2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Dun 40ımız çıktı çok şükür. ama sanki doğumdan sonraki ilk günlerde olduğum gibi, dokunsan ağlayacak bir haldeydim, eşim eve gelince de sebepsiz ağladım zaten. Sanırım nedeni regl görmeye başlamam. Biraz erken olduğunu düşünmüştüm ama kanamam bugün iyice arttı. Sizce bu günlerde regl olmam normal mi?

Dikişlerimde sorun olsaydı canım acırdı diye düşünüp endişelenmedim. Umarım her şey yolundadır...

Bebeğe gelince, erkek bebeklerin gaz sorunu ne büyük oluyormuş... Ya ağlıyor ya uyuyor oğlum bir şöyle rahat rahat sevemedim henüz. uykusunda seviyorum artık. D vitamini ilacını vermeyi her gün unutuyorum, umarım çok önemli değildir. Genel olarak çok yorgun ve bitkinim. Beni görenler ne oldu sana çok değişmişsin deyip duruyor buna da gıcık olmaya başladım he he :D

Eve perde seçmeye çalışıyrouz, bir sürü model var, mağazaya girip 2 dakika bakıp bebek ağladığı için hemen çıkmak zorunda kalıyoruz :) Sonunda amannn modeli nasıl olursa olsun dedim. Siparişi bugün vereceğiz.

Evde bebeğe yalnız bakıyorum aslına bakarsanız zorlanıyorum, kaınvalidem geleyim deyiveriyor :) Yok yok gerek yok diyorum, henüz hiç gelmediler çok şükür.

günaydınlarrrr sevgi pıtırcıklarının mükemmel güzellikteki anneleri:71::71::71:

nasılsınız durumlar nasıl benim akşam yemeğe misafirim var veeee gece kızım beni uyutmadıııı ne hoş bi durum dimi şimdi hanımefendi kendi yayıla yayıla uyuyo ben temizlikle meşgulüm aman aman tek uyusunda o bana yeter bugün

kübra 1985 canıım ben rezene kaldığı zaman tekrar ısıtıp vermiyorum yenisini yapıyorum bide içine şekeri attığında belli olsun biraz tadı çok kötü yoksa ben bile sevmiyorum şekersiz şekerli olunca cork cork içiyolar valla

senerd canım 40nız hayırlı olsun henüz hormonlarımız yapmış olduğu tavandan tabana inemedi tatlım ama geçicek bugünlerde neleri atlattık biz bunuda atlatıcaz:34:

zeynepela bence bebişin iyi kilo almış maşallah:nazar::nazar::nazar: dert etme sütün var ne güzel besle besleyebildiğin kadar

kızlar bu aralar moralim çok bozuk ya herşeyi kafama takıyorum eşime patlıyorum hep ne dese batıyo hiç mutlu değilim bi kızımı kucağıma aldığımda unutuyorum herşeyi önceden eşimle kavga edince içim hiç rahat olmazdı çok geçmeden barışırdık delicesine aşıktım eşime çok özlerdim onu ama dün gece ilk defa ayrı yataklarda yattık ve bunu ben istedim ve bu bana hiç koymadı umursamaz biri oldum sulu gözlü olan ben hiç ağlayamıyrumm ben niye böyle oldum yaaaa:5::5::5:

ben de cmt. patladım terlemiş klimadan sırtı tutulmuş sıcak su torbası krem vs. istiyor çocuğa bakmak daha kolay dedim..

merhaba kızlar
bugün 40 mız çıktı:9: maşallah oğlum 40 nı döktükten sonra daha rahat uyudu sanki hehehehe
yaa 4 gün oldu hala kaka yapmadı zeytinyağı çubuğuda işe yaramıyo artık. deniyorum ama çıkarmıyo kakasını

hayırlı olsun kırkınız..

bugün kızımı dr.a götürdüm..bebeğim ya üşüttü yada zeytinyağını fazla kaçırdım bebeğim dünden beri sürekli kaka yapıyor(normalde 3günden aşağı kaka yapmaz)ve kakası sümüksü yeşil renk....dr. zeytinyağını kes bakalım belki ondandır dedi..bu arada maşallah kızıma 5.400 olmuş kilosu....

çok yediklerinde de yeşil oluyormuş, kilosuna maşallah..

Eki Görüntüle 259705
uzun uzun yüzüstü yatırabıldıgım nadır anlardan biri.maşallah deyin teyzeleri :nazar:

maşallah.. çok rahatlıyorlar ama..

