kızım doğduğundan beri hep serumla+ pompa ile burnunu temizledim ve baya işe yarıyor. hele banyodan sonra burnu çok tıkanıyor. hemencik temizliyip emzirtip yatırıyorum, oda baya rahat bir şekilde uzunca uyuyor. ama ne yazık ki temizleme işlemi yapılana kadar çok ağlıyor. pekde o işlemi sevmiyorbenım oglum dun gaz sancıısıyla goturdum saglık ocagına ılacını yazdı eve donduk uyuttum uyNDIgında bı gordum gozler capak dolmuss sumuksu kıvamda aksama dogru bı baktım hırlama varr burnu dolmuss hırldıyoo burun temızleme pompasıyla temızlıyım dedım doldu pompaa okadar sumukden nefes alamayıp uyuyamadı yavrumm uykususlukdan harap durumda hep huysuz ve gaz sancısı varr(( fızyolojık serum sıkıyorum burnuna sonra pompayla temızlıyorum bakalım ne olcak yarın doktra gıtcm ama geceden bu yana rahat gıbı...
canım, takip edemedim bir kaç gün ama psikiyatri olayı ne?[
iyiyim canım..gerçi dün psikiyatriye gittimde nekadr iyiysemcanım seni nerden hatırlıyorum kafam karıştı? özelden yazıştıkmıydı?
kızım doğduğundan tam 36 gün geçti ama bu sürede pikniğede kordonlarada gittik. bide izmirde fuar açılmıştı, 3 kere onada gittik. kızım gezmeyi seviyor gibi, mışıl mışıl uyuyor. gezmeden sonrada baya güzelce emim yatıyor. ama dediğin eskisi gibi gezmek yada filim izlemek zor oluyor. hele filim izleyince bizimki annesiyle babasını yalnız bırakmamak için tüm silahlarını kullanıyorhayatımdaki değişiklikler aslında çok da.. yemek konusunda hiç hata yapmayan ben geçen gün biber dolmasının altını azcık tutturdum, dün şehriyeyi kavuruken bızdık ağlayınca unut yansın bi güzel.. bir de çam. makinası garibim haftada 2 kez çalışırken günde 2 kez dönmeye başladı.. Nerdeyse hiç dışarı çıkmıyorum.. Çok film izleyen biri değilim ama film izlemek de lüks, dünyanın engüzel filmini izliyorum her günSizde neler var?
gecmış olsun canım.ya ben pompayı kullanamıyorum nıyekı.benım oglum dun gaz sancıısıyla goturdum saglık ocagına ılacını yazdı eve donduk uyuttum uyNDIgında bı gordum gozler capak dolmuss sumuksu kıvamda aksama dogru bı baktım hırlama varr burnu dolmuss hırldıyoo burun temızleme pompasıyla temızlıyım dedım doldu pompaa okadar sumukden nefes alamayıp uyuyamadı yavrumm uykususlukdan harap durumda hep huysuz ve gaz sancısı varr(( fızyolojık serum sıkıyorum burnuna sonra pompayla temızlıyorum bakalım ne olcak yarın doktra gıtcm ama geceden bu yana rahat gıbı...
oy masallah bakalım bızımkıler nasıl olacak o zaman.Ben yaziyor ve okuyorum, kizimin fotosunu da koydum ama sadece bir kisi yorum yapti.
Kizim sabahtan beri hic uyumadi, bugun gaz operasyonlarimiz hep basarisiz....Biraz once hem metsil hem rezene verdim bakalim ne yapacagiz. Uykuya bir turlu dalamadi, daliyor gaz baski yapiyor sanirim uyaniyor, bende hepsini cikarttigimizi dusunmustum surekli yenileri olusuyor. Dun dogum kursuna birlikte gittigimiz arkadasimla karsilastim demez mi (bebegi 3 aylik su an) kizi aksam 8:30 dan sabah 7'ye kadar uyuyormus, sok oldum. Derse gidecegi icin cok konusamadik bir dahaki sefere formulunu soracagim, darisi bizlere insallah.
al bendende okadar. bakalım evı nezaman yakıcam:)hayatımdaki değişiklikler aslında çok da.. yemek konusunda hiç hata yapmayan ben geçen gün biber dolmasının altını azcık tutturdum, dün şehriyeyi kavuruken bızdık ağlayınca unut yansın bi güzel.. bir de çam. makinası garibim haftada 2 kez çalışırken günde 2 kez dönmeye başladı.. Nerdeyse hiç dışarı çıkmıyorum.. Çok film izleyen biri değilim ama film izlemek de lüks, dünyanın engüzel filmini izliyorum her günSizde neler var?
