• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

3lü aşıyı ilk yaptıranlardansın sanırım,inşallah dedikleri gibi ateş yapmaz ben çok korkarım çocuklarım ateşlenmesinden,bu aşılarda beni o yüzden korkutuyor.
Sanırım sizinde sarılığınız uzun sürdü biz bugün 57 günlük olduk ama hala devam ediyor gerçi sadece boynundan yukarısı sarı.
13,9 yüksek bir değer değilmiymiş onu merak ettim

cnm doğdugundn berı dusuk degerlerde ama gözlernde ve vucudunda sarı olunca bissürü test yaptırdılar bıze bazılarını devlet yapmıyordu özelde yaptırdık ındırımımız olan bı hastanede 1 hafta ugrastırdılar bızı yafrumdan da 8-9 tup kan aldılar
neyekı bısey cıkmadı

bu uzun süen sarılıga anne sütü sarılıgı deniyomuş cnm

cnm doğdugundn berı dusuk degerlerde ama gözlernde ve vucudunda sarı olunca bissürü test yaptırdılar bıze bazılarını devlet yapmıyordu özelde yaptırdık ındırımımız olan bı hastanede 1 hafta ugrastırdılar bızı yafrumdan da 8-9 tup kan aldılar
neyekı bısey cıkmadı

bu uzun süen sarılıga anne sütü sarılıgı deniyomuş cnm

Bizimde hala yüzünde ve gözlerinde var ilk hastaneye yattığında fototerapi için 18di,12e düşünce çıktık.fakat çıktıktan 2 gün sonra tekrar sarardı doktora gittik ölçmeye gerek yok kendiliğinden geçer dedi,fakat geçmeyince 15 gün sonra tekrar götürdük 13,7idi. 1 aylıkken aşı için götürdüğümüzde hala sarıydı yine ölçmeye gerek yok 8-10 civarındadır 40 günden sonra geçer dedi fakat geçmedi bu kez bahsettiğin testleri uygulayacak sanırım çünkü bi sebebi mi var yoksa sadece anne sütündenmi emin olmak gerek,beni de çok geriyor hipotroidi olmasından falan korkuyorum,allah korusun. siz yaptırmışsınız için rahatlamıştır ne güzel,darısı bize

kızlar, sizden bir şey soracağım. ben şimdi kızımı sadece emzirtiyorum fakat son zamanlarda sırf uyumak için bile kızım yarım yamalak emiyor gibi. resmen beni emzik gibi kullanıyor. vermeyince bu sefer çok nazlanıyor ve baya bir ağlıyor. ben diyorum ki emzik mi versem, çok bilmiş eşimde gerekyok alıştırmaya , hem emzik 6 aydan sonra ancak kullanılırmış diye söylenip duruyor. kucağımda yada beşikte sakinleştireyim derken bu sefer kayınvalidemle görümcem bunu sakın yapma alıştırırsın diyipduruyor. ee, ben bu çocuğu sonuçta bir şekilde sakinleştirmek zorundayım. oyuncaklarla falan çok uzun bir süre için işe yaramıyor. yani benim sorum siz emzik veriyor musunuz ve tam ne zamanlar. çünkü çok emzik tutması da damak tipini bozuyormuş... yani bebekleri nasıl sakinleştiriyorsunuz

emzik kullanımına karşı biri olarak yazıyorum:
eğer bebekler sürekli emerek uyuyorsa, henüz uyumayı bilmediklerinden bir süre sonra emmek ile uykuyu ilişkilendiriyorlarmış ve uyumak için uyumaya başlıyorlarmış yani emmeden uyuyamamaya... Çözüm : emdikten sonra göz kapakları ağırlaşınca memeden alıp, o şekilde uyumasını sağlamak gerekiyormuş. Benim oğlumda aynen seninki gibi, uyumak için emmesi gerekiyordu bunu çok denedim ama henüz başaramadım.

Bir de bebeklerin emme ihtiyacı varmış ya sürekli memeyi vermek lazım ya da emzik denemek... yoksa elini emmeyi alışkanlık halina getirebilir.

Ve reflüsü varsa da emzik işe yarıyormuş...

