2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kizlaar gelisimci nasilsin canim umarim iyisindir psikiyatri ne verdi sana sakinlestiricimi gulse cok mu yordu annecigini :) hep bu gunlerin gececgini dusun bikac aya bisey kalmayacak halledcez herseyi

Sulesslii ne kadar enerjik bir mesaj okadar uykusuzluga ragmen takdir ettim senin:))))

Patricia cicim dokturmussun gene Sayende ogrenmedigimiz b.k kalmayacak valla ben de senn emzirme hakkinda yazdiklarina bir uyayim olanca sutumle ama bu is psikolcik oldugundan artik hep sutum coook diycem ayy kizim cok cok emiyo diycem sutum kizimin genzine kacti diycem ben kizim cok gusel doyuruyom diycem diycemnoglu diycem yani senin sevgili cici annecigin ne zaman geliyodu cmtrsimi yarin mi aksama artik esinle evi toparlarmtemizlersiniz yada duurr sen yat kocisin toparlasin :))) sen cocuk buyutuyorsun :)))

Benim de bugun oglen 2'komsum ugradi kizimi gormeye sutum az mama veriyorum diyince tutamadimnakittimngoz yaslarimi cok icime batmis cok eksik hissetmisim ve atlattim sanarken hala atlatamamisim aslinda gecen nasil mamaya basladigimi yazdim ya eksk yazmisim kocamin da sucu var ac bu cocuk diyip durdu sag kendini dedi bende sagmayi beceremedigimden hic sut cikaramadim ve husraaan mamaya basladik dr a suc atmaya gerek yok ben koca beni bu yola dusurdu ;(
Kocamda anasi gibi cok bilir benim emzirme olayma is projesi gibi yqklasti sonuc bi dunya is sterilizator hiberon mama gaz kabizlik benim psikolojim ......

Neyyyseee napalim kismet diyelim ama simdiki ben olsam kimseyi dinlemez emzirirdimnac kalsada aglasada ilk gunlr agliycak zaten gayet normal ama ben hic dayanamiyordum aglamasina bnde kizimla beraber agliyordum
Simdi herkes emzir cogalir diyorya ahhh keskeee diyorum

kızım doğduğundan beri hep serumla+ pompa ile burnunu temizledim ve baya işe yarıyor. hele banyodan sonra burnu çok tıkanıyor. hemencik temizliyip emzirtip yatırıyorum, oda baya rahat bir şekilde uzunca uyuyor. ama ne yazık ki temizleme işlemi yapılana kadar çok ağlıyor. pekde o işlemi sevmiyor
[

iyiyim canım..gerçi dün psikiyatriye gittimde nekadr iyiysem canım seni nerden hatırlıyorum kafam karıştı? özelden yazıştıkmıydı?
canım, takip edemedim bir kaç gün ama psikiyatri olayı ne?

kızım doğduğundan tam 36 gün geçti ama bu sürede pikniğede kordonlarada gittik. bide izmirde fuar açılmıştı, 3 kere onada gittik. kızım gezmeyi seviyor gibi, mışıl mışıl uyuyor. gezmeden sonrada baya güzelce emim yatıyor. ama dediğin eskisi gibi gezmek yada filim izlemek zor oluyor. hele filim izleyince bizimki annesiyle babasını yalnız bırakmamak için tüm silahlarını kullanıyor ya bez bombası yada sesli bombalar patlatıp duruyor

gecmış olsun canım.ya ben pompayı kullanamıyorum nıyekı.

oy masallah bakalım bızımkıler nasıl olacak o zaman.

al bendende okadar. bakalım evı nezaman yakıcam:)

azracim yoktun bir suredir. Bebisine masallah. Biz de yarin 3'lu asiya gidiyoruz ama sanki burada ikili gibi oluyormus bakalim gorecegiz, umarim ates yapmaz. Size gezmek yasak yani...extra vitamin filan bir sey verdiler mi?

