• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar size birşey danışmak istiyorum bebeğim 17 günlük oldu şükür herşey yolunda bebğim sık sık nefes alıyo bu noral diye biliyorum ama böyle göğsü inip çıkıyo nefes alırken ben mi evham yapıyorum bilmiyorum sizdede öylemi lütfen bi cevap yazın arkadaşlar dr götürsemmi? yoksa normalmi

canım şimdi ne desek boş, rabbim esirgesin tedavisi gecikmesin eğer bişey varsa. şimdi normal diyenler olur ama aklında kalmasın bi baktır ıstersen.
benımkının gobek deliğindede yeşil akıntı gelmıs biraz. yarın banyo yaptırıcam tekrar gelırse dırek dr gıdıcem, önemlı konular bunlar.

Kızlar çok moralim bozuk. Sabah dr. kontrolümüz vardı. bebek 3998 g olmuş ve doktorum bayramda yok. Bebeğin kafası hala yukarıda yani doğuma rahat 1 hafta daha var diyor ve yarın sezeryan ile almak istediğini söyledi akşama kararımızı bildireceğiz. Ama ben şoktayım kendimi hep normal doğuma hazırlamıştım. Sabahtan beri ağlamaktan öldüm. AMa diğer dr. arkadaşlarım ise 1 hafta daha beklersem 4 kg üzerine çıkabilir diyorlar. Sezeryan olmamı öneriyorlar. Bir türlü karar veremiyporum. İşin doğrusu biraz da sezeryan sonrası kilolarımın gitmemesinden de korkuyorum :((( ama normali beklersem ve bebek iri olursa bu seferde bebek için riskler oluşabilir. OFFFF noluurr sizde fikir verin. Özellikle sezeryan doğum yapmış olan arkadaşlar sezeryan sonrası durumlarınızı bildirebilir misin,iz?

merhaba arkadaşım ben epidural sezeryanla doğum yaptım ve bugün 1 hafta oldu..doğuma 68 kiloyla girdim 63 le çıktım ve şuan 59 oldum ve dahada veriyorum.vermek istemiyorum ama psikolojik durummudur nedir veriyorum işte..anlıycağın senin için en hayırlısı bence epidural sezeryan..arkadaşlar 3-5 günden bahsetmişler ben 2.günün akşamı neredeyse normale döndüm..herşey çok iyiydi aslında sadece baş ağrımdan kurtulamadım ve kilo vermem beni üzüyo..ee kadın dediğin biraz etli butlu olur canım..hakkında hayırlısı hiç ağlama bence git sezeryanını ol...kolay gelsin..

3.400 gr doğdu kızım... şimdi de 4.100 gr. boyu da 55 cm olmuş....:nazar::nazar::nazar: ilk ay bebeklerin çoğu 1 kg civarında alıyorlarmış... sütümün geç gelmesi, ağır bir sarılık dönemi... idrar yolu enfeksiyonu derken ... anca bu kadar olmuşuz:))) şimdi sağlıklı ya çok şükür...

kızlar bakalım sizin bebişlerin 1. ay kontrolünde durum ne olacak.. inşallah herkesin bebeği güzel güzel kilolarını alır, boyları da selvi gibi uzar....:)))

canım bizdede idrar yolu enfeksiyonu çıkktı şurup ve iğne verdi dr bugün iğnesi var ben götüremem dayanamam dedim babası götürcek ama çok sıkıntılıyım iğne olacak diye daha kolundaki morluklar geçmedi senin bebiş nasıl geçtimi enfeksiyonu

kızlarrr merak ettgm birsey var bn ozel de doğum yaptm topuk kanını aldılar.bugun eve geldım sağlık ocagndan aradılar yok bızde alcaz bakanlk bzden ayrı ıstyr falan dedıler. sızın bılgınız varmı bu durumdan?? bn tekrar aldırmak ıstemıyorum

canım bi anne sütü almadan bide aldıktan sonra alıyolar topuk kanını karılaştırıp çok ciddi olan hastalıkları arıyolar ve bu kanlar ankaraya gidiyo orda bakılıyo yani aldırmak zorundasın

sulesliiiicanım nasılsın bebeğin nasıl oldu? hastaneden çıkardılarmı?