Son düzenleme:
Narci egi sulessliii zarpdeniz ve diger kizlaar ehueheu kayganam sabah kocamin uyarisindan sonra daha dikkatli daha evvel eltimin ilk dogumunda evde kaos yarattklarindan eltimnevden kOvmus kaygana ile kaydanayimimli arkadaslar o yuzden doguma gelmiyo lhusalik gcsin diye hesap yapiyor
Bnimde eltimn5 ay once dogurdu biz konusmuyoz eltimle ( cok iyi bir durum tavsiye ederim ) ondan pek bahsedemiuir bana. Gerci geldiginden beri 4 kez elisin gobegine cig sogan bqglamaktan bahsetti ama israrcida olamiyor

Bu arada sunu merak ediyorum mama ve anne sutu verenler saatlimi veriyorsunuz yoksa cocuk aciktikca mi ben cok takildim buna ya ???

aslında bebeği gözlemek lazım akşam 4-5 saat bir şey yemeden uyuyor az önce ağladı daha 1 saat oldu besleyeli dedim ama açlık ağlamasıymış sustu dedim sonra da yediğini çıkardı alem bunlar.. genelde 2,5 3 saatte bir iyi gibi..

Son düzenleme:
maşallahh çok tatlı:)

sağol canım anladım:)

arkadaşlar akşam yaptığım rezene çayını içiremedim ya bugün ısıtıp içirsem olurmu?yoksa onu atıp yenimi yapmalıyım

canım rezeneyi çok bekletme yenisini yap.dün gece işe yaradımı rezene inşallah rahatlamıştır bebişin

ya kızlar benim kız uyumuyo ayağımda sallamaktan ayaklarım uyuştu ya yarınada yemekli misafirim var of ya
yok anacım uyumayacakları varsa istersen battanıyeyle salla yınede gozler fıldır fıldır oluyor. benımde yarın kaynana gelıyor ama ev savaş alanı. şuan benımkıde dızımde sallanıyor ama bır yandanda solucan gıbı kıvranıyor gaz var heralde yıne.

canım şu rezene çayının yapılışını ayrıntılı yazarmısın bana? hangi marka olduğunuda.. şimdi 25ccyi mama yapar gibi biberona koyduk onun içine rezene çayını ne kadar koyuyorsun? ben hippy marka rezene vs karışımlı süt arttırıcı çay içiyorum onun sadece rezene olanını almayı düşünüyorum acaba doğrumu yapıyorum?
canım oyle kutu alacaksan zaten ustunde yazıyor yapılısı 100ml suya bır tepeleme tatlı kaşığı cay.
ama yok aktardan alacaksan aktar en ıyısını tarıf eder

çocuğum çok ağlıyo galiba gazı var çünkü kakasını yaptı.eşimi nöbetçi eczaneye gönderdim.humananın rezene çayını alsın diye.doğru yaptımmı gaza ii gelirmi.sizden duymuştum sanki.ve nekadar veriyim.
canım ıclerınde bır kaç partı kaka oluyor. gaz kakayla bırlıkte cıkardı ama , kaka gazla birlikte cıkmaz katı olduğundan. rezene ıyı gelır umarım rahatlamıssınızdır.ben 100 ml hazırlıyorum aksama kadar mamadan sonra su nıyetıne bıtıttiriyorum onu.

Büyüme Atakları

Bebekler, doğumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarının gelişmesi dolayısıyla "büyüme atakları"" denilen dönemleri yaşıyorlar. Büyüme atakları sonrasında bebek yeni bir beceri sahibi oluyor. Beyin fonksiyonları gelişirken organizma da uyum sağlamaya çalışıyor bu gelişime. Organlarda büyüyor ve küçük bebeklerimiz daha sık ağlıyor uyku düzeni değişiyor, beslenme düzeni değişiyor. Bu dönemlerde bebeklerin daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğundan çoğu bebek daha sık yemek yiyor ya da süt içiyor.

