nurum çok geçmiş olsun canım, haklısın yardımcı lazım olur ama bana gelenler kendı bıldıklerını uygulamak ıstıyor kafayı yıyorum, birde bir çocuk sevme aşkı geldı herkese bildiğiniz gibi değil, prematüre ve ikiz bebeklerın hemde rahatsızlanmış hassasiyetını kımseye anlatamıyorum. o yüzden çok yorulsamda kendım bakmaya çalışıyorum. Allah banada eşimede zeval vermesinde Rabbimin emanetlerıne en ıyı şekilde bakabılelım. ben dr un dedıklerını uygulamaya çalışıyorum gelenler benımle kavga edıyor vay dr ne bılıyormuş. nasrettın hoca eşşekten düşmüş dr a götürelim demişler, eşşekten düşmüş bir dr olsun da benı anlasın demiş. benımkıde o hesap bu hassasiyeti yaşamayan anlamıyor, hadı anlamıyorsunuz saygı gösterin. bende napıyım artık arsızlaştım canımı çok sıkarlarsa bende can sıkıyorum.
kızlar ben kolık müziği, otomatık sallanan bebek koltugu, beşiklerdeki dönence, ayakta ve kucakta sallama, şarkı söyleme, egzersiz yapma,beşikleri cama doğru çevirip baktırma,... vs..vs .. böyle zaman geçirmeye çalışıyoruz. ama bazende acaba yetemıyomuyuz canları sıkılıyormu dıye üzülüyorum, e halıyle ılgıde bölünüyor tabi
biz bi dünya iğne ilaç yedi diye çocuklar başka aşı araştırmadık. rota virüsünü yani acaba hatamı edıyorum yaptırmalımıyım
ev işi ve yemek yapmaya yetişebilen varmı hanımlar, ben maalesef hiçbirini yapamıyorum. sizde durum nedır
Günaydın İyi Haftalar kızlar;
Benim bebişlerin kafası çok terliyor bu durumu yaşayan var mı ?
netten baktım d vitamini eksikliğinden olabilir diyor, doktora sordum burnu kapalı olunca terler diyor, burunlarıda açık..
İyi akşamlar arkadaslar. Diğer oğlumda hastalandı. 4gundur yavrularımda uğraşıyorum. Bakmaya zaman olmadı, şimdi fırsat buldumda telden yazıyorum.
Dün acile cocuk hastanesine ikisinde götürdük. Dr. Antibiyotik yazmasada onden ben verdigim için çabuk toparlandı. İyi dilekleriniz için Cook teşekkür ederim Sagolun arkadaslar.
İkizlerine yalnız bakan annelere
Sesleniyorum. İki bebeğiniz aynı anda hastalandığında yetemiyorsunuzz onlara, iste asıl buzaman birine ihtiyac duyuluyormuş onu anladım. Sagolsun annem200kmlik yoldan geldi de öyle bakıyoruz hastalikliklari başka birseyymis. Çok zor.
mootorrent sağol canım içimi rahatlattın, ama ziyaretçi konusunda(( ne siz sorun ne ben söyliyim. kime ne desem fayda yok. riayet edenlerde var etmeyenlerde. bu konuda çok dertliyim iyisimi ağzımı iç açmıyım
ilaybars araştırman için teşekkür ederim canım inan cesaret edip araştıramamıştım. bende yaygın anksiyate bozukluğu var bu yüzden herşeyi kötüye yoruyorum. içime su serptin.
nurum geçmiş olsun bebişine . Allah şifa versin. olucak bu tür seyler ama yeni anneyiz ben hala hemen ağlıyorum kızıyorum kendime ama elimde değil.
rudi teşekkürler canım umarım hepınızın dedığı gibi aşıdandır sadece. dua edıyorum cümlemizinkiler iyi olsun Allahım evlatlarımızla aılemızle ımtihan etmesin.
kızlar benimkiler 6.5 ve 6.4 kılodalar boyları 62-63 umarım ıyıdır.
bırde bışey sorucam genelde hepımız bebeklerımıze kendımız bakıyoruz. ne kadar uyanık vakıt gecırıyorlar gunduzmu gecemı uyanıklar. uyanıkken nasıl vakit geçirtiyorsunuz onlara, nasıl oyalıyorsunuz, nasıl uyutuyorsunuz...vs..vs....
anladığım kadarıyla yalnız bakanlar illaki yardımcı araç kullanıyo hoppala sallanan salıncak anakucağı ben nasıl yapsam acaba chicco otomatik salıncağını çok beğendim ama 9 kg ye kadar işe yarar mı acaba bide kraftın var hem beşik hem mama sandalyesi chicco daha kaliteli mama sandalyeside almam lazım çok masraf oluyo yaaaa chicco nun herşeyi çok kaliteli kullanışlı varsa kullanan yardımcı olsun
canım ferro biz bilmiyoruz dr birşey demedi ..ben bi sorayım.. bebişlerinin iyi olmasıne sevindim. ben sünneti 1 yaş ile 2 yaş arasında düşünüyorum herhangi bir sağlık sorunu çıkmaz ise şimdi pek minikler kıyamıyorum..iyi akşamlar herkese...
bugün üniversiteye kontrole gittik..ikizlerimin durumu iyi şimdilik..çok şükür...üniversitedeki prof. sünnetlerini bu ay veya önümüzdeki ay yaptırın dedi..idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltmak için..sizler ne düşünüyorsunuz...
rotavirüs aşısını yaptırın dedi..bebeklerimiz genelde prematüre oldukları için enfeksiyon kapma riskleri fazla diye önerdi..
ferro sanola ne zaman başladınız??ben bugün başladım..daha önceden başlanması gerekiyormuş..bu sebeple biraz kansızlığımız çıktı..kullanmayan varsa dr.una danışsın..
