2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydınnnnn
ay ya gaz problemi bizde de çok var ve tek çözümü palyavşanı o da çok acı zorla içiyor valla:(((uyku deseniz hakgetire bi de iki tane olunca anlaşmalı gibiler biri uyuyor diğeri kalkıyor:)
şimdi kahvaltımı yapayım yine gelirim

Neo baby bizde ise yariyir cok guzel pirtlatiyor ama bizim sikintmiz ustten cikaramamak usttn cikarmak icin bi yontem varmi
Neo baby bitkisel bu arada

beslenmeden 1-2 dk. sonra karnı omzuna gelecek şekilde tutup beline bir kaç defa vur sonra elini yukarı sırta doğru sıvazla. hemen olmayabilir. bir kaç defa yapabilirsin..

bebegım cok huzursuz dosdogru uykuya dalamıyor kakasınıda yapıyor her emzırmede ama anlayamadım neden boyle:( ne onerırsınız kızlar

kızlar merhaba..bu neo baby nin fiyatı nekadar acaba..reçeteye yazdırılıyormu yani pahalıysa..bide çocukların kusma ihtimaline karşı yatırırken önlem alıyomusunuz..ben boğulur korkusuyla yan yatırıyorum ama öylede biyerleri ağrır die tedirginim..

canım bende denedim ama psikolojikmidir bilemem ama ççoğaldı cidden:)) bu arada benimki gerçek inci doğuruyo abuk sabuk şekle girdi zaten şimdi yuvarlak değil içinden bi tane daha çıkacak gibi duruyo:))
doğrudur canım bence gerçek inci çoğaltıyordur..

teşekkürler canım mevlütün bitmesine yakın önce gülsuyu ve çikolata ardından bebek şekeri sonrada büyüklere pakette yemeni kız çocuklarına pembiş toka erkek çocuklarına mendil sonrada poğça ve meyve suyu dağıtıldı. allah kabul etsin inşallah

Eki Görüntüle 255673 Eki Görüntüle 255676 Eki Görüntüle 255674 Eki Görüntüle 255675
çok güzeller..bizim memlkette haşhaşlı çörekle birlikte kahvaltı ikram edilir...burda genelde tavuklu pilav yada lahmacun..ama tavuk pilav olayını kendi evimde halledemem belki lahmacun olur..annemlerde zaten çörekle kahvaltı vericek yada pide...bebek şekeride dağıtılacak..

kızlar bızım doktor zeytın yağını besın takvıyesı olarakta verıyoruz, içinde anne sütüne çok çok yakın mineraller var dedi. hiç çekinme hatta bir yemek kaşığına kadar çıkabilirsin rahat ol dedi. (ben ağır gelir diye düşünmüştüm)
şimdide netten arastırdımda gercekten doğruymuş, dünya çapında besin takvıyesı olarak verılıyormus, tabı zeytınyağının kıymetını bılen ulkelerde.
canım benim dr.da zeytinyağ kullanabilirsin dedi.ben sabhları aç karnına veriyorum 1 tatlı kaşık.kakada rahat yapıyor..

Maşallah canım, çok güzel olmuş kızın:)) :nazar::nazar: Elbisesi de tam olmuş üstüne; şimdi kaç kilo oldu canım? Benimkine de olacak mı acaba???

Bizim de bu cumartesi olacak mevlüt.
biz de tavuklu pilav dağıtılır kızlar okumalarda. biz yanında ayran ve baklava vereceğiz bi de.

bizdede tavuk pilav yada lahmacun düşünüyorduk ama annem yanımda değil kayınvalidemde uzakta tavuk pilav işi bana göre değil belki lahmacun ikram ederim bende...

