2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

slm kizlar
bebekleriniz kucak konusunda ne durumda?
benimkisi kucakdan inmek istemiyo ve surekli evin icinde dolasalim istiyo
bunu anlayabilecek kadar buyuk degil diyoruz ama resmen yaygarayi basiyo yere koydugumuzda veya surekli ayni yerde kaldigimizda
oysa ben ilk 3 ay bebekler kucaga alismaz diye biliyordum hepsi hikayeymis resmen kucakci oldu cok yoruyo beni butun gun kucagimda

birde gunduzleri yataginda uyumaktan nefret ediyo 15 dk anca uyuyor sonra zirlamaya basliyo dun mesela ogleden sonra saat 15:30 da uyandi aksam 23:30 a kadar sadece aralarda 15 dk kadar kestiriyo kucagimda falan tabi oda ona yeterli geliyo saatlerce uyanik kaliyo bir aylik bebek bukadar uyanik kalabilirmi yahu
sukurki geceleri 5 saat deliksiz uyuyo o arada bende uyumus oluyorum
gelisimci gulucuk konusunda bence de bilincsiz gulmuyolar ya zira kendisiyle ilgilenip tatli tatli konusunca gulucukler sacmaya basliyo benimkisi:69: ama daha sesli gulmedi birde benim kiz auu diye sesler cikartiyo alti acilinca sizinkilerde yapiyomu

nuray turhan sende kizinda cok tatli resimlerinizi gormustum arka sayfalarda soylemeden gecemeyecegim
only_smill senin bebeginin resmini gormustum gecen gun diger topicde inanilmaz ama benimkisiyle oyle benziyorki esimede gosterdim o an sok oldu mavi gozler o dudaklar cok tuhaf ama cok benziyordu yeni dogdugu haline hatta o yuzden arkadas olarak eklemistim seni ilerde de benzeyecekmi karsilastirirz diye ama saniyorum beni kabul etmedin:50:

nuray turhan sende kizinda cok tatli resimlerinizi gormustum arka sayfalarda soylemeden gecemeyecegim
only_smill senin bebeginin resmini gormustum gecen gun diger topicde inanilmaz ama benimkisiyle oyle benziyorki esimede gosterdim o an sok oldu mavi gozler o dudaklar cok tuhaf ama cok benziyordu yeni dogdugu haline hatta o yuzden arkadas olarak eklemistim seni ilerde de benzeyecekmi karsilastirirz diye ama saniyorum beni kabul etmedin:50:

Canım tanıyamadığım için kabul etmedim. Hemen kabul ediyorum şimdi.
Senin bebişininde resmi varmı? Bende görmek istiyorum :))

Canım kabul etmişim :)

Arkadaşım olarak gözüküyorsun

$DSC00043.jpg
slm kizlar
bunu anlayabilecek kadar buyuk degil diyoruz ama resmen yaygarayi basiyo yere koydugumuzda veya surekli ayni yerde kaldigimizda
oysa ben ilk 3 ay bebekler kucaga alismaz diye biliyordum hepsi hikayeymis resmen kucakci oldu cok yoruyo beni butun gun kucagimda

birde gunduzleri yataginda uyumaktan nefret ediyo 15 dk anca uyuyor sonra zirlamaya basliyo dun mesela ogleden sonra saat 15:30 da uyandi aksam 23:30 a kadar sadece aralarda 15 dk kadar kestiriyo kucagimda falan tabi oda ona yeterli geliyo saatlerce uyanik kaliyo bir aylik bebek bukadar uyanik kalabilirmi yahu
gelisimci gulucuk konusunda bence de bilincsiz gulmuyolar ya zira kendisiyle ilgilenip tatli tatli konusunca gulucukler sacmaya basliyo benimkisi:69: ama daha sesli gulmedi birde benim kiz auu diye sesler cikartiyo alti acilinca sizinkilerde yapiyomu
canım allah kolaylık versın, evet hatta ılk 4-5 ay bebeklerde hıc bısey aalışkanlık yapmaz dıyor cok bılmış dr lar:))
bırde gelıp bıze sorsunlar dımı. aslında alışkanlıktan zıyade ıhtıyaç duyuyorlar sarılmaya sırnasık seyler:))) ben bu yuzden bu hafta sonu chıcco nun yenı doğanlardada kullanılabılen kangurusunu alıcam. anca o zaman ev ısı yapabılıcem sanırım.ama senınkının dolaştırma olayı fena olmuş. bız henuz oturduğumuz yerde sevısıyoruz:) babası gezdırıyor evın ıcınde valla kızıyorum sakın alıştırma dıye, ayakta sallamayada o alıstırdı zaten. tabı gunde bır saat kucağında olunca sallarda gezdırırde.