Bu dönemleri anne babalar dikkatli gözlemlediklerinde mutlaka arkasından bebeklerin yeni bir beceriye kavuştuğunu fark ediyorlar. Örneğin gülümsemeye başlamak, nesneleri tutabilmek, dönebilmek gibi.Özellikle ilk 1,5 yıl büyüme (gelişim) atakları daha sık ve yoğun yaşanırken ileriki yaslarda da büyüme atakları devam ediyor. Gelişim hızı yavaşladığından daha uzun aralıklarla kendini gösteren büyüme atakları her çocukta farklı etki gösteriyor. Kimi çocuk daha çok huzursuz, yorgun olurken kimi çocuğun sadece birden kıyafetlerinin küçük kalmasından anlaşılıyor büyüme atağı geçirdiği.

Yeni becerilerle birlikte algılama da geliştiğinden bebek ve çocuklar bu yeni becerilerle nasıl basa çıkacaklarını da bilemediklerinden bu dönemlerde çok daha huzursuz olup, ağlayabiliyorlar. En sakin bir bebek bile birden mızmız, ağlamaklı, memnuniyetsiz, olabiliyor. Sürekli kucak istiyor. Yenilikleri yasmaya başlayan bebek bu durumla başa çıkmaya çalışıyor. Yani bir adim geri atıyor. Ancak birkaç gün geçip de bebek, yeni becerileri özümseyip, gelişimine ayak uydurduktan sonra anne baba çocuğunun yeni bir şey öğrendiğini fark ediyor.

Birden bire, biraz hızlı yürüdüğünüzde, uçma yeteneğiniz olduğunu fark etseniz ne hissederdiniz? Bu durumla basa çıkmak için zamana ihtiyacınız olmaz mıydı ? "Aaa artık uçabiliyorum, ne güzel" deyip günlük hayatınıza devam edebilir miydiniz? Yoksa "Ne yapacağım simdi, ne kadar hızlı yürürsem uçabiliyorum, ya çok hızlı yürürsem ne oluyor, dengemi sağlamak için ne yapmalıyım" diye düşünüp, endişelenmez miydiniz?
"Ya uçarken birden yere çakılırsam ne olacak, ne kadar yükseğe havalanabiliyorum, ya sonra nasıl aşağıya ineceğim" gibi düşüncelerden uykunuz kaçmaz mıydı? Bir süre yeni yeni beceriniz sizi şaşırtmaz mıydı? Evet uçmak çok güzel bir yetenek olurdu, ama bu yeteneğinizi ilk fark ettiğinizde endişelenip korkmaz mıydınız?

İste çocuklarımız da her gün yeni bir beceri ile karşımıza çıktıklarında, aslında bu becerileriyle başa çıkmak için zorlanabiliyorlar Fizyolojik gelişimlerinin dışında, algılamalarına da ayak uydurmaları gerekiyor. Küçük bebekler yeni geldikleri dünyada kendilerini güvende hissetmeye çalışırlarken, daha büyük çocuklarda yeni öğrendikleri şeylerin günlük hayatlarında yarattığı değişikliklere uyum sağlamaya çalışıyorlar.

Büyüme(Gelişim) atakları kimi çocukta bir, iki gün sürerken, başka bir çocukta 1 hafta sürebiliyor. Böyle dönemlerde daha çok yardıma ihtiyaçları oluyor çocuklarımızın. Her zamankinden daha fazla ten temasına, sıcaklığa, ilgiye ve anlayışa ihtiyacı olan çocuklarımızı bu sancılı dönemlerde anlayabilmek için, büyüme ataklarının onları ne kadar zorladığını unutmamalıyız. Özellikle de çocuğa bakan anneler, bu zor dönemlerin sadece birkaç gün süren geçici bir süreç olduğunu bildiklerinde, zor günleri daha kolay anlatıp daha rahat olabiliyorlar.

Haftalar:
5.Hafta
8.Hafta-(bazı bebeklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkaç gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34.Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkaç günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)
canım aksiyon yapmışsın:))) bızde 8-9 haftaya gırıyoruz sanırım bu buyume ataklarındada Acayıp acıkıyorlarmış:)

bugün kızımı dr.a götürdüm..bebeğim ya üşüttü yada zeytinyağını fazla kaçırdım bebeğim dünden beri sürekli kaka yapıyor(normalde 3günden aşağı kaka yapmaz)ve kakası sümüksü yeşil renk....dr. zeytinyağını kes bakalım belki ondandır dedi..bu arada maşallah kızıma 5.400 olmuş kilosu....
canım zeytınyagından sanmıyorum bızde kullanıyoruz. buyuk ıhtımal usutmustur.masallah bebıkıne:)