efsuncum bebeği nekadar dik tutarsan okadar rahat cıkartırmıs gazını.(kafasıda fazla eğik olmasın)
llk zamanlar ben kesınlıkle cıkartamıyordum çünkü bizdeki göğüs olayı bozuyor işi:) çocuğun mıdesını omuzuma yaslamaya calışırkende göbekte takılı olan o plastiği epey bi oynatmışım. eşim çıkartıyordu sağolsun.
yemeğini yer yemez gazı cıkmazsa o gaz bağırsaklara ınıyormus ıste o zaman yıyorsun naneyı,ordan cıkması daha zor. ama istediğin kadar ustten cıkart yınede bağırsaklara iniyor gaz.
ben artık omuzuma yaslamıyorum. netten okudum. bebeğin kafası tam omuzuma gelecek şekilde oluyor ve tam bezinin bittiği yere avucumun içini hafif bükerek(musluktan su ıcerken nasıl büküyorsan) hiç kıyamam demeden alkışlar gibi sertlıkte vuruyorum. böyle yapınca bır ıkı vurmamda cıkıyor. ama anlamadığım anne sutu emdığınde ne yaparsam yapayım cıkartamıyorum. mamanın hıkmetınden heralde hemen garrrkk :))) uzmanlar en az ıkı kere cıkartın dıyorlar ama ben bıkere anca cıkartıyorum, ikinciye vur allah vur cıkmıyor:)

arkadaşlarbende bugün tam kızmın gülmesinden bahsedecektimki bazı arkadaşlar bebeklerin gülümsemesi ile ilgili yorumlar yazmışlar...bende size sorucaktım..benim kızım 1 eylülde ilkkez anlamlı gülümsedi..ve bugün çok şaşırdımki sesli güldü :D annem onu oynattıkça sesli güldü :D çok hoşuma gitti sesli gülümsemesi bence refleks değil ..annem oynadıkça :33:sesli güldü...:9:sizinkielr ne durumda...

günaydınnnnn
ay ya gaz problemi bizde de çok var ve tek çözümü palyavşanı o da çok acı zorla içiyor valla:(((uyku deseniz hakgetire bi de iki tane olunca anlaşmalı gibiler biri uyuyor diğeri kalkıyor:)
şimdi kahvaltımı yapayım yine gelirim

one canım yaaa nerden alırız nasıl kullanılır.
kızlar bu arada insanlarda gaz oluşmasının nedenlerine kadar indim :) sorunu kökten halledebilme ümidiyle.
şimdi nasıl anlatayım, bebeklerin bağırsak mukozaları en az 3 ayda tamamlanıyormuş. ve ayrıca bazı besinleri mide parçalayamıyormus, parçalayamayınca öylece kalın bağırsağa gönderiyormus:) orda olan aç bakterilerde tıpkı hanı maya nasıl hamura karbondioksit gazı salgılayarak çoğaltır, aynen o mantıkla çok çeşitli gazlar üretiyormuş o parçalanmayan besinleri yiyebilmek için.
ay cok saçma anlattım. ama hanı dıyoruz ya bukadar gaz nerden cıkıyor. hakikaten vucut kendi yapıyormus. yanı yoksa bukadar imkansız be anacım gazman gıbı her dakka başı zartt zurt, görende desinki kız 24 saat kurufasulye yıyor:)a şimdi uyudu bakalım kaç dakıka surecek :)

ah kızlar hanı hatırlarsınız daha dün konuşuyorduk kalp sesini duymalar, yok detaylı usg ye girmeler falan:) sonra doğum konuşmaları. bu gunde gundemımız gaz ama bu gunlerde gececek allahın ıznıyle:) çok yakın bır zamanda diş huysuzluklarından bahsediyor olucaz.
boşuna dememşler cennet anaların ayaklarının altında ve hakları ödenemez diye:) bize rahat yok analayacağınız:) taaaa ki evlendirene kadar sorunlar devam edecek. hoş oda (insallah) huzurlu bir yuvaları olursa.

