Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
gunaydın canım bakıyorum bu gun dükkanı sen açmışsın :))
ayyy allah bu saç kurutma makınasının ağlayan bebekleri susturduğunu bulandan kat kat razı olsun. öldüyse mekanı cennet olsun yarabbımmmmmm aminnnn.
okadar zor bır gece gecırdımkı anlatamam sıze. yanı bunun dahada fazlası olamaz dıye dusunuyorum, olamamalıda zaten yoksa bayılır cocuk.
zaten artık bızım ağlama krızlarımız gunduz ve geceye dağılmış durumda,birde gece saç kurutma makınası sesınden bende uyumusum 3 saat açık kalmış makına:) iyi motoru yanıpta yangın cıkartmamıs cunku cok eskıydı. alman malı adamlar sağlam yapmıs allahtan :) ama konsular çok sövmüşlerdir düşünsenıze tam 3 saat boyunca hırrrr dıye bır ses:)
e napıyım canım helallık alırım sonra onlardan.
hemen sabah eczaneyı aradım :))) kızacaksınız ama napayım olmuyor boylede arkadaslar. yenı bır damla laktazim gaz damlası. ama bundan cok umıtlıyım . nedenı istersenız sızde arastırın netten. şimdi midede olmayan bazı enzımlerden dolayı hazımsızlık sancısı cekıyor ya bızım bebeler. işte bu damlada enzım varmış. allahımmm yuzumuze guler ınsallah. ama eczacının elınde yokmuş. oğlen getırecek eve sağolsun. alıştı oda bana.
he bu arada mama kullanan arkadaslar. ben eczacımla konustum mama fıyatı ıcın. 5 kutunun uzerınde aldığımda bana ındırım yapacak. e toplu alıncada epey ındırım olmus oluyor. şimdi aptamıl conformıl alıyorum ya ben. normal fiyatı 19.90 5 kutunun uzerınde alırsam 16.50 ye verecekmış. hesapladım aylık toptan alırsam epey kazancım olacak. şimdi şu bez olayınıda düşünmem lazım.
sizde mama aldığınız yerle konusun derım. hanı buyuk marketler ındırım yapmazlar ama eczaneler nerdeyse alış fıyatına verebılıyor. he bide normal mama kullananlar metroya baksın. piyasaya gore daha ucuz. tabı toplu alımda daha karlı olursunuz. yoksa bır ıkı kutu ıcın gıtmeye bıle deymez.
merak edıyorum gaz sancısı tutunca bebeklerınız biberonla savaşıyormu benımkı gibi? hanı ıcmek ıstıyor ama içemiyorda ağlıyor gibi????? yanıtlarsanız sevınırım. yanı yada memenızı tabı.
kızlar sakım memeyı rededıyor demeyın. ben o hataya dustum bıberon verdım boyle olunca. şimdide gercekten rededıyor memeyı be ıkı gundurde hıc sutum gelmıyor en azından azda olsa sağıp verıyordum şimdi oda kesildi. ah allahım yardım et.
bızde gunde 4-5 kere oluyor bu krızler, hem gundur hem gece. hanı saatı zamanı bellı olsa bende hazırlıklı olucam ama olmuyor ne yazıkkı. birden ağlayarak uyanıyor uykusundan bağıra bağıra. bende açıyorum saç kurutma makınasını napayım.