hastaneden çıktık canım ama şimdide idrarında sorun çıktı iğne ve şurup verdi dr bide çocuk nefrolojiye götür dedi bayramdan sonrada ona götürücem artık diğer türlü çok iyi maşallah:nazar::nazar::nazar: senin kızın fotolarını gördüm maşallah ne tatlı öyle tam ısırmalık :nazar::nazar::nazar:

arkadaşlar bana akıl verin lütfen..bebeğim bugün 1 haftalık oldu ve benim gideceğim yerler var şöyle anlatıyım..bursadayım burdan adapazarına gidip orda 3 gün kalıp ordanda istanbula gitmem lazım ordada 2 gün kalıp tekrar evime dönmem lazım.kardeşimin düğünü var..çocuğa bişey olurmu acaba ..doktora sorsan olur diyoda etraftan bazı kadınlarda bişey olmaz diyo..siz ne dersiniz.aranızda varmı bebeğini böyle erken gezmelere götüren..

kendi arabanla gideceksen ne olabilir ki camı açıp üşütmezsen 40ınız çıkmadığı için sordun heralde ama dert etme bence için rahat git bişey olmaz allahın izniyle

selam kizlar.

bugun babam nihayet bizi ziyarete geldi. daha gelir gelmez anneni alicam evayida istanbula getirin ben buraya gelemem demeye basladi ama sonra mac konusu olunca biraz yakinlasti sanirim damadi ile. bakalim nolucak sonu. ben yarin olmadi bikac gun sora giderim annenide alirim diyor. off off.

emzik demissiniz bize doktor bir aylik olunca verebilirsin demisti ama bizim kiz hic durmadan yediginden. artik bende hal hatir kalmayip saatleri coktan doldurdugumuzdan emzirme sorasi aglayinca veriyorum susuyor. bide bizim graco cok ise yaramisti haberiniz olsun aglamasi konusunda.

bu arada hala uykusuzum rekora kosuyorum. kizimin yuzundeki kirmiziliklar gececegine cogaldi pztesi doktoruna gostericez bakalim.

slm kızlar size birşey danışmak istiyorum bebeğim 17 günlük oldu şükür herşey yolunda bebğim sık sık nefes alıyo bu noral diye biliyorum ama böyle göğsü inip çıkıyo nefes alırken ben mi evham yapıyorum bilmiyorum sizdede öylemi lütfen bi cevap yazın arkadaşlar dr götürsemmi? yoksa normalmi

canım bence herşey normal..tabiki göğsü inip kalkıcak....

hastaneden çıktık canım ama şimdide idrarında sorun çıktı iğne ve şurup verdi dr bide çocuk nefrolojiye götür dedi bayramdan sonrada ona götürücem artık diğer türlü çok iyi maşallah:nazar::nazar::nazar: senin kızın fotolarını gördüm maşallah ne tatlı öyle tam ısırmalık :nazar::nazar::nazar:
geçmiş olsun..çok şükürki hastaneden çıkmış...teşekküre ederiz ayrıca..

selam kizlar.

bugun babam nihayet bizi ziyarete geldi. daha gelir gelmez anneni alicam evayida istanbula getirin ben buraya gelemem demeye basladi ama sonra mac konusu olunca biraz yakinlasti sanirim damadi ile. bakalim nolucak sonu. ben yarin olmadi bikac gun sora giderim annenide alirim diyor. off off.

emzik demissiniz bize doktor bir aylik olunca verebilirsin demisti ama bizim kiz hic durmadan yediginden. artik bende hal hatir kalmayip saatleri coktan doldurdugumuzdan emzirme sorasi aglayinca veriyorum susuyor. bide bizim graco cok ise yaramisti haberiniz olsun aglamasi konusunda.

bu arada hala uykusuzum rekora kosuyorum. kizimin yuzundeki kirmiziliklar gececegine cogaldi pztesi doktoruna gostericez bakalim.

canım graco ne ?

