• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bugun bende yogurt yaptım kecı sutunden gunluk pastorıze kecı sutuyle yaptım daha bolmedım ama oldu gıbı duruyo gercı ben daha ek gıdaya gecmedım ama kecı sutunu denemek ıstedım
keçi sütümü bilgim yok ama ağır gelmezmi yedikten sonra herhangi bir olumsuzluk yaşadınmı çünkü ek gıdaya yeni başladılar :56:

Kızlar az önce kardeş bebişlerin başlığına girdim. Ekim 2010 bebeklerinin. Bir kolyeden bahsediyorlar orda, kehribar taşından kolye. Bebeklere 3 aylıkken takılıyormuş ve dişler rahat çıkıyormuş. Bİlginiz var mı? Bir de orası çok kalabalık çok özendim valla...:50::14:
nasıl birşeymiş o kolyeişe yarıyorsa bizde alalım

Canım aşılarınızı nerede oluyorsunuz? Biz sağlık ocağında oluyoruz ve bir aşı takvimimiz var. Her aşıdan sonra bir sonraki aşı gününün tarihini veriyorlar ona göre gidiyoruz.
O takvim dışında aşılar var mı? Bu perşembe aşıya gideceğiz biz de, soracağım. Bizim aşılarımız 10 gün gecikmeli devam ediyor. Memleketteki hemşire yanlış tarih vermişti bize. Burdaki ebe bir zararı olmaz dedi , ama biz yine yavaş yavaş toparlıyoruz tarihleri. Birkaç günlük gecikmeden zarar gelmez yani.

sekerdelisi aşıdan olumsuz etkilendi mi senin kuzu?

Çok kötüyüz iki gündür mahvetti bizi zırlayıp duruyor Allah sabır versin ama mahvoldum ben

ayesercim oğlum tam olarak 4 ay 1 haftalık ben 1 hafta önce başladım.. ilk günler elma suyu sevmedi püreye döndüm püre olarak veriyorum hala da pek sevmiyor zorla yediriyorum.. ama çorbayı çok sevdi mesela çorbayı 1 neskafe fincanı dolusu içiyor.. ilk günden itibaren.. yoğurdu da pek sevmedi.. bebe bisküvisi ile karıştırınca eh işte yiyor... 75ml. aptamil1 ile yapıyorum yarısını yiyor.. kaşık mamasını da sevdi ama tarifde 150ml suya 4 ç.k diyor ben yarım ölçü yapıyorum tam geliyor....

Bu arada rotavirüs aşısı sağlık ocağında yapılmıyor özel aşı... 1 dozu 150 tl.. biz ilkini 10 aralıkta yaptırdık 2. dozu 10 şubatta yapacak.... yani 3. ve 5. ayında yapılıyor...

Rotavirüs aşısını biz eczaneden alıyoruz s.ocagındaki hemşiremiz yapıyor. Aşı 2.ve 4.aylarda yapılıyor ama geç kalınırsa iki ay arayla ne zaman olsa yapıyorlar bizim aşı kartımızda yazıyor

işe yarıyor diyorlar, ben ilk defa duyuyorum.Yabancılar 3 ayda takmaya başlıyorlarmış kehribar taşından yapılma kolyeyi.

evet bizde var kehribar taşından eşim isviçreden getirtti gerçek kehribar taşı.sahteler işe yaramıyo.inci tanesi büyüklüğünde taşlar ve tanesi tl ile 35 tl oluyo biz ondan bilezik yaptırttık.bakalım işe yarıycakmı.bizede deneyen arkadaşlar vardı onlar tavsiye etti.çoçuk pek rahatsızlık olmadan diş çıkarmş.umarım bzmde öyle olur.

Son düzenleme:
evet bizde var kehribar taşından eşim isviçreden getirtti gerçek kehribar taşı.sahteler işe yaramıyo.inci tanesi büyüklüğünde taşlar ve tanesi tl ile 35 tl oluyo biz ondan bilezik yaptırttık.bakalım işe yarıycakmı.bizede deneyen arkadaşlar vardı onlar tavsiye etti.çoçuk pek rahatsızlık olmadan diş çıkarmş.umarım bzmde öyle olur.

