2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Emine'cim çok teşekkür ederim. iyi ki varsın, varsınız.
sıyırmama ramak kaldı. çocuğumun aç olması düşüncesi psikolojimi bozdu. yetmeyen sütüm de kesilmez umarım benim moral bozukluğumdan ece de çok huzursuz. ağlıyor sürekli. ağlayarak uyanıyor. gece bağırıyor, kucağıma alana kadar.
akşam eşim pirinç unu getirecek ve yatmadan yedireceğim. çok çok teşekkürler. bu arada ben de aptamil sütle yapacağım, çünkü en büyük paket elimde patladı. bizim kız yemediğinden muhallebi yapıp vereceğim. inşallah onu yer .

dr geliyoruz arkadaşlar
kızım 2 güce önce ilk dlşini çıkardı bir haftadan beeri uykusuzum 3 gecedir hiç uyumuyor bugün dr gittik dişini zor atlatıyor dedi kızım 5 ay 10 günlük sakın ek gıdaya başlama dedi ama ben çıldırmak üzereyim gece sanki gıtlıktan çıkmış gibi emiyor doymuyormu acaba dedim 2 çocuk doktoruna götürdüm ikiside asla dedi 6 aya girdiğinde bizim konturolümüzde başlayacaksın dediler bu kız çok zo çıkartacak dişlerini eğer bu gecede uyumassa ben tımarhaneden yazarım yarın sizlere

işe yarıyor diyorlar, ben ilk defa duyuyorum.Yabancılar 3 ayda takmaya başlıyorlarmış kehribar taşından yapılma kolyeyi.
hay bu yabancıları eşşekler kovalasın bugün dr yabancılar şöyle yapıyor yabancılar böyle yapıyor gaddar olmak lağzımmış çocuğa ağladığında hiç bakmıyacakmışız kendi kenine uyuyacakmıl benimkini 10 saniye bakma morarana kadar ağlıyor nasıl bakmayacan :84:

yaa bakma sen öyle dediklerine. her bebek farklı bir mizaca sahip oluyor. tamam bakılmadan duran susan uyuyan bebekler de var. ama bazıları öyle değil. bir şekilde sakinleştirmek gerekiyor.
yaa sorma bu uykusuzluk olmasa aslında annelik bu kadar zor olmayacak sanki. uyumayınca çok sinirli oluyorum.

Canım belki senin bebiş de diş çıkarıyordur.
Benimki de çok sık ağlamaya başladı ama anlattığınız kadar değil. emelcim kırmızı et iyi süt yapıyor bir dene istersen. Sütüm azalınca ben hepdeniyorum çok işe yarıyor.

Bu aradsa dertlerin arasında ben bir mutluluğumu payşlaşayım. Bugün benim doğum günüm kızlar eşim akşama kadar doğum günüm için aramadı kutlamadı hiç. Arıyor halimizi hatrımızı oğlunu soruyor kapatıyor. Hatta bir ara aradı akşam arkadaşlar maç yapalım diyorlar 7-8 arası bi mahsur yoksa ben de katılacağım falan dedi. Ben de yok bir mahsur katıl tabi dedim. ( içimden de bugün doğum günüm unuttu heralde diyorum, ihtimal de vermiyorum bir yandan) Neyse akşam geldi hala tık yok. Sonra oğlunu sevdi biraz dışarı çıkacaktı birkaç ihtiyaç almak için. Ben çıkayım biraz hava da almış olurum diyorum yok soğuk falan diyor. Neyse çıkmak için hazırlandı. Geldi yanımıza ben çıkıyorum diyecek. Demeden önce "ama önce,ama önce, ama önce..." deyip duruyor. elleri arkasındaçıkardı bana hediyesini verdi öptü möptü neyse dışarı çıktı ben bana aldığı yüzüğü taktım hemen. aynada bakıyorum nasıl duruyor diye. Kapı çaldı dedim bişey unttu geri döndü heralde. Çiçekci gelmiş koca bir bukette çiçek yaptırmış. oğlum kucağım da kalakaldım öyleeee...unuttu diye düşünürken yaptıklarına çok mutlu oldum. sizinle de paylaşmak istedim

aman da amannn doğum günün kutlu olsun canım. ne güzel bir haber. eş desteği motivasyonu çok önemlii. çok sevindim senin adına.

