• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Esteda ve stzmn ogullariniz sariligi zamanlanatackatir merak etmeyin drmlaramguvenin kimi 40 i cikincaya kadar kmi 2-3 ay sarilik bekleyn sizde dert etmeyin bakin ne guzel emziriyorsunuz onu dusnun hep

Ben en son saat 7 de emzirmeye calistim ya sonra agkaya aglaya uyudu 8 de uyaninca mama verdik kizimindemin emzirdim biraz yani benim memeler ancak 5 saatte doluyor valla simdi kendime emzirme yedirme programi yapim diyorum emmeden sonra 2'saat mamadan sonra 3 saat aralik koyayim nEtte Okumustum
1 mama
4mama
7meme
9...'plmadi yaaa dolum saatlwrini iyice hesaplamak gerek :9:

Doktor bize her gun kullanmayin ikigune bir kullanin dedi. Bizim de hep tikanik hatta geceleri hirlamasini bile duyuyorum.

Hafif bir depresan almak iyi olacak, ben bugun esime keskin bir viski ismarliyordum!:52: Hatta kizin da mamasina baileys katsak dedim, nasil olsa hafif sutlu gibi..:52:
Bir arakdasim da kullandi cok faydali oldugunu soylemisti, kendini daha rahat hissediyor musun?

Olsun canim biraz da yaniversin ne olacak...Her zaman 4/4luk olacka degilsin ki...Disari ciksaniz iyi olur, bizim kiz hem bebek arbasinda hemen uyuyor hem de araba da hemen transa geciyor ama eve gelince uyaniyor, hep disarida kalmak lazim... Dunyanin en guzel filmi evet haklisin ama insanlar negatiflikleri daha cok paylasirmis sanirim biz de su an onu yapiyoruz.:40:

Hosgeldin! Gorumcen de kayganalari aratmamis yani...)))) Sen de bugun yada yarin yemege sana geliyoruz de, cok yoruldugundan bahset. Bu cingirakli corap nasilmiski merak ettim, demekki sesini seviyor bebisin, biz de bakinalim o zaman...
bu çorabı biz annemle jokerden bulmuştuk. gördüğümüzde ilginç gelmişti, denemek için aldık ama işe yarıyor gibi. kutuda playskool markalı olan. bir tanesi çıngıraklı diğeri ise bastırınca sesçıkartıyor ama renkli bir şey. yani dikkat çekiciler

boşver sen dr ları hep çok bilirler zaten :)))kullan canım 1 yıl bebeğinin seni emzik gibi kullanmasındansa emziği bıraktırmak için 1 hafta uğraşırsın olur biter....bi de bazı bebekler kolay bırakıyor benim kızım emziği de kolay bıraktı memeyi de kolay bıraktı tuvalet alışkanlığını da çabuk kazandı en fazla 1 yada 2 hafta çekiyorsun 1 seneden iyidir di mi
vallah, kimseyi dinlemeyip 0+ olanı alacam yoksa durumum vahim:)

Arkadaslar, kizim huysuzlandiginda altini acip kirliyse degistirip yoksa ayaklarini karnina dogru cekip gazi varsa cikarmasini sagliyorum sonra da biraz havalandiriyorum, oyle acik sekilde durmayi seviyor, tavsiye ederim, arada cis kazalari oluyor ama ne yapalim.:1:
o çiş kazalrı çok oluyor. bende kızın popası havalansın diye kısa bir süreliğine açıp duruyorum ama 2 defa kızım çişiyle beni baya bir havalandırdı:) iyi bari alt açma altındaydı yoksa bide koltuklarla uğraş. fakat şunu fark ettim ki benim kız çıplak kalmaya daha çok seviyor, yani bzimki biraz edepsiz çıktı, ultrasyondan belliydi zaten:1:

geçen bende aldım çıngıraklı çorap ama daha ilgisini çekmedi malesef
bizimde tam tersi ilgiyle bakıyor, hele turuncu olana. fakat boyut olarak büyük geldiği için eldivenin üstüne takıyorum. takılı olan elini baya bir kaldırtıp indirmeye başlıyor. ayakta olunca ise görmediği için daha az dikkatini çekiyor.

Selam kızlar,
Baya bir süredir yazamıyorum. Oğluş okadar zamanımı alıyor ki... Valla sizlere hayranım. HEm bebeklerle ilgilenip hem buralara yetişebiliyorsunuz. Ben yorgunluktan bitmiş vaziyetteyim ki bebeğim aslında çok uysal hiç bir sıkıntısı yok. Uykusuzluk beni bitirdi. Geceleri neredeyse saat başı kalkıp emmek istiyor, meme tam boşalmadığı için o 1 saat uyurken ben sağma işlemi, sterilizasyon derken 20 dk. uyursam şanslıyım. Bazen uyanıp 3-4 saat uyumadığı olluyor. ama bunun dışında sıkıntımız yok Allah tan. Umarım sizler de iyisinizdir. Bugün 24 günlük olduk. 11. günden beri sürekli geziyoruz. Allah tan bebeğime birşey olmadı. Şuan Erdek te yazlıktayız. Burası açık havadan dolayı bana moral oldu. Hem annem hem de kayınvalidemlerinde burada evleri var. Yarım gün kayınvalidemle yarım gün annemle gece ise bebeğimle yalnızım. Anne sütü dışında birşey almadığı için sürekli bana bağımlı bebeğim.

Tatlım emzik alıyorsa ver bence. Bizimki için çok uğraştım emziği reddediyor. Emzik ağzına değdiği anda öğürmeye başlıyor çok diretirsem kusuyor. :(( Anlayacağın ben emzik oldum.

Canım iyi olmanıza çok sevindim. O kadar halsizim ki arayamıyorum seni de. Ben gazı olduğunda kimyonu kaynatıp 3 kaşık veriyorum. Gazı çıkıyopr, kaka da yapıyor rahatlıyor. tavsiye ederim
bizde doğumdan kısa süre sonra çıkmaya başladık. etraftakiler olumsuz baksalarda ben çok aldırmadım çünkü evime zaten her gün kalabalık bir şekilde misafir geliyordu. ee evin içinde kapalı bir yerde tehlikeli olmuyor da dışarda açık havada neden tehlikeli olsunki. hele bize baya baya bir insan geldi, daha doğumdan ilk günden beri. hem bu şekilde kafamda dağılmış oluyor çünkü evde tüm gün bebekle insan bunalıma girmeye başlıyor.
emzik konusunda da kesin deneyecem, umarım alır bende biraz olsunda rahatlayacağım

emzik kullanımına karşı biri olarak yazıyorum:
eğer bebekler sürekli emerek uyuyorsa, henüz uyumayı bilmediklerinden bir süre sonra emmek ile uykuyu ilişkilendiriyorlarmış ve uyumak için uyumaya başlıyorlarmış yani emmeden uyuyamamaya... Çözüm : emdikten sonra göz kapakları ağırlaşınca memeden alıp, o şekilde uyumasını sağlamak gerekiyormuş. Benim oğlumda aynen seninki gibi, uyumak için emmesi gerekiyordu bunu çok denedim ama henüz başaramadım.

