2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben cok fazla sey denedım piyasadaki hemen hemen tum gaz damlalarını ama en ıyı sonuc rezeneden geldı hem rahatlatıyor hem uyutuyor arada bazen 2 damla zeytınyagı verıyorum sutumle karıstırıp oda cok rahatlatıyor oğlumu bugun 42 gunluk oldu kolik de en kritik gunler emdikce aglıyor bazen bende aralarda rezene verıyorum

hemen hemen aynı tarihlerde doğum yapmışız sanırım. son bir haftadır çok değişti, sadece kolumdaysa uyuyor diyebilirim. önceden ağlarsa emerek sakinleşiyordu, artık emerkende ağlıyor,bazen ağlarken göğsümü almak istemiyor kıvranıyor. kendini çok sıktığı için çok kusuyor. göbeği hala içeri girmedi bu arada.

kızlar çok değil ama ara ara kusmalarımız oluyor tekrar acıktı diye beslemek gerekir mi bilgisi olan var mı?:34:

Bende hep bunu merak ediyorum,benim oğlumda ara ara kusuyor,hatta gözlemlerime göre gazını çıkartamadığı zamanlarda kusuyor ıkınırken falan.
Hemen emzirmeye korkuyorum daha çok gazı olur yada kusar diye.Acaba beklemek mi daha doğru hemen beslemek mi?
Bu arada cumartesi 2. ay aşılarımız var üç aşı birden yaptıracağız,yaptıran var mı,nasıl geçti aşı sonrası ateşlendi mi?

günaydın kızlarrr
sabah kalktık eşim muhteşem bir kahvaltı hazırlamış (dün biraz haşlamıştım kendisini ne sabah birlikte yiyiyoruz ne akşam bu ne biçim evlilik diye:))))sabah bi baktım kahvaltı.....yedik birlikte sonra benim arabamın fren balataları bitmişti (sağolsun doğum yaptığımda görümcem kullandı halletmi,ş arabayı)onu servise götürdüm Ahseni babanneye yolladım ben Ömerle eve döndüm sitenin spor salonuna indim saatleri öğreneyim hem de hocayla konuşayım diye hafif sporla başlayabiliriz dedi kadın salı cuma günleri de sadece bayanların yüzme saatleri varmış o saatlerde de yüzmeye inicem orada bakıcı var Ömeri oraya da bırakabilirim babannesini de çağırabilirim bakalım zamanla oturur sanırım....yarın kalça usg ve böbrek usg çekilecek hastanedeyiz eşimin de doğumgünü var cumartesi günü ona da hediye bakarım bizden böyle buralardayım görüşürüz

ben de cmt. patladım terlemiş klimadan sırtı tutulmuş sıcak su torbası krem vs. istiyor çocuğa bakmak daha kolay dedim..

hayırlı olsun kırkınız..

çok yediklerinde de yeşil oluyormuş, kilosuna maşallah..

maşallah.. çok rahatlıyorlar ama..

yok anacım uyumayacakları varsa istersen battanıyeyle salla yınede gozler fıldır fıldır oluyor. benımde yarın kaynana gelıyor ama ev savaş alanı. şuan benımkıde dızımde sallanıyor ama bır yandanda solucan gıbı kıvranıyor gaz var heralde yıne.

canım oyle kutu alacaksan zaten ustunde yazıyor yapılısı 100ml suya bır tepeleme tatlı kaşığı cay.
ama yok aktardan alacaksan aktar en ıyısını tarıf eder

canım ıclerınde bır kaç partı kaka oluyor. gaz kakayla bırlıkte cıkardı ama , kaka gazla birlikte cıkmaz katı olduğundan. rezene ıyı gelır umarım rahatlamıssınızdır.ben 100 ml hazırlıyorum aksama kadar mamadan sonra su nıyetıne bıtıttiriyorum onu.

canım aksiyon yapmışsın:))) bızde 8-9 haftaya gırıyoruz sanırım bu buyume ataklarındada Acayıp acıkıyorlarmış:)

canım zeytınyagından sanmıyorum bızde kullanıyoruz. buyuk ıhtımal usutmustur.masallah bebıkıne:)

kız şu soğan işini bende duydum çok kişiden. bi denet ne kaybedersın belkı ışe yarar.
yemek olayı acıktıkca ver canım ama o zamanda hazımsızlık oluyor onuda goze alıcaz napalım. ya ac gezecekler yada hazımsızlıklarını bız cekıcez. yeterkı onlar rahat olsun bız cekerık herdaim :)

şimdi bişey dicem hem sut hem mama verenler.
sizde netten bakın, bana hastanede tanıdık hemşire dedi, özellikle bol bol gece emzır dedi. oksitoksin hormonu sadece gece salgılanır anneden dedi. yanı sut arttırıcı hormon. okişşş. gerekirse gunduz mama gece sut verın cok onemlı.
gelde bana sor bende sut yok veremıyorum. ama olsaydı su an geceyle gunduzu değiştirirdim kendi adıma.

