2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

oğlum yıne gecenlerde oldugu gıbı agzından burnundan kustu saatı gelmeden emmek ıstedgnden mı ne anlayamadım kı yoksa usuttumu acaba..2 saatı dolmadan emmek ıstıyor bazen uzun bazen kısa surelı oluyor bu emmeler.bırı bana nekadar emzırcegmı yada artık doydugunu nasıl anlıcagmı soyleyeblrmı? 22 gunluguz ve memeden beslenıyoruz bunu da belırteyım.doyunca bırakır derler bebegı bnm yavrum bırakıyor ama agzında tutuyor cekıncede bıranda emmeye baslıyor bıraktırmıyr

kızlar güvenli uyuma yastığı almış mıydınız? Kayınvalidem tutturmuş al kullan diye, dün bütün gün gezmiş ama beğendiği modeli bulamayınca sipariş etmiş. Gerek yok dediysemde anlatamadım. Siz kullanıyor musunuz?

oğlum yıne gecenlerde oldugu gıbı agzından burnundan kustu saatı gelmeden emmek ıstedgnden mı ne anlayamadım kı yoksa usuttumu acaba..2 saatı dolmadan emmek ıstıyor bazen uzun bazen kısa surelı oluyor bu emmeler.bırı bana nekadar emzırcegmı yada artık doydugunu nasıl anlıcagmı soyleyeblrmı? 22 gunluguz ve memeden beslenıyoruz bunu da belırteyım.doyunca bırakır derler bebegı bnm yavrum bırakıyor ama agzında tutuyor cekıncede bıranda emmeye baslıyor bıraktırmıyr

Canım aynı olayı bende yaşadım. Ağzından ve burnundan dolu dolu kustu,çok korktum. Bizimki sıcaktan oldu. Emzirdikten sonra güneşe çıktık ve 2 dk sonra kustu, hemde 2 defa.

Emzirme konusuna gelince; ilk haftalarda 3 saatte 20 dk memede tut dediler, 1.aydan sonra ne zaman uyanıp emmek isterse. Ama yine 4-5 saatte 15-20 dk emzirmeye çalış dediler.

Benim kızım bazen saat başı 10 dk emiyor.Bazen 5 saat uyuyor. Zor uyandırıyorum. Uyanık olduğunda hep emmek istiyor, bende emziriyorum... Mesela bu gece 12 de uyudu, 5 de baktım uyanmıyor altını değiştirdim. Ama toplamda 12-13 dk emdi... Yine uyudu.

Aslında bebek istedikçe emzirmek lazım...

kızlar güvenli uyuma yastığı almış mıydınız? Kayınvalidem tutturmuş al kullan diye, dün bütün gün gezmiş ama beğendiği modeli bulamayınca sipariş etmiş. Gerek yok dediysemde anlatamadım. Siz kullanıyor musunuz?

Canım ben aldım ve çok memnunum, en azında huzurla ve güvenle uyuyorum. Çünkü yan yatmayınca kusarsa boğulma ihtimali yüksek.Yastıksız yan yatmasını sağlayabilirsin ancak dönebilir.

Canım aynı olayı bende yaşadım. Ağzından ve burnundan dolu dolu kustu,çok korktum. Bizimki sıcaktan oldu. Emzirdikten sonra güneşe çıktık ve 2 dk sonra kustu, hemde 2 defa.

Emzirme konusuna gelince; ilk haftalarda 3 saatte 20 dk memede tut dediler, 1.aydan sonra ne zaman uyanıp emmek isterse. Ama yine 4-5 saatte 15-20 dk emzirmeye çalış dediler.

Benim kızım bazen saat başı 10 dk emiyor.Bazen 5 saat uyuyor. Zor uyandırıyorum. Uyanık olduğunda hep emmek istiyor, bende emziriyorum... Mesela bu gece 12 de uyudu, 5 de baktım uyanmıyor altını değiştirdim. Ama toplamda 12-13 dk emdi... Yine uyudu.

Aslında bebek istedikçe emzirmek lazım...