Ya canım gercekten 15 kiloymus. Benim baktığım o site nerdeyse tekrar bulamadım hem 9 kilo yazıyordu hem de fiyatı 320 liraydi halbuki 500 civariymis. Mama sandalyesi olarak da 3 yasına kadar kullanılır diyor. Çok sevdim bakalım eşim de fiyatını sevecek micanım nette cok temız ıkıncı ellerını bulabılırsın. ben ıcerenkoydekı ıdıl babyden 390 tl ye aldım. bıraz tuzlu ama hem besık ana kucağı vde mama sandalyesını ayrı alırsan daha pahalı.üstelik otomatık sallanıyor:))
ben kızı aatıyorum ona tabı oyle sancısı falan yoksa,sonra bakıyorum işime
tabı arada mızıklanıyo gıdıp teselli edıyorum:) ama sanırım 3 aydan sonra dahada yarıcak işime:)
Canım bizim Dr hep diyor ne zaman yiyeceğini en iyi bebek bilir diye. Açlık ağlamasını zaten ayırt ediyorsundur. Benimkinde reflu olmasına rağmen veriyorum hemen kustuktan sonra ağlarsa. Bu arada kussa bile o alacağını alıyor diyor eskiler :) inşallah öyledir.
azracim yoktun bir suredir. Bebisine masallah.Biz de yarin 3'lu asiya gidiyoruz ama sanki burada ikili gibi oluyormus bakalim gorecegiz, umarim ates yapmaz. Size gezmek yasak yani...extra vitamin filan bir sey verdiler mi?
ayse onerın masajı nasıl bayanlar nette vıdeosu faln varmı bulamadım ben varsa lınk verırmısınız
Selam kizlaar gelisimci nasilsin canim umarim iyisindir psikiyatri ne verdi sana sakinlestiricimi gulse cok mu yordu annecigini :) hep bu gunlerin gececgini dusun bikac aya bisey kalmayacak halledcez herseyi
Sulesslii ne kadar enerjik bir mesaj okadar uykusuzluga ragmen takdir ettim senin:))))
Patricia cicim dokturmussun gene Sayende ogrenmedigimiz b.k kalmayacak valla ben de senn emzirme hakkinda yazdiklarina bir uyayim olanca sutumle ama bu is psikolcik oldugundan artik hep sutum coook diycem ayy kizim cok cok emiyo diycem sutum kizimin genzine kacti diycem ben kizim cok gusel doyuruyom diycem diycemnoglu diycem yani senin sevgili cici annecigin ne zaman geliyodu cmtrsimi yarin mi aksama artik esinle evi toparlarmtemizlersiniz yada duurr sen yat kocisin toparlasin :))) sen cocuk buyutuyorsun :)))
Benim de bugun oglen 2'komsum ugradi kizimi gormeye sutum az mama veriyorum diyince tutamadimnakittimngoz yaslarimi cok icime batmis cok eksik hissetmisim ve atlattim sanarken hala atlatamamisim aslinda gecen nasil mamaya basladigimi yazdim ya eksk yazmisim kocamin da sucu var ac bu cocuk diyip durdu sag kendini dedi bende sagmayi beceremedigimden hic sut cikaramadim ve husraaan mamaya basladik dr a suc atmaya gerek yok ben koca beni bu yola dusurdu ;(
Kocamda anasi gibi cok bilir benim emzirme olayma is projesi gibi yqklasti sonuc bi dunya is sterilizator hiberon mama gaz kabizlik benim psikolojim ......