canım benimkiler daha minikdiye başlamadım bir şey kullanmaya sanırım 1 ay sonra bende araştırıyor olacağım. zaten uzun süre kullanmayacakalrından pahalı bir şey alma derim ben ucuz olsun bir de bebekler çabuk sıkılıyor bunu gözardı etmemek lazım. sahibinden.com adresinede bak bazen aileler alıyor ya hiç kullanmamış yada çok az kullanılmış uygun şeyler oluyor ben arada bakıyorum. avantajlı olabilir..anladığım kadarıyla yalnız bakanlar illaki yardımcı araç kullanıyo hoppala sallanan salıncak anakucağı ben nasıl yapsam acaba chicco otomatik salıncağını çok beğendim ama 9 kg ye kadar işe yarar mı acaba bide kraftın var hem beşik hem mama sandalyesi chicco daha kaliteli mama sandalyeside almam lazım çok masraf oluyo yaaaa chicco nun herşeyi çok kaliteli kullanışlı varsa kullanan yardımcı olsun
ay çıldırıcam her dr farklı bişi söylüyor, d vitamini eksikliği, burnu kapalı , kalsiyum eksikliği yauf d vitaminidamla veriyorum,burnunu sürekli kontrol ediyorum denizsuyu ve otribebe aspiratör kullanıyorum kalsiyumiçin ne yapabilirim birde o na bakayım ek gıdaya daha 1 ay var başlamamıza.benim tek bebeğimde biberonla emerken terleme yapıyodu dr ye sordum kalsiyum eksikliğinden dedi yoğur yediriryorum bol bol şükür artık eskisi kadar yok yediremediğim günlerde hemen fark ediyo terleme artıyo.
iyi akşamlar herkese...
bugün üniversiteye kontrole gittik..ikizlerimin durumu iyi şimdilik..çok şükür...üniversitedeki prof. sünnetlerini bu ay veya önümüzdeki ay yaptırın dedi..idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltmak için..sizler ne düşünüyorsunuz...
rotavirüs aşısını yaptırın dedi..bebeklerimiz genelde prematüre oldukları için enfeksiyon kapma riskleri fazla diye önerdi..
ferro sanola ne zaman başladınız??ben bugün başladım..daha önceden başlanması gerekiyormuş..bu sebeple biraz kansızlığımız çıktı..kullanmayan varsa dr.una danışsın..
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Oğluşlarım allahın izniyle daha iyi olacaklar.
Yasemin ve mugebuca ben çok şükür şimdiye kadar herşeye yettim. Sadece şu(3aylık oldugu ramazan ayımız hariç)
Çevremdekilerin dediğine göre hastalık derecesinde titizlik varmış ki herkesin memnun kaldığı tavsiyeyle tutuğum kadının temizliğini bile begenmeyerek kendim yapıyorum. nadir alıyorum oda camlarımız çok olduğundan mecbur kaldığım için....Neyseee canım bizim zamanımız öyle pek yürütec hoppalama vs. şeylerle geçmiyor. Mama sandalyesi aldım ona bile pek oturmuyorlar sıkılıyorlar.
Ben halının üstüne çarşafı seriyorum, oyuncakları döküyorum ve yavrularımı salıyorum odanın yüzüne :) Bende buarada tüüm ev işlerimi yapıyorum zaten hergün yapmasam ev değil sanki ben bitleniyorumBalkon ve banyo yıkamaydı. Evi süpürme silmeydi. Tozdu derken onların uyku saatleri geliyor o sırada uyuttuktan sonrada yemeğime bakıyorm. Sonra öğleden akşama kadar gece boyuda hep onlarla ilgilenerekten zamanımızda böyle geçiyor. Ne evi boşluyorum ne cocuklarımı nede eşimi. Çok şükür herşeyle şimdilik ilgileniyorum. Yasemincim şimdi bizi kendinle kıyaslama senin dönemin şuan çok zor. İnşallah hayırlısıyla sende büyüteceksin.
istesem bukadar denk getiremem. şu tabloya bakarmısınız arkadaslar? Tevafuk olsa gerek. Sıradaki arkadasın 1kız 1erkek ikizleri olması gerek
canıım bu topik mopik konusunda cok bilgisizim beceremiyorumbebeklerin kilosu 3000-2650 doğdular takip ettin için teşekkür ederimm
Günaydın Kızlar,
Nurum iyileşti mi oğluşlar ? Paylaştığın video yu henüz izleyemedim uygun program pc de yokmuş.
Moonternet sen çalışıyorsun ve kızlar unutmayalım ki artık evimizde 2 bebiş var,mükemmel ev düzeni , temizlik yapamayız , bende ev düzeni,temizlik konusunda hastalık boyutunda takıntılıyım. hamileyken sürekli kendime telkinde bulundum artık rahat olacağım diye 3 kadın aldım sırasıyla yardımcı 3 ü ile birlikte bende iş güç yapmaya başladım. yani ne oldu hem para verdim hem ben çalıştım bedava ya.. maksadım onlar evi temizlerken ben bebişlere vakit ayıracaktım ama olmadı. ben de daha kimseyi istemedim sadece camlar için belli aralarla çağırırım yeter.
tek herşeye yetmeye çalışıyorum. dağınık eve tahammülüm yok. her şey yerli yerinde olacak. bliyorum çocuklar büyüdükçe bu mümkün olmayacak ama işte umarım esneyebilirim biraz adeta kendimle savaşıyorum..
önceye oranla çok azda olsa düzelme var, ne yaparsak kendimize yaparız rahat olmak lazım bunu yazıyorum umarım uygulayabiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?