• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar şu gazla ılgılı emın olduğum ve doktorlarında dediği gibi emmek gaz sancısını azaltıyor. e neymiş ver elini yalancı emzık operasyonları. benımkı daha alısamadı tam olarak. valla gerekırse bu gece emzığın kenarlarından bantla yapıştırmayı dusunuyorum :) demin sıgara içmeye gıttım ya. aldım sıgaramıda gıttım tuvalete. heueheu bi mıçışka operasyonuda kendıme yapayım dedım ama nerdeeee tam icraatın ortasında üveeee üveeee diye seslenme, gel kadınnn nerdesınnnn :)))) benı bı gorsenız halım ıcler acısı tuvaletten pışşşşşşşşşşşşşpışşş pışşş pışş çektım ama yemedı heuehueh , aksı gıbı bızım tuvalettekı havalandırmadanda konusmalar falan duyulur heralde komsularda halıme gulmuslerdır zira ben cok guldum. sonuç hala dızımde sallıyorum merak edıyorum aksama kadar boylemı surecek. kanguruya atıp dısarı cıkıp aktara gdıp şu zımbırtıları alayım dıye dusunuyordum ama acaba çarsıdada zırlarmı . zaten acemıyım ne poh yerım oralarda dıye dusunuyorum ay gıtsemmı gıtmesemmı yaw.

iyi geceler...
okuyup okuyup çıkıyorum kaç gündür bi türlü oturamadım başına pc nin

bugün çok ağladı oğlum kaka problemi vardı malum 5 gün olmuştu. çok ağladı bende yine zyağını denedim bu sefer işe yaradı baya bi zıçtı:)) rahatladı valla oğlum tabi onla beraber bende hehehe bu aralar gazını rahat çıkarıyo ama sanki içerde yine var gibi kıvranıyo okadarda çıkarıyo gazını ama bitmiyo sonu gelmiyo şu gazın acaba kaka yapamadı oda etkilemişmidir??

sarılık sorunu bizdede var hala geçmedi yaw sinir oldum doktora götürdük oda az var geçer dedi yine test yapmadı sadece gözünde var diye ama haftaya tekrar göstericem geçmezse ama bizimki biraz tuhaf bazen bakıyosun mesela sabahları yüzünde bile oluyo ama akşama doğru gözünde dahi çok çok az kalmış oluyo. bi oluyo bi geçiyo yani. nasıl iştir anlamadım gitti. anne sütü sarılığı olabilir diye mama da verdim 1 gün boyunca ama geçemedi. doktoruda bol bol emzir geçer dedi ama o kadar çok emiyo ki neden geçmedi dedim bazen olabiliyo dedi bana offf başka bi doktora mı gitsem. aslında hiç istemiyorum bir sürü delicekler her yerini bir sürü kan ama sağlığı içinde şart tabi. doktoru yüksek olmadığı için 3 aya kadar geçer korkulacak durum yok diyo ama ben çok evham yapıyorum tabi bunda kayınvaliminde etkisi var habire sarıkığını soruyo her gördüünde hala geçmedi bi şeymi var diyo zaten ben kurdukça kuruyorum buda üstüne tuzu biberi oluyo.

patricacım valla sayende doktor olacak hepimiz burda hehehe ne güzel araştırabiliyosun ve bizle paylaşıyosun valla ben oğluma hamile kaldığımdan beri tuttuğum bloğa düzgün giremiyorum vakit bulamadığımdan maşallah diyorum sana:nazar::34:

ha bu arada bende bertuğun memeden sonra nasıl rahat gaz çıkardığını buldum heheh oda gece oldu. her memeden sonra gazı çıkarıyım diye uğraşıyodum en son fenalık geliyo çıkmıyo diye bi yandan da uyku bastırıyo bende yatakta kendimi hafif zıplattım baktım hemen çıkardı gazını. her memeden sonra yaylandım yatakta aa dedim valla çıkyıo gazı. artık heer memede koltukta bile yaylanıyorum ikide pıt pıt sırtına hemen çıkıyo gazı ama yine o gaz hep oluyo bağırsağında. midesindekini rahat çıkarıyo ee bağırsaktaki de öyle böyle çıkıyo ama gaz hiiiiiç btmiyo

