• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

My little sunshine mesaj atmış; Demir bebeğe kavuşmuşlar kızlar.
Hayırlı uğurlu olsun....Allah analı babalı büyütsün...

Bu arada bebeğime yalancı meme verdim sustu...Doğru mu acaba ,sizler verdiniz mi????

ben verdım damaklıyı pek almadı mıdesını bulandırdı vuyuk geldı galıba sonra kiraz uç aldım onu aldı valla buyuk rahatlık gecelerı ozellıkle benı yalancı meme yerıne kullanıyodu sımdı sekerlı ılık su verıyorum ardından memeyı cok cok cok emıyo ama cogu zaman atıyo agzından bıraz ugrasmak gerekıyo
tabı almayan almıyo ne yapsanız
mesela ben d vıtamınını verıp ardından memeyı verıyorum bır sure emıyo cunku benım oglumda ya uyuyacak ya emecek yoksa normal uyanık durmuyo aglıyo süreklı gezdıreceksın onada takatım kalmıyo cogu zman

demir bebek dunyaya gozlerini acti. 3450 gr 51 cm dogdu. cok sukur ikiside cok iyiler. tekrar tebrik ediyorum Allah anali babali buyutsun.

mrb kızlar ben 2010 mayıs annesıyım ,2012 nisanada yenı bebeğimi beklıyorum ıkı gundur sizleri takıp edıyorum heycanınızala bende heycanlanıyorum ozmankı sııntılarım nelerdi onları hatırlıyorum,
3.998 grm demişti dr bebeğine 3.450 çıkmış bazen bu drları bi kaşık suda boğasım gelıyo benım kızımada, 4 250 doğar dediler 3.940 doğmuştu bazıları bılerek öyle soyluyo glaıba sırf sezeryan için:S

selam kızlar doktorum bayran öncesi kontrole çağırmıştı bugün gittim 2750 gram olmuş.fl dgeri hala 1 hafta geri.bu haftadan sonra haftalık 300 gram da alabilir hiç almaya da bilir dedi bekleyip görecegiz dedi herkes bana yürü hareket et rahat doğurursun diodu doktor tam tersi yatıp dinleneceksin yürümek yok dedi o kaloriler bebege lazım dedi.bir de suyum azalmaya başlamış günde 5 lt su içiyorum üstelik.moralim bozuldu.haftaya cmtsi tekrar cağırdı.daha bebeğim de küçük ve 36+1 deyim.normal istiyordum su biterse hemen sezeryan gerekir dedi ki doktorum normal doğum taraftarıdır.bana ve bebeğime lütfen dua edin her şey yolunda gitsin zaten ailelerimiz uzakta daha da gelmelerine çok var eşimle ikimiz ne yapacağız bir şey olsa.üstüne annemi aradım durumu anlattım erken gelmio ben gelene kadar doğurmak yok diyor sanki ben erken doğsun mu istiyorum(zaten geleceği tarih sat a göreki beklenen tarihten de sonra) çok s1kıldım

ölçümler her zaman doğru olmuyor gerçek ağırlık ve sağlıklı olması önemli..

mrb kızlar ben 2010 mayıs annesıyım ,2012 nisanada yenı bebeğimi beklıyorum ıkı gundur sizleri takıp edıyorum heycanınızala bende heycanlanıyorum ozmankı sııntılarım nelerdi onları hatırlıyorum,
3.998 grm demişti dr bebeğine 3.450 çıkmış bazen bu drları bi kaşık suda boğasım gelıyo benım kızımada, 4 250 doğar dediler 3.940 doğmuştu bazıları bılerek öyle soyluyo glaıba sırf sezeryan için:S

bebeklerinin yaşı birbirine yakın ne güzel.. çalışıyorum zor olacak ama ben de yakın olsun istiyorum hayırlısı tabii..

selam kizlar.