Neyyyseee napalim kismet diyelim ama simdiki ben olsam kimseyi dinlemez emzirirdimnac kalsada aglasada ilk gunlr agliycak zaten gayet normal ama ben hic dayanamiyordum aglamasina bnde kizimla beraber agliyordum
Simdi herkes emzir cogalir diyorya ahhh keskeee diyorum
slm güzel anneler ve onların minnak yavruları
bız bugun 61 gunluk olduk 3 lü asımız vardı oglusuma ufff yaptılar agladı yafrummmm((((((
kılo alımı güzel masallah boyuda 58 cm olmuş kılosuda 5700 ama benden sonrta gelen 61 gunluk bebek 6 küsürdü anlamadım benımkıne ıyu dedı hemsıre
boy önemli deılmıs de 6 aya kadar kılo önemlıymıss
artık bu 3 lü asılar ates yapmıyomus süreklı kontrol et yınede dedıler
GAZ OLAYI sab sımplex ıyı geldı galıba masallah daha ıyı bebegım arada huysuzlanıyo ama masajla falanmüş7 halletmeye calısıyoruzz
GAZASON diye bı damla aldık masaj için fena deil oda ıyı gelıyo ama
EN İYİ GELEN ayse önerin ay lav yu masajı kızlar gercekten süper rahatlatıyo bebeklerii
testlerımız temız cıktı 1 tanesi çıkmamıs onuda bugun annem alıcak
bilubin ( yani sarılık testı ) 13,9
sadece kandakı mıkroplarlarla savasan hücreler düşükmüş
artık kalabalıga sokmıcaz öp micez falan filann
mıkrosda kampanya vardı 1 lana 2. %50 ındırım dıye esım bulamamıs mı yok mu ne dedı yalan mı söylüyo bunlar bıde bangır bangır reklam yapıyolar
2 no beze gectım ben kızlar bez almaya gıttıgımde bıde 3 no alıp aradakı farka bakıcamm
hee son bıseyy dr um anne sütü alan bebeklere ne rezene ne su kesınlıklee verılmemesı gerekıyomus ole dedıı
herkese güzel sağlıklı günlerrr
kızlar, sizden bir şey soracağım. ben şimdi kızımı sadece emzirtiyorum fakat son zamanlarda sırf uyumak için bile kızım yarım yamalak emiyor gibi. resmen beni emzik gibi kullanıyor. vermeyince bu sefer çok nazlanıyor ve baya bir ağlıyor. ben diyorum ki emzik mi versem, çok bilmiş eşimde gerekyok alıştırmaya , hem emzik 6 aydan sonra ancak kullanılırmış diye söylenip duruyor. kucağımda yada beşikte sakinleştireyim derken bu sefer kayınvalidemle görümcem bunu sakın yapma alıştırırsın diyipduruyor. ee, ben bu çocuğu sonuçta bir şekilde sakinleştirmek zorundayım. oyuncaklarla falan çok uzun bir süre için işe yaramıyor. yani benim sorum siz emzik veriyor musunuz ve tam ne zamanlar. çünkü çok emzik tutması da damak tipini bozuyormuş... yani bebekleri nasıl sakinleştiriyorsunuz
Bebekler için 'Uygulamalı Gaz Masajı ve Egzersiz' | Video İzle ve Paylaş | Internet TV
İŞTE CNM COK ISE YARIYOR DENE SENDE
canım ben kızıma emzik vermemekte çok direttim ve çok çektim nihayetinde de verdim ve rahat ettim oğlua ise anne karnından çıkar çıkmaz verdim(şaka tabi)ama hastanedeyken verdim uyumaya meyilliyken sakinleşmesi için verebilirsin gün içinde uyanıkken verme ve uyuduktan sonra ağzından çek ...bu arada damak yapısını falan bozduğu yok bozmuş olsaydı ablamınkini bozardı 7 yaşına kadar emmiş aramızda en güzel dişleri olan da odur:))
işte, bende aynısını diyorum. sonuçta bizde hepimiz emzikle büyüdük ve açıkçası bakıyorum bizim dişerle ilgili pek sorun yok. eşimin ailesi doktor ailesi olduğu için pek kullanmamışlar banada tavsiye etmiyorlar ama diş yapılarında düzgün olduğunu söylenemez. yoksa ben çok sıkılmaya başladım artık. zaten bende alışmasını çok istemem yoksa sonra vaz geçirmek içinde uğraşmak gerekecek ama aç değilken ve uyumak için emiyorsa o zaman bencede verilir. olmazsa kendim bir ara alıp deneyecem
benım oglum dun gaz sancıısıyla goturdum saglık ocagına ılacını yazdı eve donduk uyuttum uyNDIgında bı gordum gozler capak dolmuss sumuksu kıvamda aksama dogru bı baktım hırlama varr burnu dolmuss hırldıyoo burun temızleme pompasıyla temızlıyım dedım doldu pompaa okadar sumukden nefes alamayıp uyuyamadı yavrumm uykususlukdan harap durumda hep huysuz ve gaz sancısı varr(( fızyolojık serum sıkıyorum burnuna sonra pompayla temızlıyorum bakalım ne olcak yarın doktra gıtcm ama geceden bu yana rahat gıbı...
