Aynen öyle. Şimdi ne yer ne yemez derdimiz olacak.
Emel ben muhallebiyi şöyle yaptım. Milupanın kıtapçığından bakıp.
Muhallebi
4-6 aydan itibaren başlanır.
Malzemeler:
200 ml su (1 su bardağı)
2 tatlı kaşığı pirinç unu
6 ölçek Aptamil devam sütü
Hazırlanışı:
2 tatlı kaşığı unu 200 ml su ile pişir Ilıklaşınca 6 ölçek devam sütü ekleyin. ( ben minik bir kaseye yiyebileceği kadar alıp ona 1-1,5 ölçek aptamil bebek sütü ekledim. Devam sütümüz yoktu diye)
Arzu ederseniz bebeğinizin ayına uygun meyveler de ekleyebilirsiniz. (ben başka birşey eklemedim)
Sonra biraz yedirip ardından birkaç kaşık da su içirdim. Uykuya yatmadan da gaz damlası verdim ki rahatsız eder belki diye. Hiç rahatsız olmadı. Yalnız hepsini yiyemiyor.
hay bu yabancıları eşşekler kovalasın bugün dr yabancılar şöyle yapıyor yabancılar böyle yapıyor gaddar olmak lağzımmış çocuğa ağladığında hiç bakmıyacakmışız kendi kenine uyuyacakmıl benimkini 10 saniye bakma morarana kadar ağlıyor nasıl bakmayacan :84:işe yarıyor diyorlar, ben ilk defa duyuyorum.Yabancılar 3 ayda takmaya başlıyorlarmış kehribar taşından yapılma kolyeyi.
hay bu yabancıları eşşekler kovalasın bugün dr yabancılar şöyle yapıyor yabancılar böyle yapıyor gaddar olmak lağzımmış çocuğa ağladığında hiç bakmıyacakmışız kendi kenine uyuyacakmıl benimkini 10 saniye bakma morarana kadar ağlıyor nasıl bakmayacan :84:
yaa bakma sen öyle dediklerine. her bebek farklı bir mizaca sahip oluyor. tamam bakılmadan duran susan uyuyan bebekler de var. ama bazıları öyle değil. bir şekilde sakinleştirmek gerekiyor.
yaa sorma bu uykusuzluk olmasa aslında annelik bu kadar zor olmayacak sanki. uyumayınca çok sinirli oluyorum.
Canım belki senin bebiş de diş çıkarıyordur.
Benimki de çok sık ağlamaya başladı ama anlattığınız kadar değil. emelcim kırmızı et iyi süt yapıyor bir dene istersen. Sütüm azalınca ben hepdeniyorum çok işe yarıyor.
Bu aradsa dertlerin arasında ben bir mutluluğumu payşlaşayım. Bugün benim doğum günüm kızlar eşim akşama kadar doğum günüm için aramadı kutlamadı hiç. Arıyor halimizi hatrımızı oğlunu soruyor kapatıyor. Hatta bir ara aradı akşam arkadaşlar maç yapalım diyorlar 7-8 arası bi mahsur yoksa ben de katılacağım falan dedi. Ben de yok bir mahsur katıl tabi dedim. ( içimden de bugün doğum günüm unuttu heralde diyorum, ihtimal de vermiyorum bir yandan) Neyse akşam geldi hala tık yok. Sonra oğlunu sevdi biraz dışarı çıkacaktı birkaç ihtiyaç almak için. Ben çıkayım biraz hava da almış olurum diyorum yok soğuk falan diyor. Neyse çıkmak için hazırlandı. Geldi yanımıza ben çıkıyorum diyecek. Demeden önce "ama önce,ama önce, ama önce..." deyip duruyor. elleri arkasındaçıkardı bana hediyesini verdi öptü möptüneyse dışarı çıktı ben bana aldığı yüzüğü taktım hemen. aynada bakıyorum nasıl duruyor diye. Kapı çaldı dedim bişey unttu geri döndü heralde. Çiçekci gelmiş koca bir bukette çiçek yaptırmış. oğlum kucağım da kalakaldım öyleeee...unuttu diye düşünürken yaptıklarına çok mutlu oldum. sizinle de paylaşmak istedim
aman da amannn doğum günün kutlu olsun canım. ne güzel bir haber. eş desteği motivasyonu çok önemlii. çok sevindim senin adına.
cnm dogum günün kütlü olsun nice butlu yıllara
Elbette bebeğin aç kalamaz canım. Keşke telefonu olsa doktorun da sorsan. milupanın anne bebek klubü var oraya da telefonla danışabiliyorsun. İstersen onlara da danışabilirsin. Ne bileyim. Artık o kadar da küçük değiller.Yap birşeyler yedir diyeceğim ama sonra sindirimde problem yaşarsanız kendimi çoook kötü hissederim.En iyisini yine sen bilirsin.
doktoru aradım az önce, multivitamin başla dedi. kullanan var mı bu arada aranızda. akşamları muhallebi ver dedi. bebek sütünden de olurmuş. normal süt ve pirinç unundan da olurmuş.aman beee, gittikçe zorlaşıyor mudur nedir. yoksa bana mı afakanlar basıyor.
Al benden de o kadar emel benim oğlan bugün iyice çozuttu sabahın 8 inden beri 60 cc sagdıgım sütü zar zor bağırış çağırış içirdim. Doktoru aradım yarın getir idrar tahlili yapalım dedi. Bide tövbe Yarabbim hiperaktif midir nedir eli kolu 2 saniye durmuyor kıpır kıpır. Bişeyi çok merak ediyorum uykusu gelince uyuyan acıkınca güzelce yiyen kucaktan yere indirince ağlamadan kendi kendine oynayan bebekleriniz var mı? Getirin o çocuga ne isterseniz yapayım
Benimki de çok sık ağlamaya başladı ama anlattığınız kadar değil. emelcim kırmızı et iyi süt yapıyor bir dene istersen. Sütüm azalınca ben hepdeniyorum çok işe yarıyor.
Bu aradsa dertlerin arasında ben bir mutluluğumu payşlaşayım. Bugün benim doğum günüm kızlar eşim akşama kadar doğum günüm için aramadı kutlamadı hiç. Arıyor halimizi hatrımızı oğlunu soruyor kapatıyor. Hatta bir ara aradı akşam arkadaşlar maç yapalım diyorlar 7-8 arası bi mahsur yoksa ben de katılacağım falan dedi. Ben de yok bir mahsur katıl tabi dedim. ( içimden de bugün doğum günüm unuttu heralde diyorum, ihtimal de vermiyorum bir yandan) Neyse akşam geldi hala tık yok. Sonra oğlunu sevdi biraz dışarı çıkacaktı birkaç ihtiyaç almak için. Ben çıkayım biraz hava da almış olurum diyorum yok soğuk falan diyor. Neyse çıkmak için hazırlandı. Geldi yanımıza ben çıkıyorum diyecek. Demeden önce "ama önce,ama önce, ama önce..." deyip duruyor. elleri arkasındaçıkardı bana hediyesini verdi öptü möptüneyse dışarı çıktı ben bana aldığı yüzüğü taktım hemen. aynada bakıyorum nasıl duruyor diye. Kapı çaldı dedim bişey unttu geri döndü heralde. Çiçekci gelmiş koca bir bukette çiçek yaptırmış. oğlum kucağım da kalakaldım öyleeee...unuttu diye düşünürken yaptıklarına çok mutlu oldum. sizinle de paylaşmak istedim
Doğum günün kutlu olsun ayeser__
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?