Ben çok karşıydım emzik kullanımına ve zaten emzik kullanmayı reddediyor, en az 10 çeşit emzik denedim kabul etmiyor ama keşke kabul etse çünkü çok kendini kasarak ağlıyor son günlerde, göbeği dışarı fırlarsa göbek ameliyatı gerecekmiş allah korusun. O yüzden yeni bir emzik daha aldım, bu seferkini en azından ağzında tutuyor.

Bizimde hala yüzünde ve gözlerinde var ilk hastaneye yattığında fototerapi için 18di,12e düşünce çıktık.fakat çıktıktan 2 gün sonra tekrar sarardı doktora gittik ölçmeye gerek yok kendiliğinden geçer dedi,fakat geçmeyince 15 gün sonra tekrar götürdük 13,7idi. 1 aylıkken aşı için götürdüğümüzde hala sarıydı yine ölçmeye gerek yok 8-10 civarındadır 40 günden sonra geçer dedi fakat geçmedi bu kez bahsettiğin testleri uygulayacak sanırım çünkü bi sebebi mi var yoksa sadece anne sütündenmi emin olmak gerek,beni de çok geriyor hipotroidi olmasından falan korkuyorum,allah korusun. siz yaptırmışsınız için rahatlamıştır ne güzel,darısı bize

bizde de uzamış sarılık var malesef, bir sürü test yapıldı. ilk 20 gün hastanedeydik her gün... ama her şey normal çıktı. Bilurubin seviyesini ölçtürmek istersen kendin de laboratuara gidebilirsin, anne sütünden mi değil mi diye anlamak için iki gün sütü kesiyorlar ve mama veriyorlar ama bizimki mamayı ağız dolusu kusunca bunu deneyemedik diğer testlerde normal çıktı. şimdi bilurubini 13 civarında, artık beyin için tehlikeli değilmiş o yüzden endişelenmiyoruz, haftaya bir test daha aldırırız sanırım laboratuarda.

bu arada tehlikeli seviye 20 e üzeri diye biliyorum.

Son düzenleme:
ayy harika ya deniycem bu kimyonu..

Annem bende uygulamış bunu canım ve hiç gaz sıkıntısı yaşamadan büyüdün diyor. O bana günde 3 defa 3' er kaşık verirmiş. Ben şimdilik akşam banyosunun hemen ardından veriyorum bir de çok gazı olursa şimdilik işe yarıyor. Zaten o nurse harvey's gibi gaz şuruplarını incelersen ya rezene ya kimyon yada kekik içeren ürünler.

Selam kızlar,
Baya bir süredir yazamıyorum. Oğluş okadar zamanımı alıyor ki... Valla sizlere hayranım. HEm bebeklerle ilgilenip hem buralara yetişebiliyorsunuz. Ben yorgunluktan bitmiş vaziyetteyim ki bebeğim aslında çok uysal hiç bir sıkıntısı yok. Uykusuzluk beni bitirdi. Geceleri neredeyse saat başı kalkıp emmek istiyor, meme tam boşalmadığı için o 1 saat uyurken ben sağma işlemi, sterilizasyon derken 20 dk. uyursam şanslıyım. Bazen uyanıp 3-4 saat uyumadığı olluyor. ama bunun dışında sıkıntımız yok Allah tan. Umarım sizler de iyisinizdir. Bugün 24 günlük olduk. 11. günden beri sürekli geziyoruz. Allah tan bebeğime birşey olmadı. Şuan Erdek te yazlıktayız. Burası açık havadan dolayı bana moral oldu. Hem annem hem de kayınvalidemlerinde burada evleri var. Yarım gün kayınvalidemle yarım gün annemle gece ise bebeğimle yalnızım. Anne sütü dışında birşey almadığı için sürekli bana bağımlı bebeğim.

Bu arada çalşıcak olup sadece anne sütü verenlerden biberona akşamları ne zaman geçileceğini bilen var mı?

Ayrıca güzel bebeğim uyurken sürekli boğazına birşey takılmış da atmak ister gi,bi, sesler çıkarıyor sizinkiler de de aynı şey oluyor mu?

Tatlım emzik alıyorsa ver bence. Bizimki için çok uğraştım emziği reddediyor. Emzik ağzına değdiği anda öğürmeye başlıyor çok diretirsem kusuyor. :(( Anlayacağın ben emzik oldum.