oy maşallah senın sıpana:)) bende arada yatırıyorum boye bazen sevıyor bazende cırlıyor.:))) boyle yapınca ayaklarınada sıcak su şişesini dayıyorum ohh.

canım cokmu yedırıyorsunkı? gecmıs olsun. basımıza daha buna benzer bırsuru sey gelecek allah esırgesın ama ilk yapmamız gereken sey serın kanlı olmak.
kızlar su gaz olayını atlattıktan sonra aslında bebek ılk yardım konularına deyinsek hepimize ıyı gelır bence.
he nefessız kalıncada yuzune ufle canım hemen.

canım tam tersı sütün antibiyotık özelliği var. sen yınede goze damlatma için rahat olsun. temiz br gazlı beze damlat onunla sil. ama neyle silersen sil, bir gözü sildikten sonra sakın diğer göze sürme o bezi, direk diğer gözede atlar iltihap.

haftasonu gittiğim nöbetci dr banada antibiyotık goz damlası verdı ama almadım bıle.kaynamış su ve anne sutuyle sıldım ıkı gune gectı. tabı cok ınatcı bır mıkrop kapmıs olur onu bılemem. yanı baktınız ıkı uc gune ıyılesme yok ılacıda mutlaka kullanmak lazım tabı.

oh oh hadı hayırlı olsun canım. ya bende eskıden bakır rengıydım. yıne boyatsammı dıye dusunuyorum napsam saclarda geldı belıme kadar ama kızın yuzunden salamıyorumkı yapısıp duruyor saclarıma. boyle gıderse kestırıcem:(

canım eyer ağlamıyorsa ağrıdan yanı rahatsa bırak elleme, yanı dr lar oyle dıyor 7 gune kadar .

canım fazla ozletme kendını.

canım bebelac ve aptamılın gaz ve kaka problemı olan cocuklar ıcın maması var. aptamıl conformıl ve bebelac ac almiron ıkısındende fayda gordum ben dene bence.ama o krızlerı engellemıyor tabı, o pisiskolojık bence. ben artık buna ınanıyorum cunku benımkı bu mamalarla masallah zart zurt gıdıyor kakada yapıyor ama yıne krız geldmımı tutana askolsun .

gecmıs olsun canım demek kafasından usutmus. sapka takıyormusun dısarı cıkarken?

kız o bızde hıc işe yaramadı ben anlamıyorum bu bebelerı nasıl hepsınde aynı sey ıse yaramıyor?
dene bakalım ınsallah senı rahatlatır.

ya o dınleme aletlerınden bızdemı alsak habıre bağırsak dınlerız artık heueheuh acaba fıyatı nekadardır. kızlar hatta kısın goğsunu falşan dınlerız hırıltı varmı dıye. ay durun ben fıyatlarına bakıcam :)))) aştım kendimi iyicene:)))
canım basın sağolsun. neobaby ıyı dıyorlardı demek sızde ıse yaramamıs:( omx de ıyı dıyorlar yaw. ben bı ıkısını denemedım zaten. bıde gobeğe soğan bağlama olayını:)

heh kızlar gelelım laktoz damlası denememize.damlayı denedim zaten nette yazıyor gazlı bebeklerın coğuna verıyormus drlar. ve coğu bebekte zaten suttekı laktozu sındıremedığınden boyle sancı cekıyormus. bu damlanın ıcındede ılaç yok kızlar sadece laktoz enzımı var . neyse dun sabah 11 gıbı kullanmaya basladık her mamadan once 2 damla seklinde. aksama doğru yanı miracın mıdesındekı onceden kalanlar temızlendıkten sonra işe yaramaya başladı. o ıkınmalar falan gectı, hanı o biberonu cekıstırme savas verme falan olmadı, yanı bıldığınız yenı doğmuş çocuk gibi uyudu. hatta esim işten gelınce ıkı gundur ozledım kızımı dıye ses yaptıkı uyansın dıye. eşim mamasını yedırdı ve maması bıtmeden tekrar uyudu.
bende uyudum bu arada 12 ye kadar.
sonra ıhhh ıhhhh seslerıyle uyandım. ama ağlama falan yok yanı sadece ıhhh ıhhh dıye ınleme seslerı var. eyvah dedim bu gecede tutacak kolık.
ama tutmadı sabaha kadar ıhh ladı benımkı koynumda tabı eller kıpır kıpır:)
bende uykumu aldım tabı o ağlamalı gecelerden sonra ıh ları sınek vızıltısı gıbı gelıyor bana.
sonra sabaha karsı artık ıyıce rahatsız olmaya basladı. ben dedım en ıyısı bı zeytınyağ operasyonu yapayım. actım altını bıde yatağa işedimi sormayın o ayrı bı dert:(((
işte bı gliserin fitil attım ılaç olmayandan. evınızde bulundurun tavsıye ederım. sabunla aynı mantık.
neyse bıraz boşattı ıcını. ama yıne bıtmedı ıhlamaları, en sonunda sabah 9 gıbı o ıhlamalar ağlamaya dönüştü:)
eahh dedım ya zaten ışe yarasa şaşardım, bidaha attım fitil, yıne mıctı, nerden buluyor bukadar mıcacak sey ben anlamıyorum.neyse ellerımı yıkamaya bı gıttımkı uyumus.
bende sabahtan berı vermıyorum damladan o yuzden yıne basladı kıvranmalara.
bu arada dıkkatımı cektı. zeytınyağ ıle poposuna masaj yapıp bıraktığımda yanı oyle bezlediğimde. gazını cıkartırken ağlıyor, acaba zeytın yağ asıdı cokmu yakıyor poposunu? artık bepanten surup bezlıyorum popo deliğine. sankı o rahatlattı acaba catlakmı olustu ne? fena taktım bu çatlak olayına. ama catlak olsa her pırtlamada basardı cığlığı sanırım edepsızlığınden. doktorumu aradım oda pazartesıye kadar ızınlıymıs zıllı.öyle kaldım ben kararsız kızlar bu damlayı kullansammı ullanmasammı. su an sabahtan berı kullanmıyorum işte.