Sarılığı uzun süren epey bebek var sanırım ağustos bebeklerinde :( bende aynısı yaşıyorum bazen bakıyorum hiç yok hatta gözleri bile epey beyaz sonra bi bakıyorum bütün yüzü sapsarı,aptamil- hero baby ve bugünde bebelac aldık ama mamayı almıyor oğlum sadece emmek istiyor.rezene bile içmiyor.Umarım cumartesi doktora gittiğimizde bi sorun çıkmaz

efsuncum aman burnu bana benzesınde başka neresı ıstıyorsa baba tarafına benzesın :)))) zira karga burunlular dişi erkek :) hepsi. he birde hiç birinde üst dudak yok. ama benım kızımda var maşallah :) heralde dudak ve burun ben. şu ankı halıma benzemıyor ama canım 6 aylık bır fotom var aynı ben bi gözler hariç, kızımın gozleri pörtlek aynı babası , alnıda oyle. hahahahaha ayak parmakları babasının kopyası doğar doğmaz soyledim :))))))
öyle eciş bücüş bişey işte, kız bunlar daha cok değişecek bakalım nasıl bir malzeme çıkacak ortaya.
heh sonunda benımkıde ayağa alıştı hadı bakalım. sabahtan berı uyutuyorum, gaz falanda yok he :) tam yatağa yatırıp mutfağa gidiyorum cigaramıu yakıcam üüveee üveee yalandan ağlama:)
kıyamıyorum hadı yıne ıkı salla aynı terane. 3-4 kere boyle oldu.
en son 9da yemıstı, biberonu ağzına sokuyorum diliyle itiyor. haklısınız bunların yeme surelerı uzadı galıba, hay allah razı olsun:)))) bide uyku suresı uzasa.

kızlar bana bişeyler yazmışsınız hepinize ayrı ayrı cevap yazdım ama tam okeylerken internet gitti, valla cok uzundu bıdaha yazamadım :) adımı anan herkese selamlar:)))) insallah bu seferde gitmez net. d.....s.. interneti sakın almayın çok pişmanım bıde ıkı sene imza attım ş.... lere.
miraçın babannesi fışkı hediye getirmiştir:)
yazın geldığınde kazayla sormuştu ne getıreyım dıye bende yarım ağızla sorduğunu bıldığımden bebek arabası dedim inadına:) bir yanlış daha yapmıştı hangı model dıye :) bende nettenbakayım modeli bildiririm demiştim:)
abc deising diye bir marka almanyada epey tercıh ediliyor. Arabası puseti(ama pusette puset yanı) birde içine koyuluyor ya hanı yorgan gibi bişey tulum gibi, hepsini takım aldırdım okkalı bır fiyata. bidaha ömür boyu ölse bişey getirmez kızıma, pişman oldu sorduğuna :)diger gelinler şok oldu araba aldığını duyunca zaten :) ters köşeye yatırdım kadını resmen :) heueheuh
he bırde kızının daha once kullanmış olduğu maxi cosi sini getirdi, hiç yıpranmamıs epey işime yarıyor arabada.
aslında benım kaynananın bana zararı yok , şimdi şöyle ben kendimi ezdirsem ağ... mıçar o şekilde bi kadın. ama ben çemkirik olduğumdan sindiriyorum onu. e oda napıyor arkamdan konuşuyor.
acıkcası arkamdan konustuğunuda duymadım ama his işte, diğer gelinlerin arkasından attığını bıldığım için bende öyle bir his oluştu uyuz oluyorum şahsına. bide acayıp yalancı kendi kızlarını bıze karsı koruyan bır tıp o yuzden. yoksa yuzume karsı ay ne pamuk insan dersin, zira bende oyle diyordumda diğer gelinlere kızıyordum çömezken :))))
ama sevmiyorum işte boyle ıkı yuzlu beş yuzlu ınsanları, e içimdede tutamıyorum . bu saat oldu daha ınmedim ya yanına ooooo arkamdan kızıyla ne atıyorlardır ne kaynatıyorlardır allah bılır heuehuehh inip kapımı dınlesem. kız şu bebek telsızınımı koysaydım acaba o gelmeden once heuheuehe.
aaa aslında super fikir dur ben bunu bı yapayım. g.g. internet sitesinde gormustum casus kalem diye :) ses ve goruntu kaydediyor fiyatıda acayıp ucuzdu heueheu almam lazım mutlaka. bak nerden nereye geldi konu. heuehe
benım babam erkek halıyle 10 kadın toplansa yapamayacağı seylerı yaptı, yatak odasından perdesıne halısına nevresimlerine donencesine kıyafetlerıne varıncaya kadar aldı, halada elime her gelişinde 100 -50-400 ne varsa sıkıştırır garıbım. ah bıde rahmetlı anam hayatta olsaydı pamuklarda yatırırdı benı ya kısmet ıste. huzur ıcınde uyusun mekanı cennet olsun anamın.
peaaahhh yemısım kaynanayı efkarlandım mutfağa kaçamda ıkı fırt cigara cekem.
ehueheu kayganaya iyi geçirmişsin sekerim takdir ettim bu yolada devam evet burnu asla babası değil :)))
bak bu telsiz kullananlar aman dikkat edin haaaa konuşmalar aynen duyulur :))benimde telsiz bozuk bakalım yaptırcaz daha