Kızlar çok moralim bozuk. Sabah dr. kontrolümüz vardı. bebek 3998 g olmuş ve doktorum bayramda yok. Bebeğin kafası hala yukarıda yani doğuma rahat 1 hafta daha var diyor ve yarın sezeryan ile almak istediğini söyledi akşama kararımızı bildireceğiz. Ama ben şoktayım kendimi hep normal doğuma hazırlamıştım. Sabahtan beri ağlamaktan öldüm. AMa diğer dr. arkadaşlarım ise 1 hafta daha beklersem 4 kg üzerine çıkabilir diyorlar. Sezeryan olmamı öneriyorlar. Bir türlü karar veremiyporum. İşin doğrusu biraz da sezeryan sonrası kilolarımın gitmemesinden de korkuyorum :((( ama normali beklersem ve bebek iri olursa bu seferde bebek için riskler oluşabilir. OFFFF noluurr sizde fikir verin. Özellikle sezeryan doğum yapmış olan arkadaşlar sezeryan sonrası durumlarınızı bildirebilir misin,iz?

canım ben de kendimi normale hazırlamıştım ama olmadı.Ben de çok ani sezeryene dönmüştüm.Hiç takılma kiloya ben 11 kılo ile girdim doğuma.Çıktığımda sadce 4k vermiştim.Zaten bebiş 3300 gibi bişeydi.Dedim bu karın kalıcı galiba.Sonra bir hafta olmadan 4.5 kg daha gitti.Şimdi sadece 2.5 kılom kaldı.Bir de azıcık ayva göbek.Artık düşünüyorum da normal yapamadığıma uzulmuyorum bu hayırlıymış.Sadece sutum eç geldı ve az ama o benle alakalı bişi sütü bol biri değilim malesef.

selam kizlar

gene 2 gundur gezmelerdeydik gelemedik. bizim kiz benim gibi evde durmayi pek sevmicek galiba. disaridayken hic sesi cikmiyor eve gelince aglamaya basliyor. bu doktorun dedigi gibi gaz sorunu psikolojik olarak geciyor sanirim:))

ama yuzumuz cok fena oldu. isilikmidir nedir bilmiyorum ama heryerimiz kipkirmizi. acaba burasi cok sicak ondanmi. ama ilk gunden beri surekli banyo yaptiriyoruz. zaten agladimmi direk banyoyu hazirliyoruz aglarken susuyor banyoya girince. ama bu kirmizi seyler gecmedi cok fena. olmadi doktora gidicez. bu arada bebisleriniz kac kilo olmus. dun bizde jumbodan tarti aldik. bide video monitor izleyelim bebegi diye. surekli uyudugu yere gitmek zorunda kalmiyoruz cok isimize yaradi. baska herkesler nasil. dogumlari takip edemiyorum umarim herkesin dogumu kolay geciyordur.

bizde isilik olduk.sadece yüzümüzde.dr a gösterdik krem varmış ama vermiycem dedi.geçer dedi.bize banyo suyuna 1 tatlı kaşığı tuz atmamızı söyledi.gözenekleri açılacakmış bebeğin.sularda tuz yokmuş öyle dedi.uyguluyoruz bakalım..biz hastaneden ilk çıktığımızda isilik sandoğımız şeyler vardı ama onlar isilik değilmiş.dr onların yenidoğanlarda görüldüğünü normal olduğunu söylemişti.onlar hemen geçmişti ama bu isilik 5 gündür geçmek bilmedi..