Canım iyi olmanıza çok sevindim. O kadar halsizim ki arayamıyorum seni de. Ben gazı olduğunda kimyonu kaynatıp 3 kaşık veriyorum. Gazı çıkıyopr, kaka da yapıyor rahatlıyor. tavsiye ederim

Uzun bir aradan sonra Hosgeldin! Dogumdan sonra boyle oluyor, biraz daha toparlandiktan sonra ve de evine gectikten sonra daha cok vakit bulabilirsin belki... Masallah Demir'e...:nazar: Bizde de baslangicta bogazina birsey takilmisda onu temizlemek istiyor gibi cok olmustu simdi olmuyor. Ben acaba kuru havadan dolayi mi diye dusunmustum yada yedigi bogazina geri geliyor onu temizliyor olabilir diye de dusunmustum, simdi gecti darisi size canim. Bir de benim kizim da baslangicta emzigi almamakta cok direndi, ogurdu filan da ama ben usanmadan zaman zaman hep denedim. Uygun modunu yakalamak lazim ondan sonra da alisiyor. Simdi her daim vermiyorum ama emzigi bazi anlarda kurtarici olarak goruyorum.:34:

bu kımyonu nekadar suya nekdar kımyon eklıyoruz arkaslar etkılımı bırde ??

2 tepeleme çay kaşığı kimyon ve 1 türk kahvesş fincanı su. Ateşin biraz üstünden tutun. Ocağın üstüne cezveyi direkt koymayın. 2 taşım kaynayınca alın, uygun sıcaklığa gelince 3 çay kaşığı verin.

Kızlar şu rezene olayını çözemedim valla..Doktorum dünde 3 çay kaşığından fazla kesinlikle verme dedi...Rezene kesinlikle sallama olanlardan olmasın di ekledi...Sizin verdiğiniz ölçüleri duyunca kafam karıştı...Yanlış mı anladım acaba die tekrar sordum aynısını söyledi...

Bu arada banyo termometreleriniz varsa dikkat edin..Benim ki çatlamış..İçindeki madde ebişimin banyo suyuna akmış...Banyodan sonra üst üse kusunca zehirlendi sandım..Su nasıl ilaç gibi kokuyodu..aman dikkat....

kızlar kımyon mevzusunu kacırdım? ne işe yarar nasıl yapılır ? bırdaha ızahh edermısınız benım oğlum 26 gunluk bızde yapabılırmıyız?

uykum geldı pilim bitti benım.ama bnm kociş hala eve gelmedı annem yanımda dıye az sallıyo eve gelıs saatını.sımdı o gelır yarım saat anca onla oturablrm sonra o tv kurcalar benım uyku gözlerden akar ben gıdıp yatarım.ılgısızsın demeye hakkı yok bı desın bakalım:) eve daha gel derım bende.sabah dukkanı elemana actırmayı bıldıgın gıbı kapattırmayı da bıl deyiveririrm valla.hamıleyken ve oncesınde onunla sabah ezanına kadar otururdum ama artık takatim yok.annem de evıne dönsün bakalım ozaman anlıcam düzenimiz nasıl.hala böyle devam edersek ozaman isyanlara başlarım:66:

kızlarrrr bu msjımı dun gece eşim eve gelmeden yazmıstım acık bırakmısım netbook u.gece bırara netbook elındeydı sanırım okudu bu msjı:) yanı acık oldgndan ılla bakmıstır sayfamıza yazımda kabak gıbı ekrandaydı okudu muhtemelen ama bısı demedı.allahtan daha once yazdgmı okumadı:) bu arada kociş eve gelınce bı sarmaladı benı bı sarmaladı:) baktım nıyetı sapıyor dur dedım sabret.40ımz cıksın.bu arada 40 cktktn sonra ben tedırgın olurum bırlkte olmaya dıkıslerıme bısı olur dıye.olur mu ki? bugun kontrole gttm rahım toparlanmaya baslamıs ufalmıs yanı dikıslerde guzel gorunuyor dedı doktor çok şükür hersey yolunda.