Narci egi sulessliii zarpdeniz ve diger kizlaar ehueheu kayganam sabah kocamin uyarisindan sonra daha dikkatli daha evvel eltimin ilk dogumunda evde kaos yarattklarindan eltimnevden kOvmus kaygana ile kaydanayimimli arkadaslar o yuzden doguma gelmiyo lhusalik gcsin diye hesap yapiyor
Bnimde eltimn5 ay once dogurdu biz konusmuyoz eltimle ( cok iyi bir durum tavsiye ederim ) ondan pek bahsedemiuir bana. Gerci geldiginden beri 4 kez elisin gobegine cig sogan bqglamaktan bahsetti ama israrcida olamiyor

Bu arada sunu merak ediyorum mama ve anne sutu verenler saatlimi veriyorsunuz yoksa cocuk aciktikca mi ben cok takildim buna ya ???
kız şu soğan işini bende duydum çok kişiden. bi denet ne kaybedersın belkı ışe yarar.
yemek olayı acıktıkca ver canım ama o zamanda hazımsızlık oluyor onuda goze alıcaz napalım. ya ac gezecekler yada hazımsızlıklarını bız cekıcez. yeterkı onlar rahat olsun bız cekerık herdaim :)

canım ben gündüz anne sütü veriyorum gece mama.önceden 2 saatte bir veriyodum kontrole gittiğimde doktorum bekle o acıkınca zaten isteyecek dedi bende acıkıp aranınca veriyorum ama genelde yine 2 3 satte bir emiyor.
şimdi bişey dicem hem sut hem mama verenler.
sizde netten bakın, bana hastanede tanıdık hemşire dedi, özellikle bol bol gece emzır dedi. oksitoksin hormonu sadece gece salgılanır anneden dedi. yanı sut arttırıcı hormon. okişşş. gerekirse gunduz mama gece sut verın cok onemlı.
gelde bana sor bende sut yok veremıyorum. ama olsaydı su an geceyle gunduzu değiştirirdim kendi adıma.

Eki Görüntüle 259705
uzun uzun yüzüstü yatırabıldıgım nadır anlardan biri.maşallah deyin teyzeleri :nazar:
oy maşallah senın sıpana:)) bende arada yatırıyorum boye bazen sevıyor bazende cırlıyor.:))) boyle yapınca ayaklarınada sıcak su şişesini dayıyorum ohh.

ay kızlar az önce kızım tam altını değiştircekken bi kustu ilk defa böyle kustu bide boğazına kaçtı kıpkırmızı oldu nasıl ters çevirdim bilmiyorum sırtına falan vurdum oda korktu zaten ağladı bağırdı ama benimde elim ayağım titredi çok korktum ya
canım cokmu yedırıyorsunkı? gecmıs olsun. basımıza daha buna benzer bırsuru sey gelecek allah esırgesın ama ilk yapmamız gereken sey serın kanlı olmak.
kızlar su gaz olayını atlattıktan sonra aslında bebek ılk yardım konularına deyinsek hepimize ıyı gelır bence.
he nefessız kalıncada yuzune ufle canım hemen.

ben goze sut kacınca da bole enfeksıyon kaptıgını duydum annem hep aman dıkkat et sut kacırma gozune dıye uyarıyodu :s
canım tam tersı sütün antibiyotık özelliği var. sen yınede goze damlatma için rahat olsun. temiz br gazlı beze damlat onunla sil. ama neyle silersen sil, bir gözü sildikten sonra sakın diğer göze sürme o bezi, direk diğer gözede atlar iltihap.

patricia nında kızının gözü enfeksion kapmıştı oda sütle temizledi canım sütün antibiyotik özelliği var bizde işe yaradı ben damlada kullandım mesela yazık yavrumun gözü iyice kötü olmuştu açamıyodu nerdeyse artık ama şimdi daha iyi
haftasonu gittiğim nöbetci dr banada antibiyotık goz damlası verdı ama almadım bıle.kaynamış su ve anne sutuyle sıldım ıkı gune gectı. tabı cok ınatcı bır mıkrop kapmıs olur onu bılemem. yanı baktınız ıkı uc gune ıyılesme yok ılacıda mutlaka kullanmak lazım tabı.