Bir de bebeklerin emme ihtiyacı varmış ya sürekli memeyi vermek lazım ya da emzik denemek... yoksa elini emmeyi alışkanlık halina getirebilir.

Ve reflüsü varsa da emzik işe yarıyormuş...

Ben çok karşıydım emzik kullanımına ve zaten emzik kullanmayı reddediyor, en az 10 çeşit emzik denedim kabul etmiyor ama keşke kabul etse çünkü çok kendini kasarak ağlıyor son günlerde, göbeği dışarı fırlarsa göbek ameliyatı gerecekmiş allah korusun. O yüzden yeni bir emzik daha aldım, bu seferkini en azından ağzında tutuyor.
aynen, resmen kendimi koca emzik gibi hissediyorum ve etraftakilerin çok bilmeşlik şeklinde yorumlamalar beni deli etmeye başladı. her saniyede bir çocukla elinde gezselerde böyle konuşmazlardı. bebek zaten kucağa alıştı bide üsütne uyutmak için emzik niyetini gögüs verince tam delilik oluoyr. ama neymiş kendini emzik gibi kullanmasına alıştırmayackmışım, yada kucağa almayacakmış, bebeği sallamayacakmışım. ee, o zaman ne yacağım ben, böyle bebeğin kendi kendine susmasınımı bekleyecem. yani bazen kendin bildiğin gibi yapacaksın
Kızlar şu rezene olayını çözemedim valla..Doktorum dünde 3 çay kaşığından fazla kesinlikle verme dedi...Rezene kesinlikle sallama olanlardan olmasın di ekledi...Sizin verdiğiniz ölçüleri duyunca kafam karıştı...Yanlış mı anladım acaba die tekrar sordum aynısını söyledi...

Bu arada banyo termometreleriniz varsa dikkat edin..Benim ki çatlamış..İçindeki madde ebişimin banyo suyuna akmış...Banyodan sonra üst üse kusunca zehirlendi sandım..Su nasıl ilaç gibi kokuyodu..aman dikkat....
bak bu termometre olayı alt komşumdanda duydum. o benden iki hafta önce doğum yapmıştı ve böyle olay başına geldiğine anlattı ama şansına bebek içerde değilken içindeki sıvı akmaya başlamış. zaten termometre olmayıncada anlaşılıyor, olmazsa bundan sonra hiç kullanmam

ARKADAŞLAR NOLUR YARDIMMMMMM

bebeklerınıze ıhlamur verıyomusunuz bu akşam resmen karardı aglamaktan ne yapıcagımı sasırdım ılacta para etmedı acaba ıhlamur versemmı
ihlamur konusunda bilmiyorum ama ütüyle bezi ısıtıp karnına koymaya denesene. yada su torbasının üstüne yatırarak da uygulayabilirsin. bide karnına saat yönüyle masaj yapmaya

iyi geceler...
okuyup okuyup çıkıyorum kaç gündür bi türlü oturamadım başına pc nin

bugün çok ağladı oğlum kaka problemi vardı malum 5 gün olmuştu. çok ağladı bende yine zyağını denedim bu sefer işe yaradı baya bi zıçtı:)) rahatladı valla oğlum tabi onla beraber bende hehehe bu aralar gazını rahat çıkarıyo ama sanki içerde yine var gibi kıvranıyo okadarda çıkarıyo gazını ama bitmiyo sonu gelmiyo şu gazın acaba kaka yapamadı oda etkilemişmidir??

sarılık sorunu bizdede var hala geçmedi yaw sinir oldum doktora götürdük oda az var geçer dedi yine test yapmadı sadece gözünde var diye ama haftaya tekrar göstericem geçmezse ama bizimki biraz tuhaf bazen bakıyosun mesela sabahları yüzünde bile oluyo ama akşama doğru gözünde dahi çok çok az kalmış oluyo. bi oluyo bi geçiyo yani. nasıl iştir anlamadım gitti. anne sütü sarılığı olabilir diye mama da verdim 1 gün boyunca ama geçemedi. doktoruda bol bol emzir geçer dedi ama o kadar çok emiyo ki neden geçmedi dedim bazen olabiliyo dedi bana offf başka bi doktora mı gitsem. aslında hiç istemiyorum bir sürü delicekler her yerini bir sürü kan ama sağlığı içinde şart tabi. doktoru yüksek olmadığı için 3 aya kadar geçer korkulacak durum yok diyo ama ben çok evham yapıyorum tabi bunda kayınvaliminde etkisi var habire sarıkığını soruyo her gördüünde hala geçmedi bi şeymi var diyo zaten ben kurdukça kuruyorum buda üstüne tuzu biberi oluyo.

patricacım valla sayende doktor olacak hepimiz burda hehehe ne güzel araştırabiliyosun ve bizle paylaşıyosun valla ben oğluma hamile kaldığımdan beri tuttuğum bloğa düzgün giremiyorum vakit bulamadığımdan maşallah diyorum sana:nazar::34:

ha bu arada bende bertuğun memeden sonra nasıl rahat gaz çıkardığını buldum heheh oda gece oldu. her memeden sonra gazı çıkarıyım diye uğraşıyodum en son fenalık geliyo çıkmıyo diye bi yandan da uyku bastırıyo bende yatakta kendimi hafif zıplattım baktım hemen çıkardı gazını. her memeden sonra yaylandım yatakta aa dedim valla çıkyıo gazı. artık heer memede koltukta bile yaylanıyorum ikide pıt pıt sırtına hemen çıkıyo gazı ama yine o gaz hep oluyo bağırsağında. midesindekini rahat çıkarıyo ee bağırsaktaki de öyle böyle çıkıyo ama gaz hiiiiiç btmiyo
ee, desene bundan sonra zıp zıp anneler olacağız:1: merak ediyorum eşim gece yarısında uyandığında ve ben böyle zıplayıversem benim hakkımda ne düşünür acaba:1:

Esteda ve stzmn ogullariniz sariligi zamanlanatackatir merak etmeyin drmlaramguvenin kimi 40 i cikincaya kadar kmi 2-3 ay sarilik bekleyn sizde dert etmeyin bakin ne guzel emziriyorsunuz onu dusnun hep

Ben en son saat 7 de emzirmeye calistim ya sonra agkaya aglaya uyudu 8 de uyaninca mama verdik kizimindemin emzirdim biraz yani benim memeler ancak 5 saatte doluyor valla simdi kendime emzirme yedirme programi yapim diyorum emmeden sonra 2'saat mamadan sonra 3 saat aralik koyayim nEtte Okumustum
1 mama
4mama
7meme
9...'plmadi yaaa dolum saatlwrini iyice hesaplamak gerek :9:
ya, o dolum saatleri siz nasıl hesaplıyorsunuz. bide gögsün tam boşalıp boşalmadığını nasıl ayırıyorsunuz. ben doğumdan beri bunu bir türlü çözemedim ama bebeği emzirdikçe gögsümden süt geldiği belli.

