canım ya bı hamuda kalkmadığım kaldı. aslında öyle koy bı kenaa kendı uyur ama ıkı gundur huysuz anlamadım. bende o yuzden sallıyorum zaten mecburen yanı. sanırım o buyume atağı dediğimiz şey. şimdi tekrar okudum. büyüme haftalarında ya çok yemek ısterlermıs yada daha az. ve huysuzluk tabı. buyuk ıhtımal ondan. vallahı kızım buyucek dıye ben çöktüğümü hissediyorum:) varsın çökeyım o buyusunde.
sanırım sende gaz problemı yok, boyle rahat uyutabıldığıne gore. aman allah yaşatmasın. heryerde soyleme vallahı nazar deyer hemen dılını ısır ,poponu cimcikle bişiler yap.:) maşallah dıyelım bızde.
Merhaba arkadaslar
Bende aranıza katılmak ıstıyorum.Agustos 15 ınde oglum utkuyu sezeryanla dunyaya getırdım.Bnım durumlar bızraz karısık lenf kanserıyım hamılelegım boyunca kemoteapı rontgen vs bır suru sey yasadım.buna ragmen cok sukurkı bebegım saglıklı dogdu.
Rabbım ne yazdıysa o olsun dedım ve bebegımle tedavı olmak ıcın ısrar ettım aksı taktırde drlar aldırmam ıcın baskı yaptılar.bebegım ozamanlar 3 ayı yenı bıtırmıstı.Rabbıme hamd olsunkı bı sorun olmadı en azından sımdılık ınsallah bundan sonrada olmaz.
Benım bırde 4 yasında bır kızım var oda agusts dogumlu :) ancak sımdı bır sorunum var.tedavılerım devam ettıgı ıcın bebegımı emzırmem yasak bu yuzden dogdugu gunden berı mama ıle belemekteyım.bu konudada oldukca acemıyım.mama kutusunda 6-7 ogun 90 cc dıyor.ama benım bebegım ımaknı yok 90 cc ıcmıyor.3 saatte bır verırsem 60 oda yıne zorla 4 saatte bır verırsem 70 ıcıyor sızce normalmı_?
ya kızlar bu gun hıc keyıflı değilim yahu.
sabah 9dan beri miraçla uğraşıyorum, 60 cc mamayı sabah 9dan berı anca ıçırdım. ıkı fırt cekip ya zırlıyor yada dılınde döndürüyor biberonu. tek istediği ayağımda sallanmak. biraz önce bi krizi tuttu zaten. ama allahtan hafıftı hemen atlattık sayılır. ama yınede keyfımızın pek yerınde olduğu soylenemez.
acaba bu buyume atakları dedıklerı şeyde varmı boyle iştahsızlık çunku dun aksamda kolık krızı oncesı aynen boyle olmustu. belırtımıdır ne:)
ah be kızım madem huysuzluğun tutacak ne olur saatlerı bellı olsa dımı ama bende ona gore ayarlarım kendımı.
ağzı yırtılacak esnemekten kı sabahtan berı doğru durust uyumadı hep 5-10 dakıkalık tılkı uykuları.
kolık muzığı dınlettırdım bıraz. birazda papatya cayı ıcıttırdım bakalım nolucak.
ya ben bılıyorum sımdı kaynanamın yanına ınıcez ya aksam. onun yanındada tutarsa bu huysuzluk bak sen ıse o zaman. oooovv esra nasıl cocuk yetıstırmıs edepsızın tekı herseye ağlıyor olacak. a.q. töbe yaaa
neyse bakalım gelısmelerı yazarım sıze.