bugun cok kotuyum. tam anlamiyla depresyona girmis durumdayim. dun geceyi anlatiyim size. babam geldi diye bahcede mangal yaptik yemekler yaptik. iste bizim boyle guzel bir apartmanimiz var apartmandanda geldiler oturmaya. birileri alexandrostan bir sarki istedi. oda yok mok dedi sadece esim soylerse benimle dedi. neyse soledik sora oda bana hediye bir sarki soyledi ayrica cok romantikti. ama eva aglamaya baslamisti evde ogleden sonradan beride dogru duzgun uyumadi. icim rahat etmedi sonra girdim eve baktim hala agliyor. sonra aldim bende biturlu susturamadik cigliklar atmaya basladi kipkirmizi oldu yavrum. ben dedim anne ilik azicik sicaga dogru banyo suyuna oturtalim gazina yardim eder. neyse koyduk banyo suyuna sukur sustu uzun bi sure icin. banyosunda oyle oyunlar oynadik falan. esim geldi bahceden beni cagirmya dedim cok agliyor. sonra ustunu cikarttirmamistim cok agliyor diye o islandi diye onu cikartalim dedik gene basladi cigliklar atmaya. sonra kuruladik. kayinvalidem geldi aldi biz sicak tutmaya calisiyoruz o aldi acti camida ufluyor bebege sicaktan boyle diye. neyse oda susturamadi biraz susuyor sora gene basliyor. sonra tutturdu papatya cayi yapacagiz verecegiz diye. bende istemedim yok evde dedim bilmedigim biseyi doktora sormadan vermemek icin. gitti nerden buldularsa buldu. ama allahtan o arada ben aldim bebegi beline sicak havlu bagladim uyudu. sonra onlar gitti iste uzunca bi surede eva kucagimda uyuyunca yatagina koyuyim dedi gene basladi eksimeye uyandi. sonra meme verdim uyudu gene. sora gene uzun sure sonra yatagina koyuyim dedim gene basladi aglamaya ama susmuyor. neyse alex kutlama yapicaz diye icmisti biraz yerinde duramiyordu. o arada bebegi anneme verdik iceri gitti sallamaya o arada biz uyuyakalmisiz yatagin ucunda esimle ikimiz. annem gece 3 de beni bir kaldirdi bebek cigliklar atiyor. dedi kalk meme ver ama sinirli bisekilde. sora ben kalktim memei verdim 5 dakika emdi gene basladi cigliklar atmaya. anneme sordum hic uyumamis yavrum saat 3 e kadar aglamis. annem dedi doktora goturelim. esimi kaldirdim ama oyle kotuyduki. panikle hadi dedim kos hastaneye gidiyoruz. yataktan kalkamadi biturlu. neyse bende panikten uzerime giyecek kiyafet bulamiorum esofmanlarim nerde unuttum o kadar. neyse zorla kaldirdim onuda arabaya gittik bebekle bu sefer hicbisey almamisiz bebegin kartlarini falan geldik onlari aldik tekrar dogru hastaneye. ilk nobetci doktor bakti. sonra dedi cok kotu agliyor birseyi olmali bu gece hastanede kalicak. ama ben nasil sikiyorum kendimi aglamamak icin. bebegimi koydular gene boyle hani icine konulan seye. goturduk baska yere. hemen baska doktor geldi. birsuru sorular sordu. bide maalesef ben derdimi yunanca anlatamiyorum esimde zaten utangac biseyleri atliyordur solemiyordur diye korkuyorum. neyse baya uzun bi sure doktor bakti ilgilendi. klinik biseyi olmadigini kolik durumunun bu zamanlarda cogaldigini soyledi. birde benim cok yedigim biseye alerjisi olabilecegini. genelde sut urunlerine inek sutune bebeklerin alerjisi oldugunu ve ben cok yersem ondaki koligi tetikleyeceklerini. ki gercektende asiri yemistim sut ve sut urunleri o gun ve ondan onceki gun. orda ilk defa biberonla icinde inek sutu galaktozumu ne olmayan bir sut verdiler. ve banada 2 gun sut urunlerini kesmemi soylediler. sonra bize koligi acikladilar. koligin agri demek degil bebegin ilk kez duydugu agri durumuna karsi strese girdigini soylediler. yani duydugu alerji karin agrisi gaz onda panik yapiyormus ne oldugunu bilmediginden. klinik aciklamasi olmadigindan ilacida yokmus. var olan ilaclarin bu yuzden hicbir ise yaramadigini soyledi. iste o kolik geldiginde muzik dinletmeyi ve bebegi kucaga almayi ve cesitli rahatlama pozisyonlarini gosterdi. sora eve geldik hastanede kalmasina gerek kalmadi. uyudu yavrum gece yorgunluktan artik su sutude icince. bidaha sut urunu yemeyecegim. ama cok kotuyum gercektende. bazen diyorum bu aciyi ceksinler diyemi getirdik dunyaya. benim agrisa karnim ilac icsem gecer ama yavrum basa cikamiyor iste. aglamaktan harap oldum allahim bana versin ona verecegi agrilari:((