Gelişimci ben o anne göğsüne benzer emziklerden de aldım kızım onuda almadı dediğin gib 3 çeşit emzik var hiç birini almıyor.ağlayınca sakinleşsin diye veriyorum inatla itiyor ama biberon ver emiyor:61: çok uğraştım bende ama almıyor malesef

canım ya biberonla hacvvca yutar ve daha çok gaz olur.başka çözüm bulsan keşke..

dr git canım.nolur nomaz.bizdede hırıltı vardı.gittik ama dr normal geöer dedi geçti arada yine oluyor ama..

kızlar bu arda siz nasıl vakit bulunuyosunuz.valla benim canım çıkıyo.annemde pazaretsi gitti kaç gündür eşimle bakıyoruz çok zor oluyor.3 gündürde uylku diye bişey kalmadı.bu gce hiç uyumadık.gmözler faltaşı gibi açık ve gaz sancılarıyla kıvranıyoruz. :((

Her şeyin hayırlısı benim bdt 29 ağustostu 6 sında geldi normal oldu bende küçük olacak diye üzülüyordum ama 3240 doğdu belki gününü bekleseydi normal olamayacaktı minyonum çünkü, bence o kadar takmamalısın hayırlısı neyse o..

selam kızlar doktorum bayran öncesi kontrole çağırmıştı bugün gittim 2750 gram olmuş.fl dgeri hala 1 hafta geri.bu haftadan sonra haftalık 300 gram da alabilir hiç almaya da bilir dedi bekleyip görecegiz dedi herkes bana yürü hareket et rahat doğurursun diodu doktor tam tersi yatıp dinleneceksin yürümek yok dedi o kaloriler bebege lazım dedi.bir de suyum azalmaya başlamış günde 5 lt su içiyorum üstelik.moralim bozuldu.haftaya cmtsi tekrar cağırdı.daha bebeğim de küçük ve 36+1 deyim.normal istiyordum su biterse hemen sezeryan gerekir dedi ki doktorum normal doğum taraftarıdır.bana ve bebeğime lütfen dua edin her şey yolunda gitsin zaten ailelerimiz uzakta daha da gelmelerine çok var eşimle ikimiz ne yapacağız bir şey olsa.üstüne annemi aradım durumu anlattım erken gelmio ben gelene kadar doğurmak yok diyor sanki ben erken doğsun mu istiyorum(zaten geleceği tarih sat a göreki beklenen tarihten de sonra) çok s1kıldım

selam kızlar doktorum bayran öncesi kontrole çağırmıştı bugün gittim 2750 gram olmuş.fl dgeri hala 1 hafta geri.bu haftadan sonra haftalık 300 gram da alabilir hiç almaya da bilir dedi bekleyip görecegiz dedi herkes bana yürü hareket et rahat doğurursun diodu doktor tam tersi yatıp dinleneceksin yürümek yok dedi o kaloriler bebege lazım dedi.bir de suyum azalmaya başlamış günde 5 lt su içiyorum üstelik.moralim bozuldu.haftaya cmtsi tekrar cağırdı.daha bebeğim de küçük ve 36+1 deyim.normal istiyordum su biterse hemen sezeryan gerekir dedi ki doktorum normal doğum taraftarıdır.bana ve bebeğime lütfen dua edin her şey yolunda gitsin zaten ailelerimiz uzakta daha da gelmelerine çok var eşimle ikimiz ne yapacağız bir şey olsa.üstüne annemi aradım durumu anlattım erken gelmio ben gelene kadar doğurmak yok diyor sanki ben erken doğsun mu istiyorum(zaten geleceği tarih sat a göreki beklenen tarihten de sonra) çok s1kıldım

Suyunun bitmesi sebebi gerçekten. Benim doktorum suyunun azalmaması için dinlenmen gerek, kendini yormaman lazımdemişti. Bebeğinin kilosu da gayet iyi canım. 39-40. haftalarda olanlara bol bol yürüyün diyolar canım, senin için daha erken yürüyüp yorma sakın kendini...

slm cnm bende 12 ağustosta doğum yaptım suyum azalmıştı.36+5 tim bebeğimde 2160 kilo doğdu.ama 5 günde 100 gram aldı.önemli olan sağlıklı doğsun...

