ay sorma benim kocada beni deli diyo cocugu yataginda salliyo zaten hic bir ise yetisemiyorum bide yatak sallama icat edecek basima dedigin gibi bir saat bakmak oyun gibi geliyo onlaraEki Görüntüle 256260
canım allah kolaylık versın, evet hatta ılk 4-5 ay bebeklerde hıc bısey aalışkanlık yapmaz dıyor cok bılmış dr lar:))
bırde gelıp bıze sorsunlar dımı. aslında alışkanlıktan zıyade ıhtıyaç duyuyorlar sarılmaya sırnasık seyler:))) ben bu yuzden bu hafta sonu chıcco nun yenı doğanlardada kullanılabılen kangurusunu alıcam. anca o zaman ev ısı yapabılıcem sanırım.ama senınkının dolaştırma olayı fena olmuş. bız henuz oturduğumuz yerde sevısıyoruz:) babası gezdırıyor evın ıcınde valla kızıyorum sakın alıştırma dıye, ayakta sallamayada o alıstırdı zaten. tabı gunde bır saat kucağında olunca sallarda gezdırırde.:)
gazinida cikartiyorum ama yinede gunduz uykusu cok hafif benimkinin suanda da kucagimda kestiriyo yine ay deli oluyorumBenim kizim da sesli guluyor bazen, cok komik ve cok hosuma gidiyor.Henuz babasina denk gelemedi ama...Konustukca keyfi yerindeyse O da cevap vereiyor garip sesler cikariyor. Uzamanlara gore bu bebek seslerini taklit etmek gerekiyormus, bebekle baglanti kuruyormusuz.
canim bende chicconun gaz onleyici hani dumduz degilde basi egik olan varya bi ondan var birde cam biberonu var gaz onleyici olandan diyosan o bende gaz onlemedigi gibi kizim hep agzindan tasiriyordu mamayi emerken bende cam olani kullaniyorum artik memnunumkızlar bısey sorucam
bu chicconun akış ayarlı bıberonundan kullanan varmı???
bana hediye geldi set olarak.
sormak istediğim şu, emziğinde hanı delik gibi bişey oluncamı akış ayarlı oluyor? kutusunda almanca yazıyordu attım ama 0+ yazmasına ramen deliği buyuk geldı acaba yarlı olanındanmı dıye dusundum.
ay anlatabıldımmı bılmıyorumkı:)
masallah cok tatli
hayırlı olsun canım bugün 1 aylık olmuşsunuz
evet canım özellikle ıkı dakkalık markete gıdıp gelemk ıcın ıstıyorum yada gun ıcınde caqrsıya cıkmak ıcın, kısa surelı yanı. aslında garajım var onada koyabılırım ama gecen gun fındık faresı gordukten sonra garaja girmek bıle ıstemıyorum kaldıkı bebeğimin arabasını koyucam. bırde ben yenı doğanlarda bebek arabasını pek sağlam bulmuyorum ya bu bağlama yerlerı ıcın çok kucukler gıbı gelıyor. yada denemedım hıc ondandır:)benim arabada travel sistem ama ben çok memnunum özellikle birine gittiğimde üstünü çıkarıyorum gittiğim yerde de ana kucağında yatıyo rahat oluyo ama 5.katta olupta birde asansörün olmaması kötü sana bi kanguru şart dışarda hiç kullanmadım ama rahat olur diye düşünüyorum tabi yakın yerler için geçerli
canım allah kolaylık versın asıl annelik başbaşa kalınca başlıyor. merak etme hepimizin evi çarşamba pazarı gibi:) yemek yok banyo yok wc yok :) ben daha kahvaltı yapmadm. bnımkı kucağa değilde sallanmaya cok alıştı şimdilik. ama emziğe alıştır zorlada olsa zaten bır gunde alışmıyorlar . habıre emzırdığın için sütünde birikmez göğsunde ve bebeğin emme refleksini tatmın edemez . kısır döngü işte. zor alışıyorlar ama super oluyor alışınca.yatma konusuna gelince o rahatsız olursa yıkar ortalığı bence. mesela benım kız yuz ustu hıc sevmıyor , ne zaman yatırsam yuz ustu hemen cıyak cıyak:)))selam kizlar
annem gideli 3 gün oldu ama bu 3 günde bittim benbizim kiz cok kucakci oldu bütün gün koynumda yatmak istiyo s1k1linca yaygarayi basiyo masallah bi sesi de var bütün apartmani ayaga kaldiriyo evde dolastir salla bazen bu bile fayda etmiyo kollarim kopuyo esim de bütün gün evde degil zaten aksam gelince de bi 2 dk aliyo sonra tutamiyorum diye bana satiyo yine. yemek bile yiyemiyorum yaa. dün gece iyice degisik huylari vardi ikide bi emmek istiyo karni tok biliyorum ama emzik tutmuyo ellerini sokuyo agzina hep emzirdim bu seferde ilk kez kustu. yanliz cocuk bakmak ne zormus ya annem varken karnini doyruduktan sonra uyuyodum en azindan simdi bizimki dalana kadar bi daha acikiyo zaten dün geceden beri hic uyumadim desem yalan olmaz.