ya ben dun şey düşünmeye başladım. makineyi çalıştırır çalıştırmaz bakışlar falan sabıtleşiyor. yanı annelik iç güdüsümü ne bende acaba korkuyordamı susuyor dıye dusunmeye başladım. acaba kötü bişeymi yapıyoruz. bak şimdi kurt düştü içime.evet canım aynen öyle:) bizim bebişin de gaz sancıları başladı ve memeyi alamıyor garibim( almak istiyo ama kıvranıyo cırpınıyo bişeyler oluyo :) ben de memeyi istemiyo sanıp çok üzüldüm ama öyle bişey değilmiş bu, sakın sen de öyle sanıp da biberon flan kullanma, biraz ısrar et, sakinleştirip emzirmeye çalış, yada biberon işte hangisiyse, o kriz anında almıyolar kesinlikle:)saç kurutma makinesi işe yarıyo sakinleştirme konusunda cok:)
oh oh maşallah kuzuna. nasıl geçti gecenız sancılı değildi umarım.günaydın şekerler
öncelikle efsung kayınvalidene çok kızdım niye yalan söylüyor ki((
biz dün aşı olmaya gittik hepatit aşımızı olduk 5000gr 58cm olmuş kuzucum![]()
hap kullanabiliyomuyuz biz kullanılmıyo dediler hep
canım sen sezeryanla doğum yapmamışmıydın.yani sezeryandan sonra normal doğum olabiliyomu..yani sen yurtdışındamısın türkiyedemi.türkiyede yapmıyolar die biliyorumda..
kızlar ben sanırım loğusa depresyonu denilen şeye girdim durup dururken ağlama krizine giriyorum dün gece kısaqcık dalmışım kabus gördüm ağlamaktan katıldım resmen şimdi yazarken bile gözlerim doldu.kalbimde çarpıntı oluyor bir anda.kendimi çok eksik ve yetersiz hissediyorum.bu durmu yaşayan var mı nasıl üstesinden geleceğim?
ya ben dun şey düşünmeye başladım. makineyi çalıştırır çalıştırmaz bakışlar falan sabıtleşiyor. yanı annelik iç güdüsümü ne bende acaba korkuyordamı susuyor dıye dusunmeye başladım. acaba kötü bişeymi yapıyoruz. bak şimdi kurt düştü içime.
kızlar yakında 3. sayfa haberlerinde gazetelerde , saç kurutma makınasını açık unuttukları için yangın çıktı haberı okursanız emın olun o benım :)) (allah korusun)
canım bu arada artık cok gec bızım için yanı sut kesildi tamamen. işte böyle etraftaki çok bilmişler, emzir zorla diyeceklerine açıklamasını yapsalardı boyle olmazdı durumlar. neyse bız akıllı olalımda bizden sonrakılere ısrarla emzırmenın önemini nedenini anlayacakları şekilde anlatalım.
oh oh maşallah kuzuna. nasıl geçti gecenız sancılı değildi umarım.
ya ben dun şey düşünmeye başladım. makineyi çalıştırır çalıştırmaz bakışlar falan sabıtleşiyor. yanı annelik iç güdüsümü ne bende acaba korkuyordamı susuyor dıye dusunmeye başladım. acaba kötü bişeymi yapıyoruz. bak şimdi kurt düştü içime.
kızlar yakında 3. sayfa haberlerinde gazetelerde , saç kurutma makınasını açık unuttukları için yangın çıktı haberı okursanız emın olun o benım :)) (allah korusun)
canım bu arada artık cok gec bızım için yanı sut kesildi tamamen. işte böyle etraftaki çok bilmişler, emzir zorla diyeceklerine açıklamasını yapsalardı boyle olmazdı durumlar. neyse bız akıllı olalımda bizden sonrakılere ısrarla emzırmenın önemini nedenini anlayacakları şekilde anlatalım.
yok ya sanmıyorum korktuklarını:) bizimki hemen susup etrafı incelemeye başlıyo sonra da uyuyakalıyo, demekki rahatlatıyo o ses bebekleri:)
kızlar ben sanırım loğusa depresyonu denilen şeye girdim durup dururken ağlama krizine giriyorum dün gece kısaqcık dalmışım kabus gördüm ağlamaktan katıldım resmen şimdi yazarken bile gözlerim doldu.kalbimde çarpıntı oluyor bir anda.kendimi çok eksik ve yetersiz hissediyorum.bu durmu yaşayan var mı nasıl üstesinden geleceğim?
günaydın şekerler
öncelikle efsung kayınvalidene çok kızdım niye yalan söylüyor ki((
biz dün aşı olmaya gittik hepatit aşımızı olduk 5000gr 58cm olmuş kuzucum![]()
oh oh maşallah kuzuna. nasıl geçti gecenız sancılı değildi umarım.