BiKesha cim dolup dolmadigini bende anlmadiyordum basta ama simdi fark ediyorum hatta bosaldiginida bosalinca hamur gibi yumusak oluyor doluyken de agir birazda sert oluyor oyle top gibi sert degil tabii de simdi emzirdim oksitosin homonum costu sabaha suummsakir sakir akacak artik :))) zaten coktu iyİce cogalinca sagar saklarim artik :)))) patricia seni dinledim baaak bu saatte emzirdim :)))

BiKesha cim dolup dolmadigini bende anlmadiyordum basta ama simdi fark ediyorum hatta bosaldiginida bosalinca hamur gibi yumusak oluyor doluyken de agir birazda sert oluyor oyle top gibi sert degil tabii de simdi emzirdim oksitosin homonum costu sabaha suummsakir sakir akacak artik :))) zaten coktu iyİce cogalinca sagar saklarim artik :)))) patricia seni dinledim baaak bu saatte emzirdim :)))

efsuncum nöbetçi senmişsin gece:)))
bilseydim girerdim vallahı. benım kızda nöbetçı ettı benı gece.
aksi gibi artık saç kurutma makınasınıda herzaman yemıyor. zaten kolık cd sini hiç yemiyor alışıyorlar galıba. :1:
bende artık fazla calıstırmıcamkı cok cok çağresız olduğum zamanlara saklıcam hakkımı:)
evet benım kaynana geldı sabah esım almaya gıttı, ben aksama kadar ınmıcem yanına malum uyuz gorumcem yanında ,o yuzden eşım ısten gelmeden ınmem yanına, belkıde kaynana cıkar bana bellıde olmaz, ay ınsallah cıkaz cunku ev dandını dastana.
dün ben miraç a yaklasık 100 ml zaten rezene içirmiştim.
eşim işten geldiğinde bıraz uyuyayım dıye ona emanet ettım. oda huysuzlanıyor dıye ıkıkere daha rezene yapıp vermış ey allahım ne kızdım ya insan bı kutuyu okur yanı dun yaklasın 200ml rezene ıcmış oldu mıraç
allahtan mama yemesınde bı azalma olmadı oburumun:)
aslında bu gun aktara gıtmeyı dusunuyorum kızlar. muskat ve acı elma yağı alıcam. ıkısınınde cok ıyı geldığını soyluyorlar. bakalım zaten bı onlar kaldı.
anammmmmm ben sımdı kaynanamın soyleyeceklerını bılıyorum ,
vah kucak ,vah emzık,ay cok edepsız ağlıyor
bakalım allah bu sefer kıme güç verecek:))))))) ya bana ya ona.
bu koliğin hakıkaten doruk noktalarındayız bu gunlerde, acaba dahada artacakmı dersınız:(((( ay nolur bundan fazlsı olmasın:((((
benım zıllı uyanmadan bı sıgara daha ıceyım. zaten sutum kesıldığınden berı sıgara cay kahve, baska bısey gırmıyor boğazımdan. ınsan gunde sadece bır oğun yermı yaw. dun boğazımdan sadece aksam yemeği girdi, ama yınede enerjım vardı, rabbım guc verıyor inanın.ınsallah bebekle evde yanlızken yığılıp kalmam bı kosede.

galıba bir arkadaş emziği nasıl bıraktıracağını dusunuyor daha alıştırmadan. ama gülüm ya bıraktırırsın bır sekılde,vallahı su anda benım ıcın onemlı olan günü kurtarmak, hele ıkı sene sonrasını dusunemem su anda bence sende kısa zamanda alıstır rahatla. ben bır haftadır uğrasıyorum hala tam alışmadı.
ya hakıkaten bılen arkadaslar: alışınca nasıl oluyor yanı sadece uyurkenmı istiyor yoksa uyanık olduğu her dakıkamı ağzında olması lazım alıştı dememız ıcın?
benım kız bazen iştahla emıyor emzığını bazen tobe ağzına bıle sokamıyorum. ama dızımde sallarken bır parmağımlada bastırıyorum diliyle itmesin dıye:)))) bantlasammı acaba bu gun eheeueheuee

[

iyiyim canım..gerçi dün psikiyatriye gittimde nekadr iyiysem :D canım seni nerden hatırlıyorum kafam karıştı? özelden yazıştıkmıydı?

canım telde konuşmuştuk oğlum emmiyordu. mamayla devam ediyoruz yaşadığım stresrten dolayıda olan sütümde gitti. hala bu psikolojiyi atlatamadım bende psikoloğa gitmeyi düşünüyorum. sanki tek emziremeyen benim gibi hissediyorum keşke zamanı gerialabilsek diyorum o zaman ne olurdu bilmem. atlatamadım bu emzirme ve süt olayını. geçen doktora gittik sadece mama veren bendim. kızlar sizde durum nasıl benim gibi mama verip bu durumua çok takan varmı

uzuun bir aradan sonra herkesciklere günaydınlar...bende sürekli okuyorum yazılanları ama yazmaya fırsatım olmuyor çünkü ancak okuyabiliyorum:)hepimizin sorunları aynı,çokta güzel oluyor böyle tecrübeleri paylaşmak..bende oğlumdan fırsat buldukça ya evi topluyorum ya yemek yapıyorum yada nete giriyorum..tv izlemek artık hayal oldu...dizi yok heralde artık bize..bunu büyütürüz yenisini doğururuz artık hayat böle gidecek..ilkin çok psikolojim bozuldu ama şimdi çok şükür daha iyiyim..alıştım heralde..insan neye alışmıyorkii...daha 40mız çıkmadı ama heyecanla bekliyorum belki kırktan sonra bişiler oturur herkesler öyle diyor...

slm guzel anneler ve minikleri.nasılsınız?dogum yaptıgımdan beri sızleri takıp ediyorum ama yazamadım.25 agustosta sezeryanla dunyaya geldi yavrum.2800 gr 55cm.
cok sukur iyiyiz anne suduyle besleniyor.her istedıgınde veriyorum.doktor doyuramazsın dedi.mama verin dedi.aldık ama vermedık.
sızlerden cok bılgı edindim.bızde de gaz sorunu oluyor ama hıc bır ılac kımyon rezene falan kullanmıyoruz.sureklı masaj yapıyorum.hastaneden geldıgımız gunden masaja alıstırdım.doyurduktan sonra masaj yapıyorum.karnına sırtına .gazını herzaman agzından cıkarmıyor.
gelelım bana.psikolojım iice bozuldu.dogum yapmadan k validem geldi.sozde yardımcı olmaya geldi.hamilelik cok zor gecıyordu ama bana bakmaya geldi tatile mi anlamadım gitti.benım ailem yurtdısında.tr ye gelin geldım.burda kimim kımsem yok.hastanede yanımda kalacakdı sozde.1 ci gun kaldı hasta oldu beli agrıdı ogluna şikayetler basladi.bana asla ve asla yardım etmedi.islak mendıl istedım sımdı kalkamayacagım kalkınca verirım dedi.:(
amelyattan 12 saat sonra kalktım ve bır daha da yatmadım.eve geldıkten sonra da her işi ben yaptım.
kucuk cocuk gıbı arkasından dagınıklıklarını topluyorum.
bizim burası soguk memleket.ev de soguk hergun banyo yaptırmayalım dedım.bıraz kendını toparlasın sonra yaptırırız.kım dınleyecek.banyodan sonra bebegi bezle gundaklıyor.kalca cıkıklıgına neden olacak dıyorum allaah korusun.ben 5 cocuk buyuttum dıyor
bıze gelirken dandık bı surme getırmıs.kızımın gozune surdu.toz surme bıde.surme yavrumun gozune kactı.enfeksıyon kapacak dıyorum.ben butun torunlara yaptım dıyor.aldım cope attım surmeyı.
banyodan sonra tuzlayacam dedi.tamam dedım.tuzladı vucudunu agzını durulamadı.tuzlu kalacak dedi.kokmazmıs.eyy allahım.yavrumun vucudunu nasıl yakmıstır tuz kım bılır.sonra izin vermedim.sımdı de kalkmıs ballıyacam tatlı kız olsun.ballayacakmıs vucudunu sonra gundak yapacakmıs.sakınnnn dedım.istemıyorumm.
neler neler daha...
aksam da karsı komsumda kızlar var onlar oturmaya geldi.basladı erkek olsaydı esimin ısmını koyacaktık bılmem ne.kızıma kendi ismini koydu bu arada.erkek olsaydı oglum daha cok gururlanacaktı.sımdı kızz cocuk deyınce bırz cekiniyor seviyoruz ama erkek olsaydı degısık olacaktı diyor.sinirimi bozdu mısafırlerın yanında.bende eşiööme patladımm.
cok uzun yazdımmm kusura bakmayın .icimi doktumm.
paylasacak kımsem cok burda delirecemm.cocugumla mı ılgıleneyım esımle mi eve mı yetıseyım yoksa bu kadının sacmalıklarını mı seceyım bılemıyorumm.psıkologa gıtmeyı dusunuyorum.:(