selam kızlar hiç kimseden haberim yok yaaa haftalar sonra ilk kez giriyorum çünkü annem geldi bugün 35 günlük olduk ama ölüden farkım yok tek başıma lohusalık geçirdim çook yorgun ve bitkinim annem geldi de yüzüm güldü Allah yardımcımız olsun 40 dan sonra da misafir telaşı başlayacak offf offff
selam kızlar artık sadece okumakla yetiniyorum o kadar çok misafir gelioki delircem oğlumu alıp kaçacam evden :) gaz sancılarımız dokrukta geçem gece acillik olduk o kadar çok ağladı ki kakasını yapamadı metsil aldık işe yaradı şimdilik öyle idare ediyoruz,uyku düzenimiz yok kafasına göre uyuyo uyanıoo bende onunla birlikte yuvarlanıom gecem gündüzüm kalmadı :
Canım bebeğinin gaz sorunu mu var?
Belkide yeterince uyumadığı için huysuzlanıyordur. Benim kızımda ev kalabalık olunca, bi yere gidince filan sonrasında çok huysuzlanıyor. Uykusu olsa bile uyuyamıyor. Yada 5 dk uyuyor sonra uyanıyor.
Doktorumuz dediki, max 1 saat uyanık kalsın, sonrasında mutlaka uyut. 2. aydan sonra da max 2 saat uyanık kalsın. Sık sık uyutmayı dene...
ya doktorlar neyi paylaşıyorki..çok kızgınım onlara..6 ay anne sütü 6 ay sadece diye tutturuyorlar ama demiyorlarki ilk gunlerde ne kadar sütünüz geldiğini ölçün,şu kadarsa dikkatli olun takviye edin vs.. en azından bunu anlaybilecek annelere anlatmalılar. 6 kez çiş yaparsa yok bilmem kaç.. kardeşim bu işin kolayı var, alırsın bi pompa sagars bakarsın. sütün 100 cc nin altındaysa istersen çatla patla o çocuğa yetmez ve benimki gibi sarılık olup hastanelrde sürünürsün..illa sadeece süt demekten başka bildikleri yok. ve bunun gibi neleri paylaşmıyorlar işte örnek..annelik helede ilk çocukta zorrrr…
hahaha bu yorumu baska bır sıtede bırı yapmıs acayıp hosuma gıttı sizle paylasayım dedım . ne doğru soylemıs yahu. Türkiyede hıc bır dr büyüme ataklarından bahsetmıyor. yanı efsun cum sen gecen alıntı yapmasaydın bızımde haberımız olmayacaktı vallahı. yanı bu ınternet olmasa kös kös yaşıcaz .
selam kızlar artık sadece okumakla yetiniyorum o kadar çok misafir gelioki delircem oğlumu alıp kaçacam evden :) gaz sancılarımız dokrukta geçem gece acillik olduk o kadar çok ağladı ki kakasını yapamadı metsil aldık işe yaradı şimdilik öyle idare ediyoruz,uyku düzenimiz yok kafasına göre uyuyo uyanıoo bende onunla birlikte yuvarlanıom gecem gündüzüm kalmadı :
cok tsk ederım cnm.sonuclarım temız cıktı hastalıgım ıyı yanı.sımdı radyoterapılerım baslıycak hamd olsun hayırlısı bakalım
hosbuldum sagolasın .benım bebgım cok uykuyu sevıyor o yuzden ben 3 saatte zor uyandırıyorum uyku esnasında yemeyı sevmıyor.uyandırmasam 6 7 satte bır yemek yemıs olcak .ben ıhlamur rezene fılan verıyorum gaz sancımız olmuyor cok sukur.olsada cbk cıkarıyor
Guzelim neredeeeeeeee 2 saat max yanik kalsin, heleki gunduzleri daha da zorlasti, uyutamiyorum...Uyusada 5 dk sonra uyaniyor, geceleri de surekli kipir kipir, gaz surekli biryerlerde dilaniyor, cikariyorum yine geliyor yien geliyor...
Aynen katiliyorum!!! Bu arada 6 ay sut verin demek " out" simdilerde "4 ay" verin diyorlar, sonunda karara baglamislar! Bebeklerimizde buyume atagi, bizlerde de zombi olma, agresfilesme ataklari var!
