Maşallah abiye sen genede gözden kaçırma cocuk sonuçta ona oyuncak gibi geliyordur şimdicanım arada yanlız bırakıyorum ama kapıdan falan gözetliyorum tepkisini ölçmeye çalışıyorum ben yokken nasıl davranıcak diye. gidip kardeşini öpüyo okşuyo ve çekiliyo. bazende ağladığı zaman anne gel kardeşim ağlıyo diyo yada yanıma koşa koşa geliyo anne ağlıyo diye. şimdiye kadar bir zarar vermedi öpmek istediğinde öptürdüm kucağına istediğinde verdim birini severken diğerinide sevdim. elleme dokunma desem biliyorum zarar vermek isticek bende üstüne gitmiyorum. dün mesela kayınvalidemlerdeydik eve gelmek için ordan çıktığımızda hemen başldı kardeşimde gelicek dimi anne dedi hatta eşimin kuzeni kucağına alınca kıyameti kopardı bırak onu benim kardeşim evimize gidicez dedi. eşim bertuğu almıştı arabaya pusedi yerleştirmek için erken çıktı batuhan çok ağladı kardeşim yok nerde baba getir kardeşimi istiyorum diye zar zor aşağıya inip gösterdik kardeşini. sevdiğinin farkındayız ama kıskançlık başladı gibi. ama şu çiş olayı çok canımı sıktı(
kızlar merhaba. umarım hepiniz iyisinizdir, tabi minik kuzularımızda:):) tüm ağustos ayını devirdik. hepimiz doğumuzu yapmış olduk, tabi aramızda bir kaç eylül anneside vardı, bir tek onlar kaldı gibi. doğum yapanlar herkesi çok çok tebrik ediyorum, allah analı bablı büyütsün. umarım bebeklerimiz hep sağlıklı ve mutlu olurlar. bu arada, geçmiş bayramınızda kutlu olsun.
bizim kızda da şimdilik yaramazlık yok. pazar günü göbek bağı düştükten sonra artık banyo seferlerimize başladık. ilk zamanda bebek banyo olayını pek sevmesede şimdi ise alışmış gibi. kilo konusunda da, 2500 doğan kızım, maşallah, yanakları bacakları dolmuş oldu. pazartesi aile hekimine gidince bakılım ne kadar olacağız:)
doğumdan sonra nadiren yazabiliyorum ama o da bebek yüzünden değil daha çok misafir sayesindebebek sagolsun bana pekde zahmet vermiyor, garibanım emiyor sonra mışıl mışıl uyuyor. tabi arada bide kaka ve gaz sesleriyle bize "altımı değişme zamanı" diye işaretler veriyor. ama misafirler bebekten daha zor oldular. abartmıyorum ama doğumdam sonra sadece 2 gün misafirin gelmediği oldu, diğer günler hep birileri geldi. annem olmasaydı ne yapardım bilemiyorum. hele görümcem sagolsun baya düşencesiz çıktı. kız resmen her akşam bizde yemek yeme alışkanlık edindi. yemek yedikten sonra ise hemen kaçıyor, insan kibarlıktan oturup azıcık muhabbet eder. ama yok hazıra geliyor, yiyor gidiyor. tabi yemeklerimizi şimdilik annem hazırlıyor ama annemede yazık, hem bebekle yardım etmeye çalışıyor, hemde evimi toparlamakla baya yardımcı oluyor, üstelik hergün 5 kişiye yemekler hazırlıyor. bide ev misafirler yüzünden dahada çabuk dağılıyor, hele kayınvalidemler topluca akşam yemeğini bizde yiyince salon felaket bir şey oluyor. mevlüt için yaptırdığım tüm temizlik şimdiden boşa gitti. daha iki hafta önce yıkamadan gelen halılar resmen yemek lekeleriyle doldu. zaten doğumdan beri bir gün bile ayaklarımı uzatıp yatamadım. hastaneden geldiğim gün bir sürü millet akşam yemeğine geldi. yemekleri kayınvalidem hazırlasada sonuçta insan misafir varken ne uzanabiliyor, nede rahat oturabiliyor. zaten şu mevlüdü yapsamda kurtulsam bu yoğunluktan, yoksa bu gidişle intar etsem olurmuş:):)
merhaba tatlı annişler biz geldik.sonunda bende meleğime kavuştum.
30.08.2011 sabah saat 05.05 te sezeryanla 3.570 kg oğluşum bayram şekerim dünyaya geldi.
normal doğum olması için günlerce sancı çektim ama malesef olmadı hayırlısı böyleymiş demekki.
umarım herkes iyidir. yeni doğum yapanlar varsa tebrik ederim.bu arada geçmiş bayramınız kutlu olsun.
