2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

az önce geldik hast. uyuttum nörolog çok az etkilenmiş oda yürümesini geçiktirmiş dedi kasları çok iyi yürüyecek elbet ama ALLAH bilir ne zaman olcağını diye söyledi zaten adımları var bağımsız dedim ama seri şekilde değil odadan odaya geçmiyor mesela oğlum yapıyor bunu....

sorma çok moralim bozuldu saçlarının kesilmesine hemde okadar şekilsiz kesmişlerki önünü kahkul kesmiş ama arka saçları ile birlikte bilmem anladınmı ne toplamaya nede açık bırakmaya gelmedi bende lastik tokalarla çeke çeke topladım azda olsa düzeldi..küpe konusunda hiçbir sorun yaşamadım cici deyince kulaklarını gösteriyor..oğlumda öle bir girişimde olmadı....ayrıca kayınv. kızı yok ilk torunda erkek o yüzden çok meraklıymış bahanesi bu yni..benimde küpelerim var belkide oğlum gördüğü için benden değişik gelmiyordur ama çocuk işte ne zaman ne yapacakları belli olmuyor ki...

Diğer 2011 anneleri nerede acaba..

burada:))

canım kuzular iyi sanırım yazdıklarından öle anlıyorum.
bizde 20. ayın içindeyiz az kaldı 21 e girmemize büyüdü kuzularım büyüdüklercede onlarla vakit geçirmek keyifli hale geliyor tabi ben çalışıyorum onlarla az zaman geçirdiğimden geçirilen zaman çok keyifli oluyo sürekli bakıyo olsaydım şimdiye sıyırmıştım:)))
artık baya dertlerini anlatıyorlar kızda kısa cümlelerde var ama oğlanda daha sadece kelimeler.birbirlerinden ayrı kalamıyorlar hep birlikteler arada kavgada oluyor ama genelde anlaşıyorlar:)

iyi haberlerle gelmişssin canım zaten başladysa yürümeye hızlandırır zamanla..oğlun daha iyi özel eğitim aldığı için mi acaba?
anladım kahkül tarifini benimde ilk kız çocugum bende isterim şöyle böyle deseydin ..bende 2 yaşa girdiğinde dedirmek istiyorum kulaklarını..

benimkilerle 1 ay var aralarında desene. kızlar daha bıcır bıcır haklısın.bizimkilerde ayrı kalamıyor. çift yumurta ikizleri oysa ki bu kadar bağlı olacaklarını hiç düşünemezdim. kız daha bağlı,
çalıştığına göre bakıcı mı bakıyr tek kişi yetiyor mu?

maşallah canım sen yine iyisin zamanında doğum yaptın benim gibi erken doğum değil üstüne erken doğumun en kötü riskleri hala hast.koşturmaca içindeyiz onların psikolojisi bozuldu ki benim zaten sorma sıyırdım anlayacağın birde çalışıyosun ne güzel valla :)))))

çok şükür canım söylesemde anlamazlar ki ilk hevesimi neyse değmez yani ....özel eğitim alsa bile oğlum rabbim izin vermedikten sonra bişey olmuyor okadar sıkıntı yaşadık beyin ameliyatı v.s. çok azimli çok istekli çok sosyal bir çocuk hamdolsun yani fizyoterapisti bile yorum yapmıyor nazar değer diye çok kelimesini fazla kullandım ama birde özgüveni yüksek işte kızımda bu eksik ....çok tatlı oluyor deldirince herkese küpelerini gösteriyor kız çocuğu farklı bu yönden ....şimdi hatta benim sol kulağımda 3 tane delik var küpe yani sağ da yok sağ kulağımı gösteriyor aaa gok diyor yok yani...birde kızım bana adımla sesleniyor annede diyor ama...

