3gün sonra 6.haftam başlıyor...bakalım bakalım...benim kuzumuda sallanmaya çok alıştırdık...sallanmadan durmuyor..oda beşikte yada dizde değil battaniyede iki kişi sallayacakta susacak..artık bizde evin içine çingene salıncağı kurduk bazen ona kanıyor bazen illede iki kişi sallasında yorulsun die tutturuyor..her ağzını açanda niye buna alıştırdınnn diyor e napim ona alıştırma buna alıştırma ne yani bebek bu durduğu yerde uyusunmu aglayınca ne yapak bekleyelimde sussunmu kendi kendine..ya kucagında sallayacan ya battaniyede...alışsa nolcak.varmı aranızda yattığı yerde susan..yada öle bildiğiniz bi bebekk..çocuk bu ağlayacak elbet..diye düşünüyorummm haksızmıyım bilmiyorum
yatarken kucagına alma boğarsın diyorlar.. geceleri uyanıncada emer emmez uyumoyor en az iki saat oyalattırıp yatıyor..bide bu aralar emme zamanları uazadı eskiden 2 saatti en fazla şimdi 4 saati buluyor.bende ısrar etmiyorum acıkırsa ağlar ister diye...drun biri kalbinde üfürüm var dedi delik olabilirmiş..o bizi çok tedirgin ediyor..bakalım hafataya büyük bi hastaneye gidip ultrasona girecegiz...dua edin ...bide sezeyan ağrılarım tamamen kesilmedi bu normalmidir sizce..ne zaman tamamen yok olur kii...dayanılmayacak gibi değil ama bitmedide
ay uyuz oldum. kızın şifonyerini bi açtım ıkı paket göğüs pedi. çok aktı ya sutumuz de almısız oyle onceden. valla soranlasa almayın onceden dicem. gerekirse alırsınız. şimdi açtım kızın ağzını yuzunu sılerken pamuk nıyetıne kullanmaya basladım:)e napıyım.
dünkü cadolozluğu sabah hala devam edıyordu miraç hanımın. bende bıraz once bı zeytın yağı operasyonu yapayım dedim.yıne zıçtı bı dunya:) bu arada peçete katlamaya üşendim yine derecenin ucuyla yaptım. artık yenı bır derece almak şart oldu, zira bunu nekadarda alkolle temızlesem baska bıyere surulmez:)
neyse mıçtık bıgüzel, sonra çat dıye uyudu zaten. bende uyudu oh bı çay keyfı yapayım derken , tam çayı bardağa koydumkı üveeee üveeee diye bi çığlık yanı ayakta sallasana benı kadınnnn (Türkçesi) e iyi dedik madem oyle, aldım çayımla notebooku yatak odasına:) şimdi hanım ayağımda keyıf yapıyor bende kucağımda size yazıyorum.
bu arada eşim aradı napıyorsun dıye, göya benı deniyor bakalım anasının yanına ındımmı ınmedımmı :)
bende cocuk çok rahatsız dedim napıyım :) aksam ınerız beraber iyi olursa dedim :) töbe yarabbım ya.
sabahtan berı cok yazdım ama tam okeylerken net gidiyor ve yazdıklarım sılınıyor. uyuz oldum insallah bu sefer gitmez.
Canım bazı günler bende de oldu. Memeyi diliyle itiyordu. Bende yediğim şeylerden diye düşünüyordum.
Uyumamasının ve emmemesinin diğer sebebi de çok yorgun olabilir. Eğer uyku saatini geçirdiysen, uykuya geçmekte zorlanıyor ve ağlıyor. Bir an önce uyutmalısın.
Ağlamasının diğer sebebi de gaz sorunu olabilir...
Benim kızım genelde uzun süre uyumadıysa huysızlanıyor, emmiyor ve gözlerinden uyku akarken uyumak istemiyor.