kızlar şu gazla ılgılı emın olduğum ve doktorlarında dediği gibi emmek gaz sancısını azaltıyor. e neymiş ver elini yalancı emzık operasyonları. benımkı daha alısamadı tam olarak. valla gerekırse bu gece emzığın kenarlarından bantla yapıştırmayı dusunuyorum :) demin sıgara içmeye gıttım ya. aldım sıgaramıda gıttım tuvalete. heueheu bi mıçışka operasyonuda kendıme yapayım dedım ama nerdeeee tam icraatın ortasında üveeee üveeee diye seslenme, gel kadınnn nerdesınnnn :)))) benı bı gorsenız halım ıcler acısı tuvaletten pışşşşşşşşşşşşşpışşş pışşş pışş çektım ama yemedı heuehueh , aksı gıbı bızım tuvalettekı havalandırmadanda konusmalar falan duyulur heralde komsularda halıme gulmuslerdır zira ben cok guldum. sonuç hala dızımde sallıyorum merak edıyorum aksama kadar boylemı surecek. kanguruya atıp dısarı cıkıp aktara gdıp şu zımbırtıları alayım dıye dusunuyordum ama acaba çarsıdada zırlarmı . zaten acemıyım ne poh yerım oralarda dıye dusunuyorum ay gıtsemmı gıtmesemmı yaw.
mıçın yarıda mı kaldı :))) daha ne rezillikler olacak bekle de gör :))

ya benim kızda mubarek diyette sanki az az sıksık yemeye başladı hem mama heba oluyor hemde ben hiç bişey yapamıyorum sayesinde
1 saat önce emzirdim şimdi kalktı 30 cc içti 90 yapıyorum 30 içiyo bazen 60 -70 oluyo ama hiç 90 içmedi kendileri açlıktan feryadı bastıgında bile yemedi yani nasıl bir kerede daha çok yedirebilrim acaba daha uzun uyur

kizlarr acil cevap.

dun geceden beri sutum az geliyor. anlamadim bi anda ne oldu su sut alerjisi olayindan dolayi yaptigim diyetten sanirim. bi kereye mahsus mama verecegiz antialerjik. doktoru beyefendi mesguldu bebek cok agliyor size doktorlar hangi markalari onerdi. isallah burda vardir tabi. bi kerelik verelim bakalim isallah sorun cozulur.

kizlarr acil cevap.

dun geceden beri sutum az geliyor. anlamadim bi anda ne oldu su sut alerjisi olayindan dolayi yaptigim diyetten sanirim. bi kereye mahsus mama verecegiz antialerjik. doktoru beyefendi mesguldu bebek cok agliyor size doktorlar hangi markalari onerdi. isallah burda vardir tabi. bi kerelik verelim bakalim isallah sorun cozulur.