evin halini görseniz icler acisi hele de benim halim gözlerimin alti mosmor zombiler gibiyim. dün tuvalaete bile giremedim dogru dürüst. simdi 3 saat olucak uyuyo kücük hanim aksama yine uyku yok gibi gözüküyo.
yarin doktora gidicez yüzündeki sivilceler cok kötü oldu. burda da hava öyle bi tuhaf ki bi gün cok sicak bi gün serin ne giydiricegimi sasiriyorum. gecmisi okudum biraz su vermekle ilgili seyler yazilmis. bana doktor emzirdigim icin su vermene gerek yok dedi. rezene de icmiyoruz pek en fazla 5- 10 ml vermek gerekir mi acaba???
bi de bana hastanede yan yatirin dediler cocugu bende hep yan yatiyorum rahatsiz oluyo mudur ki acaba??? gerci bi saga bi sola ceviriyorum arada.
neyse kalkti benim kücük cadi
görüsürüz
tesakkur ederiz teyzesi evet ne de cabuk gecti gunler boyle hala inanamiyorum bir bakmissin buyumus diyolar buyuklerim haklilar galiba simdiden nekadar degisti buyudu masallah
selam kizlar
annem gideli 3 gün oldu ama bu 3 günde bittim benbizim kiz cok kucakci oldu bütün gün koynumda yatmak istiyo s1k1linca yaygarayi basiyo masallah bi sesi de var bütün apartmani ayaga kaldiriyo evde dolastir salla bazen bu bile fayda etmiyo kollarim kopuyo esim de bütün gün evde degil zaten aksam gelince de bi 2 dk aliyo sonra tutamiyorum diye bana satiyo yine. yemek bile yiyemiyorum yaa. dün gece iyice degisik huylari vardi ikide bi emmek istiyo karni tok biliyorum ama emzik tutmuyo ellerini sokuyo agzina hep emzirdim bu seferde ilk kez kustu. yanliz cocuk bakmak ne zormus ya annem varken karnini doyruduktan sonra uyuyodum en azindan simdi bizimki dalana kadar bi daha acikiyo zaten dün geceden beri hic uyumadim desem yalan olmaz.
evin halini görseniz icler acisi hele de benim halim gözlerimin alti mosmor zombiler gibiyim. dün tuvalaete bile giremedim dogru dürüst. simdi 3 saat olucak uyuyo kücük hanim aksama yine uyku yok gibi gözüküyo.
yarin doktora gidicez yüzündeki sivilceler cok kötü oldu. burda da hava öyle bi tuhaf ki bi gün cok sicak bi gün serin ne giydiricegimi sasiriyorum. gecmisi okudum biraz su vermekle ilgili seyler yazilmis. bana doktor emzirdigim icin su vermene gerek yok dedi. rezene de icmiyoruz pek en fazla 5- 10 ml vermek gerekir mi acaba???
bi de bana hastanede yan yatirin dediler cocugu bende hep yan yatiyorum rahatsiz oluyo mudur ki acaba??? gerci bi saga bi sola ceviriyorum arada.