Aynen katılıyorum
He bir de kızlar biz bugün 2.aydaki aşımızı olduk. 2 bacağından bir kolundan tam 3 tane vurdular vallaNeyseki çok ağlamadı, bakalım ateş yapacak mı??
Kızlar ya bu kanama ne zaman biticek?
Bugün 36. gün arada bir kanama oluyor ama sarımsı yeşilimsi bir akıntım var. Normalmi acaba? Sizlerin nasıl??
kızlar herkese selam...
Kaç gündür giremedim; mevlüt hazırlığı, mevlüt sonası derken bir türlü fırsat bulamadım. Tam açıyorum topiği zırt kız mızırdıyo git ona bak derken bir daha vakit olmadı valla...Nasılsınız?? genel anlamda kaygana sorunları dışında iyiyiz galiba??
gülaycik tı galiba canım ben okurken sinir oldum sen bir an önce yolla kaynananı ya yararı değil zararı var. Ya bi de ne yaparsa yapsın ne derse desin en çok sinir edin kocaların da ona karşı çıkmaması bir nevi yanında olmasıgaliba, ona daha sinir oluyoruz.
Ya şu bebeklerin daha az yemesi ve daha uzun sürede acıkması bizde var zannediyordum ama sizlerde de varmış galiba. Yani emzirme problemimiz varken gece sağdığım sütü veriyordum ve 1 aylıkken 80-100ml arası içiyordu. 6-7 haftalıkken 40-60 anca içiyor sinir ediyor beni, daha fazla içmesi gerekmez mi yaa:44::44: He bi de az içince öyle daha kısa sürede istemiyor yani. Çözemedim bir türlü. şimdi de gündüz 5dk emiyor tamam, sonra dilini çıkarıyor resmen zilli ben memeyi sokmaya çalışırken
He bir de taa ne zaman okumuştum ama cevap yazamadım tabi...Şu spor olayı ben 40ımız çıkınca gitmiştim doktora o zaman sormuştum şu egzersizleri. Pilatesteki karın hareketlerini yapabilirsin, karın göbek hareketlerini rahatlıkla yap demişti. Ayakları kaldırarak karın ve göbeği çalıştıran hareketler var onları söylediç Ben de ayrıca sordum mekik çekebilir miyim diye. O da istediğini yap bu saatten sonra dikişlerin açılması gibi birşey söz konusu değil. Rahmin toparlamış kedini, herşeyin yolunda doğumla ilgili herşeyi unutup, doğum yapmamış gibi düşünebilirsin kendini demişti. Yani birisi demiş de daha beklemek lazım diye hiç beklemeye gerek yok egzersizler için, üşenmezsek tabi
ya kızlar bu gun hıc keyıflı değilim yahu.
sabah 9dan beri miraçla uğraşıyorum, 60 cc mamayı sabah 9dan berı anca ıçırdım. ıkı fırt cekip ya zırlıyor yada dılınde döndürüyor biberonu. tek istediği ayağımda sallanmak. biraz önce bi krizi tuttu zaten. ama allahtan hafıftı hemen atlattık sayılır. ama yınede keyfımızın pek yerınde olduğu soylenemez.
acaba bu buyume atakları dedıklerı şeyde varmı boyle iştahsızlık çunku dun aksamda kolık krızı oncesı aynen boyle olmustu. belırtımıdır ne:)
ah be kızım madem huysuzluğun tutacak ne olur saatlerı bellı olsa dımı ama bende ona gore ayarlarım kendımı.
ağzı yırtılacak esnemekten kı sabahtan berı doğru durust uyumadı hep 5-10 dakıkalık tılkı uykuları.
kolık muzığı dınlettırdım bıraz. birazda papatya cayı ıcıttırdım bakalım nolucak.
ya ben bılıyorum sımdı kaynanamın yanına ınıcez ya aksam. onun yanındada tutarsa bu huysuzluk bak sen ıse o zaman. oooovv esra nasıl cocuk yetıstırmıs edepsızın tekı herseye ağlıyor olacak. a.q. töbe yaaa
neyse bakalım gelısmelerı yazarım sıze.
