2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar bugün bim deki magnet şeklindeki oyuncagı aldım ahsen epeyi ugraştı yaşı için biraz erken resimlerdeki gibi degil ama kafasına göre birsürü yüz yaptı uzunca bir sürede ugraştı

Çok saol azram..çok da fena beni öldürüyor :))

Hangisi öyle degil ki canım yaa, biraz da bizden kaynaklaniyor belki de, ben bu aralar biraz sabirsiz gibiyim, bagiriyorum cocuga ama cok rahatsiz da oluyorum, ne kadar istemesem de kendimdeki cabuk parlayan, cabuk sinirlenen yönümü ogluma yansıtıyorum,az önce adem günesi dinledim de aglamak geliyor icimden, bizde de cok eksiklik var, Rabbim düzeltmeyi nasip etsin... Ayy dolmusum biraz, sana döktüm icimi

Canim valla ben bu iki gundur devamli bagiriyorum.cunku bunaldim eski ela yine geldi herseye agliyor.sinirlenince kendini yoluyo kafasina vuruyor.herseyi yapiyorum ama nafile..ee memnun olmayincada fittiriyorum bir noktadan sonra..aksam mola yontemini deneyim dedim.aglaya aglaya bi kosede beklettim sustu biraz anlattim ama bosa gitti donunce yine aynısını yapti..bi arada adem beyi ben dinleyemedim.sitesine girdim ama bulamadim radyo söyleşisi ni..

selam kızlar umarım hepiniz iyisinidr vede bebeişlerde tabi :)

geçmişi pek okuyamadım ama demos duru için yazdıklarını okudumda aklıma kendi günlerim geldi. cnm elif yoğun bakımdayken neler neler söylemişlerdi beyninde hasarın kesin kalacağını öldüm öldüm bitmiştim seni anlıyorum cnm ama şunu öğrendimki dr.lar en kötüsünü söylerlermiş. babam için çok uğraştık demişsin babanın nesi vardı epilepsimiydi ? inş cnm temiz çıkacak sonnuçları göreceksin bak Rabbim sağlık sıhhat versin inş

maşallah kızına,çok tatlı,beğen butonuna tıkladım ama diğer kullanıcıların da msj larını beğenmem gerekiyomuş,oyüzden beğenemedim fotoları,gerçi diğer msj ları beğenmeye kalktım o zaman da aynı şeyi dedi,neden bilmiyorum,bütün resimleri beğendim say :))

Aslinda siteye girince hemen karsina çıkıyor, bi daha bak istersenn en üstte hatta.. Yok canım ya ben cezaya karsiyim artik, kiyma sen de yavruna, cok kücük daha zaten... Benim anlik tepkilerim olmasa hic kiyamiyorum aslinda, adem günes diyo ki günde üc kez onbes dakika kendinize zaman ayirin ve yavaslayin, icinize derinlesin ve yavrunuzu son kez görüyormus gibi düsünün... gercekten öyle düsünsek hic kiyabilir miyiz ?

Ne kadar buyumus ela masallah ona gozluklede pek bi sevimli olmus ama iyi bari gozlugu takiyo ceren olsa kaldirip atardi...

Ayy hakikaten ya! Su son yazdigin cok damardan olmus gercekten. Bende cok bagiriyorum bazen kontrol edemiyorum sonra pisman oluyorum ama cok daraltiyo bazen butun gun miy miy herseyi istiyo herseye agliyo ama iste annelik bu demek demekki, sabir demek. Bende bi bakayim su adem gunesin yayinlarina

Saolun kizlar hepinize teşekkür ederim. .Rabbim herkesin evladini korusun..
Azra canim zaten bidaha denemem..Çünkü o aglarken icim gitti ama kararli oldugumu gorsun istedim.cunku bize her istedigini yaptiriyor ama bugun daha sakindi bende..bagirmadim kizmadim..kızlar bide Allah de ötesini birak diye bir kitap almıştım nu okumaya başladım ve gercekten okudugum andan bu yana cok huzurlu ve sakinim..dun gece baslamistim bitmek uzere..ikinci kitabinida almistim bana Allah yeter diye..bu bitsin hemen ona başlayacağım tavsiye ederim..okumayi cok seviyorum ama firsat pek bulamıyorum. .yarim kitaplarimda var onlarida bitiricem en kisa zamanda..bende kendime vakit ayirinca daha iyi oluyorum..