Arkadaslar, benim kizim bugun 2.ay asilarini verem asisi haric oldu. Umarim atesi cikmaz ama ben 2.5ml calpol surup verdim.( Bu arada tadi cok guzelmis, cilek aramoli) Bulundugumuz ulkede verem asisi dogar dogmaz yapiliyormus, baska bir merkezden randevu alip oyle yaptiracakmisiz, simdi arastrimadayim. Neyseki asi esnasinda cok aglamadi hemen susturdum, mamasini hazrilamistim mamayi dayadik, aglamsina daha fazla firsat vermedik.
Selam kizlaar gelisimci nasilsin canim umarim iyisindir psikiyatri ne verdi sana sakinlestiricimi gulse cok mu yordu annecigini :) hep bu gunlerin gececgini dusun bikac aya bisey kalmayacak halledcez herseyi
Sulesslii ne kadar enerjik bir mesaj okadar uykusuzluga ragmen takdir ettim senin:))))
Patricia cicim dokturmussun gene Sayende ogrenmedigimiz b.k kalmayacak valla ben de senn emzirme hakkinda yazdiklarina bir uyayim olanca sutumle ama bu is psikolcik oldugundan artik hep sutum coook diycem ayy kizim cok cok emiyo diycem sutum kizimin genzine kacti diycem ben kizim cok gusel doyuruyom diycem diycemnoglu diycem yani senin sevgili cici annecigin ne zaman geliyodu cmtrsimi yarin mi aksama artik esinle evi toparlarmtemizlersiniz yada duurr sen yat kocisin toparlasin :))) sen cocuk buyutuyorsun :)))
Benim de bugun oglen 2'komsum ugradi kizimi gormeye sutum az mama veriyorum diyince tutamadimnakittimngoz yaslarimi cok icime batmis cok eksik hissetmisim ve atlattim sanarken hala atlatamamisim aslinda gecen nasil mamaya basladigimi yazdim ya eksk yazmisim kocamin da sucu var ac bu cocuk diyip durdu sag kendini dedi bende sagmayi beceremedigimden hic sut cikaramadim ve husraaan mamaya basladik dr a suc atmaya gerek yok ben koca beni bu yola dusurdu ;(
Kocamda anasi gibi cok bilir benim emzirme olayma is projesi gibi yqklasti sonuc bi dunya is sterilizator hiberon mama gaz kabizlik benim psikolojim ......
Neyyyseee napalim kismet diyelim ama simdiki ben olsam kimseyi dinlemez emzirirdimnac kalsada aglasada ilk gunlr agliycak zaten gayet normal ama ben hic dayanamiyordum aglamasina bnde kizimla beraber agliyordum
Simdi herkes emzir cogalir diyorya ahhh keskeee diyorum
kızım doğduğundan beri hep serumla+ pompa ile burnunu temizledim ve baya işe yarıyor. hele banyodan sonra burnu çok tıkanıyor. hemencik temizliyip emzirtip yatırıyorum, oda baya rahat bir şekilde uzunca uyuyor. ama ne yazık ki temizleme işlemi yapılana kadar çok ağlıyor. pekde o işlemi sevmiyor
canım, takip edemedim bir kaç gün ama psikiyatri olayı ne?
kızım doğduğundan tam 36 gün geçti ama bu sürede pikniğede kordonlarada gittik. bide izmirde fuar açılmıştı, 3 kere onada gittik. kızım gezmeyi seviyor gibi, mışıl mışıl uyuyor. gezmeden sonrada baya güzelce emim yatıyor. ama dediğin eskisi gibi gezmek yada filim izlemek zor oluyor. hele filim izleyince bizimki annesiyle babasını yalnız bırakmamak için tüm silahlarını kullanıyorya bez bombası yada sesli bombalar patlatıp duruyor
sanki benim eşimi anlattın heee aynıs valla diyorum erken yatalım yatağa birlikte girelim soğukluk oluyor böyle sonrada sana hayır demek zorunda kalıyorum diyorum anlamıyor ne kahvaltımız birlikte ne de akşam yemeğimiz saddece evliyiz işte sinir oluyorum bu duruma ama elime oklavayı alıcam bi gün o olucak
canım benimde ihtiyacım var ilaca valla ne vermiş dr un bana da söyle bi sorayım ablama kullanabilirmiyim diye
Suuleslii yeni saclarin hayirli olsu.
