2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Canım ben de sütümün azaldığını yazmıştım ama sonra birdenbire çok arttı maşallah. Bu aylarda dalgalanmalar olabiliyor belki ama kesin azalır diye düşünmemek lazım. Aslında sütünün gelmesinin en garantili yolu bebeğini emzirmen ama tabii emmek istiyorsa.Bahsettiğim el pompası ise acıtmadığı ve masaj başlığı olduğu için başarılı bence.İnsan acı çektiğinde süt salınımı olmuyor çünkü. Sütü arttırmak için malt içeceği ve çemen tableti denedin mi,bir de kuru incir ve kuru beyaz dut .Sanırım daha önce de yazıldı bunlar ama yine de belki yazılmamıştır. Ben yiyeceklerin etkili olabileceğine inanmazdım ama gerçekten de çok arttırıyorlar. Ayrıca sütün gelmezse de dünyanın sonu değil,bebişin mamayla da gayet sağlıklı olur,şimdi mamalar anne sütüne yakın değerde.

emelcim ayrı yatırma eceyi yazık kuzuna onun sana çok ihtiyacı var sen onun herseyisin sen olmazsan o savunmasız korumasız sen onun en güçlü en değerli kahramanısın su anda. yalnızlığa katlanacak kadar güçlü oldugunu zannetmiyorum ama sen bilirsin. senin için de zor olur geceleyin başka odaya gidip gelmek. ben hatırlarım 6-7 yaşlarında sabah uyanır uyanmaz annemin yanına yatar nefesini koklayarak uyurdum kendimi öyle mutlu öyle güvende hissederdim ki annem rahatsız olur da uyanır kalkar diye kıpırdayamazdım yerimden yanlışlıkla kolumun üstüne yattıysam onu bile düzeltmezdim kollarım ağrırdı hiç hareket etmezdim biz hep ayrı odada yatmısız belki özlem vardı bilmiyorum çocukluğuma inmek lazım:)

Aynı odada olmak bence de daha iyi,henüz küçükler ve bizim yakınlarında olduğumuzu hissetmeye ihtiyaçları var. Üst açma için uyku tulumunu şiddetle tavsiye ederim,bende değişik kalınlıklarda 3 tane var,o günkü havaya göre giydiriyorum,çok rahat oluyor.Gece acıkıp kalkarsa da battaniyeye sarma derdi olmuyor.

Seni tebrik ediyorum,bu genç yaşında ve ilk anneliğinde bunca bilinçli olduğun için.Benim ilk kızım ne yazık ki hiç yatmak istemedi yanımızda.Daha 3 aylıkken yanımda yatırınca huzursuz olur mıkırdanırdı. Ben de çareyi ilk 4-5 ay beşiğinde odamızda yatırmakta buldum.Güya eğitimliyim,güya çooook kitaplar okumuştum annelikle ilgili ama ilk kızımda bir dolu hata yatım.Onu 6 aylıkken odasına aldım ve şimdi çok pişmanım.İlk kez bizimle rahat yattığında 2 yaşındaydı,çok sevinmiştim.Ama çok uykusuzdum yıllarca,yıpranmıştım,çocuğuma yanımıza geldiği için söylendiğim günler de oldu ve hala içim cız ediyor.Şimdi bebeğimde çok daha bilinçliyim .Senin bilinçli olman yaşadığın deneyimden de geliyor, anlatmışsın.Benim hatalarımsa yaşamadıklarımdan herhalde.Ben annesiz büyüdüm,anne yanında yatmak gibi bir deneyimim hiç olmadı ne yazık ki.Bu nedenle anneliği kızımla öğrendim ilk kez.

Merhaba şekerdelisi,sen de mi uyumadın daha? Benim kız ancak uyudu,ben de böyle her gece 3'e kadar oturuyorum,ne yapalım bu da benim kendime ayırdığım zaman.

ben de öyle bir geçer zaman ki dizisini izledim biraz nete girdim yatacagım şimdi iyi geceler canım uyumak lazım

bizimkide bizim odada daha 2 gün önceye kadar ana kucagında uyyodu şimdi memede uyumak istiyo zor oluyo biyere gidince

Benimki de gündüz uykularını memede uyuyor,ben de böylece hiçbir şey yapamıyoruö.Ama hastalıklar çok fazla bu aralar,babamız hasta,ablamız hasta,yardımcı kadınımız hasta,doktor bağışıklığı için bol emzir,iyi uyut dedi.Ne yapayım uyusun diye yanına yatmaya devam,Yoksa günde 5-6 kez uyur 10ar dakika belki o da ,kalkar.

teşekkür ederim canım benim tecrübe çok önemli ben yaşadıklarımı hiç unutamıyorum yengec burcuyum hafızama kazınıyor çok hassasım bana yapılan hataları hiç kimseye yapılmasını istemem. babam küçükken yurtdısındaydı ben 3-6 yaşlar arasında tam kendime model alma yasımda yani. o zaman çok eksiklik hissetmişim şimdi eşime anlatıyorum benim babam çok çalışırdı bize az vakit ayırıdı eşim az çalışsın ama oğlumla ilgilensin. onun şu anda ikinci kahramanı babası. Para da önemli tabi ama sevginin yerine asla geçemez. para eksikliği doldurulur sevgi eksikliği imkansız doldurulamaz. hayat boyunca hep gedik kalır orası.
zamanla öğreniyor insan herseyi diyorum ya tecrübe. senin elinde olan bişey değil sen de herseyin çok bilincindesin canım

eveeeet çemen müthiş süt yapıyor biraz kokulu kokulu geziyorsunuz ama sonuça değer
Şu kahvaltıda yenen bildiğimi çemen mi? Ama o baharatlı olmuyor mu? Ben baharatları hayatımdan çıkardım gibi emirme döneminde. dilek çemen tableti demiş o da ne ki? Nerden ediniliyor?

Canım benim ya duygulandım bak. Ben annemlerin odasında yattım , hatırlıyorum hatta o amanları.Tek kişilik bir yatak vardı orda yatıyordum. KErdeşim de . Evimiz büyük iki katlıydı ama nedense annemler ayırmamıştı odamızı:26:

Bizim de babamız hasta oldu, ben hasta oldum ama Levent paşasına birşey olmadı Sadece birkaç kez hapşurdu.Anne sütü korudu heralde onu. Anne sütü gerçekten bir mucize. Bazen düşünüyorum biden çıkan bir sıvı ete kemiğe bürünüyor. Saç oluyor tırnak oluyor vücutlarında.

Okudukça bunları iyiki de izne ayrılmışım diyorum. Oğlum bir yaşına gelene kadar onunla beraber olacağım.

Size de oluyor mu bilmiyorum ama bazı günler hergün aynı şeyleri yapmaktan çok sıkılıyorum bunalıyorum. Babası bir gelse de ilgilense diyorum.

Bizim de babamız hasta oldu, ben hasta oldum ama Levent paşasına birşey olmadı Sadece birkaç kez hapşurdu.Anne sütü korudu heralde onu. Anne sütü gerçekten bir mucize. Bazen düşünüyorum biden çıkan bir sıvı ete kemiğe bürünüyor. Saç oluyor tırnak oluyor vücutlarında.

Böyle bişey mümkün değil kesin oda hastadır ama anne sütü içtikleri için daha hafif oşluyor.Bizdede aynı şey oldu.İshal olmuştu dr götürdüm dr sizdeki hastalık ondada var dedi şaştım.1 2 hapşurma dışında bişey olmamıştı.Ateşine falan dikkat et benimki gibi ishal olursa da dikkat et.Ve bildiğin gibi bolbol emzir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…