kızlar bnm cok agrım vr dıkısten öte sırt kaslarım fena olms doğrulamıyorum bıde oğlum sureklı emmek ıstyr emzırırkende eğiliyorum,dıkıslerden de tam dık yuruyemyrm sonunda sırtım ıflas ettı sırtustu yatıp nefes alıırken kaburgalarımn arkası batıyor kalkmk zorunda kalyrm nezamana kadar boyle surer? sızde de oldumu? yataktan mumkun deıl tek basıma kalkamıyorm annem eşim falan tuttuklarında bıle 2-3 denemeyle kalkabılıyorum
yatakta yatamadgmdan gunduz uykumda olmuyor gecede oğlum sureklı uynyr emzırırken gözlerım kayıyor resmen keyfını cıkarmadım annelıgın yaaa.ne zmaana kadar boyle? bu sırt kaslarımn tutuklg ıcın ne yapılablr.

cnm bende oldu tam göğsümün arka kısmı yanı kaburgalarımın orası nefes alırken bıcaklıyolar gıbı ınce ve keskın bı agrı gırıypdu cevredem bı kaç kısıde daha olmus yanı gecıyo normalmıs
emzırırken dık dur egılme sandalyede falan emzır gecer benım gectı cnm ok ?

Slm bayanlar bebebişim cok sukur ıyı sorun yaratmıyo annesınıde uzmuyo hıc ama annesının sutu cok degıl cok sukur sutum var ama bıraz bogazlı sanırım yada beceremıyo sutumu ıcmeyı mememde uyuyo 20 dk ıcıyo uyuyup kalıyo sonra hemen acıkıyo sutum olmuyo sagıyorum sutumu elektrıklı degıl cubuk bıgı bısey var pompalıyorum bıberona gıdıyoa sut o uyurken ole degerlendırıyorum sutumu .ara ogun olarak yanı sutumu cekıyo sut gelmedıgınde cıglık atınca ugrasıyo ugrasıyo sut gelmeyınce yanı mılupa aptamıl 1 mama verıyorum gunde 4 kez verıyorum dur yanı geceyıde sayarsak son bıra haftadır bole yapıyorum yavrum megersem acmıs kızlar :( ama benım bebıs bır ay erken dogdu 2930 kılosu 50 cm boyuydu ılk haftası sıslıklerıydı sarılıgından kurtulmasıydı 2800 e dustu sımdı bebegım cok sukur 3560 kılo oldu boyuda 54 cmsukurler olsun ıı gıdıyo dedı doktrumuz ama ben korktum dr mama verdıggımı solemedım :(( kızlar bır sorum olacak mama verıyorum ya bı cay kasıgıda olsa su vermem gerekırmı sızce sorun yaratırmı suanda sutten tamamen kesmıs degılım yanı 24 saat ıcınde 10 kere emzırıyosam 3 kes en fazla 4 kez mama verıyorum sorun olurmu??

canım bence herşey normal..tabiki göğsü inip kalkıcak....

geçmiş olsun..çok şükürki hastaneden çıkmış...teşekküre ederiz ayrıca..

canım graco ne ?

canim graco sweetpeace netten bak.

bizde isilik olduk.sadece yüzümüzde.dr a gösterdik krem varmış ama vermiycem dedi.geçer dedi.bize banyo suyuna 1 tatlı kaşığı tuz atmamızı söyledi.gözenekleri açılacakmış bebeğin.sularda tuz yokmuş öyle dedi.uyguluyoruz bakalım..biz hastaneden ilk çıktığımızda isilik sandoğımız şeyler vardı ama onlar isilik değilmiş.dr onların yenidoğanlarda görüldüğünü normal olduğunu söylemişti.onlar hemen geçmişti ama bu isilik 5 gündür geçmek bilmedi..

canım ya biberonla hacvvca yutar ve daha çok gaz olur.başka çözüm bulsan keşke..

dr git canım.nolur nomaz.bizdede hırıltı vardı.gittik ama dr normal geöer dedi geçti arada yine oluyor ama..

kızlar bu arda siz nasıl vakit bulunuyosunuz.valla benim canım çıkıyo.annemde pazaretsi gitti kaç gündür eşimle bakıyoruz çok zor oluyor.3 gündürde uylku diye bişey kalmadı.bu gce hiç uyumadık.gmözler faltaşı gibi açık ve gaz sancılarıyla kıvranıyoruz. :((

off sorma canim yaa kipkirmizi oldu kuzumun yuzu. ama aksam hastanelik olunca inan onlar hic geldi gozume. doktorada sorduk pek onemli olmadigini gececegini soyledi.