Aaa şimdi baktım da nasıl bi taş diye ben astım için takıyorum o taşı. Doğdugundan beri oğlumun yatagında da var. Amcam getirmişti Almanyadan. Kayınbabam kenarlarını törpülemiş sağolsun. Bebeğin üzerine takılacak değil mi

Aşı olayı kafamı karıştırdı şimdi. Biz sadece aşı takvimindekileri oluyoruz. Eksik mi kalıyor oğlumun aşıları :50::26: Devlet de niye eksik yapıyor ki. Hem de hiç bilgilendirmiyorlar. Kerpetenle biz alıyoruz lafı. :47:

Biz aşılarımızı özel doktorda oluyoruz ama rotavirüsü doktorumuz önermedi bize. Bebeğimin hassas ve alerjik bünyeli olabileceğini(ailede alerjisi olanlar var) ve rotavirüs aşısının yan etkilerinin olduğunu söyledi. Bu aşı henüz çok yeni,sanırım devlet de bu sebeple zorunlu listeye almıyor.Örneğin 2002 yılında ben ilk bebeğimi doğurduğumda Prevenar Türkiye'de yoktu.Benim üvey babam doktor,o bize yurtdışından göndermişti ve mutlaka yaptırmamızı söylemişti.Birkaç yıl sonra devlet Prevenarı zorunlu aşılara aldı,yan etkisi az görüldüğü için.

merhabalar kızlar,
allah nasip ederse benim doğumum 4 eylül 2011de.çok erken biliyorum ama kafama takılan 2 şey var gece bile aklıma geliyor uyuyamıyorum.size de danışmak istedim.birincisi: eylül biraz hava olarak sakat bir ay bazen çok sıcak bazen de serin olabiliyor.gerçi benimkisi eylül başı bekleniyor ama hiç belli olmaz ağustosta da gelebilir eylül sonuna doğru da gelebilir.hastane çıkışı aldığınızda sizle ne yaptınız?yarım kollu yazlık tarz şeyler mi aldınız hastane çıkışı yoksa uzun kollu kışlık tarz mı?eşim taraftar hastane çıkışı almak istiyor onlar da çok pahalı alırsak da mevsim dolayısıyla giydiremezsek diye kararsız kaldım. bir diğer ikincisi malum bebişlerin kıyafetleri renk renk.bebek doğmadan önce kıyaetler yıkanıp ütüleniyor ya yıkama işleminde hepsini aynı makinede mi yıkadınız yoksa renklerine göre ayırarak kendi kıyafetlerinizle birlikte mi yıkadınız?biraz saçma olabilir ama benim aklıma takıldı.bebişlerinizi öpüyorum

bebek kıyafatleri solmuyor aşırı renkli şeyleri de önermem çok katkı maddeli olabiliyor. ben hepsini aynı seferde yıkamıştım amway bebek sabun tozunun matiğini almıştım onla yıkadım. uzun saatli programlarda yıkamadım yarım saatlikler kafi. ayrıca anne karnı ısıyı yüksek bebekler doğdukalrı ilk zamanlar üşüyo üstelik eylül de doğum yapacaksın. normak uzun kollu penye hastane çıkışı alın. yelekleriniz falan da hep penye olsun örgüleri 6. aydan önce kullanamazsın. ilk iki hafta zıbın yerine ince penye dolanıp bağlanan penye içliklerden giydirirsiniz göbek bağı olduğu için çünkü göbek bağına çok değsin baskı yapsın istemeyeceksin ve batikonla temizleyeceğin için kolay olsun isteyeceksin. içlik penye, uzunkollu takım ve çorap giydirecek ve bir de ince penye battaniyeye saracaksın. sıkı sıkı kundak gibi değil ama sıcak olsun diye. en fazla iilk iki ay penya battaniye kullanırsınız sonra sıcağa alıştırmamak daha iyi gelecek penye yelek yetecek zaten. gerçi evinizin ısı durumu önemli ama böyle kendine de elbiseli ince penye göğsü açılan lahosa geceliklerinden , sabahlığı, kanamaları da göstermeyecek. çorap ve terlik gerekecek. fazla açıklayıcıyım di mi:) yanii taraftar alabilirsiniz.

