2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bahsettiğiniz ıkınıp gerilme ve kızarma gazdan oluyordur muhtemelen omzunuza alıp hafif pıt pıt vurun sırtına karnına ütüyle ısıtılmış bez koyun bide bacaklarını hafif bükerek ileri geri yaptırın haziran annesiyim bende dr umuzun tavsiyeleri bunlar

benimkide emzik almıyor resmen elini yiyor bende dedim acaba diş mi çıkarıyor diye düşündüm....bana ilk humana önermişlerdi canım..sonra gittiğim yerde bulamayınca milupa aldım...

canım ben sallama veriyorum 25 cc günde 1 kere veriyorum yalnız her gün değil çok çok zorlanırsam öyle yoksa alışkanlık yapıyo rezene içmeden kaka yapamıyo bende çok zorlanınca veriyorum

kızlar muayeneden geldim şimdi...çok şükür herşey yolundaymış...bir daha çocuk istersem şuan bile yapsam bi zararı yok dedi dr. hatta hamile kaldığımda şeker ve tansiyon sorunum olmazsa normal doğumda yapabilirmişim.ama normal doğum için 2 yıl sonra en az dedi...tabi şuan için çocuk filan düşünemiyorum....korunma içinde prezarvatif yada hap...öncelikle prezarvatif kullan dedi..sonraki açamada hap kullanırsın dedi..spiral bana önermiyor dış gebelikten dolayı tüpüm alındığı için....

hap kullanabiliyomuyuz biz kullanılmıyo dediler hep

canım sen sezeryanla doğum yapmamışmıydın.yani sezeryandan sonra normal doğum olabiliyomu..yani sen yurtdışındamısın türkiyedemi.türkiyede yapmıyolar die biliyorumda..

Selam kizlar kaygana ile ikinci gunde bitti 1-2'ay kalacak daha simdilik fena degil hep boyle gider insallah yalniz eltmle ben konusmuyoruz 4 ay oncede o dogum yapti biraz beni gaza getirmek icin heralde sen icmiyosun rezene ic bak o siyle iciyor boyle iciyor falan eltimde benim 2 katimdir normalde bide hamileliktede iyice kilo almis 3-4 katim olmustur heralde onunda basta sutu azmis ice ice cogalmis bakalim benimnkaygana hirslidir kafaya koydugunu yapar beni sirf sute dondururse hic sasmam umudum yuksek :))) aslimda tam anlamadim ama sutum cogaldi galiba kizima verdigim bugun sanki biraz daha az yada bizimki ses cikarmadan az mamaylanyetindi bakalim iste

Zarp denizciim uyudumda bana sor bide 2 saat odadaydim yarim saat anca uyudum uykuya dalamiorum yaa (( isik rahatsiz ediyo tabii en muhimi elis i merak ediyorum nasil bakiyor diye ??

gerçek incimi sahtede olurmu acaba

Merhaba arkadaslar

Ben fazla yazamasam da yazdıklarınızdan çok faydalanıyorum. Herkesin benzer problemleri oluyor ama benimki gibi kusma sorunu olan var mı ben göremedim. Reflusu varmış kızımın. Mide kapakcigi gevsekmis. Emip uyuması gerekirken yarım saat icinde kivrana kivrana bütün emdigini kusuyor uyuyamadan tekrar acıkmış oluyor. E benim süt hemen tekrar gelmiyor, kusmayı önleyici mama veriyorum o zaman da çok midesi bulaniyo ama kusmuyor. Benim ne hallerle çoğaltmaya uğraştığım sutu çıkarıp mamayla uyuması çok moralimi bozuyor çok üzülüyorum. Bunun bir çözümü yok herhalde değil mi? Doktor da sadece sola yatırın dedi.

Gaz için om x'i ben de denedim, tavsiye ederim. Dr her gün kullanın iki kere dedi. Siz de öyle mı yapıyorsunuz?

Yq kizlaar kaygana beninkandiriyor kiz 90 icti diyor bakiyorum 40-50 cc icmis bide bideronu saklamaya calisiyor ortuyle uyanik kizim yavrum masum bebegim onun masumiyeti insallah karinin ayaklarina dolanir allah bildigi gibi yapsin az yemesinin sana ne faydasi var ben beslerim diye atilmayi bilior birak ben hallederim artik gunduzde birakamam guvenmiyorum beni kandirmaya calisiyor cunku
Ben kiziminuyutup bende yaninda uyumaliyim ama benimnkizda gunduz tilki uykusunda her tikirtida kalkiyor ne yapip uyutabilirim acaba acayip canimnsikildi gece gece aptal kari allah seni bildigi gibi yapsin yalanci yakalmasam demkki daha bende buna inanicam kocama diyorki icti icti bitirdi bakiyorum bisey yok 20 icmis isi gucu pqlavra

