2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

şimdi bir kaç siteye baktım şöyle diyorlar;

Omega 3 yağ asitlerini balıklardan temin ederken nelere dikkat edilmelidir?

Omega 3 yağ asitleri için en iyi kaynak balık eti olmasına karşın özellikle büyük balıklar çevre kirliliğinin bir sonucu olarak vücutlarında civa barındırdıklarından taze ton balığı, kılıç balığı, köpek balığı, uskumru gibi büyük gövdeli balıkların tüketilmesinden, civanın rahim içinde gelişmekte olan bebeğin yeni gelişmekte olan sinir sistemine muhtemel olumsuz etkileri nedeniyle kaçınılmalıdır. Bunun yerine istavrit, sardunya, çinekop, levrek, çupra gibi ülkemizde bolca bulunan küçük, orta boy balık türlerini tercih etmek yerinde olur. Konserve ton balığı da ayda iki-dört kutuyu geçmemek koşuluyla tercih edilebilir.
başka bir sitede;

Büyük balıklar içerdikleri yüksek civa miktarları nedeni ile genellikle hamilelikte önerilmemektedir. Ton balığı ise büyük olmasına rağmen genelde düşük civa içeren balıklar sınıfına dahil edilmektedir.

Yüksek oranda Omega 3 içermesi, doymuş yağ oranlarının düşük olması ve yüksek kaliteli proteini nedeni ile deniz ürünleri ve özellikle ton balığı tüketilmesi gebelikte önerilmektedir. Ancak Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi haftalık ton balığı tüketiminde sınırlamalar koymuştur.

Ton balığı hazır kutulanmış konserve şeklinde tüketilebileceği gibi bütün eti biftek gibi ızgara şeklinde de yenilebilir. Gebelikte önerdiğimiz konserve ve light olarak adlandırılan yağsız ton balığı tüketilmesidir. Bunda sınır haftada 2 porsiyonun geçilmemesidir.

Tüm gebelik boyunca haftada 2 seferi geçmemek kaydı ile 80 gramlık kutu light ton balığı yemenizde yarar vardır.

canım senden rica etsem benim takvimimi düzenlermisin yanlış olmuş ve en yenisini bir türlü beceremedim maleesefff:KK43:senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

hoşbuldum şekerim valla geri dönüp bi geçmişi okimm dedim ama mümkün mü kaydirigubbakcemile3

sen nasılsın neler yapıyorsunuz?

ayyy valla bende bi takvim istiyorum kim yapabiliyo ki rica etsem bilmiyorumkismile

canım senden rica etsem benim takvimimi düzenlermisin yanlış olmuş ve en yenisini bir türlü beceremedim maleesefff:KK43:senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

canım nedemek yapardım şimdi ama 5 dk sonra eşim gelicek sofrayı hazırlamam lazım..

yarın hazırlıyabilirim istersen

şekerim 2li test için 19 şubattamı gidiyorsun bende 18 şubatta gidicem nasip olursa

ya bu 2li test için şu tarih bu tarih diyorsunuz kızlar.
doktorlarınızmı randevu verdi size?
benimki daha 2li testin lafını bile etmedi gerçi ben tıpta yaptıracamda neyse...

dr çaardı cnm 12 haftada testlere başlicaz 19unda yada 20 sinde gel dedi ben dayanamam 19unda gitcem

yazın iyiki doldurmuşum valla ... keşke böğürtlen falan da koysaymışım kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
nerden bileyim hamiş olacağımı laelaelaelaelaelaelaelaelaelae

oooooo oldumu şimdi zaten böğürtlem canım çekiyordu rüyamda gördüm sizlere söylemek istemedim kızlar ya ama çok canım çekiyor bide sen yazmışsın biraz unutmuştum kocacımda aksi gibi geç gelecek çıkamadım dışarı artık yarın aldırırımmafoldumben

kızlar nezaman yapılıo bu ikili test yani daha kaç kişi yaptırıcak
bu sıralar

eee kolay değil öyle baba olmak...sositososito
kızdığım zaman trip atıyorum tamam senle işim bitti zaten
bundan sonra bebeeeem ve ben varız hayatta diye.:jeyyar::jeyyar:
hemencecik dediğimi yapıyo:roflol::roflol:
ay yazdıklarımı okusa :1shok::mymeka:akannehir

Kız kocacın biduyarsa bunlarıalsanaalsanasmile yandın walla ben mutfağa giriyorum ya ama yemek yemekte zorlanıyorum bide salçalı makarnadan kokular fazla etkilemiyor aman onuda yapmasın bu bebek bana yoksa aç kalırım benim kocam geçgelen insan yanarım walla:teselli:

varmı ki böğürtlen bu mewsimde şaşırdım şahsen kızlar benim canım hiç bişi çekmio normal mi?

kızlar siz sağlık ocağına gidip kayıt oldunuzmu aşılarınız için ben kayıt oldum 5ci ayıma gün verdiler ilk aşim için

garibim benimki canın bişi çekmiomu diip duruyo e yok diyom ne biçim hamilesin istese ya dio e istemio normal diilmiyim ben ya azcık normal ol iste bişiler arıım bulum getirim diyo

sorma şekercim gece rüyama girdi araştıracağım karfurlarda olurmuş yada pastanede donduruluş oluyormuş pastalar için pasta alarım böğürtlemli napayım

bizim sağlık ocağındaki çok değerli görewli teyzeler 5 ayın ilk haftası gelin yapalım kaydınızıda açarız ozaman açarız dediler o karda kıyamette gittim ben bide çewirdiler beni geri çok zorumagitti

ooooooo senin koca iyiymiş ben bişey isteyince nerden bulayım diyor veya kolay şeyse ertesi gün alıp geliyor

bizim sağlık ocağındaki çok değerli görewli teyzeler 5 ayın ilk haftası gelin yapalım kaydınızıda açarız ozaman açarız dediler o karda kıyamette gittim ben bide çewirdiler beni geri çok zorumagitti

bende kantesti yaptırdım hemen kaydını ol dediler onun için gittim kayıt oldum tansiyonumu ölçtüler tartıldım

X