2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ya bu kanama ne zaman biticek?
Bugün 36. gün arada bir kanama oluyor ama sarımsı yeşilimsi bir akıntım var. Normalmi acaba? Sizlerin nasıl??

ayy çok özledim buraya yazmayı.benim minnak kucağıma yapışık geziyor genelde.babamız gelince nöbet değişimi yapıyoruz.adam kapıdan girer girmez atıveriyorum üzerine.geceleri de babası uyutuyo.bu kez de ana kucağı istemiyo zilli :)kusmasıdır,gazıdır,emmesidir,kakasıdır derken günler çok yoğun geçiyor.bugün 33.gün oldu daha sokak yüzü göremedik doktor kontrolleri dışında.evde yalnızız bide çatlayıvercem orta yerimden :) ama değer yaa.neyse şimdi bi sorum olacak kızlar:kuzularınız ne kadar uyuyo bi günde.benimki kucakta olduğu sürece paso uyuyo.yavru aslan yaa bu kadar da rahata düşkün olunmaz kiii :) neyse öptük teyzoşlar...

kızlar herkese selam...
Kaç gündür giremedim; mevlüt hazırlığı, mevlüt sonası derken bir türlü fırsat bulamadım. Tam açıyorum topiği zırt kız mızırdıyo git ona bak derken bir daha vakit olmadı valla...Nasılsınız?? genel anlamda kaygana sorunları dışında iyiyiz galiba??
gülaycik tı galiba canım ben okurken sinir oldum sen bir an önce yolla kaynananı ya yararı değil zararı var. Ya bi de ne yaparsa yapsın ne derse desin en çok sinir edin kocaların da ona karşı çıkmaması bir nevi yanında olmasıgaliba, ona daha sinir oluyoruz.

Ya şu bebeklerin daha az yemesi ve daha uzun sürede acıkması bizde var zannediyordum ama sizlerde de varmış galiba. Yani emzirme problemimiz varken gece sağdığım sütü veriyordum ve 1 aylıkken 80-100ml arası içiyordu. 6-7 haftalıkken 40-60 anca içiyor sinir ediyor beni, daha fazla içmesi gerekmez mi yaa:44::44: He bi de az içince öyle daha kısa sürede istemiyor yani. Çözemedim bir türlü. şimdi de gündüz 5dk emiyor tamam, sonra dilini çıkarıyor resmen zilli ben memeyi sokmaya çalışırken

He bir de taa ne zaman okumuştum ama cevap yazamadım tabi...Şu spor olayı ben 40ımız çıkınca gitmiştim doktora o zaman sormuştum şu egzersizleri. Pilatesteki karın hareketlerini yapabilirsin, karın göbek hareketlerini rahatlıkla yap demişti. Ayakları kaldırarak karın ve göbeği çalıştıran hareketler var onları söylediç Ben de ayrıca sordum mekik çekebilir miyim diye. O da istediğini yap bu saatten sonra dikişlerin açılması gibi birşey söz konusu değil. Rahmin toparlamış kedini, herşeyin yolunda doğumla ilgili herşeyi unutup, doğum yapmamış gibi düşünebilirsin kendini demişti. Yani birisi demiş de daha beklemek lazım diye hiç beklemeye gerek yok egzersizler için, üşenmezsek tabi

kızlar herkese selam...
Kaç gündür giremedim; mevlüt hazırlığı, mevlüt sonası derken bir türlü fırsat bulamadım. Tam açıyorum topiği zırt kız mızırdıyo git ona bak derken bir daha vakit olmadı valla...Nasılsınız?? genel anlamda kaygana sorunları dışında iyiyiz galiba??
gülaycik tı galiba canım ben okurken sinir oldum sen bir an önce yolla kaynananı ya yararı değil zararı var. Ya bi de ne yaparsa yapsın ne derse desin en çok sinir edin kocaların da ona karşı çıkmaması bir nevi yanında olmasıgaliba, ona daha sinir oluyoruz.