[
iyiyim canım..gerçi dün psikiyatriye gittimde nekadr iyiysemcanım seni nerden hatırlıyorum kafam karıştı? özelden yazıştıkmıydı?
hayatımdaki değişiklikler aslında çok da.. yemek konusunda hiç hata yapmayan ben geçen gün biber dolmasının altını azcık tutturdum, dün şehriyeyi kavuruken bızdık ağlayınca unut yansın bi güzel.. bir de çam. makinası garibim haftada 2 kez çalışırken günde 2 kez dönmeye başladı.. Nerdeyse hiç dışarı çıkmıyorum.. Çok film izleyen biri değilim ama film izlemek de lüks, dünyanın engüzel filmini izliyorum her günSizde neler var?
Detayi ogrenince sizlere yazacagim ben de saskinim ama benim kizim o kadar uyusaydi beslemek icin brikac kez kaldirirdim sanirim daha 3 aylik cunku...Arada uyanmıyor muymuş:44:
kızlar, biz kızımla geldik. bebekler ve sizler umarım iyisinizidir. bende bu bir kaç gün baya bir yoruldum. kızım sagolsun artık gündüzleri pek uyumuyor ama elimden de inmek istemiyor. yani bana tam anlamıyla yapışıp kaldı. ne yemek yiyebiliyorum ne derahatça ev işi yapabiliyorum. o aglamaya başlayana kadar aralarla işlerimi hallediyorum. eşimin elinde de pek sakinleşmiyor. aglayıncada insan dayanamıyor. hele o alt dudağı bir titremeye başlıyor.
sagolsun görümcemde çok düşüncesiz çıktı. ben burada ev işleri zar zor yetiştirebilmişken o her iki günde bir akşam yemeğine geliyor, yemiği yedikten sonra hemencik kaçıyor. resmen restorana gelmiş gibi. bahaneside evde yemek yapmaya üşeniyormuş. ben burada bebekle birlikte zaten helak oldum, bide her seferinde 3 kişilk yemek yap. ayrıca insan yedikten sonra kibarlık olsun diye muhabet edip öyle kaçar. eşim o gelince hiçbir şey yapma diye uyarıyor ama ben böyle insan gelince bir şey yapmayınca utanıyorum. üstelik bir kere onuda denedik ama hanımefendi kendi evindeymiş gibi buzdolabı açıp yiyor. tam düşüncesizlik.
evet, canım. bende işte o testten bahsediyordum ama o gün ismini bir türlü hatırlayamadım. zaten hamilelikten sonra hafızam çok garip oldu. daha buğün eşimin çalıştığı iş yerinin adını hatırlayamadımama o test mantıklı geldi bana. hele spiral takılana kadar işe yarar gibi.
