2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

:)))
Canım gaz sorunu birkaç gün oldu ama sonra geçti. Emzirdikten sonra genelde gazını çıkarıyorum... Ama kaka yaprken yüzü kıpkırmızı oluyor kuzumun. Bazen kaka problemi oluyor işte...

Büyüme atağı neymiş bilmiyorum, hemen araştırıcam internetten.

selam kızlar artık sadece okumakla yetiniyorum o kadar çok misafir gelioki delircem oğlumu alıp kaçacam evden :) gaz sancılarımız dokrukta geçem gece acillik olduk o kadar çok ağladı ki kakasını yapamadı metsil aldık işe yaradı şimdilik öyle idare ediyoruz,uyku düzenimiz yok kafasına göre uyuyo uyanıoo bende onunla birlikte yuvarlanıom gecem gündüzüm kalmadı :

selam kızlar hiç kimseden haberim yok yaaa haftalar sonra ilk kez giriyorum çünkü annem geldi bugün 35 günlük olduk ama ölüden farkım yok tek başıma lohusalık geçirdim çook yorgun ve bitkinim annem geldi de yüzüm güldü Allah yardımcımız olsun 40 dan sonra da misafir telaşı başlayacak offf offff

Hosgeldin! Gule gule buyut bebisini, sana da gecmis olsun, neyseki caresi olan bir rahatsizligin var, cok sukur oglusunu da saglikla kucagina almisin. Ben de cogu zaman mama veriyorum sut artirma calismalarim da devam ediyor. Mama kutusunun uzerinde yazanlara sakin aldirma, benim kizim da simdiye kadar onlarin onerdiklerini icmeyi basaramadi. Benim kizim da bir aylikken 60 cc civarinda iciyordu, simdi 90 iciyoruz, bence normal ama en iyi cevabi zaten bebegin verecek canim. Bize doktorun soyledigi biberonda mama kalsin ki ne kadar icebilecegini ayarlayabilesiniz idi.

Nicin istahsiz acabaki... Belki dedigin gibi buyume ataklaridir. Benim kizim da bu aralar o ataklardan yasiyor olsa gerek...Kaygana demez canim zaten derse de sen eminim ustesinden gelirsin. Bu arda senin kaygana yok etme planina bayagi kisiler katilir diye dusunmekteyim.

Artik bir aydan sonra daha cabuk toparlarsin hepimiz o yollardan gectik geciyoruz. Bir de bebislerin gazi olmasa uyusalar " bebek gibi" o zaman biz de uyuyup oyle zombi gibi dolanmayacagiz zaten.

Gecmis olsun, su misafir faslida bitsede hakikaten kurtulsaniz....

Guzelim neredeeeeeeee 2 saat max yanik kalsin, heleki gunduzleri daha da zorlasti, uyutamiyorum...Uyusada 5 dk sonra uyaniyor, geceleri de surekli kipir kipir, gaz surekli biryerlerde dilaniyor, cikariyorum yine geliyor yien geliyor...

Aynen katiliyorum!!! Bu arada 6 ay sut verin demek " out" simdilerde "4 ay" verin diyorlar, sonunda karara baglamislar! Bebeklerimizde buyume atagi, bizlerde de zombi olma, agresfilesme ataklari var!

Bende çok bunaldım misafirden. Mevlüt yapmaya gerek kalmadı. Herkes geldi nerdeyse... Allahtan annem yakınımda, yoksa misafire doğru dürüst bişey ikram edemezdim...

Kızlar ben mevlüt yapmayı düşünmüyorum. Dediğim gibi herkes geldi, bir daha zaman harcamak istemiyorum...
Ama bir yandan da istiyorum, o cici mevlüt elbisesini de giyinsin istiyorum...

Arkadaslar, benim kizim bugun 2.ay asilarini verem asisi haric oldu. Umarim atesi cikmaz ama ben 2.5ml calpol surup verdim.( Bu arada tadi cok guzelmis, cilek aramoli) Bulundugumuz ulkede verem asisi dogar dogmaz yapiliyormus, baska bir merkezden randevu alip oyle yaptiracakmisiz, simdi arastrimadayim. Neyseki asi esnasinda cok aglamadi hemen susturdum, mamasini hazrilamistim mamayi dayadik, aglamsina daha fazla firsat vermedik.

canım bir ay içerisindeyse 2 saatte bır uyandırman şart, kan şekeri düşer allah korusun. he ıkı aylıksa bırak ıstedığı zaman uyansın. rezene bızde verıyoruz ama pekte faydasını goremedık. belkide keramet ıhlamurdadır:) bızde deneyelım insallah iyi gelır.
bu arada hangı hastanede goruyorsun tedavını doktorun kım?

Anladım canım. Gaz problemi varsa zor tabi.. Allah kolaylık versin sana...Geceleri zor oluyordur. Bir ara Duru da geceleri uyumuyordu, sersem gibi dolanıyordum evde. Sabah hemen annemi arayıp çağırıyordum. Annem gelince de uyuyordum. Umarım sana yardımcı olan birileri vardır...

hehehe mamanın faydaları:) olaya ıyı yonden bakmak lazım. ıkıncı aşıyı daha yaptırmadık ama bırıncı aşıda benımde mama hemen elimdeydı üveeee der demez dayadım ağzına sustu obur kızım :)
hadı geçmiş olsun insallah rahat gecırırsınız geceyı. canım hangı ulkedesın bu arada?