ARKADAŞLAR NOLUR YARDIMMMMMM

bebeklerınıze ıhlamur verıyomusunuz bu akşam resmen karardı aglamaktan ne yapıcagımı sasırdım ılacta para etmedı acaba ıhlamur versemmı

Kizlar cepten yazdigm icin alintilamak zor oluyor aklimda kaldiginca yziyorum
Patricia hangi bebanten sari mavi yesil hangisi aciklayici ol bacuuum :)))
Zarpdeniz baileys olayinintuttum valla :)))))
Pepermint sanirim sendin kayganam az beslemk istemesinden degil yanlis anlasildi bunun uykusu var benim kizda uyuyor mamayi az icmis ama kadin bana bitti hepsi diyir yalan soyluyir velhasil

Ayyy bugun tamnhavamdi heralde aksam 7 gibi gene agladim elis agladi ac meme vedim biraz emdi olmadi aglamaya devam meme degistirdim gene yanisi anne mama yaparmisin demeye kalmadan bemimki katildi mama gelinceye kadar aglay aglaya takatsz kaldi ve uyudu yani ac bebek yatarmis unutmayin sonra uyandirmak ne mumkun tabii bu beni cook uzdu 30 dk sonra kalkti hemen mama yaptim dayadim agzina 70 cc icti ama oyle uzuldumki agladim tabeee :((((

benim gibi meraklı tazeler için buraya da ekleyeyim dedim...öperim ve kaçarım:)
$bebek gelişimi5.jpg

$erkekhi9.jpg

iyi geceler...
okuyup okuyup çıkıyorum kaç gündür bi türlü oturamadım başına pc nin

bugün çok ağladı oğlum kaka problemi vardı malum 5 gün olmuştu. çok ağladı bende yine zyağını denedim bu sefer işe yaradı baya bi zıçtı:)) rahatladı valla oğlum tabi onla beraber bende hehehe bu aralar gazını rahat çıkarıyo ama sanki içerde yine var gibi kıvranıyo okadarda çıkarıyo gazını ama bitmiyo sonu gelmiyo şu gazın acaba kaka yapamadı oda etkilemişmidir??

sarılık sorunu bizdede var hala geçmedi yaw sinir oldum doktora götürdük oda az var geçer dedi yine test yapmadı sadece gözünde var diye ama haftaya tekrar göstericem geçmezse ama bizimki biraz tuhaf bazen bakıyosun mesela sabahları yüzünde bile oluyo ama akşama doğru gözünde dahi çok çok az kalmış oluyo. bi oluyo bi geçiyo yani. nasıl iştir anlamadım gitti. anne sütü sarılığı olabilir diye mama da verdim 1 gün boyunca ama geçemedi. doktoruda bol bol emzir geçer dedi ama o kadar çok emiyo ki neden geçmedi dedim bazen olabiliyo dedi bana offf başka bi doktora mı gitsem. aslında hiç istemiyorum bir sürü delicekler her yerini bir sürü kan ama sağlığı içinde şart tabi. doktoru yüksek olmadığı için 3 aya kadar geçer korkulacak durum yok diyo ama ben çok evham yapıyorum tabi bunda kayınvaliminde etkisi var habire sarıkığını soruyo her gördüünde hala geçmedi bi şeymi var diyo zaten ben kurdukça kuruyorum buda üstüne tuzu biberi oluyo.

patricacım valla sayende doktor olacak hepimiz burda hehehe ne güzel araştırabiliyosun ve bizle paylaşıyosun valla ben oğluma hamile kaldığımdan beri tuttuğum bloğa düzgün giremiyorum vakit bulamadığımdan maşallah diyorum sana:nazar::34:

ha bu arada bende bertuğun memeden sonra nasıl rahat gaz çıkardığını buldum heheh oda gece oldu. her memeden sonra gazı çıkarıyım diye uğraşıyodum en son fenalık geliyo çıkmıyo diye bi yandan da uyku bastırıyo bende yatakta kendimi hafif zıplattım baktım hemen çıkardı gazını. her memeden sonra yaylandım yatakta aa dedim valla çıkyıo gazı. artık heer memede koltukta bile yaylanıyorum ikide pıt pıt sırtına hemen çıkıyo gazı ama yine o gaz hep oluyo bağırsağında. midesindekini rahat çıkarıyo ee bağırsaktaki de öyle böyle çıkıyo ama gaz hiiiiiç btmiyo

iyi geceler...
okuyup okuyup çıkıyorum kaç gündür bi türlü oturamadım başına pc nin

bugün çok ağladı oğlum kaka problemi vardı malum 5 gün olmuştu. çok ağladı bende yine zyağını denedim bu sefer işe yaradı baya bi zıçtı:)) rahatladı valla oğlum tabi onla beraber bende hehehe bu aralar gazını rahat çıkarıyo ama sanki içerde yine var gibi kıvranıyo okadarda çıkarıyo gazını ama bitmiyo sonu gelmiyo şu gazın acaba kaka yapamadı oda etkilemişmidir??