şimdilik biz kaçtık sonra yine geliriz.
kızlar acil sorularım var.benim bebişim 13 günlük ve bikaçgündür çok kusuyo yani günde 2-3 kez yoğun kusuyo.onun hemen ardından ağlıyınca ben yine yediriyorum..ve bide sarılık olduğunu nasıl anlarız.tahlil yaptırdık 9 gibi bi rakam çıktı iyi dedi dr.rengi bana solgun geldi bugün..bilemiyorum belkide panik olduğum içindir..sizin bebeklerin durumu nasıl bu gibi şikayetleriniz varmı yani bunlar normalmi.ya ben herşeyinden huylanıyorum.hep içimde bi koru ona bişey olucak diye:18:
benım bebegımdede aynı sekıldeydı ılk 15 gun sımdı artık kalmadı bende bebek sutu kullanıyorum ama zaten onlar kendılıgınden gecıyor ibanyo sonrası bebe yağı yada sutu faydalı
3gundur sağdıklarımı buzluğa koyuyorum poşetlerıyle.bnm merak ettıgm sordgm suydu hanı sut kendılıgınden sızmaya gelmeye baslıyor ya agrısıda cok oluyor (tabı bebgım uykuda, emme vakıtı de henuz gelmemıs oluyor emzırmye kaldırsamda kalkmıyor)ozaman sağsam dıyorum o ılk sızıntıyla agrıyla gelen sütün ayrı proteını mı varkı? bebegm o proteınden mahrummu kalıyorc??([/QU
Sızıntıyla gelen sütün ayrı bi özelliği olduğunu sanmıyorum...sadece bebek emmeye başladığında ilk önce ön süt geliyo, o süt laktozdan zengin oluyo, daha sonra emmeye devam ettikçe son süt gelmeye başlıyo, o daha yağlı bi süt ve tokluk hissi veriyo bebeğe...tabi bebeğin hepsini alması gerekiyo, hem ön sütü hem son sütü...
bi bu eksikti kizlar. simdide mastit oldum. fazla sut gelmesinden kaynakli bisey gogus sisiyor sora atesiniz cikiyor sitma tutuyor. disimden zannettim onemsemedim ama maalesef baya oneli biseymis. sabahtan beri sutu sagip sagip dokuyoruz. canim cok yaniyor. neden bu dogum sonrasi hersey beni buldu anlamiyorum. isallah antibiyotik ise yarar(
öncelikle bebeğin hayırlı olsun canım darısı bizlere inşallah .hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun 15 gün oldu doğum yapalı bu 2. girişim internete çünkü sarılıktan4 gün hastanede yattık sonra geldik ben hastalandım lohusa hastalığıymış öldüm zannettim ateş ter bulantı sonra kızımın kusmaları derken şimdi de kakasını yapmıyo 2 gündür normal mi yaa bu gece uyutmadı beni hiç kızarıyo kendini sıkıyo galiba yapamadığı için kızlar yardım edin ne yapayım ?????????????
bende sütümü arttırmak için çok uğraşıyorum çok şükür yetiyo ama nedense ben daha fazla sütüm olsun istiyorum hehehehe
canım bizi hiç sorma büyük oğlum 5 gündür gece gündüz altına işedi durdu ve kakasını yaptı. tuvalete zar zor götürüyoruz çişim yok diyo klozetin başında bekliyo ama yapmıyo tuvaletten çıkınca işemeye başlıyo gecede aynı yok diyo ama hemen altına yapıyo. kardeşinden mi acaba?? kıskançlık mı başladı? bende dayanamadım artık evin işenmedik yeri kalamdı hem onun yatağı hem bizim yatağımız sidikten geçilmiyo bez bağladım altını bağlayınca hemen gidip pişik kreminide getiriyo anne bundan da sür diyo çok bilmiş kardeşinden görüyo hep :)). bide kardeşi doğduğunda beri geceleri hep bizimle yatıyo. önceleri arada geliyodu ama yatağına geri götürüyoduk şimdi asla gitmiyo illa bizle yatıcak. bertuğ da bizim oda da yatıyo ondan mı acaba böyle davranıyo. inşallah bu durumu atlatırız...
hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun 15 gün oldu doğum yapalı bu 2. girişim internete çünkü sarılıktan4 gün hastanede yattık sonra geldik ben hastalandım lohusa hastalığıymış öldüm zannettim ateş ter bulantı sonra kızımın kusmaları derken şimdi de kakasını yapmıyo 2 gündür normal mi yaa bu gece uyutmadı beni hiç kızarıyo kendini sıkıyo galiba yapamadığı için kızlar yardım edin ne yapayım ?????????????
hayırlı olsun canım :))) allah analı babalı buyutsun canımcııım :))merhaba tatlı annişler biz geldik.sonunda bende meleğime kavuştum.