cnm gaz sancıları falan anca ıyılestı benım oglan
gırmek ıstesemde gıremıyorum gırenlerede hayran oluyorum ben hıcbıseyı yetıstıremıyorum yaaa hep bıseyler eksık
aslında becerıksız deılımdır ama
sımdı bugunku asıdan korkuyodum artık ates yapmıyomus asılar neysekı ama 3 gun yıkamamak canımı sıktı acıkcası
elımde ates dusurucu vardı ama hemsıre gerek yok verme dedı ben yıne yarım olcek verdım gelınce ıns sorun olmaz

canım hoşgeldı gozlerım aradı vallahı senı:)))
benımkı hoca verir talkımı kendı yer salkımı misali:))))) bı poh bıldığımızden değil. ha bu arada bırı yazmış beslerken elını ayağını sabıt tutun dıye.
neden acep hareket ettıkce dahadamı cok hava yutuyorlar. maşallah benım kızın el kol sabıt durmuyorkı:) neyse onuda deneyelım anasını satayım bı o kalmıstı.
he bıde kızlar artık tesadufmusur yoksa ısemı yaradı bılemem. deneyıp gorucez. dun aksamdan berı. bebişin altını alınca popo delığıne bepanten pomat ıle masaj yapıyorum ve bıraz kalın suruyorum kremı ve oyle bezlıyorum. ulen sankı mıcsın dıye yapmısım gıbı ustu uste 3 bez değiştirdiğim oldu :))))) sankı acısınımı aldı naptı anlamadımkı.
ben normalde bepantenı elımı falan yaktığımda kullanırdım anında yanık acısını alırdı. demekkı var bı hıkmet bu kremde.bahhhhh yıne poh kokusu geldı ey allahım bu kaçıncı yahu. du bı değiştireyım :)

kızlar, sizden bir şey soracağım. ben şimdi kızımı sadece emzirtiyorum fakat son zamanlarda sırf uyumak için bile kızım yarım yamalak emiyor gibi. resmen beni emzik gibi kullanıyor. vermeyince bu sefer çok nazlanıyor ve baya bir ağlıyor. ben diyorum ki emzik mi versem, çok bilmiş eşimde gerekyok alıştırmaya , hem emzik 6 aydan sonra ancak kullanılırmış diye söylenip duruyor. kucağımda yada beşikte sakinleştireyim derken bu sefer kayınvalidemle görümcem bunu sakın yapma alıştırırsın diyipduruyor. ee, ben bu çocuğu sonuçta bir şekilde sakinleştirmek zorundayım. oyuncaklarla falan çok uzun bir süre için işe yaramıyor. yani benim sorum siz emzik veriyor musunuz ve tam ne zamanlar. çünkü çok emzik tutması da damak tipini bozuyormuş... yani bebekleri nasıl sakinleştiriyorsunuz

3lü aşıyı ilk yaptıranlardansın sanırım,inşallah dedikleri gibi ateş yapmaz ben çok korkarım çocuklarım ateşlenmesinden,bu aşılarda beni o yüzden korkutuyor.
Sanırım sizinde sarılığınız uzun sürdü biz bugün 57 günlük olduk ama hala devam ediyor gerçi sadece boynundan yukarısı sarı.
13,9 yüksek bir değer değilmiymiş onu merak ettim

canım ben kızıma emzik vermemekte çok direttim ve çok çektim nihayetinde de verdim ve rahat ettim oğlua ise anne karnından çıkar çıkmaz verdim(şaka tabi)ama hastanedeyken verdim uyumaya meyilliyken sakinleşmesi için verebilirsin gün içinde uyanıkken verme ve uyuduktan sonra ağzından çek ...bu arada damak yapısını falan bozduğu yok bozmuş olsaydı ablamınkini bozardı 7 yaşına kadar emmiş aramızda en güzel dişleri olan da odur:))

işte, bende aynısını diyorum. sonuçta bizde hepimiz emzikle büyüdük ve açıkçası bakıyorum bizim dişerle ilgili pek sorun yok. eşimin ailesi doktor ailesi olduğu için pek kullanmamışlar banada tavsiye etmiyorlar ama diş yapılarında düzgün olduğunu söylenemez. yoksa ben çok sıkılmaya başladım artık. zaten bende alışmasını çok istemem yoksa sonra vaz geçirmek içinde uğraşmak gerekecek ama aç değilken ve uyumak için emiyorsa o zaman bencede verilir. olmazsa kendim bir ara alıp deneyecem

selam kizlar,
nasilsiniz; bebisler nasil??

