2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
kaduscum hosgeldın
bende aralıklarla hala o agrı var ya
normal dır dımı

ben bu ara yemek işini çok abartıyorum sonra da vicdan azabı duyuyorum off ya şekerimde var ama şu dakikada bunları yazarken bile aklıma yemeklerden başka bişey gelmiyor ne yapacağım ben böyle

aynen bende sımdı ne yesem dıye dusunuyorum.tam bır ay var 16 kılo aldım sımdıye kadar
allahtan seker cıkmadı bende
sen kac kıo aldın

sweet, hayatinin belki en kotu gunleri ama atlatacaksin imkansiz gorunsede.biz bile boyle etkilendiysek sen neler yasıyorsun.suan inanamasan da korksan da,cocugun hatta cocouklarin olacak.zamna ihtiyacin var.dualarimiz seninle ianan.bebegin zaten cennette.Allah basta sana eşine sabir versin.

aynen bende sımdı ne yesem dıye dusunuyorum.tam bır ay var 16 kılo aldım sımdıye kadar
allahtan seker cıkmadı bende
sen kac kıo aldın

ben 11 kilo aldım ama altıncı aydan beri diyet yapıyorum ama bu ara resmen gözüm dönüyor yemek yemek istiyorum sürekli birde hep zararlı şeyler istiyor canımm çok bunaldım gerçekten.

kızlar bende çıkıyorum eşim ilgi bekliyorrrmuşş bir bebek te o yani.iyi geceler herkese

bak varsa elma ye
ben sımdı elma aldım yıyorum
kılo aldırmıyor en azından
14 kılo almıstımben
2 gun once mısafır geldı hamur ısı yaptım
2 gunde 2 kılo aldım ınanamadım.daha hamur ısı yapmıcam karar verdım.suan 80 kıloyum.şoktayımm
yoksa 14 normaldı yanı
bu arada bebegının cınsıyetı ne
ismı ne olacak

size nasıl meraba diyeceğimi bile bilmiyorum kızlar. içim okadar acıyoki duygularımı sizinl paylaşmka istedim. 8. ayımıza girmiştik çok az bi vakit kalmışt oğlumu kucağma lamya onun mis kokuunu duymaay. Allah nasip etmedi bize bu sevinci yaşamayı.1 aralık 2009 bu tarihi asla untmuyacağım bu haytımın en tarisiz acısını yaşadığım gün.erteigün doktor kontrolüm vardı.izne ayrılıyordum. bi sürü plan yapmıştım oğlumla evde dinlaneicektik. kıyafetlerini yıkayıp tüleyecekim.okula gittim arkasşlarla sohbet ettim tam eve gidicekken çok şiddeti bir ağrım başladı.bir de ıkınma hissi. hemen doktoru aardı. ters bi haereket yapmışsındır ya da idrar yolu enfeksiyonudur dedi. ters hareket yapmış olamazdım çünkü çok dikkat ediyordum kendime. belki enfeksiyondur dedim. ama böle kötü bişeyi aklıma getirmemeye çaıştım. çünü daha akşam bebğim tekmeliyordu beni,annecim ben burdayım diyordu.erken doğum yapan arkadaşalrı düşünerek heralde beb geliyor dedim.hemen yola çıktık. arabada bağıra bağıra gittim zaten, hiç kesilmeyen bi ağrıydı bu.süreklidua ettim gidee kadar. hemen hastanede nste bağladılar. am hiç ses gelmiyordu. ultrasonu getirdler odaya yine o güm güm atan kalbinden tek bir ses bile gelmiyordu., doktor sordum aam hareket ediyo dimi dedim hayır dedi. Allahım çok kötüydüm. eşimin suratı allak bullkatı. ona bakıyordum ban iyi bişey sölesin diye. yok hayır herkes susuyodu. plesantam bebketn ayrılmıştı. ve plesanta kanama yapmıştı. bu da bebği oksijensiz brakmış.3 snlk bi olay dedi doktor. yapamazmıız bebği şidi alsanız yaşmazmı dedk. hayır dediler yapacak hiçbişey yok. bu 3 sn nezman olmuştu ilmiyorum. hastaneye geldiğimizde kalbi atsaydı bile yüzde 95 özürlü olurdu çünkü beyin okijensiz kalmış dediler.onu besleyen plesanta ayrılmıştı ve bebğimin yaşamlaa bağlantısı kopmuştu. o a işte benim de yaşmala bağlantım koptu. kızlar o kadar kötüyüm ki içimdek acıyı anlatmaya asla kelimelr yetmiyor.beni en iyi is anlarsınız diiye size yazıyorum hem de en ufak kafanız takılan bi durum oduğunda ihmal etmeyin diye yazıyorum. ben çok dikket ediyordum, hep kendimi suçluyorum,mutlaka bişey yapmış olmalıyım.durduk yere niye böyle olsunki diyorum. niye, niye, niye. hep bu soruyu soruyorum kendime.Allahım evin her yerine baktıkça onu görüyorum.,onunla kurduğum hayaller gözümün önünde hep. hai size yazmıştım.oğluma yelek örüyoru umarım becereilirim diyodum. güzel oluyodu. çok az kalmıştı. bitirmek onun o mis tenne giydirmek nasip olmadı.. dolabını açıp açıp kıyafetlerine bakardım,öperdim hep. içinde hep oğlumu hayal ederdim.hayatımı ona endekslemiştim hep. şimdi kıyafetleri duruyo,ama karnım bomboş. her doknduğumda hissettiğim oğlum yok artık.Allahım ne yapıcam ben.yaşama sevincimi kaybettim ben. daha 1 hafta öncesinde babsı bi mont almıştı oğluma htta resmini de eklemiştim.bu sabah aldım sarıldım kollarını boynuma sardım ama içi de bebğim yok.her yeri prçalamak istiyorum. aklıma neler gelmiyoki oğlumun yanına ben d e gideyim diyorum belki annecim ben d eseni bekliyodum der. onu sıcacık sarıp sarmalamamı bekliyodur diyodum.sonra acaba isyanmı ediyorum. Allah daha beter acıları da gösterebilir diyorum. ama aklımdan bu düşünceler gitmiyo silemiyorum.her yerde onu görüyorum.hayata onsuz devam etmek mümkün değil gibi geliyo.bu trifi omayan ,asla doldurulamayacak bi boşuk. bu boşluk nasıl dolarki. belki biliyosunuz ben daha önce d ebi kayıp yaşadım. geöen yıl d ababmı kaybetmiştim am bu acı bambaşka. evlat acısı. dayanılmazbi keder. llahım dyorum içimden hep haykıtrıyorum ağlıyorum, gözyalarımı dindiremiyorumçbebğimi sitiyorum. oğumu istiyorum diyorum. ama bu boşa bi haykırışmı bilmiyorum. belki de değildir. her mucizeyii yaradan Allah belkizamnı da gün öncesine döndürürü, oğlumu ban geri veriri.olurmu acaba böle bişey.sorgulamakta hatamı ediyorum diyorum acaa oğlum gitmese şuan ilerde hayatında dha bütyük acılarmı yaşıcaktı bunu engellemek içinmi onı yanına aldı diyorum. bu soruların hiçbiriin cevabı yok bulamıyorum. eminim hiç bi zmanda bulamıcam.