ben dün gittim kuaföre saçlarımı falan boyattım kaş bıyık operasyonu falan imaj değiştirdim saçlarımı falan bakıra boyattım bundan sonra daha bakımlı ve ilgili olcam adamcazım hak ediyo bunu ayyy canım kocam benim sevesim geldi şimdi :1:

oh oh hadı hayırlı olsun canım. ya bende eskıden bakır rengıydım. yıne boyatsammı dıye dusunuyorum napsam saclarda geldı belıme kadar ama kızın yuzunden salamıyorumkı yapısıp duruyor saclarıma. boyle gıderse kestırıcem:(
merhaba kızlar
bugün 40 mız çıktı:9: maşallah oğlum 40 nı döktükten sonra daha rahat uyudu sanki hehehehe
yaa 4 gün oldu hala kaka yapmadı zeytinyağı çubuğuda işe yaramıyo artık. deniyorum ama çıkarmıyo kakasını
canım eyer ağlamıyorsa ağrıdan yanı rahatsa bırak elleme, yanı dr lar oyle dıyor 7 gune kadar .

Kizlar hepinize yazacak cok sey var ama vakit yok kendimi sagiyorum kizimi besledim uyuttum kaygana yaninda biliyosunuz 30 dk kaya uyanir benimki hizli olmam gerek sagarken yaziyom size ;)))
canım fazla ozletme kendını.
kızlar biz gaz için zinco kullanıyoruz ben tohum rezene kaynatıp veriyorum kızıma çok sevmiyor tabi zorluyorum metsilimiz de var ...dün gece bağırsakları gurul guruldu yavrumun uyumadı hiç....:(bir de dikktimi sizde yazmışsınız kızım mememi çekiyor bırkıyor oynar gibi ve ağlıyor ben de hemen mama yapıp veriyorum süt bittide ağlıyor diye eskiden bu durumlarda mamayı içerdi şimdi ise aynı şeyi biberonda da yapıyor doktora sorduumda biberona alıştığı için yaptığını söyledi ama bikaç gündür biberona da yapıyor sebebi gaz mı siz öyle demişsiniz eğer öyleyse mama vermiyelim boşuna birde kabızlığı var daha doğrsu günlerce yapmıyor :((bari mamayı keselim de normaledönsün yavrucak...
canım bebelac ve aptamılın gaz ve kaka problemı olan cocuklar ıcın maması var. aptamıl conformıl ve bebelac ac almiron ıkısındende fayda gordum ben dene bence.ama o krızlerı engellemıyor tabı, o pisiskolojık bence. ben artık buna ınanıyorum cunku benımkı bu mamalarla masallah zart zurt gıdıyor kakada yapıyor ama yıne krız geldmımı tutana askolsun .

bayanlarr saglık ocagına gıtrtık geldık oglum uyudu uyandı gozu capaklanmıs nasıl cıkıcakkkk doktr burnu ıcın fızyolojık seum vermıstı kutusunda goz ve burun temızlıgı ıcın dıyo nasıl kullanılıyo goze bılgınız varmı ????
gecmıs olsun canım demek kafasından usutmus. sapka takıyormusun dısarı cıkarken?
araştırdım ama daha çok metsil diye bi ilaç öneriyor kullananlar ondanmı alsam diye düşünmeye başladım??
kız o bızde hıc işe yaramadı ben anlamıyorum bu bebelerı nasıl hepsınde aynı sey ıse yaramıyor?
dene bakalım ınsallah senı rahatlatır.
bebısımı saglık ocagına gotürdüm gazı ıcın fırtına kopuyo ıcınde cocugun dedı ne yedın ne ıctın dedı :)) neo baby kullanıyoduk gaz ılacı dedım ıkı gundur ıse yaramadı dedım oda degıstrelım ozma dedı ve om.x verdı dneemedım henuz bakalım ınsallh ıse yarar bebısım bu arada 5100 gram olmus 2930 dogmustu son bır aydır mama kullanıyoruz azalmıstı cunku dedemın vefat ettı uzuntuden buyuk bı ıhtımal hem uzuntu yeme ıcmemı kestı derken sutum azaldı o arada dıl altı operasyonuydu beslenemedı stum ıı ce azaldı kesılmek uzere ınsallh tam kesılmesde bebısıme azda olsa anne sutunden mahrum bırakmam :((
ya o dınleme aletlerınden bızdemı alsak habıre bağırsak dınlerız artık heueheuh acaba fıyatı nekadardır. kızlar hatta kısın goğsunu falşan dınlerız hırıltı varmı dıye. ay durun ben fıyatlarına bakıcam :)))) aştım kendimi iyicene:)))
canım basın sağolsun. neobaby ıyı dıyorlardı demek sızde ıse yaramamıs:( omx de ıyı dıyorlar yaw. ben bı ıkısını denemedım zaten. bıde gobeğe soğan bağlama olayını:)

