2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

masallah cok tatli bebek
allah guzel hayat nasip etsin, senin adina cok sevindim awez ciim ne olacak nasil olacak dedin iste her sey oldu bitti.sutunu de merak etme hemen gelir.... ay cok heyecanlandim ben benim oglum da gelse hemencecik..

0 10 aylık markalı cogu gıyılmemıs yıpranık dahı degıl bebek gıysılerı damatlık alt acma takımı hıc kullanılmamıs.0 13 kg amerıkadan oto koltugum war benım bebegım 10 aylık oldu artık kuculdugu ıcın satıyorum ılgılenen olursa ozelden yazabılır maılım de bu turgutesra@mynet.com markalar:sevı bebe ceylan marks& spencer yurtdısından takım vs cok ucuz bı fıyata verıcem ıster toplu ıster tek tek alabılırsnız foto yollarım dusunenlere.buarada ben aldıgımda tek bı urune en az verdıgım para 30 tl ydı kı cocuk bebek urunlerı bıde markalı olunca cok pahalı oluyor ama cok cok ucuza verıyorum sevgılerr

masallah cok tatli bebek
allah guzel hayat nasip etsin, senin adina cok sevindim awez ciim ne olacak nasil olacak dedin iste her sey oldu bitti.sutunu de merak etme hemen gelir.... ay cok heyecanlandim ben benim oglum da gelse hemencecik..

sutun gelmesı ıcın humana stel tea cay war sut arttırıcı onu alın derım ben kullandım heemen sut gelıyor

masallah cok tatli bebek

sutun gelmesı ıcın humana stel tea cay war sut arttırıcı onu alın derım ben kullandım heemen sut gelıyor

canım heykel de atatürk alt geçidinde bir fotoğrafçı var o basıyor.biz yastığa bastırmıştık resim ve yazı güzel olmuştu.adını hatırlamıyorum dükkanın oraya yaptırabilirsin

gözünaydın awez çok tatlı oğlun maşallah inşallah en kısa zamanda sütün gelir

kızlar merhaba biz bugün 27 günlük olduk ve aylık kontrolümüze gittik.oğlum 3.350 gr 49 santim doğmuştu şimdi 4.450 gr. 54 sntm nasıl sizce.bide hepatitin 2.dozunu bacağından yaptılar ben odadan çıktım eşim kaldı çünkü ben dayanamıyorum.bebeğimin bacağı kanamış bide karnını doyurdum altını aldım yinede çok ağladı anca uyuttum sizdede oldumu böyle şeyler..

Awez ciiim allah bagislasin masallah pek seker :)))
Patricia ciim valla sana zeyna gozuyle bakiyorum ben uykusuzluktan pes ettim bugun beli 1-2 gune alisirim herkes oyle diyor
Esim geldi allahtan ona sattim 2 saat uyudm da rahatladim banyo yaptirdik uyuyo simdisanirim bugun kakadan boyleydi yada annemn gittigini anladi ondan cunku annemle cok cilveleniyorlardi :))

kesin anlamıştır annenin gittiğini benim kızda annem gidince çok huysuzlanmıştı o gün sabaha kadar canımdan bezmiştim yani ama alışıyolar hemen olabildiğince senin kokunu almasını sağla yanına badini falan koy yada tülbent yap saçına onu koy sonra o zaman hemen alışıyolar

Aslinda annem varkende herseyini ben yapiyodum ama anneme hergun bikac saat satiyodum onlarsa cilvelesiyordu bgun bende enerji olmayinca cilvelesmemizi kisa tuttum ondanmi yada kaka siknti yapti onda
annemdE babama hep elisten bahsediyormus oda cok ozluycek :))
Haa kayinvalide esime demiski bana mamayi sutu versin gece kalkmasin ben hallederm esimde diyoki. 1 hafta kalakmzsin hemde dinlenmis olursun valla o bile kar yani aslinda gece kalkmak degilde gunduzler yorucu zira benimki uyumuyo bi care bulmak gerek buna nasil uyturum acaba

selaam kızlar ne güzel topikte bi ben varım sanırsam hepiniz ya uyuyorsunuz ya bızdıklarla cebelleşiyosunuz. sanırım bizde kolik var hep bu saatlerde durmuyo çığrınıyo resmen ( içim parçalanıyo şimdi kucağımda sızdı kaldı bu beyaz gürüültü bay işe yaradı tavsiye ederim kızlar Beyaz Gürültü :: Artık Bebeğiniz Uyusun

Bu beyaz gurultu uzerine tez bile yazilmis, ise yaramasi harika...

