2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çocuğum çok ağlıyo galiba gazı var çünkü kakasını yaptı.eşimi nöbetçi eczaneye gönderdim.humananın rezene çayını alsın diye.doğru yaptımmı gaza ii gelirmi.sizden duymuştum sanki.ve nekadar veriyim.

Büyüme Atakları

Bebekler, doğumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarının gelişmesi dolayısıyla "büyüme atakları"" denilen dönemleri yaşıyorlar. Büyüme atakları sonrasında bebek yeni bir beceri sahibi oluyor. Beyin fonksiyonları gelişirken organizma da uyum sağlamaya çalışıyor bu gelişime. Organlarda büyüyor ve küçük bebeklerimiz daha sık ağlıyor uyku düzeni değişiyor, beslenme düzeni değişiyor. Bu dönemlerde bebeklerin daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğundan çoğu bebek daha sık yemek yiyor ya da süt içiyor.

Bu dönemleri anne babalar dikkatli gözlemlediklerinde mutlaka arkasından bebeklerin yeni bir beceriye kavuştuğunu fark ediyorlar. Örneğin gülümsemeye başlamak, nesneleri tutabilmek, dönebilmek gibi.Özellikle ilk 1,5 yıl büyüme (gelişim) atakları daha sık ve yoğun yaşanırken ileriki yaslarda da büyüme atakları devam ediyor. Gelişim hızı yavaşladığından daha uzun aralıklarla kendini gösteren büyüme atakları her çocukta farklı etki gösteriyor. Kimi çocuk daha çok huzursuz, yorgun olurken kimi çocuğun sadece birden kıyafetlerinin küçük kalmasından anlaşılıyor büyüme atağı geçirdiği.

Yeni becerilerle birlikte algılama da geliştiğinden bebek ve çocuklar bu yeni becerilerle nasıl basa çıkacaklarını da bilemediklerinden bu dönemlerde çok daha huzursuz olup, ağlayabiliyorlar. En sakin bir bebek bile birden mızmız, ağlamaklı, memnuniyetsiz, olabiliyor. Sürekli kucak istiyor. Yenilikleri yasmaya başlayan bebek bu durumla başa çıkmaya çalışıyor. Yani bir adim geri atıyor. Ancak birkaç gün geçip de bebek, yeni becerileri özümseyip, gelişimine ayak uydurduktan sonra anne baba çocuğunun yeni bir şey öğrendiğini fark ediyor.

Birden bire, biraz hızlı yürüdüğünüzde, uçma yeteneğiniz olduğunu fark etseniz ne hissederdiniz? Bu durumla basa çıkmak için zamana ihtiyacınız olmaz mıydı ? "Aaa artık uçabiliyorum, ne güzel" deyip günlük hayatınıza devam edebilir miydiniz? Yoksa "Ne yapacağım simdi, ne kadar hızlı yürürsem uçabiliyorum, ya çok hızlı yürürsem ne oluyor, dengemi sağlamak için ne yapmalıyım" diye düşünüp, endişelenmez miydiniz?
"Ya uçarken birden yere çakılırsam ne olacak, ne kadar yükseğe havalanabiliyorum, ya sonra nasıl aşağıya ineceğim" gibi düşüncelerden uykunuz kaçmaz mıydı? Bir süre yeni yeni beceriniz sizi şaşırtmaz mıydı? Evet uçmak çok güzel bir yetenek olurdu, ama bu yeteneğinizi ilk fark ettiğinizde endişelenip korkmaz mıydınız?

İste çocuklarımız da her gün yeni bir beceri ile karşımıza çıktıklarında, aslında bu becerileriyle başa çıkmak için zorlanabiliyorlar Fizyolojik gelişimlerinin dışında, algılamalarına da ayak uydurmaları gerekiyor. Küçük bebekler yeni geldikleri dünyada kendilerini güvende hissetmeye çalışırlarken, daha büyük çocuklarda yeni öğrendikleri şeylerin günlük hayatlarında yarattığı değişikliklere uyum sağlamaya çalışıyorlar.