evet canım peryavşanı diğer adları pelin otu ve cadi(jadi)
ancak fazla alındığında zehırlıyormus dıkkatlı kullan cucuk gazlı olmasın dıye zehırlemeyesın :)

oğlum yıne gecenlerde oldugu gıbı agzından burnundan kustu saatı gelmeden emmek ıstedgnden mı ne anlayamadım kı yoksa usuttumu acaba..2 saatı dolmadan emmek ıstıyor bazen uzun bazen kısa surelı oluyor bu emmeler.bırı bana nekadar emzırcegmı yada artık doydugunu nasıl anlıcagmı soyleyeblrmı? 22 gunluguz ve memeden beslenıyoruz bunu da belırteyım.doyunca bırakır derler bebegı bnm yavrum bırakıyor ama agzında tutuyor cekıncede bıranda emmeye baslıyor bıraktırmıyr
bizim kız pek çıkartmıyor ama senin oğlan gibi ağzında tutuyor çekincide hepsi üstüne dökülüyor. bide uyumak için gögüsümü emzik gibi kullanmaya alışkanlığa girdi. eşimle emzik mi versek diye düşündük ama etraftaki kimse tavsiye etmiyor. hele ilk 2 ay. ama böyle devam ederse ben emzik vereceğim galiba, yoksa sırf uyuması için ya ana kucağına oturtuyoruz yada ben gögsümü veriyorum, hangisi daha çekici gelirse:)

kızlar güvenli uyuma yastığı almış mıydınız? Kayınvalidem tutturmuş al kullan diye, dün bütün gün gezmiş ama beğendiği modeli bulamayınca sipariş etmiş. Gerek yok dediysemde anlatamadım. Siz kullanıyor musunuz?
canım, bende aynı yastıktan hamiliyken almıştım ve 1 kere kullanamadık çünkü bizim kız onun içine yatmak istemiyor. onun yerine ben emzirdikten sonra eğer gazını çıkartamadıysam yan yatırıp arkasına alt açma minderin kafasını sıkıştırıyorum. ama yan tarafa yatırırken hep farklı taraf olmasına dikkat ediyorum. 15 dk sonrada sırt üstü döndürüyorum çünkü onların srt üstü yatmaları daha sağlıklıymış.

kızlar merhaba..bu neo baby nin fiyatı nekadar acaba..reçeteye yazdırılıyormu yani pahalıysa..bide çocukların kusma ihtimaline karşı yatırırken önlem alıyomusunuz..ben boğulur korkusuyla yan yatırıyorum ama öylede biyerleri ağrır die tedirginim..

canım zaten bebekler sırt üstü yatarken kafalarını yana cevırıyorlar, o yuzden korkma ancak çok kusan bir bebekse, mamasını yedıkten sonra bir sure kucağında dik bekletki maması midesine iyicene gitsin. bundan birkaç sene önce kesinlikle bebeklere yan yatırılmalı dıyen doktorlar şimdi yan yatırmayın diyorlar. ne dedikleride belli değil, o yuzden sen bebeğin nasıl rahat edıyorsa oyle yatır canım, en uzun hangi pozisyonda uyuyorsa.
ona bakarsan sola yatırmak gaza iyi geliyor
sağa yatırmak kusan bebekte daha sağlıklı cunku sola yatınca binde bir de olsa ciğere kusmuk kaçabiliyor
e sırt üstü kafası düzleşiyor :)
yüz üstü kalbe basınç oluyor
en iyisi hamuda kaldırmak :)

canım bende o yan yatma yastığını ya bir ya ıkıkere kullanmışımdır.
en kolayı üzzerine orttuğun battanıyenın hem sırt hemde göbek kısmından biraz kıvır ne öne ne arkaya dönemez o zaman. o yastığı kullanmaktansa bu daha pratık geldı bana. :)) kutusunuda atmadım. çevrenden biri hamıle kalırsa hemen hediye edicem:) yenı hamıleler pek hevesli oluyor oyle şeylere. giydirmediğim kıyafetlerin etiketlerini ve kullanmadığım eşyalarında kutularını atmamaya calışıyorum , napıyım öyle evde duracağına hediye götürürüm :)

kızlar benim kız benim anlattıklarıma yavaş yavaş gülmeye başladı artık bide ona seslendiğim zaman kafasını dndürüp bakıyo sesi takip ediyo yani bazen tv ye bakıyo bende ona luli tv yi açıyorum çocuk şarkılarını dinliyo :1:

face de hangı ısımle arıtıcam? toplanılan bıryer var ama ben bılmıyorum yardmıc olrmsn
bende bilmiyorum canım sordum ama cvp veren olmadı
Canım maşallah :nazar:
Çok tatlısınız...
teşekkürler canım
oğlum yıne gecenlerde oldugu gıbı agzından burnundan kustu saatı gelmeden emmek ıstedgnden mı ne anlayamadım kı yoksa usuttumu acaba..2 saatı dolmadan emmek ıstıyor bazen uzun bazen kısa surelı oluyor bu emmeler.bırı bana nekadar emzırcegmı yada artık doydugunu nasıl anlıcagmı soyleyeblrmı? 22 gunluguz ve memeden beslenıyoruz bunu da belırteyım.doyunca bırakır derler bebegı bnm yavrum bırakıyor ama agzında tutuyor cekıncede bıranda emmeye baslıyor bıraktırmıyr
canım bir iki defa benimde başıma geldi hemde birinde hepimiz uykudaydık çok korktum ne emdiyse hepsini birden şaaaar diye kustu ama dikkat ettim ayaklarımı üşütünce oldu sütten geçiyo demekki
kızlar güvenli uyuma yastığı almış mıydınız? Kayınvalidem tutturmuş al kullan diye, dün bütün gün gezmiş ama beğendiği modeli bulamayınca sipariş etmiş. Gerek yok dediysemde anlatamadım. Siz kullanıyor musunuz?
ben almadım yastıksız uyutuyorum yastık kullanmak gerekiyo mu ki

kızlar benim kız benim anlattıklarıma yavaş yavaş gülmeye başladı artık bide ona seslendiğim zaman kafasını dndürüp bakıyo sesi takip ediyo yani bazen tv ye bakıyo bende ona luli tv yi açıyorum çocuk şarkılarını dinliyo :1:

face de hangı ısımle arıtıcam? toplanılan bıryer var ama ben bılmıyorum yardmıc olrmsn
bende bilmiyorum canım sordum ama cvp veren olmadı
Canım maşallah :nazar:
Çok tatlısınız...
teşekkürler canım
canım bir iki defa benimde başıma geldi hemde birinde hepimiz uykudaydık çok korktum ne emdiyse hepsini birden şaaaar diye kustu ama dikkat ettim ayaklarımı üşütünce oldu sütten geçiyo demekki
ben almadım yastıksız uyutuyorum yastık kullanmak gerekiyo mu ki

senerd canım acaba sen yan yatma yastığındanmı yoksa boğulmayı onleyıcı yastıktanmı bahsediyorsun hanı şu delikli olandan. bunu yuz ustu yatıranlar tavsıye edıyor canım ya cocuk buyudukcede kullanılabılır gıbı gelıyor bana, almayı dusunuyorum bende ay başına. ama kayınvalıden alıyorsa bırak alsın :)

kızlar galıba benım meleğim birazda olsa alıştı emziğe. 12 de yedirip yatırdım. tam 3kere gaz sancısıyla uyandı. daha gözlerini açmadan hemen ağzına tıktım emziği bir iki pışpışladım tekrar daldı. bu emzik gercekten işe yarıcak galıba.dün ilk dakikada ağzından atıyordu ama bu gun en az 15 dk kalıyor ağzında zaten sonrada dalıyor uykuya.

şu an oturma odasındayım , odanın halını bi gorseniz :) zaten küçücük benım salonum:) kocaman dondy kenarda duruyor, orta sehpanın üzerinde bebekle ilgili ne arasanız var :) şiringa içince nursa şurup, yanında zinco damla,onun yanında burun açıcı damla,bir bideron su, bir bideron anne sütü :) bunlar uyandığında kullanılacak şeyler tabı ağız bezi önlük saymıyorum bile. rezalet yanı:)

çok güzeller..bizim memlkette haşhaşlı çörekle birlikte kahvaltı ikram edilir...burda genelde tavuklu pilav yada lahmacun..ama tavuk pilav olayını kendi evimde halledemem belki lahmacun olur..annemlerde zaten çörekle kahvaltı vericek yada pide...bebek şekeride dağıtılacak..