heh kızlar gelelım laktoz damlası denememize.damlayı denedim zaten nette yazıyor gazlı bebeklerın coğuna verıyormus drlar. ve coğu bebekte zaten suttekı laktozu sındıremedığınden boyle sancı cekıyormus. bu damlanın ıcındede ılaç yok kızlar sadece laktoz enzımı var . neyse dun sabah 11 gıbı kullanmaya basladık her mamadan once 2 damla seklinde. aksama doğru yanı miracın mıdesındekı onceden kalanlar temızlendıkten sonra işe yaramaya başladı. o ıkınmalar falan gectı, hanı o biberonu cekıstırme savas verme falan olmadı, yanı bıldığınız yenı doğmuş çocuk gibi uyudu. hatta esim işten gelınce ıkı gundur ozledım kızımı dıye ses yaptıkı uyansın dıye. eşim mamasını yedırdı ve maması bıtmeden tekrar uyudu.
bende uyudum bu arada 12 ye kadar.
sonra ıhhh ıhhhh seslerıyle uyandım. ama ağlama falan yok yanı sadece ıhhh ıhhh dıye ınleme seslerı var. eyvah dedim bu gecede tutacak kolık.
ama tutmadı sabaha kadar ıhh ladı benımkı koynumda tabı eller kıpır kıpır:)
bende uykumu aldım tabı o ağlamalı gecelerden sonra ıh ları sınek vızıltısı gıbı gelıyor bana.
sonra sabaha karsı artık ıyıce rahatsız olmaya basladı. ben dedım en ıyısı bı zeytınyağ operasyonu yapayım. actım altını bıde yatağa işedimi sormayın o ayrı bı dert:(((
işte bı gliserin fitil attım ılaç olmayandan. evınızde bulundurun tavsıye ederım. sabunla aynı mantık.
neyse bıraz boşattı ıcını. ama yıne bıtmedı ıhlamaları, en sonunda sabah 9 gıbı o ıhlamalar ağlamaya dönüştü:)
eahh dedım ya zaten ışe yarasa şaşardım, bidaha attım fitil, yıne mıctı, nerden buluyor bukadar mıcacak sey ben anlamıyorum.neyse ellerımı yıkamaya bı gıttımkı uyumus.
bende sabahtan berı vermıyorum damladan o yuzden yıne basladı kıvranmalara.
bu arada dıkkatımı cektı. zeytınyağ ıle poposuna masaj yapıp bıraktığımda yanı oyle bezlediğimde. gazını cıkartırken ağlıyor, acaba zeytın yağ asıdı cokmu yakıyor poposunu? artık bepanten surup bezlıyorum popo deliğine. sankı o rahatlattı acaba catlakmı olustu ne? fena taktım bu çatlak olayına. ama catlak olsa her pırtlamada basardı cığlığı sanırım edepsızlığınden. doktorumu aradım oda pazartesıye kadar ızınlıymıs zıllı.öyle kaldım ben kararsız kızlar bu damlayı kullansammı ullanmasammı. su an sabahtan berı kullanmıyorum işte.

canım rezeneyi çok bekletme yenisini yap.dün gece işe yaradımı rezene inşallah rahatlamıştır bebişin

nıyekı? ben hep sabahları 100ml yapıyorum aksama kaqdar ıcırıyorum onu zaten oda sıcaklığında oluyor.
ay bısey olurmu acaba ıcıme kurt dustu sımdı.
bıde bılen varmı ya rezene su yerıne gecermı kızlar.?

nıyekı? ben hep sabahları 100ml yapıyorum aksama kaqdar ıcırıyorum onu zaten oda sıcaklığında oluyor.
ay bısey olurmu acaba ıcıme kurt dustu sımdı.
bıde bılen varmı ya rezene su yerıne gecermı kızlar.?

ben milupanın rezenesini kullanıyorum arkasında 2 saat içinde tüketin yazıyor.ilk zamanlar 2 saat bekletip döküyodum ama annem bişey olmaz dedi yiğenlerimede kullanıyodu şimdi daha fazla beklletiyorum ama öyle geceden kalırsa kullanmıyorum.rezene su yerine geçer diyolar ama tam bilmiyorum.
bu arada emzirme konusunda verdiğin bilgi için çok sağol canım daha önce duymamıştım geceleri mama veriyorum normalde ama bugün gece emzireyim artık:1:

kızlar oğlum gözü açık olan her saniye ağlıyor,sanırım gazı var ya da bebek reflüsü. Ne öneriyorsunuz gaz için?