Canım dün gece bende aynı şeyi yaşadım. Aslında bütün gün uykuya dalamadı. 10 dk uyuyup uyandı. Tam uyudu diyorum yatağına koyuyorum, 2 dk sonra ingaaaa.... :) Dün gece artık kollarım kırılmak üzereyken aklıma geldi. Hamileyken klasik müzik çok dinlemiştim. Hatta keman-konçerto dinlerdim hep. Çalışma odasına gelip emzirdim, uykuya dalar gibi oldu. Açtım müziği ve kucağımda tuttum biraz daha. Yatağına yatırdım müziği sesinide duysun diye iyice açtım ve 12 gibi uyudu sabah 5 de kalktı emzirdim,altını değiştirdim tekrar yattı. Dene derim!

babam kolık cd sı almıstı ,aslında ağladığı zamanlarda onu denemem lazım belkı ıse yarar. bı ara netten dınletmıstım ılk gun ıse yaradı ama sonra yararmı bılmıyorumkı.

Canım valla bizim kızda anneme gülüyor. Kaç kere denk geldi. Bunlar folik asit çocukları, herşey olabilir :))
folik(asid) kolik lik lik lik :)))) uyumlu oldu. evet zamane uşakları yakında doğarken konuşmaya baslıcaklar. herşey olmuş hormon.
bızımkınınde bır kaç kere seslı gulusunu yakaladım ama durup dururken oyle gecıp karsısına bısey yapmadım:)
ama ne yalan soylıyım o anda yedım o suratını resmen yaladım yuttum :)))
benim kız hala emiyo sömürdü memelerimi hem uyuyo hem emiyo daha kahvaltı yapıcam akine çamaşırları bitirdi onları asıcam zeha olunca eşim bana ne dedi biliyo musunuz kızlar işte şimdi ev hanımı oldun dedi :50:

canım bana eşim demedide ben kendımı oyle hıssetmeye basladım. 30 yasındayım ve hep calıştım. ama şimdi hem evdeyım hem anneyım:))) hakıkaten ev hanımı oldum dedım şaka maka.
yakında poğça börek açmayada baslarım :)

slm kizlar

Ben az uyumasini yada hemen uyanmasini gazin onu rahatsiz etmesine bagliyorum, yoksa bebekler uyuyacaklar....Benim kizim da gulucuk atmaya basladi onceleri yandan yandan gulumsuyordu sanirim o refleksdi. Bir de garip sesler cikarmayada basladi, sanki konusmalarimiza cevap veriyormus gibi...Avust. bebek kitabi yazari Dr.Miriam Stoppard'in kitabinda da 2-3 ay arasi bebeklerde bunlarin beklendigini yaziyor. Bebeginizle konusun, onlarin cikardigi sesleri tekaralayin diyor. Ben yapiyorum esim de bana mi seslendin diyor.:1:

evet canım peryavşanı diğer adları pelin otu ve cadi(jadi)
ancak fazla alındığında zehırlıyormus dıkkatlı kullan cucuk gazlı olmasın dıye zehırlemeyesın :)

Ayakli gazete gibisin Patricia, ne diyeyim sana...:1:

senerd canım acaba sen yan yatma yastığındanmı yoksa boğulmayı onleyıcı yastıktanmı bahsediyorsun hanı şu delikli olandan. bunu yuz ustu yatıranlar tavsıye edıyor canım ya cocuk buyudukcede kullanılabılır gıbı gelıyor bana, almayı dusunuyorum bende ay başına. ama kayınvalıden alıyorsa bırak alsın :)

kızlar galıba benım meleğim birazda olsa alıştı emziğe. 12 de yedirip yatırdım. tam 3kere gaz sancısıyla uyandı. daha gözlerini açmadan hemen ağzına tıktım emziği bir iki pışpışladım tekrar daldı. bu emzik gercekten işe yarıcak galıba.dün ilk dakikada ağzından atıyordu ama bu gun en az 15 dk kalıyor ağzında zaten sonrada dalıyor uykuya.