Eyeszay, oncelikle umarim sutun devami gelir. Asagidaki linke bakarsan iyi olur, kas yaparken goz cikarmayalim. Biz Aptamil AR veriyoruz, kusmayi engelliyor. Allerjik bebekler icin olani sanirim secersin.
http://www.milupa.com.tr/urunler/anasayfa

Eyeszay, oncelikle umarim sutun devami gelir. Asagidaki linke bakarsan iyi olur, kas yaparken goz cikarmayalim. Biz Aptamil AR veriyoruz, kusmayi engelliyor. Allerjik bebekler icin olani sanirim secersin.
Milupa | Bebek beslenmesi uzmanı - bebek maması

isallah canim. yaa sutum fazla diye mastit bile olmustum bisuru sorun vardi. simdi bu yaklasik 1 aydir hic sut urunu almadan yaptigim diyet heralde sonunda pes ettirdi. napicam bilmiyorum. hic mama vermek istemiyorum. doktorla konustuk simdi firuzulac mi ne ole bir antialerjik sut verdi ondan alicaz bikereye mahsus bakalim. bu arada biberonda philips avent vardi bizde ondan daha zor iciyordu sutumu sagdigimda bugun birazcicik sutum geldi medela ile verdim daha kolay icti bakalim sutude ona koyariz.

Eki Görüntüle 259705
uzun uzun yüzüstü yatırabıldıgım nadır anlardan biri.maşallah deyin teyzeleri :nazar:

maşallah subhanallah tebarekallah

kızlar kımyon mevzusunu kacırdım? ne işe yarar nasıl yapılır ? bırdaha ızahh edermısınız benım oğlum 26 gunluk bızde yapabılırmıyız?

Benim bebik 25 günlük ben 3 gündür yapıyorum.

bu çorabı biz annemle jokerden bulmuştuk. gördüğümüzde ilginç gelmişti, denemek için aldık ama işe yarıyor gibi. kutuda playskool markalı olan. bir tanesi çıngıraklı diğeri ise bastırınca sesçıkartıyor ama renkli bir şey. yani dikkat çekiciler

vallah, kimseyi dinlemeyip 0+ olanı alacam yoksa durumum vahim:)

o çiş kazalrı çok oluyor. bende kızın popası havalansın diye kısa bir süreliğine açıp duruyorum ama 2 defa kızım çişiyle beni baya bir havalandırdı:) iyi bari alt açma altındaydı yoksa bide koltuklarla uğraş. fakat şunu fark ettim ki benim kız çıplak kalmaya daha çok seviyor, yani bzimki biraz edepsiz çıktı, ultrasyondan belliydi zaten:1:

bizimde tam tersi ilgiyle bakıyor, hele turuncu olana. fakat boyut olarak büyük geldiği için eldivenin üstüne takıyorum. takılı olan elini baya bir kaldırtıp indirmeye başlıyor. ayakta olunca ise görmediği için daha az dikkatini çekiyor.

bizde doğumdan kısa süre sonra çıkmaya başladık. etraftakiler olumsuz baksalarda ben çok aldırmadım çünkü evime zaten her gün kalabalık bir şekilde misafir geliyordu. ee evin içinde kapalı bir yerde tehlikeli olmuyor da dışarda açık havada neden tehlikeli olsunki. hele bize baya baya bir insan geldi, daha doğumdan ilk günden beri. hem bu şekilde kafamda dağılmış oluyor çünkü evde tüm gün bebekle insan bunalıma girmeye başlıyor.
emzik konusunda da kesin deneyecem, umarım alır bende biraz olsunda rahatlayacağım

aynen, resmen kendimi koca emzik gibi hissediyorum ve etraftakilerin çok bilmeşlik şeklinde yorumlamalar beni deli etmeye başladı. her saniyede bir çocukla elinde gezselerde böyle konuşmazlardı. bebek zaten kucağa alıştı bide üsütne uyutmak için emzik niyetini gögüs verince tam delilik oluoyr. ama neymiş kendini emzik gibi kullanmasına alıştırmayackmışım, yada kucağa almayacakmış, bebeği sallamayacakmışım. ee, o zaman ne yacağım ben, böyle bebeğin kendi kendine susmasınımı bekleyecem. yani bazen kendin bildiğin gibi yapacaksın

bak bu termometre olayı alt komşumdanda duydum. o benden iki hafta önce doğum yapmıştı ve böyle olay başına geldiğine anlattı ama şansına bebek içerde değilken içindeki sıvı akmaya başlamış. zaten termometre olmayıncada anlaşılıyor, olmazsa bundan sonra hiç kullanmam

ihlamur konusunda bilmiyorum ama ütüyle bezi ısıtıp karnına koymaya denesene. yada su torbasının üstüne yatırarak da uygulayabilirsin. bide karnına saat yönüyle masaj yapmaya

ee, desene bundan sonra zıp zıp anneler olacağız:1: merak ediyorum eşim gece yarısında uyandığında ve ben böyle zıplayıversem benim hakkımda ne düşünür acaba:1:

ya, o dolum saatleri siz nasıl hesaplıyorsunuz. bide gögsün tam boşalıp boşalmadığını nasıl ayırıyorsunuz. ben doğumdan beri bunu bir türlü çözemedim ama bebeği emzirdikçe gögsümden süt geldiği belli.

