3lü aşıyı ilk yaptıranlardansın sanırım,inşallah dedikleri gibi ateş yapmaz ben çok korkarım çocuklarım ateşlenmesinden,bu aşılarda beni o yüzden korkutuyor.
Sanırım sizinde sarılığınız uzun sürdü biz bugün 57 günlük olduk ama hala devam ediyor gerçi sadece boynundan yukarısı sarı.
13,9 yüksek bir değer değilmiymiş onu merak ettim
cnm doğdugundn berı dusuk degerlerde ama gözlernde ve vucudunda sarı olunca bissürü test yaptırdılar bıze bazılarını devlet yapmıyordu özelde yaptırdık ındırımımız olan bı hastanede 1 hafta ugrastırdılar bızı yafrumdan da 8-9 tup kan aldılar
neyekı bısey cıkmadı
bu uzun süen sarılıga anne sütü sarılıgı deniyomuş cnm
kızlar, sizden bir şey soracağım. ben şimdi kızımı sadece emzirtiyorum fakat son zamanlarda sırf uyumak için bile kızım yarım yamalak emiyor gibi. resmen beni emzik gibi kullanıyor. vermeyince bu sefer çok nazlanıyor ve baya bir ağlıyor. ben diyorum ki emzik mi versem, çok bilmiş eşimde gerekyok alıştırmaya , hem emzik 6 aydan sonra ancak kullanılırmış diye söylenip duruyor. kucağımda yada beşikte sakinleştireyim derken bu sefer kayınvalidemle görümcem bunu sakın yapma alıştırırsın diyipduruyor. ee, ben bu çocuğu sonuçta bir şekilde sakinleştirmek zorundayım. oyuncaklarla falan çok uzun bir süre için işe yaramıyor. yani benim sorum siz emzik veriyor musunuz ve tam ne zamanlar. çünkü çok emzik tutması da damak tipini bozuyormuş... yani bebekleri nasıl sakinleştiriyorsunuz
Bizimde hala yüzünde ve gözlerinde var ilk hastaneye yattığında fototerapi için 18di,12e düşünce çıktık.fakat çıktıktan 2 gün sonra tekrar sarardı doktora gittik ölçmeye gerek yok kendiliğinden geçer dedi,fakat geçmeyince 15 gün sonra tekrar götürdük 13,7idi. 1 aylıkken aşı için götürdüğümüzde hala sarıydı yine ölçmeye gerek yok 8-10 civarındadır 40 günden sonra geçer dedi fakat geçmedi bu kez bahsettiğin testleri uygulayacak sanırım çünkü bi sebebi mi var yoksa sadece anne sütündenmi emin olmak gerek,beni de çok geriyor hipotroidi olmasından falan korkuyorum,allah korusun. siz yaptırmışsınız için rahatlamıştır ne güzel,darısı bize
ayy harika ya deniycem bu kimyonu..
Selam kızlar,
Baya bir süredir yazamıyorum. Oğluş okadar zamanımı alıyor ki... Valla sizlere hayranım. HEm bebeklerle ilgilenip hem buralara yetişebiliyorsunuz. Ben yorgunluktan bitmiş vaziyetteyim ki bebeğim aslında çok uysal hiç bir sıkıntısı yok. Uykusuzluk beni bitirdi. Geceleri neredeyse saat başı kalkıp emmek istiyor, meme tam boşalmadığı için o 1 saat uyurken ben sağma işlemi, sterilizasyon derken 20 dk. uyursam şanslıyım. Bazen uyanıp 3-4 saat uyumadığı olluyor. ama bunun dışında sıkıntımız yok Allah tan. Umarım sizler de iyisinizdir. Bugün 24 günlük olduk. 11. günden beri sürekli geziyoruz. Allah tan bebeğime birşey olmadı. Şuan Erdek te yazlıktayız. Burası açık havadan dolayı bana moral oldu. Hem annem hem de kayınvalidemlerinde burada evleri var. Yarım gün kayınvalidemle yarım gün annemle gece ise bebeğimle yalnızım. Anne sütü dışında birşey almadığı için sürekli bana bağımlı bebeğim.
Bu arada çalşıcak olup sadece anne sütü verenlerden biberona akşamları ne zaman geçileceğini bilen var mı?
Ayrıca güzel bebeğim uyurken sürekli boğazına birşey takılmış da atmak ister gi,bi, sesler çıkarıyor sizinkiler de de aynı şey oluyor mu?