Canım ben aldım ve çok memnunum, en azında huzurla ve güvenle uyuyorum. Çünkü yan yatmayınca kusarsa boğulma ihtimali yüksek.Yastıksız yan yatmasını sağlayabilirsin ancak dönebilir.

ebeği hastanede yan yatırmışlardı ve yan yatır çünkü kusuyorlar demişlerdi. sonra doktor yan yatırmaya çalıştığımı görünce, yan yatırmak çoook eskilerde kaldı. Sırtüstü yatırabilirsin, merak etme kusarsa o başını döndürecek deyince bizde almamıştık. şimdi türkiyedeyiz ve kayınvalidem kullanmam konusunda çok ısrarlı, arada yan da yatmalı deyip duruyor ama anlatamayırum ki bizim bebek kendiliğinden yan yatıyor, düz yatmalı ki kafasının şekli yuvarlak olsun, hep yan yatıyor çünkü. neyse bakalım nasıl olacak...

maşallhhhh minnakımıza
ben aldım birkere yattı bidaha yatmadı rahat yatmayı seviyor bizim ki sırtını örtü ile destekliyorum uyuyo öylece. .

günaydın anneler bebeği gülücükler atan varmı konuştuğunzda :emir_bebek::emir_bebek:

bizim kız gülüyo ama sanırım refleks :) okudum bi yerde bebekler 3 ay ve sonrasında algılyarak gülümser diyordu :)

Arkadaslar ve onlarin seker bebekleri gunaydin,

Canım maşallah :nazar:
Çok tatlısınız...

Ayyy yerim ben bu porselen parmaklı kızı.. Çok şeker, canım benim. Maşallah:nazar:

Canım kaç kilo oldu minik??

Benim porselen parmakli kizim cok sukur buyuyor, burada henuz doktora gidemedik, evrakini tamamliyoruz, ondan sonra saglik karti cikacak bizde hemen doktora kosagiz sanirim 4'u gecti, ogrenince yazarim canim.

Benim kizim da cok agizdan ve burundan kusuyordu, son bir haftadir fena degil, umarim gecmistir. Reflu oldugundan supheleniyor ve benim kizim erken dogdu. Sanirim sizinki normal kiloda dogdu ve anne sutu ile besleniyor. Onerilen beslenmeden sonra biraz dik tutarak evde dolastirmak ve basinin altina hafif bir yastik koymak. Biz minik bir yastik koyduk ve beslenme sonrasi biraz evde dik tutarak dolastiriyorum. Bebek emmek istemeynice kendisi zaten birakiyor.

Biz kullaniyoruz, faydali oldugunu dusunuyorum.

günaydın anneler bebeği gülücükler atan varmı konuştuğunzda :emir_bebek::emir_bebek:

Biz hafif hafif basladik.

cnm telaşlanma aç olsa uyumaz belki o an sancı girdi ondan uyandı sende normal uyanışı diye mamaya dayandın
bu nursa markalı gaz ilacından memnunmusunuz?
evet canım dunden berı acayıp sancılanıyor, gazlar o bıçım cıkıyor ama anlamadımkı bende. sanırım kaka problemı başladı o sancı yapıyor galiba, sabaha kadar iyi cektik vallahi ki hala kucağımda sıpam. şu bağırsaklar bi tamamlasa gelişiminide bizde bır oh desek artık. bu bır hastalık olmadığından ilacıda yok ne yazıkkı, mecbur cekıcez. vallahı gaz ilacından şimdilik memnunuz o olmasa dahada beter olacaktı halımız ama sanırım conformil yaramadı bize, nette okumustum comformıl bazılarında kabızlık yapmış. sanırım bebelac a dönücem.

bende makinayla sagiyorum bir haftadan fazladir hic bir cogalma soz konusu bile degil 5 saatde bir onar dk sagiyorum sadece 20ml cikiyo bebegim de zorla 2 dk emiyor oda aglaya zirlaya sanirim benim sutum cogalmayacak:5:
bende mamasina zeytin yagi koyuyorum canim ama ben gunde bir defa en fazla iki defa koyuyorum artik alismasin diye yoksa hep zeytinyagina ihtiyac duyar kakasina yapabilmek icin
canım bağırsaklar gorevını tamamladığında ve bebişin ıkınmayı tam oğrendığınde alışkanlık dıye bışey kalmıcak. benımkının alışkanlığı tat konusunda, mamadada aynı sıkıntıya sokuyor benı.

evet yaaa 3 aydan önceki gulucukler refleks oluyormuş, tıp böyle diyor ama bızım buyuklere kalsa melekler gulduruyormuş. :))) kım bılır ne gosterıyorlar bebışleri guldurmek için:))

benim oğlanda aynı anlattığın gibi :1:

evet canım dunden berı acayıp sancılanıyor, gazlar o bıçım cıkıyor ama anlamadımkı bende. sanırım kaka problemı başladı o sancı yapıyor galiba, sabaha kadar iyi cektik vallahi ki hala kucağımda sıpam. şu bağırsaklar bi tamamlasa gelişiminide bizde bır oh desek artık. bu bır hastalık olmadığından ilacıda yok ne yazıkkı, mecbur cekıcez. vallahı gaz ilacından şimdilik memnunuz o olmasa dahada beter olacaktı halımız ama sanırım conformil yaramadı bize, nette okumustum comformıl bazılarında kabızlık yapmış. sanırım bebelac a dönücem.