Ya şu bebeklerin daha az yemesi ve daha uzun sürede acıkması bizde var zannediyordum ama sizlerde de varmış galiba. Yani emzirme problemimiz varken gece sağdığım sütü veriyordum ve 1 aylıkken 80-100ml arası içiyordu. 6-7 haftalıkken 40-60 anca içiyor sinir ediyor beni, daha fazla içmesi gerekmez mi yaa:44::44: He bi de az içince öyle daha kısa sürede istemiyor yani. Çözemedim bir türlü. şimdi de gündüz 5dk emiyor tamam, sonra dilini çıkarıyor resmen zilli ben memeyi sokmaya çalışırken

He bir de taa ne zaman okumuştum ama cevap yazamadım tabi...Şu spor olayı ben 40ımız çıkınca gitmiştim doktora o zaman sormuştum şu egzersizleri. Pilatesteki karın hareketlerini yapabilirsin, karın göbek hareketlerini rahatlıkla yap demişti. Ayakları kaldırarak karın ve göbeği çalıştıran hareketler var onları söylediç Ben de ayrıca sordum mekik çekebilir miyim diye. O da istediğini yap bu saatten sonra dikişlerin açılması gibi birşey söz konusu değil. Rahmin toparlamış kedini, herşeyin yolunda doğumla ilgili herşeyi unutup, doğum yapmamış gibi düşünebilirsin kendini demişti. Yani birisi demiş de daha beklemek lazım diye hiç beklemeye gerek yok egzersizler için, üşenmezsek ve fırsat bulursak tabi

Ayyy kizlar bu kayganalar cok fena, neyseki benimki Turk degil o yuzden cok sukur diyorum. Bir sekilde Turk anneleri ogullarini kendilerine cok bagimli yetistiriyorlar, evlendiklerinde de hep gelin-kaynana catismasi cikiyor. Garibim kocalar da iki arada bir derede ne yapacaklarini sasiriyorlar. Oglu olan arkadaslar lutfen ogullarinizi kendinize cok bagimli yetistirmeyin. Kaygana sounlari icin cok uzgunum mesafeli olmak en iyisi olabilir. Sabri diliyorum hepinize....

Bence herkes nasil rahat ediyorsa oyle yapmali, sonucta bebekle en cok kalan ve en cok ilgilenen anneler, digerleirni de gozardi etmek lazim diyecegim ama inan ister istemz olumsuz yonde etkileniyor.

Agrin coksa bir doktoruna git derim. Ilk 10 gun agriliydi benim ama sonra cok hafifledi. Karin kisminda halen his yok ama doktorum zaten 8-10 ay sonra his gelir demisti.

Gogus pedlerini ilk haftalarda kullanmistim senin de dedigin gibi halen var, basla amacli kullanmak lazim. Aci elma yagini zaman zaman kullandim ama gaz yine var belki sizde farkli olabilir. Muskati henuz denemedim ama iki adet var.

Aynen katılıyorum

He bir de kızlar biz bugün 2.aydaki aşımızı olduk. 2 bacağından bir kolundan tam 3 tane vurdular valla Neyseki çok ağlamadı, bakalım ateş yapacak mı??

Aynen katılıyorum

He bir de kızlar biz bugün 2.aydaki aşımızı olduk. 2 bacağından bir kolundan tam 3 tane vurdular valla Neyseki çok ağlamadı, bakalım ateş yapacak mı??

Canım o ne ya öyle. 2 bacaktan bir koldan...

Benim kızım hepatit b aşısında bile ne biçim ağladı. Bende ağlayacaktım nerdeyse... Off yandık 2. ay desene...

ya kızlar bu gun hıc keyıflı değilim yahu.
sabah 9dan beri miraçla uğraşıyorum, 60 cc mamayı sabah 9dan berı anca ıçırdım. ıkı fırt cekip ya zırlıyor yada dılınde döndürüyor biberonu. tek istediği ayağımda sallanmak. biraz önce bi krizi tuttu zaten. ama allahtan hafıftı hemen atlattık sayılır. ama yınede keyfımızın pek yerınde olduğu soylenemez.
acaba bu buyume atakları dedıklerı şeyde varmı boyle iştahsızlık çunku dun aksamda kolık krızı oncesı aynen boyle olmustu. belırtımıdır ne:)
ah be kızım madem huysuzluğun tutacak ne olur saatlerı bellı olsa dımı ama bende ona gore ayarlarım kendımı.
ağzı yırtılacak esnemekten kı sabahtan berı doğru durust uyumadı hep 5-10 dakıkalık tılkı uykuları.
kolık muzığı dınlettırdım bıraz. birazda papatya cayı ıcıttırdım bakalım nolucak.
ya ben bılıyorum sımdı kaynanamın yanına ınıcez ya aksam. onun yanındada tutarsa bu huysuzluk bak sen ıse o zaman. oooovv esra nasıl cocuk yetıstırmıs edepsızın tekı herseye ağlıyor olacak. a.q. töbe yaaa
neyse bakalım gelısmelerı yazarım sıze.