Günaydın herkese

Arkadaslar kraft dondy kullanan var mı? 9 kiloya kadar diyor çok az değil mı? Şimdi için çok harika hemen almak istedim ama mama sandalyesi tam lazım olduğu donem bir kenara mı aticaz yani? Benim arkadaslarım iki yıl kullanmislardi kurtarıcı gibi diyorlardı mama sandalyesi için ama normal yani dondy değil. Kafam karıştı. Kendi kendine sallanma şeysi çok cezbedici :)

canım ben kullanıyorum doğumdan berı. bazen yatak odasına bazen salona tasıyorum.
muzığını acıyorum bıde sallanma ayarını 30 dk ayarlıyorum ohhh, gaz gıbı bır problemı olmadığına kendı kendine uyuyor orda sallanıyorda garıban. bide gecen gun yatak odasında duran dönencesini aldım dondye taktım :)))
canlı renkler ya nasıl bakıyor onlara yarın öbur gun el atmayada baslar cadım.
bazen sırtını bır kademe yukseltıyorum(tam yukseltmıyorum hafıf eyık) ana kucağı oluyor o zamanda,
sonra mama sandalyesı olarakta rahat kullanabıleceğimi dusunuyorum. bazı arkadaslar mama sandalyesı ıcın kısa kaldığını soyledıler evet masa ıcın kısa kalıyor azıcık ama zaten şöyle düşündüm, zaten bebek ek gıdaya gecınce masada kendı yemıcekkı bızle oturup. zaten bızle beraber yemeye baslayacağı zaman normal sandalyeye oturur. e ben koltuğa oturucam ve yedırıcem kızıma karsıma alıpta. 9 kılomu ben 13 cıvarı bılıyorum canım.ya ben uzun zaman kullanabıleceğimi dusunuyorum cunku evım cok kucuk hepsını ayrı ayrı alıp koyacak yerım yok. oto koltuğunu bıle odasına zor sığdırıyorum boş yerım yok hıc.
ama bazı bebekler sevmeyebılıyorlarmıs bı tanıdığında varsa onceden bı dene canım.

ben milupanın rezenesini kullanıyorum arkasında 2 saat içinde tüketin yazıyor.ilk zamanlar 2 saat bekletip döküyodum ama annem bişey olmaz dedi yiğenlerimede kullanıyodu şimdi daha fazla beklletiyorum ama öyle geceden kalırsa kullanmıyorum.rezene su yerine geçer diyolar ama tam bilmiyorum.
bu arada emzirme konusunda verdiğin bilgi için çok sağol canım daha önce duymamıştım geceleri mama veriyorum normalde ama bugün gece emzireyim artık:1:

yok canım ne olacak allahaskına. benımde gorumce kullanıyor hatta bıberon gunlerce yerlerde surunuyor:)))) içinde cayla, sonra cocuk bulup içmeye devam edıyor şükür bişey olmadı henuz:))
bence 10-12 saat bekletılebılır sterıl olmak sartıyla. ama soyledığın ıyı oldu bundan sonra 100 yerıne 50 yaparım ne olacak yanı elımemı yapısacak.
evet kesınlıkle gece emzır canım.
kızlar sızın mınnaklarda arada bır öksuruyormu yaw? öksürme de refleksmış ama üşüttümü acaba dıye düşünmeden edemıyorum.
he bırde süt oluşumunu okumanı tavsıye ederım. nasılmış biliyormusun hanı marketlerde sıgara reyonu varya, alttakı sıgarayı çekiyorsun ,üstteki onun yerıne gelıyor.
hehe aynen boyle bır mantıkla sut ürüyormus yanı emdıkce, özellikle gece emdıkce. haa şunuda yapabılırsın gece sağarsın bebeye mama verebılırsın uyusun dıye:) ama yınede sağmak emmenın yerını tutamıyor maalesef.

ben de milupa kullanıyorum taze hazırlıyorum 5-10 çay kaşığı veriyorum kalanını ben içiyorum verebilirsem günde iki kez vermeye çalışıyorum..:34:

kızlar oğlum gözü açık olan her saniye ağlıyor,sanırım gazı var ya da bebek reflüsü. Ne öneriyorsunuz gaz için?