benim bebegimin uykusuzlugu ve huysuzlugu o kadar siddetlendi ki dun doktora gittik. 8 saat uyumadigi oluyordu dusunun; saatlerce ikiniyor ve kaka yapamiyordu yavrum

doktor tek problemi gaz dedi, zaten yeni dogan bebeklerin bagirsaklari guzsuz olurmus, bizimki ufak dogdugundan iyice gucsuzmus; fitil verdi, 4 aylik olana kadar kullanicz dedi; aliskanlik yapar diyorlar dedim; sacmalik dedi, bebek saatlerce surunsun o zaman daha mi iyi dedi;
hakikaten de fitil rahatlatti da kizimi dun gece az da olsa uyudu;

bir de masaj yagi onerdi, kimyon yagi , onunla da karnina masaj yap dedi,
karninin altina sicak su torbasi koyup yuzustu yatir dedi.

bakalim bunlar insallah iyi gelir kizima; cok uzuluyorum kendi de cok yoruluyor beni de cok yoruyor bu haliyle :-((

patricia, esteda, zarpdeniz gecen ki sorularima yanitlariniz icin sagolun kizlar.

efsung k.validen bebegi niye az yedirmek istiyor anlamadim; vicdansiz mi bu kadin ???

boşver sen dr ları hep çok bilirler zaten :)))kullan canım 1 yıl bebeğinin seni emzik gibi kullanmasındansa emziği bıraktırmak için 1 hafta uğraşırsın olur biter....bi de bazı bebekler kolay bırakıyor benim kızım emziği de kolay bıraktı memeyi de kolay bıraktı tuvalet alışkanlığını da çabuk kazandı en fazla 1 yada 2 hafta çekiyorsun 1 seneden iyidir di mi

Doktor bize her gun kullanmayin ikigune bir kullanin dedi. Bizim de hep tikanik hatta geceleri hirlamasini bile duyuyorum.

[

iyiyim canım..gerçi dün psikiyatriye gittimde nekadr iyiysem canım seni nerden hatırlıyorum kafam karıştı? özelden yazıştıkmıydı?

Hafif bir depresan almak iyi olacak, ben bugun esime keskin bir viski ismarliyordum! Hatta kizin da mamasina baileys katsak dedim, nasil olsa hafif sutlu gibi..
Bir arakdasim da kullandi cok faydali oldugunu soylemisti, kendini daha rahat hissediyor musun?

Olsun canim biraz da yaniversin ne olacak...Her zaman 4/4luk olacka degilsin ki...Disari ciksaniz iyi olur, bizim kiz hem bebek arbasinda hemen uyuyor hem de araba da hemen transa geciyor ama eve gelince uyaniyor, hep disarida kalmak lazim... Dunyanin en guzel filmi evet haklisin ama insanlar negatiflikleri daha cok paylasirmis sanirim biz de su an onu yapiyoruz.

Arada uyanmıyor muymuş:44:
Detayi ogrenince sizlere yazacagim ben de saskinim ama benim kizim o kadar uyusaydi beslemek icin brikac kez kaldirirdim sanirim daha 3 aylik cunku...

Hosgeldin! Gorumcen de kayganalari aratmamis yani...)))) Sen de bugun yada yarin yemege sana geliyoruz de, cok yoruldugundan bahset. Bu cingirakli corap nasilmiski merak ettim, demekki sesini seviyor bebisin, biz de bakinalim o zaman...