Ben ilk .başta çok korkarak çıkardım ama dediğin gibi eve dolan bir sürü insan çok daha risk oluşturuyor. Rüzgarda kalmamasına d,kkat ediyorum. kimseye elletmiyorum şimdilik sorun yok

Arkadaslar, bir cok kimse Medela'nin Swing'den memnun ama mini elektirikli kullanip memnin olan var mi acaba?:44:

bu arada bendede medela var swingmi minimi hangisi bilmiyorum.hani pillede calisan. sut cokken gayet iyiydi sut azken olmayan seyi cikarmiyor tabi:)) diger pompalari bilmedigim icin yorum yapamayacagim. ama memnundum. doktor sutunu sagmak sutu azaltir diyene kadar. emzirme kursunda sutu sagin cogaltir dediler. doktorda azaltir diyor napicagimi sasirdim. off ya psikolojik baski var uzerimde/ ailede herkes bebegini 2 yasina kadar emzirdi. kimse mama vermedi. onun psikolojik baskisi bide nedense mama kotu olurmus korkusu ile psikolojim stresimden dolayi dahada azalicak sut. off off.

kimyon olayi nedir bu arada??

birde bebekleri cok aglayan anneler biz aglayinca kanguruya koyup disari cikariyoruz hemen aglamayi birakip uyuyor haberiniz olsun. birde gaz icin bikere solemistim bidaha yaziyim. bnm bebekligimdaki pediatrisimi aramistik eva ile hastaneye gittigimizde kendisi hoca cerrahpasa tip fakultesinde. kolik icin ilac fayda etmedigini cunku klinik bir aciklamasi henuz olmadigini soylemistim. bebekteki agriya verilen tepki yani stress oldugunu. dolayisi ile wind salbe-n denilen kimyonlu kremi soyledi bize bebegin karnina surup masaj yapiyorsunuz uyusturuyor agrisi geciyor tamamen dogal. haberiniz olsun.

bu arada su strickeri ben hala yapamadim. biri bana anlatsin yahu. yapistiriyorum cizelge kismina olmuyor:((

kizlarr acil cevap.

Canim soya sutlu yada keci sutu mamanvermniz gerek benm ynimde olmustu ama onun soya ada alerjisi oldu kicini pisirdi mama
Sutn neden azaldiki bir gnde olmaz canim azalma Gecmis olsun

slam kızlar bende bebişten fırsat bulamıyorum girmeye hatta okumaya bile fırsatım olmuyor çoğu zaman size sormak istediğim birşey var kalça ultrasonu çektirdiniz mi gerekli bişi mi bizim dr istedi ama bi arkadaşın dr sölememiş hiç böyle bişi bu arada bizim ki özel hastane acaba devlet hastanesinde mi istemiyorlar yani gerksiz birşey mi bileniniz var mı?

Canim soya sutlu yada keci sutu mamanvermniz gerek benm ynimde olmustu ama onun soya ada alerjisi oldu kicini pisirdi mama
Sutn neden azaldiki bir gnde olmaz canim azalma Gecmis olsun

yaa anlamadim. annem gittiginden beri uykusuzum sinirlerim cok yiprandi ondanmi oldu. yoksa bir aydir hic sut urunu tuketmiyorum onun birikimimi. anlamadim bende efsun cok moralim bozuk. birde tabi kilo vericem diye cokta yemek istemiyorum. anlamadim hepsinin birikimimi. simdi mama icin gittik bu insanlar krizden sikayet ediyor ama eczaci hanim ogle uykusu icin dukkani kapatiyormus. butun heryer kapaniyor burda 2 den bese. bebegi gordugu halde acmadi. nasil insanlar anlamadim. simdi 5 e kadar ac yavrum. babasinin kucaginda uyudu ikiside uyuyor simdi yanimda isallah uyanmaz. off yaa:(( seninkinin alerjisini nasil tespit ettiler??