bebek kıyafatleri solmuyor aşırı renkli şeyleri de önermem çok katkı maddeli olabiliyor. ben hepsini aynı seferde yıkamıştım amway bebek sabun tozunun matiğini almıştım onla yıkadım. uzun saatli programlarda yıkamadım yarım saatlikler kafi. ayrıca anne karnı ısıyı yüksek bebekler doğdukalrı ilk zamanlar üşüyo üstelik eylül de doğum yapacaksın. normak uzun kollu penye hastane çıkışı alın. yelekleriniz falan da hep penye olsun örgüleri 6. aydan önce kullanamazsın. ilk iki hafta zıbın yerine ince penye dolanıp bağlanan penye içliklerden giydirirsiniz göbek bağı olduğu için çünkü göbek bağına çok değsin baskı yapsın istemeyeceksin ve batikonla temizleyeceğin için kolay olsun isteyeceksin. içlik penye, uzunkollu takım ve çorap giydirecek ve bir de ince penye battaniyeye saracaksın. sıkı sıkı kundak gibi değil ama sıcak olsun diye. en fazla iilk iki ay penya battaniye kullanırsınız sonra sıcağa alıştırmamak daha iyi gelecek penye yelek yetecek zaten. gerçi evinizin ısı durumu önemli ama böyle kendine de elbiseli ince penye göğsü açılan lahosa geceliklerinden , sabahlığı, kanamaları da göstermeyecek. çorap ve terlik gerekecek. fazla açıklayıcıyım di mi:) yanii taraftar alabilirsiniz.

çok tşkrler süper oldu.ben bu yandan baglamalı penye içlikleri saçma buluyordum beli açılır falan diye ama öbek bağı hiç aklıma gelmemişti çok mantıklı birkaç tane almak lazım.ben de dalin veya hacışakirle hallederim diye düşünüyorum ama kısa programda yıkarsam renkler birbirine girmez sanırım zaten dediğin gbi daha çok pembe veya mavi ağırlıklı olur kıyafetler çok koyu renkli şeyler almam .çok sağol

merhabalar kızlar,
allah nasip ederse benim doğumum 4 eylül 2011de.çok erken biliyorum ama kafama takılan 2 şey var gece bile aklıma geliyor uyuyamıyorum.size de danışmak istedim.birincisi: eylül biraz hava olarak sakat bir ay bazen çok sıcak bazen de serin olabiliyor.gerçi benimkisi eylül başı bekleniyor ama hiç belli olmaz ağustosta da gelebilir eylül sonuna doğru da gelebilir.hastane çıkışı aldığınızda sizle ne yaptınız?yarım kollu yazlık tarz şeyler mi aldınız hastane çıkışı yoksa uzun kollu kışlık tarz mı?eşim taraftar hastane çıkışı almak istiyor onlar da çok pahalı alırsak da mevsim dolayısıyla giydiremezsek diye kararsız kaldım. bir diğer ikincisi malum bebişlerin kıyafetleri renk renk.bebek doğmadan önce kıyaetler yıkanıp ütüleniyor ya yıkama işleminde hepsini aynı makinede mi yıkadınız yoksa renklerine göre ayırarak kendi kıyafetlerinizle birlikte mi yıkadınız?biraz saçma olabilir ama benim aklıma takıldı.bebişlerinizi öpüyorum

ben de 31 ağustos da doğum yaptım... kısa kollu almayın çok küçükler üşürler...30 dakika 30 derecede yıkıyorum