Canım bende normal dedim dedim 39+2de drm istersen hala beklerim ama çok zor olur 5 cm açıklıkla seni sezeryana alabilirim bebeği riske atmam dedi kordon dolanmisti kanala inmemişti bende onanda dedim Sezer olsun evet hazırlıksız yakalandım ama Allah'tan Dr m çok iyiydi çabuk toparladım bende hamilelik oncesinden 2 kilo asagidayim kilonı merak eme canım

cicim bu d vitaminini 1 yasa kadar vericekmisiz sen saglık ocağından iste bir daha devlet veriyor neticede hakkın senin git hemşirenizle konusnversin
Sac kurutma mak ve buzuki Orhan inşallah ihtiyac duymayız :)

Öyle tada böyle bir baslangizc oldu babanın gelmesi sevindim seneye bunları düşünüp gülersin evanin 1. Yas hazırlıklarında ;))))
Bizim graco gelmedi hala :(
Ben emziği kullanmiycam beni de öyle emmeye çalışıyor çünkü ;(( canımı yakıyor
Canım beslenmen nasıl vanada anlarda uykusuz nasıl bu kadar sütun oluyor senin ben sağıyorum gemde Fener'e yok yani sen dokuyorum dedik e icim sızlıyor valla ;(

Hayırlısı olan canım sana sunu söyleyeyim yakıldık süreci önemli nasıl geçirdiğin beslenmen vs ama dogum seklin ve dogum haftan bunların hepsi dogumla birlikte anında ağladığın detaylar aklına bile gelmiyor sen doğumunu yap gerisi geliyor şekil önemli değil :))

Ahh canım yaa gecmis olsun en zor günler bide sırt ağrısı Allah kurtardıkta Dr la görüş istersen
Emzirmenin ilk günlerinde ısı bilmeyin ensirt ağrısı çok oluyor yalnız tecrübe ile sabit ;))

Hadi hayırlısı saglikla donersin inşallah :))

Canım ben avent bineronla veriyorum emiyorda ama sütüm az maalesef mamada veriyorum
Pompa ben çok araştırım mesela tavsiye ediliyor ya minisi yada swing esintin masaj özelliği var pek farkları yok sanırım :)

canim isallah gelir biran once gracon. inanilmaz faydasini gorduk hic bu kadar ise yarayacagini tahmin edemiyordum.
canim beslenmemde bir degisiklik yok hatta ilk dogum yaptigimda deli gibi diyet yapiyordum kilolarimi veriyim diye. ama ben bu emzirme kursunu gittimya ayse onermi ne o hemsirenin. dedigi gibi ilk sut gelmeye basladigi andan itibaren sutumu sagdim. ozellikle ilk sut gelmeye geldigi zaman. bide mesela bizim hastanede emzirmeyi destekleyen bir hastaneydi. butun hemsirelerin dedigi her kadin bebegin istedigi olcude sut yapabilme yetenegine sahiptir. meme ucunda bir sorun yok ve sut geliyorsa meme bebegin emdigi olcude sut uretir ve bu her kadin icin gecerlidir dedi. ayse onerde ayni seyi solemisti. anne olmayan bir kadini bile 1 ay sagarsan yada memesini bir ay bir bebege verirsen sut gelir dedi. annenin sutunun az olmasinin tek sebebi bebege sutum yok diye mama vermektir dedi. bende bunun canli bir ornegiyim sanirsam. o kadar az yiyorum ki kilolarimi veriyim diye. kayinvalidem falan bu gidisle sutun olmaz diyordu. ama simdi sasiriyorlar. ben gogsum sut uretimini durdurmasin diye bebek uzun sure icmeyince sagiyorum sutu. sende ayni seyi yap canim goruceksin 3 4 gun surekli olarak sagarsan yada bebege verirsen sutun articak.

