• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

iyi akşamlar benim bebek gelmeye hiç niyeti yoktu yukardaydı çatı kemiğinde gerginlikte vardı hiç açılmam yoktu buna rağmen suni sancıyla dün akşam bebeğimi kucağıma aldım normal doğum diye diretttim zaten sancıyla bebek aşağıda indi Allah doğuracak olanların yardımcısı olsun..
canım geçmiş olsun ALLAH analı babalı büyütsün suni sancıyla zor olmuştur.

kızlar bnm cok agrım vr dıkısten öte sırt kaslarım fena olms doğrulamıyorum bıde oğlum sureklı emmek ıstyr emzırırkende eğiliyorum,dıkıslerden de tam dık yuruyemyrm sonunda sırtım ıflas ettı sırtustu yatıp nefes alıırken kaburgalarımn arkası batıyor kalkmk zorunda kalyrm nezamana kadar boyle surer? sızde de oldumu? yataktan mumkun deıl tek basıma kalkamıyorm annem eşim falan tuttuklarında bıle 2-3 denemeyle kalkabılıyorum
yatakta yatamadgmdan gunduz uykumda olmuyor gecede oğlum sureklı uynyr emzırırken gözlerım kayıyor resmen keyfını cıkarmadım annelıgın yaaa.ne zmaana kadar boyle? bu sırt kaslarımn tutuklg ıcın ne yapılablr.

canım çok çok geçmiş olsun, senin omuriliğindeki sorun yüzünden belki böyle oldu:(( sırtında agrı olmasının sebebi budur belki:(kasları gevşetmek için belki yakı falan kullanılabilir, ama eninde sonunda geçicek, biraz sabır, zor biliyorum üzerine uykusuzluk da eklenince:(gece emzirmek gerçekten zor oluyo, benim de gözlerim kayıyo aynen, korkuyorum çocuğu düşürücem falan diye:) ilk günlerde çok çok zor gelmişti benim hiç ağrım sızım olmadığı halde bizim minik de her gece sabaha kadar uyanıktı, ama şimdi alıştım artık, zaten bebek de düzene girmeye başladı artık gece uykuları uzamaya başladı, biraz biraz rahat ediyosun o zaman, senin minik yavru da bi süre sonra düzene girmeye başlıycak merak etme hepsi geçicek o zaman:) öpüyorum ikinizi de:)

kızlar benım sutum henuz gelmedı mama verıyoruz doktor kasıkla verın dedı kasıkla verıyoruz 3-4 kasıgı agzında brıktp cıkarıyor ve hep uyuyor:)her mamaya yada emzırmy kalktgmzda uyuyor yanı.smdı bız bu oğlusumu nasıl beslıcez yaaa sarılık baslangıcıda varmıs bıberonla denedık super emıyor doyuyor bellıkı ama alısacak korkusuda var

valla ilk günler sürekli uyumaları normal, biz de dürte dürte zorla kaldırıyoduk gündüzleri özellikle sürekli uyuyodu, ama geceleri de hiç uyumuyodu o zaman emzirmek kolay oluyo tabi:))bizimkinde de hafif sarılık vardı o yüzden ben zorla uyandıra uyandıra emzirmiştim, şimdi geçti sarıılığı çok şükür, bence şu an önemli olan onun beslenmesi, eğer sütün daha gelmediyse ve bbebeğin de kaşıkla almıyosa mamayı bence biberonla beslemek bi çözüm yolu şimdilik...tabi gönül ister herşey olması gerektiği gibi olsun ama sonuçta herşey hayal ettiğimiz gibi olmuyo maalesef:( ve önemli olan onların sağlığı şu an için, ayrıca öyle kolay kolay alışıcağını da düşünmüyorum biberona, ama sen bence sütün olmasa da memeye tut bebeğini, çünkü sütünün gelmesini sağlıycak olan biraz da onun emmesi...