Merhaba arkadaslar
Ben fazla yazamasam da yazdıklarınızdan çok faydalanıyorum. Herkesin benzer problemleri oluyor ama benimki gibi kusma sorunu olan var mı ben göremedim. Reflusu varmış kızımın. Mide kapakcigi gevsekmis. Emip uyuması gerekirken yarım saat icinde kivrana kivrana bütün emdigini kusuyoruyuyamadan tekrar acıkmış oluyor. E benim süt hemen tekrar gelmiyor, kusmayı önleyici mama veriyorum o zaman da çok midesi bulaniyo ama kusmuyor. Benim ne hallerle çoğaltmaya uğraştığım sutu çıkarıp mamayla uyuması çok moralimi bozuyor çok üzülüyorum. Bunun bir çözümü yok herhalde değil mi? Doktor da sadece sola yatırın dedi.
Gaz için om x'i ben de denedim, tavsiye ederim. Dr her gün kullanın iki kere dedi. Siz de öyle mı yapıyorsunuz?
Yq kizlaar kaygana beninkandiriyor kiz 90 icti diyor bakiyorum 40-50 cc icmis bide bideronu saklamaya calisiyor ortuyle uyanik kizim yavrum masum bebegim onun masumiyeti insallah karinin ayaklarina dolanir allah bildigi gibi yapsin az yemesinin sana ne faydasi var ben beslerim diye atilmayi bilior birak ben hallederim artik gunduzde birakamam guvenmiyorum beni kandirmaya calisiyor cunku
Ben kiziminuyutup bende yaninda uyumaliyim ama benimnkizda gunduz tilki uykusunda her tikirtida kalkiyor ne yapip uyutabilirim acaba acayip canimnsikildi gece gece aptal kari allah seni bildigi gibi yapsin yalanci yakalmasam demkki daha bende buna inanicam kocama diyorki icti icti bitirdi bakiyorum bisey yok 20 icmis isi gucu pqlavra
ayyy allah bu saç kurutma makınasının ağlayan bebekleri susturduğunu bulandan kat kat razı olsun. öldüyse mekanı cennet olsun yarabbımmmmmm aminnnn.
okadar zor bır gece gecırdımkı anlatamam sıze. yanı bunun dahada fazlası olamaz dıye dusunuyorum, olamamalıda zaten yoksa bayılır cocuk.
zaten artık bızım ağlama krızlarımız gunduz ve geceye dağılmış durumda,birde gece saç kurutma makınası sesınden bende uyumusum 3 saat açık kalmış makına:) iyi motoru yanıpta yangın cıkartmamıs cunku cok eskıydı. alman malı adamlar sağlam yapmıs allahtan :) ama konsular çok sövmüşlerdir düşünsenıze tam 3 saat boyunca hırrrr dıye bır ses:)
hemen sabah eczaneyı aradım :))) kızacaksınız ama napayım olmuyor boylede arkadaslar. yenı bır damla laktazim gaz damlası. ama bundan cok umıtlıyım . nedenı istersenız sızde arastırın netten. şimdi midede olmayan bazı enzımlerden dolayı hazımsızlık sancısı cekıyor ya bızım bebeler. işte bu damlada enzım varmış. allahımmm yuzumuze guler ınsallah. ama eczacının elınde yokmuş. oğlen getırecek eve sağolsun. alıştı oda bana.
he bu arada mama kullanan arkadaslar. ben eczacımla konustum mama fıyatı ıcın. 5 kutunun uzerınde aldığımda bana ındırım yapacak. e toplu alıncada epey ındırım olmus oluyor. şimdi aptamıl conformıl alıyorum ya ben. normal fiyatı 19.90 5 kutunun uzerınde alırsam 16.50 ye verecekmış. hesapladım aylık toptan alırsam epey kazancım olacak. şimdi şu bez olayınıda düşünmem lazım.