30.08.2011 sabah saat 05.05 te sezeryanla 3.570 kg oğluşum bayram şekerim dünyaya geldi.
normal doğum olması için günlerce sancı çektim ama malesef olmadı hayırlısı böyleymiş demekki.
umarım herkes iyidir. yeni doğum yapanlar varsa tebrik ederim.bu arada geçmiş bayramınız kutlu olsun.
şimdilik biz kaçtık sonra yine geliriz.
eyeszaaaayyyy arada bazı sayfaları kaçırmışım bende de mastit oldu antibiyotik verdiler ama penisilinle ki benim alerjim var kullanmadım sağdım özellikle emzirdim ılık kompreslerle masaj yaptım ama emzirme dışındada soğuk kompres asıl işe yarayan buydu herkesin başına geliyor canım donmezkaaa umarım bi dah yaşamayız:))))))Merhaba canim, hersey beni buluyormus diye dusunme bunlar herkesin basina geliyor. Ben iki kere acile gittim. Biri tansiyon icin 18/12 olmustu biri de mastit icin. Depresyona girdim, ya bebege bakamyacagimi, ya da hayatimin kalmadigini dusunuyordum. Herkes bebegi severken ben baslarda sevemedimBayramda kirkimiz cikti ve inan hersey daha guzel. Su anda bebegimle yalniziz. Hersey yoluna girecek sen bunu aklindan cikarma.
Mastit icin ise sis olan sut sagma makineleri bebek kadar cekememektedir. Bu yuzden bu gogsunu bebege cektir. Once sag sonra bebegine ver. Gogsun bosalmasi cok onemli. Bir de sutu sagmadan once ya da bebegi emzirmeden once sicak kompres yap, emzirdikten sonra da soguk.
Olumlu dusun.Kendine iyi bak
geçmiş olsun canım inşallah bi dha olmaz kakası için elinle z.yagıyla masaj popoyahepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun 15 gün oldu doğum yapalı bu 2. girişim internete çünkü sarılıktan4 gün hastanede yattık sonra geldik ben hastalandım lohusa hastalığıymış öldüm zannettim ateş ter bulantı sonra kızımın kusmaları derken şimdi de kakasını yapmıyo 2 gündür normal mi yaa bu gece uyutmadı beni hiç kızarıyo kendini sıkıyo galiba yapamadığı için kızlar yardım edin ne yapayım ?????????????
valla süper tavsiyeleer :))öncelikle bebeğin hayırlı olsun canım darısı bizlere inşallah .
öncelikle bebeğinin kakasını yapamaması normal endişe etmene gerek yok ,güzel ılık bir banyo yaptır bebişine rahatlasın ,sonra beline güzel güzel masaj yaptır annesi ,sonra emziriver emzirdikten sonra gazını çıkartmak için güzel güzel ovala bak nasıl yapıyor.bir de kulak çubuğu lütfen kullanma bebeğinin poposunu alıştırma harici bir de incitebilirsin .benim dediklerimi yaparsan çok rahatlar ve kakasını yapar bebişin.
canım hergün bi başkalar yaaa :)) benimki dün tüm gün uyumadı akşamda uyandıramadım bugunde uyutuyorum 10 dk sonra kalkıyor mafiş durum yani geceden az uyku bari o uyurken uyuyayım oda olmuyor idare etcez artık napalım :))bayanlar bu arada bebeğe ve anneye gaz yapıcı yiyeceklerden bazıları
Kavun-Karpuz-Fasulye-Bulgur-Turşu
bnm bildiklerim bunlar başka bilgisi olan varsa yazsın ltfen
bunlardan yemycez gaariimm
günde 3 4 kupa rezene içiyorum sütüme geçsin die işe yarıyo galiba gaz çıkarmada problemimiz yok çok şükür
birde hanmlar yaa bnm bebiş üç dört günder gece saat 3 den itibaren uyumuyo :97::97:
sizinkilerde öylemii
valla süpeer masaj izleyin ayşe önerden
Bebekler için 'Uygulamalı Gaz Masajı ve Egzersiz' | Video İzle ve Paylaş | Internet TV
bol bol emzirin boylece sık sık kaka yapar ve sarılık hormonu kakayla dısarı atılır .fototerapi denen yontem uygulanır eger gecmezse oda ısık tedavısı hemen ıyılesıyorlar 1 gunde endıselenme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?