neyse kalkti benim kücük cadi
görüsürüz
evet canım özellikle ıkı dakkalık markete gıdıp gelemk ıcın ıstıyorum yada gun ıcınde caqrsıya cıkmak ıcın, kısa surelı yanı. aslında garajım var onada koyabılırım ama gecen gun fındık faresı gordukten sonra garaja girmek bıle ıstemıyorum kaldıkı bebeğimin arabasını koyucam. bırde ben yenı doğanlarda bebek arabasını pek sağlam bulmuyorum ya bu bağlama yerlerı ıcın çok kucukler gıbı gelıyor. yada denemedım hıc ondandır:)
bende şaşkınlıkla izliyorum zehrayı babasına büyüdü bu kız diyorum inanamıyorum bir karnıma bakıyorum birde ona sığmaz buraya diyorum zaman çok çabuk geçiyo daha dün karnımdaydı şimdi kuacğımda yarın bide bakmışız gelin oluyolar
tatlı kızım
Eki Görüntüle 256309
hayiir olamaazzben kimselere veremem yavrumu cok zor dogurdum ben dusunmek bile istemiyorum ileriyi
bu arada senin kiz kac cm uzadi bir ayda masallah cok tatli
benimkisi 4 cm uzamis
biz hep bu pozisyondayız orda uyumayı çok seviyo dalmadan yatırırsam yerine büküyo dudağını ağlıyooyyy maşallahhh demın bızde aynı pozısyondaydık :)
ben bağlamıyorum zaten daha dönemiyolarki düşmesi imkansız ama altına alt açma koyuyorum mutlaka
biz hep bu pozisyondayız orda uyumayı çok seviyo dalmadan yatırırsam yerine büküyo dudağını ağlıyo
ayyy maşallahh kızlar bebişleriniz çook çook tatlı ..
yaa iyi ki bu forum var merak ettiğim çoğu şeyin cevabı burda hep birlikte büyütelim bu çocukları kaçmayalım forumdan.....
kızlar ben de pompa almak istiyorum burda kesin konuşulmuştur ama hızlı hızlı okuduğumdan yerini bulamadım..
benim amacım 1-2 saat bi yere gidebilmek emzik olarak da beni kullanıyo kendisi.. haftaya doktor kontrolum olucak oraya götürsem orda başedemem götürmesem evde kesin ağlar karnı tok bile olsa meme vermeyince yıkıyo ortalığı.. işe başlayınca da kullanırım diye düşünüyorum. hangi pompayı tavsiye edersiniz manuel mi elektrikli mi medelanın midisi nası sizce?
Senlemdaha oncede konusmstuk sanirim olmalrinin derdi ayri olmamalarinin derdi ayriay vallahı ımrenıyorum boyle yanında annesı akrabası olanlara. allah basınızdan eksık etmesın kızlar.
benım annem rahmetli biliyorsunuz, e akrabalar cok uzaklarda. bı alt katta görümcem var zaten o domuzun tekı, yazın anlatmıstım kavga edip küsmüştük, bebeği görmeye bıle gelmedi. e eşimde çalışıyor. kaldım oyle tek basıma. şu gaz problemi olmasa olayı kıvırıcam tek basıma ama çok yoruyor benı ağlaması. zaten evın halını hıc anlatmıyorum bıle:)) hele hele kendı tıpım, tipten 10 sene rahat yerım o bıcım :)
acaba neo baby nurseden dahamı ıyı? içeriği ne onun efsun cum?
Yok canim yaaa cikardigimiz rahatlamasina yetmiyor valla kzim cok kibar :)))gegiremiyor :))))beslenmeden 1-2 dk. sonra karnı omzuna gelecek şekilde tutup beline bir kaç defa vur sonra elini yukarı sırta doğru sıvazla. hemen olmayabilir. bir kaç defa yapabilirsin..