bu arada bizdede sarılık var hala.. sizleri okudukça daha da tedirgin oluyorum.. esteda seninde dediğin gibi bazen yüzü sarı geliyo bazen rengi normal geliyo şaştım kaldım Allah korusun bebeklerimizi :(
canım valla doktor geçicek diyip duruyo ama gel bide bana sor
estada valla canım ben de okuyup 1-2 kendı sıkıntımı yazıp cıkıyorum sıkıntılarıma elbet yardmcı olan arkdslr vrdr onlarn yanıtlarını bıle takıp edemıyorum.smdı tam yazıma basladm oglum odasında yatıyordu emzık agzındn dusuncee mızlanıyor bnde telszden duyup emzıgı vermeye gdyrdm bakt dakıkada br dusurp aglyr bn git gel odaya en sonunda aldm kucagımda suan uyusun dıye beklyrm ıyıce dalsın yatagına yatrcam bnde uyuycam:) 2saate bır uyanıyor acıkıyor.senın kı de boylemı? yada böylemıydı?
bizimlinin belli olmuyo ne zaman acıksa kalkıyo bazen 2 saat bazen 1 saat sonra kalkıp emiyo daha düzenimizi kuramadık istedikçe veriyorum :)))
sarılık bızde de var .16 gun once 10.7 ye dusmustu.hafıf kalan yuzundekınıde zamnla atacak demıstı doktorumuz.hala gozlerde var bazen yuzune ınıyor baya sararıyor.aman dıyorum korkuyorun bnde.yuzunden asagıya ınmesı tehlıkelı ayaklara kadar ınmıstı bzm hastaneye yattıgımzda.bn aklıma gtrmyrm zamanla atack dıye.bıde bzmkının ı gozu dıgerıne gore daha kısık ara ara farkedyrm da.umarı bsy yokturrr:(
inşallah canım çabucak geçer de daha uzamaz sarılıkları 3 ay sürmez inşallah
Esteda ve stzmn ogullariniz sariligi zamanlanatackatir merak etmeyin drmlaramguvenin kimi 40 i cikincaya kadar kmi 2-3 ay sarilik bekleyn sizde dert etmeyin bakin ne guzel emziriyorsunuz onu dusnun hep

Ben en son saat 7 de emzirmeye calistim ya sonra agkaya aglaya uyudu 8 de uyaninca mama verdik kizimindemin emzirdim biraz yani benim memeler ancak 5 saatte doluyor valla simdi kendime emzirme yedirme programi yapim diyorum emmeden sonra 2'saat mamadan sonra 3 saat aralik koyayim nEtte Okumustum
1 mama
4mama
7meme
9...'plmadi yaaa dolum saatlwrini iyice hesaplamak gerek :9:

canım çok haklısın en azından emiyolar. ama benim takıldığım ilkinde böyle bi sorun olmazken neden ikincide oluyo süt aynı süt değilmi özelliği değişiyomu acaba her gebelikte

isallah canim. yaa sutum fazla diye mastit bile olmustum bisuru sorun vardi. simdi bu yaklasik 1 aydir hic sut urunu almadan yaptigim diyet heralde sonunda pes ettirdi. napicam bilmiyorum. hic mama vermek istemiyorum. doktorla konustuk simdi firuzulac mi ne ole bir antialerjik sut verdi ondan alicaz bikereye mahsus bakalim. bu arada biberonda philips avent vardi bizde ondan daha zor iciyordu sutumu sagdigimda bugun birazcicik sutum geldi medela ile verdim daha kolay icti bakalim sutude ona koyariz.

Yorgun musun acaba ondan mı sütün azaldı? Sadece süt ve ürn. tüketmemekten olmaz bu. Sıvı çok önemli, bol bol su iç. İnşallah tekrar artar sütün.

Kızlar ya benim oğlum bugün ne doğru düzgün emdi ne de uyudu sizde de oluyor mu? Ne yapıyorsunuz?

Yorgun musun acaba ondan mı sütün azaldı? Sadece süt ve ürn. tüketmemekten olmaz bu. Sıvı çok önemli, bol bol su iç. İnşallah tekrar artar sütün.

Kızlar ya benim oğlum bugün ne doğru düzgün emdi ne de uyudu sizde de oluyor mu? Ne yapıyorsunuz?

canım benim oğlumda bugün düzgün uyumadı sabah 7 den beri uyanık arada uyuyo ama en fazla 5 dk.