Son düzenleme:
canım bi hastanede birde 10gün sonra sağlık ocağında kan alıyorlar...

ah keşke benimkide alsa....artık ssussun yoksa ben çıldırcam....ben hem damaklı hemde anne göğsüne benzer emzik adlım ikisinide almadı..bugün eşim anne göğsüne benzerin daha büyüğünü alıp gelicek..birde onu deniycez..yoksa uyanık olduğu sürece ağlıyor...biberonuda emzik niyetine kullanıyor..mama içmesede ağzında tutuyor..
gözdemmm bu arada doğrumu acaba demişsin..artık doğrusu yanlışı kalmadı..bütün teorik bilgiler gitti..çocuğa ne iyi geliyo onu yapmaya çalışıyorum

Valla çok haklısın ..Neyi yapmam diyosam hepsini yaptımmm...:1::1:

bende emzik kullansın istiyorum..yoksa beni hiç rahat bırakmıyor.biberonuda emzik niyetine kullanıyor eşim bugün bi emzik daha alcak farklı ..deniycez bakalım..şu uyku olayı inşallah bizimde senin gibi olur....zombi gibi geziniyom valla...
tecrübeler içinde teşekkürler canım

canım ben sezaryandanda dr.umdan da çok memnun kaldım ya yapısal bi durum yada dr.un kalitesinden....benim fazla ağrım olmadı..biliyosun ben birde hep diyetime dikkat ettim..hamilelikte hemen hemen 5 kilo aldım eve geldim 2 gün sonra 10 kilo vermişim...göbek kısmımda zaten vardı öncedende ama 40ım çıkınca dr. egzersiz vericek onları yapıcam...hamile kaldığım kilodan çok daha fazla zayıfım...canım kilo için korkma sen diyetisyensin..verirsin..egzersizde yaparsın...ben çarşamba doğum yaptım cuma eve geldim cumartesi temziliye başladım..evi toparladım :D benim gibi olursa inşallah tavsiye ederim.normal doğumda bile belki bukadar toparlanamazdım..dikişimde yok yapıştırmıuş dr. eve geldim bandajımı açtım ağrı sızı yok...

Aynı benim kide öyle...Ama normalmiş....

canım bi anne sütü almadan bide aldıktan sonra alıyolar topuk kanını karılaştırıp çok ciddi olan hastalıkları arıyolar ve bu kanlar ankaraya gidiyo orda bakılıyo yani aldırmak zorundasın

bugun hemsıre bı arkdsmla konustum oda dedgnı soyledı bı dğdugunda bırde 10gunlkken alınıyormus.cvp ıcın tesekkrler..

iyi akşamlar benim bebek gelmeye hiç niyeti yoktu yukardaydı çatı kemiğinde gerginlikte vardı hiç açılmam yoktu buna rağmen suni sancıyla dün akşam bebeğimi kucağıma aldım normal doğum diye diretttim zaten sancıyla bebek aşağıda indi Allah doğuracak olanların yardımcısı olsun..

kızlar bnm cok agrım vr dıkısten öte sırt kaslarım fena olms doğrulamıyorum bıde oğlum sureklı emmek ıstyr emzırırkende eğiliyorum,dıkıslerden de tam dık yuruyemyrm sonunda sırtım ıflas ettı sırtustu yatıp nefes alıırken kaburgalarımn arkası batıyor kalkmk zorunda kalyrm nezamana kadar boyle surer? sızde de oldumu? yataktan mumkun deıl tek basıma kalkamıyorm annem eşim falan tuttuklarında bıle 2-3 denemeyle kalkabılıyorum
yatakta yatamadgmdan gunduz uykumda olmuyor gecede oğlum sureklı uynyr emzırırken gözlerım kayıyor resmen keyfını cıkarmadım annelıgın yaaa.ne zmaana kadar boyle? bu sırt kaslarımn tutuklg ıcın ne yapılablr.

Back