Canım koşturma içinde geçiyor hayat.okuyup çıkıyorum ancak.bir ara dediğini yapmıştım her şeye benim dedirtiyordum ama bu sefer çık bencilce davranmaya başladı.eşyalarını paylaşmıyordu bende oluruna bıraktım.Çocuk gelişim ızmanıda öyle dedi çok yüksek sese mi maruz kaldı diye;ben de hatırlayamadım.bakalım kreşe gidince değişir diye düşünüyorum.Kreş dönemini de dört gözle bekliyorum artık.sen nasılsın canım,kuzucuk nasıl?
Teşekkür ederim canım tavsiyelerin için artık oluruna bıraktım .Bizimki de büyüklerle tanımadığı kişilerle hemen muhabbet ediyor,gördüğü kişilere hemen iyiy günler iyi akşamlar diyor ama kendi yaş grubundan çekiniyor.

biraz tembellik var bende biraz da koşturmaca içinde geçiyor ara ara girip çıkıyordum.maşallah ahsen e eskisi kadar yormuyor seni anlaşılan .sen de benim gibisin desene me zaman iyi şeyler desen nazar ediyorsun kuzuya:)

Canım bizim gece uykumuzda çok kötüydü gece beslrnmesi uyumasını kolaylaştırıyor diye düşünüp devam ediyordum.en sonunda beslenmey kestim ve 3gün içinde düzene girdi uykumuz.gece beslenmesi devam ediyorsa sen de kesmeyi denesen belki işe yarar
Maşallah edaya ne kadar büyümüş gözlük nasıl da yakışmış.Nasıl alıştırdın gözlüğe canım?çok zor olmuş olmalı

Canım bizler de bir insanız ve bizimde bir sabrımız var.BaEn çok zorluyorlar ve kızmak zorunda kalıyoruz.sen onun iyiliği için bir şey yapmaya çalışmışsın bu konuda kararlı olursan emin ol daha az ağlayacak zamanla ki bu zaman dilimi 3 gün olur genellikle.ben de gece beslenmesini kestiğim de gece 1 saat deliksiz ağlardı sonra yine kalkar 1saat ağlardı 3. Güne geldiğinde ağlamadan sabaha kadar uyudu bazen ağlatmak ve eğitim vermek şart çocuklarımıza.bunun için kendini suçlama

Telden girdiğim için bölük bölük yazdım kızlar kusura bakmayın.bu arada çocuklarımız çok zeki bir şeyleri verince hemen alıyorlar.oğlum ihlas suresini eZberlemeye başladı.ilk üç bölümünü okuyor son iki cümlesini de bu hafta pkur artık.kayınvalidem iyi eğitiyor oğlumu.görseniz bir tatlı okuyor ki şaşırırsınız

Adem güneş i ben de beğenyorum,youtube da gülben in programına konuk olduğu bölümü de izleyin derim,anneliğin temelinde şefkat ve sevgi olmalıdır diyor ya,düşününce hak veriyorum,bir programında dinlemiştim,diyor ki altını açmayı,giydirmeyi,yedirmeyi başka kadın da yapar ,annelik bu demek değil,anneliği ise sadece anne yapabilir,aklımdan hiç çıkarmıyorum bunu.Mesela geçen gün unla işim vardı,gördü,ben de bi tabağa biraz un koydum,yere de çarşaf serdim oynasın diye, (akşam saati,işten gelmiştim ve yorgunum da,sofrayın yeni toplamışım vs) ama oğlum naptı,unu eline alıp alıp kafadan aşağı döktü,oraya buraya saçtı,normalde kızardım ama o anda adem güneş in dediği geldi aklıma,diyor ki 0-4 yaş arası çocuğun keşif yaşıdır,içindeki mekanizma böyle işler,oğluma baktım sonra unla oynarken,bana karşı yaramazlık olsun diye yapmıyor unu dağıtırken ve çok eğleniyor çünkü un değişik geldi böyle uçuşan bi şey,neyse döktü ,oynadı falan her yer un oldu tabi,üstünü temizledim,örtüyü topladım,yerleri süpürdüm sakince ve dedim isteyince oluyor,bizim yaramazlık dediğimz şeylere artık farklı gözle bakmaya başladım,onlar sadece keşfediyorlar bizlerse yetişkin düzenimiz bozulmasın istiyoruz ama aslında yanlış yapıyoruz,daha bilinçliyim artık,adem güneş diyor ki anne mesela çekmeceyi açıp içinden bi şey alır,2 yaşındaki çocuk onu görür ve açmak ister,anne engeller çünkü içindekileri çıkartacaktır,kıymetli eşya vardır vs.anne için çekmece çok sıradan bir şeyken çocuğa göre duvar öne doğru gelip açılıyordur ve içinden bi şeyler çıkıyordur,o çocuğuın içindeki güdü siz naparsanız yapın onu açmak isteyecektir,bunun bastırılması doğru değildir diyor