3gün sonra 6.haftam başlıyor...bakalım bakalım...benim kuzumuda sallanmaya çok alıştırdık...sallanmadan durmuyor..oda beşikte yada dizde değil battaniyede iki kişi sallayacakta susacak..artık bizde evin içine çingene salıncağı kurduk bazen ona kanıyor bazen illede iki kişi sallasında yorulsun die tutturuyor..her ağzını açanda niye buna alıştırdınnn diyor e napim ona alıştırma buna alıştırma ne yani bebek bu durduğu yerde uyusunmu aglayınca ne yapak bekleyelimde sussunmu kendi kendine..ya kucagında sallayacan ya battaniyede...alışsa nolcak.varmı aranızda yattığı yerde susan..yada öle bildiğiniz bi bebekk..çocuk bu ağlayacak elbet..diye düşünüyorummm haksızmıyım bilmiyorum

yatarken kucagına alma boğarsın diyorlar.. geceleri uyanıncada emer emmez uyumoyor en az iki saat oyalattırıp yatıyor..bide bu aralar emme zamanları uazadı eskiden 2 saatti en fazla şimdi 4 saati buluyor.bende ısrar etmiyorum acıkırsa ağlar ister diye...drun biri kalbinde üfürüm var dedi delik olabilirmiş..o bizi çok tedirgin ediyor..bakalım hafataya büyük bi hastaneye gidip ultrasona girecegiz...dua edin ...bide sezeyan ağrılarım tamamen kesilmedi bu normalmidir sizce..ne zaman tamamen yok olur kii...dayanılmayacak gibi değil ama bitmedide

efsuncum nöbetçi senmişsin gece:)))
bilseydim girerdim vallahı. benım kızda nöbetçı ettı benı gece.
aksi gibi artık saç kurutma makınasınıda herzaman yemıyor. zaten kolık cd sini hiç yemiyor alışıyorlar galıba. :1:
bende artık fazla calıstırmıcamkı cok cok çağresız olduğum zamanlara saklıcam hakkımı:)
evet benım kaynana geldı sabah esım almaya gıttı, ben aksama kadar ınmıcem yanına malum uyuz gorumcem yanında ,o yuzden eşım ısten gelmeden ınmem yanına, belkıde kaynana cıkar bana bellıde olmaz, ay ınsallah cıkaz cunku ev dandını dastana.
dün ben miraç a yaklasık 100 ml zaten rezene içirmiştim.
eşim işten geldiğinde bıraz uyuyayım dıye ona emanet ettım. oda huysuzlanıyor dıye ıkıkere daha rezene yapıp vermış ey allahım ne kızdım ya insan bı kutuyu okur yanı dun yaklasın 200ml rezene ıcmış oldu mıraç
allahtan mama yemesınde bı azalma olmadı oburumun:)
aslında bu gun aktara gıtmeyı dusunuyorum kızlar. muskat ve acı elma yağı alıcam. ıkısınınde cok ıyı geldığını soyluyorlar. bakalım zaten bı onlar kaldı.
anammmmmm ben sımdı kaynanamın soyleyeceklerını bılıyorum ,
vah kucak ,vah emzık,ay cok edepsız ağlıyor
bakalım allah bu sefer kıme güç verecek:))))))) ya bana ya ona.
bu koliğin hakıkaten doruk noktalarındayız bu gunlerde, acaba dahada artacakmı dersınız:(((( ay nolur bundan fazlsı olmasın:((((
benım zıllı uyanmadan bı sıgara daha ıceyım. zaten sutum kesıldığınden berı sıgara cay kahve, baska bısey gırmıyor boğazımdan. ınsan gunde sadece bır oğun yermı yaw. dun boğazımdan sadece aksam yemeği girdi, ama yınede enerjım vardı, rabbım guc verıyor inanın.ınsallah bebekle evde yanlızken yığılıp kalmam bı kosede.

galıba bir arkadaş emziği nasıl bıraktıracağını dusunuyor daha alıştırmadan. ama gülüm ya bıraktırırsın bır sekılde,vallahı su anda benım ıcın onemlı olan günü kurtarmak, hele ıkı sene sonrasını dusunemem su anda bence sende kısa zamanda alıstır rahatla. ben bır haftadır uğrasıyorum hala tam alışmadı.
ya hakıkaten bılen arkadaslar: alışınca nasıl oluyor yanı sadece uyurkenmı istiyor yoksa uyanık olduğu her dakıkamı ağzında olması lazım alıştı dememız ıcın?
benım kız bazen iştahla emıyor emzığını bazen tobe ağzına bıle sokamıyorum. ama dızımde sallarken bır parmağımlada bastırıyorum diliyle itmesin dıye:)))) bantlasammı acaba bu gun eheeueheuee
ben hep mesaideyim cicim gunaydın bu arada :)) kaygananla başarılar sana ben sana guven,yorum halledersin sen :))
cicim benim bi arkadaş ingilteren bir gaz ilacı getirmiş kızında 1 kere kullanmış gerek duymamış sonra şimdi bende o neo yerine onu kullanıyorum bizde cok işe yaradı valla sende getirtirmisin netten mi alırsın bi araştır istersen kolik bebkler için infacol
ya sana soracaklarım vardı da kafamı kaldı evin eksiklerini bile 5 kez tekrar edip unutur oldum :))) kızlar bizi eskitti valla :))
canım telde konuşmuştuk oğlum emmiyordu. mamayla devam ediyoruz yaşadığım stresrten dolayıda olan sütümde gitti. hala bu psikolojiyi atlatamadım bende psikoloğa gitmeyi düşünüyorum. sanki tek emziremeyen benim gibi hissediyorum keşke zamanı gerialabilsek diyorum o zaman ne olurdu bilmem. atlatamadım bu emzirme ve süt olayını. geçen doktora gittik sadece mama veren bendim. kızlar sizde durum nasıl benim gibi mama verip bu durumua çok takan varmı
kuzum bende de süt ve ama durumu var bende cok üzülüyorum kendimi öyle şartlamışım ki emzirmeye başka bir durumu kabullenemiyorum ama yine ben aşıcam bu durumu başkası değil suan için psikologluk durumum yok sağolsun çevremdekilerde çabamı gördüklerinden ses etmiyorlar herkes destek bir iki laf lursada ben sallamıymorum çünkü gerçekten elimden geleni yaptıgımı düşünüyorum ama pes etmek üzereyim dün bunalmıştım süt mevzusundan daha doğrusu kızım emdi emdi boş bas tı yaygarayı aglayarak uyudu mamayı yatiştiremedik 3 fırt sigara içtim ilk defa :((