BEBISIME ALBUM YAPTIM BAYANLAR OZEL ALBUM BAKMAK ISTERSENIZ ARKADSLIK GONDERIN O SEKIL GOREBILIRSINIZ HERKESE ACIIK YAPMADIM KIZLAR KUSURA BAKMAYIN:emir_bebek:

selam kızlar doktorum bayran öncesi kontrole çağırmıştı bugün gittim 2750 gram olmuş.fl dgeri hala 1 hafta geri.bu haftadan sonra haftalık 300 gram da alabilir hiç almaya da bilir dedi bekleyip görecegiz dedi herkes bana yürü hareket et rahat doğurursun diodu doktor tam tersi yatıp dinleneceksin yürümek yok dedi o kaloriler bebege lazım dedi.bir de suyum azalmaya başlamış günde 5 lt su içiyorum üstelik.moralim bozuldu.haftaya cmtsi tekrar cağırdı.daha bebeğim de küçük ve 36+1 deyim.normal istiyordum su biterse hemen sezeryan gerekir dedi ki doktorum normal doğum taraftarıdır.bana ve bebeğime lütfen dua edin her şey yolunda gitsin zaten ailelerimiz uzakta daha da gelmelerine çok var eşimle ikimiz ne yapacağız bir şey olsa.üstüne annemi aradım durumu anlattım erken gelmio ben gelene kadar doğurmak yok diyor sanki ben erken doğsun mu istiyorum(zaten geleceği tarih sat a göreki beklenen tarihten de sonra) çok s1kıldım

canım bebişin kilosu gayet iyi onu dert etme hiç banada suyun azalmış dedilerdi taaa 34 haftalıkken üstelik ne çok üzülmüştüm o zaman sonra araştırdım bebişler büyüdükçe ona yer açılması için su bi miktar gidermiş bence suyun yeterlidir hiç sıkıntı yapma bendede bebek normal doğacaktı herşey iyiydi ama açılma olmadı 8 saat sancı çektim mecbur sezere gittim takma kafana akışına bırak suyunu içmeye devam et rabbim hayırlısını verir üzme kendini

merhaba kızlar bizde bugün 5 de eve çıktık.bir ara doğum hikayemi yazarım ama şimdi acilen sormak istediğim birşey var benim bebişim emince göğüslerimin ucu parçalandı ve kanadı emzirirken çok acıyor lansinoh krem aldım bir de süt pompası almak istiyorum araştırmalarıma göre ameda iyiydi yalnız göğüslerim bu durumda iken hangisini almam sizce daha iyi olur acil cevap bekliyorum lütfen

hep aynı problem:( benim de aynı 3 günde parça parça oldu gögsüm bağırarak emziiyorum ben lansilohun manuelini almıştım işe başlayana kadar kullanılmaz herhalde ama öyle dursun diyodum.. bugün sağdım çok mutlu oldum çok acımadı bide çekişini bebeğin emmesine benzetiyosun gögüs süt üretimini de kesmez en çok ondan korkuyordum. bir süre dinlensin arada yine z az emziririm memeye tutarım memeyide unutmaz yaralarım geçer inşallah diye ümitleniyorum...dün bebeğim iyi uyudu ama ben düşünmekten yatamamıştım inşallah çare bulucaz dur bakalım... başka pompaları araştırmadım daha iyisi de vardır muhtemelen ama ben çok memnun kaldım canımı acıtmadan sağabildim...

Bir de yeni doğmuş bir bebek kaç cc içmeli bir seferde bilen var mı ona göre vereyim...

Son düzenleme:
Kızlar 40 mızın cıkmasına az kaldı dogum kontrol yontemi olarak ne yapıcaksınız??

KIZLARRRR YENI ANNE BEN GELDIM BUGUN MISAFIRLER GELECEK EŞİMN ABISI ELTİM ANTALYADAN.ONLAR GELMEDEN HEMEN BİR BAKAYIM DEDIM NE VAR NE YOK.YAZILARI TAKIP EDEMIYORUM MERAKLIYIM KIM NE ALEMDE YENI DOĞUMLAR OLDUMU VALLA ÖZLEDIM SAYFAMIZI ARA ARA ACIP BAKIYORUM AMA 1-2 YAZI OKUYUP KAPATMAK ZORUNDA KALIYORUM.. SIRT AGRILARIMDA GECMEDGNDEN RAHAT OTRP KALKAMIORUM HALA.
bu gogus kremlerı hıc fayda etmıyor.bebeğinizin poposundakı pişik ıcınde kendı gogsunnuz ıcınde saf zeytınyagı kullanın.ınanın superr faydalı.kol altı rolon şişesinin kafasını cıkardım yıkadım kaynattım sıseyı kafasını sonra ıcıne saf zeytınyagı koydum bebegımn poposuna her alt acmada suruyorum ve cok faydasını gordum ılk kullanımdan ıtıbaren.kıpkırmızıydı ılk gunden berı bepanten kullanmama ragmen.dun bu zeytınyagını surmy basladım bugun gozle gorulur farkettı.sımdı bı rolon daha edınıp onuda gogslerıme kullanıcam.obur turlu zeytınyagını gogse yada bebege surmek cok zordu.rolon mucizesi:)