haklısınız çok yediğinden de olabilir üşüttüğündende..bugün daha iyi kızım...:nazar:

hemen hemen aynı tarihlerde doğum yapmışız sanırım. son bir haftadır çok değişti, sadece kolumdaysa uyuyor diyebilirim. önceden ağlarsa emerek sakinleşiyordu, artık emerkende ağlıyor,bazen ağlarken göğsümü almak istemiyor kıvranıyor. kendini çok sıktığı için çok kusuyor. göbeği hala içeri girmedi bu arada.

ben 10 agustosda dunyaya getırdı efeyı :)bızdık sımdı uykuya daldı zar zor kolumda yada yuz ustu gogsume yatınca uyuyor sonra yuz ustu yerıne yatırıyorum yada salonda koltuga battanıye serıp salona yatıyor beyzade tabı evde derın bır sessizlik yaratıyoruz mecburen uyanmasın dıe eger salondaysa .evde yardımcımız var Allahtan ev ıslerıne bakan yoksa benım tum zamanımı alıyor .aglama krızlerinde bır tek bende sakinlestıgı ıcın dısarı bırakıp cıkamıyorum bıle ..en son ne zaman cıktıgımı bıle hatırlamıyorum kapı dısarı..Allah hepimize sabır ve guc kuvvet versın umarım bu durumları bır an once atlatırız..

canım rezeneyi çok bekletme yenisini yap.dün gece işe yaradımı rezene inşallah rahatlamıştır bebişin
evt canım uyudu.azıcık içti ama yaradı sanırım sağol:)
yok anacım uyumayacakları varsa istersen battanıyeyle salla yınede gozler fıldır fıldır oluyor. benımde yarın kaynana gelıyor ama ev savaş alanı. şuan benımkıde dızımde sallanıyor ama bır yandanda solucan gıbı kıvranıyor gaz var heralde yıne.

canım oyle kutu alacaksan zaten ustunde yazıyor yapılısı 100ml suya bır tepeleme tatlı kaşığı cay.
ama yok aktardan alacaksan aktar en ıyısını tarıf eder

canım ıclerınde bır kaç partı kaka oluyor. gaz kakayla bırlıkte cıkardı ama , kaka gazla birlikte cıkmaz katı olduğundan. rezene ıyı gelır umarım rahatlamıssınızdır.ben 100 ml hazırlıyorum aksama kadar mamadan sonra su nıyetıne bıtıttiriyorum onu.
yorum için sağol cnm anladım

canım aksiyon yapmışsın:))) bızde 8-9 haftaya gırıyoruz sanırım bu buyume ataklarındada Acayıp acıkıyorlarmış:)

canım zeytınyagından sanmıyorum bızde kullanıyoruz. buyuk ıhtımal usutmustur.masallah bebıkıne:)

kız şu soğan işini bende duydum çok kişiden. bi denet ne kaybedersın belkı ışe yarar.
yemek olayı acıktıkca ver canım ama o zamanda hazımsızlık oluyor onuda goze alıcaz napalım. ya ac gezecekler yada hazımsızlıklarını bız cekıcez. yeterkı onlar rahat olsun bız cekerık herdaim :)

şimdi bişey dicem hem sut hem mama verenler.
sizde netten bakın, bana hastanede tanıdık hemşire dedi, özellikle bol bol gece emzır dedi. oksitoksin hormonu sadece gece salgılanır anneden dedi. yanı sut arttırıcı hormon. okişşş. gerekirse gunduz mama gece sut verın cok onemlı.
gelde bana sor bende sut yok veremıyorum. ama olsaydı su an geceyle gunduzu değiştirirdim kendi adıma.