Merhaba arkadaslar
Bende aranıza katılmak ıstıyorum.Agustos 15 ınde oglum utkuyu sezeryanla dunyaya getırdım.Bnım durumlar bızraz karısık lenf kanserıyım hamılelegım boyunca kemoteapı rontgen vs bır suru sey yasadım.buna ragmen cok sukurkı bebegım saglıklı dogdu.
Rabbım ne yazdıysa o olsun dedım ve bebegımle tedavı olmak ıcın ısrar ettım aksı taktırde drlar aldırmam ıcın baskı yaptılar.bebegım ozamanlar 3 ayı yenı bıtırmıstı.Rabbıme hamd olsunkı bı sorun olmadı en azından sımdılık ınsallah bundan sonrada olmaz.
Benım bırde 4 yasında bır kızım var oda agusts dogumlu :) ancak sımdı bır sorunum var.tedavılerım devam ettıgı ıcın bebegımı emzırmem yasak bu yuzden dogdugu gunden berı mama ıle belemekteyım.bu konudada oldukca acemıyım.mama kutusunda 6-7 ogun 90 cc dıyor.ama benım bebegım ımaknı yok 90 cc ıcmıyor.3 saatte bır verırsem 60 oda yıne zorla 4 saatte bır verırsem 70 ıcıyor sızce normalmı_?

Kızlar ya bu kanama ne zaman biticek?
Bugün 36. gün arada bir kanama oluyor ama sarımsı yeşilimsi bir akıntım var. Normalmi acaba? Sizlerin nasıl??

Sarimsi yesilimsi kahverengimsi olduktan bir sure sonra bitiyor, benimki 2 ay bittikten sonra kesildi ve yeni regl oldum.

Hareketlere baslayalim o zaman bu koca gobek-karin nasil gidecek? Bebegimi besliyorum diye kendimi beslemisim yaniiiiii.....

Canım bebeğinin gaz sorunu mu var?

Belkide yeterince uyumadığı için huysuzlanıyordur. Benim kızımda ev kalabalık olunca, bi yere gidince filan sonrasında çok huysuzlanıyor. Uykusu olsa bile uyuyamıyor. Yada 5 dk uyuyor sonra uyanıyor.

Doktorumuz dediki, max 1 saat uyanık kalsın, sonrasında mutlaka uyut. 2. aydan sonra da max 2 saat uyanık kalsın. Sık sık uyutmayı dene...

Son düzenleme:
ya doktorlar neyi paylaşıyorki..çok kızgınım onlara..6 ay anne sütü 6 ay sadece diye tutturuyorlar ama demiyorlarki ilk gunlerde ne kadar sütünüz geldiğini ölçün,şu kadarsa dikkatli olun takviye edin vs.. en azından bunu anlaybilecek annelere anlatmalılar. 6 kez çiş yaparsa yok bilmem kaç.. kardeşim bu işin kolayı var, alırsın bi pompa sagars bakarsın. sütün 100 cc nin altındaysa istersen çatla patla o çocuğa yetmez ve benimki gibi sarılık olup hastanelrde sürünürsün..illa sadeece süt demekten başka bildikleri yok. ve bunun gibi neleri paylaşmıyorlar işte örnek..annelik helede ilk çocukta zorrrr…

hahaha bu yorumu baska bır sıtede bırı yapmıs acayıp hosuma gıttı sizle paylasayım dedım . ne doğru soylemıs yahu. Türkiyede hıc bır dr büyüme ataklarından bahsetmıyor. yanı efsun cum sen gecen alıntı yapmasaydın bızımde haberımız olmayacaktı vallahı. yanı bu ınternet olmasa kös kös yaşıcaz .

Canım çok geçmiş olsun... Umarım hemen atlatırsın hastalığını...

Bitsin artık, gerçekten çok sıkıldım. Peki ara ara kan gelmesi normal mi?

canım aslındaa oyle aman aman bır krızlık gaz sorunumuz yok allaha sukur ama huzursuzluk hat safhada. sanırım şu büyüme ataklarındakı huzursuzluk bu. evde yanlız ıkımızız bakalım bu bır ıkı gunun sonunda ne gıbı bır atak olacak.
yada gercekten gaz sorunumuz varda ben farkında değilim. uyutmaya calış dıyorsun ne guzel:)
sabahın 9undan berı salladığıma ınanırmısın hep 5 -10 dakıkalık uykular. allah sonumuzu hayır ede. gelde alıştırma sallamaya. hem dr lar bır saatten fazla uyanık kalmasın der hemde sallamayın der:) nasıl olcak bu iş. o pörtlek gozler sallamadan nasıl dalacak uykuya. keske bebekler ıcın uyku hapı sakınlestırıcı falan olsa dımı:)
demın yıne tam dalmıştıkı tuvaletin kapısı ruzgardan carptı benımkıde sıcradı yerınden ey allahım .:18:
yahu daha ağzıma yemınle bır dılım ekmeğin yarısını surebıldım sabahtan berı mıdem nasıl yanıyor anlatamam. tam mutfağa kaçıyorum üveeee üveeeeee

Canım uyutmanın bir yolunu bulmalısın.