Son düzenleme:
rudi 2.el topiğindeki konunu gördüm ayakkabılar gerçekten çok hoş babete bayıldım pembe kurdaleli ama benimkiler kızım 19 oğlumunda 19 no ayakkaları biraz taraklı old.için 20 no aldım ayrıca oğlumun içe basması old i.in bilekli ayakkabı giymesi gerekli kızım içinde fizyoterapist öyle dedi kızımıda götürdüm kontrol için benimde çok hevesim var aöma ayak no lar çok küçük zara da var onlarda oğluma uygun değil kızıma kısmetse kurban bayr. ordan almak istiyorum...

Oğlun maşallah çok güzel ilerliyor ama fazla dillendirmeyelim en çok ailenin nazarı değermiş,sen 2 çocukla birde hastane koşuşturması Allah gerçekten yardımcın olsun. emekleriniz boşa çıkmayacak Allah ın izni ile..
benim kulağımda da 2 kulak deliği var ama ben takı falan özel bir yere gidersem takıp eve döner dönmez çıkartıyorm,huyum malesef böyle süslü değilimdir birde rahat edemiyorum hiç.(bana göre süslü kalıyor küpe takmak)

ayaklarınız ne güzel kibar ve minicik;bizimkiler 24 no ya geldiler kızın ayağıda oğlana yaklaştı:26:
zara nın modelleri çok cici, bizim ayakkabıları beğendiğin için teşekkürler.değerlendirmek istedim evde kalacağına ..
daha önce oyuncak anakucağı falan satışım olmuştu.
benim eşya fobim var sadelikten hoşlanıyorum ev kalabalık olunca ruhum daralıyor

Son düzenleme:

Bizdede kız daha bağlı sanırım kızlaR Daha duygusal oluyorlar.inşallah hep böyle bağlı kalırlar çünkü bu durum bizim çok hoşumuza gidiyor.Aslında başta bakıcı düşünmüştük sonra babanne ve dede emekli biz bakarız dediler bizde tamam dedik başta deneme demiştik ama gayette iyi bakıyorlar şu an için bi sorun yok allaha şükür zaten işe başladığımda yaşlarına gelmişlerdi.bakıcı tutsaydıkta tek düşünüyordum çünkü 2 bakıcı olduktan sonra benim çalışmamım pek anlamıyo kalmıyo yani malum ikizlerin masrafı çok bide cinsiyet farkı olunca dahada çok yoksa kendim bakmak isterdim

evet canım allaha şükür zamanında doğdular.ama seninde geçicek canım merak etme en azından yanındalar bunun için bile şükretmek gerek gerçekten zor işin allah yardımcınız olsun.biraz olsun yardımcı olan yokmu sana kendine biraz zaman ayıabilsen çok rahatlarsın aslında.aslında kendim bakmak isterdim ama masraf çok olunca mecbur kaldım çalışmaya ama olsun napalım herşey kuzucuklar için :)))
okadar şanslıyızki dışarıya çıkınca bile herkes imrenerek bakıyor ozaman bi kere daha şükrediyorum allaha kuzucuklarımı bana verdiği için.sizde durum nasıl bilmiyorum ama benim kız tamamen bana benziyor kan grubuna kadar oğlanda aynı babası oda aynı şekilde kan grubuna kadar :)))

sağol canım çok zor gerçekten..
ayaklar yürüdükçe büyürmüş bizim daha yeni yeni old. için yürüme aslında daha küçüklerdi maşşallah seninkilere tabi biz minyonuz o yüzden...kibar duruyor herşey gerçeği söylemek gerekirse hep arkadaşlarımın verdikleri ile idare ettim giyim konusunda sağolsunlar daha yeni yeni bişeyler almaya başladım bizim masrafımız çok fazla gerçekten ...oğlumun ameliyatıda çıkınca çok sarstı tekrardan bende kullandıklarımı veriyorum ihtiyacı olana 3.el oluyor verdiklerim : ))))))

bende oyun haalımı satmıştım orda..kızıma da yaz başında yağmurluk alayım dedim 10 tl di havale kargo 25 tl ye gitti çarşıdan 0 alabilirdim o fiyata ya neyse 1 yaştı aldığım ürün kızımda 18 aylık olurdu yani anlattığına göre meğersem 9 aylıkmış geldiğinde şok oldum lekesi var çıktı dedi fermuarları bozuktu bile bile aldım yaptırırım diye markalıydı ya sonuçta kızıma küçük geldi giydirdim yine ama kolay kolay bişey almamaya karar verdim şimdi lcw internetten aldım 4,5 tl 5,5 tl taytlar şortlar tişörtler falan...