Gunaydin kizlar
Kizimi besledim oynadim uyuttum kayganaya vermedim valla simdi bende uyuycam uyuyablirsem

aynen bizim de öyle canım maalesef...sanırım kolik bu...o kadar güzel emen çocuk birden bire memede debelenmeye alıp alıp bırakmaya falan başladı...ben de acaba memeyi mi reddediyo diye düşündüm ama aslında emiyo, sadece rahat rahat değil de zorlanarak( bizim de her aksamüzeri baslıyo 4 ten sonra 8-9 a kadar devam ediyo akşam. hatta bazen oyle cok oluyo ki hiç almıyo memeyi, almaya calısıyo alamıyo kıvranıyo o sırada...cok canım sıkıldı benim de dün ama şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca biraz rahatladım...geçicek inşallah bu da sabır...

benimkide emzik almıyor resmen elini yiyor bende dedim acaba diş mi çıkarıyor diye düşündüm....bana ilk humana önermişlerdi canım..sonra gittiğim yerde bulamayınca milupa aldım...

bizimki de öyle, emzikle hiç işi yok:) varsa yoksa kendi parmagı ve bizim parmaklarımız,valla zor kurtarıyoruz kendimizi elinden:)))

Gunaydin kizlar
Kizimi besledim oynadim uyuttum kayganaya vermedim valla simdi bende uyuycam uyuyablirsem

gunaydın canım bakıyorum bu gun dükkanı sen açmışsın :))
ayyy allah bu saç kurutma makınasının ağlayan bebekleri susturduğunu bulandan kat kat razı olsun. öldüyse mekanı cennet olsun yarabbımmmmmm aminnnn.
okadar zor bır gece gecırdımkı anlatamam sıze. yanı bunun dahada fazlası olamaz dıye dusunuyorum, olamamalıda zaten yoksa bayılır cocuk.
zaten artık bızım ağlama krızlarımız gunduz ve geceye dağılmış durumda,birde gece saç kurutma makınası sesınden bende uyumusum 3 saat açık kalmış makına:) iyi motoru yanıpta yangın cıkartmamıs cunku cok eskıydı. alman malı adamlar sağlam yapmıs allahtan :) ama konsular çok sövmüşlerdir düşünsenıze tam 3 saat boyunca hırrrr dıye bır ses:)
e napıyım canım helallık alırım sonra onlardan.
hemen sabah eczaneyı aradım :))) kızacaksınız ama napayım olmuyor boylede arkadaslar. yenı bır damla laktazim gaz damlası. ama bundan cok umıtlıyım . nedenı istersenız sızde arastırın netten. şimdi midede olmayan bazı enzımlerden dolayı hazımsızlık sancısı cekıyor ya bızım bebeler. işte bu damlada enzım varmış. allahımmm yuzumuze guler ınsallah. ama eczacının elınde yokmuş. oğlen getırecek eve sağolsun. alıştı oda bana.
he bu arada mama kullanan arkadaslar. ben eczacımla konustum mama fıyatı ıcın. 5 kutunun uzerınde aldığımda bana ındırım yapacak. e toplu alıncada epey ındırım olmus oluyor. şimdi aptamıl conformıl alıyorum ya ben. normal fiyatı 19.90 5 kutunun uzerınde alırsam 16.50 ye verecekmış. hesapladım aylık toptan alırsam epey kazancım olacak. şimdi şu bez olayınıda düşünmem lazım.
sizde mama aldığınız yerle konusun derım. hanı buyuk marketler ındırım yapmazlar ama eczaneler nerdeyse alış fıyatına verebılıyor. he bide normal mama kullananlar metroya baksın. piyasaya gore daha ucuz. tabı toplu alımda daha karlı olursunuz. yoksa bır ıkı kutu ıcın gıtmeye bıle deymez.
merak edıyorum gaz sancısı tutunca bebeklerınız biberonla savaşıyormu benımkı gibi? hanı ıcmek ıstıyor ama içemiyorda ağlıyor gibi????? yanıtlarsanız sevınırım. yanı yada memenızı tabı.

kızlar sakım memeyı rededıyor demeyın. ben o hataya dustum bıberon verdım boyle olunca. şimdide gercekten rededıyor memeyı be ıkı gundurde hıc sutum gelmıyor en azından azda olsa sağıp verıyordum şimdi oda kesildi. ah allahım yardım et.
bızde gunde 4-5 kere oluyor bu krızler, hem gundur hem gece. hanı saatı zamanı bellı olsa bende hazırlıklı olucam ama olmuyor ne yazıkkı. birden ağlayarak uyanıyor uykusundan bağıra bağıra. bende açıyorum saç kurutma makınasını napayım.

benimkinin beslenme araları uzadı aç mı uyandırsam mı diye endişeleniyorum ama acıkırsa uyanır diye düşünüyorum uyandırmıyorum zaten gaz onu uyandırıyor bir de memede çok kalmıyor kısa sürede doyuyor zorla da almıyor ki demek ki yetiyor diyorum ya da kısa sürede çok çekiyor pek anlamadım böyle olan var mı aranızda?

gerçek incimi sahtede olurmu acaba
kız sahte şeyle ne olurkı :) olmaz bence

canım gecmıs olsun bızde gaz ıcın bıseyler kullanıp rahatlamaya calısıyoruz ama maalesef cozum bulamadık henuz.