oy maşallah senın sıpana:)) bende arada yatırıyorum boye bazen sevıyor bazende cırlıyor.:))) boyle yapınca ayaklarınada sıcak su şişesini dayıyorum ohh.

canım cokmu yedırıyorsunkı? gecmıs olsun. basımıza daha buna benzer bırsuru sey gelecek allah esırgesın ama ilk yapmamız gereken sey serın kanlı olmak.
kızlar su gaz olayını atlattıktan sonra aslında bebek ılk yardım konularına deyinsek hepimize ıyı gelır bence.
he nefessız kalıncada yuzune ufle canım hemen.

canım tam tersı sütün antibiyotık özelliği var. sen yınede goze damlatma için rahat olsun. temiz br gazlı beze damlat onunla sil. ama neyle silersen sil, bir gözü sildikten sonra sakın diğer göze sürme o bezi, direk diğer gözede atlar iltihap.

haftasonu gittiğim nöbetci dr banada antibiyotık goz damlası verdı ama almadım bıle.kaynamış su ve anne sutuyle sıldım ıkı gune gectı. tabı cok ınatcı bır mıkrop kapmıs olur onu bılemem. yanı baktınız ıkı uc gune ıyılesme yok ılacıda mutlaka kullanmak lazım tabı.

oh oh hadı hayırlı olsun canım. ya bende eskıden bakır rengıydım. yıne boyatsammı dıye dusunuyorum napsam saclarda geldı belıme kadar ama kızın yuzunden salamıyorumkı yapısıp duruyor saclarıma. boyle gıderse kestırıcem:(

canım eyer ağlamıyorsa ağrıdan yanı rahatsa bırak elleme, yanı dr lar oyle dıyor 7 gune kadar .

canım fazla ozletme kendını.

canım bebelac ve aptamılın gaz ve kaka problemı olan cocuklar ıcın maması var. aptamıl conformıl ve bebelac ac almiron ıkısındende fayda gordum ben dene bence.ama o krızlerı engellemıyor tabı, o pisiskolojık bence. ben artık buna ınanıyorum cunku benımkı bu mamalarla masallah zart zurt gıdıyor kakada yapıyor ama yıne krız geldmımı tutana askolsun .

gecmıs olsun canım demek kafasından usutmus. sapka takıyormusun dısarı cıkarken?

kız o bızde hıc işe yaramadı ben anlamıyorum bu bebelerı nasıl hepsınde aynı sey ıse yaramıyor?
dene bakalım ınsallah senı rahatlatır.

ya o dınleme aletlerınden bızdemı alsak habıre bağırsak dınlerız artık heueheuh acaba fıyatı nekadardır. kızlar hatta kısın goğsunu falşan dınlerız hırıltı varmı dıye. ay durun ben fıyatlarına bakıcam :)))) aştım kendimi iyicene:)))
canım basın sağolsun. neobaby ıyı dıyorlardı demek sızde ıse yaramamıs:( omx de ıyı dıyorlar yaw. ben bı ıkısını denemedım zaten. bıde gobeğe soğan bağlama olayını:)

heh kızlar gelelım laktoz damlası denememize.damlayı denedim zaten nette yazıyor gazlı bebeklerın coğuna verıyormus drlar. ve coğu bebekte zaten suttekı laktozu sındıremedığınden boyle sancı cekıyormus. bu damlanın ıcındede ılaç yok kızlar sadece laktoz enzımı var . neyse dun sabah 11 gıbı kullanmaya basladık her mamadan once 2 damla seklinde. aksama doğru yanı miracın mıdesındekı onceden kalanlar temızlendıkten sonra işe yaramaya başladı. o ıkınmalar falan gectı, hanı o biberonu cekıstırme savas verme falan olmadı, yanı bıldığınız yenı doğmuş çocuk gibi uyudu. hatta esim işten gelınce ıkı gundur ozledım kızımı dıye ses yaptıkı uyansın dıye. eşim mamasını yedırdı ve maması bıtmeden tekrar uyudu.
bende uyudum bu arada 12 ye kadar.
sonra ıhhh ıhhhh seslerıyle uyandım. ama ağlama falan yok yanı sadece ıhhh ıhhh dıye ınleme seslerı var. eyvah dedim bu gecede tutacak kolık.
ama tutmadı sabaha kadar ıhh ladı benımkı koynumda tabı eller kıpır kıpır:)
bende uykumu aldım tabı o ağlamalı gecelerden sonra ıh ları sınek vızıltısı gıbı gelıyor bana.
sonra sabaha karsı artık ıyıce rahatsız olmaya basladı. ben dedım en ıyısı bı zeytınyağ operasyonu yapayım. actım altını bıde yatağa işedimi sormayın o ayrı bı dert:(((
işte bı gliserin fitil attım ılaç olmayandan. evınızde bulundurun tavsıye ederım. sabunla aynı mantık.
neyse bıraz boşattı ıcını. ama yıne bıtmedı ıhlamaları, en sonunda sabah 9 gıbı o ıhlamalar ağlamaya dönüştü:)
eahh dedım ya zaten ışe yarasa şaşardım, bidaha attım fitil, yıne mıctı, nerden buluyor bukadar mıcacak sey ben anlamıyorum.neyse ellerımı yıkamaya bı gıttımkı uyumus.
bende sabahtan berı vermıyorum damladan o yuzden yıne basladı kıvranmalara.
bu arada dıkkatımı cektı. zeytınyağ ıle poposuna masaj yapıp bıraktığımda yanı oyle bezlediğimde. gazını cıkartırken ağlıyor, acaba zeytın yağ asıdı cokmu yakıyor poposunu? artık bepanten surup bezlıyorum popo deliğine. sankı o rahatlattı acaba catlakmı olustu ne? fena taktım bu çatlak olayına. ama catlak olsa her pırtlamada basardı cığlığı sanırım edepsızlığınden. doktorumu aradım oda pazartesıye kadar ızınlıymıs zıllı.öyle kaldım ben kararsız kızlar bu damlayı kullansammı ullanmasammı. su an sabahtan berı kullanmıyorum işte.