doğumdan sonra oğlumu görmek istedim,doktorum istersen görme dedi.ama ben onu yüzünü bidaha göremicektim. bu şans bidaha elime geçmicekti.onun o çırılçıplak vücudunu kundak gibi bişeye sarmışlar getirdiler yanıma. tertmizid ğlum küçücük kafası elelri yumuk yumuktu. ben babsına benzettim odasana benziyodu dedi. demekki iimizden d ebişiler taşıyodu. biliyosunuz hep zayıfmı acacaba diyodum 15 gün önce 1340 grdı ancak 1500 filan olmuştur diyoduk. am oğlum kocaman olmuştu 190 gr,46 cmdi.yüzüne dokundum ,parmakalrına dokundum sıcacık yumuşacıktı. okadar güzeldiki,sadece yeterli oksijen alamadığından biraz mordu..ama daha fazlasıan izin vermedileralıp götürdüler oğlumu.ertsi gün babsı toprğa verdi oğlumu. şimdi onun minicik bedeni toprağın altında bensiz . buz gibi soğuk yağmurlu havalarda ne yapıcak diyoum.gidip onu sarabilme imkanımın olacağını bilsem em vazgeçmeye hazırım kendimden.kafam işet bu düşüncelerle karma karışık. hayatımın ışığını, sevincimi, tek hayalimi kaybettim. osuz nasıl nefes alırım nasıl çalışırım, nasıl bişey olammış gibi gülerim,uyarım bilemiyorum. yok yapaam, bu acı beni yiyip bitirecek bunuda biliyorum. çünkü ben okadar güçlü bi insandeğilim.

artık ben bir ocak annesi değilim. bi sürü hevesle güzel güzel konular açtık. bebklerimşzle ilgili heyecanlarımızı paylaştık. kıyafetlerini,odalarını, göbüşlerimizi, boylarını,kilolarını koyduk. ama bneim serüvenim sona çok yaklaşmışken yarıda kaldı. bu heyecanı devam ettirmek sizin hakkınız.ben artık aranızda olmıyacağım. sizden tek isteğim benim günahsız meleğimden duaalrınızı esirgemeyin. etrafımdakilar hep yaniden hamile olucasın yine bu heyecanları yaşıcaksın diuolar. ben buna inanamıyorum. belki d ehiç anne olamıyacağım, olsam d abelki yine aynı acıları yaşıayacağım, buna takatim yok.bu acıyla devam edebileceğimi sanmıyorum.