slm guzel anneler ve minikleri.nasılsınız?dogum yaptıgımdan beri sızleri takıp ediyorum ama yazamadım.25 agustosta sezeryanla dunyaya geldi yavrum.2800 gr 55cm.
cok sukur iyiyiz anne suduyle besleniyor.her istedıgınde veriyorum.doktor doyuramazsın dedi.mama verin dedi.aldık ama vermedık.
sızlerden cok bılgı edindim.bızde de gaz sorunu oluyor ama hıc bır ılac kımyon rezene falan kullanmıyoruz.sureklı masaj yapıyorum.hastaneden geldıgımız gunden masaja alıstırdım.doyurduktan sonra masaj yapıyorum.karnına sırtına .gazını herzaman agzından cıkarmıyor.
gelelım bana.psikolojım iice bozuldu.dogum yapmadan k validem geldi.sozde yardımcı olmaya geldi.hamilelik cok zor gecıyordu ama bana bakmaya geldi tatile mi anlamadım gitti.benım ailem yurtdısında.tr ye gelin geldım.burda kimim kımsem yok.hastanede yanımda kalacakdı sozde.1 ci gun kaldı hasta oldu beli agrıdı ogluna şikayetler basladi.bana asla ve asla yardım etmedi.islak mendıl istedım sımdı kalkamayacagım kalkınca verirım dedi.:(
amelyattan 12 saat sonra kalktım ve bır daha da yatmadım.eve geldıkten sonra da her işi ben yaptım.
bizim burası soguk memleket.ev de soguk hergun banyo yaptırmayalım dedım.bıraz kendını toparlasın sonra yaptırırız.kım dınleyecek.banyodan sonra bebegi bezle gundaklıyor.kalca cıkıklıgına neden olacak dıyorum allaah korusun.ben 5 cocuk buyuttum dıyor
bıze gelirken dandık bı surme getırmıs.kızımın gozune surdu.toz surme bıde.surme yavrumun gozune kactı.enfeksıyon kapacak dıyorum.ben butun torunlara yaptım dıyor.aldım cope attım surmeyı.
banyodan sonra tuzlayacam dedi.tamam dedım.tuzladı vucudunu agzını durulamadı.tuzlu kalacak dedi.kokmazmıs.eyy allahım.yavrumun vucudunu nasıl yakmıstır tuz kım bılır.sonra izin vermedim.sımdı de kalkmıs ballıyacam tatlı kız olsun.ballayacakmıs vucudunu sonra gundak yapacakmıs.sakınnnn dedım.istemıyorumm.
neler neler daha...
aksam da karsı komsumda kızlar var onlar oturmaya geldi.basladı erkek olsaydı esimin ısmını koyacaktık bılmem ne.kızıma kendi ismini koydu bu arada.erkek olsaydı oglum daha cok gururlanacaktı.sımdı kızz cocuk deyınce bırz cekiniyor seviyoruz ama erkek olsaydı degısık olacaktı diyor.sinirimi bozdu mısafırlerın yanında.bende eşiööme patladımm.
paylasacak kımsem cok burda delirecemm.cocugumla mı ılgıleneyım esımle mi eve mı yetıseyım yoksa bu kadının sacmalıklarını mı seceyım bılemıyorumm.psıkologa gıtmeyı dusunuyorum.:(
aayyy manyak karı ne süğrmesi allahım ayaaa

slm uykusuz , bitmiş,sinirli,çevresiyle durmadan savaş verip bir yandan emzirmeye çalışıp yetiremeyip mamayaı dayayıp vicdan azabından ağlayan,saçlarını sabah kalkınca tarayamadan günü geceyi bitiren,kocasına kayınvalidesine,hatta anasına sinir olan , ama çok ama çok ttalı bebiklere sahip olan güzeller güzeli anneler....hepinize slm olsun... :86:
yazmayı çok isityorum ama ne mümkün.arada açıp okuyorum ama hep.yazmaya fırsat olmuyor bazend e cnm istemiyor.çünkü hep olumsuz şeyler var malesef..
kocamla aram kaynanam yüzünden mahvolmuş durumda.geçen çarşambaya kadar muhteşem bi yaşamımız olan biz annemin 3 aydır bzide kalmasını çok kıskanıp en son mevlüt olamsın a 3 gün kala kıskançlıktan sinir krizi geçirien kayınvalidemin oğlumu okulda arayıp eve çağırıp b, bir ton laf söyleyip ayılıp bayılmasıyla ve mevlüdümüze gelmeyerek (akraba takımıyla) bütün saddetimizi altüst etmiş durumda.onu Allah a havale ediyorum.öyle çok üzüldümki,hele annem ağladı yazık.eşimde çok mahcup oldu anneme.ama bana gelince çatır çatır kavga etti.neler yaiandı neler..:(( annem gitti sonunda g..tüne kına yaksın artık.ama o d a bu eve gelemiyor bend e gitmiyorum bakalım.nereye kadar devam edecek.mevlüdümüz salonda olacaktı onuda iptal ettik.önce inatla yapacaktım ama sonra bak bak kendi kendilerine yaptılar diye laf vermiyyeim diiye ağlayarak iptal ettim.onlar utansın.hiç bir özencimi yaptırmadıkları için.neyse işte bizd e durumlar böyle..bebekte malum küçük bir gazman zavallım.ıkınmaktan göbek fıtığı oldu.şimdilik müdahele etmiyor dr inş çok büyümez.6. aya kadar düzelir dedi.öyle işte.bend e çok gerginim.sütüm az a z diyordum meğersem az dediğim günler varmış baya..bi baktım iyice gitmiş hemen duruma el koydum emzirmeye ve kürlere başladım.şimdi incir suyu içiyorum bakalım.bend e bundan sonra hep olumlu mesajlar göndericem evrene.sütüm var sütüm var,sütüm çok,bebeğimin ağzından taşıyo..emdikçe çoğalıyor faklan filan..ama hakikaten öyle...şimdi günde 3lt suya başladım onuda artırıcam inş..