kızlar hanı ya muhabbetler nerde baska forumlardamısınız yoksa:))) su an ne yapıyorsunuz bebıkler napıyo

slm güzel anneler ve onların minnak yavruları

bız bugun 61 gunluk olduk 3 lü asımız vardı oglusuma ufff yaptılar agladı yafrummmm :(((((((
kılo alımı güzel masallah boyuda 58 cm olmuş kılosuda 5700 ama benden sonrta gelen 61 gunluk bebek 6 küsürdü anlamadım benımkıne ıyu dedı hemsıre
boy önemli deılmıs de 6 aya kadar kılo önemlıymıss
artık bu 3 lü asılar ates yapmıyomus süreklı kontrol et yınede dedıler

GAZ OLAYI sab sımplex ıyı geldı galıba masallah daha ıyı bebegım arada huysuzlanıyo ama masajla falanmüş7 halletmeye calısıyoruzz

GAZASON diye bı damla aldık masaj için fena deil oda ıyı gelıyo ama
EN İYİ GELEN ayse önerin ay lav yu masajı kızlar gercekten süper rahatlatıyo bebeklerii

testlerımız temız cıktı 1 tanesi çıkmamıs onuda bugun annem alıcak
bilubin ( yani sarılık testı ) 13,9
sadece kandakı mıkroplarlarla savasan hücreler düşükmüş
artık kalabalıga sokmıcaz öp micez falan filann

mıkrosda kampanya vardı 1 lana 2. %50 ındırım dıye esım bulamamıs mı yok mu ne dedı yalan mı söylüyo bunlar bıde bangır bangır reklam yapıyolar
2 no beze gectım ben kızlar bez almaya gıttıgımde bıde 3 no alıp aradakı farka bakıcamm

hee son bıseyy dr um anne sütü alan bebeklere ne rezene ne su kesınlıklee verılmemesı gerekıyomus ole dedıı

herkese güzel sağlıklı günlerrr

benım oglum dun gaz sancıısıyla goturdum saglık ocagına ılacını yazdı eve donduk uyuttum uyNDIgında bı gordum gozler capak dolmuss sumuksu kıvamda aksama dogru bı baktım hırlama varr burnu dolmuss hırldıyoo burun temızleme pompasıyla temızlıyım dedım doldu pompaa okadar sumukden nefes alamayıp uyuyamadı yavrumm uykususlukdan harap durumda hep huysuz ve gaz sancısı varr :((( fızyolojık serum sıkıyorum burnuna sonra pompayla temızlıyorum bakalım ne olcak yarın doktra gıtcm ama geceden bu yana rahat gıbı...

günaydın kızlarrr
sabah kalktık eşim muhteşem bir kahvaltı hazırlamış (dün biraz haşlamıştım kendisini ne sabah birlikte yiyiyoruz ne akşam bu ne biçim evlilik diye:))))sabah bi baktım kahvaltı.....yedik birlikte sonra benim arabamın fren balataları bitmişti (sağolsun doğum yaptığımda görümcem kullandı halletmi,ş arabayı)onu servise götürdüm ahseni babanneye yolladım ben ömerle eve döndüm sitenin spor salonuna indim saatleri öğreneyim hem de hocayla konuşayım diye hafif sporla başlayabiliriz dedi kadın salı cuma günleri de sadece bayanların yüzme saatleri varmış o saatlerde de yüzmeye inicem orada bakıcı var ömeri oraya da bırakabilirim babannesini de çağırabilirim bakalım zamanla oturur sanırım....yarın kalça usg ve böbrek usg çekilecek hastanedeyiz eşimin de doğumgünü var cumartesi günü ona da hediye bakarım bizden böyle buralardayım görüşürüz