şu an oturma odasındayım , odanın halını bi gorseniz :) zaten küçücük benım salonum:) kocaman dondy kenarda duruyor, orta sehpanın üzerinde bebekle ilgili ne arasanız var :) şiringa içince nursa şurup, yanında zinco damla,onun yanında burun açıcı damla,bir bideron su, bir bideron anne sütü :) bunlar uyandığında kullanılacak şeyler tabı ağız bezi önlük saymıyorum bile. rezalet yanı:)

Emzige o sekilde devam et bence sonunda tamamen alisacak. Bizde de oyle kademe kademe oldu. Artik bir kac yil sonra da biraktirma stratejileri gelistiririz.:52:

bebegım cok huzursuz dosdogru uykuya dalamıyor kakasınıda yapıyor her emzırmede ama anlayamadım neden boyle:( ne onerırsınız kızlar

Ben tam uykuya gecene kadar gazini cikarmaya calisiyorum, gazin onu uyandirdigina inaniyorum yoksa bebekler uyuyacaklar. Gerci gaz yine olusuyor ama kar kardir...

kızlar merhaba..bu neo baby nin fiyatı nekadar acaba..reçeteye yazdırılıyormu yani pahalıysa..bide çocukların kusma ihtimaline karşı yatırırken önlem alıyomusunuz..ben boğulur korkusuyla yan yatırıyorum ama öylede biyerleri ağrır die tedirginim..

Yeni trend sirt ustu yatirmakmis. Doktor bize yan yatirmanin kalca cikikligina sebebiyet verecegini soylediginden veri yan yatirmiyoruz.

arkadaşlarbende bugün tam kızmın gülmesinden bahsedecektimki bazı arkadaşlar bebeklerin gülümsemesi ile ilgili yorumlar yazmışlar...bende size sorucaktım..benim kızım 1 eylülde ilkkez anlamlı gülümsedi..ve bugün çok şaşırdımki sesli güldü :D annem onu oynattıkça sesli güldü :D çok hoşuma gitti sesli gülümsemesi bence refleks değil ..annem oynadıkça :33:sesli güldü...:9:sizinkielr ne durumda...

Benim kizim da sesli guluyor bazen, cok komik ve cok hosuma gidiyor.Henuz babasina denk gelemedi ama...Konustukca keyfi yerindeyse O da cevap vereiyor garip sesler cikariyor. Uzamanlara gore bu bebek seslerini taklit etmek gerekiyormus, bebekle baglanti kuruyormusuz.:34:

Patricia, Masallah bebisine...:nazar: Chicco'nun yenidogan kangurusundan bahsetmisin, kullananlar memnun mu? Erken kullanilan kangurularin kalca cikikligina sebebiyet verecegini okudugum icin birsey almadim ama cok faydali olur sanirim. Yenidogan olduguna gore herhalde ona gore dizayn edilmistir, kullanan bir kisi daha vardi sanki, onunki neydi?

Son düzenleme:
patrica.....ben kilisten getirttim canım burda varmıdır bilmem kaynatıp sadece 2-3 çay kaşığı içiriyorsun işe yarıyor çok şükür

Ben az uyumasini yada hemen uyanmasini gazin onu rahatsiz etmesine bagliyorum, yoksa bebekler uyuyacaklar....Benim kizim da gulucuk atmaya basladi onceleri yandan yandan gulumsuyordu sanirim o refleksdi. Bir de garip sesler cikarmayada basladi, sanki konusmalarimiza cevap veriyormus gibi...Avust. bebek kitabi yazari Dr.Miriam Stoppard'in kitabinda da 2-3 ay arasi bebeklerde bunlarin beklendigini yaziyor. Bebeginizle konusun, onlarin cikardigi sesleri tekaralayin diyor. Ben yapiyorum esim de bana mi seslendin diyor.:1:
ay bende denıyeyım konusmayı:)

Ayakli gazete gibisin Patricia, ne diyeyim sana...:1:
ne yapayım gulum ya kucakta bebek dizde notebook olunca bol bol arastırmalara giriyoruz :))))

Emzige o sekilde devam et bence sonunda tamamen alisacak. Bizde de oyle kademe kademe oldu. Artik bir kac yil sonra da biraktirma stratejileri gelistiririz.:52:

heuehueheu aman hele bı alışsın. bız gunu kurtarma derdındeyız onu sonra dusunuruk artık :))))

Ben tam uykuya gecene kadar gazini cikarmaya calisiyorum, gazin onu uyandirdigina inaniyorum yoksa bebekler uyuyacaklar. Gerci gaz yine olusuyor ama kar kardir...

aynen onceden kıyamıyordum ama şimdi çıkartana kadar bırakmıyorum. yanı o zaman erken uyanıyor hemde cırlayarak.