Canım bazı günler bende de oldu. Memeyi diliyle itiyordu. Bende yediğim şeylerden diye düşünüyordum.

Uyumamasının ve emmemesinin diğer sebebi de çok yorgun olabilir. Eğer uyku saatini geçirdiysen, uykuya geçmekte zorlanıyor ve ağlıyor. Bir an önce uyutmalısın.
Ağlamasının diğer sebebi de gaz sorunu olabilir...

Benim kızım genelde uzun süre uyumadıysa huysızlanıyor, emmiyor ve gözlerinden uyku akarken uyumak istemiyor.

patrica çok hoşsun yaaa acayip güldüm yazını okuyunca valla insana acayip pozitif enerji veriyorsun şekerim

eyezsay canım süt kesilmesi tamamen psikolojik o yüzden annenin gittiğini kabullen ve moralini yüksek tut sürekli de sütüm gitti deyip durma ayrıca benim oğlum hep anne sütü alıyor kilo alımı da maşallah iyi ama sağdığımda toplasan 20 cc çıkmıyor sağmaya baksam benimde sütüm yok derim bazı göğüsler sütü bırakmıyor yani

bu arada bendede medela var swingmi minimi hangisi bilmiyorum.hani pillede calisan. sut cokken gayet iyiydi sut azken olmayan seyi cikarmiyor tabi:)) diger pompalari bilmedigim icin yorum yapamayacagim. ama memnundum. doktor sutunu sagmak sutu azaltir diyene kadar. emzirme kursunda sutu sagin cogaltir dediler. doktorda azaltir diyor napicagimi sasirdim. off ya psikolojik baski var uzerimde/ ailede herkes bebegini 2 yasina kadar emzirdi. kimse mama vermedi. onun psikolojik baskisi bide nedense mama kotu olurmus korkusu ile psikolojim stresimden dolayi dahada azalicak sut. off off.

Psikolojinin cok etkiledigi kesinnnnnnnn. Bence yemekten kisitlama kendini, stress zaten her seyin en onemli faktoru... Sut sagma konusundaki celiski cok fena...Benim de cok azaldigi icin sagacagim. Philips Aventin manuel vardi simdi elektirikli alacagim onun icin sordum.

kimyon olayi nedir bu arada??

birde bebekleri cok aglayan anneler biz aglayinca kanguruya koyup disari cikariyoruz hemen aglamayi birakip uyuyor haberiniz olsun. birde gaz icin bikere solemistim bidaha yaziyim. bnm bebekligimdaki pediatrisimi aramistik eva ile hastaneye gittigimizde kendisi hoca cerrahpasa tip fakultesinde. kolik icin ilac fayda etmedigini cunku klinik bir aciklamasi henuz olmadigini soylemistim. bebekteki agriya verilen tepki yani stress oldugunu. dolayisi ile wind salbe-n denilen kimyonlu kremi soyledi bize bebegin karnina surup masaj yapiyorsunuz uyusturuyor agrisi geciyor tamamen dogal. haberiniz olsun.

bu arada su strickeri ben hala yapamadim. biri bana anlatsin yahu. yapistiriyorum cizelge kismina olmuyor:((

Sizin kanguru kac aya kadar kullaniliyordu, yazmistin ama markasi neydi pardon? Memnun musunuz? Bu kremi de denemek lazim, eczaneye sorayim bakayim varmiymis...

slam kızlar bende bebişten fırsat bulamıyorum girmeye hatta okumaya bile fırsatım olmuyor çoğu zaman size sormak istediğim birşey var kalça ultrasonu çektirdiniz mi gerekli bişi mi bizim dr istedi ama bi arkadaşın dr sölememiş hiç böyle bişi bu arada bizim ki özel hastane acaba devlet hastanesinde mi istemiyorlar yani gerksiz birşey mi bileniniz var mı?

Turkiyede iken bulundugumuz turistik beldeye yakin bir yerde cekilmiyordu, simdiki yasadigimiz ulkede de doktor sadece muayene ile kalca cikigi olmadigini soyledi. Uyurken bacaklari yana acik sanki dikdortgen gibi duruyorsa kalcacikigi yokmus demekmis.

Back