ya cnm bende gecen gun fıtnese yazılacaktım sonra havuz dusundum ama saglık ocagındakı hemsıre agır spor yapamazsın dedı havuza da ızın vermedı ne ısın var daha dur ıyılesmedın 6 aya kadar hıcbısey yapma dedı

ya cnm bende gecen gun fıtnese yazılacaktım sonra havuz dusundum ama saglık ocagındakı hemsıre agır spor yapamazsın dedı havuza da ızın vermedı ne ısın var daha dur ıyılesmedın 6 aya kadar hıcbısey yapma dedı
canım hafif sporla başlıycaz yürüyüş ve bana uygun olan diğer hareketler olucak yüzme ise kanama olmadığı müddeetçe sorun olmaz

kızlar hanı ya muhabbetler nerde baska forumlardamısınız yoksa:))) su an ne yapıyorsunuz bebıkler napıyo

bebik zar zor uyudu..

slm güzel anneler ve onların minnak yavruları

bız bugun 61 gunluk olduk 3 lü asımız vardı oglusuma ufff yaptılar agladı yafrummmm :(((((((
kılo alımı güzel masallah boyuda 58 cm olmuş kılosuda 5700 ama benden sonrta gelen 61 gunluk bebek 6 küsürdü anlamadım benımkıne ıyu dedı hemsıre
boy önemli deılmıs de 6 aya kadar kılo önemlıymıss
artık bu 3 lü asılar ates yapmıyomus süreklı kontrol et yınede dedıler

GAZ OLAYI sab sımplex ıyı geldı galıba masallah daha ıyı bebegım arada huysuzlanıyo ama masajla falanmüş7 halletmeye calısıyoruzz

GAZASON diye bı damla aldık masaj için fena deil oda ıyı gelıyo ama
EN İYİ GELEN ayse önerin ay lav yu masajı kızlar gercekten süper rahatlatıyo bebeklerii

testlerımız temız cıktı 1 tanesi çıkmamıs onuda bugun annem alıcak
bilubin ( yani sarılık testı ) 13,9
sadece kandakı mıkroplarlarla savasan hücreler düşükmüş
artık kalabalıga sokmıcaz öp micez falan filann

mıkrosda kampanya vardı 1 lana 2. %50 ındırım dıye esım bulamamıs mı yok mu ne dedı yalan mı söylüyo bunlar bıde bangır bangır reklam yapıyolar
2 no beze gectım ben kızlar bez almaya gıttıgımde bıde 3 no alıp aradakı farka bakıcamm

hee son bıseyy dr um anne sütü alan bebeklere ne rezene ne su kesınlıklee verılmemesı gerekıyomus ole dedıı

herkese güzel sağlıklı günlerrr

maşallah kilosu güzelmiş..

Ben yaziyor ve okuyorum, kizimin fotosunu da koydum ama sadece bir kisi yorum yapti.:50:

Kizim sabahtan beri hic uyumadi, bugun gaz operasyonlarimiz hep basarisiz....Biraz once hem metsil hem rezene verdim bakalim ne yapacagiz. Uykuya bir turlu dalamadi, daliyor gaz baski yapiyor sanirim uyaniyor, bende hepsini cikarttigimizi dusunmustum surekli yenileri olusuyor. Dun dogum kursuna birlikte gittigimiz arkadasimla karsilastim demez mi (bebegi 3 aylik su an) kizi aksam 8:30 dan sabah 7'ye kadar uyuyormus, sok oldum. Derse gidecegi icin cok konusamadik bir dahaki sefere formulunu soracagim, darisi bizlere insallah.

Azracim yoktun bir suredir. Bebisine masallah.:nazar: Biz de yarin 3'lu asiya gidiyoruz ama sanki burada ikili gibi oluyormus bakalim gorecegiz, umarim ates yapmaz. Size gezmek yasak yani...Extra vitamin filan bir sey verdiler mi?

hayatımdaki değişiklikler aslında çok da.. yemek konusunda hiç hata yapmayan ben geçen gün biber dolmasının altını azcık tutturdum, dün şehriyeyi kavuruken bızdık ağlayınca unut yansın bi güzel.. bir de çam. makinası garibim haftada 2 kez çalışırken günde 2 kez dönmeye başladı.. Nerdeyse hiç dışarı çıkmıyorum.. Çok film izleyen biri değilim ama film izlemek de lüks, dünyanın engüzel filmini izliyorum her gün :34: Sizde neler var?

Ben yaziyor ve okuyorum, kizimin fotosunu da koydum ama sadece bir kisi yorum yapti.:50:

Kizim sabahtan beri hic uyumadi, bugun gaz operasyonlarimiz hep basarisiz....Biraz once hem metsil hem rezene verdim bakalim ne yapacagiz. Uykuya bir turlu dalamadi, daliyor gaz baski yapiyor sanirim uyaniyor, bende hepsini cikarttigimizi dusunmustum surekli yenileri olusuyor. Dun dogum kursuna birlikte gittigimiz arkadasimla karsilastim demez mi (bebegi 3 aylik su an) kizi aksam 8:30 dan sabah 7'ye kadar uyuyormus, sok oldum. Derse gidecegi icin cok konusamadik bir dahaki sefere formulunu soracagim, darisi bizlere insallah.