Merhaba arkadaslar
Bende aranıza katılmak ıstıyorum.Agustos 15 ınde oglum utkuyu sezeryanla dunyaya getırdım.Bnım durumlar bızraz karısık lenf kanserıyım hamılelegım boyunca kemoteapı rontgen vs bır suru sey yasadım.buna ragmen cok sukurkı bebegım saglıklı dogdu.
Rabbım ne yazdıysa o olsun dedım ve bebegımle tedavı olmak ıcın ısrar ettım aksı taktırde drlar aldırmam ıcın baskı yaptılar.bebegım ozamanlar 3 ayı yenı bıtırmıstı.Rabbıme hamd olsunkı bı sorun olmadı en azından sımdılık ınsallah bundan sonrada olmaz.
Benım bırde 4 yasında bır kızım var oda agusts dogumlu :) ancak sımdı bır sorunum var.tedavılerım devam ettıgı ıcın bebegımı emzırmem yasak bu yuzden dogdugu gunden berı mama ıle belemekteyım.bu konudada oldukca acemıyım.mama kutusunda 6-7 ogun 90 cc dıyor.ama benım bebegım ımaknı yok 90 cc ıcmıyor.3 saatte bır verırsem 60 oda yıne zorla 4 saatte bır verırsem 70 ıcıyor sızce normalmı_?
Sarimsi yesilimsi kahverengimsi olduktan bir sure sonra bitiyor, benimki 2 ay bittikten sonra kesildi ve yeni regl oldum.
Hareketlere baslayalim o zaman bu koca gobek-karin nasil gidecek? Bebegimi besliyorum diye kendimi beslemisim yaniiiiii.....
Canım bebeğinin gaz sorunu mu var?
Belkide yeterince uyumadığı için huysuzlanıyordur. Benim kızımda ev kalabalık olunca, bi yere gidince filan sonrasında çok huysuzlanıyor. Uykusu olsa bile uyuyamıyor. Yada 5 dk uyuyor sonra uyanıyor.
Doktorumuz dediki, max 1 saat uyanık kalsın, sonrasında mutlaka uyut. 2. aydan sonra da max 2 saat uyanık kalsın. Sık sık uyutmayı dene...
canım aslındaa oyle aman aman bır krızlık gaz sorunumuz yok allaha sukur ama huzursuzluk hat safhada. sanırım şu büyüme ataklarındakı huzursuzluk bu. evde yanlız ıkımızız bakalım bu bır ıkı gunun sonunda ne gıbı bır atak olacak.
yada gercekten gaz sorunumuz varda ben farkında değilim. uyutmaya calış dıyorsun ne guzel:)
sabahın 9undan berı salladığıma ınanırmısın hep 5 -10 dakıkalık uykular. allah sonumuzu hayır ede. gelde alıştırma sallamaya. hem dr lar bır saatten fazla uyanık kalmasın der hemde sallamayın der:) nasıl olcak bu iş. o pörtlek gozler sallamadan nasıl dalacak uykuya. keske bebekler ıcın uyku hapı sakınlestırıcı falan olsa dımı:)
demın yıne tam dalmıştıkı tuvaletin kapısı ruzgardan carptı benımkıde sıcradı yerınden ey allahım .:18:
yahu daha ağzıma yemınle bır dılım ekmeğin yarısını surebıldım sabahtan berı mıdem nasıl yanıyor anlatamam. tam mutfağa kaçıyorum üveeee üveeeeee
Merhaba arkadaslar
Bende aranıza katılmak ıstıyorum.Agustos 15 ınde oglum utkuyu sezeryanla dunyaya getırdım.Bnım durumlar bızraz karısık lenf kanserıyım hamılelegım boyunca kemoteapı rontgen vs bır suru sey yasadım.buna ragmen cok sukurkı bebegım saglıklı dogdu.