merhaba kızlar bizde bugün 5 de eve çıktık.bir ara doğum hikayemi yazarım ama şimdi acilen sormak istediğim birşey var benim bebişim emince göğüslerimin ucu parçalandı ve kanadı emzirirken çok acıyor lansinoh krem aldım bir de süt pompası almak istiyorum araştırmalarıma göre ameda iyiydi yalnız göğüslerim bu durumda iken hangisini almam sizce daha iyi olur acil cevap bekliyorum lütfen

merhaba kızlar bizde bugün 5 de eve çıktık.bir ara doğum hikayemi yazarım ama şimdi acilen sormak istediğim birşey var benim bebişim emince göğüslerimin ucu parçalandı ve kanadı emzirirken çok acıyor lansinoh krem aldım bir de süt pompası almak istiyorum araştırmalarıma göre ameda iyiydi yalnız göğüslerim bu durumda iken hangisini almam sizce daha iyi olur acil cevap bekliyorum lütfen

Dr bana garmastan pomad verdi o iyi geldi kandının toparlamadı beni
Pompa istersen kırala tabii İstanbul yasa anakaradaysan sümer as diye bı siteden biz kiraladık ben mesela zeng almıştım ama çok uzun sürüyordu pompa ısı kıralainca 15'dk da bir memeyi halledebiliyorumnartik 1 aylığına kiraladık sonrasına bakicaz artık ;)) ama garmastan gercekten ise yaradı benimde kaniyodu 2-3 gece sağdım emzirmedim pomad şurup uyudum iyileşti su an sorun yok sende dene bence ne acıdır bilirim yani;)

sezerayan sonrası kiloların gitmemesinden korkma bence ben sezerayan olalı 1 ay oluyo ve eski kilomdayım doğumdan önceki kilo ile şuan ki kilom arasında 2 kilo var onuda veririm diye düşünüyorum:61: beslenmemede dikkat ediyorum şuan emzirdiğim için ama yine de kilo verdim.bence onu dert etme

merhaba arkadaşım ben epidural sezeryanla doğum yaptım ve bugün 1 hafta oldu..doğuma 68 kiloyla girdim 63 le çıktım ve şuan 59 oldum ve dahada veriyorum.vermek istemiyorum ama psikolojik durummudur nedir veriyorum işte..anlıycağın senin için en hayırlısı bence epidural sezeryan..arkadaşlar 3-5 günden bahsetmişler ben 2.günün akşamı neredeyse normale döndüm..herşey çok iyiydi aslında sadece baş ağrımdan kurtulamadım ve kilo vermem beni üzüyo..ee kadın dediğin biraz etli butlu olur canım..hakkında hayırlısı hiç ağlama bence git sezeryanını ol...kolay gelsin..

selam kizlar.

bugun babam nihayet bizi ziyarete geldi. daha gelir gelmez anneni alicam evayida istanbula getirin ben buraya gelemem demeye basladi ama sonra mac konusu olunca biraz yakinlasti sanirim damadi ile. bakalim nolucak sonu. ben yarin olmadi bikac gun sora giderim annenide alirim diyor. off off.

emzik demissiniz bize doktor bir aylik olunca verebilirsin demisti ama bizim kiz hic durmadan yediginden. artik bende hal hatir kalmayip saatleri coktan doldurdugumuzdan emzirme sorasi aglayinca veriyorum susuyor. bide bizim graco cok ise yaramisti haberiniz olsun aglamasi konusunda.

bu arada hala uykusuzum rekora kosuyorum. kizimin yuzundeki kirmiziliklar gececegine cogaldi pztesi doktoruna gostericez bakalim.

Her şeyin hayırlısı benim bdt 29 ağustostu 6 sında geldi normal oldu bende küçük olacak diye üzülüyordum ama 3240 doğdu belki gününü bekleseydi normal olamayacaktı minyonum çünkü, bence o kadar takmamalısın hayırlısı neyse o..

