yok anacım uyumayacakları varsa istersen battanıyeyle salla yınede gozler fıldır fıldır oluyor. benımde yarın kaynana gelıyor ama ev savaş alanı. şuan benımkıde dızımde sallanıyor ama bır yandanda solucan gıbı kıvranıyor gaz var heralde yıne.
canım oyle kutu alacaksan zaten ustunde yazıyor yapılısı 100ml suya bır tepeleme tatlı kaşığı cay.
ama yok aktardan alacaksan aktar en ıyısını tarıf eder
canım ıclerınde bır kaç partı kaka oluyor. gaz kakayla bırlıkte cıkardı ama , kaka gazla birlikte cıkmaz katı olduğundan. rezene ıyı gelır umarım rahatlamıssınızdır.ben 100 ml hazırlıyorum aksama kadar mamadan sonra su nıyetıne bıtıttiriyorum onu.
yorum için sağol cnm anladım
canım aksiyon yapmışsın:))) bızde 8-9 haftaya gırıyoruz sanırım bu buyume ataklarındada Acayıp acıkıyorlarmış:)
canım zeytınyagından sanmıyorum bızde kullanıyoruz. buyuk ıhtımal usutmustur.masallah bebıkıne:)
kız şu soğan işini bende duydum çok kişiden. bi denet ne kaybedersın belkı ışe yarar.
yemek olayı acıktıkca ver canım ama o zamanda hazımsızlık oluyor onuda goze alıcaz napalım. ya ac gezecekler yada hazımsızlıklarını bız cekıcez. yeterkı onlar rahat olsun bız cekerık herdaim :)
şimdi bişey dicem hem sut hem mama verenler.
sizde netten bakın, bana hastanede tanıdık hemşire dedi, özellikle bol bol gece emzır dedi. oksitoksin hormonu sadece gece salgılanır anneden dedi. yanı sut arttırıcı hormon. okişşş. gerekirse gunduz mama gece sut verın cok onemlı.
gelde bana sor bende sut yok veremıyorum. ama olsaydı su an geceyle gunduzu değiştirirdim kendi adıma.
oy maşallah senın sıpana:)) bende arada yatırıyorum boye bazen sevıyor bazende cırlıyor.:))) boyle yapınca ayaklarınada sıcak su şişesini dayıyorum ohh.
canım cokmu yedırıyorsunkı? gecmıs olsun. basımıza daha buna benzer bırsuru sey gelecek allah esırgesın ama ilk yapmamız gereken sey serın kanlı olmak.
kızlar su gaz olayını atlattıktan sonra aslında bebek ılk yardım konularına deyinsek hepimize ıyı gelır bence.
he nefessız kalıncada yuzune ufle canım hemen.
canım tam tersı sütün antibiyotık özelliği var. sen yınede goze damlatma için rahat olsun. temiz br gazlı beze damlat onunla sil. ama neyle silersen sil, bir gözü sildikten sonra sakın diğer göze sürme o bezi, direk diğer gözede atlar iltihap.
haftasonu gittiğim nöbetci dr banada antibiyotık goz damlası verdı ama almadım bıle.kaynamış su ve anne sutuyle sıldım ıkı gune gectı. tabı cok ınatcı bır mıkrop kapmıs olur onu bılemem. yanı baktınız ıkı uc gune ıyılesme yok ılacıda mutlaka kullanmak lazım tabı.
oh oh hadı hayırlı olsun canım. ya bende eskıden bakır rengıydım. yıne boyatsammı dıye dusunuyorum napsam saclarda geldı belıme kadar ama kızın yuzunden salamıyorumkı yapısıp duruyor saclarıma. boyle gıderse kestırıcem
canım eyer ağlamıyorsa ağrıdan yanı rahatsa bırak elleme, yanı dr lar oyle dıyor 7 gune kadar .
canım fazla ozletme kendını.
canım bebelac ve aptamılın gaz ve kaka problemı olan cocuklar ıcın maması var. aptamıl conformıl ve bebelac ac almiron ıkısındende fayda gordum ben dene bence.ama o krızlerı engellemıyor tabı, o pisiskolojık bence. ben artık buna ınanıyorum cunku benımkı bu mamalarla masallah zart zurt gıdıyor kakada yapıyor ama yıne krız geldmımı tutana askolsun .