Tatlım emzik alıyorsa ver bence. Bizimki için çok uğraştım emziği reddediyor. Emzik ağzına değdiği anda öğürmeye başlıyor çok diretirsem kusuyor.( Anlayacağın ben emzik oldum.
Canım iyi olmanıza çok sevindim. O kadar halsizim ki arayamıyorum seni de. Ben gazı olduğunda kimyonu kaynatıp 3 kaşık veriyorum. Gazı çıkıyopr, kaka da yapıyor rahatlıyor. tavsiye ederim
bu kımyonu nekadar suya nekdar kımyon eklıyoruz arkaslar etkılımı bırde ??
uykum geldı pilim bitti benım.ama bnm kociş hala eve gelmedı annem yanımda dıye az sallıyo eve gelıs saatını.sımdı o gelır yarım saat anca onla oturablrm sonra o tv kurcalar benım uyku gözlerden akar ben gıdıp yatarım.ılgısızsın demeye hakkı yok bı desın bakalım:) eve daha gel derım bende.sabah dukkanı elemana actırmayı bıldıgın gıbı kapattırmayı da bıl deyiveririrm valla.hamıleyken ve oncesınde onunla sabah ezanına kadar otururdum ama artık takatim yok.annem de evıne dönsün bakalım ozaman anlıcam düzenimiz nasıl.hala böyle devam edersek ozaman isyanlara başlarım
iyi geceler...
okuyup okuyup çıkıyorum kaç gündür bi türlü oturamadım başına pc nin
bugün çok ağladı oğlum kaka problemi vardı malum 5 gün olmuştu. çok ağladı bende yine zyağını denedim bu sefer işe yaradı baya bi zıçtı:)) rahatladı valla oğlum tabi onla beraber bende hehehe bu aralar gazını rahat çıkarıyo ama sanki içerde yine var gibi kıvranıyo okadarda çıkarıyo gazını ama bitmiyo sonu gelmiyo şu gazın acaba kaka yapamadı oda etkilemişmidir??
sarılık sorunu bizdede var hala geçmedi yaw sinir oldum doktora götürdük oda az var geçer dedi yine test yapmadı sadece gözünde var diye ama haftaya tekrar göstericem geçmezse ama bizimki biraz tuhaf bazen bakıyosun mesela sabahları yüzünde bile oluyo ama akşama doğru gözünde dahi çok çok az kalmış oluyo. bi oluyo bi geçiyo yani. nasıl iştir anlamadım gitti. anne sütü sarılığı olabilir diye mama da verdim 1 gün boyunca ama geçemedi. doktoruda bol bol emzir geçer dedi ama o kadar çok emiyo ki neden geçmedi dedim bazen olabiliyo dedi bana offf başka bi doktora mı gitsem. aslında hiç istemiyorum bir sürü delicekler her yerini bir sürü kan ama sağlığı içinde şart tabi. doktoru yüksek olmadığı için 3 aya kadar geçer korkulacak durum yok diyo ama ben çok evham yapıyorum tabi bunda kayınvaliminde etkisi var habire sarıkığını soruyo her gördüünde hala geçmedi bi şeymi var diyo zaten ben kurdukça kuruyorum buda üstüne tuzu biberi oluyo.
patricacım valla sayende doktor olacak hepimiz burda hehehe ne güzel araştırabiliyosun ve bizle paylaşıyosun valla ben oğluma hamile kaldığımdan beri tuttuğum bloğa düzgün giremiyorum vakit bulamadığımdan maşallah diyorum sana
ha bu arada bende bertuğun memeden sonra nasıl rahat gaz çıkardığını buldum heheh oda gece oldu. her memeden sonra gazı çıkarıyım diye uğraşıyodum en son fenalık geliyo çıkmıyo diye bi yandan da uyku bastırıyo bende yatakta kendimi hafif zıplattım baktım hemen çıkardı gazını. her memeden sonra yaylandım yatakta aa dedim valla çıkyıo gazı. artık heer memede koltukta bile yaylanıyorum ikide pıt pıt sırtına hemen çıkıyo gazı ama yine o gaz hep oluyo bağırsağında. midesindekini rahat çıkarıyo ee bağırsaktaki de öyle böyle çıkıyo ama gaz hiiiiiç btmiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?