Büyüme(Gelişim) atakları kimi çocukta bir, iki gün sürerken, başka bir çocukta 1 hafta sürebiliyor. Böyle dönemlerde daha çok yardıma ihtiyaçları oluyor çocuklarımızın. Her zamankinden daha fazla ten temasına, sıcaklığa, ilgiye ve anlayışa ihtiyacı olan çocuklarımızı bu sancılı dönemlerde anlayabilmek için, büyüme ataklarının onları ne kadar zorladığını unutmamalıyız. Özellikle de çocuğa bakan anneler, bu zor dönemlerin sadece birkaç gün süren geçici bir süreç olduğunu bildiklerinde, zor günleri daha kolay anlatıp daha rahat olabiliyorlar.

Haftalar:
5.Hafta
8.Hafta-(bazı bebeklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkaç gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34.Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkaç günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)

çocuğum çok ağlıyo galiba gazı var çünkü kakasını yaptı.eşimi nöbetçi eczaneye gönderdim.humananın rezene çayını alsın diye.doğru yaptımmı gaza ii gelirmi.sizden duymuştum sanki.ve nekadar veriyim.

Ben bİlmiyorummkullanmadigimdan amansuleslii 25 cc veriyormusm

canım ben veriyorum rezene rahatlatıyor bebeği ben 30 cc veriyorum bazen günde 2 kere veriyorm belli olmuyor verdiğim zaman 30 cc veriyorum.

cnm Allah bağışlasın bebeğini gazlı bebek çok zor oluyor. benim de kızım çok gazlıydı ama şimdi 1 yaşında o zamanları atlattık. ama belki o günlerde neler denediğimizi anlatırsam sana faydası olur. rezene çayı günde en fazla 100 cc vermelisin. sıcak su torbaları - üzerine birkaç çarşaf sarıyosun direkt olarak koymuyoruz- ayağına karnına, masaj (ayaklarını karnına götürüp getiriyoruz, bazen masaj yaperkende gaz çıkarabiliyor), gaz ilaçları (nerdeyse hepsini denedik), yüzü karşıyı görecek şekilde kolunun arasına alıyorsun karnını öyle ayakta sallanarak geziniyorsun (iyiy geldiği zamanlar oldu), ılık bir banyo ve yüz üstü yatırılarak gazın çıkmasını bekliyorsun. bunların hiçbiri işe yaramazsa yapabilecek hiçbir şeyin yok üzülme hepimiz bunu yaşadık. sabırla geçmesini beklemelisin ki inana bana mutlaka geçecek en geç ek gıdalara başladığın 6. ayın sonunda geçiyor. en azından o kadar şiddetli saatlerce süren ağlamalar olmuyor. çok geçmiş olsun. umarım bunlardan biri işi yarar da gazı geçer bebeğinin.

uykum geldı pilim bitti benım.ama bnm kociş hala eve gelmedı annem yanımda dıye az sallıyo eve gelıs saatını.sımdı o gelır yarım saat anca onla oturablrm sonra o tv kurcalar benım uyku gözlerden akar ben gıdıp yatarım.ılgısızsın demeye hakkı yok bı desın bakalım:) eve daha erken gel derım bende.sabah dukkanı elemana actırmayı bıldıgın gıbı kapattırmayı da bıl deyiveririrm valla.hamıleyken ve oncesınde onunla sabah ezanına kadar otururdum ama artık takatim yok.annem de evıne dönsün bakalım ozaman anlıcam düzenimiz nasıl.hala böyle devam edersek ozaman isyanlara başlarım:66:

canım ben 25cc veriyorum ama benim kızım öyle çok gazlı bi bebek değil ben kaka yapamadığı zaman veriyorum rahatça yapıyo o zaman ben 25cc yi daha 1 aylıkken falan veriyodum simdi 30cc falan veririm içine çok azda şeker atıyodum

uykum geldı pilim bitti benım.ama bnm kociş hala eve gelmedı annem yanımda dıye az sallıyo eve gelıs saatını.sımdı o gelır yarım saat anca onla oturablrm sonra o tv kurcalar benım uyku gözlerden akar ben gıdıp yatarım.ılgısızsın demeye hakkı yok bı desın bakalım:) eve daha erken gel derım bende.sabah dukkanı elemana actırmayı bıldıgın gıbı kapattırmayı da bıl deyiveririrm valla.hamıleyken ve oncesınde onunla sabah ezanına kadar otururdum ama artık takatim yok.annem de evıne dönsün bakalım ozaman anlıcam düzenimiz nasıl.hala böyle devam edersek ozaman isyanlara başlarım:66:

bak o gece yatmama sorunu bizdede var eşim gece yatmak bilmiyo ve uyuyuncada yanıma saatler sonra geliyo gelincede rahat durmuyo şu 3 gündür bende pas vermeyince küsüyo vaktinde gel dimi ama yok ah ah