anacım kesın bak mercımek beynıyle şöyle düşünmüştür. ben bu bebeği az mamaya alıştırayımda oğlumuz fazla parası gıtmesın. heuehueheuh
bende dun krızden sonra bebeği zorla uyutmusum, kaynana almanyadan nasıl arıyor ama ısrarla. no ya basıyorum ıkı dakka sonra yıne arıyor bende uyucaktım kızımla uyuyamadım ama allahtan o uyanmadı
işte sonunda actım. bana soruyor nasıl bebek. eh dedım sadece ıkı gundur uyumuyorum okadar daha nolsun. anammmm başlamazmı telefonda en sevdiğim sözleri soylemeye. işte ben sana emzır dedım de, anca emzırırsen sutun artarda, mama tabı gaz yaparda. ama acayıp tersledım ya dedım ağzı olan konusuyor herkes nekadar bılmıs bu konuda. ben dedım cokmu meraklıyım.
şey sanmıs karı pirinç beynıyle, işte daha fazla uyusun dıye mama verıyorum sanmıs.
yahu dedım cahıl ınsanmıyım ben ne saçma şey zaten mamada yese sancısı tutunca uyanıyor. hıc bır zaman cok uyumadıkı benım cocuğum dedım. sonra sız ne bılıyorsunuz benım sutumu arttırmak ıcın neler yaptığımı. hıııııı dedı sustu ey allahım ya. bişey değil iki gun sonra buraya gelıyor. allahtan bızde kalmıcak ama cok uzak değil alt katta.insallah zırt pırt cıkmaz yanıma.zaten sevmıyordum sımdı dahada uyuz olmaya basladım. eşimi çok sevdiğimden fazla ses çıkartamıyorum yoksa bu kadın gundelık hayatta karsıma cıksa yaşına başına bakmam ağzıma ne gelıyorsa soyler yerın dıbıne sokardım . o cınsten arkadaslar bıldığınız gıb değil.
of zaten ıkı gundur bır damla bıle sutum gelmıyor. inanırmısınız dün sabah sadeceıkı dılım ekmek yedım hala onunla duruyorum.
bende bu gun , nasılsa sutumde kesıldı dıye vurdum kendımıkahve ve sıgaraya napayım anca öyle hem uykusuzluğumu hemde asabıyetımı bastırıyorum
biz biliyorsunuz cocuk odasında yatıryoruz bebeğimle, bir çekyat aldım oraya, anam eşim oh rahat rahat bızım buyuk yatakta yatıyordu. dun onuda kovaladım:)))
git dedim çekyatta yat yada salonda nerde yatarsan yat bız burda yatcaz burası daha rahat.
ağlaya sızlaya sabah oldu işte.
ee sizde gecenın incileri nasıldı?umarım huzurlu geçmiştir.
efsungcum kaynananı cok sevdım canım. sakınnnn ona emanet etmek gıbı bır hatada bulunma.
az olsun öz olsun kendın ılgılenebıldığın kadar ılgılen. bana guvenmıyormusun dedığındede, daha hevesımı alamadım o yuzden kendim ilgilenmek istiyorum dıye kırmadan soylersın. boylelerı bellı olmaz allah korusun ağlamasın dıye emziği bala batırırda verır bu zıhnıyet. bide savunması nolcak bız boyle kactane cocuk buyuttuk olur.
heuehuehueheu kım yazmıstı yaaa buralarda okumustum. birinin ablasın doğum yapmısta, hastanede o gece kaynanası kalmış. ağlayan bebeğe sakınleşsin diye çay vermıs kadın heuehuehue koptum bunu okuyunca oldu olacak bide sıgara yakıp verseymış daha ıyı sakınleşirdi diye dusundum. o misal yanı senınkıde. aman diyim aman.

kızlar ben sanırım loğusa depresyonu denilen şeye girdim durup dururken ağlama krizine giriyorum dün gece kısaqcık dalmışım kabus gördüm ağlamaktan katıldım resmen şimdi yazarken bile gözlerim doldu.kalbimde çarpıntı oluyor bir anda.kendimi çok eksik ve yetersiz hissediyorum.bu durmu yaşayan var mı nasıl üstesinden geleceğim?

canım aslında ılk 5 dakıkada bebek memeden doyacağı sutu cekiyor. daha sonrasında hem yorulduğu ıcın hemde doymak uzere olduğu ıcın ortalama 10 dakıka daha gecırıyor. tabı memede uyumayı sevenler yada emzık nıyetıne kullananlar saatlerce kalıyor. zaten 15 dakıka emdıkten sonra annedekı gazı cekermıs bebekler.

kızlar yenı damlam geldi dua edin işe yarasın.

canım süt vermıyorsan çukolata ye endorfin (mutluluk) hormonu içerir, yada azda olsa spor yapmaya calış oda endorfin salgılatır bol bol, ne bılım uydur bır ıkı hareket ıste. offffff hepimiz bi değişik durumlardayız.
bende dun benım annem guzel annem diye bı şarkı varya onu soylerken bı ağladım sorma.
az kaldı yarısı bıttı yarısı kaldı kızlar dayanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…