Rabbım ne yazdıysa o olsun dedım ve bebegımle tedavı olmak ıcın ısrar ettım aksı taktırde drlar aldırmam ıcın baskı yaptılar.bebegım ozamanlar 3 ayı yenı bıtırmıstı.Rabbıme hamd olsunkı bı sorun olmadı en azından sımdılık ınsallah bundan sonrada olmaz.
Benım bırde 4 yasında bır kızım var oda agusts dogumlu :) ancak sımdı bır sorunum var.tedavılerım devam ettıgı ıcın bebegımı emzırmem yasak bu yuzden dogdugu gunden berı mama ıle belemekteyım.bu konudada oldukca acemıyım.mama kutusunda 6-7 ogun 90 cc dıyor.ama benım bebegım ımaknı yok 90 cc ıcmıyor.3 saatte bır verırsem 60 oda yıne zorla 4 saatte bır verırsem 70 ıcıyor sızce normalmı_?
canım aslındaa oyle aman aman bır krızlık gaz sorunumuz yok allaha sukur ama huzursuzluk hat safhada. sanırım şu büyüme ataklarındakı huzursuzluk bu. evde yanlız ıkımızız bakalım bu bır ıkı gunun sonunda ne gıbı bır atak olacak.
yada gercekten gaz sorunumuz varda ben farkında değilim. uyutmaya calış dıyorsun ne guzel:)
sabahın 9undan berı salladığıma ınanırmısın hep 5 -10 dakıkalık uykular. allah sonumuzu hayır ede. gelde alıştırma sallamaya. hem dr lar bır saatten fazla uyanık kalmasın der hemde sallamayın der:) nasıl olcak bu iş. o pörtlek gozler sallamadan nasıl dalacak uykuya. keske bebekler ıcın uyku hapı sakınlestırıcı falan olsa dımı:)
demın yıne tam dalmıştıkı tuvaletin kapısı ruzgardan carptı benımkıde sıcradı yerınden ey allahım .:18:
yahu daha ağzıma yemınle bır dılım ekmeğin yarısını surebıldım sabahtan berı mıdem nasıl yanıyor anlatamam. tam mutfağa kaçıyorum üveeee üveeeeee
cok tsk ederım cnm.sonuclarım temız cıktı hastalıgım ıyı yanı.sımdı radyoterapılerım baslıycak hamd olsun hayırlısı bakalım
Canım çok geçmiş olsun... Umarım hemen atlatırsın hastalığını...
Bitsin artık, gerçekten çok sıkıldım. Peki ara ara kan gelmesi normal mi?
canım hoşgeldın aramıza. o kutuda yazılan mıktarları hıcbırımızın bebesı ıcmıyor. mesela benımkı öldürsen 3 saat beklemıyor. ıkı saatte bır 60ml içiyor kesinlikle. doktorumuza sorduk. nekadar ısterse okadar ver dedi. benımkıde sadece mama alıyor canım. bu arada buyuk geçmiş olsun,umarım kısa zamanda ıyıleşir evlatlarında guzel vakıtler gecırırsın. bukadar zorluğa ramen sağlıklı bebek dunyaya getırmıs olmana cok sevındım. :)) allahın işi işte varmı ondan büyüğü.mama alan bebeklerde hazımsızlık cok fazla oluyor. bu gaz problemlerıyle sana yardımcı olacak bırılerı varmı yanında annen mesela? epey bı hafıfletır yukunu.
Canım uyutmanın bir yolunu bulmalısın.
Bazen ben yatağa uzanıp emziriyorum ve uyuyor orda. 10 dk kadarda sırtına vurup pişş pişş yapıyorum. Ninni filan söylüyorum. Ancak uykuya dalıyor. Annenin sesini duymak ve dokunulması bebeği rahatlatırmış. Sen de dene:)
Umarım işe yarar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?