Bizimki de çok hareketli. Koltuğuna yatırıyorum tepine tepine iniyor koltuktan. ( oto koltuğunu evde kullanıyorum da ben).
Uykuya yatırmak ise bir işgence. Babası benden daha iyi uyutuyor. Biraz önce zar zor uyuttum , uykusunda bişeyler söylüyor

Doğum günün kutlu olsun canım nice mutlu huzurlu yıllara..

doğum gününüz kutlu olsun

Bebeklerde Öksürük

Bir hastalık belirtisi olabileceği gibi, boğazda veya solunum yollarındaki tahriş edici bir maddeye karşı tepki de olabilir. Öksürük akciğer enfeksiyonlarındaki veya solunum yollarındaki balgamın sökülmesini sağlar. Kuru gıcıklı öksürük, pek ciddi bir sorun olmamakla birlikte, nedeni her zaman bilinemez. Soğuk algınlığı sırasında burun akıntısının geriye giderek solunum borusunu tahriş etmesinden dolayı olabilir. Vücudun ana soluk borusuna yabancı bir cisim kaçmışsa bunun atılmasına yönelik bir çaba olarak da kuru öksürük görülebilir. Çocuğun çevresinde sigara içiliyorsa, sigara dumanı, çocuğun solunum yollarını tahriş ederek kuru öksürüğe sebep olabilir. Kulak enfeksiyonları da kuru öksürüğe yol açabilir.

Siz nasıl yardımcı olabilirsiniz?
♦ Eğer öksürük balgamlı bir öksürükse, kesinlikle öksürük şurubu kullanmayın. Bu durumda öksürüğün kesilmesi değil, öksürükle birlikte balgamın sökülüp atılması önemlidir. Öksürürken çocuğunuzu yüzükoyun olarak dizinize yatırın, sırtına hafif hafif vurarak balgamın çıkmasına yardımcı olun.
♦ Durup dururken bir kuru öksürük başlamışsa, boğazına yabancı bir cismin kaçıp kaçmadığına bakın. Eğer kaçmışsa çıkarmaya çalışın veya bir sağlık kuruluşuna götürün.
♦ Geceleri öksüren çocuğunuzun yastığının altına destek koyarak dik yatmasını sağlayın. Sümüğün boğazından aşağılara kayarak tahrişe yol açmasını da engellemiş olursunuz. Yüzükoyun veya yan yatırmak da tahrişi önler.
♦ Öksüren çocuğunuzun odasını sürekli nemli tutun. Yanında bir çaydanlık su kaynasın veya bir camı hafif aralık bırakarak odanın havasının kurumasını önleyin. Odayı fazla ısıtmayın.
♦ Çocuğunuzun yanında kesinlikle sigara içmeyin. Çocuğunuzun girmediği, evin herhangi bir odasında dahi sigara içmeyin. Sigara dumanı hava zerrecikleriyle çocuğunuzun yanına taşınır ve onu rahatsız eder.
♦ Yatmadan önce çocuğunuzun boğazını yumuşatmak için ılık bir şeyler verin. Süt salgı oluşumunu artırdığı için 6 aylıktan büyük çocuklara süt vermeyin. 18 aylıktan büyük çocuklar için birkaç damla ılık su içinde eritilmiş bala limon suyu katarak hazırlayacağınız içeceği verebilirsiniz.
♦ Çocuğunuzun öksürüğü 3-4 gündür devam eder, çocuk öksürük yüzünden uyuyamazsa, öksüren çocuğunuz 6 aylıktan küçükse, boğazına kaçan cismi çıkartamamışsanız, çocuğunuz boğulurcasına öksürüyorsa, hızlı, sesli ya da zorlukla soluyorsa hemen bir doktora götürün.

Yazının kaynağı : Sevda Salihoğlu Dursun ( Bebek Bakımı ve Sağlığı )

Önemli Uyarı: Paylaşılan tedavi şekillerini doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…