Olumlamalar harika! Ben de baslasam iyi olur. Emzigin faydali oldugunu dusunuyorum, birakma durumlarini da o zaman geldiginde dusunuruz.

Bazilari asidan once ates dusurucu verip oyle gidiyormus, acaba oyle mi yapsak bilemedim ki....

Ayyy denemedigim sey kalmiyor ki....Once gaz cikarma operasyonu yapiyoruz, evin icinde omuzda dolasiyoruz ve konusuyorum aklima ne gelirse, o da dinliyor. Emzigini veriyorum bazen aliyor bazen almiyor, hemen sicak suya sokuyorum, bir sekilde suya bayiliyor. Mutfak penceresinden apt.in jenarotor sesi geliyor, onu dinlettiriyorum, herseferinde hayretle dinliyor ve sakinlesiyor. Ama gecen doktorda iken kriz gecirdi, hicbirsey fayda edemedi orada, hemen mamasini karistirip verdim oyle sustu.

Yanlis hatirlamiyorsam 19 ve yukarisi tedavi gerektiriyor. Biz cok hafif gecirmistik cok sukur ikinci testi gerek gormemislerdi.

denıcem cnm cok saol

Ben cok faydali buluyorum, cogu zaman pirt pirt cikiyor.

Gecmis olsun canim, doktorunuz guzel tavsiyelerde bulunmus, bu kimyon yagini sanirim ikinci kez duydum, umarim basarili olursunuz. Umarim biraz kilo almisinizdir.

Arkadaslar, kizim huysuzlandiginda altini acip kirliyse degistirip yoksa ayaklarini karnina dogru cekip gazi varsa cikarmasini sagliyorum sonra da biraz havalandiriyorum, oyle acik sekilde durmayi seviyor, tavsiye ederim, arada cis kazalari oluyor ama ne yapalim.

canım bana dr. pişik için bepantene vermişti

Selam kızlar,
Baya bir süredir yazamıyorum. Oğluş okadar zamanımı alıyor ki... Valla sizlere hayranım. HEm bebeklerle ilgilenip hem buralara yetişebiliyorsunuz. Ben yorgunluktan bitmiş vaziyetteyim ki bebeğim aslında çok uysal hiç bir sıkıntısı yok. Uykusuzluk beni bitirdi. Geceleri neredeyse saat başı kalkıp emmek istiyor, meme tam boşalmadığı için o 1 saat uyurken ben sağma işlemi, sterilizasyon derken 20 dk. uyursam şanslıyım. Bazen uyanıp 3-4 saat uyumadığı olluyor. ama bunun dışında sıkıntımız yok Allah tan. Umarım sizler de iyisinizdir. Bugün 24 günlük olduk. 11. günden beri sürekli geziyoruz. Allah tan bebeğime birşey olmadı. Şuan Erdek te yazlıktayız. Burası açık havadan dolayı bana moral oldu. Hem annem hem de kayınvalidemlerinde burada evleri var. Yarım gün kayınvalidemle yarım gün annemle gece ise bebeğimle yalnızım. Anne sütü dışında birşey almadığı için sürekli bana bağımlı bebeğim.

Bu arada çalşıcak olup sadece anne sütü verenlerden biberona akşamları ne zaman geçileceğini bilen var mı?

Ayrıca güzel bebeğim uyurken sürekli boğazına birşey takılmış da atmak ister gi,bi, sesler çıkarıyor sizinkiler de de aynı şey oluyor mu?

Tatlım emzik alıyorsa ver bence. Bizimki için çok uğraştım emziği reddediyor. Emzik ağzına değdiği anda öğürmeye başlıyor çok diretirsem kusuyor. ( Anlayacağın ben emzik oldum.

Canım iyi olmanıza çok sevindim. O kadar halsizim ki arayamıyorum seni de. Ben gazı olduğunda kimyonu kaynatıp 3 kaşık veriyorum. Gazı çıkıyopr, kaka da yapıyor rahatlıyor. tavsiye ederim

ayy harika ya deniycem bu kimyonu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…