[
ayaklarınız ne güzel kibar ve minicik;bizimkiler 24 no ya geldiler kızın ayağıda oğlana yaklaştı:26:
zara nın modelleri çok cici, bizim ayakkabıları beğendiğin için teşekkürler.değerlendirmek istedim evde kalacağına ..
daha önce oyuncak anakucağı falan satışım olmuştu.
benim eşya fobim var sadelikten hoşlanıyorum ev kalabalık olunca ruhum daralıyor[/QUOTE]

maşallah sizin ayaklar bayagı büyükmüş:)) bizim kız 20 oğlan 21 giyiyor şuan banada küçükmüş gibi geliyor gerçi.

bencede 2.elleri değerlendirmekte fayda var bende satıyor vede alıyorum gerçekten çocukların eşyalarıda kıyıda köşede olucagını hem benim hemde başkaların işini görüyor.

inşallah geçeçecek gerçekten sabrın sonu selamettir diyorlar...

benmkilerde tıpkı ben kızım ve oğlumda erkek kardeşime benziyor eşim beyaz tenli yeşil gözlü ondan eser yok çocuklarda huylarıda tamamen ben..ayrıca yardımcı eşim vardiyalı çalışıyor fizik ted. giderkende eşim ilgileniyor iş zamanı gelince kayınv. bırakıyor bizimkilerde emekli ama kayınv. eltimin oğluna gece gündüz baktığı için bana pek yardımı olmuyor temizlik yapaeken falan indiriyorum 2 saat zor idare ediyor diğer torun paşa gibi yetiştirdiği için aynı ortamda pek rahat vermiyor böyle yani kayınpederde emekli çalışıyor bize yardımıları maddi anlamda yoksa çok zor....eş dost sayesinde son ameliyat borçları kapattık yardım toplandı anlayacağın hayırlısı olsun....

Allah yardımcın olsun canım inşallah bi önce bütün sıkıntıların biter.eltın burda degilmide gece gündüz ona bakıyorlar off anlamıyorum bu insanları sanki o torunda bunlar değil en azından eşin yardımcıymış canım o çok önemli bide o yardımcı olmasa daha zor işin

ayyy çok güldüm eltim 2.katta oturuyo kayınv. 1.katta bende 3.katta ama çocuk doğduğundan beri babaannede...böle işte çalışıyor ama evdede olduğu zamanlardada hep 1.kattaydı çocuk neyse karışık çok kafan pek almaz değişik şeyler var...

maşallah sizin ayaklar bayagı büyükmüş:)) bizim kız 20 oğlan 21 giyiyor şuan banada küçükmüş gibi geliyor gerçi.

bencede 2.elleri değerlendirmekte fayda var bende satıyor vede alıyorum gerçekten çocukların eşyalarıda kıyıda köşede olucagını hem benim hemde başkaların işini görüyor.[/QUOTE]

bizim ayaklar aslında 23 yada 23,5 işte birazda bol olsun diyince 24 no almaya başladık.ayy çok büyüklermiş yaa,
benim ayağım 37 doğumdan sonra 37,5 kaldı.
bizde de kız fiziken ve ruhen tıpa tıp ben kan grubu da dahil
erkek de her açıdan babası kan grubumuz 4 ü müzün aynı bu arada.
her gören bi senden bi babasınının aynısından olmuş ne güzel diyor.
benim kız erkeğe düşkün bensiz durabilir ama kardeşi olmadan asla.
erkek de bana çok düşkün.ben gözünün önünden ayrılsam oda oda gelip beni arıyor:44:
bu arada bugun vede tarttım kız 13 700 kg, erkek 13 500 çıktı.
ben 51 kg
boyları ölçemedim sabit durmuyorlar ki hiç:)