Yeni trend sirt ustu yatirmakmis. Doktor bize yan yatirmanin kalca cikikligina sebebiyet verecegini soylediginden veri yan yatirmiyoruz.

zaten doktorların bu trendlerı öldürecek benı. bak bunuda yenı duydum demek kalça çıkığı he.

Benim kizim da sesli guluyor bazen, cok komik ve cok hosuma gidiyor.Henuz babasina denk gelemedi ama...Konustukca keyfi yerindeyse O da cevap vereiyor garip sesler cikariyor. Uzamanlara gore bu bebek seslerini taklit etmek gerekiyormus, bebekle baglanti kuruyormusuz.:34:
maşallah kuzuna:)

Eki Görüntüle 256260
canım allah kolaylık versın, evet hatta ılk 4-5 ay bebeklerde hıc bısey aalışkanlık yapmaz dıyor cok bılmış dr lar:))
bırde gelıp bıze sorsunlar dımı. aslında alışkanlıktan zıyade ıhtıyaç duyuyorlar sarılmaya sırnasık seyler:))) ben bu yuzden bu hafta sonu chıcco nun yenı doğanlardada kullanılabılen kangurusunu alıcam. anca o zaman ev ısı yapabılıcem sanırım.ama senınkının dolaştırma olayı fena olmuş. bız henuz oturduğumuz yerde sevısıyoruz:) babası gezdırıyor evın ıcınde valla kızıyorum sakın alıştırma dıye, ayakta sallamayada o alıstırdı zaten. tabı gunde bır saat kucağında olunca sallarda gezdırırde.

canım benim kızda kucaktan düşmüyodu kanguru aldım senin gibi işlerimi yaparım diye düşündüm ama yok düşündüğün gibi değil sadece taşımak için kullanabilirsin yerden bişey oturamazsın ellerini bile yıkayamıyosun olmuyo ama önceki gün yine durmadı takayım şunu dedim ağzı tam mememe denk gelmesin mi nasıl vuruyo mememe ileri geri ieri geri meme istiyomuş açtım verdim bende ayakta gezerken emiştik kayınvalide de sizin yapmıcanız yok diyo :1:

Patricia, Masallah bebisine...:nazar: Chicco'nun yenidogan kangurusundan bahsetmisin, kullananlar memnun mu? Erken kullanilan kangurularin kalca cikikligina sebebiyet verecegini okudugum icin birsey almadim ama cok faydali olur sanirim. Yenidogan olduguna gore herhalde ona gore dizayn edilmistir, kullanan bir kisi daha vardi sanki, onunki neydi?

canım benimki şuan tam oluyo bence tam zamanı zaten 1-2 ay sonra biz istesekte gireemzler heralde içine

kızlar bısey sorucam
bu chicconun akış ayarlı bıberonundan kullanan varmı???
bana hediye geldi set olarak.
sormak istediğim şu, emziğinde hanı delik gibi bişey oluncamı akış ayarlı oluyor? kutusunda almanca yazıyordu attım ama 0+ yazmasına ramen deliği buyuk geldı acaba yarlı olanındanmı dıye dusundum.
ay anlatabıldımmı bılmıyorumkı:)

canım benim kızda kucaktan düşmüyodu kanguru aldım senin gibi işlerimi yaparım diye düşündüm ama yok düşündüğün gibi değil sadece taşımak için kullanabilirsin yerden bişey oturamazsın ellerini bile yıkayamıyosun olmuyo ama önceki gün yine durmadı takayım şunu dedim ağzı tam mememe denk gelmesin mi nasıl vuruyo mememe ileri geri ieri geri meme istiyomuş açtım verdim bende ayakta gezerken emiştik kayınvalide de sizin yapmıcanız yok diyo :1:

deseydın bunlar folik çocukları dıye:)
neyse canım iş yapamasamda markete carsıya falan gıderım. gecen gun mama aldırmak için apartmandakı çocukların yolunu gozledım resmen. şimdide kımı yakalasamda domates aldırsam dıyorum:))))))

deseydın bunlar folik çocukları dıye:)
neyse canım iş yapamasamda markete carsıya falan gıderım. gecen gun mama aldırmak için apartmandakı çocukların yolunu gozledım resmen. şimdide kımı yakalasamda domates aldırsam dıyorum:))))))

