• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

maşallah rudi kiloları çok güzel ee normal heralde ayaklarınında uzun olması biz 10,500 11 00 kg arasındayız daha yeni yeni işte bende zayıfladım buarada ramazanda 64 ten 59 a düştüm...evlenirken 51 dim bende 59 ile hamile kaldım şimdi döndüm kiloma ama yemek yemeden olmuyor yani.....ayak no benimde 37 hamileyken ödemim çoktu 41 e kadar çıktım zaten erken doğum habercisiymiş ya neyse....şimdide 37 döndü...

ben boyları için kapı arkası boy çizelgesi aldım sticker yani yapıştırdım orda ölçüyorum...bayadır ölçmedim ama bakayım uyanınca...

bizim kilolar biraz az sanırım ya kız 10,300 oğlanda 10,800 boylarını bende bilmiyorum ama boy çizelgesi almak gerekiyo sanırım belki orda ölçmek kolay olur.uyku saatlerin nasıl peki bize herkes kızıyo çok erken yatırıyosunuz diye.akşam 20,00 de yatıyolar sabah 07,00de ayaktalar.gece uyanmalarımız azaldı bayagı artık 1 kere falan uyanıyolar.öğlen 12,30 da yatıp 14,30-15,00 gibi kalkıyolar bana iyi gibi geliyo herkez uyku saati çok erken diyo

bu arada rudi sen hangi şehirdesin??

Son düzenleme:
maşallah rudi kiloları çok güzel ee normal heralde ayaklarınında uzun olması biz 10,500 11 00 kg arasındayız daha yeni yeni işte bende zayıfladım buarada ramazanda 64 ten 59 a düştüm...evlenirken 51 dim bende 59 ile hamile kaldım şimdi döndüm kiloma ama yemek yemeden olmuyor yani.....ayak no benimde 37 hamileyken ödemim çoktu 41 e kadar çıktım zaten erken doğum habercisiymiş ya neyse....şimdide 37 döndü...

ben boyları için kapı arkası boy çizelgesi aldım sticker yani yapıştırdım orda ölçüyorum...bayadır ölçmedim ama bakayım uyanınca...

bizim kilolar biraz az sanırım ya kız 10,300 oğlanda 10,800 boylarını bende bilmiyorum ama boy çizelgesi almak gerekiyo sanırım belki orda ölçmek kolay olur.uyku saatlerin nasıl peki bize herkes kızıyo çok erken yatırıyosunuz diye.akşam 20,00 de yatıyolar sabah 07,00de ayaktalar.gece uyanmalarımız azaldı bayagı artık 1 kere falan uyanıyolar.öğlen 12,30 da yatıp 14,30-15,00 gibi kalkıyolar bana iyi gibi geliyo herkez uyku saati çok erken diyo

aynı binadaysan iyi akşam herkes evine güzel canım.. 3 yaşta kreşe başlatırsın onlarında işi hafifler. ben okul işini düşünüyorumda o nedenle dedim.
ben istanbul anadolu yakasındayım ya sen ?
bizimkilerde sabah 7 de ayaktalar ,akşam 8;30 -9:00 arası uyuyorlR.ÖĞLENDE 12:30 dan 14:30 a akadar 2 saat uyurlar..
uzmanlar en geç 9 da uyusunlar diyor. ben görüyorum aileler kendi düzenlerine uyduruyor çocukları gece 12 ye kadar ayaktalar,sabah da 11 den önce kendileride uyanmıyr çocuklarda. doğru yaptığını sanıyorlar ama gerçekten çok yanlış.bizede erkenden her gün aynı saatte uyutuyorsunuz diye hem doğrusu bizim yaptığımız hem de çocukların o saate kadar hali kalmıyor uyku gözlerinden akıyor.kendilerini halının üzerine atıyorlar uyumak için.akşam çocukları uyuttuktan sonra ütü yemek yapıyorum diğer güne zaten halim kalmıyor sabah 7 de tekrar enerjik ayağa kalkmalıyım ki akşama kadar başedebiliyim.
bizim akşam uyku düzenimiz ve öğlen hiç şaşmaz. rutiniz yani.sabah a kadar bir kez uyanırlar birde gece biberon veriyrum bir kez hala.

moontrrent
mesaj gönderdim ama msj kutun dolu uyarısı geldi..

