle,sen de haftalık Bim aktüel kataloğunu düzenli takip ediyorsun benim gibi galiba :1:

evet canım her hafta gitmektense aktüel katologuna bakıyorum aklıma yatan bişey olunca gitmeye çalışıyorum

bu hafta A101 e oyuncak vilada seti gelicekmiş ben silerken çok seviyor kovayla oynamayı unutmazsam gidip kızıma alıyım perşembe günü :52::52:

kızlar oğlum bu ara gece ve gündüz uykusunda sürekli memede uyumak istiyor,öyle böyle değil,memeyi ağzından çektiğim an sinir krizi şeklinde ağlama başlıyor,abartmıyorum bazen 1 saatten fazla sürüyor uykuya dalıp yatağına yatırmam,tam yatırdım diyorum 1-2 saat sonra yine ağlayıp kalkıyor,dün gece 2 saat arayla sürekli uyandı,gündüz kestim diye seviniyordum bu sefer uykuda taktı,tamamen nasıl kesicem,imdat diye bağırıcam artık ,uyanıkken çok güzel,hiçgelmiyor artık süt diye,ona anlatıyorum bak annecim süt bitince yatağımızda uyuyacağız tamam mı diye,tamam diyor (hani farkındalık olışsun maksat) ama uyku sersemi deliriyor resmen,sürekli de evdeyim,hani beni özlüyor olması mümkün değil,yapışık yaşıyoruz 10 gündür zaten,valla okullar açıkken daha iyiydi,nasıl aşıcam bu emme olayını,bıraktıranlar ne güzel başarmışsınız,sanırım radikal davranıp ağlasa da sızlasa da vermemem gerekecek ,ama öyle ağlıyor ki artık balgamdan tıkanacak diye korkuyorum,memeyi alınca sakinleşip yavaş yavaş uykuya dalıyor ama memeyi çekince hemen ağzıyla bulmaya çalışıyo bulamazsa uyanıyor ve kısır döngü şeklinde gidiyor bu 4-5 gündür,çözüm önerileriniz varsa nolur yazın:52:

kızlar oğlum bu ara gece ve gündüz uykusunda sürekli memede uyumak istiyor,öyle böyle değil,memeyi ağzından çektiğim an sinir krizi şeklinde ağlama başlıyor,abartmıyorum bazen 1 saatten fazla sürüyor uykuya dalıp yatağına yatırmam,tam yatırdım diyorum 1-2 saat sonra yine ağlayıp kalkıyor,dün gece 2 saat arayla sürekli uyandı,gündüz kestim diye seviniyordum bu sefer uykuda taktı,tamamen nasıl kesicem,imdat diye bağırıcam artık ,uyanıkken çok güzel,hiçgelmiyor artık süt diye,ona anlatıyorum bak annecim süt bitince yatağımızda uyuyacağız tamam mı diye,tamam diyor (hani farkındalık olışsun maksat) ama uyku sersemi deliriyor resmen,sürekli de evdeyim,hani beni özlüyor olması mümkün değil,yapışık yaşıyoruz 10 gündür zaten,valla okullar açıkken daha iyiydi,nasıl aşıcam bu emme olayını,bıraktıranlar ne güzel başarmışsınız,sanırım radikal davranıp ağlasa da sızlasa da vermemem gerekecek ,ama öyle ağlıyor ki artık balgamdan tıkanacak diye korkuyorum,memeyi alınca sakinleşip yavaş yavaş uykuya dalıyor ama memeyi çekince hemen ağzıyla bulmaya çalışıyo bulamazsa uyanıyor ve kısır döngü şeklinde gidiyor bu 4-5 gündür,çözüm önerileriniz varsa nolur yazın:52:
Cnm ben salca surmustum cok kolay ikna oldu bi muddet iyilesmesini bekkddi sonra onuda unuttu. Tabiiki en dogrusu sabirla senin yaptgn gibi anlatarak biraktirmak ama cerende cok duskundu memeye yani benim gozum kesmedi oyle. Sende cikmaza girmissin birak biraz aglasin dicem ama o da cok zor Allah yardimcin olsun

Sanırım bazı çocuklara aşamalı bıraktırma işe yaramıyor gündüz azaltsan gece emmesi artıyor ya da tam tersi ve bir dönem geliyorki gece gündüz devam ediyor en iyisi tamamen kesmek sabırlı olmak gibi tatile azalır diye düşündüm ama plajda bile emmek istedi bir de orda hiçbirşey yemedi hep emmek istedi artık belim boynum kopacak ben de ne yapayım şaşırdım ververmesem beni tokatlıyor ve çok ağlıyor zaten çok sinirli ve huysuz