selam kızlar doktorum bayran öncesi kontrole çağırmıştı bugün gittim 2750 gram olmuş.fl dgeri hala 1 hafta geri.bu haftadan sonra haftalık 300 gram da alabilir hiç almaya da bilir dedi bekleyip görecegiz dedi herkes bana yürü hareket et rahat doğurursun diodu doktor tam tersi yatıp dinleneceksin yürümek yok dedi o kaloriler bebege lazım dedi.bir de suyum azalmaya başlamış günde 5 lt su içiyorum üstelik.moralim bozuldu.haftaya cmtsi tekrar cağırdı.daha bebeğim de küçük ve 36+1 deyim.normal istiyordum su biterse hemen sezeryan gerekir dedi ki doktorum normal doğum taraftarıdır.bana ve bebeğime lütfen dua edin her şey yolunda gitsin zaten ailelerimiz uzakta daha da gelmelerine çok var eşimle ikimiz ne yapacağız bir şey olsa.üstüne annemi aradım durumu anlattım erken gelmio ben gelene kadar doğurmak yok diyor sanki ben erken doğsun mu istiyorum(zaten geleceği tarih sat a göreki beklenen tarihten de sonra) çok s1kıldım

Kızlar gerçekten Allah sizden razı olsun. okadar içimi rahatlattınız ki... İçim daha rahat gideceğim sezeryana... Dua edin yarın sağlıkla ve kolay şekilde doğum gerçekleşsin. Sabah 07:30 da hastanede olacağım. 08:30 da sezeryana alacaklar. Sanırım 09:30 gibi ben de odama çıkmış olurum. esteda, sdhkn, eyeszay ve peppermint in numaraları var. onlara mesaj atarım. Dualarınızı bekliyorum.

eyeszay tatlım huysuzluk yapıyor da olsa babanın geliyor olmasına çok sevindim. Torununu görünce kuzu gibi olur merak etme ;)))
awez canım ben de normale odaklanmıştım ve sezeryan lafıyla bugün derinden sarsıldım ama şöyle düşün senin dr. 36+ 1 de sezeryan olabilir demiş benim ki 39+ 5 de söyledi ve daha önceden beri de sezeryan planlıyor ama bana söylemiyormuş. Neyse artık yeter ki bebeğim ve ben sağlıklı olalım da gerisi boş dedim. sen de üzme kendini. Ayrıca 36+ 1 de benimki de yaklaşık o kilolardaydı kilosunda birşey yok bence

canım zaten 4 kilonun üstüne çıkarsa sezeryan olman daha iyi bence ben sezeryan oldum bundan daha önce apandist ameliyatı olmuştum nerdeyse 1 ay sürmüştü iyileşmem düşün ne kadar kolay bişi artık apandist ama sezeryanda hiç öyle olmadı bünyemin çok zayıf olmasına rağmen hemen topaarlandım en fazla 3 4 gün sürüyo ağrılar ondada antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyosun zaten kiloyuda hiç dert etme ben gitmez kilolarım ne güzel kalır derken şimdi hamile kaldığım kilomdayım dert etme yani

canım bi hastanede birde 10gün sonra sağlık ocağında kan alıyorlar...

ah keşke benimkide alsa....artık ssussun yoksa ben çıldırcam....ben hem damaklı hemde anne göğsüne benzer emzik adlım ikisinide almadı..bugün eşim anne göğsüne benzerin daha büyüğünü alıp gelicek..birde onu deniycez..yoksa uyanık olduğu sürece ağlıyor...biberonuda emzik niyetine kullanıyor..mama içmesede ağzında tutuyor..
gözdemmm bu arada doğrumu acaba demişsin..artık doğrusu yanlışı kalmadı..bütün teorik bilgiler gitti..çocuğa ne iyi geliyo onu yapmaya çalışıyorum

bende emzik kullansın istiyorum..yoksa beni hiç rahat bırakmıyor.biberonuda emzik niyetine kullanıyor eşim bugün bi emzik daha alcak farklı ..deniycez bakalım..şu uyku olayı inşallah bizimde senin gibi olur....zombi gibi geziniyom valla...
tecrübeler içinde teşekkürler canım

canım ben sezaryandanda dr.umdan da çok memnun kaldım ya yapısal bi durum yada dr.un kalitesinden....benim fazla ağrım olmadı..biliyosun ben birde hep diyetime dikkat ettim..hamilelikte hemen hemen 5 kilo aldım eve geldim 2 gün sonra 10 kilo vermişim...göbek kısmımda zaten vardı öncedende ama 40ım çıkınca dr. egzersiz vericek onları yapıcam...hamile kaldığım kilodan çok daha fazla zayıfım...canım kilo için korkma sen diyetisyensin..verirsin..egzersizde yaparsın...ben çarşamba doğum yaptım cuma eve geldim cumartesi temziliye başladım..evi toparladım :D benim gibi olursa inşallah tavsiye ederim.normal doğumda bile belki bukadar toparlanamazdım..dikişimde yok yapıştırmıuş dr. eve geldim bandajımı açtım ağrı sızı yok...