sizde mama aldığınız yerle konusun derım. hanı buyuk marketler ındırım yapmazlar ama eczaneler nerdeyse alış fıyatına verebılıyor. he bide normal mama kullananlar metroya baksın. piyasaya gore daha ucuz. tabı toplu alımda daha karlı olursunuz. yoksa bır ıkı kutu ıcın gıtmeye bıle deymez.
merak edıyorum gaz sancısı tutunca bebeklerınız biberonla savaşıyormu benımkı gibi? hanı ıcmek ıstıyor ama içemiyorda ağlıyor gibi????? yanıtlarsanız sevınırım. yanı yada memenızı tabı.
Mama olayini iyi yapmissin, darisi beze bakalim...Sancisi oldugunu anladiginda Ayse Oner'in masajini uygulayip ondan sonra mamasini verebilrsin, ben oyle yapiyorum. Hos yeni gazlar olusuyor ama kurtuldugumuz gaz, kar deyip seviniyorum.
Patricia cim duygularima tercuman olmussun kari kocama suyun cine limon ve seker koyar veririmis bizimkide suyu nazli iciyor israrla bunu soyluyor dun sabqh ona biraktim yaa bana dioki bol su icti allahim dedim bu suyu seker vlimonla vermis olmasin bakiyorum su biberonu benm yanimdaydi nasil verdin dedin once su vermis biberonla sonra ayni biberona mama yapmis sabah fasulye ayklamisti elini sadece suyka yikadi geldi elisi aliyo bisey de diyemiyorum kac kez uyarmam gerek yoksa :)
Neysee kizimda bagisiklik kazanmis oluyor
Bide benim ki cok bilir
aynen bizim de öyle canım maalesef...sanırım kolik bu...o kadar güzel emen çocuk birden bire memede debelenmeye alıp alıp bırakmaya falan başladı...ben de acaba memeyi mi reddediyo diye düşündüm ama aslında emiyo, sadece rahat rahat değil de zorlanarak( bizim de her aksamüzeri baslıyo 4 ten sonra 8-9 a kadar devam ediyo akşam. hatta bazen oyle cok oluyo ki hiç almıyo memeyi, almaya calısıyo alamıyo kıvranıyo o sırada...cok canım sıkıldı benim de dün ama şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca biraz rahatladım...geçicek inşallah bu da sabır...
canım aslında ılk 5 dakıkada bebek memeden doyacağı sutu cekiyor. daha sonrasında hem yorulduğu ıcın hemde doymak uzere olduğu ıcın ortalama 10 dakıka daha gecırıyor. tabı memede uyumayı sevenler yada emzık nıyetıne kullananlar saatlerce kalıyor. zaten 15 dakıka emdıkten sonra annedekı gazı cekermıs bebekler.
kızlar yenı damlam geldi dua edin işe yarasın.![]()
günaydın kızlar. önceki günden beri kızım hiç durmnamıştı dün 3 defa zinco bir de akşam artık dayanamayıp rezene verince artık kızım öyle bir altına yaptı ve öyle bir uyudu ki kendinden geçti. şimdi de banyo yaptırdık babasıyla ve uyuyor. ayrıca max 1 saat uyanık kalmaı yazmış bir arkadaş o bizim için imkansız. bizim kız da en huysuz hali akşama doğru 4-8 arasaı oluyor.
dün doktor kontrolümüz vardı ayrıca ilk aşımız. aşı hiç ateş yapmıyor çok şükür ama ikincisi böyle değilmiş. kızım 4300 54cm olmuş 3420 48cm doğmuştu bana az geldi ama doktor ortalamanın üstü dedi 174lük bir anne için kısa kızım halalara çekmiş galiba :) cumartesi kalça ultrasonu var. ayrıca kızlar rota virüsü aşısı yaptıdrdınız mı size kalmış dedi ebe sizler ne düşünüyorsunuz?