sarılık sorunu bizdede var hala geçmedi yaw sinir oldum doktora götürdük oda az var geçer dedi yine test yapmadı sadece gözünde var diye ama haftaya tekrar göstericem geçmezse ama bizimki biraz tuhaf bazen bakıyosun mesela sabahları yüzünde bile oluyo ama akşama doğru gözünde dahi çok çok az kalmış oluyo. bi oluyo bi geçiyo yani. nasıl iştir anlamadım gitti. anne sütü sarılığı olabilir diye mama da verdim 1 gün boyunca ama geçemedi. doktoruda bol bol emzir geçer dedi ama o kadar çok emiyo ki neden geçmedi dedim bazen olabiliyo dedi bana offf başka bi doktora mı gitsem. aslında hiç istemiyorum bir sürü delicekler her yerini bir sürü kan ama sağlığı içinde şart tabi. doktoru yüksek olmadığı için 3 aya kadar geçer korkulacak durum yok diyo ama ben çok evham yapıyorum tabi bunda kayınvaliminde etkisi var habire sarıkığını soruyo her gördüünde hala geçmedi bi şeymi var diyo zaten ben kurdukça kuruyorum buda üstüne tuzu biberi oluyo.

patricacım valla sayende doktor olacak hepimiz burda hehehe ne güzel araştırabiliyosun ve bizle paylaşıyosun valla ben oğluma hamile kaldığımdan beri tuttuğum bloğa düzgün giremiyorum vakit bulamadığımdan maşallah diyorum sana:nazar::34:

ha bu arada bende bertuğun memeden sonra nasıl rahat gaz çıkardığını buldum heheh oda gece oldu. her memeden sonra gazı çıkarıyım diye uğraşıyodum en son fenalık geliyo çıkmıyo diye bi yandan da uyku bastırıyo bende yatakta kendimi hafif zıplattım baktım hemen çıkardı gazını. her memeden sonra yaylandım yatakta aa dedim valla çıkyıo gazı. artık heer memede koltukta bile yaylanıyorum ikide pıt pıt sırtına hemen çıkıyo gazı ama yine o gaz hep oluyo bağırsağında. midesindekini rahat çıkarıyo ee bağırsaktaki de öyle böyle çıkıyo ama gaz hiiiiiç btmiyo

bende memeden sonra miğdesi omuzuma gelecek şekilde kucağıma dik vaziyette alıp ayağa kalkıyorum poposuna iki pıtpıt yapıyorum yatağına koymaya giderken çıkarıyo zaten.. bu yöntemide internette okudum tavsiye ederim.. tabi böyle yaparken uyanabiliyoda :(

bu arada bizdede sarılık var hala.. sizleri okudukça daha da tedirgin oluyorum.. esteda seninde dediğin gibi bazen yüzü sarı geliyo bazen rengi normal geliyo şaştım kaldım Allah korusun bebeklerimizi :(

estada valla canım ben de okuyup 1-2 kendı sıkıntımı yazıp cıkıyorum sıkıntılarıma elbet yardmcı olan arkdslr vrdr onlarn yanıtlarını bıle takıp edemıyorum.smdı tam yazıma basladm oglum odasında yatıyordu emzık agzındn dusuncee mızlanıyor bnde telszden duyup emzıgı vermeye gdyrdm bakt dakıkada br dusurp aglyr bn git gel odaya en sonunda aldm kucagımda suan uyusun dıye beklyrm ıyıce dalsın yatagına yatrcam bnde uyuycam:) 2saate bır uyanıyor acıkıyor.senın kı de boylemı? yada böylemıydı?

sarılık bızde de var .16 gun once 10.7 ye dusmustu.hafıf kalan yuzundekınıde zamnla atacak demıstı doktorumuz.hala gozlerde var bazen yuzune ınıyor baya sararıyor.aman dıyorum korkuyorun bnde.yuzunden asagıya ınmesı tehlıkelı ayaklara kadar ınmıstı bzm hastaneye yattıgımzda.bn aklıma gtrmyrm zamanla atack dıye.bıde bzmkının ı gozu dıgerıne gore daha kısık ara ara farkedyrm da.umarı bsy yokturrr:(

Back