Suuleslii yeni saclarin hayirli olsu.
Gelisimci hem gecmis olsun gulseye hemde masalkah kosuba sana dert edip kafsya fazla takma demek icimden geciyor ama diyemiyorum biliyorumki zorrrrr

kızlar annem hep bana huyun değişti kötü davranıyorsun diyordu..bu kızdan dolayı değil..daha öncede agresifliliğim vardı..arttı tabi...hiç birşeye tahammülüm yok...en okadr iyi davranıyor ama yinede sürekli azarlıyorum....üstelik eşim sabah 6 buçuk gibi çıkıp akşam 8 buçuk gibi geliyor..fazla görüşemiyoruz..yavaş yavaş isyan etmeye başladım....psikiyatriye gitmeden önceki gece ben sabaha kadar ağladım...daha çok eşime kızdım( zavallının suçu yok) ama bende birikti..doğru düzgün tatile gidemedik evlendiğimizden beri..birlikte pek bişeyler yapamıyoruz..dedimki artık bundan sonra hiç yapamayız....iyice sinirlendim kendi kendime dedim yaptığım herşeyden pişman oluyorum..evlendim çocuık yaptım..keşke bekar olsaydım vb....annem benim ağladığımı duymuş..neyse gidelim artık psikiyatriye dedi...neyse gittik ...obsesif bozukluk ve davranış bozukluğu yazmış reçeteye..ilk teşhis tabi değişirmi bilmem dr pek bişey sormadı..genelde ben kendimi anlattım...2 ilaç verdi..biri kötü düşünceleri kaldırmak için diğeri obsasiflik için...ama kötü düşünceleri kaldıranı bi içtim gece kafamı kaldıramadım ve bıraktım..dr zaten uyutursa alma ilacı dedi..şimdi sadece obsesiflik için olanı kullanıyorum..agresifliğim obsesif olduğumdan kaynaklandığını ima etti dr... neyse bakalım hayırlısı...emzirenler bu ilacı alamaz...

gülcüm hatırladım kusura bakma....biz halen mamadayz..yakında kaşık mamaya geceriz :)))

bak bi fıkra anlatıcam belki bişiyorsundur..gelin ve kaynanalar geziye gidiyormuş.bi otobüs kaynana bi otobüs gelin...kaynanaların olduğu otobüs kaza yapıyo hiç bir kayınvalide kurtulamıyor..gelinler hep birlikte oynuyo..sadece bir gelin ağlıyo..herkes şaşırıyor bu niye ağlıyo diye.....sormuşlar sebebini... demişki benim kayınvalidem geziye gelcektide ben izin vermemiştim diye

yok anacım ne yardımcısı, bizimkiler anca yuk olmayı bılırler, zaten kimseylede gorusmuyorum annem vefat ettığınden beri. boylesı benım ıcın daha ıyı dediğim gibi birde milletin peşini toplamak zorunda kalacaktım.
ben gecelerı rahatım aman maşallah deyın. mıkırdanmaya basladığı zaman dayıyorum ağzına bıberonu ıcerken uyuyor zaten sanırım gece gunduz farkını karanlık odada uyuduğumuzdan dolayı bılıyor sıpam.
ama tabı krız zamanları geldığınde istersen tepende salla fayda etmıyor. şimdi iki posta içti mamasını sanırım biraz kendine geldi. insallah bugunluk bukadar olur.
bana tek yardımcı eşim. oda işten normal saatınde gelır mesaıye kalmazsa, gelir gelmez verıyorum eline, zaten oda cok ozlemıs oluyor, hemen en az 11-12 ye kadar uyuyorum. sonra ben kalkıyorum o yatıyor cunku dikkat gerektıren bır ıste calışıyor uykusunu alması lazım. hatta yattığı yerın kapısını falanda kapattırıyorumkı fazla ses gıtmesin.
ama cok fena olursa onuda uyandırıyorum tabı , kalk yardım et bı zeytın yağı operasyonu yapalım yada hemen mama yap falan dıye. hiç ikiletmiyor sağ olsun yanı ben off demısımdır ama o demedi henuz duymadım of dedığını:)
yakınında annen var cok şanslısın, allah basından eksık etmesın canım .

Ben de 15 Ağustos'ta dünyaya getirdim oğlumu.
Öncelikle Allah sagllikla büyütmeyi nasip etsin hepimize.
Verdiginiz karar hakikaten zor ve herkesin harcı olmayan bir karar.
Yavrularinizla birlikte uzun sağlıklı ömürler diliyorum.
Mama konusuna gelince benim oğlum artık 100 cc den azla doymuyor.
60 az gibi geldi bana da. Doktoruna sordun mü?

Anaaam alintilamyinca hersey uctu gitti
Kizim 6 dan beri 4 kez uyudu uyandi hele mama yemeleri beni oldurecek valla heba ettik mamalari gittiler kac gundur heralde bizimkininde atak zamani ne bilim
Eyeszayy benim kizimda degil yegenimde alerji cikti ama 2 yasindayken allah

hahahha ne güldüm yaaaaa odadakiler deli gözüye baktı bana resmen :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…