BEN BURSADAYIM

evet bu yılıda atlatalım kreş düşünüyorum zaten ozman işler dahada hafiflicek inş.hepimiz için.bizde yaşamızı çocuklara göre ayarlayanlardanız hiç onları kendimize uydurmaya çalışmadım zaten onlarda bu düzene alıştılar saatin 8 olduğunu biliyo gibi yataklarına gidiyolar:)))açıkcası bende bu durumdan memnunum onlar yattıktan sonra kalan zamanda bende işimi yapabiliyorum

çevremizdeki insanların çoğu çocukları kendilerine uyduruyorlar bu durumdada biz göze batıyoruz.çocuklara abur cubur yedirmiyorum diye vicdansız anne oluyorum düşünsene halbuki ben çocuklarımın sağlıklı beslenmesi için bunu yapıyorum geçenlerde bi komşu teyzeyle bunu tartışmak zorunda kaldım sonra eve geldiğimde napıyorum ben dedimya sanki laf anlatınca anlıcakmı dön arkana gir evine işte bide tayzeye karşı savunuyorum kendimi hemde yaptığımın doğru olduğunu bildiğim halde

bu arada bende geceleri hala bi kere biberon veriyorum aslında bırakmışlardı ama hastalandılar şimdi tekrar istemeye başladılar bende zorlamıyorum nasıl olsa süt içiyolar bi zararı yok diye

her çocuk aynı olmaz canım bak benimkiler 1 kg doğdu ama kg ler aynı gibi seninkiler kg olarak daha iyi doğmuştur...
ayrıca akşam uykusu erken diye söyleyebilirler benimkilerde yaz old. için 22 00 uyurlar kışın 20 30 da uyuyolardı şimdi o saatte akşam yemeği var neyse sizin gündüz uykusu çok erken o yüzde yatış saatleri iyi bence bizim gündüz uykusu 14 00 te...en geç..

rudi sildim msjlarımı

bandag ayrıca bu abur cuburda konusundada dışarı çıksak her önüne gelen bişey veriyor ısrarla vermeyin kabızlık problemimiz var çocuk ilaçla kakasını yapıyor dememe rağmen çikolata beyaz ekmek verenler üstüne bişey olmaz deyip ağzına tıkmalar çok moralim bozuluyor bilmiyorlarki neler çekiyorum...dışarı çıkıpta eve geldikten sonra akşam yemeği veriyorum bende iyice açıksınlar diye...mahalle ortamı böyle işte site gibi bi yerleşimde otursak kimsenin birbirinden haberi olmaz ....bizim gündüz uykusu biraz sizden geç o yüzden akşam uykusu ilerde zaten fizik ted. 2 de geliyorum gelirken uyuyor oğlum bazen gelincede kızı uyutuyorum...iyi oluyor..

sütü ramazan da kestim 2 hafta çok iyi geçti ama gel görki kıymete bindi süt istiyorum diyolar gecede kız bazen erkek te 1 kere illa alıyor...su için kalıkıyor su çok içiyoruz...

her çocuk aynı olmaz canım bak benimkiler 1 kg doğdu ama kg ler aynı gibi seninkiler kg olarak daha iyi doğmuştur...
ayrıca akşam uykusu erken diye söyleyebilirler benimkilerde yaz old. için 22 00 uyurlar kışın 20 30 da uyuyolardı şimdi o saatte akşam yemeği var neyse sizin gündüz uykusu çok erken o yüzde yatış saatleri iyi bence bizim gündüz uykusu 14 00 te...en geç..

evet canım benimkiler 3 000 biri 2700 diğeri doğdu 37 hafta da. nedenle iriler biraz ,
sbh 7 de uyanıyorlar ya 12:30 u zor bekliyorlar hemen uyuyrlar. yatağa girer girmez.