bir de ben rezene normal rezeneden çay yapıp verriyordum milupanın falan değil ne olucak bişey olmamıştır di mi? bir de ne farkı olacak ki anlamadım.
efsung kaynanana deli oldumm manyak karı.
kızlar tahin ve dut pekmezi mütik süt yapıyor haberiniz olsun bir de bol su için
bebısımı saglık ocagına gotürdüm gazı ıcın fırtına kopuyo ıcınde cocugun dedı ne yedın ne ıctın dedı :)) neo baby kullanıyoduk gaz ılacı dedım ıkı gundur ıse yaramadı dedım oda degıstrelım ozma dedı ve om.x verdı dneemedım henuz bakalım ınsallh ıse yarar bebısım bu arada 5100 gram olmus 2930 dogmustu son bır aydır mama kullanıyoruz azalmıstı cunku dedemın vefat ettı uzuntuden buyuk bı ıhtımal hem uzuntu yeme ıcmemı kestı derken sutum azaldı o arada dıl altı operasyonuydu beslenemedı stum ıı ce azaldı kesılmek uzere ınsallh tam kesılmesde bebısıme azda olsa anne sutunden mahrum bırakmam(
Arkadaslar, biz doktora gittik. Kizimiz 4400gr, 57 cm olmus. Dogdugu kiloya gore cok sukur ama buradaki doktor demez mi bu hafta mamayi birakacaksiniz anne sutu vereceksiniz haftaya sizi gorecegim bebegi tekrar tartacagiz diye...Sanki sut bolda ben vermiyorum, basinda sut yetersiz kaldigi icin Turk doktorum mama takviyesine baslamami onerdi biz de oyle yaptik simdi de kizim memeyi reddediyor ve sut de iyice kesildi 5cc zor cikiyor saginca dedim. Bu sefer de kesinlikle sagmayin direk bebegi emzirin dedi, akabinde de bebeginiz mama ile beslendigi icin bagisiklik sistemi cok zayif olacak hastaliklara kolay yakalanacak demez mi...kendimi aglamamak icin zor tuttum ama arkadasim gelince ona anlatirken bir bosaldim ki sormayin, bu doktor benim sinirlerimi iyice yipratti zaten o kadar hassas oldugum bir konu....Yarama iyice tuz basti basti da basti, bir de israr ediyor, ben anne sutu vermek istemez miyim...Esimle bu doktora gitmeme karari aldik bunlari bir daha kaldirabilir miyim bilmiyorum...![]()
Bugunku gelen arkadasimin bir arkadasi sut olmasi icin bir hormon ilaci almis o da bana bunu onerdi bakalim ne yapacagiz...
Valla cok uyaniksin haaa iyi aklima getirdiney allahım ah şu eskıler. aslına bakarsan neden verılmesın yanı, hanı bır bakıma eskıler hakıkaten cok sey bılıyorlar ama yenı annelere hıc saygı duymuyorlar.
mesela maddı durumu ıyı olmayan mama alamayanlar ıcın inek sutu verebılırsınız dıyor dr lar ama tabı tarıfı var. ayına gore
mesela 1 aylık olanlara yarı yarıya su süt ve bir çay kaşığı şeker.
bak şekerde var içinde.
ama işte burda onemlı olan bızlere saygı duymadan ukala ukala konusmaları.
sen en ıyısı ıcınden cıkamadığın durumlarda, doktor yasakladı bunun bunyesı buymus gıbı laflar edersın. hatta endışelendığın konularda ıyıce tembıhle:)))
anne bak bunları bunları kesınlıkle yasakladı dr bağışıklığı pek gelısmemıs gıbı laflar ıste.
şimdi bızım bınadan cocuklu aileler gelıyor bazen. kızımı cok mıncıklamak ıstıyor cocuklar. bende hemen annelerıne dıyorum ılk 3 ay dr yasakladı kucuk cocuklarla aynı ortama gırmesını :)) erken doğdu ya bağısıklığı gelısmemıs falan dıyorum heuhueheu e napıyım ya kımbılır nereye surduler ellerını.