merhaba arkadaşım ben epidural sezeryanla doğum yaptım ve bugün 1 hafta oldu..doğuma 68 kiloyla girdim 63 le çıktım ve şuan 59 oldum ve dahada veriyorum.vermek istemiyorum ama psikolojik durummudur nedir veriyorum işte..anlıycağın senin için en hayırlısı bence epidural sezeryan..arkadaşlar 3-5 günden bahsetmişler ben 2.günün akşamı neredeyse normale döndüm..herşey çok iyiydi aslında sadece baş ağrımdan kurtulamadım ve kilo vermem beni üzüyo..ee kadın dediğin biraz etli butlu olur canım..hakkında hayırlısı hiç ağlama bence git sezeryanını ol...kolay gelsin..

canım ben de kendimi normale hazırlamıştım ama olmadı.Ben de çok ani sezeryene dönmüştüm.Hiç takılma kiloya ben 11 kılo ile girdim doğuma.Çıktığımda sadce 4k vermiştim.Zaten bebiş 3300 gibi bişeydi.Dedim bu karın kalıcı galiba.Sonra bir hafta olmadan 4.5 kg daha gitti.Şimdi sadece 2.5 kılom kaldı.Bir de azıcık ayva göbek.Artık düşünüyorum da normal yapamadığıma uzulmuyorum bu hayırlıymış.Sadece sutum eç geldı ve az ama o benle alakalı bişi sütü bol biri değilim malesef.

Her şeyin hayırlısı benim bdt 29 ağustostu 6 sında geldi normal oldu bende küçük olacak diye üzülüyordum ama 3240 doğdu belki gününü bekleseydi normal olamayacaktı minyonum çünkü, bence o kadar takmamalısın hayırlısı neyse o..

Kızlar cevaplarınız için tekrar tekrar teşekkür ederim. Aşırı rahatlattınız beni. Şimdi de yarın için dualarınızı isteyeceğim. yarın 08:30 da sezeryana alınacağım.

Dr bana garmastan pomad verdi o iyi geldi kandının toparlamadı beni
Pompa istersen kırala tabii İstanbul yasa anakaradaysan sümer as diye bı siteden biz kiraladık ben mesela zeng almıştım ama çok uzun sürüyordu pompa ısı kıralainca 15'dk da bir memeyi halledebiliyorumnartik 1 aylığına kiraladık sonrasına bakicaz artık ;)) ama garmastan gercekten ise yaradı benimde kaniyodu 2-3 gece sağdım emzirmedim pomad şurup uyudum iyileşti su an sorun yok sende dene bence ne acıdır bilirim yani;)

sağol canım ewet istanbuldayım ama kiralamak değil de satın almak istiyorum çünki işe başlayınca da lazım olcak emzirmezken neyle verdin bebeğe sütü bide sonra tekrardan seni emdi mi?:69:

Kızlar çok moralim bozuk. Sabah dr. kontrolümüz vardı. bebek 3998 g olmuş ve doktorum bayramda yok. Bebeğin kafası hala yukarıda yani doğuma rahat 1 hafta daha var diyor ve yarın sezeryan ile almak istediğini söyledi akşama kararımızı bildireceğiz. Ama ben şoktayım kendimi hep normal doğuma hazırlamıştım. Sabahtan beri ağlamaktan öldüm. AMa diğer dr. arkadaşlarım ise 1 hafta daha beklersem 4 kg üzerine çıkabilir diyorlar. Sezeryan olmamı öneriyorlar. Bir türlü karar veremiyporum. İşin doğrusu biraz da sezeryan sonrası kilolarımın gitmemesinden de korkuyorum :((( ama normali beklersem ve bebek iri olursa bu seferde bebek için riskler oluşabilir. OFFFF noluurr sizde fikir verin. Özellikle sezeryan doğum yapmış olan arkadaşlar sezeryan sonrası durumlarınızı bildirebilir misin,iz?
Canım bende normal dedim dedim 39+2de drm istersen hala beklerim ama çok zor olur 5 cm açıklıkla seni sezeryana alabilirim bebeği riske atmam dedi kordon dolanmisti kanala inmemişti bende onanda dedim Sezer olsun evet hazırlıksız yakalandım ama Allah'tan Dr m çok iyiydi çabuk toparladım bende hamilelik oncesinden 2 kilo asagidayim kilonı merak eme canım
canım ben doktorun azizliğine uğradım vıtamın konusunda. normalde 10. gun kontrolunde sağlık ocağına gıttığın zaman d vıtamınını ordan verıyorlarmıs. ama ben ılk hafta kontrolune hastanedekı doktoruma gıttığımde zaten receteme bır multı vıtamın yazmıs. bende aldım yazdı dıye, bırde 60 tl verdım ssk karsılamıyormus dıye. sağlık ocağındakılerde bu damlam var dıye bana ayrıca o d vıtamını damlasını vermedıler. e ne sorun var dıyeceksın.
bu bende olan oyle 4 damla falan verılmıyorkı. damlanın kapağında serçe parmağım kadar damlalık var, onla sonuna kadar cekıyorsun yanı ıcınde epey bı fazla oluyor. bakalım rezene cayına katıcam bu gun.
bu arada kızlar şu saç kurutma makınası hakıkaten krıze gırmıs bebeği sustutruyor:))) sun kuzum yıne kendını yırtarken merak ettım açtım makıneyı, hönkkk diye kaldı oyle :D anammmm hemen sakınlestı ağlaması falan durdu.
bende bunun uzerıne daha onceden duyduğum kolik cd sini arastırdım. buziki orhan ın kolık cd sı, internetten dinlettim, bebeğiniz uyusun adlı muzığını, uyudu kaldımı bızımkısı:))))))) sanırım benım kurtarıcım olacak.
bu gun babam pendık pendorya da d&r dan bulup almış cd yı 19 tl ye, bakalım ilk krıze girdiğinde takıp dınletıcem kuzuma:) deneyın umarım sızdede ıse yarar.
cicim bu d vitaminini 1 yasa kadar vericekmisiz sen saglık ocağından iste bir daha devlet veriyor neticede hakkın senin git hemşirenizle konusnversin
Sac kurutma mak ve buzuki Orhan inşallah ihtiyac duymayız :)
selam kizlar.

bugun babam nihayet bizi ziyarete geldi. daha gelir gelmez anneni alicam evayida istanbula getirin ben buraya gelemem demeye basladi ama sonra mac konusu olunca biraz yakinlasti sanirim damadi ile. bakalim nolucak sonu. ben yarin olmadi bikac gun sora giderim annenide alirim diyor. off off.

emzik demissiniz bize doktor bir aylik olunca verebilirsin demisti ama bizim kiz hic durmadan yediginden. artik bende hal hatir kalmayip saatleri coktan doldurdugumuzdan emzirme sorasi aglayinca veriyorum susuyor. bide bizim graco cok ise yaramisti haberiniz olsun aglamasi konusunda.