Selam kizlaar gelisimci nasilsin canim umarim iyisindir psikiyatri ne verdi sana sakinlestiricimi gulse cok mu yordu annecigini :) hep bu gunlerin gececgini dusun bikac aya bisey kalmayacak halledcez herseyi

Sulesslii ne kadar enerjik bir mesaj okadar uykusuzluga ragmen takdir ettim senin:))))

Patricia cicim dokturmussun gene Sayende ogrenmedigimiz b.k kalmayacak valla ben de senn emzirme hakkinda yazdiklarina bir uyayim olanca sutumle ama bu is psikolcik oldugundan artik hep sutum coook diycem ayy kizim cok cok emiyo diycem sutum kizimin genzine kacti diycem ben kizim cok gusel doyuruyom diycem diycemnoglu diycem yani senin sevgili cici annecigin ne zaman geliyodu cmtrsimi yarin mi aksama artik esinle evi toparlarmtemizlersiniz yada duurr sen yat kocisin toparlasin :))) sen cocuk buyutuyorsun :)))

Benim de bugun oglen 2'komsum ugradi kizimi gormeye sutum az mama veriyorum diyince tutamadimnakittimngoz yaslarimi cok icime batmis cok eksik hissetmisim ve atlattim sanarken hala atlatamamisim aslinda gecen nasil mamaya basladigimi yazdim ya eksk yazmisim kocamin da sucu var ac bu cocuk diyip durdu sag kendini dedi bende sagmayi beceremedigimden hic sut cikaramadim ve husraaan mamaya basladik dr a suc atmaya gerek yok ben koca beni bu yola dusurdu ;(
Kocamda anasi gibi cok bilir benim emzirme olayma is projesi gibi yqklasti sonuc bi dunya is sterilizator hiberon mama gaz kabizlik benim psikolojim ......

Neyyyseee napalim kismet diyelim ama simdiki ben olsam kimseyi dinlemez emzirirdimnac kalsada aglasada ilk gunlr agliycak zaten gayet normal ama ben hic dayanamiyordum aglamasina bnde kizimla beraber agliyordum
Simdi herkes emzir cogalir diyorya ahhh keskeee diyorum :(

bende kaynanamı ve annemi suçluyorum.emzirme konusunda.annem ben uyurken gitmiş ebelerden mama istemiş kaşıkla başladı vermeye.kaynanamda daha hamileyken erken doğarsa sütün gelmez,sütün az olursa napcan.mamamı vercen.sütün ne zanan gelcekki.doğrudum geldimi sütün niye gelmiyo,şunun şu gün gelmiş bunun bugün.senin niye yok ki.Allah Allah..olmıcak heral. :(
annem; ıhıh hgelmicek bu mama verem biz.aç kalmasın çocuk.aptamil güzel.en pahalısı iyi bu bundan verem.yisin çocuk.15 gün e rken doğurdu ondan gelmiyo heral.falan filan..sağıorum yok uğraima olsa sızlar akar gelir.

ama ben tüm bunlara rağmen sağa sağa getirdim.ve kolostrumu kaşıkla verdik.sonra bunlar yokken emzirdim.koacamında klaına sokmuşlar mama versin emzircem diye aç koyuyor çocuğu diye. o d aikide bi yorma çocuğu ma mam ver hadi.ben tutim bebeği.:(( böyle bi durumda şakır şakır sütün gelmesi mimkün mü ...???? amö açok şükür 1 kaç öğünd e olsa emiyor.demekki olumlu olsalar sütüm taşacak.ablalarımın öyl e bolduki hele ortanca ablam bebeği ağzının açardı o akıtırdı.bebek ağzı açık beklerdi :)) aksın diye..bi sıkarda 3 metre uzaklığa fışkırırdı maşallh..bend e aynı familyadanım ama bende niye az acep..tamamne psikoljik işte...

ciddi mi kız yoksam :)) gazamı getiriyon

ben :58:

neler neler daha...

sen onu psiloğa göndersen cnm..hatta direk manisaya yatıralım o kadını....

ay uyuz oldum. kızın şifonyerini bi açtım ıkı paket göğüs pedi. çok aktı ya sutumuz de almısız oyle onceden. valla soranlasa almayın onceden dicem. gerekirse alırsınız. şimdi açtım kızın ağzını yuzunu sılerken pamuk nıyetıne kullanmaya basladım:)e napıyım.
dünkü cadolozluğu sabah hala devam edıyordu miraç hanımın. bende bıraz once bı zeytın yağı operasyonu yapayım dedim.yıne zıçtı bı dunya:) bu arada peçete katlamaya üşendim yine derecenin ucuyla yaptım. artık yenı bır derece almak şart oldu, zira bunu nekadarda alkolle temızlesem baska bıyere surulmez:)
neyse mıçtık bıgüzel, sonra çat dıye uyudu zaten. bende uyudu oh bı çay keyfı yapayım derken , tam çayı bardağa koydumkı üveeee üveeee diye bi çığlık yanı ayakta sallasana benı kadınnnn (Türkçesi) e iyi dedik madem oyle, aldım çayımla notebooku yatak odasına:) şimdi hanım ayağımda keyıf yapıyor bende kucağımda size yazıyorum.
bu arada eşim aradı napıyorsun dıye, göya benı deniyor bakalım anasının yanına ındımmı ınmedımmı :)
bende cocuk çok rahatsız dedim napıyım :) aksam ınerız beraber iyi olursa dedim :) töbe yarabbım ya.
sabahtan berı cok yazdım ama tam okeylerken net gidiyor ve yazdıklarım sılınıyor. uyuz oldum insallah bu sefer gitmez.

gülaycik85
canım kaynanana sevgiler saygılar:))))
kızlar bı cözüm bulmak lazım napsak acaba:)
plan a: Gazeteye bir ilan verelim, kaynanalara bedava ev diye, yada hediyeler falan dıye. tarıh saat ve yer bildirelim. sonra hepsini aynı binaya tıkıp içeri gaz verelim heuehueheu
nasıl fikir.
varmı plan b si olan?

slm uykusuz , bitmiş,sinirli,çevresiyle durmadan savaş verip bir yandan emzirmeye çalışıp yetiremeyip mamayaı dayayıp vicdan azabından ağlayan,saçlarını sabah kalkınca tarayamadan günü geceyi bitiren,kocasına kayınvalidesine,hatta anasına sinir olan , ama çok ama çok ttalı bebiklere sahip olan güzeller güzeli anneler....hepinize slm olsun... :86:
yazmayı çok isityorum ama ne mümkün.arada açıp okuyorum ama hep.yazmaya fırsat olmuyor bazend e cnm istemiyor.çünkü hep olumsuz şeyler var malesef..
kocamla aram kaynanam yüzünden mahvolmuş durumda.geçen çarşambaya kadar muhteşem bi yaşamımız olan biz annemin 3 aydır bzide kalmasını çok kıskanıp en son mevlüt olamsın a 3 gün kala kıskançlıktan sinir krizi geçirien kayınvalidemin oğlumu okulda arayıp eve çağırıp b, bir ton laf söyleyip ayılıp bayılmasıyla ve mevlüdümüze gelmeyerek (akraba takımıyla) bütün saddetimizi altüst etmiş durumda.onu Allah a havale ediyorum.öyle çok üzüldümki,hele annem ağladı yazık.eşimde çok mahcup oldu anneme.ama bana gelince çatır çatır kavga etti.neler yaiandı neler..:(( annem gitti sonunda g..tüne kına yaksın artık.ama o d a bu eve gelemiyor bend e gitmiyorum bakalım.nereye kadar devam edecek.mevlüdümüz salonda olacaktı onuda iptal ettik.önce inatla yapacaktım ama sonra bak bak kendi kendilerine yaptılar diye laf vermiyyeim diiye ağlayarak iptal ettim.onlar utansın.hiç bir özencimi yaptırmadıkları için.neyse işte bizd e durumlar böyle..bebekte malum küçük bir gazman zavallım.ıkınmaktan göbek fıtığı oldu.şimdilik müdahele etmiyor dr inş çok büyümez.6. aya kadar düzelir dedi.öyle işte.bend e çok gerginim.sütüm az a z diyordum meğersem az dediğim günler varmış baya..bi baktım iyice gitmiş hemen duruma el koydum emzirmeye ve kürlere başladım.şimdi incir suyu içiyorum bakalım.bend e bundan sonra hep olumlu mesajlar göndericem evrene.sütüm var sütüm var,sütüm çok,bebeğimin ağzından taşıyo..emdikçe çoğalıyor faklan filan..ama hakikaten öyle...şimdi günde 3lt suya başladım onuda artırıcam inş..
.