önce bir gaz ilacın olsun, rezene verebilirsin, bir de karnı senin omuzda sallamak, sırtına karnına masaj, senin dizlerinin üzerinde onun yüzü yere bakacak şekilde sallamak karın ağrısını hafifletiyor gazını kolay çıkarıyor.. :34:

ben de milupa kullanıyorum taze hazırlıyorum 5-10 çay kaşığı veriyorum kalanını ben içiyorum verebilirsem günde iki kez vermeye çalışıyorum..:34:

bende humana nın rezene çayını aldım. bir kere bebeğe 2 çay kaşığı verdim, 2 gün kakasını yapamayınca vermeyi bıraktım. Benim içmem lazım ona da gün içinde fırsat olmuyor, eşim akşam gelince ne olur bizi dışarı çıkar diyorum, çay içmeyi unutuyorum yani. neo baby mi kullansam bilmiyorum ki, şimdi uyudu misal, sancı yüzünden 2 dk sonra yine uyanıp ağlayacak. sinirlerim harap oldu durup durup ağlıyorum, çok bunaldım.

bu arada 40. gününde regl olan var mı? yoksa doktora gideyim mi?

yok canım ne olacak allahaskına. benımde gorumce kullanıyor hatta bıberon gunlerce yerlerde surunuyor:)))) içinde cayla, sonra cocuk bulup içmeye devam edıyor şükür bişey olmadı henuz:))
bence 10-12 saat bekletılebılır sterıl olmak sartıyla. ama soyledığın ıyı oldu bundan sonra 100 yerıne 50 yaparım ne olacak yanı elımemı yapısacak.
kızlar sızın mınnaklarda arada bır öksuruyormu yaw? öksürme de refleksmış ama üşüttümü acaba dıye düşünmeden edemıyorum.
he bırde süt oluşumunu okumanı tavsıye ederım. nasılmış biliyormusun hanı marketlerde sıgara reyonu varya, alttakı sıgarayı çekiyorsun ,üstteki onun yerıne gelıyor.
hehe aynen boyle bır mantıkla sut ürüyormus yanı emdıkce, özellikle gece emdıkce. haa şunuda yapabılırsın gece sağarsın bebeye mama verebılırsın uyusun dıye:) ama yınede sağmak emmenın yerını tutamıyor maalesef.

benimki de öksürüyor aynen ben de endişeleniyorum ama hasta olsa başka belirtiler de olur normal diye düşünüyorum..

bende humana nın rezene çayını aldım. bir kere bebeğe 2 çay kaşığı verdim, 2 gün kakasını yapamayınca vermeyi bıraktım. Benim içmem lazım ona da gün içinde fırsat olmuyor, eşim akşam gelince ne olur bizi dışarı çıkar diyorum, çay içmeyi unutuyorum yani. neo baby mi kullansam bilmiyorum ki, şimdi uyudu misal, sancı yüzünden 2 dk sonra yine uyanıp ağlayacak. sinirlerim harap oldu durup durup ağlıyorum, çok bunaldım.

bu arada 40. gününde regl olan var mı? yoksa doktora gideyim mi?

hemen olabilirsin normal yani..

kızlar çok değil ama ara ara kusmalarımız oluyor tekrar acıktı diye beslemek gerekir mi bilgisi olan var mı?:34:

Son düzenleme:

canım görümcenin çocuğa bişey olmadıysa bizde öyle yapalım:)) ya ben dediğin gibi 2 kere yapıyıom 50 cc bir çaykaşığından biraz fazla koyuyorum.gece mama yiyince çok güzel uyuyor ama süt için gece emzirmek daha iyiyse öyle yapıcam bundan sonra.benim kızımda öksürüyo arada refleks olabilir

ben cok fazla sey denedım piyasadaki hemen hemen tum gaz damlalarını ama en ıyı sonuc rezeneden geldı hem rahatlatıyor hem uyutuyor arada bazen 2 damla zeytınyagı verıyorum sutumle karıstırıp oda cok rahatlatıyor oğlumu bugun 42 gunluk oldu kolik de en kritik gunler emdikce aglıyor bazen bende aralarda rezene verıyorum

Back