sende koyarsın artık fotoları görürüz

canım zaten bebekler sırt üstü yatarken kafalarını yana cevırıyorlar, o yuzden korkma ancak çok kusan bir bebekse, mamasını yedıkten sonra bir sure kucağında dik bekletki maması midesine iyicene gitsin. bundan birkaç sene önce kesinlikle bebeklere yan yatırılmalı dıyen doktorlar şimdi yan yatırmayın diyorlar. ne dedikleride belli değil, o yuzden sen bebeğin nasıl rahat edıyorsa oyle yatır canım, en uzun hangi pozisyonda uyuyorsa.
ona bakarsan sola yatırmak gaza iyi geliyor
sağa yatırmak kusan bebekte daha sağlıklı cunku sola yatınca binde bir de olsa ciğere kusmuk kaçabiliyor
e sırt üstü kafası düzleşiyor :)
yüz üstü kalbe basınç oluyor
en iyisi hamuda kaldırmak :)

:1:offf off işimiz var desene

senerd canım acaba sen yan yatma yastığındanmı yoksa boğulmayı onleyıcı yastıktanmı bahsediyorsun hanı şu delikli olandan. bunu yuz ustu yatıranlar tavsıye edıyor canım ya cocuk buyudukcede kullanılabılır gıbı gelıyor bana, almayı dusunuyorum bende ay başına. ama kayınvalıden alıyorsa bırak alsın :)

kızlar galıba benım meleğim birazda olsa alıştı emziğe. 12 de yedirip yatırdım. tam 3kere gaz sancısıyla uyandı. daha gözlerini açmadan hemen ağzına tıktım emziği bir iki pışpışladım tekrar daldı. bu emzik gercekten işe yarıcak galıba.dün ilk dakikada ağzından atıyordu ama bu gun en az 15 dk kalıyor ağzında zaten sonrada dalıyor uykuya.

şu an oturma odasındayım , odanın halını bi gorseniz :) zaten küçücük benım salonum:) kocaman dondy kenarda duruyor, orta sehpanın üzerinde bebekle ilgili ne arasanız var :) şiringa içince nursa şurup, yanında zinco damla,onun yanında burun açıcı damla,bir bideron su, bir bideron anne sütü :) bunlar uyandığında kullanılacak şeyler tabı ağız bezi önlük saymıyorum bile. rezalet yanı:)

aynen ya bende evi toplamaya yetişemiyorum bide böyle nete takılınca:1:

benim kız hala emiyo sömürdü memelerimi hem uyuyo hem emiyo daha kahvaltı yapıcam akine çamaşırları bitirdi onları asıcam zeha olunca eşim bana ne dedi biliyo musunuz kızlar işte şimdi ev hanımı oldun dedi :50:

bebegım cok huzursuz dosdogru uykuya dalamıyor kakasınıda yapıyor her emzırmede ama anlayamadım neden boyle:( ne onerırsınız kızlar

Canım dün gece bende aynı şeyi yaşadım. Aslında bütün gün uykuya dalamadı. 10 dk uyuyup uyandı. Tam uyudu diyorum yatağına koyuyorum, 2 dk sonra ingaaaa.... :) Dün gece artık kollarım kırılmak üzereyken aklıma geldi. Hamileyken klasik müzik çok dinlemiştim. Hatta keman-konçerto dinlerdim hep. Çalışma odasına gelip emzirdim, uykuya dalar gibi oldu. Açtım müziği ve kucağımda tuttum biraz daha. Yatağına yatırdım müziği sesinide duysun diye iyice açtım ve 12 gibi uyudu sabah 5 de kalktı emzirdim,altını değiştirdim tekrar yattı. Dene derim!

arkadaşlarbende bugün tam kızmın gülmesinden bahsedecektimki bazı arkadaşlar bebeklerin gülümsemesi ile ilgili yorumlar yazmışlar...bende size sorucaktım..benim kızım 1 eylülde ilkkez anlamlı gülümsedi..ve bugün çok şaşırdımki sesli güldü :D annem onu oynattıkça sesli güldü :D çok hoşuma gitti sesli gülümsemesi bence refleks değil ..annem oynadıkça :33:sesli güldü...:9:sizinkielr ne durumda...

Canım valla bizim kızda anneme gülüyor. Kaç kere denk geldi. Bunlar folik asit çocukları, herşey olabilir :))

Back