canım bağırsaklar gorevını tamamladığında ve bebişin ıkınmayı tam oğrendığınde alışkanlık dıye bışey kalmıcak. benımkının alışkanlığı tat konusunda, mamadada aynı sıkıntıya sokuyor benı.

bizdede gaz ıkınma problemi var neo-baby verdim şmdi.. işe yaradı sajnırım mışıl mışıl uyuyor..:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Gunaydin kizlaar ;)) kahvalti yaparken yaziyorum size ;))
Kizim kakasini yapmayinca sabah kulak copu organizasyonu yaptik da rahatladi ;))
Sonra anneme sattim 1.5 saat uyudum bizimki hala uyanik annem uyutmaya calisiyor bende kayvaltidaim iste bi kendime geldim ya uyuyunca ;)
PATRiCiA canim bence sen sik sik mama degistirdiginden mirac alisamiyor bu donemlerde cok sik degistirmeyi onermiyolar bagirsaklari bi mama ya alisamadan hooop oteki bence tek tipte devam et :)

Bende gaz ilac neo baby kullaniuorum :)

Neo baby bizde ise yariyir cok guzel pirtlatiyor ama bizim sikintmiz ustten cikaramamak usttn cikarmak icin bi yontem varmi
Neo baby bitkisel bu arada

Kizim kakasini yapmayinca sabah kulak copu organizasyonu yaptik da rahatladi ;))
Sonra anneme sattim 1.5 saat uyudum bizimki hala uyanik annem uyutmaya calisiyor bende kayvaltidaim iste bi kendime geldim ya uyuyunca ;)
PATRiCiA canim bence sen sik sik mama degistirdiginden mirac alisamiyor bu donemlerde cok sik degistirmeyi onermiyolar bagirsaklari bi mama ya alisamadan hooop oteki bence tek tipte devam et :)

evet ya cocuk 5. haftaya girdi biz 3 mama değiştirdik:))) şimdi istikrarlı gıdıcem canım. elimde zaten ıkı kutu conformıl var. ay kızlar bır kutu bana 3 gun gıdıyor. sız napıyorsunuz, kaç gunde bıtıyor mamalarınız?
bu arada ben gunde bırkerede olsa emzırebılıyordum ama dun aksam canım cok fena kuru fasulye cektı, şimdi bu gun korkumdan emzırmedım henuz:S napcam ben yaaa zaten cocuk gazlı, bı tutamadım boğazımı:(
neo babymı alsam napsam . zaten dolapta butun gaz ılaçlarından mevcut :) bı o kaldı.
ama dedikleri gibi 4-8 haftalar arası en sancılı dönem oluyormus, her şekılde cekıcez mecbur. :37: şimdi dizimde salladım uyuyor, vallahı korkuyorum yerıne koymaya öyle kaldı kucağımda, uyanırmıkı acaba bende bı kahvaltı yapsam.

El mahkum ya sagip dokcen yada emzireceksin canim :)
İyiki nohut degilmis ;))

ay vallahı ımrenıyorum boyle yanında annesı akrabası olanlara. allah basınızdan eksık etmesın kızlar.
benım annem rahmetli biliyorsunuz, e akrabalar cok uzaklarda. bı alt katta görümcem var zaten o domuzun tekı, yazın anlatmıstım kavga edip küsmüştük, bebeği görmeye bıle gelmedi. e eşimde çalışıyor. kaldım oyle tek basıma. şu gaz problemi olmasa olayı kıvırıcam tek basıma ama çok yoruyor benı ağlaması. zaten evın halını hıc anlatmıyorum bıle:)) hele hele kendı tıpım, tipten 10 sene rahat yerım o bıcım :)
acaba neo baby nurseden dahamı ıyı? içeriği ne onun efsun cum?

emzik kullanmayı dene. gerçekten aç olmadığına emin olduğunda verirsin..

Beslenmeden sonra yakalıyor gibiyim ama daha gülümseme bu bence..

kullanıpta memnun kaldığımız yada kalmadığımız seylerı yazalım kızlar.
bebiş yarım saat once gaz sancısıyla ıkınarak uyandı. epey uğrastım cıkmadı gazı.
hemen bır ölcek nurse haveys şurup verdım 20 dk sonra resmen zort seslerı gelmeye basladı:) hala geliyor ve kızın suratında zorlanma ıfadesı yok ancak kendı kendınden korkup dudağını büküyor bazen:))))))
zinco da kullandım oda fena değil ancak bukadar etkılı değil.
ıkısıde full bıtkısel.

dün nane çayı bugün rezene denedim gaz için ikisi de iyi bence.. zaten gaz onları uyandırmasa hep uyuyacaklar..

Back