Efsung, gelecek haftaya kadar iyice yeni duzene alisirsin canim, kendi duzenini de kurarsin.

Bizde hep annemle yikiyorduk, sonra ben kendim yikamaya basladim, simdi kendim yikiyorum, neyseki suyu seviyor. Eminim sende tek basina yikamaya yakinda iyice alisir ve zevk alirsin.

Maalesef benim kizimda cok agladi, asidan sonra pamugu asi yapilan yere bize bastirin demislerdi bizde kanama olmadi acaba siz pamugu iyi bastirmadiniz mi? Gecmis olsun, dayanmak zor....Masallah kilosu ve boyu iyi gidiyor.

COk sukur oglusa kavustun, dogum endiselerin de son buldu. Allah gule gule, mutlulukla buyutmeyi nasip etsin. Hemen de cikarmislar seni hastaneden...Hemsireler sut gelmesi icin yardim etmediler mi? Belki pompa ile yavas yavas denemek iyi gelebilir-ki bizde oyle olmustu-yada cogu zaman kuru kuru emziremeye deavm edin sut arkadan gelir demislerdi. Isler icin kendini zorlama, umarim yardim icin yaninda birileri vardir.

Ayyy Masallah sutun cok yaramis. Misafir cocukla bebekle zor...Allah kolaylik versin.
selam kizlar.

annem yarin gidecek cok bunalimdayim. acaba evayida caktirmadan bavuluna koyup yollasammi onla diyorum:)))))))

Olsun kendi duzeninizi kurarsiniz, bence daha iyi...

Zincoyu bize hastane doktoru vermisti fakat ben gazini cikarirken daha da zorlandigini ve kakayi da bayagi civittigini dusundugumden kullanmayi biraktim. Her bebekte farkli etkisi olabilir, deneyin derim.

kızlar ben face açtım kızımın adıyla nasıl eklenicem ben

Nereye ekleniyorsunuz? Artik yazismalari iki taraftanda mi yapiliyor?

Hay Allah gecmis olsun. Nasil gittiniz mi doktora? Bizim de zaman zaman capak oluyor, ben birsey dokmuyorum, goz damlasi alsam mi acaba?

Tikaniklik bizde basindan beri var. XClear diye burun damlasi kullaniyor araksindan da otribebenin burun aspiratoru ile tikanikligi acmaya calisiyoruz cok hoslanmiyor kizim ama tikaniklik gidiyor.

Normalde cok kullanmiyorduk ama tum elini yada parmaklarin bazilarini iyice agzina sokup kusma noktasina getiriyor, bu da bizi korkutuyor o yuzden eldiven bir sureligine iyi geliyor ama mama yerken filan cikariyorum biberonunu tutuyor, ellerini taniyor benim kizim yani... Ben yan yatirsam bile geri sirt ustu donuyor...

Ayyy Masallah cok guzel bir bebek! Dusuk kiloda dogmustu degil mi? Simdi kac kg ve kac haftalik oldunuz? Hakikaten nurayturhanin kiziyla ne kadar benziyorlar. Mevludunuzu Allah kabul etsin simdiden.

canım ben çapak için demlenmiş çayı ılıkken pamuk ile siliyorum gözlerini çok iyi geliyor

awez bak hayırlısıyla bitti gitti pek de tatlı maşallah güle güle büyütün

Çocuklarda 0-3 yaş arası görülen parmak emme alışkanlığının 3 yaşından sonra da devam etmesi durumunda, ileride ortodontik sorunlar yaşanabileceğini söyleyen Dr. Sevil Şermet, aileleri önlem almaları yönünde uyarıyor.