Sanırım bazı çocuklara aşamalı bıraktırma işe yaramıyor gündüz azaltsan gece emmesi artıyor ya da tam tersi ve bir dönem geliyorki gece gündüz devam ediyor en iyisi tamamen kesmek sabırlı olmak gibi tatile azalır diye düşündüm ama plajda bile emmek istedi bir de orda hiçbirşey yemedi hep emmek istedi artık belim boynum kopacak ben de ne yapayım şaşırdım ververmesem beni tokatlıyor ve çok ağlıyor zaten çok sinirli ve huysuz

dün akşam yatırırken eline calliou bebeğini verdim,memeden çekince onunla beraber ayağımda salladım ama gece sabaha kadar 3 kere kalktı yine,uyku sırasında ne desem fayda etmiyor,yarından itibaren öğle uykusuna o sızana kadar yatırmayacağım,sadece yanına uzanıp uyuyalım diyeceğim,uyumazsa da uyumasın,eninde sonunda pili bitecektir,kaçta uyursa o zaman uyusun,şu anda da uyku düzeni bozuldu zaten belki 1 hafta 10 güne uyumak zorunda kala kala alışır memesiz uyumaya,bilmiyorum artık.bir iki hafta daha deneyeceğim hala başaramazsam memeye bi şeyler süreceğim galiba

dün akşam yatırırken eline calliou bebeğini verdim,memeden çekince onunla beraber ayağımda salladım ama gece sabaha kadar 3 kere kalktı yine,uyku sırasında ne desem fayda etmiyor,yarından itibaren öğle uykusuna o sızana kadar yatırmayacağım,sadece yanına uzanıp uyuyalım diyeceğim,uyumazsa da uyumasın,eninde sonunda pili bitecektir,kaçta uyursa o zaman uyusun,şu anda da uyku düzeni bozuldu zaten belki 1 hafta 10 güne uyumak zorunda kala kala alışır memesiz uyumaya,bilmiyorum artık.bir iki hafta daha deneyeceğim hala başaramazsam memeye bi şeyler süreceğim galiba
Kolay gelsin canım dene ama pes etme salça sürme bizde işe yaramamıştı çünkü oğlum salçayı çok sever Gördüğü gibi önce salçayı yedi sonra emdi ve senin dediği gibi 2 gündür yatağa bırakınca ağlıyor valla tatilde daha kolay uyuyordu sanırım deniz kum rahatlatıyordu burda da parkta ve oyun merkezlerine gidiyoruz ama çok zorlanıyor uyurken ve daha çok kalkıyor

Kolay gelsin canım dene ama pes etme salça sürme bizde işe yaramamıştı çünkü oğlum salçayı çok sever Gördüğü gibi önce salçayı yedi sonra emdi ve senin dediği gibi 2 gündür yatağa bırakınca ağlıyor valla tatilde daha kolay uyuyordu sanırım deniz kum rahatlatıyordu burda da parkta ve oyun merkezlerine gidiyoruz ama çok zorlanıyor uyurken ve daha çok kalkıyor

dün gece nispeten iyi geçti,2 kere uyandı,emdi,annecim süt bitti bak,hadi ayağımda sallayayım seni dedim,yarı uykulu olsa da ikisinde de memeyi bırakınca ağlamadı,bugün de emmeden iyice uykusu gelince yine ayağıma koyup uyuttum,uyuyo şimdi,aslında memede uyuyunca sallamıyordum ama kendi kendine yatınca ikide birde kalkıyo,uykusunu dağıtıyor,bari memeyi bırakana kadar hafif sallayayım ayağımda da memeden kesince sallama olayını bitiririm,zaten çok uzun ve fazla sallamıyorum,maksat ayağımda yatınca kalkmıyor olması,illaki yerine bi şey koymam gerek,emzik ve biberon da bu saatten sonra zaten olmayacağından bari sallayarak uyutayım bi süre ama pes etmeyeceğim,buraya kadar getirdim,sadece uykuda emme olayı kaldı,onu da bir iki haftaya bitirmeye kararlıyım,sonra ağustos ayında tuvalet eğitimine geçicem,onu bıraktım şimdi ,önce sütten kesme olayını halledip öyle başlayayım dedim,ikisi birden zaten olmayacak

Back
X