Gelisimci hem gecmis olsun gulseye hemde masalkah kosuba sana dert edip kafsya fazla takma demek icimden geciyor ama diyemiyorum biliyorumki zorrrrr
Doktor bize her gun kullanmayin ikigune bir kullanin dedi. Bizim de hep tikanik hatta geceleri hirlamasini bile duyuyorum.
Hafif bir depresan almak iyi olacak, ben bugun esime keskin bir viski ismarliyordum!Hatta kizin da mamasina baileys katsak dedim, nasil olsa hafif sutlu gibi..
Bir arakdasim da kullandi cok faydali oldugunu soylemisti, kendini daha rahat hissediyor musun?
Olsun canim biraz da yaniversin ne olacak...Her zaman 4/4luk olacka degilsin ki...Disari ciksaniz iyi olur, bizim kiz hem bebek arbasinda hemen uyuyor hem de araba da hemen transa geciyor ama eve gelince uyaniyor, hep disarida kalmak lazim... Dunyanin en guzel filmi evet haklisin ama insanlar negatiflikleri daha cok paylasirmis sanirim biz de su an onu yapiyoruz.
Detayi ogrenince sizlere yazacagim ben de saskinim ama benim kizim o kadar uyusaydi beslemek icin brikac kez kaldirirdim sanirim daha 3 aylik cunku...
Hosgeldin! Gorumcen de kayganalari aratmamis yani...)))) Sen de bugun yada yarin yemege sana geliyoruz de, cok yoruldugundan bahset. Bu cingirakli corap nasilmiski merak ettim, demekki sesini seviyor bebisin, biz de bakinalim o zaman...
Olumlamalar harika! Ben de baslasam iyi olur. Emzigin faydali oldugunu dusunuyorum, birakma durumlarini da o zaman geldiginde dusunuruz.
Bazilari asidan once ates dusurucu verip oyle gidiyormus, acaba oyle mi yapsak bilemedim ki....
Ayyy denemedigim sey kalmiyor ki....Once gaz cikarma operasyonu yapiyoruz, evin icinde omuzda dolasiyoruz ve konusuyorum aklima ne gelirse, o da dinliyor. Emzigini veriyorum bazen aliyor bazen almiyor, hemen sicak suya sokuyorum, bir sekilde suya bayiliyor. Mutfak penceresinden apt.in jenarotor sesi geliyor, onu dinlettiriyorum, herseferinde hayretle dinliyor ve sakinlesiyor. Ama gecen doktorda iken kriz gecirdi, hicbirsey fayda edemedi orada, hemen mamasini karistirip verdim oyle sustu.
Yanlis hatirlamiyorsam 19 ve yukarisi tedavi gerektiriyor. Biz cok hafif gecirmistik cok sukur ikinci testi gerek gormemislerdi.
Ben cok faydali buluyorum, cogu zaman pirt pirt cikiyor.