bu arada hala uykusuzum rekora kosuyorum. kizimin yuzundeki kirmiziliklar gececegine cogaldi pztesi doktoruna gostericez bakalim.
Öyle tada böyle bir baslangizc oldu babanın gelmesi sevindim seneye bunları düşünüp gülersin evanin 1. Yas hazırlıklarında ;))))
Bizim graco gelmedi hala :(
Ben emziği kullanmiycam beni de öyle emmeye çalışıyor çünkü ;(( canımı yakıyor
Canım beslenmen nasıl vanada anlarda uykusuz nasıl bu kadar sütun oluyor senin ben sağıyorum gemde Fener'e yok yani sen dokuyorum dedik e icim sızlıyor valla ;(
selam kızlar doktorum bayran öncesi kontrole çağırmıştı bugün gittim 2750 gram olmuş.fl dgeri hala 1 hafta geri.bu haftadan sonra haftalık 300 gram da alabilir hiç almaya da bilir dedi bekleyip görecegiz dedi herkes bana yürü hareket et rahat doğurursun diodu doktor tam tersi yatıp dinleneceksin yürümek yok dedi o kaloriler bebege lazım dedi.bir de suyum azalmaya başlamış günde 5 lt su içiyorum üstelik.moralim bozuldu.haftaya cmtsi tekrar cağırdı.daha bebeğim de küçük ve 36+1 deyim.normal istiyordum su biterse hemen sezeryan gerekir dedi ki doktorum normal doğum taraftarıdır.bana ve bebeğime lütfen dua edin her şey yolunda gitsin zaten ailelerimiz uzakta daha da gelmelerine çok var eşimle ikimiz ne yapacağız bir şey olsa.üstüne annemi aradım durumu anlattım erken gelmio ben gelene kadar doğurmak yok diyor sanki ben erken doğsun mu istiyorum(zaten geleceği tarih sat a göreki beklenen tarihten de sonra) çok s1kıldım
Hayırlısı olan canım sana sunu söyleyeyim yakıldık süreci önemli nasıl geçirdiğin beslenmen vs ama dogum seklin ve dogum haftan bunların hepsi dogumla birlikte anında ağladığın detaylar aklına bile gelmiyor sen doğumunu yap gerisi geliyor şekil önemli değil :))
kızlar bnm cok agrım vr dıkısten öte sırt kaslarım fena olms doğrulamıyorum bıde oğlum sureklı emmek ıstyr emzırırkende eğiliyorum,dıkıslerden de tam dık yuruyemyrm sonunda sırtım ıflas ettı sırtustu yatıp nefes alıırken kaburgalarımn arkası batıyor kalkmk zorunda kalyrm nezamana kadar boyle surer? sızde de oldumu? yataktan mumkun deıl tek basıma kalkamıyorm annem eşim falan tuttuklarında bıle 2-3 denemeyle kalkabılıyorum
yatakta yatamadgmdan gunduz uykumda olmuyor gecede oğlum sureklı uynyr emzırırken gözlerım kayıyor resmen keyfını cıkarmadım annelıgın yaaa.ne zmaana kadar boyle? bu sırt kaslarımn tutuklg ıcın ne yapılablr.
Ahh canım yaa gecmis olsun en zor günler bide sırt ağrısı Allah kurtardıkta Dr la görüş istersen
Emzirmenin ilk günlerinde ısı bilmeyin ensirt ağrısı çok oluyor yalnız tecrübe ile sabit ;))
Kızlar gerçekten Allah sizden razı olsun. okadar içimi rahatlattınız ki... İçim daha rahat gideceğim sezeryana... Dua edin yarın sağlıkla ve kolay şekilde doğum gerçekleşsin. Sabah 07:30 da hastanede olacağım. 08:30 da sezeryana alacaklar. Sanırım 09:30 gibi ben de odama çıkmış olurum. esteda, sdhkn, eyeszay ve peppermint in numaraları var. onlara mesaj atarım. Dualarınızı bekliyorum.

eyeszay tatlım huysuzluk yapıyor da olsa babanın geliyor olmasına çok sevindim. Torununu görünce kuzu gibi olur merak etme ;)))
awez canım ben de normale odaklanmıştım ve sezeryan lafıyla bugün derinden sarsıldım ama şöyle düşün senin dr. 36+ 1 de sezeryan olabilir demiş benim ki 39+ 5 de söyledi ve daha önceden beri de sezeryan planlıyor ama bana söylemiyormuş. Neyse artık yeter ki bebeğim ve ben sağlıklı olalım da gerisi boş dedim. sen de üzme kendini. Ayrıca 36+ 1 de benimki de yaklaşık o kilolardaydı kilosunda birşey yok bence
Hadi hayırlısı saglikla donersin inşallah :))
sağol canım ewet istanbuldayım ama kiralamak değil de satın almak istiyorum çünki işe başlayınca da lazım olcak emzirmezken neyle verdin bebeğe sütü bide sonra tekrardan seni emdi mi?:69:
Canım ben avent bineronla veriyorum emiyorda ama sütüm az maalesef mamada veriyorum
Pompa ben çok araştırım mesela tavsiye ediliyor ya minisi yada swing esintin masaj özelliği var pek farkları yok sanırım :)