Bandag; ne şanslısın babaanne ve dede bakıyor.. en güvenilir bakıcıdan bile daha iyidir. tabi onunda farklı zorlukları vardır aynı evde yaşamak gibi. ama çocuklar için değer buna..
bizdekilerden hayır yok annem 3 ayda 2 kez ancak gelir sabah 10 da geldiyse akşam 6 ya kadar durabiliyor. aramızdaki yol ise özel araç ile 30 dakika.
eşimin ailesi yakın ama işte onlarında sürekli bir bahanesi var olmaya başladı can sıkıcı ama yinede haftada 1 gün bırakabiliyorum.
4 farkı yardımcımız oldu. işim hafiflemedi aksine ben onlarada bakmış oldum üstünede para verdim. artık kimseyi evimde istemiyorum.yalnızım ve böyle dvm edecek gerçekten bunalttı piyasada bakıcıyım diye geçinenler.

Son düzenleme:
maşallah rudi kiloları çok güzel ee normal heralde ayaklarınında uzun olması biz 10,500 11 00 kg arasındayız daha yeni yeni işte bende zayıfladım buarada ramazanda 64 ten 59 a düştüm...evlenirken 51 dim bende 59 ile hamile kaldım şimdi döndüm kiloma ama yemek yemeden olmuyor yani.....ayak no benimde 37 hamileyken ödemim çoktu 41 e kadar çıktım zaten erken doğum habercisiymiş ya neyse....şimdide 37 döndü...

ben boyları için kapı arkası boy çizelgesi aldım sticker yani yapıştırdım orda ölçüyorum...bayadır ölçmedim ama bakayım uyanınca...
bizim ayaklar aslında 23 yada 23,5 işte birazda bol olsun diyince 24 no almaya başladık.ayy çok büyüklermiş yaa,
benim ayağım 37 doğumdan sonra 37,5 kaldı.
bizde de kız fiziken ve ruhen tıpa tıp ben kan grubu da dahil
erkek de her açıdan babası kan grubumuz 4 ü müzün aynı bu arada.
her gören bi senden bi babasınının aynısından olmuş ne güzel diyor.
benim kız erkeğe düşkün bensiz durabilir ama kardeşi olmadan asla.
erkek de bana çok düşkün.ben gözünün önünden ayrılsam oda oda gelip beni arıyor:44:
bu arada bugun vede tarttım kız 13 700 kg, erkek 13 500 çıktı.
ben 51 kg
boyları ölçemedim sabit durmuyorlar ki hiç:)[/QUOTE]

evet şanslıyım o açıdan bakıcı bulmak gerçekten zor birde güvenip bırakmak dahada zor.babanne bakıncada zor tarafları oluyo ama napalım zaten aynı binada oturuyoruz o çok sıkıntı olmuyo biz gelince onlar hemen kaçıyo :)))aslına bakarsan baştan bu kadar zor olucagını düşünmemişlerdi şimdi biraz pişmanlar ama ses çıkaramıyolar:)))bizde umursamıyoruz böylesi işimize geliyo:))bizdeki zorluklarda farklı çalışmama rağmen çocukların yiyeceklerini içeçeklerini kıyafetlerini hep akşamdan ben hazırlıyorum yani tüm öz bakımları bana ait ee tabi buda bayağı yorucu oluyo akşam geç saatelre kadar ugraşıyorum hep

evde kendin olunca yardımcı zor olur ya ne o rahat eder nede sen boşver olduğu kadar yapmaya bak ben eskiden çok düzenli biriydim inan şimdi umursamıyorum elimden geldiği kadar yapıyorum çocuklarımdan değerli başka hiç bişey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…