canım çok güldüm bu gögüs olayına. insan bu duruma düşünce çok kötü oluyor. bende hameliyken bir ara karnımı bebek yağı sürünce açık perdenin önünde yapıyormuş bide üstelik aynadan çatleğim vardı diye bakıp duruyordum. sonra bir baktıp meğer tüm halk beni görüyormuş. kendimi o göbekle hemencik yerlere attım. çok utanmıştım. ama beni gören bu kız fantazi mi yapıyor diye düşünmüşlerdir
allah analı babalı büyütsün. umarım şanslı bir bebek olur...
canım, benim kızımın doğumda pek şişkinliği olmadı ama öksürük ve hapşırık arada oluyor. hele hapşırık çok sık oluyor ama doktorum normaldir dedi. ayrıca aile hekimimdende sordu. onda bir şey yok dediler. yani refleks olarak olabilirmiş.
tebrik ediyorum. allah analı babalı büyütsün.
bende bu primanın verdikleri ilk hediyem kutusunda çıktığı kapaklı kablara koyuyorum sonra tüm gün kapalı olma şartıyla içeriyorum. ama emzirdiğim için sadece su yerine olarak içeriyorum. yani birer kaşık. arada suda veriyorum. fakat bu rezine çayı bir günden fazla tutmuyorum.
benim kız toplam iki defa kustu ama hameliyken kursta bebek kusarsa çok azıcık emzirmeniz yeterli oda bebeğin boğazında kusmuk kalmasın diye. yani normal insanda kusunca garip bir tad kalıyor ya, onun gibi düşün. fakat doymak için emzirilmemeli. çünkü mide fazlası olanı çıkatıyor.
kızlar bide size bir tavsiyede bulanayım. bizim kız son zamanlda kucakta olmayınca ağlamay başlıyordu. bende annaannesinin ona aldığı çınğıraklı çorap giydirdim ve bizimki hemencik onunla ilgilenmeye başladı. hele eline geçirince daha etkili oluyor. ama tüm bu işlem 20 dk ancak ilgisini çekiyor:)
Selam kizlaar gelisimci nasilsin canim umarim iyisindir psikiyatri ne verdi sana sakinlestiricimi gulse cok mu yordu annecigini :) hep bu gunlerin gececgini dusun bikac aya bisey kalmayacak halledcez herseyi
Sulesslii ne kadar enerjik bir mesaj okadar uykusuzluga ragmen takdir ettim senin:))))
Patricia cicim dokturmussun gene Sayende ogrenmedigimiz b.k kalmayacak valla ben de senn emzirme hakkinda yazdiklarina bir uyayim olanca sutumle ama bu is psikolcik oldugundan artik hep sutum coook diycem ayy kizim cok cok emiyo diycem sutum kizimin genzine kacti diycem ben kizim cok gusel doyuruyom diycem diycemnoglu diycem yani senin sevgili cici annecigin ne zaman geliyodu cmtrsimi yarin mi aksama artik esinle evi toparlarmtemizlersiniz yada duurr sen yat kocisin toparlasin :))) sen cocuk buyutuyorsun :)))
Benim de bugun oglen 2'komsum ugradi kizimi gormeye sutum az mama veriyorum diyince tutamadimnakittimngoz yaslarimi cok icime batmis cok eksik hissetmisim ve atlattim sanarken hala atlatamamisim aslinda gecen nasil mamaya basladigimi yazdim ya eksk yazmisim kocamin da sucu var ac bu cocuk diyip durdu sag kendini dedi bende sagmayi beceremedigimden hic sut cikaramadim ve husraaan mamaya basladik dr a suc atmaya gerek yok ben koca beni bu yola dusurdu ;(
Kocamda anasi gibi cok bilir benim emzirme olayma is projesi gibi yqklasti sonuc bi dunya is sterilizator hiberon mama gaz kabizlik benim psikolojim ......