Son düzenleme:
BEN BURSADAYIM

evet bu yılıda atlatalım kreş düşünüyorum zaten ozman işler dahada hafiflicek inş.hepimiz için.bizde yaşamızı çocuklara göre ayarlayanlardanız hiç onları kendimize uydurmaya çalışmadım zaten onlarda bu düzene alıştılar saatin 8 olduğunu biliyo gibi yataklarına gidiyolar:)))açıkcası bende bu durumdan memnunum onlar yattıktan sonra kalan zamanda bende işimi yapabiliyorum

çevremizdeki insanların çoğu çocukları kendilerine uyduruyorlar bu durumdada biz göze batıyoruz.çocuklara abur cubur yedirmiyorum diye vicdansız anne oluyorum düşünsene halbuki ben çocuklarımın sağlıklı beslenmesi için bunu yapıyorum geçenlerde bi komşu teyzeyle bunu tartışmak zorunda kaldım sonra eve geldiğimde napıyorum ben dedimya sanki laf anlatınca anlıcakmı dön arkana gir evine işte bide tayzeye karşı savunuyorum kendimi hemde yaptığımın doğru olduğunu bildiğim halde

bu arada bende geceleri hala bi kere biberon veriyorum aslında bırakmışlardı ama hastalandılar şimdi tekrar istemeye başladılar bende zorlamıyorum nasıl olsa süt içiyolar bi zararı yok diye

aynen canım biz çocuklara uyuyoruz.onların düzenleri bozulmasın diye tüm yaşamımız değişti. millet hem tek çocukla uğraşıp hem de ahkam kesiyor.sesi kesilsin diye çocugun veriyor eline abur cuburu keyfine bakıyor. biz vermeyince dikkat çekiyor bulaşıyorlar işte. ben de acaip sinir oluyorum bu diyaloglara kendi kızkardeşime bile anlatamadıktan sonra kime neyi ifade edeceğim ki daha deyip cvp vermiyorum artık( patlayabilirim bir gün birine ..sabırr..)
moontornet de bursa da. uzaksınız bana epey,yolunuz düşerse beklerim hepinizi...
benim hedefim 2 yaştan sonra biberon ve emzik olayını sonlandırmak.
emzik sadece uyurken alıyorlar;onlar için uyku arkadaşı gibi oldu.
bir de kız büyük yada küçük wc si geldiğinde cişş diyor ama daha erken diye ben pek heves edemiyorum,oğlanda yaptıktan sonra hemen bezini çıkartmaya çabalıyor. tuvalet aldım bebelere gidip oturuyorlar yemek saatlerinden sonra bezli şekilde yapıyorlar. henüz bezlerini çıkartıp denemye cesaretim de yok sabrım da bu arad. sanırım ben tembelim bu konuda..
düzen ve temizlik takıntım hafiflesede geçmiyor bir türlü :25:

rudi bizim bandag lA KADIN DOĞUMCUMUZ AYNI beni yaktı kendisi...fazla yakın oturmuyoruz yakın olsak kesin görüşmek isterdim kendisiyle...

ayrıca wc için benimkilerde aynı söylüyorlar ama bizimde tam kendimize geldik dediğim anda bi kontrolleri illa çıkıyor problemde hast. gidip gelince psikolojileri çok bozuluyor...bayramdan sonra kısmetse bende başlamak istiyorum...

aynen canım biz çocuklara uyuyoruz.onların düzenleri bozulmasın diye tüm yaşamımız değişti. millet hem tek çocukla uğraşıp hem de ahkam kesiyor.sesi kesilsin diye çocugun veriyor eline abur cuburu keyfine bakıyor. biz vermeyince dikkat çekiyor bulaşıyorlar işte. ben de acaip sinir oluyorum bu diyaloglara kendi kızkardeşime bile anlatamadıktan sonra kime neyi ifade edeceğim ki daha deyip cvp vermiyorum artık( patlayabilirim bir gün birine ..sabırr..)
moontornet de bursa da. uzaksınız bana epey,yolunuz düşerse beklerim hepinizi...
benim hedefim 2 yaştan sonra biberon ve emzik olayını sonlandırmak.
emzik sadece uyurken alıyorlar;onlar için uyku arkadaşı gibi oldu.
bir de kız büyük yada küçük wc si geldiğinde cişş diyor ama daha erken diye ben pek heves edemiyorum,oğlanda yaptıktan sonra hemen bezini çıkartmaya çabalıyor. tuvalet aldım bebelere gidip oturuyorlar yemek saatlerinden sonra bezli şekilde yapıyorlar. henüz bezlerini çıkartıp denemye cesaretim de yok sabrım da bu arad. sanırım ben tembelim bu konuda..
düzen ve temizlik takıntım hafiflesede geçmiyor bir türlü :25:

Bende sanırım bende sorun var diyodum artık aama sizdede aynı şeyler varsa karşı tarafta sorun valla bıktırıyolar artık sanki gece gündüz onlar bakıyoda beslenmeleri hakkında yorum yapma hakkını buluyolar kendilerinde bide en sinir olduğum şey canı çekermiş ya tadını bilmediği şeyi naasıl canı çeksin:)
bizde emziği çok seviyolar bende sadece geceleri veriyorum ama versem bütün gün emerler bende 2 yaşı bekliyorum bakalım neler olcak sanki 2 yaşından sonra büyümüş olcaklar gibi geliyo bana:))
tuvalet alışkanlığına gelinnce evet yapınca söylüyolar ama bende şuan için erteliyorum önümüzdeki yaza artık hatta çünkü ne sabrım nede gücüm var o konuda şimdi evi zor temizliyorum ozaman nasıl olcak bilmiyorum:((

moontornet le aynı şehirdeyiz ama biraz uzak aramız ben şehrin biraz dışında oturuyorum yinede inş. buluşuruz bigün senide beklerim herzaman misafir edebilirim:)benim ikiz annelerine ilgim ve taktirim çok fazla dışarıdan herkes çok kolay görüyor ikisi birden büyüyor diyolar bende içimden bide bana sorun diyorum

günaydın kızlar

oğlum gece 4 te mıkırdamaya başladı süt verdim bende ama uykuya dalmadı anakucağına yatırdık ağlama krizine girdi okadar çok korktukki eşimde bende aynı şeyleri yaşamaya kusacak sandık çünkü ağlama kkrizinden sonra kusmaya başlıyordu beyin ile ilgili çok şükür kusmadı ama eli ayağı buz gibi oldu hiçbir anlam veremedik sabahta 8 de uyandı neşeli kalktı süt verdim bende ağır gelmesin yemek diye inşallah korktuğumuz gibi olmaz bizimde dakikamız uymuyor işte hep korku var içimizde tam herşey yoluna girdi derken zaten korktuğumuda söylüyorum oğlumun fizyoterapistine illaki bişey oluyor...hep kötü düşünmek istemiyorum...konu beyin olunca insan ister istemez eli ayağı titriyor...
istanbul da mehmet özek var çocuk beyin cerrahı birde ona gitmek istiyorum oda baksın oğluma.....farklı göz herzaman daha iyi oluyor...

günaydın kızlar

oğlum gece 4 te mıkırdamaya başladı süt verdim bende ama uykuya dalmadı anakucağına yatırdık ağlama krizine girdi okadar çok korktukki eşimde bende aynı şeyleri yaşamaya kusacak sandık çünkü ağlama kkrizinden sonra kusmaya başlıyordu beyin ile ilgili çok şükür kusmadı ama eli ayağı buz gibi oldu hiçbir anlam veremedik sabahta 8 de uyandı neşeli kalktı süt verdim bende ağır gelmesin yemek diye inşallah korktuğumuz gibi olmaz bizimde dakikamız uymuyor işte hep korku var içimizde tam herşey yoluna girdi derken zaten korktuğumuda söylüyorum oğlumun fizyoterapistine illaki bişey oluyor...hep kötü düşünmek istemiyorum...konu beyin olunca insan ister istemez eli ayağı titriyor...
istanbul da mehmet özek var çocuk beyin cerrahı birde ona gitmek istiyorum oda baksın oğluma.....farklı göz herzaman daha iyi oluyor...