Rotavirüs aşısını biz eczaneden alıyoruz s.ocagındaki hemşiremiz yapıyor. Aşı 2.ve 4.aylarda yapılıyor ama geç kalınırsa iki ay arayla ne zaman olsa yapıyorlar bizim aşı kartımızda yazıyor

Biz özel hastanede doktoruömuza yaptırıyoruz aşısını.... o bize 3. ve 5. aylarda yapmayı önerdi 2. ay aşıları çok fazla diye yüklenmek istemedi...:24:

biliyosunuz benim bebeğim kolikti,şuan 4.5 aylık oldu biraz azaldı ama tam geçmedi,şimdide kolikten dolayı hep kucakta olduğu için halen bir yere bırakamıyoruz,avazı çıktığı kadar bağırıyor.bebeği kolik olan anneler sizlerde durum nasıl ne gibi gelişmeler var,bilgilendirirseniz sevinirim....

merhabalar kızlar,
allah nasip ederse benim doğumum 4 eylül 2011de.çok erken biliyorum ama kafama takılan 2 şey var gece bile aklıma geliyor uyuyamıyorum.size de danışmak istedim.birincisi: eylül biraz hava olarak sakat bir ay bazen çok sıcak bazen de serin olabiliyor.gerçi benimkisi eylül başı bekleniyor ama hiç belli olmaz ağustosta da gelebilir eylül sonuna doğru da gelebilir.hastane çıkışı aldığınızda sizle ne yaptınız?yarım kollu yazlık tarz şeyler mi aldınız hastane çıkışı yoksa uzun kollu kışlık tarz mı?eşim taraftar hastane çıkışı almak istiyor onlar da çok pahalı alırsak da mevsim dolayısıyla giydiremezsek diye kararsız kaldım. bir diğer ikincisi malum bebişlerin kıyafetleri renk renk.bebek doğmadan önce kıyaetler yıkanıp ütüleniyor ya yıkama işleminde hepsini aynı makinede mi yıkadınız yoksa renklerine göre ayırarak kendi kıyafetlerinizle birlikte mi yıkadınız?biraz saçma olabilir ama benim aklıma takıldı.bebişlerinizi öpüyorum[/QUOTE

ben 7 eylülde doğum yaptım havalar güzeldi ama bebek sonuçta üşür kısa kollu alma uzun kollu al bence arkadaşın dediği gibi penye yelekler var onlardan alabilirsin.yıkama işlemine gelince bebek kıyafetleri pek boya vermiyor zaten elde yıkama programı var ben sabun tozuyla onda yıkıyorum.hayırlı doğumlar

kızlar bugun bebeğimi saglık ocagına götürdüm.tam 4 aylık oldu.7900 kg 64 cm geldi.kan damlası verdi hemşiresi birde ek gıda için imek sütünü kendim mayalamamı söyledi.tarhana çorbasından başlamamı tavsiye etti.yoğurdu yerse 2 ögün bile verebilecegimi söyledi.

merhabalar kızlar,

selam canım hayırlı doğumlar diliyorum sana..
bende 14 eylülde doğum yaptım ama kısa kollu olayı mümkün değil,hava sıcak olsada hep uzun giydik..sadece iç badilerimiz kısa kolluydu ama üstüne giydiği herşey uzun kolluydu hatta battaniyeye sarılı şekilde geziyor genelde bir ay..(tabi benimki biraz küçük doğdu daha çokta o yüzden)
ilk yıkama işleminde hepsini renkklere ayırarark 15 derecede bebek deterjanıyla yıkadım dalin le..halada ayrı yıkıyorum onun çamaşırlarını ama renk ayrımı yapmıyorum artık genelde boya vermiyor zaten çoğu ürün,ilk yıkamasında belli oluyor zaten..kendi çamaşırlarımızla hiç yıkamadım ve düşünmüyorumda..gzüel ve sağlıklı bir hamilelik dileğiyle..

Back