Neyyyseee napalim kismet diyelim ama simdiki ben olsam kimseyi dinlemez emzirirdimnac kalsada aglasada ilk gunlr agliycak zaten gayet normal ama ben hic dayanamiyordum aglamasina bnde kizimla beraber agliyordum
Simdi herkes emzir cogalir diyorya ahhh keskeee diyorum
cnm gaz sancıları falan anca ıyılestı benım oglan
gırmek ıstesemde gıremıyorum gırenlerede hayran oluyorum ben hıcbıseyı yetıstıremıyorum yaaa hep bıseyler eksık
aslında becerıksız deılımdır ama
sımdı bugunku asıdan korkuyodum artık ates yapmıyomus asılar neysekı ama 3 gun yıkamamak canımı sıktı acıkcası
elımde ates dusurucu vardı ama hemsıre gerek yok verme dedı ben yıne yarım olcek verdım gelınce ıns sorun olmaz
kızlar, sizden bir şey soracağım. ben şimdi kızımı sadece emzirtiyorum fakat son zamanlarda sırf uyumak için bile kızım yarım yamalak emiyor gibi. resmen beni emzik gibi kullanıyor. vermeyince bu sefer çok nazlanıyor ve baya bir ağlıyor. ben diyorum ki emzik mi versem, çok bilmiş eşimde gerekyok alıştırmaya , hem emzik 6 aydan sonra ancak kullanılırmış diye söylenip duruyor. kucağımda yada beşikte sakinleştireyim derken bu sefer kayınvalidemle görümcem bunu sakın yapma alıştırırsın diyipduruyor. ee, ben bu çocuğu sonuçta bir şekilde sakinleştirmek zorundayım. oyuncaklarla falan çok uzun bir süre için işe yaramıyor. yani benim sorum siz emzik veriyor musunuz ve tam ne zamanlar. çünkü çok emzik tutması da damak tipini bozuyormuş... yani bebekleri nasıl sakinleştiriyorsunuz
3lü aşıyı ilk yaptıranlardansın sanırım,inşallah dedikleri gibi ateş yapmaz ben çok korkarım çocuklarım ateşlenmesinden,bu aşılarda beni o yüzden korkutuyor.
Sanırım sizinde sarılığınız uzun sürdü biz bugün 57 günlük olduk ama hala devam ediyor gerçi sadece boynundan yukarısı sarı.
13,9 yüksek bir değer değilmiymiş onu merak ettim
denıcem cnm cok saol
selam kizlar,
nasilsiniz; bebisler nasil??
benim bebegimin uykusuzlugu ve huysuzlugu o kadar siddetlendi ki dun doktora gittik. 8 saat uyumadigi oluyordu dusunun; saatlerce ikiniyor ve kaka yapamiyordu yavrum
doktor tek problemi gaz dedi, zaten yeni dogan bebeklerin bagirsaklari guzsuz olurmus, bizimki ufak dogdugundan iyice gucsuzmus; fitil verdi, 4 aylik olana kadar kullanicz dedi; aliskanlik yapar diyorlar dedim; sacmalik dedi, bebek saatlerce surunsun o zaman daha mi iyi dedi;
hakikaten de fitil rahatlatti da kizimi dun gece az da olsa uyudu;
bir de masaj yagi onerdi, kimyon yagi , onunla da karnina masaj yap dedi,
karninin altina sicak su torbasi koyup yuzustu yatir dedi.
bakalim bunlar insallah iyi gelir kizima; cok uzuluyorum kendi de cok yoruluyor beni de cok yoruyor bu haliyle :-((
patricia, esteda, zarpdeniz gecen ki sorularima yanitlariniz icin sagolun kizlar.
efsung k.validen bebegi niye az yedirmek istiyor anlamadim; vicdansiz mi bu kadin ???
canım hoşgeldı gozlerım aradı vallahı senı:)))
benımkı hoca verir talkımı kendı yer salkımı misali:))))) bı poh bıldığımızden değil. ha bu arada bırı yazmış beslerken elını ayağını sabıt tutun dıye.
neden acep hareket ettıkce dahadamı cok hava yutuyorlar. maşallah benım kızın el kol sabıt durmuyorkı:) neyse onuda deneyelım anasını satayım bı o kalmıstı.
he bıde kızlar artık tesadufmusur yoksa ısemı yaradı bılemem. deneyıp gorucez. dun aksamdan berı. bebişin altını alınca popo delığıne bepanten pomat ıle masaj yapıyorum ve bıraz kalın suruyorum kremı ve oyle bezlıyorum. ulen sankı mıcsın dıye yapmısım gıbı ustu uste 3 bez değiştirdiğim oldu :))))) sankı acısınımı aldı naptı anlamadımkı.