Valla cok iyi tarif etmissin hemen denedim daha rahat cikti hakkaten hastane dr hemsire hep midesini omuza alacak sekil tarif etmisti bu daha iyi :))) sagol sekerim valla iyi geziyosun nette ben ancak buraya girip okuyorum bide gunluk sooole bi maillerime bakiyorum o kadar face mace baska bir site yalan vallaefsuncum bebeği nekadar dik tutarsan okadar rahat cıkartırmıs gazını.(kafasıda fazla eğik olmasın)
llk zamanlar ben kesınlıkle cıkartamıyordum çünkü bizdeki göğüs olayı bozuyor işi:) çocuğun mıdesını omuzuma yaslamaya calışırkende göbekte takılı olan o plastiği epey bi oynatmışım. eşim çıkartıyordu sağolsun.
yemeğini yer yemez gazı cıkmazsa o gaz bağırsaklara ınıyormus ıste o zaman yıyorsun naneyı,ordan cıkması daha zor. ama istediğin kadar ustten cıkart yınede bağırsaklara iniyor gaz.
ben artık omuzuma yaslamıyorum. netten okudum. bebeğin kafası tam omuzuma gelecek şekilde oluyor ve tam bezinin bittiği yere avucumun içini hafif bükerek(musluktan su ıcerken nasıl büküyorsan) hiç kıyamam demeden alkışlar gibi sertlıkte vuruyorum. böyle yapınca bır ıkı vurmamda cıkıyor. ama anlamadığım anne sutu emdığınde ne yaparsam yapayım cıkartamıyorum. mamanın hıkmetınden heralde hemen garrrkk :))) uzmanlar en az ıkı kere cıkartın dıyorlar ama ben bıkere anca cıkartıyorum, ikinciye vur allah vur cıkmıyor:)
ayyy maşallahh kızlar bebişleriniz çook çook tatlı ..
yaa iyi ki bu forum var merak ettiğim çoğu şeyin cevabı burda hep birlikte büyütelim bu çocukları kaçmayalım forumdan.....
kızlar ben de pompa almak istiyorum burda kesin konuşulmuştur ama hızlı hızlı okuduğumdan yerini bulamadım..
benim amacım 1-2 saat bi yere gidebilmek emzik olarak da beni kullanıyo kendisi.. haftaya doktor kontrolum olucak oraya götürsem orda başedemem götürmesem evde kesin ağlar karnı tok bile olsa meme vermeyince yıkıyo ortalığı.. işe başlayınca da kullanırım diye düşünüyorum. hangi pompayı tavsiye edersiniz manuel mi elektrikli mi medelanın midisi nası sizce?
evet canım özellikle ıkı dakkalık markete gıdıp gelemk ıcın ıstıyorum yada gun ıcınde caqrsıya cıkmak ıcın, kısa surelı yanı. aslında garajım var onada koyabılırım ama gecen gun fındık faresı gordukten sonra garaja girmek bıle ıstemıyorum kaldıkı bebeğimin arabasını koyucam. bırde ben yenı doğanlarda bebek arabasını pek sağlam bulmuyorum ya bu bağlama yerlerı ıcın çok kucukler gıbı gelıyor. yada denemedım hıc ondandır:)
canım allah kolaylık versın asıl annelik başbaşa kalınca başlıyor. merak etme hepimizin evi çarşamba pazarı gibi:) yemek yok banyo yok wc yok :) ben daha kahvaltı yapmadm. bnımkı kucağa değilde sallanmaya cok alıştı şimdilik. ama emziğe alıştır zorlada olsa zaten bır gunde alışmıyorlar . habıre emzırdığın için sütünde birikmez göğsunde ve bebeğin emme refleksini tatmın edemez . kısır döngü işte. zor alışıyorlar ama super oluyor alışınca.yatma konusuna gelince o rahatsız olursa yıkar ortalığı bence. mesela benım kız yuz ustu hıc sevmıyor , ne zaman yatırsam yuz ustu hemen cıyak cıyak:)))
yanı canlarının ıstedığını ıllakı yaptırıyorlar.
ay Allah yardimcimiz olsun kendim yazmisim gibi okudum
bende bir saga bir sola yatiriyorum canim cunku uykuya dalinca kusuyo benimkisi bogulmasindan korkuyorum hep sagina soluna yatiriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?