KIZLARRRR YENI ANNE BEN GELDIM BUGUN MISAFIRLER GELECEK EŞİMN ABISI ELTİM ANTALYADAN.ONLAR GELMEDEN HEMEN BİR BAKAYIM DEDIM NE VAR NE YOK.YAZILARI TAKIP EDEMIYORUM MERAKLIYIM KIM NE ALEMDE YENI DOĞUMLAR OLDUMU VALLA ÖZLEDIM SAYFAMIZI ARA ARA ACIP BAKIYORUM AMA 1-2 YAZI OKUYUP KAPATMAK ZORUNDA KALIYORUM.. SIRT AGRILARIMDA GECMEDGNDEN RAHAT OTRP KALKAMIORUM HALA.
bu gogus kremlerı hıc fayda etmıyor.bebeğinizin poposundakı pişik ıcınde kendı gogsunnuz ıcınde saf zeytınyagı kullanın.ınanın superr faydalı.kol altı rolon şişesinin kafasını cıkardım yıkadım kaynattım sıseyı kafasını sonra ıcıne saf zeytınyagı koydum bebegımn poposuna her alt acmada suruyorum ve cok faydasını gordum ılk kullanımdan ıtıbaren.kıpkırmızıydı ılk gunden berı bepanten kullanmama ragmen.dun bu zeytınyagını surmy basladım bugun gozle gorulur farkettı.sımdı bı rolon daha edınıp onuda gogslerıme kullanıcam.obur turlu zeytınyagını gogse yada bebege surmek cok zordu.rolon mucizesi:)

cnm hayrlı olsn yeni bebişin inş. yaşı uzun olsun :nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek:

pişik için ben ilk gün primanın care bezini kullandm bebişimin altı pişik oldu

hugges yenidoğan kullanıyorum şu anda pişik kremi kullanmama bile gerek kalmıyor elhamdllh (=

kızlar yaa bu arada bnm göğsümün biri küçük biri ibüyük :53::53::27:

çözüm istiyorum bayanlar neden böyle ikisindede süt var...

cnm hayrlı olsn yeni bebişin inş. Yaşı uzun olsun :nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek:

Pişik için ben ilk gün primanın care bezini kullandm bebişimin altı pişik oldu

hugges yenidoğan kullanıyorum şu anda pişik kremi kullanmama bile gerek kalmıyor elhamdllh (=

kızlar yaa bu arada bnm göğsümün biri küçük biri ibüyük :53::53::27:

çözüm istiyorum bayanlar neden böyle ikisindede süt var...

aynen canım bnmde bırı baska bırı baska .ama sunu farkettım buyukk olanı daha fazla vrmısım ve once onda sut coğaldı.dıgerıde yenı yenı sertlesıyor . Bende prıma care kullanıyorum ondanmıkı?? Bıtınce huggıes denıyeyım bari.daha carsamba aksam doğdu mınıcık daha teyzesıı:)

valla ilk günler sürekli uyumaları normal, biz de dürte dürte zorla kaldırıyoduk gündüzleri özellikle sürekli uyuyodu, ama geceleri de hiç uyumuyodu o zaman emzirmek kolay oluyo tabi:))bizimkinde de hafif sarılık vardı o yüzden ben zorla uyandıra uyandıra emzirmiştim, şimdi geçti sarıılığı çok şükür, bence şu an önemli olan onun beslenmesi, eğer sütün daha gelmediyse ve bbebeğin de kaşıkla almıyosa mamayı bence biberonla beslemek bi çözüm yolu şimdilik...tabi gönül ister herşey olması gerektiği gibi olsun ama sonuçta herşey hayal ettiğimiz gibi olmuyo maalesef:( ve önemli olan onların sağlığı şu an için, ayrıca öyle kolay kolay alışıcağını da düşünmüyorumr biberona, ama sen bence sütün olmasa da memeye tut bebeğini, çünkü sütünün gelmesini sağlıycak olan biraz da onun emmesi...

sukur bebegım emıyor aslında emmeye calıssyrdu ılk gunden ıtıbaren ama bnde sut yoktu sımdı maşallahm var allaha sukurler olsun.emzırmek ınsanı nasıl mutlu edıyor ya

Back