Aa ne yazmisim yaaaa cepten yazında imla hatalariyla dolu ;((

slm kızlar.
Allah a çok şükür spinal anestezi ile 25 ağustos da kızım doğdu. ameliyat korktuğum gibi dğildi iğnyi yaptktan sonra hiç birşey hissetmiyorsunuz. Ben dualar derken n olacak n bitck diy kafa patlatırken dr um çok güzel bir kızın oldu dedi o an zaten dünyalara bedeldi.
kıızm da bende çok iyiyiz şükür. Allah doğum yapmayanlara aynı kolaylığı gösterir inşallah.
Doğumdan sonra çok fazla ağrm da olmadı ağrı pompası mükemmel birşey gerçekten.
Uykusuz gclrimiz başladı çünkü sütüm az v kızım doymuyor mama takviyesi yapıyorum mamayı yiyince mışıl mışıl uyuyor ama daha çok sütümün gelmsini çok istiyorum bana tavsiye edebileceğiniz bişyşer varmı humana diye bir çay aldım onu içmeye başladım bakalım faydası olacakmı.

Herkese merhabalar 4 gün sonra burdayım dünyanın en mutlu insanı olarak....

25 ağustosta 39+5 de 2 günlük bir uğraşla normal doğum beklerken epidural sezeryanla canımın içi kızıma Elif Neva'ma kavuştum. 3540gr 53 cm doğdu kızım. Doğum sürecimiz biraz zor oldu ama oralara giremem şimdi herhalde çok şükür sağlığımız yerinde sadece doğum sırasında sanırım uyumuşum kızımı bi uzaktan gösterdiklerini hatırlıyorum başka bişey hatırlamıyor. En çok beklediğim andı ama sağlık olsun diyorum nasıl yaptım bunu hala inanamıyorum...

herşey çokyolunda 3. günde sütümde yeterli ölçüde gelmeye başladı ancak meme uçlarım çok kötü bağıra bağıra emziriyorum sadece lansiloh krem sürüyorum.. sizler zamanında çok konuşmuştunuz ama bilemedim başıma gelecekleri kızıma kavuşmanın derdinden... ilk kez internete giriyorum şimdi biraz araştırıcam lütfen lütfen sizlerde işe yarayan tavsiyelerinizi esiegemeyin vakit olursa geçmişede baklamya çalışıcam ama kızım kalkar herhalde birazdan ..

bu silikon gögüs uçları neye yarıyordu ona bakıcam gögüs uçlarım çok büyük bilmiyorum ondan mı oldu? manuel pompamda var ama sağsam sağlıklı olur mu yine canım acırmı bilemedim ne olur yetişin imdadıma en çok beklediğim keyif aldığım anda bunları yaşamak çok zor...

Son düzenleme:

awez canım ben de normale odaklanmıştım ve sezeryan lafıyla bugün derinden sarsıldım ama şöyle düşün senin dr. 36+ 1 de sezeryan olabilir demiş benim ki 39+ 5 de söyledi ve daha önceden beri de sezeryan planlıyor ama bana söylemiyormuş. Neyse artık yeter ki bebeğim ve ben sağlıklı olalım da gerisi boş dedim. sen de üzme kendini. Ayrıca 36+ 1 de benimki de yaklaşık o kilolardaydı kilosunda birşey yok bence[/QUOTE

Canım yaa aynıymış durumumuz ben de sancıyla 2 hafta bekledim 39+5 e kadar sezeryanla ilgili hiçbişeye bakmadım bile ama olsun herşeye değiyor sen yine şanslısın doğumdan önce belli olmuş ben 2 gün doğum sancısı çektim açılma ıkınma hepsini yaşadım ama olmadı...

inşallah sağlıkla almışsındır bebeğini kucağına görecksin herşeye sonuna kadar değiyor... içim aşkla dolu resmen:69:

:nazar:gözün aydın canım allah analı babalı uzun ömürler versin...canım uyutuyorlar demişsin ya orayı anlayamadım..epidural oldunsa nezmaan uyudun?