ben normalde bepantenı elımı falan yaktığımda kullanırdım anında yanık acısını alırdı. demekkı var bı hıkmet bu kremde.bahhhhh yıne poh kokusu geldı ey allahım bu kaçıncı yahu. du bı değiştireyım :)
selam kizlar,
nasilsiniz; bebisler nasil??
benim bebegimin uykusuzlugu ve huysuzlugu o kadar siddetlendi ki dun doktora gittik. 8 saat uyumadigi oluyordu dusunun; saatlerce ikiniyor ve kaka yapamiyordu yavrum
doktor tek problemi gaz dedi, zaten yeni dogan bebeklerin bagirsaklari guzsuz olurmus, bizimki ufak dogdugundan iyice gucsuzmus; fitil verdi, 4 aylik olana kadar kullanicz dedi; aliskanlik yapar diyorlar dedim; sacmalik dedi, bebek saatlerce surunsun o zaman daha mi iyi dedi;
hakikaten de fitil rahatlatti da kizimi dun gece az da olsa uyudu;
bir de masaj yagi onerdi, kimyon yagi , onunla da karnina masaj yap dedi,
karninin altina sicak su torbasi koyup yuzustu yatir dedi.
bakalim bunlar insallah iyi gelir kizima; cok uzuluyorum kendi de cok yoruluyor beni de cok yoruyor bu haliyle :-((
patricia, esteda, zarpdeniz gecen ki sorularima yanitlariniz icin sagolun kizlar.
efsung k.validen bebegi niye az yedirmek istiyor anlamadim; vicdansiz mi bu kadin ???
kızlar, biz kızımla geldik. bebekler ve sizler umarım iyisinizidir. bende bu bir kaç gün baya bir yoruldum. kızım sagolsun artık gündüzleri pek uyumuyor ama elimden de inmek istemiyor. yani bana tam anlamıyla yapışıp kaldı. ne yemek yiyebiliyorum ne derahatça ev işi yapabiliyorum. o aglamaya başlayana kadar aralarla işlerimi hallediyorum. eşimin elinde de pek sakinleşmiyor. aglayıncada insan dayanamıyor. hele o alt dudağı bir titremeye başlıyor.
sagolsun görümcemde çok düşüncesiz çıktı. ben burada ev işleri zar zor yetiştirebilmişken o her iki günde bir akşam yemeğine geliyor, yemiği yedikten sonra hemencik kaçıyor. resmen restorana gelmiş gibi. bahaneside evde yemek yapmaya üşeniyormuş. ben burada bebekle birlikte zaten helak oldum, bide her seferinde 3 kişilk yemek yap. ayrıca insan yedikten sonra kibarlık olsun diye muhabet edip öyle kaçar. eşim o gelince hiçbir şey yapma diye uyarıyor ama ben böyle insan gelince bir şey yapmayınca utanıyorum. üstelik bir kere onuda denedik ama hanımefendi kendi evindeymiş gibi buzdolabı açıp yiyor. tam düşüncesizlik.
evet, canım. bende işte o testten bahsediyordum ama o gün ismini bir türlü hatırlayamadım. zaten hamilelikten sonra hafızam çok garip oldu. daha buğün eşimin çalıştığı iş yerinin adını hatırlayamadımama o test mantıklı geldi bana. hele spiral takılana kadar işe yarar gibi.
canım çok güldüm bu gögüs olayına. insan bu duruma düşünce çok kötü oluyor. bende hameliyken bir ara karnımı bebek yağı sürünce açık perdenin önünde yapıyormuş bide üstelik aynadan çatleğim vardı diye bakıp duruyordum. sonra bir baktıp meğer tüm halk beni görüyormuş. kendimi o göbekle hemencik yerlere attım. çok utanmıştım. ama beni gören bu kız fantazi mi yapıyor diye düşünmüşlerdir
allah analı babalı büyütsün. umarım şanslı bir bebek olur...