şimdi etrafımdakiler benden korkyolr. çünkü doğum sonrası tansiyonum çok yükseldi ve ara aar devam ediyo, bisürü ilaç içiyorum. zehirlenme riskim devam ediyo. ama bu benim umurumdamı . hayır.şimdi sen bu acıları yşa ama oğlunu vericezdeseler razıyım. ama gelmiyor oğlum. hep çağırıyorumgelmiyor. niye iy diyorum. cevap bulamıyorum. ve çok korkuyorum bundan sonraki bu yl benim için daa zorlu olucak. yeiden bi bebk istesem d edaha zor geçicek bu aşamalar, hep kontrol altında olmam gerekecek. ben bırakın bunu yaşamaya devam etmeey haır değilim. gözlerimi kaptsam hiç yanmasam ve oğlunun yanında olucaksın desler hemen evet derim kaparım gözlerimi sonszuluğa. . neyse kızlar. sizlsre hepinze hayırlı doğumlar, sağlıklı, sıhhatli evlatlar diliyorum. umrım sorunsuz, gözyaşı olmadan güzel bşekilde geçirirsiniz o hep hayalini kurduğumuz anları. ben aşayamadım. Allah sizlere nasip etsin. ben kavuşaamdım yavruma. siz en güzeliyle yaşaraınzı bu anları inşallah. aam oğlumdan dularınızı eksik etmeyin. ben girip bakamıcam sizlzer. çünkü her an oğlumu hatırlıcam ozaman. zaten untmam ümkün değil ama kahrolucam. sizlere güzel günler diliyorum. beni de bitanem deniz keemlimiş de unutmayın.belki sizin dualarınız kabul olur.

canım benim...güzel yürekli arkadaşım...seninle hiç tanışmamış olsak bile, ışıl ışıl biri olduğun çok belliydi...çok hevesle bekliyordun deniz kemalini...nasıl teselli verilir bilmiyorum sana, bunun bir tesellisi olmadığını biliyorum, şu anda sadece yerine koyarak hissettiğim duygu bile çok yaralayıcı ve dayanılmaz, sen kimbilir neler yaşıyorsun??? sadece ben değil buradaki tüm yol arkadaşların (yol arkadaşı olduk biz) aynı duyguları yaşıyorlar, sana buradan yapabileceğimiz tek şey, dayanabilmen için sabır temennisi, dualar... lütfen kendini güçlü olmaya zorlama, bir de bunun yükünü alma sırtına. duygularını acı da olsa yaşa, insanları üzeceğini de düşünme, eğer bastırırsan o zaman zarar verirsin kendine ve sevdiklerine. bu acının geçmemesi doğaya aykırı zaten bunu mantıken biliyorsun, geçecek ama zamanla. sonra sen yeniden anne olacaksın, kardeşi olacak deniz kemalin.ben o kadar güçlü değilim demişsin, güçlü olmasan nasıl kalkabilirdin ki bu acının altından ve gelip buraya en büyük acınla yüzleşebilirdin???güçlüsün canım, umutlusun da aynı zamanda, bizim dualarımızla birlikte yeniden anne olacak ve bebeğini kucağına alacaksın, Allah kimseye kaldırabileceğinden daha büyük acı yüklemez dualarımdasın...

sweet guzel yureklı arkadasım keske yanında olabılseydım tarıfı mumkun olmayan bır acı emınım ama emin ol zmaan herseyin ilacı denız kemalini melegini hic unutmayacaksın ama allahım sana baska evlatlar nasip ettiginde tekrar umutların yeserecek kardeslerinin de cennette oldugunu sizi bekledigini bileceksin acını dibine kadar yasa ama hayata tutunmayı da bırakma bırtanem deniz kemalin de boyle isterdi oyle dusun dularımız meleginle ve seninle olacak seni seviyoruz arkadasım

sweet canım arkadasım
okurken agladım,agladım,agladım
rabbım yardımcın olsun
umudunu yıtırme.daha ıyı gunler var goreceksın
yenıden anne olacaksın ınsallah
senı cok sevıyoruz
allah sabır versın

çok önemli olan son döneme girdik artık kızlar, benim nefesim yetmemeye başladı, uykularımdan pek verim alamıyorum, hafif bir depresyon başladı-ki bu depresyon sweetin haberi ile tetiklendi- acayip yorgun hissediyorum, içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor, hatta korkuyorum çocuk doğunca da böyle mi olacam diye...kendimi nip tuck, in treatment gibi dizilere verdim eşimin kardeşi indiriyor, indirmeye yetiştiremiyor, yatıp onları izliyorum sadece. kitap bile okumuyorum. daha iki hafta önce nasıl enerjiktim...benden haberler böyle...son birşey son zamanlarda artık siteye girmek istemiyorum, bu saçmalığa tahammül edemiyorum nasıl bir site bu kadar uzun süre problem çıkarır anlamıyorum...
sizden haberler nasıl???

Back