canım geçmiş olsun siz gerçekten korktuğunuz için hep kötüye yoruyosunuz sanırım çocuktur olur arada böyle şeyler ama tabi rahatsızlık olunca insan hep acabamı diyor.inşallah bundan sonra herşey yolunda gider minik kuzu sorunsuz bir şekilde büyür.
farklı doktorun görmesinde fayda var ama bazende kafa karıstırıyolar

günaydın kızlar

çok geçmiş olsun canım inşallah tekrarlamaz.ve önemli bir şey değildir.Lütfen iyi düşün iyi olsun kötüyü çağırma. benimki de geceleri 1 haftadır öksürüyor süt içtikten sonra 2 saat kesintisiz neredeyse. balgam var çıkaramıyor biraz kusuyor gündüz bir şeyi yok.dr ye sordum hava da ki nem den olabilir dedi,yazın nem,kışın doğalgaz havayı kurutuyor aman işte çocukta öksürmekten kıpkırmızı oldu.bizimki 3-4 ay önce kafasını sert bir şekilde mermer zemine vurdu;ve tomografi ya da mr tam adını bilmiyrum çektirdik beyinde kötü huylu olmayan bir kis var dedi. bunu söylüyorum dedi ama dikkate almayın yaşamın etkilemz 3-5 yılda bir kez mr çektirin büyüyor mu diye dedi.
bu arada msj kutun dolu yine,toplam 50 msj saklanabiliyor canım diğer sayfaları da siler misin.

sağol canım haklısın sende ama oğlum ocak ayından beri 25 günde bir hast. yattı 1 hafta kaldı çıktı ve çok iyi öğrendik sıkıntısını 4.yattığındada şant revizyonu oldu..esnemesi yarım kalsa korkar olduk hepsi onun durumu ile ilgili ağlayıpta susturamamak ağlama sonucu kusması böle şeyler var haftayda göz dibine baktırıcam tekrar her ay gitmemiz gerekli ömrü varsa bizim bu şekilde hayatımız sürecek napalım...bugün iyice bunaldım oğlum ilk fırsatta yürümeye başlıyor kızımda aynı anda elimi tutup farklı yöne gitmek düşer diye bırakamıyorum olan yine kızıma oluyor..çok etkileniyor farkında herşeyin gece bile bak kardeşin uff oldu uyu dedim tamam dedi uyudu...doktorda türkiyenin tek doktoru canım çocuk beyin cerrahı ...işin uzmanı o ama ben oğlumun ameliyatlarından sonra araştırma içine girince öğrendim kendisini....
canım geçmiş olsun siz gerçekten korktuğunuz için hep kötüye yoruyosunuz sanırım çocuktur olur arada böyle şeyler ama tabi rahatsızlık olunca insan hep acabamı diyor.inşallah bundan sonra herşey yolunda gider minik kuzu sorunsuz bir şekilde büyür.
farklı doktorun görmesinde fayda var ama bazende kafa karıstırıyolar

sizede geçmiş olsun canım tomografi çektirmişinizdir..mr hasarlı beyindeki hasarı tespit etmede çok iyi anladım kisti zararsız gerçkten adı araknoid kisti heralde zararsızsa kontrol önemli tedbir amaçlı sonradan keşeke demektense bak kızım için bile bişey çıkmaz dediler durdular ama oksijensiz kalmış çok az etkilenmiş hamdolsun....yoksa kesin bakırköy lük olmuştum...ilaç adı vermek doğrumu acaba balgam old. muconex kullanıyorum ben...tamam siliyorum ama bayadır msjlara bakmadım diğer sayfalarda dolu sanırım...
çok geçmiş olsun canım inşallah tekrarlamaz.ve önemli bir şey değildir.Lütfen iyi düşün iyi olsun kötüyü çağırma. benimki de geceleri 1 haftadır öksürüyor süt içtikten sonra 2 saat kesintisiz neredeyse. balgam var çıkaramıyor biraz kusuyor gündüz bir şeyi yok.dr ye sordum hava da ki nem den olabilir dedi,yazın nem,kışın doğalgaz havayı kurutuyor aman işte çocukta öksürmekten kıpkırmızı oldu.bizimki 3-4 ay önce kafasını sert bir şekilde mermer zemine vurdu;ve tomografi ya da mr tam adını bilmiyrum çektirdik beyinde kötü huylu olmayan bir kis var dedi. bunu söylüyorum dedi ama dikkate almayın yaşamın etkilemz 3-5 yılda bir kez mr çektirin büyüyor mu diye dedi.
bu arada msj kutun dolu yine,toplam 50 msj saklanabiliyor canım diğer sayfaları da siler misin.