Arada uyanmıyor muymuş:44:

kızlar, biz kızımla geldik. bebekler ve sizler umarım iyisinizidir. bende bu bir kaç gün baya bir yoruldum. kızım sagolsun artık gündüzleri pek uyumuyor ama elimden de inmek istemiyor. yani bana tam anlamıyla yapışıp kaldı. ne yemek yiyebiliyorum ne derahatça ev işi yapabiliyorum. o aglamaya başlayana kadar aralarla işlerimi hallediyorum. eşimin elinde de pek sakinleşmiyor. aglayıncada insan dayanamıyor. hele o alt dudağı bir titremeye başlıyor.
sagolsun görümcemde çok düşüncesiz çıktı. ben burada ev işleri zar zor yetiştirebilmişken o her iki günde bir akşam yemeğine geliyor, yemiği yedikten sonra hemencik kaçıyor. resmen restorana gelmiş gibi. bahaneside evde yemek yapmaya üşeniyormuş. ben burada bebekle birlikte zaten helak oldum, bide her seferinde 3 kişilk yemek yap. ayrıca insan yedikten sonra kibarlık olsun diye muhabet edip öyle kaçar. eşim o gelince hiçbir şey yapma diye uyarıyor ama ben böyle insan gelince bir şey yapmayınca utanıyorum. üstelik bir kere onuda denedik ama hanımefendi kendi evindeymiş gibi buzdolabı açıp yiyor. tam düşüncesizlik.
selam kızlar nasılsınız
biheska ay doğru yazdımmı:) nette ovulasyon testi diye satılıyor bı bak ıstersen canım. aynı gebelik testı gıbı yapılıyor ve öyle pahalıda değil.
evet, canım. bende işte o testten bahsediyordum ama o gün ismini bir türlü hatırlayamadım. zaten hamilelikten sonra hafızam çok garip oldu. daha buğün eşimin çalıştığı iş yerinin adını hatırlayamadım:30: ama o test mantıklı geldi bana. hele spiral takılana kadar işe yarar gibi.

kızlar yok olmayacak boyle, mama kutusu uc gunde bıtıyor yaw. allah korusun bır gun almayı unutsam, bulamasam ne bıleyım ınsanlık hali ya param olmasa mama olmasa nolcak boyle. şimdi allaha şükür stokladım bırsuru ama hakıkaten 350 gr 3 gun ya gıdıyor ya gıtmıyor. hakıkaten sakat bu mama olayı. acaba eskıden sutu olmayan anneler ne yapıyorlarmıs. inek sütüyle suyu karıstırıyorlarmıs dımı . o daha sakat:)
kızlar kızıma her mama yedırmeden önce sağma işlemine başlıyorum 20 cc çıkıyor:((( önceden en azından 50-60 ı yakalıyordum. ıyıcene azaldı yaw. heueheueh perdeyıde acık unutmusum zaten, karsı apartmandakıler demıstır bu manyak nıye memesıyle oynuyor pencere önunde dıye heuehue rezalet bı durum oldu. gercı onların guneşlıklerı falan cekıktı:) vallahı bu kız aklımı basımdan aldı. bırgun evı yakabılırım su kaynatıcam dıye:)
:1:canım çok güldüm bu gögüs olayına. insan bu duruma düşünce çok kötü oluyor. bende hameliyken bir ara karnımı bebek yağı sürünce açık perdenin önünde yapıyormuş bide üstelik aynadan çatleğim vardı diye bakıp duruyordum. sonra bir baktıp meğer tüm halk beni görüyormuş. kendimi o göbekle hemencik yerlere attım. çok utanmıştım. ama beni gören bu kız fantazi mi yapıyor diye düşünmüşlerdir:1:

kızlar awez doğum yaptı mesajı aynen yazıyorum

oğlum doruk aras saat 14:15te spinal sezeryanla 3250gr 50cm dünyaya geldi ikimizde iyiyiz çok şükür süt henüz gelmedi inşallah gelir dualarınızı bekliyorum

galiba son doğumumuzda gerçekleşti kızlar awezcim allah analı babalı büyütsün canım:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
allah analı babalı büyütsün. umarım şanslı bir bebek olur...

NURAYCIM bursalıymışsın bende bursada oturuyorum bi söyliyim dedim:)

kızlar bişi sorucam hatta bişeyler..sizinde bebeklerinizin göz altları torbamı yani şişmi..yani benimki doğduğundan beri öyle de acaba geçmiycekmi..bide ya arada bi öksürüyo hapşırıyo acaba hastamı yoksa önemsiz bişeymi.sanırım bunu sormuştum ama yeni cevaplar için tekrar sorayım...
canım, benim kızımın doğumda pek şişkinliği olmadı ama öksürük ve hapşırık arada oluyor. hele hapşırık çok sık oluyor ama doktorum normaldir dedi. ayrıca aile hekimimdende sordu. onda bir şey yok dediler. yani refleks olarak olabilirmiş.