bebek araabnız yok mu ben hep onu kullanıyorum dışarda

zarpdenız canım chıcconun soft dream dı yanlış hatırlamıyorsum kangurusu ilk gunden ıtıbaren kullanılıyor. yan yatma özelliğide var canım, için rahat etmiyorsa yanda kullanabılırsın. ya ben slingleri beğenmiyorum o yuzden bundan alıcam hafta sonu. travel sistem arabamız afedersin öküz gibi,zaten bebekle cıkmaya korkuyorum, o arabayla hayatta cıkamam tek basıma:=) 5. kattayım ve asansörümüz yok sen düşün:) kanguru şart bana. bu dediğim modelin kendinden şapkası falanda var hanı kışın rahat kullanıyorsun. yakın arkadasım yaz kış demeden kızıyla ilk gunden ıtıbaren resmen ıstanbul turu yaptı bu kanguruyla ama ablası doğum yapınca ona verdı:) keske ben daha once doğursaydım bana verırdı:)yanı cok memnundu canım.

Eklentiler

• $10083[1].jpg
    $10083[1].jpg
    7,1 KB · Görüntüleme: 44
  • $10089[1].jpg
    $10089[1].jpg
    4,5 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
zarpdenız canım chıcconun soft dream dı yanlış hatırlamıyorsum kangurusu ilk gunden ıtıbaren kullanılıyor. yan yatma özelliğide var canım, için rahat etmiyorsa yanda kullanabılırsın. ya ben slingleri beğenmiyorum o yuzden bundan alıcam hafta sonu. travel sistem arabamız afedersin öküz gibi,zaten bebekle cıkmaya korkuyorum, o arabayla hayatta cıkamam tek basıma:=) 5. kattayım ve asansörümüz yok sen düşün:) kanguru şart bana. bu dediğim modelin kendinden şapkası falanda var hanı kışın rahat kullanıyorsun. yakın arkadasım yaz kış demeden kızıyla ilk gunden ıtıbaren resmen ıstanbul turu yaptı bu kanguruyla ama ablası doğum yapınca ona verdı:) keske ben daha once doğursaydım bana verırdı:)yanı cok memnundu canım.

benim arabada travel sistem ama ben çok memnunum özellikle birine gittiğimde üstünü çıkarıyorum gittiğim yerde de ana kucağında yatıyo rahat oluyo ama 5.katta olupta birde asansörün olmaması kötü sana bi kanguru şart dışarda hiç kullanmadım ama rahat olur diye düşünüyorum tabi yakın yerler için geçerli

selam kizlar

annem gideli 3 gün oldu ama bu 3 günde bittim ben :50: bizim kiz cok kucakci oldu bütün gün koynumda yatmak istiyo s1k1linca yaygarayi basiyo masallah bi sesi de var bütün apartmani ayaga kaldiriyo evde dolastir salla bazen bu bile fayda etmiyo kollarim kopuyo esim de bütün gün evde degil zaten aksam gelince de bi 2 dk aliyo sonra tutamiyorum diye bana satiyo yine. yemek bile yiyemiyorum yaa. dün gece iyice degisik huylari vardi ikide bi emmek istiyo karni tok biliyorum ama emzik tutmuyo ellerini sokuyo agzina hep emzirdim bu seferde ilk kez kustu. yanliz cocuk bakmak ne zormus ya annem varken karnini doyruduktan sonra uyuyodum en azindan simdi bizimki dalana kadar bi daha acikiyo zaten dün geceden beri hic uyumadim desem yalan olmaz.

evin halini görseniz icler acisi hele de benim halim gözlerimin alti mosmor zombiler gibiyim. dün tuvalaete bile giremedim dogru dürüst. simdi 3 saat olucak uyuyo kücük hanim aksama yine uyku yok gibi gözüküyo.

yarin doktora gidicez yüzündeki sivilceler cok kötü oldu. burda da hava öyle bi tuhaf ki bi gün cok sicak bi gün serin ne giydiricegimi sasiriyorum. gecmisi okudum biraz su vermekle ilgili seyler yazilmis. bana doktor emzirdigim icin su vermene gerek yok dedi. rezene de icmiyoruz pek en fazla 5- 10 ml vermek gerekir mi acaba???

bi de bana hastanede yan yatirin dediler cocugu bende hep yan yatiyorum rahatsiz oluyo mudur ki acaba??? gerci bi saga bi sola ceviriyorum arada.
neyse kalkti benim kücük cadi :1:

görüsürüz :3:

Back