Gecmis olsun canim, doktorunuz guzel tavsiyelerde bulunmus, bu kimyon yagini sanirim ikinci kez duydum, umarim basarili olursunuz. Umarim biraz kilo almisinizdir.
canım telde konuşmuştuk oğlum emmiyordu. mamayla devam ediyoruz yaşadığım stresrten dolayıda olan sütümde gitti. hala bu psikolojiyi atlatamadım bende psikoloğa gitmeyi düşünüyorum. sanki tek emziremeyen benim gibi hissediyorum keşke zamanı gerialabilsek diyorum o zaman ne olurdu bilmem. atlatamadım bu emzirme ve süt olayını. geçen doktora gittik sadece mama veren bendim. kızlar sizde durum nasıl benim gibi mama verip bu durumua çok takan varmı
gülaycik85
canım kaynanana sevgiler saygılar:))))
kızlar bı cözüm bulmak lazım napsak acaba:)
plan a: Gazeteye bir ilan verelim, kaynanalara bedava ev diye, yada hediyeler falan dıye. tarıh saat ve yer bildirelim. sonra hepsini aynı binaya tıkıp içeri gaz verelim heuehueheu
nasıl fikir.
varmı plan b si olan?
Anladım canım. Gaz problemi varsa zor tabi.. Allah kolaylık versin sana...Geceleri zor oluyordur. Bir ara Duru da geceleri uyumuyordu, sersem gibi dolanıyordum evde. Sabah hemen annemi arayıp çağırıyordum. Annem gelince de uyuyordum. Umarım sana yardımcı olan birileri vardır...
Gelisimci, nasilsin, ilacin olumlu etkilerini goruyor musun?
Merhaba arkadaslar
Bende aranıza katılmak ıstıyorum.Agustos 15 ınde oglum utkuyu sezeryanla dunyaya getırdım.Bnım durumlar bızraz karısık lenf kanserıyım hamılelegım boyunca kemoteapı rontgen vs bır suru sey yasadım.buna ragmen cok sukurkı bebegım saglıklı dogdu.
Rabbım ne yazdıysa o olsun dedım ve bebegımle tedavı olmak ıcın ısrar ettım aksı taktırde drlar aldırmam ıcın baskı yaptılar.bebegım ozamanlar 3 ayı yenı bıtırmıstı.Rabbıme hamd olsunkı bı sorun olmadı en azından sımdılık ınsallah bundan sonrada olmaz.
Benım bırde 4 yasında bır kızım var oda agusts dogumlu :) ancak sımdı bır sorunum var.tedavılerım devam ettıgı ıcın bebegımı emzırmem yasak bu yuzden dogdugu gunden berı mama ıle belemekteyım.bu konudada oldukca acemıyım.mama kutusunda 6-7 ogun 90 cc dıyor.ama benım bebegım ımaknı yok 90 cc ıcmıyor.3 saatte bır verırsem 60 oda yıne zorla 4 saatte bır verırsem 70 ıcıyor sızce normalmı_?
kızlar şu gazla ılgılı emın olduğum ve doktorlarında dediği gibi emmek gaz sancısını azaltıyor. e neymiş ver elini yalancı emzık operasyonları. benımkı daha alısamadı tam olarak. valla gerekırse bu gece emzığın kenarlarından bantla yapıştırmayı dusunuyorum :) demin sıgara içmeye gıttım ya. aldım sıgaramıda gıttım tuvalete. heueheu bi mıçışka operasyonuda kendıme yapayım dedım ama nerdeeee tam icraatın ortasında üveeee üveeee diye seslenme, gel kadınnn nerdesınnnn :)))) benı bı gorsenız halım ıcler acısı tuvaletten pışşşşşşşşşşşşşpışşş pışşş pışş çektım ama yemedı heuehueh , aksı gıbı bızım tuvalettekı havalandırmadanda konusmalar falan duyulur heralde komsularda halıme gulmuslerdır zira ben cok guldum. sonuç hala dızımde sallıyorum merak edıyorum aksama kadar boylemı surecek. kanguruya atıp dısarı cıkıp aktara gdıp şu zımbırtıları alayım dıye dusunuyordum ama acaba çarsıdada zırlarmı . zaten acemıyım ne poh yerım oralarda dıye dusunuyorum ay gıtsemmı gıtmesemmı yaw.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?