Ben bİlmiyorummkullanmadigimdan amansuleslii 25 cc veriyormusm
sağol canım
canım ben veriyorum rezene rahatlatıyor bebeği ben 30 cc veriyorum bazen günde 2 kere veriyorm belli olmuyor verdiğim zaman 30 cc veriyorum.
canım ya cc ne oluyo.çokmu cahilim:59:
cnm Allah bağışlasın bebeğini gazlı bebek çok zor oluyor. benim de kızım çok gazlıydı ama şimdi 1 yaşında o zamanları atlattık. ama belki o günlerde neler denediğimizi anlatırsam sana faydası olur. rezene çayı günde en fazla 100 cc vermelisin. sıcak su torbaları - üzerine birkaç çarşaf sarıyosun direkt olarak koymuyoruz- ayağına karnına, masaj (ayaklarını karnına götürüp getiriyoruz, bazen masaj yaperkende gaz çıkarabiliyor), gaz ilaçları (nerdeyse hepsini denedik), yüzü karşıyı görecek şekilde kolunun arasına alıyorsun karnını öyle ayakta sallanarak geziniyorsun (iyiy geldiği zamanlar oldu), ılık bir banyo ve yüz üstü yatırılarak gazın çıkmasını bekliyorsun. bunların hiçbiri işe yaramazsa yapabilecek hiçbir şeyin yok üzülme hepimiz bunu yaşadık. sabırla geçmesini beklemelisin ki inana bana mutlaka geçecek en geç ek gıdalara başladığın 6. ayın sonunda geçiyor. en azından o kadar şiddetli saatlerce süren ağlamalar olmuyor. çok geçmiş olsun. umarım bunlardan biri işi yarar da gazı geçer bebeğinin.
evt canım çok zor.inan içim gidiyo.geçicek inş.söylediklerini aklımın bi köşesine yazdım.şimdi uyudu şükür.biberona koydum içmedi çayı.bende çay kaşığıyla bikaç kaşık verdim.ağlamaktan almıyo zaten..sonra midesi çok bulandı öğürdü ama kusmadı..boğulucak sandım.sadece beni emiyo ya ondan alışık diğil çocuk biberona ve yabancı şeylere..bilmiyorum ya allah herkezin yardımcısı olsun..çocuk büyütmek çok zormuş çok..cevabın için sağol arkadaşım..
canım ben 25cc veriyorum ama benim kızım öyle çok gazlı bi bebek değil ben kaka yapamadığı zaman veriyorum rahatça yapıyo o zaman ben 25cc yi daha 1 aylıkken falan veriyodum simdi 30cc falan veririm içine çok azda şeker atıyodum
şeker ii fikir belki midesi bulanmaz.teşekkürler cnm

sağol canım

canım ya cc ne oluyo.çokmu cahilim:59:

evt canım çok zor.inan içim gidiyo.geçicek inş.söylediklerini aklımın bi köşesine yazdım.şimdi uyudu şükür.biberona koydum içmedi çayı.bende çay kaşığıyla bikaç kaşık verdim.ağlamaktan almıyo zaten..sonra midesi çok bulandı öğürdü ama kusmadı..boğulucak sandım.sadece beni emiyo ya ondan alışık diğil çocuk biberona ve yabancı şeylere..bilmiyorum ya allah herkezin yardımcısı olsun..çocuk büyütmek çok zormuş çok..cevabın için sağol arkadaşım..