gecmıs olsun canım demek kafasından usutmus. sapka takıyormusun dısarı cıkarken?
kız o bızde hıc işe yaramadı ben anlamıyorum bu bebelerı nasıl hepsınde aynı sey ıse yaramıyor?
dene bakalım ınsallah senı rahatlatır.
ya o dınleme aletlerınden bızdemı alsak habıre bağırsak dınlerız artık heueheuh acaba fıyatı nekadardır. kızlar hatta kısın goğsunu falşan dınlerız hırıltı varmı dıye. ay durun ben fıyatlarına bakıcam :)))) aştım kendimi iyicene:)))
canım basın sağolsun. neobaby ıyı dıyorlardı demek sızde ıse yaramamıs
omx de ıyı dıyorlar yaw. ben bı ıkısını denemedım zaten. bıde gobeğe soğan bağlama olayını:)
heh kızlar gelelım laktoz damlası denememize.damlayı denedim zaten nette yazıyor gazlı bebeklerın coğuna verıyormus drlar. ve coğu bebekte zaten suttekı laktozu sındıremedığınden boyle sancı cekıyormus. bu damlanın ıcındede ılaç yok kızlar sadece laktoz enzımı var . neyse dun sabah 11 gıbı kullanmaya basladık her mamadan once 2 damla seklinde. aksama doğru yanı miracın mıdesındekı onceden kalanlar temızlendıkten sonra işe yaramaya başladı. o ıkınmalar falan gectı, hanı o biberonu cekıstırme savas verme falan olmadı, yanı bıldığınız yenı doğmuş çocuk gibi uyudu. hatta esim işten gelınce ıkı gundur ozledım kızımı dıye ses yaptıkı uyansın dıye. eşim mamasını yedırdı ve maması bıtmeden tekrar uyudu.
bende uyudum bu arada 12 ye kadar.
sonra ıhhh ıhhhh seslerıyle uyandım. ama ağlama falan yok yanı sadece ıhhh ıhhh dıye ınleme seslerı var. eyvah dedim bu gecede tutacak kolık.
ama tutmadı sabaha kadar ıhh ladı benımkı koynumda tabı eller kıpır kıpır:)
bende uykumu aldım tabı o ağlamalı gecelerden sonra ıh ları sınek vızıltısı gıbı gelıyor bana.
sonra sabaha karsı artık ıyıce rahatsız olmaya basladı. ben dedım en ıyısı bı zeytınyağ operasyonu yapayım. actım altını bıde yatağa işedimi sormayın o ayrı bı dert
((
işte bı gliserin fitil attım ılaç olmayandan. evınızde bulundurun tavsıye ederım. sabunla aynı mantık.
neyse bıraz boşattı ıcını. ama yıne bıtmedı ıhlamaları, en sonunda sabah 9 gıbı o ıhlamalar ağlamaya dönüştü:)
eahh dedım ya zaten ışe yarasa şaşardım, bidaha attım fitil, yıne mıctı, nerden buluyor bukadar mıcacak sey ben anlamıyorum.neyse ellerımı yıkamaya bı gıttımkı uyumus.
bende sabahtan berı vermıyorum damladan o yuzden yıne basladı kıvranmalara.
bu arada dıkkatımı cektı. zeytınyağ ıle poposuna masaj yapıp bıraktığımda yanı oyle bezlediğimde. gazını cıkartırken ağlıyor, acaba zeytın yağ asıdı cokmu yakıyor poposunu? artık bepanten surup bezlıyorum popo deliğine. sankı o rahatlattı acaba catlakmı olustu ne? fena taktım bu çatlak olayına. ama catlak olsa her pırtlamada basardı cığlığı sanırım edepsızlığınden. doktorumu aradım oda pazartesıye kadar ızınlıymıs zıllı.öyle kaldım ben kararsız kızlar bu damlayı kullansammı ullanmasammı. su an sabahtan berı kullanmıyorum işte.