Selam kızlar bende ağustos annesiyim 18 ağustosta kızım Beren epudural sezeryanla dünyaya geldi sizlerinde bebekleri hayırlı olsun Allah sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin hepimize...
tebrik ediyorum. allah analı babalı büyütsün.

nıyekı? ben hep sabahları 100ml yapıyorum aksama kaqdar ıcırıyorum onu zaten oda sıcaklığında oluyor.
ay bısey olurmu acaba ıcıme kurt dustu sımdı.
bıde bılen varmı ya rezene su yerıne gecermı kızlar.?
bende bu primanın verdikleri ilk hediyem kutusunda çıktığı kapaklı kablara koyuyorum sonra tüm gün kapalı olma şartıyla içeriyorum. ama emzirdiğim için sadece su yerine olarak içeriyorum. yani birer kaşık. arada suda veriyorum. fakat bu rezine çayı bir günden fazla tutmuyorum.

kızlar çok değil ama ara ara kusmalarımız oluyor tekrar acıktı diye beslemek gerekir mi bilgisi olan var mı?:34:
benim kız toplam iki defa kustu ama hameliyken kursta bebek kusarsa çok azıcık emzirmeniz yeterli oda bebeğin boğazında kusmuk kalmasın diye. yani normal insanda kusunca garip bir tad kalıyor ya, onun gibi düşün. fakat doymak için emzirilmemeli. çünkü mide fazlası olanı çıkatıyor.

kızlar bide size bir tavsiyede bulanayım. bizim kız son zamanlda kucakta olmayınca ağlamay başlıyordu. bende annaannesinin ona aldığı çınğıraklı çorap giydirdim ve bizimki hemencik onunla ilgilenmeye başladı. hele eline geçirince daha etkili oluyor. ama tüm bu işlem 20 dk ancak ilgisini çekiyor:)

canım ben kullanıyorum doğumdan berı. bazen yatak odasına bazen salona tasıyorum.
muzığını acıyorum bıde sallanma ayarını 30 dk ayarlıyorum ohhh, gaz gıbı bır problemı olmadığına kendı kendine uyuyor orda sallanıyorda garıban. bide gecen gun yatak odasında duran dönencesini aldım dondye taktım :)))
canlı renkler ya nasıl bakıyor onlara yarın öbur gun el atmayada baslar cadım.
bazen sırtını bır kademe yukseltıyorum(tam yukseltmıyorum hafıf eyık) ana kucağı oluyor o zamanda,
sonra mama sandalyesı olarakta rahat kullanabıleceğimi dusunuyorum. bazı arkadaslar mama sandalyesı ıcın kısa kaldığını soyledıler evet masa ıcın kısa kalıyor azıcık ama zaten şöyle düşündüm, zaten bebek ek gıdaya gecınce masada kendı yemıcekkı bızle oturup. zaten bızle beraber yemeye baslayacağı zaman normal sandalyeye oturur. e ben koltuğa oturucam ve yedırıcem kızıma karsıma alıpta. 9 kılomu ben 13 cıvarı bılıyorum canım.ya ben uzun zaman kullanabıleceğimi dusunuyorum cunku evım cok kucuk hepsını ayrı ayrı alıp koyacak yerım yok. oto koltuğunu bıle odasına zor sığdırıyorum boş yerım yok hıc.
ama bazı bebekler sevmeyebılıyorlarmıs bı tanıdığında varsa onceden bı dene canım.

Ya canım gercekten 15 kiloymus. Benim baktığım o site nerdeyse tekrar bulamadım hem 9 kilo yazıyordu hem de fiyatı 320 liraydi halbuki 500 civariymis. Mama sandalyesi olarak da 3 yasına kadar kullanılır diyor. Çok sevdim bakalım eşim de fiyatını sevecek mi :9:

Bende hep bunu merak ediyorum,benim oğlumda ara ara kusuyor,hatta gözlemlerime göre gazını çıkartamadığı zamanlarda kusuyor ıkınırken falan.
Hemen emzirmeye korkuyorum daha çok gazı olur yada kusar diye.Acaba beklemek mi daha doğru hemen beslemek mi?
Bu arada cumartesi 2. ay aşılarımız var üç aşı birden yaptıracağız,yaptıran var mı,nasıl geçti aşı sonrası ateşlendi mi?

Canım bizim Dr hep diyor ne zaman yiyeceğini en iyi bebek bilir diye. Açlık ağlamasını zaten ayırt ediyorsundur. Benimkinde reflu olmasına rağmen veriyorum hemen kustuktan sonra ağlarsa. Bu arada kussa bile o alacağını alıyor diyor eskiler :) inşallah öyledir.

Back