canım, benim kızımın doğumda pek şişkinliği olmadı ama öksürük ve hapşırık arada oluyor. hele hapşırık çok sık oluyor ama doktorum normaldir dedi. ayrıca aile hekimimdende sordu. onda bir şey yok dediler. yani refleks olarak olabilirmiş.
demekki normalmiş.anne olunca abartıyoruz herşeyi işte:)
tebrik ediyorum. allah analı babalı büyütsün.
bende bu primanın verdikleri ilk hediyem kutusunda çıktığı kapaklı kablara koyuyorum sonra tüm gün kapalı olma şartıyla içeriyorum. ama emzirdiğim için sadece su yerine olarak içeriyorum. yani birer kaşık. arada suda veriyorum. fakat bu rezine çayı bir günden fazla tutmuyorum.
benim kız toplam iki defa kustu ama hameliyken kursta bebek kusarsa çok azıcık emzirmeniz yeterli oda bebeğin boğazında kusmuk kalmasın diye. yani normal insanda kusunca garip bir tad kalıyor ya, onun gibi düşün. fakat doymak için emzirilmemeli. çünkü mide fazlası olanı çıkatıyor.
kızlar bide size bir tavsiyede bulanayım. bizim kız son zamanlda kucakta olmayınca ağlamay başlıyordu. bende annaannesinin ona aldığı çınğıraklı çorap giydirdim ve bizimki hemencik onunla ilgilenmeye başladı. hele eline geçirince daha etkili oluyor. ama tüm bu işlem 20 dk ancak ilgisini çekiyor:)
Arkadaslar, kizim huysuzlandiginda altini acip kirliyse degistirip yoksa ayaklarini karnina dogru cekip gazi varsa cikarmasini sagliyorum sonra da biraz havalandiriyorum, oyle acik sekilde durmayi seviyor, tavsiye ederim, arada cis kazalari oluyor ama ne yapalim.
ayy harika ya deniycem bu kimyonu..Selam kızlar,
Baya bir süredir yazamıyorum. Oğluş okadar zamanımı alıyor ki... Valla sizlere hayranım. HEm bebeklerle ilgilenip hem buralara yetişebiliyorsunuz. Ben yorgunluktan bitmiş vaziyetteyim ki bebeğim aslında çok uysal hiç bir sıkıntısı yok. Uykusuzluk beni bitirdi. Geceleri neredeyse saat başı kalkıp emmek istiyor, meme tam boşalmadığı için o 1 saat uyurken ben sağma işlemi, sterilizasyon derken 20 dk. uyursam şanslıyım. Bazen uyanıp 3-4 saat uyumadığı olluyor. ama bunun dışında sıkıntımız yok Allah tan. Umarım sizler de iyisinizdir. Bugün 24 günlük olduk. 11. günden beri sürekli geziyoruz. Allah tan bebeğime birşey olmadı. Şuan Erdek te yazlıktayız. Burası açık havadan dolayı bana moral oldu. Hem annem hem de kayınvalidemlerinde burada evleri var. Yarım gün kayınvalidemle yarım gün annemle gece ise bebeğimle yalnızım. Anne sütü dışında birşey almadığı için sürekli bana bağımlı bebeğim.
Bu arada çalşıcak olup sadece anne sütü verenlerden biberona akşamları ne zaman geçileceğini bilen var mı?
Ayrıca güzel bebeğim uyurken sürekli boğazına birşey takılmış da atmak ister gi,bi, sesler çıkarıyor sizinkiler de de aynı şey oluyor mu?
tatlım benimkide öyle sesler çıkarıyo.hatta daha neler neler..ama doktor normal dedi merak etme:)
Tatlım emzik alıyorsa ver bence. Bizimki için çok uğraştım emziği reddediyor. Emzik ağzına değdiği anda öğürmeye başlıyor çok diretirsem kusuyor.( Anlayacağın ben emzik oldum.
Canım iyi olmanıza çok sevindim. O kadar halsizim ki arayamıyorum seni de. Ben gazı olduğunda kimyonu kaynatıp 3 kaşık veriyorum. Gazı çıkıyopr, kaka da yapıyor rahatlıyor. tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?