canım aynısını bende yaşadımm kayana oğlunu benden veannemden kıskadı ve yapmadığını bırakmmadı ama ben daha 3günlük lousayken oldu bunlar kadın bana ne hakaretleer ne kadar ağladım ne kadar üzüldüm sütüm gideeck diye çok korktum allahtan gitmedi sadecesüt ile ebsliyorumm kızımı maşallh yetiyo ama kaynananın yaptıklarını ve eşimmin tavrını hala unutamıyorumm hatta sizede hiç anlatamdım geçi hiç kimmseye anlatmadımm çünkü unutmak istiyorum olmuyo hep gizli gizli ağlıyorum sırf bu yüzden deliecsine aşık olduğum eşimden soğudum sürekli rol yapıyorum etrafa gülücükler saçıyorum benim doktora gitme gibi bi şansımda yok eşim ilaç kullanmama izin vermez anlat bana rahatla der ama istemiyorum anlatmak çok yoruldum düşünmekten üzülmekten çok yoruldum 3senedir evliyim 2senedir bebek bekiyoduk ve kaynana bunu biliyodu yavrumuza sevinmeyi çok gördü bize şimdi odan nefret ediyorum ama yüzüne gülücükler saçıyorum şimdi burda dün geldi bugün gidecek inşallah

gülaycik85
plan a: Gazeteye bir ilan verelim, kaynanalara bedava ev diye, yada hediyeler falan dıye. tarıh saat ve yer bildirelim. sonra hepsini aynı binaya tıkıp içeri gaz verelim heuehueheu
nasıl fikir.
varmı plan b si olan?

valla allah razı olsun derim canım

bende kaynanamı ve annemi suçluyorum.emzirme konusunda.annem ben uyurken gitmiş ebelerden mama istemiş kaşıkla başladı vermeye.kaynanamda daha hamileyken erken doğarsa sütün gelmez,sütün az olursa napcan.mamamı vercen.sütün ne zanan gelcekki.doğrudum geldimi sütün niye gelmiyo,şunun şu gün gelmiş bunun bugün.senin niye yok ki.Allah Allah..olmıcak heral. :(
annem; ıhıh hgelmicek bu mama verem biz.aç kalmasın çocuk.aptamil güzel.en pahalısı iyi bu bundan verem.yisin çocuk.15 gün e rken doğurdu ondan gelmiyo heral.falan filan..sağıorum yok uğraima olsa sızlar akar gelir.

ama ben tüm bunlara rağmen sağa sağa getirdim.ve kolostrumu kaşıkla verdik.sonra bunlar yokken emzirdim.koacamında klaına sokmuşlar mama versin emzircem diye aç koyuyor çocuğu diye. o d aikide bi yorma çocuğu ma mam ver hadi.ben tutim bebeği.:(( böyle bi durumda şakır şakır sütün gelmesi mimkün mü ...???? amö açok şükür 1 kaç öğünd e olsa emiyor.demekki olumlu olsalar sütüm taşacak.ablalarımın öyl e bolduki hele ortanca ablam bebeği ağzının açardı o akıtırdı.bebek ağzı açık beklerdi :)) aksın diye..bi sıkarda 3 metre uzaklığa fışkırırdı maşallh..bend e aynı familyadanım ama bende niye az acep..tamamne psikoljik işte...

ciddi mi kız yoksam :)) gazamı getiriyon

ben :58:

sen onu psiloğa göndersen cnm..hatta direk manisaya yatıralım o kadını....
hahahah valla olumluyorum venüscüm :)))) akşam 3 kere kızımı emzirdim benim memeler taşşş sızım sızm sızladı dayanamadım kalktım sağdım 200 cc süt çıktı kalktım poşetledim buzluğa attım sabah kalktık gene emzir emzir offff çok sütüm varr napiim ben yaaa sağmaktan emzirmekten bittim valla :))) mubarek Ubre Blanca oldum (dünyanın en çok süt veren ineği)

ay uyuz oldum. kızın şifonyerini bi açtım ıkı paket göğüs pedi. çok aktı ya sutumuz de almısız oyle onceden. valla soranlasa almayın onceden dicem. gerekirse alırsınız. şimdi açtım kızın ağzını yuzunu sılerken pamuk nıyetıne kullanmaya basladım:)e napıyım.
dünkü cadolozluğu sabah hala devam edıyordu miraç hanımın. bende bıraz once bı zeytın yağı operasyonu yapayım dedim.yıne zıçtı bı dunya:) bu arada peçete katlamaya üşendim yine derecenin ucuyla yaptım. artık yenı bır derece almak şart oldu, zira bunu nekadarda alkolle temızlesem baska bıyere surulmez:)
neyse mıçtık bıgüzel, sonra çat dıye uyudu zaten. bende uyudu oh bı çay keyfı yapayım derken , tam çayı bardağa koydumkı üveeee üveeee diye bi çığlık yanı ayakta sallasana benı kadınnnn (Türkçesi) e iyi dedik madem oyle, aldım çayımla notebooku yatak odasına:) şimdi hanım ayağımda keyıf yapıyor bende kucağımda size yazıyorum.
bu arada eşim aradı napıyorsun dıye, göya benı deniyor bakalım anasının yanına ındımmı ınmedımmı :)
bende cocuk çok rahatsız dedim napıyım :) aksam ınerız beraber iyi olursa dedim :) töbe yarabbım ya.
sabahtan berı cok yazdım ama tam okeylerken net gidiyor ve yazdıklarım sılınıyor. uyuz oldum insallah bu sefer gitmez.
hahahah bakalım kaygana ne hadeye getirmiş miraç hnma kuzuuum sen net ve çay keyfi yapıyon ohhh bi cigara eksik valla :))(bi zahmet olmasın oda :)))
senin kız kime benziyo bu arada bab değil burnu sana benzemiyo tam kestiremedim valla
benimki made by baba valla ilk zamanlar sölemiyordu kızarım diye şimdi rahatladı yaaa ohhh nasıl benziyo bana dimi diyip duruyo :))
,haaa kzımın 2 gündür yapmıyodu mokunu bugun 3. gundu baktım sabh pek mahsun ıkıntıkın anam dedim noluyo alışmamışız kendş kendine yapmasına tabiii bi baktım hediye paketi hazıır babası işe gitmeden bi fasıl döt yıkadık da gune hayırlı başladı valla :)))
dün ben ağlayınca kayganam yapma aglama olanıda kesilir bunada şükür çücugunsa sağlıklı dah ne isyorsun varsın olsun gücün var mamaalıyorsun dert etme ....
ayyy şamşırdım valla gözüme girdi hatun kişi:))

gülaycik85
nasıl fikir.
varmı plan b si olan?