tesekkur ederım cnm.şöyle uyutuyorlar sımdı bebegı alırken uyanıksın bebegı cıkarıyorlar yanna getırıyorlar resım fılan cekıyorlar. sonra goturdukten sonra dıkım sırasnda uyutmuslar benı ama soylemıyorlar tabı uyutucaklarını heyecanlanma fılan olmasın dıye sanırım odaya cıkarırken de ayılıyorsun zaten.

demir bebek dunyaya gozlerini acti. 3450 gr 51 cm dogdu. cok sukur ikiside cok iyiler. tekrar tebrik ediyorum Allah anali babali buyutsun.

slm kızlar size birşey danışmak istiyorum bebeğim 17 günlük oldu şükür herşey yolunda bebğim sık sık nefes alıyo bu noral diye biliyorum ama böyle göğsü inip çıkıyo nefes alırken ben mi evham yapıyorum bilmiyorum sizdede öylemi lütfen bi cevap yazın arkadaşlar dr götürsemmi? yoksa normalmi

canım korkma benım oğlumda 5 gunluk oyle cok hızlı nefes alıp verıyordu doktor dedıkı bebekler cok sıcaklarsa ust uste gıydırırsenız bunalırlar uzerlerınde agırlık hıssettıklerı ıcın hızlı nefes alırlarmıs uzerını fılan ac cok sıcakta bırakma kat kat gıyındırme

canım bende 5 gun oldu bende aynıyım dıkıslerım cok agrıyor pansuman fılanda yapılmıcak dendı doktor gıt eve banyo yap hemen dedı ben gene 2 gun bekledım sonra yaptım ama boyle yanıyor gıbı. yataktan benı de esım kaldırıyo sırtıma destek olup gucumu veremıyorum nasıl yatarsam oyle kalkıyorum heryerım agrıyo. ınsallah gecer yakın zamanda

Kızlar çok moralim bozuk. Sabah dr. kontrolümüz vardı. bebek 3998 g olmuş ve doktorum bayramda yok. Bebeğin kafası hala yukarıda yani doğuma rahat 1 hafta daha var diyor ve yarın sezeryan ile almak istediğini söyledi akşama kararımızı bildireceğiz. Ama ben şoktayım kendimi hep normal doğuma hazırlamıştım. Sabahtan beri ağlamaktan öldüm. AMa diğer dr. arkadaşlarım ise 1 hafta daha beklersem 4 kg üzerine çıkabilir diyorlar. Sezeryan olmamı öneriyorlar. Bir türlü karar veremiyporum. İşin doğrusu biraz da sezeryan sonrası kilolarımın gitmemesinden de korkuyorum :((( ama normali beklersem ve bebek iri olursa bu seferde bebek için riskler oluşabilir. OFFFF noluurr sizde fikir verin. Özellikle sezeryan doğum yapmış olan arkadaşlar sezeryan sonrası durumlarınızı bildirebilir misin,iz?

canım doğru karar vermişsin ben normal diye direttim biraz kızım yüzünde morluklarla doğdu uğraşmaktan çok ükür geçiyor yavaş yavaş ama her gördüğümde içim sızlıyor.....

slm kızlar.
Allah a çok şükür spinal anestezi ile 25 ağustos da kızım doğdu. ameliyat korktuğum gibi dğildi iğnyi yaptktan sonra hiç birşey hissetmiyorsunuz. Ben dualar derken n olacak n bitck diy kafa patlatırken dr um çok güzel bir kızın oldu dedi o an zaten dünyalara bedeldi.
kıızm da bende çok iyiyiz şükür. Allah doğum yapmayanlara aynı kolaylığı gösterir inşallah.
Doğumdan sonra çok fazla ağrm da olmadı ağrı pompası mükemmel birşey gerçekten.
Uykusuz gclrimiz başladı çünkü sütüm az v kızım doymuyor mama takviyesi yapıyorum mamayı yiyince mışıl mışıl uyuyor ama daha çok sütümün gelmsini çok istiyorum bana tavsiye edebileceğiniz bişyşer varmı humana diye bir çay aldım onu içmeye başladım bakalım faydası olacakmı.

bol sıvı tüket hazır meyve suları tatlılar şerbet helva vs yerine her yemekten sonra su her meyveden sonra su iç..:34:

Back