Bazen ben yatağa uzanıp emziriyorum ve uyuyor orda. 10 dk kadarda sırtına vurup pişş pişş yapıyorum. Ninni filan söylüyorum. Ancak uykuya dalıyor. Annenin sesini duymak ve dokunulması bebeği rahatlatırmış. Sen de dene:)

Umarım işe yarar

canım hoşgeldın aramıza. o kutuda yazılan mıktarları hıcbırımızın bebesı ıcmıyor. mesela benımkı öldürsen 3 saat beklemıyor. ıkı saatte bır 60ml içiyor kesinlikle. doktorumuza sorduk. nekadar ısterse okadar ver dedi. benımkıde sadece mama alıyor canım. bu arada buyuk geçmiş olsun,umarım kısa zamanda ıyıleşir evlatlarında guzel vakıtler gecırırsın. bukadar zorluğa ramen sağlıklı bebek dunyaya getırmıs olmana cok sevındım. :)) allahın işi işte varmı ondan büyüğü.mama alan bebeklerde hazımsızlık cok fazla oluyor. bu gaz problemlerıyle sana yardımcı olacak bırılerı varmı yanında annen mesela? epey bı hafıfletır yukunu.

cnm gaz sorunu olabılır yada baska bı huysuzlugu rezene cayı cok sakınlestırıcı hem gaza ıyı gelıyor hemde uyumasına etkılı oluyor.yada bebegın sureklı sallanmak ıstıyor olabılır.belkı dayanması zor olur ama benım kızımda oyleydı ve ben en son careyı yanlız bırakmata bulmustum bı gun nerdeyse aksama kdar catladı yınede almadım ayagıma ve ogunden sonra hep duzenlı uykusu geldıgınde uyudu.yanı her cocuk malesef farklı oluyor sen kendınce carelerını arıyvaksın drlar derler o bu su ama en ıyı herkes kendı bebegını daha ıyı bılır.
sessız rtam saglama bı kac gun yorulursun oda sende uykusuz kalırsın ama nasıl alısırsa malesef oyle gıdıyor bebekler.Allah yardımcın olsun.BEnım cok sukur cok sakın bı bebegım var toplasan 3 saat uyanık kalıyor oda kendı halınde zaten sorunumda bu ya uykudan yemek yemek ıstemıyor.Insallah degısmez uyku daha onemlı sanırım

Canım çok geçmiş olsun... Umarım hemen atlatırsın hastalığını...

Bitsin artık, gerçekten çok sıkıldım. Peki ara ara kan gelmesi normal mi?
cok tsk ederım cnm.sonuclarım temız cıktı hastalıgım ıyı yanı.sımdı radyoterapılerım baslıycak hamd olsun hayırlısı bakalım

hosbuldum sagolasın .benım bebgım cok uykuyu sevıyor o yuzden ben 3 saatte zor uyandırıyorum uyku esnasında yemeyı sevmıyor.uyandırmasam 6 7 satte bır yemek yemıs olcak .ben ıhlamur rezene fılan verıyorum gaz sancımız olmuyor cok sukur.olsada cbk cıkarıyor

canım ya bı hamuda kalkmadığım kaldı. aslında öyle koy bı kenaa kendı uyur ama ıkı gundur huysuz anlamadım. bende o yuzden sallıyorum zaten mecburen yanı. sanırım o buyume atağı dediğimiz şey. şimdi tekrar okudum. büyüme haftalarında ya çok yemek ısterlermıs yada daha az. ve huysuzluk tabı. buyuk ıhtımal ondan. vallahı kızım buyucek dıye ben çöktüğümü hissediyorum:) varsın çökeyım o buyusunde.
sanırım sende gaz problemı yok, boyle rahat uyutabıldığıne gore. aman allah yaşatmasın. heryerde soyleme vallahı nazar deyer hemen dılını ısır ,poponu cimcikle bişiler yap.:) maşallah dıyelım bızde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…