şeker ii fikir belki midesi bulanmaz.teşekkürler cnm

canım aslında ml biberonun üstünde yazan biz cc diyoruz hastanede öyle dediler bende öyle kullanıyorum hep

valla ben 25cc veriyorum canım çok rahatlıyo valla özellikle kaka yapmadığı zaman veriyorum ben bezi taşacak kadar yapıyo bağırsakları boşalıyo sanki çok rahatlıyo o zaman

canım şu rezene çayının yapılışını ayrıntılı yazarmısın bana? hangi marka olduğunuda.. şimdi 25ccyi mama yapar gibi biberona koyduk onun içine rezene çayını ne kadar koyuyorsun? ben hippy marka rezene vs karışımlı süt arttırıcı çay içiyorum onun sadece rezene olanını almayı düşünüyorum acaba doğrumu yapıyorum?

ya kızlar benim kız uyumuyo ayağımda sallamaktan ayaklarım uyuştu ya yarınada yemekli misafirim var of ya

Allah kolaylık versin sulesiii.. bizim oğlanda mevlütün olacağı günün akşamı hiç uyumamıştı ama ertesi gün banyo yaptırdım emzirdim de rahat ettim baya bi uyudu.. çok zor durumda isen banyo yaptır emzir ozman parmaklarını kıpırdatmaya halleri kalmıyo :) bu arada benim oğlanda ana kucağında tilki uykusunda uyuyor biraz dalsın bende yatıcam yoksa yerine yatırdığım gibi mızıldamaya başlıyo..

canım şu rezene çayının yapılışını ayrıntılı yazarmısın bana? hangi marka olduğunuda.. şimdi 25ccyi mama yapar gibi biberona koyduk onun içine rezene çayını ne kadar koyuyorsun? ben hippy marka rezene vs karışımlı süt arttırıcı çay içiyorum onun sadece rezene olanını almayı düşünüyorum acaba doğrumu yapıyorum?

canım şu sallama rezeneler varya ben onlardan yapıyorum bi fincana kendim için hazırlıyorum yada su bardağına onun içinden biberona koyuyorum veriyorum kıza markasınıda vereyim "akdem" ben çok memnun kaldım aktardan almış babam

Allah kolaylık versin sulesiii.. bizim oğlanda mevlütün olacağı günün akşamı hiç uyumamıştı ama ertesi gün banyo yaptırdım emzirdim de rahat ettim baya bi uyudu.. çok zor durumda isen banyo yaptır emzir ozman parmaklarını kıpırdatmaya halleri kalmıyo :) bu arada benim oğlanda ana kucağında tilki uykusunda uyuyor biraz dalsın bende yatıcam yoksa yerine yatırdığım gibi mızıldamaya başlıyo..

uykudan gözleri kapanıyo ama ısrarla açmaya uğraşıyo gözleri kıpkırmızı oldu halen uyumuyo eşim görevde canım kendim yıkayamamda şimdi bekliyorum işte uyusun diye

canım şu sallama rezeneler varya ben onlardan yapıyorum bi fincana kendim için hazırlıyorum yada su bardağına onun içinden biberona koyuyorum veriyorum kıza markasınıda vereyim "akdem" ben çok memnun kaldım aktardan almış babam

hımm teşekkür ederim sulesii bende öyle yapayım bi deneyim bakalım.. benimki ıkınmaktan içtiği sütü kusuyo öyle olunca tekrar acıkıyo tekrar emziriyorum vs vs.. şu rezeneyi bi deneyim bakalım..
iyi geceler..
bu arada bebiş uyumadıysa ayağına sıcak su torbası koyabilirsin bende genelde işe yarıyorda :)

günaydın kızlar. bu arada maaşallah bebişlere hep güzel kilo almışlar. ben sadece anne sütü veriyorum baya da maaşallah sütüm var ama kızım çok kilo almamış diye acaba yetersiz mi diye düşünmeye başladım. bebeğim 3420 doğdu ve 1. ay kontrolünde 4300 çıktı. bu arada dünden beri gazı geldiğinde omuzumda değil dizime ters yatırıyorum ve cidden işe yarıyor sırtına msaj yapıyorum uykuya dalabiliyor.tilki uykusu oluyor ama en azından ağlama krizi olmuyor.

Günaydın herkese

Arkadaslar kraft dondy kullanan var mı? 9 kiloya kadar diyor çok az değil mı? Şimdi için çok harika hemen almak istedim ama mama sandalyesi tam lazım olduğu donem bir kenara mı aticaz yani? Benim arkadaslarım iki yıl kullanmislardi kurtarıcı gibi diyorlardı mama sandalyesi için ama normal yani dondy değil. Kafam karıştı. Kendi kendine sallanma şeysi çok cezbedici :)

Back