sağol canım haklısın sende ama oğlum ocak ayından beri 25 günde bir hast. Yattı 1 hafta kaldı çıktı ve çok iyi öğrendik sıkıntısını 4.yattığındada şant revizyonu oldu..esnemesi yarım kalsa korkar olduk hepsi onun durumu ile ilgili ağlayıpta susturamamak ağlama sonucu kusması böle şeyler var haftayda göz dibine baktırıcam tekrar her ay gitmemiz gerekli ömrü varsa bizim bu şekilde hayatımız sürecek napalım...bugün iyice bunaldım oğlum ilk fırsatta yürümeye başlıyor kızımda aynı anda elimi tutup farklı yöne gitmek düşer diye bırakamıyorum olan yine kızıma oluyor..çok etkileniyor farkında herşeyin gece bile bak kardeşin uff oldu uyu dedim tamam dedi uyudu...doktorda türkiyenin tek doktoru canım çocuk beyin cerrahı ...işin uzmanı o ama ben oğlumun ameliyatlarından sonra araştırma içine girince öğrendim kendisini....

anladım canım herkes yaşadığını biliyor işte allah yardımcın olsun gerçekten zor işin keşke sana yardımcı olan birileri olsa allaha acılarını göstermesinde napalım ugrasıcaz artık.kızlar erkeklere göre daha akıllı ve duygusal bizdede aynı şekilde.
Dediğin gibiyse o doktorlada görüşmek lazım tabi

çok geçmiş olsun canım inşallah tekrarlamaz.ve önemli bir şey değildir.lütfen iyi düşün iyi olsun kötüyü çağırma. Benimki de geceleri 1 haftadır öksürüyor süt içtikten sonra 2 saat kesintisiz neredeyse. Balgam var çıkaramıyor biraz kusuyor gündüz bir şeyi yok.dr ye sordum hava da ki nem den olabilir dedi,yazın nem,kışın doğalgaz havayı kurutuyor aman işte çocukta öksürmekten kıpkırmızı oldu.bizimki 3-4 ay önce kafasını sert bir şekilde mermer zemine vurdu;ve tomografi ya da mr tam adını bilmiyrum çektirdik beyinde kötü huylu olmayan bir kis var dedi. Bunu söylüyorum dedi ama dikkate almayın yaşamın etkilemz 3-5 yılda bir kez mr çektirin büyüyor mu diye dedi.
Bu arada msj kutun dolu yine,toplam 50 msj saklanabiliyor canım diğer sayfaları da siler misin.

rudicim sizede geçmiş olsun allahım beterinden korusun

sizede geçmiş olsun canım tomografi çektirmişinizdir..mr hasarlı beyindeki hasarı tespit etmede çok iyi anladım kisti zararsız gerçkten adı araknoid kisti heralde zararsızsa kontrol önemli tedbir amaçlı sonradan keşeke demektense bak kızım için bile bişey çıkmaz dediler durdular ama oksijensiz kalmış çok az etkilenmiş hamdolsun....yoksa kesin bakırköy lük olmuştum...ilaç adı vermek doğrumu acaba balgam old. muconex kullanıyorum ben...tamam siliyorum ama bayadır msjlara bakmadım diğer sayfalarda dolu sanırım...

ilaçismi için sağol canım,araştırayım .
evet kistin ismi öyle yazıyor.moonternet senden kaçmaz,
canım oğlun ve kızınla yürümenin en kolay yolu tren olmak peşpeşe tutup yürümeyi deneyin.böylece hepiniz aynı yöne ve ikiside yürümüş olur.biz bir süre öyle yaptık.zaten evi onlara göre düzenlemişssindir.kız ı bırak kendi kendine yürümeye çabalasın düşse de yerde halı var,oğlanın düşmesi tehlikeli olur sanırım dimi.? daha fazla oğlanın yanında olup kızı tek başına bir şeyler yapmaya teşvik et, aferin kızıma ,abla falan de. ben çoğu zaman ikisine yetemediğim zaman deniyorum.iyi oluyor..

Back