hahahah destekliyoom :))

milliyetten alıntıdır arkadaslar. naneyı duymustum :) denıze dusen yılana sarılır hadı :)

Mideyi rahatlatan çaylar hangileridir?
Mide rahatsızlığı, şişkinlik ve hazımsızlık sorunları hayatı kabusa çevirebilir. Doğal yollarla bu sorunları gidermek ise bir kaç yudum bitkisel çaydan geçer...

Zencefil çayı:

Zencefil tarihi dönemlerden beri mide şikayetlerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Alman hükümeti de zencefilin hazımsızlığa iyi geldiğini onaylamıştır. Hazımsızlık çekenlerin abartmamak şartıyla zencefil ayı içmesi oldukça faydalıdır.

Nane çayı:

Kronik hazımsızlık çeken kişilere nane çayı önerilmektedir. Nane, karın kaslarını ve bağırsakları rahatlatıcı özellik gösteriyor. Her fincan çay için 2,5 çay kaşığı nane öneriliyor. Dilerseniz içine limon da dilimleyebilirsiniz.

Rezene çayı:

Özellikle hint kökenli kişiler bol miktarda rezene çayı tüketmeleriyle bilinir. Çünkü rezene çayı yemeklerin sonrasında tüketilir ve midede hazımsızlık ihtimalini en aza indirir. Yemeklerin öğütülme hızını arttıran rezeneyi bir fincan su içine koyduktan sonra demlenmeye bırakarak tüketebilirsiniz.

Papatya çayı:

Papatya pek çok yararı bulunan bir içecektir. Uykusuzluğa karşı iyi gelirken mide kaslarını da rahatlatmasıyla bilinir. Şişkinlik veya hazımsızlık gibi şikayeti olanlar 3 gram papatya çiçeğini bir bardak sıcak suya koyarak demlenmeye bırakabilir ve güvenle içebilir. Ancak alerjisi olan kişilerin çok dikkatli olması gerekmektedir. Çünkü bazı kişilerde ciddi sorunlara yol açabilir.

efsuncum aman burnu bana benzesınde başka neresı ıstıyorsa baba tarafına benzesın :)))) zira karga burunlular dişi erkek :) hepsi. he birde hiç birinde üst dudak yok. ama benım kızımda var maşallah :) heralde dudak ve burun ben. şu ankı halıma benzemıyor ama canım 6 aylık bır fotom var aynı ben bi gözler hariç, kızımın gozleri pörtlek aynı babası , alnıda oyle. hahahahaha ayak parmakları babasının kopyası doğar doğmaz soyledim :))))))
öyle eciş bücüş bişey işte, kız bunlar daha cok değişecek bakalım nasıl bir malzeme çıkacak ortaya.
heh sonunda benımkıde ayağa alıştı hadı bakalım. sabahtan berı uyutuyorum, gaz falanda yok he :) tam yatağa yatırıp mutfağa gidiyorum cigaramıu yakıcam üüveee üveee yalandan ağlama:)
kıyamıyorum hadı yıne ıkı salla aynı terane. 3-4 kere boyle oldu.
en son 9da yemıstı, biberonu ağzına sokuyorum diliyle itiyor. haklısınız bunların yeme surelerı uzadı galıba, hay allah razı olsun:)))) bide uyku suresı uzasa.

kızlar bana bişeyler yazmışsınız hepinize ayrı ayrı cevap yazdım ama tam okeylerken internet gitti, valla cok uzundu bıdaha yazamadım :) adımı anan herkese selamlar:)))) insallah bu seferde gitmez net. d.....s.. interneti sakın almayın çok pişmanım bıde ıkı sene imza attım ş.... lere.
miraçın babannesi fışkı hediye getirmiştir:)
yazın geldığınde kazayla sormuştu ne getıreyım dıye bende yarım ağızla sorduğunu bıldığımden bebek arabası dedim inadına:) bir yanlış daha yapmıştı hangı model dıye :) bende nettenbakayım modeli bildiririm demiştim:)
abc deising diye bir marka almanyada epey tercıh ediliyor. Arabası puseti(ama pusette puset yanı) birde içine koyuluyor ya hanı yorgan gibi bişey tulum gibi, hepsini takım aldırdım okkalı bır fiyata. bidaha ömür boyu ölse bişey getirmez kızıma, pişman oldu sorduğuna :)diger gelinler şok oldu araba aldığını duyunca zaten :) ters köşeye yatırdım kadını resmen :) heueheuh
he bırde kızının daha once kullanmış olduğu maxi cosi sini getirdi, hiç yıpranmamıs epey işime yarıyor arabada.
aslında benım kaynananın bana zararı yok , şimdi şöyle ben kendimi ezdirsem ağ... mıçar o şekilde bi kadın. ama ben çemkirik olduğumdan sindiriyorum onu. e oda napıyor arkamdan konuşuyor.
acıkcası arkamdan konustuğunuda duymadım ama his işte, diğer gelinlerin arkasından attığını bıldığım için bende öyle bir his oluştu uyuz oluyorum şahsına. bide acayıp yalancı kendi kızlarını bıze karsı koruyan bır tıp o yuzden. yoksa yuzume karsı ay ne pamuk insan dersin, zira bende oyle diyordumda diğer gelinlere kızıyordum çömezken :))))
ama sevmiyorum işte boyle ıkı yuzlu beş yuzlu ınsanları, e içimdede tutamıyorum . bu saat oldu daha ınmedim ya yanına ooooo arkamdan kızıyla ne atıyorlardır ne kaynatıyorlardır allah bılır heuehuehh inip kapımı dınlesem. kız şu bebek telsızınımı koysaydım acaba o gelmeden once heuheuehe.
aaa aslında super fikir dur ben bunu bı yapayım. g.g. internet sitesinde gormustum casus kalem diye :) ses ve goruntu kaydediyor fiyatıda acayıp ucuzdu heueheu almam lazım mutlaka. bak nerden nereye geldi konu. heuehe
benım babam erkek halıyle 10 kadın toplansa yapamayacağı seylerı yaptı, yatak odasından perdesıne halısına nevresimlerine donencesine kıyafetlerıne varıncaya kadar aldı, halada elime her gelişinde 100 -50-400 ne varsa sıkıştırır garıbım. ah bıde rahmetlı anam hayatta olsaydı pamuklarda yatırırdı benı ya kısmet ıste. huzur ıcınde uyusun mekanı cennet olsun anamın.
peaaahhh yemısım kaynanayı efkarlandım mutfağa kaçamda ıkı fırt cigara cekem.

Back