canım aslında sen biliyosun da ben hazır burada bilmeyenler de okusun diye uzun yazdım biraz adem güneş i ,kusura bakma :))

kızlar hatırlarsanız bu pengueni süt kutusundan yapınca eklemiştim,ağzı küçük olduğu için her şeyi yiyemiyodu :)) oğlum bu arada küçük büyük kavramını az da olsa öğrenmiş,ağzına girmeyen balıklara büyük diordu (balıkları yapınca da eklemiştim hatırlarsanız),yedirdiği balıklara küçük balık dediğim için biliyordu küçük kavramını biraz,ben de daha büyük kutudan bir kutu adam mı desem ne desem bilmiyorum,öyle bi şey yaptım,büyük küçük kavramı için kullanırım diye,ayrıca geometrik şekil vs öğretmek için de kullanılabilir,bu tarz bi şey zamanınız varsa yapın,penguenin gaga kısmı balık yedirmekten eskidi sayılır,çok seviyorlar bu tarz ağzı yüzü olan şeyleri,buraya resmini koyayım dedim

Bencede zamana birakmak en dogrusu, buyuyup sosyal ortamlara girdikce o duygu azalacaktir. Bizde iyiyiz iste benim kuzucugum da biraz haddinden fazla cadi oluyo bizimde oyle bi sikintimiz var. Gecen bi arkadasa gitmistim cocuklar odada oynuyolardi bi kiyamet koptu ceren cocugun koluna dislerini gecirmis izi cikmis resmen ne kadar utandim sikildim Ozur dileye dileye bi kaldim ama neyapicaksin cocuk iste zamanla daha normallesir diye umuyorum bende...

Gozluk zor olmadi canim sanirim kendi farketti.gozlukle daha iyi oldugunu anlayinca cikarmadi. Hatta takili degilse gidip kendi takıyor artik.cok sukur sorun yok onda.ins değerlerde duser..ben gece beslenmesini keseli cok oldu canim..ama hala neden uyaniyor anlamis degilim.korkuyormu baska biseymi var bilmiyorum.karni tok, alti kuru neden uyaniyor? ?

Maşallah valla sure okuyorsa..daha bizde yok o tür şeyler çünkü ela herseyden çok çabuk sıkılıyor. .bizim ki bide çok takintili nap caz bilmiyorum..

Süper Dadı!daki mola yöntemini henüz uygulamayın. aslında her programda uyarması lazım. Çünkü 3 yaşından evvel mola sandelyesi yok, öyle demişlerdi.

o sandalye yöntemini adem güneş kesinlikle önermiyor,bir de 4 yaşına kadarkli yaklaımı daha farklı,hiç dinledin mi bilmiyorum,bir de o süper dadıyı izlerken bazen çok itici geliyor uygulamalar bana,ne bileyim düşünme sandalyesi mesela antipatik geliyor,bir de dearmoon un dediği gibi 3-4 yaş öncesi uygulanan bi yöntem değil,ben uygular mıyım,şu anda hayır diyorum ama zaman ne gösteriri bilinmez tabi,büyük komnuşmamak gerek

biz dikkat eksikliği için pedagoga gidiyoruz. onun söylediği yöntem ağlarsa odadan çıkın, çıkarken de sen burda ağla ağlaman bitince yanımıza gel demek, veya odana git orda ağla demekmiş.

Süper Dadı!daki mola yöntemini henüz uygulamayın. aslında her programda uyarması lazım. Çünkü 3 yaşından evvel mola sandelyesi yok, öyle demişlerdi.

canım zaten bir kez denedim onda da yazdığım gibi boşa gitti..boş yere ağlatmaya değmiyor yani..ama beni sinir ediyor.. ağladığında sen gibi yapıyorum git dışarıda ağla diyorum veya ben çıkıyorum ama bizdeki inat çok farklı bişey..o olana kadar kesinlikle susmuyor..denedim bakalım ne kadar ağlayacak diye ama inanın 1 saat ağladığı oluyor ve sonra öksürük kusma gibi şeyler yapıyor kendince..

canım dinleyemedim bir türlü yaa..sitesine tekrar girip bulmaya çalışacam..ben zaten süper dadıyıda oturup sonuna kadar hiç izlemiş bir insan değilim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…