Parmak emmesini engellemek için geceleri uyurken kolluk ya da eldiven kullanılabilir. Bu arada annenin, bebeğin günün hangi saatlerinde parmak emdiğini not etmesi ve bunu da diş hekimiyle paylaşması iyi bir takip yöntemidir. Bu detaylar, alışkanlığın gerçek sebebi hakkında diş hekiminize en doğru fikri verecektir.

Çocuğu parmak emme alışkanlığı için kullanılan aygıtlarla çok erken yaşlarda tanıştırmak uygun değildir. Parmak emme alışkanlığı eğer 5 yaş sonrasında da devam ediyorsa, sorunu daha ciddi biçimde ele almak gerekir.

Parmak Emme Alışkanlığı Diş Yapısını Bozuyor

Emme esnasında ortaya çıkan basınçlar sonucunda üstteki dişler ileri itilirken, alttaki dişler de geriye itilir. Bu da alt çenenin geride konumlanmasına yol açar, damak ve diş yapısının dengesini bozar. Bunun fizyolojik yansıması ise konuşma bozukluğu ve kapanışının estetik açıdan kötü bir sonuçla sonlanmasına neden olur. Bu açıdan tedavi sürecine pedagog da dahil edilebilir.

Erken çözüm bulunmaz ise, artık daimi dişlerin çıkmaya başladığı 6-7 yaş döneminde, çok daha komplike bir tedavi süreciyle sorunun giderilmesine çalışılacaktır. Genel bir görüş olarak çocukların 8-9 yaşlarında (parmak emme alışkanlığı olmasa da) çocuk diş hekimi veya ortodontist ile tanışarak iskeletsel veya kapanış bozukluğuna sahip olup olmadığı kontrol edilmelidir. Böylece çocuklarımızı çene gelişimi tamamlanmadan daha ileri estetik, kapanış ve eklem sorunlarından koruyabiliriz. Bu nedenle, günümüzde çocukların göz, işitme kontrolleri gibi ağız yapısının iskeletsel kontrolleri ihmal etmemelidir.

günaydın herkese..geceyı uykusuz gecırmek cok zor.aslında uyuyorum ama 2 saatte bır kalkıp emzırıp gaz cıkarmak 15 dk sonra altını almak ve bı yarım saat uyutmaya calısmak(yalancı memesını dusurdukce sızlanması ayrı bır kabus:)) ama mis kokusu,gıdısı bıde kollarını gerıye atıp esnemesi gerilmesi tüm yorgunlugumu alıyor.[hayatımızın anlamı iyiki dünyaya gelmiş]

Son düzenleme:
kızlar tüm cevaplarınız için teşekkürler...çok fazla yetişip takip edemiyorum bu çocuk beni çokk yoruyo ama çok tatlı teyzeleri..bi sorum daha olucak ben sezeryan oldum ya dikişimin biraz üstü dikişimin boyunda şişti ve hafif bi sertlik var birazda kızarık..sizdede oldumu böyle şeyler.bide ağrılar giriyo zaman zaman.ayrıca canım acıyo ya hani vajinal muayne falan yaptıramıyorum.doktor dediki bi ara gel smear testi yapalım.acaba bişey çıkarmı.yani arada bi alttan ağrılar saplanıyo bekarlığımdan beri oluyodu bunlar.böyle kemiklerin içine ağrı giriyo sanki..acaba sizdede oluyomu böyle şeyler.üşütmekten olabilirmi. bu arada ben doğumdan beri şortla yatıyorum hep belim açık ayaklar çıplak..ay bilemiyorum korktum..yorumlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler miniklerinizi çokk öptüm

normal olursa sancı odasında senin yanın da olması, sancı geldiğinde elinden tutması yeterli bence.. Kolay doğumlar..

çok güzel olmuş maşallah..

tebrikler canım.. çok güzel bi duygu di mi?

kendisi uyanmıyorsa illaki besleyeceğim diye kendini yorma biraz kendi haline bırak.. o kendi düzenini kurmaya çalışacaktır.. kolay gelsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…